Kruununprinsessa Victoriaa juhlittiin Öölannissa

(Päivitetty postaus päivän tapahtumista)

Ruotsin kuninkaallinen perhe viettää tällä hetkellä kesälomaansa Sollidenin linnassa Öölannissa. Kuningas Kaarle Kustaan mukaan linna on perheen unelma talvisin ja paratiisi kesäisin ja vaikka kaikki kuninkaallisen perheen jäsenet yleensä matkustavat lomansa aikana myös ulkomaille, ruotsalainen kesä, vuosikymmeniä palvellut italialaistyylinen valkoinen linna ja mahdollisuus viettää aikaa perheen kesken ovat erottamaton osa kuningasperheen lomanviettoa. Tälläkin kertaa paikalla on koko poppoo, niin kuningaspari, kuin heidän kolme lastaankin, sekä tietenkin puolisot ja lapset, joita on jo jokaisessa perheessä. Sollidenin kesän tärkein päivä on heinäkuun 14. jolloin kruununprinsessa Victoria täyttää vuosia ja tälläkin kertaa sitä juhlittiin perinteisin menoin.

Embed from Getty Images

Sollidenin linnan rakennutti kuninkaan isoisän äiti, kuningatar Victoria vuonna 1906 ihastuttuaan tuttavansa lomapaikkaan Italian Caprilla. Siitä otettiin mallia arkkitehti Torben Grutin suunnitelmaan ja sekä kaluste-, että koristehankintoja itse rakennukseen tehtiin Italiassa. Kuningattarelta talon peri tämän puoliso kuningas Kustaa V, joka puolestaan testamenttasi sen pojanpojanpojalleen, silloiselle prinssi Carl Gustafille, nykyiselle kuninkaalle, joka viettikin siellä jo lapsuutensa kesiä yhdessä äitinsä prinsessa Sibyllan ja sisartensa kanssa.

Kolmikerroksisessa linnassa on asuinneliöitä noin 200 ja vain pari makuuhuonetta, joten kuningasperheen nuorempi sukupolvi, sekä vieraat, majoittuvat yleensä muualla linnan mailla. Prinssi Carl Philip ja prinsessa Madeleine perheineen yöpyvät yleensä linnan mailla sijaitsevassa Kavaljershusetissa ja kruununprinsessa Victoria, prinssi Daniel, prinsessa Estelle ja nyt tietenkin myös prinssi Oscar puolestaan lomailevat kolmisen vuotta sitten valmistuneessa modernissa kesähuvilassaan, joka rakennettiin muutaman sadan metrin päähän päärakennuksesta  suojaan katseilta.

Embed from Getty Images

Sollidenin linnaan voi tutustua paremmin tässä viimekesäisessä postauksessa ja samasta paikasta löytyy lisätietoa myös perheen toisesta lomapaikasta, Ranskan Rivieralla sijaitsevasta Villa Miragesta. Sainte-Maximen kaupungissa lomailevat varsinkin kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia, jotka viettävät aikaansa usein aurinkoa ottaen kuninkaan Polaris-veneellä. Eteläinen Ranska on paparazzien temmellyskenttää ja vuosittaiset binikuvat kuningattaresta saadaankin yleensä juuri täällä. Tänäkin kesänä kuningaspari on jo ehtinyt aalloille, sillä he saapuivat vasta keskiviikkona Öölantiin ja sitä ennen olivat lomailleet juuri kuninkaan prinssi Bertililtä perimässä Villa Miragessa. Prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia, sekä prinssi Alexander puolestaan ovat tänä kesänä viettäneet lehtitietojen mukaan lomaa Espanjan Barcelonassa ja prinsessa Madeleinen perhettä puolestaan on bongailtu St. Tropezissa, jossa heillä oli yhdessä ystäväperheen kanssa vuokralla suuri huvila. Kuvia prinsessan perhelomasta löytyy täältä. Kruununprinsessaperhettä ei tänä vuonna ole ainakaan filmille saatua taltioitua Ruotsin ulkopuolella ja voikin hyvin olla, että he ovat lomailleet pääasiassa juuri Sollidenissa. Ainakin he olivat paikalla jo edellisenä viikonloppuna ja samoin prinssi Carl Philip perheineen, sillä prinssi Daniel ja prinsessa Sofia osallistuivat yhdessä paikalliselle musiikkifestivaalille ja vaimonsa syntymäpäivän aattona prinssi Daniel osallistui perinteiseen tapaan myös puolisonsa nimeä kantavaan golfkisaan saarella.

Varsinainen syntymäpäivä alkoi perinteiseen tapaan Sollidenin puutarhassa, johon oli kerääntynyt noin neljä ja puoli tuhatta henkeä onnittelemaan 39 vuotta täyttänyttä kruununprinsessaa ja katselemaan kuninkaallisia. Viime vuosien ehdoton vetonaula tilaisuudessa on tietenkin ollut aina yhtä suloinen ja eläväinen prinsessa Estelle ja tänä vuonna tietysti magneettina toimi alle puolivuotias prinssi Oscar, joka debytoi äitinsä juhlapäivän vietossa.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Muuta uutta tilaisuudessa ei sitten oikeastaan nähtykään, vaan kuningas Kaarle Kustaa johti tapansa mukaan nelinkertaisen hurraa-huudon esikoistyttärensä kunniaksi, yleisö onnitteli tätä laululla ja kruununprinsessa piti pienen puheen siitä, kuinka hänen sydäntään lämmittää paikalle kerääntynyt väkijoukko. Puisto muuten avataan nelisen tuntia ennen varsinaista iltapäivän H-hetkeä ja porttien taakse ehtii aina kertyä jo innokkaimmista koostunut jono, joten kiitellä saakin, sillä varsinkin eturiviin ei ole mitenkään varsinaisesti poikettu. Rakastettu kruununprinsessa kyllä sitten ponnistelut aina palkitseekin ja yrittää tervehtiä niin monia paikalle saapuneita, kuin vain mahdollista. Samalla hän kerää kaulansa ja ranteensa täyteen lasten tekemiä koruja, sylinsä täyteen kukkia ja monet näyttävät tuovat pieniä lahjoja myös prinsessa Estellelle ja prinssi Oscarille.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Videot © Expressen via Youtube

Illalla on joka vuosi vuorossa kesäkonsertti, joka järjestetään saaren keskuksen eli Borgholmin kaupungin urheilukentällä. Kuninkaallinen perhee saapuu paikalle vaunukyydillä ja asettuu sen jälkeen eturiviin seuraamaan musiikkiesityksiä. Tänä vuonna saatiin pääasiassa nauttia aurinkoisesta säästä, mutta aiempina vuosina yleisö ja kuninkaallinen perhe ovat välillä nauttineet musiikista milloin mihinkin, kerran jopa jätesäkkeihin, kääriytyneinä. Kuningatar Silvia ja kruununprinsessa Victoria juhlivat aina paikallisessa kansallisasussa, jonka kruununprinsessa oli vaihtanut päivällä nähdyn Ralph Lauren -mekon ja -vyön, sekä Zaran kiilakorkojen tilalle.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Prinsessa Estelle, joka nähtiin paikalle ensimmäistä kertaa, oli niin ikään vaihtanut asua. Päivällä nähty vaaleansininen mekko kuvattiin Estellen yllä ensimmäisen kerran prinssi Oscarin synnyttyä ja se on äidin perua, sillä kruununprinsessa itse esiintyi vaaleansinisessä hameessa prinsessa Madeleinen syntymän jälkeen järjestetyssä Te Deum -jumalanpalveluksessa. Illan konserttia pieni prinsessa kuunteli valkoisessa asussa, jonka hän oli asustanut pinkeillä kuulosuojaimilla. Hiukan pitkä päivä näytti vaativan veronsa, mutta prinsessa Estelle on nuorestaan iästään huolimatta osoittanut jo pidemmän aikaan aikamoista luonnonlahjakkuutta tällaisissa tilaisuuksissa, joissa vain pitää jaksaa edustaa ja istua nätisti paikallaan (paitsi jos prinsessa Leonore on paikalla myös…).

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Illalla paikalle saapuivat myös prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia, sekä prinsessa Madeleine ja Chris O’Neill. Kesäiset prinsessat edustivat hyväntuulisina ja tyylikkäinä, prinsessa Sofia Self-Portraitin mustavalkoisessa mekossa ja mustissa kiilakoroissa ja prinsessa Madeleine valkoisessa paitapuserossa ja Alice + Olivian puolihameessa, sekä näyttävissä korkokengissä Marchesalta. Tarkemmat tiedot kaikkien asuista Swedish Royal Fashion -blogista, kuten aina!

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Konsertissa esiintyivät tänä vuonna Lisa Miskovsky, Frans Jeppsson Wall, Charlotte Perelli, Loa Falkman, Jon Henrik Fjällgren ja Molly Pettersson Hammar ja sen aikana kruununprinsessa luovutti jokavuotisen nimeään kantavan urheilustipendin jääkiekkomaalivahti Henrik Lundqvistille. Konserttitaltioinnin voi katsoa kuukauden ajan SVT:n Play-palvelussa.

Nyt kuninkaallinen perhe viettää siis lomaansa Sollidenissa ja virallinen kalenteri on käytännössä tyhjä. Töihin perhe palailee elokuun alkupuolella ja sitten onkin pian ohjelmassa Olympialaiset Riossa, johon ainakin kuningaspari on ilmoittanut matkustavansa.

Mainokset

13 kommenttia artikkelissa “Kruununprinsessa Victoriaa juhlittiin Öölannissa

 1. 5- vuotiaan Estellen keskittymiskyky on kyllä kadehdittava. Taitaa tosin olla niin, että kun Estelle on vieraillut tällaisissa tilaisuksissa vauvasta lähtien, hän on tottunut tähän ja tietää miten toimia. Estellehän on yhtä aurkinkoinen kuin äitinsä, ehkä esimerkin voima vaikuttaa tässäkin!

  Tykkää

  • Näin varmasti on. Estelle alkaa olla jo vanha konkari ja uskon, että hänelle myös ”myydään” nämä tilaisuudet positiivisina. Sekin lapsella vaikuttaa paljon, jos lähdetään siitä, että siellä sitten _pitää_ jaksaa olla nätisti, kun voisi myös yrittää positiivisen kautta. Victorialle asema tuntuu olevan velvollisuus, mutta ei vastenmielinen sellainen.

   Tykkää

 2. Kiitos kesäisestä postauksesta. Victoria on kyllä niin mun kestosuosikki ja on jotenkin tuntuu että Victoria on aidosti iloinen kun kohtaa kansaa omilla synttäreillään.

  Onko Hovikirjeenvaihtajalla tarkempaa tietoa, miten Victorian 18-vuotis juhlia on juhlittu aikoinaan? Sollidenissa nekin vai Tukholmassa? Vai molemmissa? Kun jotenkin muistelen, oon ollut silloin noin 11-vuotias, että lehdissä olisi ollut hirveästi juttuja Victoriasta ja hänen juhlistaan ja että ne olisi olleet Tukholmassa?

  Tykkää

  • Victoria sanoo joka vuosi tuon saman, että kuinka sydäntä lämmittää nähdä niin paljon ihmisiä paikalla, mutta uskon sen olevan totta. Varmasti se tuntuu hyvältä ja kun tämä on tällainen vuorovaikutteinen tilaisuus, siinä on oikean kohtaamisen tuntua.

   Googlasin hiukan ja näyttää siltä, että Victoria otti kruununperillisen tehtävät vastaan juuri syntymäpäivänään ja sitä sitten juhlittiin. Varsinaista synttärijuhlista en ainakaan nopeasti katsomalla löytänyt mitään, enkä muista lukeneeni aiemminkaan. Voisiko olla, että muistelet tuota ”myndighetsdagia”?

   Tykkää

 3. Kiitos tästä potauksesta, itseltäni meni tämän vuoden Victoriadagen vähän ohi, kun jouduin olemaan töissä, joten tämä koontipostaus kertoi kaiken tarpeellisen. Onkohan ensi vuonna tiedossa isommat juhlat, kun pyöreitä vuosia tulee täyteen… Olisipa ihana päästä paikan päälle Sollideniin joskus onnittelemaan Victoriaa…

  Tykkää

  • Toivottavasti on isommat pippalot! Tapana on ainakin ollut, Haakonilla ja Maximalla esim. viime vuosina. Ja kun Victoria täytti 25 paikalla Öölannissa olivat ainakin Willem-Alexander ja Maxima, Märtha Louise ja Ari, Pavlos ja Marie-Chantal, prinssi Nikolaos ja Belgiasta Mathilde ja Philippe. (Täällä muutamia kuvia) Voisi siis kuvitella, että myös nelikymppisistäkin tehdään isompi juhla. Peukut pystyyn!!

   Tykkää

 4. Estelle on vaan niin ❤ Ihanaa niissä (ainakin) Expressenin julkaisemissa kesäkuvissa miten lapset saavat todella näkyä ja touhuta, vaikka kuninkaallinen perhe kyseessä. Uskon, että lapsillekin mukavampaa tietyssä määrin tottua kuvaamiseen nuorena, koska sitä julkisuutta ei vaan pääse karkuun kokonaan 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s