Prinssi Alexanderin kastetilaisuus – kummit ja lähetykset (lisätty vieraslista)

Huomenna on vihdoin vuorossa jo lähes viiden kuukauden ikäisen Ruotsin prinssi Alexander Erik Hubertus Bertilin kastetilaisuus. Juhla järjestetään Drottningholmin linnan kappelissa ja paikalle saapuu koko Ruotsin kuninkaallinen perhe. Katsojien on lupa odottaa myös pikkuväkeä, sillä kuningatar Silvian mukaan suunnitelmissa on, että perheen nuorimmatkin jäsenet osallistuvat tilaisuuteen. Tässä postauksessa hieman lisää kastetilaisuudesta ja siihen liittyvistä perinteistä.

Lähetysaikoja:

Yle FEM klo 12.30 – 14.00 ruotsinkielinen lähetys ja sama lähetys suorana Yle Areenassa

Yle Areena klo 12.30 – 14.00 Marjukka Havumäen suomenkielisellä selostuksella

SVT Play, Kungahuset.se ja MTV Viihde klo 12.30 -14.00

Lisäksi ruotsalaisilla iltapäivälehdillä livestudiot, Expressen aloittaa Suomen aikaa klo 11.00 ja Aftonbladet klo 12.00.


Torstaina julkistettiin myös kummit, jotka prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia ovat valinneet esikoispojalleen. Spekuloimme hiukan kummeilla aiemmin ja aika monta tuttua nimeä listalta löytyykin. Ulkomaista kuninkaallista kummia emme tälläkään kertaa näe, vaikka kutsuvieraslistalla ilmeisesti ainakin joku kruunupää onkin.

Kruununprinsessa Victoria – Prinssi Alexanderin täti, joka on myös prinsessa Madeleinen vanhemman lapsen kummi. Molemmat prinsessat ovat pyytäneet sisaruksiaan lastensa kummeiksi ja nyt prinssi Carl Philip jatkaa perinnettä.

Lina Frejd – Prinsessa Sofian vanhempi sisar, joka on työskennellyt yhdessä prinsessan kanssa Project Playgroundissa.

Victor Magnuson – Kuninkaan nuoremman sisaren, prinsessa Christinan kolmas poika ja prinssi Carl Philipin serkku, jonka kanssa hän on läheinen. Isoveljet Gustaf ja Oscar ovat prinssi Nicolaksen ja prinssi Oscarin kummeja.

Jan-Åke Hansson – Prinssi Carl Philipin bestman ja yksi prinssin parhaista ystävistä, johon hän tutustui Lundsbergin sisäoppilaitoksessa 1990-luvun loppupuolella.

Cajsa Larsson – Prinsessa Sofian lapsuudenystävä, jonka Tiara-tyttären kummi prinsessa itse on. Tiaran muistamme myös yhtenä prinsessa Sofian morsiustytöistä.


Hovi julkisti perjantaiaamuna myös vieraslistan, josta löytyy melkoisen tavallinen kattaus vieraita. Paljon puhutut ulkomaiset vieraat valitettavasti osoittautuivat juuri siksi, mitä ”pelkäsinkin”, eli prinssi Carl Philipin kummisedäksi Baijerin prinssi Leopoldiksi ja hänen vaimokseen prinsessa Ursulaksi. Muita kuninkaallisia vieraita emme ulkomailta tule näkemään, kuten emme nähneet prinsessa Madeleinenkaan lasten ristiäisissä. Heidän lisäkseen listalla on Ruotsin valtion ja yhteiskunnan virallisia edustajia, kuten valtiopäivien puhemies Urban Ahlin ja pääministeri Stefan Löfven puolisoineen, prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian ystäviä, sekä muutamia sukulaisia Ruotsista ja Saksasta. Suomesta ei tällä kertaa saavu vierasta tilaisuuteen, mikä johtunee suurlähettiläs Viinasen epävarmasta asemasta tällä hetkellä. Kuningasperheestä paikalla ovat luonnollisesti kaikki aikuiset ja mikä parasta, myös pikkuväen nimet löytyvät listalta. Odotettavissa siis ainakin prinsessa Leonore -show prinsessa Estelle -maustein, sekä suloiset pikkuprinssit Nicolas ja Oscar!


Hetken näytti jo siltä, etten ehdi itse katsoa tilaisuutta livenä ollenkaan, mutta onneksi huomenna sattuu olemaan vapaa hetki juuri keskellä päivää. Valitettavasti viime aikoina olen joutunut priorisoimaan muuta elämää blogia korkeammalle ja sama meno jatkuu vielä jonkin aikaa. Mutta huomenna on kuitenkin juhlan aika ja jos siellä nyt joku muukin arjen keskellä ehtii ristiäisiä seuraamaan, heittäkää kommentteja, olen täällä toivottavasti linjoilla! 🙂

Mainokset

48 kommenttia artikkelissa “Prinssi Alexanderin kastetilaisuus – kummit ja lähetykset (lisätty vieraslista)

 1. Ei tullut vieläkään Danielista kummisetää… Jos Madde ja Chris saavat vielä kolmannen lapsen niin ehkä sitten on Danielin vuoro 😀 Harmi kyllä liveä ei ehdi tällä kertaa katsomaan, onneksi näkee yle areenasta myöhemminkin!

  Tykkää

 2. Huonon ajankohdan kyllä valitsivat, eihän tuota pysty millään katsomaan livenä! No, pitää sitten vain katsoa areenasta myöhemmin.
  Tuli muuten Christinan pojista mieleen, että ovatko Victoria, Carl-Philip ja Madeleine läheisiä muiden isänpuoleisten serkkujensa kanssa?

  Tykkää

  • Valitettavasti en kyllä tiedä! Christinan pojat tuntuvat olevan eniten mukana juhlissa ym. mutta en kyllä kaikkia muita serkkuja tunnista, joten ovat voineet jäädä huomaamattakin. Kuningas itse tosin tuntuu olevan eniten tekemisissä juuri Christinan kanssa, joten helposti varmaan sitten lapsetkin ovat läheisempiä keskenään. Mutta kyllä Victoria on kahden Margarethan ja Desireen lapsenlapsen kummi, joten varmaan ihan läheisiä ainakin heidän kanssaan.

   Lisäys: Hovi julkisti äsken vieraslistan, jonka mukaan serkuista paikalla ovat vain kummiksi valittu Victor Magnuson ja prinsessa Désiréen lapsista kaksi Carl ja Hélène. Toki ajankohta on aika huono näin arkena, mutta ainakaan tällaiseen juhlaan ei näytä serkkuja tulevan tulvimalla.

   Tykkää

 3. Kiva päästä seuraamaan taas kuninkaallista juhlahumua. Saattaa olla, että tätä herkkua ei ole hetkeen tarjolla! Olen huvittuneena jännittänyt miten kuninkaallinen kastemekko mahtaa sopia pienelle prinssille kun hän on kuitenkin nyt paljon vanhempi kuin muut puvun käyttäjät ovat olleet. 😀

  Näyttää olevan hyvä sää Tukholmassa. Havumäki kertoi, että Drottningholmin linnan kappelissa järjestetään kaikille avoimia jumalanpalveluksia ja tilaa voi myös vuokrata yksityiskäyttöön, aika hienoa!

  Tykkää

  • Olen miettinyt ihan samaa mekon suhteen! 😀 Mahtaako mennä kiinni, kun Alexander on aika isokokoinenkin.

   Ilma näyttää kauniilta, olisipa hauskaa olla paikalla. Drottningholmissa pitää kyllä käydä joskus ja kirkossakin olisi mukavaa poiketa, kun nyt siellä on ollut enemmänkin näitä tilaisuuksia.

   Tykkää

 4. Prinssi Nicolas on niin suloinen :). Tällä kertaa Sofian vanhemmat saavat istua muun perheen kanssa samassa rivissä, eikös Oscarin juhlissa Danielin vanhemmat istuneet takana?

  Tykkää

  • Taisivat istua! Johtunee eri kirkosta, kuninkaanlinnan kirkossa vanhemmat ja kastettava lapsikin istuvat tuossa oikealla ja silloin isovanhemmat joutuvat tosi kauas, jos ovat samassa rivissä. Nyt kun ovat vastapäätä, mahtuvat paremmin.

   Tykkää

 5. Alexander näytti jopa isommalta kuin Oscar. Estelle, joka näytti jotenkin vähän ujostelevan isänsä vieresssä, ja Vickan ovat niin söpösti samanvärisissä mekoissa 🙂

  Tykkää

 6. Kauniisti on kirkko koristelu syksyisin sävyin. Kiva, että Estelle on puettu värikkääseen mekkoon. Kovin usein hänet on nähty valkoisessa.

  Tykkää

 7. Mielipiteitä asuista?

  Sofia – Kaunista valkoista, hiuspantaa en ymmärrä

  Victoria – En yleensä tykkää rusettipannoista, mutta tuon kampauksen kanssa kaunis. Lisäksi väri nätti ja Victorialle vähän poikkeuksellinen, helman pituus tyylikäs

  Madde – Taas voimakasta kuosia, puku ei ihan mun suosikki, mutta hiukset upeasti.

  Lina-sisko todella tyylikäs!

  Tykkää

  • Sofian mekosta tykkäsin, vaikka muistuttikin paljon Victorian mekkoa Oscarin kastejuhlassa. Hiuskoriste oli kaunis, mutta olisi saanut olla mielestäni astetta paria sirompi. Tiukkaa keskijakausta en edelleenkään ymmärrä.

   Victorialla tyypilleseen tapaansa onnistunut asu, ponnari ei kylläkään mielestäni sovi näin isoon juhlaan.

   Samaa mieltä Madden puvusta, näytti ikäistään vanhemmalta tässä mekossa. Hiukset kauniisti.

   Molemmat Sofian siskot onnistuivat hyvin asuvalinnallaan samoin kuin Silvia.

   Nyt vasta ehdin katsomaan lähetyksen, onneksi on Areena olemassa. Toki kävin täältä kommentit lukemassa jo illansuusta. 😉

   Tykkää

   • Taisin häiden aikaan sanoa, että Sofian keskijakaus ja tiara tekee päästä suipon. No nyt ei ollut suippo, vaan tuollainen kypärä, mutta ei paljon parempi. Muuten asusta tykkäsin kyllä, oikein nätti. Ja muuten Ida Sjöstedtin eli Sofian hääpukusuunnittelijan käsialaa.

    Victorialle sopi upeasti tuo puoleen sääreen ulottuva helma. Se ei kaikilla toimi, mutta tässä asussa oli kyllä hieno yksityiskohta.

    Tykkää

  • Taitaa olla, ainakin näyttää vähän kireältä hihoista ja kaula-aukosta. 🙂

   Asuista yllätyin miten kesäisiin mekkoihin ja erityisesti väreihin kaikki ovat pukeutuneet.

   Sofian asu on ihan kaunis. Aluksi katsoin, että onko hänellä jokin tiara päässä. Victorialle väri sopii kauniisti. Madeleine yrittää selvästi hakea tyylillään joitan muuta kuin hempeitä pastellin sävyjä. Hänen asu sopii kyllä parhaiten syksyyn ja ehkä muihin verrattuna onkin tästä syystä hieman raskas.

   Tykkää

   • Maddella on vähän samaa henkeä, kuin Nicolaksen ristiäisissä, jotka olivat lokakuussa. Vaikka onkin jo syyskuu, keli on aika kesäinen ja siten tosiaan vähän raskas asu. Samoin vaikka koristeet on kauniit, hiukan paikoin turhankin jotenkin syksyiset. Ei oikein tiedä, pitäisikö asun sopia ilmaan vai kalenteriin. 🙂

    Tykkää

 8. Se oli siinä sitten taas. Hauskaa, että näinkin moni pääsi kuitenkin katsomaan livenä. 🙂 Nyt täytyy rientää muualle jälleen, mutta yritän tehdä jonkinlaisen koosteen päivästä illalla tai huomenna, jos vain ehdin. Sitten olenkin reissussa vähän aikaa, joten blogissa jälleen hiljaista.

  Tykkää

 9. Katsoin suoraa telkkarista ihan ruotsiksi.

  Victoria on jotenkin todella hoikan oloinen, onkohan laihtunut kovasti? Kaunis mekko hänellä oli ja ihanasti sävysävyyn Estellen kanssa. Estelle käyttäytyi taas niin mallikkaasti, hän on kyllä ihana lapsi!!

  Madeleinen mekko oli kaunis, mutta jotenkin vähän tätimäinen. Ja Eleonora ihan oma itsensä, ei hetkeäkään paikoillaan 😀 Jatkuvasti menossa ja hääräsi omiaan! Mutta upean rauhallisesti Madeleine sen otti, istui vain ihan rauhassa paikoillaan. Oscarin kasteessa sillä oli vähän mennä hermot villikkotyttärensä kanssa 😀

  Kaikki kolme pientä serkkupoikaa olivat kyllä suloisia ja ihanan rauhallisia!

  Sofian asu oli kaunis, mutta jotenkin vähän matkittu siitä, mitä Victorialla oli päällä Oscarin kasteessa. Kuningatar oli oma tyylikäs itsensä, samoin Sofian siskot edustivat kauniissa asuissa. Tämä ystävätär Cajsa oli vähän hiirulainen siinä harmaassa mekossa, vaikka kaunis toki sekin oli.

  Hyvää reissua sulle, palaillaan myöhemmin ♥

  Tykkää

  • Niin ja kauniit koristukset kirkossa, kukat ja muut, varsinkin kastemalja oli upeasti koristeltu!!
   Ja ne papit!! Voi sentään, kuinka liikuttavia he ovatkaan ♥♥♥

   Tykkää

  • Tämä asu jotenkin korosti Victorian hoikkuutta, mutta kesällä kun on hänestä nähty kuvia shortseissa, ei ole minusta mitenkään erityisen hoikka ollut. Terveen ja silleen voimakkaan näköinen ennemminkin. 🙂

   Ajattelin samaa Cajsan kohdalla, että vähän jotakin reippaampaa olisi voinut olla yllä. Olen joitain muita kuvia hänestä nähnyt ja ihan tuntuu olevan rohkea pukeutuja. Aika vaikea paikkahan tuo tietysti on, varmasti vaikeaa miettiä, mitä tällaiseen tilaisuuteen kuuluu/sopii laittaa.

   Ihailen Maddea, kun katson Leonoren menoa. Oma lapsi on juuri tuon luonteinen, ei viitsisi istua paikoillaan ja on utelias ja menevä. Eikä ole kasvatuksen puutteesta kiinni, ei vaan ole luonteenmukaista olla paikallaan. 🙂 Mulle olisi ihan hirvitys joutua johonkin tärkeään tilaisuuteen edustamaan, saati että joku vielä kuvaisi sitä televisioon!

   Tykkää

 10. Hienoa että kaikki serkukset olivat mukana ja hyvin sujui. Leonorekin oli selvästi rauhallisempi kuin edellisissä ristiäisissä. Suloisia lapsia!
  Minunkin mielestäni Victoria vaikutti aika hoikalta ja ehkä hieman väsähtäneeltä hymyistä huolimatta.
  Tykkäsin Sofian asusta ja hiuspannasta. Hän on tasapainoisen ja sisäisesti kauniin oloinen ihminen. Huomasi, että vaimo ja lapsi olivat Carl Philipille tärkeitä.

  Tykkää

  • Minustakin Victoria vaikutti väsyneeltä tai jotenkin hiukan vähemmän reippaalta normaaliin verrattuna. Jäi fiilis, ettei hymy oikein aina yltänyt silmiin asti jne. Toki Oscarkin on vasta 7kk ikäinen, voi olla vielä aika vaativaa, vaikka toki apua onkin saatavilla.

   Sofiaa ja Carl Philipiä on mukava katsoa, kun he ovat jotenkin tosi lämpimiä ja symppiksiä yhdessä. Eritoten Carl Philipin katseessa tuntuu aina olevan kaikki tunteet näkyvillä, vaikka tilaisuus olisi kuinka julkinen. Sofiasta olen myös samaa mieltä, hän näyttää olevan tasapainossa itsensä ja ympäristön kanssa.

   Tykkää

 11. Carl Philipin & Sofian keskinäiset katseet, OIH ❤ <3! Kokonaisuutena sympaattinen tilaisuus, söpöjä pikkukuninkaallisia, onnellisia isovanhempia, kirkko koristeltu juurikin omilla lempikukillani ja -väreilläni, rennot papit (vai mitä lie kirkkoherroja)… Ei siis voi muuta kuin tykätä :D! Olitte muuten muutkin huomanneet Victorian väsähtäneen olotilan – sen panin minäkin merkille! Hoikistunut oli myös kovasti ja minä heti haukkana, että ahaa raskauspahoinvointia joka uuvuttaa naisen kuin naisen, oli kruununprinsessa tai ei… 😉

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.