Prinssi Alexanderin kastejuhla lähestyy – tietoa ja kummispekulaatiota

Ruotsin kuningasperheessä on ensi perjantaina jälleen ristiäiset. Näitä pippaloita on nyt ollut vajaan vuoden sisään kolmet ja homma alkaa olla tuttua, eikö? Samat vieraat, samat perinteet ja samat tunnelmat. Toisaalta tällä kertaa puikoissa ovat prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia, joiden monella tapaa yllättävänkin persoonalliset häät herättivät runsaasti keskustelua. Perinteitä he kunnioittavat toki tälläkin kertaa, mutta uskon, että esimerkiksi musiikkivalinnoissa saattaa jälleen olla mukana yllätyksiä. Toinen, missä pariskunta saattaa päästä yllättämään, ovat tietenkin kummivalinnat. Virittäydytään tunnelmaan käymällä läpi perinteet, muu hovin antama informaatio, sekä spekuloimalla hiukan. Tuttuun tapaan siis tämäkin.

© Kate Gabor - Kungahuset.se

© Kate Gabor – Kungahuset.se


Kuten todettu, Ruotsin hovin kasteperinteet ovat käyneet harvinaisen tutuiksi viime vuosina. Myös prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia ovat valinneet poikansa kastejuhlaan monia näistä. Juhlapaikka on hieman uudempi perinne, jos sitä vielä sellaiseksi voi edes kutsua, sillä perinteisesti kuningasperheen ristiäisiä ei ole juhlittu Drottningholmin linnassa. Prinsessa Madeleinen molemmat lapset on tosin kastettu siellä ja toki se pienempänä ja kuningasparin kotikirkkona luokin mukavan intiimit puitteet. Pitkään huhuttiin kastejuhlasta Öölannissa ja allekirjoittanutkin sitä odotti toiveikkaana, mutta lehtitietojen mukaan hovi halusi rauhoittaa kesän, mikä oli varmasti tervetullutta hovin henkilökunnalle, joka on tänä vuonna jo hoitanut kaksi vauvaa, yhdet ristiäiset ja kuninkaan syntymäpäivät, sekä kesällä tietenkin perinteisen Victoriadagenin eli kruununprinsessan syntymäpäivät.

Ruotsin hovin ristiäisperinteisiin olemme tutustuneet siis viime aikoina esim. prinssi Oscarin ja prinssi Nicolaksen kastetilaisuuksien yhteydessä ja niihin liittyvistä postauksista, sekä hovin kasteeseen liittyviltä teemasivuilta löytyy lisätietoa. Käydään tällä kertaa nämä tutut elementit läpi vain aivan lyhyesti:

 • Kastemekko tulee olemaan jälleen kerran sama, jonka olemme nähneet jo useammalla sukupolvella Ruotsin kuninkaallisia. Yli sata vuotta vanhassa asussa on kastettu mm. prinssi Carl Philip sisaruksineen, kaikki pikkukuninkaalliset, sekä kuningas Kaarle Kustaa sisarineen.
 • Kastemalja on sama, kuin prinsessa Madeleinen lasten kohdalla eli Drottningholmin linnan kirkon oma kastemalja. Tälläkin kertaa jää siis käyttämättä pidemmät perinteet omaava hopeamalja, jota on käytetty kruununprinsessa Victorian lasten ristiäisissä.
 • Vesi kastemaljaan haetaan jälleen kuningasparin aloittaman perinteen mukaisesti Öölannissa sijaitsevasta lähteestä.
 • Kasteen toimittaa arkkipiispa Antje Jackelén ja häntä avustavat ylihovisaarnaaja Johan Dalman, sekä kuninkaallisen hoviseurakunnan pastori Michael Bjerkhagen.
 • Kello 13 Suomen aikaa alkavan kastetilaisuuden jälkeen järjestetään vieraille vastaanotto sisällä linnassa ja sen jälkeen kuningaspari tarjoaa aivan lähimmille vieraille lounaan.
 • Lahjojen sijaan vanhemmat toivovat, että muistamiset osoitettaisiin prinssiparin säätiölle tai Project Playgroundille.

Me suomalaiset olemme tälläkin kertaa onnekkaita ja pääsemme seuraamaan juhlallisuuksia myös Ylen kautta.

Yle FEM esittää klo 12.30 – 14.00 SVT:n ruotsinkielisen lähetyksen tilaisuudesta ja Yle Areenassa voi samaan aikaan seurata Marjukka Havumäen suomeksi selostamaa suoraa lähetystä. 

Lisäksi tarjolla on livekuvaa luonnollisesti SVT:n nettisivuilla, sekä ruotsalaisten iltapäivälehtien studioita ja tunnelmia kirkon pihalta. Kerään linkit yhteen vielä lähempänä ajankohtaa.

© Kate Gabor - Kungahuset.se

© Kate Gabor – Kungahuset.se

Vieraita kirkkoon mahtuu noin 160 ja luultavasti tila tulee jälleen äärimmilleen täyteen. Hovin mukaan kutsuvieraslistalla on perheen lisäksi valtiovallan ja muiden virallisten tahojen edustajia ja yleensä näemme paikalla myös perheen ystäviä ja hovin henkilökuntaa. Iloisena yllätyksenä tällä kertaa vieraslistalla on hovin mukaan myös ulkomaisia kuninkaallisia, mitä emme ole nähneet prinsessa Madeleinen lasten kohdalla. Taustalla lienee prinsessan toive matalasta profiilista ja toisaalta prinssi Carl Philipin tuleva rooli Bernadotte-suvun päänä, joka on ainakin kuningas Kaarle Kustaalle selvästi tärkeä asia. Hirveästi kuninkaallisista vieraista kuitenkaan ei kannata innostua, sillä prinsessa Estellen ja prinssi Oscarin ristiäisten kaltaisia kokoontumisia ei kannata odottaa, mutta jos hyvin käy, saattaa mukana vierasjoukossa olla joku tuttukin kasvo ulkomaisista hoveista.

Ulkomaisten kuninkaallisten mukana olo herätti luonnollisesti toiveet kuninkaallisista kummeista. Nämähän ovat olleet suurin ero kruununprinsessa Victorian ja prinsessa Madeleinen lasten välillä, sillä prinsessa Estellellä ja prinssi Oscarilla kummien joukosta löytyy lähisukulaisten lisäksi (osin silloisia) kruununperillisiä ja heidän puolisoitaan. Prinsessa Leonoren ja prinssi Nicolaksen kummit puolestaan koostuvat vanhempien sisaruksista, heidän puolisoistaan, sekä vanhempien ystävistä ja lähisukulaisista.

Spekulaatiot käynnistyivät nopeasti ja sellaisia nimiä, kuin Norjan kruununprinssi Haakon ja Tanskan kruununprinsessa Mary, Monacon ruhtinas Albert tai jopa brittikuninkaalliset heiteltiin ilmaan. On kuitenkin todettava, että vaikka kuinka mielelläni olisin tässä väärässä, emme mitä suurimmalla todennäköisyydellä tule näkemään mukana tällaisia nimiä. Ensinnäkin kummeiksi ei pyydetä henkilöitä, jotka ovat jo jonkun muun Ruotsin pikkukuninkaallisen kummeja, mikä rajaa ulkopuolelle sekä Norjan, että Tanskan kruununperilliset puolisoineen. Hallitsijoita, kuten ruhtinas Albert, emme myöskään tule kummeina näkemään, sillä prinssi Carl Philipin asema kruununperimyksen neljäntenä ja prinssi Alexanderin asema viidentenä eivät millään tärkeydessä riitä sellaiseen ja kaikkihan tiedämme, miten kaukausia britit ovat muille Euroopan kuningashuoneille, joten aikamoinen yllätys olisi, jos sieltä asti kummia olisi pyydetty.

Luultavaa onkin, että melkoisen paljon matalamman profiilin kruunupää kummiksi saapuu, jos sellaista ylipäätään näemme. Periaatteessa mahdollisia voisivat olla Norjan prinsessa Märtha Louise tai Tanskan prinssi Joachim, mutta käsitykseni mukaan kumpikaan ei ole erityisen läheinen prinssi Carl Philipin kanssa, vaikka toki yhteys Tanskaan on sukulaisuuden lisäksi siinä, että kuningatar Margareeta on prinssi Carl Philipin kummi. Periaatteessa yksi vaihtoehto voisi olla Kreikan prinssi Nikolaos (vasemmanpuoleinen kuva alla), sillä hän ilmeisesti on oikeasti ihan läheinen Ruotsin nuoremmille kuninkaallisille ja tietenkin sukua, vaikka aika kaukaistakin.

Pelkään kuitenkin pahoin, että valinta on osunut ennemmin Saksaan, josta toki löytyy prinssejä ja prinsessoja, mutta harvemmin heitä pääsemme näkemään. Prinssi Alexander kantaa niminään myös äidinpuoleisen isoisän Erikin nimeä, prinssi Carl Philipin rakkaan isosedän ja kummin prinssi Bertilin nimeä, sekä isänisältä perityksi tulkittua Hubertusta. Mitä luultavimmin Hubertus onkin yhteys juuri kuningas Kaarle Kustaaseen, mutta voi sillä olla kaksoismerkityskin, sillä prinssi Carl Philipillä on samanniminen pikkuserkku. Saxe-Coburg-Gothan perintöprinssi Hubertuksen isä, prinssi Andreas, on prinsessa Madeleinen kummisetä ja kuninkaan serkku ja sekä isä, että poika ovat tuttu näky Ruotsin kuninkaallisten juhlissa. Prinssi Hubertus (kuvassa violetti kunniamerkkinauha) nähtiin myös prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian häissä vieraana, vaikka Kelly-vaimo jäikin kotiin viimeisillään raskaana. Samoissa pippaloissa nähtiin toki myös muita saksalaisia kruununpäitä, kun juhlintaan osallistuivat prinssi Carl Philipin oma kummisetä, Baijerin prinssi Leopold puolisoineen, sekä heidän poikansa prinssi Manuel (kuvassa punainen nauha) Anna-vaimoineen, kummiehdokas ehkä nuorempi prinssikin.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Mielenkiintoista on, että kruununprinsessa Victorian lapsilla kummeja on vain viisi, kun taas prinsessa Madeleinen lapsilla kuusi. Yleensä tällaiset asiat menevät kuningasperheissä ennemmin siinä järjestyksessä, että mitä korkeammalla olet kruununperimyksessä, sitä enemmän ja parempaa saat. Prinssi Alexanderin kummien määrää ei siis tästä voi suoraan päätellä, mutta ennemmin odottaisin kuitenkin vain viittä kummia. Mahdollisen ulkomaisen kuninkaallisen kummin lisäksi mukana on luonnollisesti perheenjäseniä. Prinssi Carl Philipin molemmat sisaret ovat pyytäneet sisaruksiaan lastensa kummeiksi, joten jos samalla linjalla jatketaan, vuorossa on jälleen kruununprinsessa Victoria. Sen verran vahvalta tämä perinne nyt jo tuntuu, että hiukan yllätyn, jos niin ei käy, mutta rehellisesti sanoen kruununprinsessalla on minusta jo aivan riittävästi kummilapsia ja tällä kertaa kunniatehtävä saisi mennä prinssi Danielille! Läheisissä väleissähän prinssit jo ovatkin, sillä Daniel Westlingin rinnalla bestmanina asteli juuri prinssi Carl Philip ja olemme nähneet lukuisia kertoja, kuinka prinssi Daniel on se, jolle venkoilevat lapset päätyvät ja hänen sylissään viihtyvät. Mitä oivallisin kummisetäehdokas siis! Prinsessa Sofian puolelta varmana kummina voitaneen pitää jompaa kumpaa prinsessan sisarista. Lina (kuvassa) vanhempana ja prinsessa Sofian entisenä työtoverina Project Playgroundissa lienee hieman vahvemmilla, kuin nuorempi sisar Sara.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Jos spekulaationi pitävät paikkansa, vapaana on tässä vaiheessa vielä kahdesta kolmeen vakanssia. Kaksissa viimeisissä ristiäisissä olemme nähneet kummeina prinsessa Christinan pojat Gustaf Magnusonin ja Oscar Magnusonin ja veljessarjasta vapaana on vielä nuorin eli Victor. Kuninkaan muiden sisarten lapset eivät yhtä läheisiltä vaikuta, mutta toki on mahdollista, että joku muukin prinssi Carl Philipin serkuista saa kunnian toimia esikoispojan kummina. Kuninkaan sisarista prinsessa Birgitta on prinssin oma kummi ja yksi hänen lapsistaan niin ikään nimeltään Hubertus, siinäkin siis mahdollisesti vahvahko kummiehdokas. Sukua on toki myös kuningatar Silvian puolelta Saksasta. Selkein valinta eli serkuista Patrick Sommerlath, jonka kaksostyttöjen kummi prinssi Carl Philip on yhdessä prinsessa Madeleinen kanssa, on tosin jo prinsessa Leonoren kummi, mutta jäljellä on esimerkiksi Helena Sommerlath, itse kuningatar Silvian kummityttö. Prinsessa Sofian puolelta en odota vielä serkkuja tai muita sukulaisia kummeiksi, koska siskojakin on tarjolla kaksin kappalein.

Perheen ja sukulaisten, sekä mahdollisten kuninkaallistovereiden lisäksi kummiehdokkaina ovat toki myös vanhempien ystävät. Prinssi Carl Philipin bestman Jan-Åke Hansson (vas. kuva) on yksi prinssin parhaista ystävistä ja ystäväpiiriin kuuluu toki runsaasti muitakin nimiä, kuten esimerkiksi Mattias Klums, Christer Chrysanthou, Jesper Ericsson, Otto Trott, Niklas Anger, Mikael Skog ja Christoffer Cederlund. Prinsessa Sofian ystäväpiiriin puolestaan kuuluvat mm. Frida Vesterberg (oik. kuva), jonka kanssa prinsessa perusti Project Playground -järjestön, sekä Carolina Pihl, johon prinsessa tutustui Yhdysvalloissa opiskellessaan joogaohjaajaksi. Tunnettu nimi prinsessan ystäväpiirissä on myös tähtikampaaja Marwan ”Marre” Hitti, mutta veikkaan, että hän ja muutamat muut prinsessan ystävät tuovat mukanaan liikaa painolastia ajalta, jolloin Sofia Hellqvistin ura oli hieman toisenlainen ja lehtikirjoittelu merkittävästi negatiivisempaa.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Mitä arvelette, ketkä saavat kunnian toimia prinssi Alexander Erik Hubertus Bertilin kummeina? Uskotteko, että mukaan saadaan joku mielenkiintoinen kuninkaallinen kummi vai jatketaanko ennemmin prinsessa Madeleinen linjalla valiten lähinnä tavallisia ihmisiä? Heitelkääpä arvauksia!

Mainokset

26 kommenttia artikkelissa “Prinssi Alexanderin kastejuhla lähestyy – tietoa ja kummispekulaatiota

 1. Samaa mieltä Victorian ja Danielin kohdalla! Vickanilla on todellakin jo liuta kummilapsia. Ja Danielille todella soisin enemmän kuin mieluusti kummisedän tittelin tällä kertaa. Olihan CP tosiaankin hänen bestmaninsa, joten siinä yksi syy, miksi Daniel olisi hyvä valinta kummin asemaan.

  Tykkää

  • Daniel olis jotenkin niin symppis kummi, pidetään peukkuja! En itseasiassa oikein edes tajua, miksi sekä Madde, että Victoria ovat pyytäneet sisaruksiaan kummeiksi tälleen ristiin, kummallista päällekäisyyttä. Vai onkohan se yleistä tavallisissakin perheissä?

   Tykkää

    • Mutta onko teilläkin noin, että kummisuhteita on ”päällekäin”? Kun Victoria on Madeleinen lapsen kummi ja Madeleine Victorian ja sama nyt Carl Philipin kanssa. Että suhde on molempiin suuntiin? Eikä siinä tietty siis mitään vikaa ole! Tuntuu vaan jännältä, kun noin kolmellakin sisaruksella tulee aika monta kytkyä. 🙂

     Tykkää

     • On kyllä. Meitä on kolme sisarusta ja olen kummina sekä siskontytölleni että toisen siskon pojalleni. Ja vastaavasti heistä toinen on kummina minun pojalleni ja toinen tytölleni. Sama tapa on toistunut myös sukulaisillani (minun kummini on isäni veli ja isäni on veljensä lapsen kummi) ja olen aina ajatellut, että näinhän se menee. 🙂

      Tykkää

      • Tässä juuri hauskasti näkyy se, että oma tapa tuntuu aina ”oikeimmalta”. Meillä näin ei ole ja siksi varmaan tuntuu jännältä. Onneksi on erilaisia perinteitä ja etenkin on hienoa se, että ne elävät! 🙂

       Tykkää

 2. Nyt on kyllä jotenkin poikkeuksellisen vaikeaa arvata kummeja 😀
  Mutta aivan varmana pidän
  – Sofian vanhempaa sisarta Linaa
  – kruununprinsessa Victoriaa TAI prinssi Danielia (liputan Danielin puolesta!!)
  Sitten loput 3 tai 4 onkin vaikeita:p

  – Carl Philin bestman
  -Sofian ystävä tai serkku ym
  Ja jos kuninkaallinen kummi on niin pidän ehkä Norjan Märthaa todennäköisempänä (tai sit Joachim/Nikolaus)

  Sanotaanko nyt vaikka että Lina, Daniel, CP:n bestman, Märtha ja joku Sofian puolelta 😀 ja jos kummeja on kuusi niin sitten vielä Victor Magnuson 😀

  Tykkää

  • Ei huono sarja lainkaan, mielenkiintoista nähdä, montako menee oikein! Itse toivon jotenkin tuota Carl Philipin bestmania, kun hänessä oli jotakin sympaattista myös, vaikka aika vakavalla naamalla vetikin velvollisuutensa viime kesänä. Olisi kiva nähdä häntä uudelleen.

   Tykkää

 3. Kummiveikkaukseni tulee ”lonkalta” Sofian sisko Lina, on jotenkin itsestään selvä. Prinssi Daniel on toinen veikkaukseni. Kyseinen herra on näyttänyt lapsirakkautensa monissa ristiiäisissä. Kolmas kummi on joku sukulainen prinssin puolelta. Veikkaan lisäksi, että yksi kummeista saattaa tulla kaukaakin, vaikkapa ihan Afrikasta asti. Tällä viittaan prinsessa Sofian työhön Project Playgroundissa.

  Tykkää

  • Olisi mielenkiintoista nähdä kummi Project Playgroundin piiristä, toivottavasti olet oikeassa! Alexanderillekin voisi olla tosi hienoa muodostaa tällainen suhde johonkin henkilöön kovin erilaisesta elämänpiiristä, kuin hänen oma arkensa tulee olemaan Ruotsissa.

   Tykkää

 4. Vihdoinkin nää ristiäiset on, niitä onkin jo odotettu! Toivoisin todellakin, että Carl Philip ja Sofia jatkavat häistään tutulla persoonallisella linjalla toki ristiäisissä ei hirveästi voi revitellä 😀 Mielenkiintoista myös nähdä, millaisen asun Sofia ja muut prinsessat ovat valinnet. Ja millaisen shown Estelle ja Leonore saavat tälläkertaa aikaan… 🙂

  Mitä kummeihin tulee, Lina on varma valinta Sofian puolelta. Itse veikkaisin myös Frida Vesterbergiä tai jotakuta muuta Project Playgroundin taustalta tulevaa. Minäkin olen ehdottomasti Danielin kannalla! Hän vaikuttaa olevan hyvin läheinen sekä Carl Philipin että Sofian kanssa ja Vickankin varmasti soisi ilomielin kummiuden miehelleen 🙂 Veikkaan vielä lopuiksi kummeiksi ihan mututuntumalla prinssi Nikolaosta sekä prinsessa Birgitan Hubertus-poikaa!

  Tykkää

  • Kuningatar Silvia sanoi juuri jossain lehtihaastattelussa, että suunnitelmissa on kaikkien lasten osallistuminen tilaisuuteen… Luvassa siis Estelle+Leonore -show ja ehkä tällä kertaa myös Nicolas päättää poistua Chrisin sylistä ja ottaa osaa. 😀

   Tykkää

 5. Veikkaan sekä Victoriaa että Danielia ja tietenkin Sofian siskoista toista. Jos pikkuiset ovat kaikki mukana ristiäiskirkossa, on tunnelma varmasti ihana 😉 Ah ihana päästä taas seuraamaan juhlia!

  Tykkää

 6. Harmittaa ihan vietävästi ettei näitä pippaloita järjestetty sopivasti kesälomakaudella, koska taitaa jäädä tämänkin live seuraaminen välistä. Noh, pitää kaivaa kaikki parhaimmat palat sitten jälkikäteen 😀
  Omat kummiveikkaukset:
  Daniel (olisi kyllä hyvää vaihtelua ja Danielinkin on aika saada jo kuninkaallinen kummilapsi!)
  Lina
  Joku Saksan serkuista
  Ja molemmilta ystävä
  Kreikan Nikolaos (jos tulee kuusi kummia)

  Tykkää

  • No aivan niin, miksi ihmeessä tämäkin piti tunkea syksyyn? Olisivat hyvin voineet viettää kesällä, kun kansa sopivasti lomaili. 😀 Mullakin on nyt niin hirveä kiire, että käyn suunnilleen vaan nukkumassa kotona. Saa nähdä, jääkö näkemättä livenä koko tilaisuus. Eilen Suomeen saapuneet Harald ja Sonjakin unohtui täysin, olen niin muissa maailmoissa.

   Tykkää

   • Itse heräsin tuohon valtiovierailuun kun satuin näkemään sen autosaattueen jolla ilmeisesti käytiin hakemassa kuningaspari tiistai-iltana jostakin, millä lie sitten olivatkaan tulleet Suomeen. Vaikka vähän hidastikin omaa matkan tekoa, niin oli hienoa nähdä sellainen poliisisaattue täällä Suomessakin 😀

    Tykkää

    • Hauskaa vaihtelua! Itse näin Luxemburgin suurherttuparin keväällä vain tosi kaukaa, mutta oli mielenkiintoista nähdä, millaisessa saattueessa saapuivat paikalle. Aikalailla oli poliiseja ja vaikka minkälaista autoa, vaikka yleisöä taisi olla noin kolme henkeä. 😀

     Tykkää

 7. Mä olen Arianan kanssa samoilla linjoilla kummien suhteen!

  Joko teillä kaikilla on studiotarvikkeet kasassa (tiara, Pommac, herkut ja juhlamieli)?

  Ihanaa kastejuhlastudiota kaikille ja kiitos Hovikirjeenvaihtajalle ihanan kattavasta postauksesta, olet kyllä uskomaton!!

  Tykkää

  • Just tuossa Arianalle kirjoitin, että saattaa jäädä joko juhla näkemättä livenä! 😦 Niin kiireinen olen, enkä ehdi kotona istua ollenkaan. Samperin elämä häiritsee harrastuksia! Mutta studioasioissa kannattaa muiden ottaa mallia susta, kunnon tarjoilut kohottaa omaakin juhlamieltä. Melkein, kuin olisi itsekin mukana… 😀

   Tykkää

   • Voi sentään! Harmi jos sulla jää live näkemättä!! Itselläkin on ollut melkoinen hulina tässä, mutta pakko siksi aikaa rauhoittua, eihän se pitkä tilaisuus ole. Siinähän voi samalla tosiaan nostaa vähän jalkoja ylös, syödä ja vaihtaa kuulumisia kavereiden kanssa (vaikkakin erilaisten viestimien välityksellä). Oikein hyvää viikonloppua sulle jo nyt ♥

    Tykkää

 8. Lina-siskon lisäksi en osaa kyllä kummeja arvata! Huomenna olisi vapaapäivä, mutta toinen ylitsepääsemätön este on, joten en pääse (tätäkään) seuraamaan livenä!

  Tykkää

 9. Ruotsin hovin sivuilla (kungahuset.se) oli jo kummit mainittu!

  ”Prinsparet har valt följande fem faddrar till Prins Alexander:

  H.K.H. Kronprinsessan Victoria
  Fru Lina Frejd
  Herr Victor Magnuson
  Herr Jan-Åke Hansson
  Fröken Cajsa Larsson”

  Eli ei siis Danielia, tämä on suurin harmitukseni. Lina Frejd taisi useammalla olla arvauksena, ja hyvin Hovikirjeenvaihtaja arvasi myös tuon Victor Magnusonin. Ei myöskään muita kuninkaallisia, kruunuprinsessan lisäksi, kummilistalla.

  Vieraslistaa en hovin sivuilta löytänyt.

  Ristiäisten seuraaminen jää kyllä väliin itsellä, harmillinen tällainen arkipäiväinen ajankohta. Mutta fiilistelen jälkikäteen!

  Tykkää

  • Mahtavaa, kiitos! Yritän illalla päivittää esille. En nyt ehdi tarkistaa, mutta olisko Cajsa Larsson Sofian ystävä, jonka Tiara-tytär oli morsiustyttönä? Muistaakseni sukunimi ainakin Larsson ja Tiara on Sofian kummityttö. Muuten ei isompia ylläreitä, paitsi ettei kuitenkaan edes Saksasta kuninkaallisia kummeja. Ja Danielin puuttuminen iso pettymys tietysti!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.