Alankomaiden kuningasperhe lomalle perinteisten kesäkuvien myötä

Aurinko paistaa (ainakin vielä) ja Hovikirjeenvaihtaja viettää kesää, toivottavasti tekin rakkaat lukijat! Meidän kaikkien kesäihmisten onneksi myös kuninkaalliset vetävät kesällä lonkkaa ja Euroopan kuningashuoneista suurin osa onkin jo lomatunnelmissa. Tanskan kruununprinssiperhe on viettänyt kesäänsä Gråstenin linnassa, Ruotsin kuningasperheen kalenteri on käytännössä tyhjä ja prinsessa Madeleine perheineen on bongattu St. Tropezissa ja prinssi Carl Philipin puolestaan prinsessa Sofian ja prinssi Alexanderin kanssa Barcelonassa. Kuningaspari viettänee kesälomaansa jo Öölannin Sollidenissa (lisää kuningasperheen kesäpaikoista täällä), jonne muukin perhe kokoontuu muutaman päivän kuluttua kruununprinsessa Victorian syntymäpäivän viettoon. Työn touhussa tuntuvat olevan enää britit ja espanjalaiset, sillä radiohiljaisuus tuntuu vallitsevan myös Norjassa ja Belgiassa. Alankomaissa kuningas Willem-Alexander ja kuningatar Maxima tyttärineen aloittivat lomansa perjantaina ja se alkoikin perinteisissä merkeissä kuvaussession parissa.

Embed from Getty Images

Alankomaissa lehdistöä valvotaan tarkasti kuninkaallisen perheen suhteen. Minkäänlaisia paparazzikuvia ei saa julkaista oikeustoimien uhalla, minkä lisäksi hovin ja median välille on solmittu sopimus yhteistyöstä. Jotta kuningasperhe saa viettää vapaa-aikansa rauhassa, poseeraavat he korvaukseksi kaksi kertaa vuodessa lehdistölle mukavissa kuvissa. Vuoden ensimmäinen kuvaustilaisuus järjestetään aina Itävallan Lechissä, jossa kuninkaallinen perhe viettää talvilomaansa ja johon tutustuimme tässä postauksessa. Perheen kesäloma puolestaan alkaa niin ikään jo monivuotisella perinteellä, kun kruunupäät kutsuvat kuvaajat johonkin mukavaan kesäiseen ympäristöön, kuten kotipihalleen tai lomapaikkaansa. Viime vuoden kuviin ja hiukan tarkemmin eri hovien kuvausperinteisiin voi tutustua tässä postauksessa.

Tänä vuonna kuningas Willem-Alexander, kuningatar Maxima, Oranian prinsessa Catharina-Amalia, prinsessa Alexia ja prinsessa Ariane, sekä perheen koirat Skipper ja Nala aloittivat lomansa kotimaisemissa ja perhettä kuvattiin heidän kotonaan Wassenaarissa. Kuninkaan noustua valtaan perhe ei muuttanut suurempaan palatsiin, vaan he asuvat edelleen Haagin esikaupungissa, De Horstenin tilalla sijaitsevassa villa Eikenhorstissa.

Embed from Getty Images

Vain muutama päivä talvikuvien jälkeen prinsessoista keskimmäinen, prinsessa Alexia loukkantui rinteessä ja osa keväästä kuluikin kainalosauvojen kanssa. Tällä kertaa vuorossa on prinsessa Catharina-Amalia, joka on venäyttänyt nilkkansa, mutta esiintyi kuitenkin kuvaajille reippaana. Toinen toipilas porukassa oli kuningatar Maxima, joka aiemmin viikolla kaatui ilmeisesti kotona ja sai lievän aivotärähdyksen, minkä vuoksi osallistuminen kuvaukseen oli vaakalaudalla. Hyvinvoivilta ja iloisilta molemmat kuitenkin onneksi näyttivät.

Embed from Getty Images  Embed from Getty Images

Eikenhorstissa perhettä on kuvattu myös aiemmin, vuonna 2005, kun prinsessa Alexia oli juuri syntynyt ja vuonna 2013.
Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lisäksi perhettä on kuvattu kotipihan lisäksi läheisillä viheralueilla vuosina 2008 ja 2012. Perihollantilaiseen tapaan perhe esiintyy kuvissa pyörien selässä.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Wassenaarissa kesäkuvien taustana on saanut toimia myös kaunis valkohiekkainen ranta, jossa perhe kuvattiin viime vuonna, sekä kuusi vuotta aiemmin vuonna 2009.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Alankomaiden kuningasperheen kesälomasuunnitelmat eivät ole julkisia, kuten yksityisyyttään varjelevalta hovilta voikin odottaa. Kuningas Willem-Alexanderilla ja kuningatar Maximalla on kuitenkin lomapaikka Kreikassa, pienen Ermioni-nimisen satamakaupungin lähellä sijaitsevassa Kranidissa. Vuonna 2012 hankittu kiinteistö, joka on ilmeisesti Alankomaiden valtion omaisuutta, seurasi paljon negatiivista julkisuutta saaneita suunnitelmia hankkia lomapaikka Mosambikista ja täysin ei kritiikiltä ole nytkään säästytty, sillä kreikkalaisviranomaiset ovat hieman taivuttaneet lakia salliakseen kuningasparille yksityisen pienen sataman rakentamisen ja rannan aitaamisen, vaikka normaalisti Kreikassa merenranta on yhteisessä käytössä. Lisäksi villa, jonka hankintahinta liikkui reilussa neljässä miljoonassa eurossa ja jonka 4000 neliömetrin tontilla on myös uima-allas, on tiukasti vartioitu turvamiesten, kameroiden ja korkeiden aitojen toimesta.
Embed from Getty Images

Julkisempi kesäpaikka kuninkaallisella perheellä on Italian Toscanassa, Tavernellen kylässä. Perinteistä paikallista maalaistyyliä edustava tila Rocca dei Dragoni on prinsessa Beatrixin, kuningas Willem-Alexanderin äidin, lomapaikka, jonne hän kutsuu usein kesänviettoon myös poikiensa perheet. Virallisesti tila tosin on kuningas Willem-Alexanderin, hänen veljensä Constantijnin ja luultavasti heidän edesmenneen Friso-veljensä tyttärien omistuksessa. 1970-luvulla ostettu ja täysin remontoitu lomaparatiisi oli prinsessa Beatrixin ja tämän puolison prinssi Clausin, sekä poikien rakas kesälomanviettopaikka ja se lainaa mitä ilmeisimmin nimensä perheen silloiselta ja prinsessa Beatrixin nykyiseltä kodilta, Drakensteynin linnalta. Kreikan lomapaikan tapaan myös Rocca dei Dragoni on tarkasti suojattu yleisöltä ja sinne johtavan tien varrella partioi paikallispoliisi.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Kuningas Willem-Alexander perheineen viettää perinteisen talvilomansa aina yhdessä prinsessa Beatrixin kanssa ja myös kesäkuvissa on välillä nähty vanha kuningatar. Toscanassa lomakuvia on otettu vuosina 2006 ja 2011.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Kuten talvikuvia käsitelleessä postauksessa huomasimme, kuvaussessiot ovat jo pitkä perinne ja niitä otettiin myös nykyisen kuninkaan ja hänen veljiensä ollessa pieniä. Ennen Rocca dei Dragonin hankintaa kuninkaallinen perhe vietti lomiaan usein Italian Porto Ercolessa sijainneessa Villa L’Elefante Felicessä, joka oli prinsessa Beatrixin vanhempien, kuningatar Julianan ja prinssi Bernhardin lomapaikka ja joka heidän kuoltuaan myytiin ja on sittemmin purettu suuremman rakennuskompleksin tieltä.

Embed from Getty Images

Kesälomapaikkojen lisäksi kosmopoliittisella kuningasperheellä on vielä yksi lomakohde, johon he voivat suunnata. Kuningatar Maxima on kotoisin Argentiinasta, jossa kuningasparilla on jo muutamien vuosien ajan ollut tila. Patagonian alueella, samassa kaupungissa, jossa kuningatar Maximan veli omistaa kaksi ravintolaa, sijaitsee Estancia Pilpilcura. Kuningaspari lapsineen matkustaa sinne usein talvikaudella, jolloin alueella voi lasketella, sekä nauttia talvista Hollantia miellyttävämmistä säistä. Tila on kuitenkin käytössä vuoden ympäri, sillä kuningattaren täti pyörittää siellä pientä hotellia. Viiden huoneen majoituslaitoksesta voi kuka vain varata huoneen ja käydä hieman vakoilemassa, millaisessa paikassa kuningasperhekin lomailee.

Mainokset

3 kommenttia artikkelissa “Alankomaiden kuningasperhe lomalle perinteisten kesäkuvien myötä

 1. Kiitos jälleen mielenkiintoisesta postauksista! Huomenna, torstaina, on Victorian perinteiset syntymäpäiväjuhlallisuudet – odotettavissa on varmasti ihastuttavia kuvia. Itseäni kiinnostaa kovasti suosikkini Estelle sekä myös miten Oskar on kasvanut😀. Ruotsin lehdistö on varmaan paikalla livenä – valitettavasti olen töissä enkä pysty seuraamaan tätä. Onkohan näistä tapahtumista, päivän ja illan, jotain lähetystä myöhemmin katsottavissa Suomessa?

  Tykkää

  • Olipa hyvä, kun kysyit! En nimittäin ollut edes muistanut, että tosiaan tätäkin on meillä joskus nähnyt televisiosta. Ohjelmatietojen mukaan perjantaina kello 13.10 – 14.40 tulee Yle FEM -kanavalta Grattis kronprinsessan! jonka oletan olevan taltiointi torstai-illan konsertista. Yleensä minusta sen alussa on myös nähty pätkiä aamupäivän onnitteluista. Huonoon aikaan tuokin töiden kannalta, mutta pystyisitkö tallentamaan? Ja ohjelma tulee jo torstaina suorana SVT:n nettipalvelussa klo 22 Suomen aikaa ja yleensä noita lähetyksiä on voinut jonkun aikaa katsoa jälkeenpäinkin.

   Ja niille tiedoksi, jotka voivat suorana seurata, tosiaan tuo SVT tulee illalla suorana ja uskon, että sekä Aftonbladetilla, että Expressenillä on livekuvaa myös aamupäivällä.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.