Kuninkaallisten häiden suurin salaisuus – Meghanin hääpuku

Prinssi Harryn ja Meghan Marklen häihin on enää reilu viikko aikaa ja vaikka viimeiset päivät ovat varmasti kiireisiä, moni asia lienee jo valmiina. Yksi niistä on hääpuku, joka on kuninkaallistoimittaja Omid Scobien mukaan jo valmiina Windsorissa. Puku on ehkä kuninkaallisten häiden tarkimmin vaalittu salaisuus ja tälläkin kertaa on hyvin mahdollista, että se on sellaisena saatu pidettyäkin. Väitteitä ja paljastuksia on kuultu sieltä täältä, mutta ei mitään varmaa ja edelleen ”kisassa” tuntuu olevan mukana useampia nimiä. Meghanin tyyli kihlausaikana on ollut sen verran moninaista ja yllättävääkin, ettei varmaa ole sekään, minkä tyyppistä pukua odotamme. Mennäänkö perinteistä reittiä vai olisiko tällä kertaa vuorossa jotain hiukan erikoisempaa ja kuka se suunnittelee?

Embed from Getty Images

Omid Scobien mukaan hääpuku on siis valmis ja sitä säilytetään salaisessa paikassa Windsorin linnassa. Tämän viikon aikana on ollut myös viimeisen tarkastuksen vuoro, sillä Meghanin on ollut tarkoitus esitellä pukua yksityisesti kuningatar Elisabetille. Toinen, joka lienee puvusta erityisen kiinnostunut, on Meghanin äiti Doria Ragland, joka on niin ikään Omidin mukaan saapunut Isoon-Britanniaan ja majoittuu nyt prinssi Harryn ja Meghanin luona Kensingtonin palatsin alueella sijaitsevassa Nottingham Cottagessa. Puvun sovituksia on aiemmin järjestetty sekä Kensingtonin palatsissa, että salaisessa paikassa Lontoon keskustassa ja puvun suunnittelussa on auttanut Meghanin hyvä ystävä ja ammatikseen morsiamia stailaava Jessica Mulroney.

Viime päivinä huhumylly puvun ympärillä tuntuu vain kiihtyneen, vaikka useat kuninkaallisiin erikoistuneet toimittajat ovat joutuneet sanomaan, etteivät he yksinkertaisesti tiedä mitään puvusta tai sen suunnittelijasta. Varmana tietona on kuitenkin nyt esitetty brittiläistä haute couture -muotitaloa Ralph & Russoa, mutta koska se on alunperin peräisin Daily Mailista, pitäisin sitä aina epävarmana. Daily Mail ei ole varsinaisesti tunnettu siitä, että sen tiedot olisivat aina faktaa ja kun ainakin osin juttu tuntuu perustuvan siihen, että prinssi Harryn nähtiin lehden mukaan poistuvan muotitalon tiloista vaikka prinssin verkkarit ja juomapullo viittaavat aika vahvasti vierailuun samassa rakennuksessa sijaitsevalla kuntosalilla, en ole ollenkaan vakuuttunut. Mutta vanha sananlaskukin toteaa, että joskus se sokeakin kana jyvän löytää, joten aloitetaan tämä katsaus Ralph & Russosta.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Kyseessähän on siis australialaisen pariskunnan Tamara Ralphin ja Michael Russon yhteinen bisnes, jonka pääkonttori sijaitsee Lontoossa. Ralph & Russon sanotaan olevan Ison-Britannian ainoa haute couture -muotitalo ja sillä on jo ennestään kokemusta hääpuvuista morsiuspukumallistojen muodossa. Myös Meghanilla on kokemusta merkistä, sillä hän valitsi Ralph & Russon valikoimasta kihlajaiskuvissa näkemämme iltapuvun. Ralph & Russon tyyli on mitä ilmeisimmin melkoisen näyttävää ja Daily Mailin väittämät tiedot hääpuvusta kertovat runsaista helmikirjailuista. Lehti on kuvittanut juttuaan käsitellyllä kuvalla Meghanista hyvin näyttävässä luomuksessa, mutta puvun kauneudesta huolimatta kuva on itseasiassa juuri seikka, joka saa minut epäilemään paljastuksen todenmukaisuutta.

Nimittäin jos katsotte ylläolevalla videolla esiintyvää pukua, joka ensinnäkään ei luonnollisesti ole Meghanin puku vaikka hän olisi Ralph & Russon palkannutkin, muistuttaa se kovasti pukua, jossa Rachel Zane, Meghanin roolihahmo Pukumiehet-sarjassa avioitui. Lehtien paljastukset perustuvat usein yllättävän yksinkertaisiin ja naurettaviinkin pikkuseikkoihin ja väkisinkin tuntuu, että toimituksessa on etsitty vastinetta tuolle televisiossa nähdylle puvulle.

Ongelma kuitenkin on, että Meghan on itse sanonut, ettei Rachelin puku ollut hänen tyyliään, vaan enemmän hänen makuunsa ovat yksinkertaiset ja klassiset mallit. Lisäksi Meghan on todennut pitävänsä siitä, että puvussa saa olla jotakin hauskaa tai vaihtoehtoisesti hienovaraisen romanttista, eikä haitaksi ole myöskään modernit mausteet. Omaksi ehdottomaksi suosikikseen julkkisten hääpuvuista Meghan mainitsi Glamour-lehden haastattelussa maaliskuussa 2016 Carolyn Bessette Kennedyn äärimmäisen yksinkertaisen naruolkaimisen hääpuvun (kuva). Suosikeikseen morsiuspukuja tekevistä suunnittelijoista hän luetteli Delphine Manivetin ja kreikkalaistaustaisen Christos Costarellosin, sekä Elie Saabin ja J. Mendelin. Ensimmäisissä häissään, jotka olivat rennot juhlat Jamaikalla ja siis täysi vastakohta ensi viikon hulabaloolle, Meghan valitsi ylleen hyvin yksinkertaisen ja modernin suorahelmaisen valkoisen olkaimettoman mekon, jonka vyötäröä koristi vyö ja miehustaa yksinkertainen koristeleikkaus (kuvia).

Tällä kertaa luonnollisesti vaatimukset puvulle ovat vähän erilaiset. Pelkästään hääkirkko asettaa puvulle vaatimuksia mittasuhteiden puolesta ja odotettavissa onkin volyymia joko helmassa tai hunnussa, ellei molemmissa. Autumn Phillipsin hääpuvun samaan kirkkoon suunnitelleen Sassi Holfordin mukaan puvussa on myös oltava riittävästi yksityiskohtia, jotta se näkyy ja erottuu kaukaa. Toisaalta morsiamen rinnalla kilpailee huomiosta (toivottavasti) univormupukuinen prinssi, joten näyttävyyttä vaaditaan tältäkin puvulta ja lisäksi puvun tulee toimia sekä video-, että valokuvissa. Etiketti asettaa tietenkin omat vaatimuksensa ja ainakin hartiat tulevat varmasti olemaan peitossa. Pitkiä hihoja Meghanin ei kuitenkaan ole mikään pakko valita, sillä vaikka ne ovatkin viime vuosikymmeninä olleet Britannian kuninkaallisen perheen keskuudessa suosittuja, ovat sekä jo mainittu Autumn Phillips, sekä hänen kälynsä Zara Tindall avioituneet lähes hihattomissa puvuissa. Lisäksi kun historiassa mennään taaksepäin, tulee vastaan esimerkiksi kuningatar Elisabetin isoäiti kuningatar Mary, jolla oli lyhythihainen puku ajan tavan mukaan.

Meghanin pukua on jo etukäteen verrattu moneen kertaan Cambridgen herttuatar Catherinen pukuun. On arveltu, ettei Meghan lähde kilpailemaan tulevan kälynsä kanssa ja se pitänee paikkansa, vaikkei kyseessä välttämättä ole lehtien vihjailema arvostus toisen korkeampaa asemaa kohtaan, vaan yksinkertaisesti roolien ja häiden luonteen erilaisuus, sekä ihan tavalliseen tapaan naisten erilaiset maut. En siis odota herttuatar Catherinen puvun noin kolmimetristä laahusta pidempää takaosaa, enkä ainakaan runsaampaa symboliikkaa puvun mahdollisissa koristeluissa. Ylipäätään naisten pukeutumistyylit vaikuttavat olevan niin kaukana toisistaan, että toisiinsa näitä pukuja ei varmaan vahingossa tulla sekoittamaan. Se, mikä kuitenkin on varmaa, on että kuten herttuatar Catherinen puvun ominaisuudet, myös Meghanin puvun erityispiirteet tulevat vaikuttamaan voimakkaasti morsiusmuotiin jo heti tänä kesänä, sekä tulevinakin vuosina.

Embed from Getty Images

Meghan on joutunut varmasti jonkin verran muokkamaan sitä, mitä ajattelee unelmiensa hääpuvusta nyt, kun sulhasen asema asettaa omat vaatimuksensa. Lehtihaastattelun toivelistasta voitaneen jättää pois myös ulkomaalaiset suunnittelijat, sillä vahvasti odotetaan, että Meghan suosii pukuvalinnallaan brittiläistä tuotantoa tai vähintään Kansainyhteisöä ja kuningattaren hallitsemia maita Kanadan tai Australian tapaan. Meghan itsehän on syntynyt Yhdysvalloissa, mutta on asunut useita vuosia Kanadassa työnsä puolesta. Yhtenä ehdokkaana hääpuvun suunnittelijaksi onkin väläytelty kanadalaista Erdem Moralioglua, jonka etunimeä kantava Erdem on tämän hetken kuumia muotitaloja kuninkaallistenkin keskuudessa. Nimen noustessa esiin tosin keskustelukin helposti kuumenee, sillä merkin runsaasti kuvioidut ja koristellut vaatteet eivät todellakaan ole kaikkien makuun. Meghanille odotetaan yleisesti valkoista pukua, vaikka kyse onkin jo toisista häistä, mutta voisi toisaalta olla aivan mahtavaa nähdä jotakin aivan muuta vaikkapa kukkien muodossa. Erdem lienee esiin nostetuista vaihtoehdoista muodikkain ja Meghan, kuten myös herttuatar Catherine, on esiintynyt suunnittelijan asuissa useampaan kertaan. Spekulaatioissa Erdemin osakkeita nosti myös tieto siitä, että muotitalo on perustanut viime aikoina oman sisäisen PR-osaston.

Embed from Getty Images

Monet lehtien pyörittelemät nimet ovat saaneet alkunsa jostakin tällaisesta triviaalilta kuulostavasta tiedosta ja esimerkiksi Ralph & Russon kohdalla innostuttiin entisestään, kun firman haute couture -osaston suunnittelijat kävivät tutustumassa Royal School of Needleworkissa. Sama oppilaitoshan tuotti herttuatar Catherinen puvun pitsit, mutta olisiko tällä kertaa vierailusta kerrottu sosiaalisessa mediassa, kun seitsemän vuotta sitten jopa ompelijoille itselleen valehdeltiin pitsien olevan tulossa vain kalliiseen tv-tuotantoon?

Myöskään siihen, mitä suunnittelijat itse sanovat, ei voi luottaa. Kun eräs toimittaja ennen prinssi Williamin häitä kertoi lehdessä Kate Middletonin puvun olevan Alexander McQueenin pääsuunnittelijan Sarah Burtonin käsialaa sekä yritys, että suunnittelija kielsivät tiukasti. Tällä kertaa toimittajille ovat vastanneet kieltävästi ainakin Victoria Beckham, sekä Vera Wang. Osa taas on kieltäytynyt kommentoimasta tai vain pyöritellyt vastaustaan, mikä toisaalta saattaa kertoa vain pyrkimyksestä pysyä mukana keskusteluissa, koska tokihan se tuo mainosarvoa niillekin, joille ei palatsista ole puhelua tullut.

Monet lehtien otsikot perustuvat myös vedonlyöntitoimistojen kulloiseenkin tilanteeseen. Kun arvaillaan nimeä prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen lapsille, vaihtoehtoja on vähän ja tavallinenkin ihminen saattaa niistä arvata oikein, mutta hääpuvun suhteen kyse on tosiaan vain arvauksista, eikä pienikään kerroin perustu yleensä oikeaan tietoon. Vedonlyöntitilastojen kärjessä ovat olleet Ralph & Russon lisäksi ainakin Zara Tindallin puvun suunnitellut Stewart Parvin, sekä herttuatar Catherinen Sarah Burton. Esiin nostettuja nimiä ovat myös perinteiset brittiläiset Alice Temperley, Amanda Wakeley ja Jenny Packham, jotka ovat kaikki tuttuja myös kuninkaallista muotia seuraaville, sekä hiukan vanhemman polven suosikit Bruce Oldfield ja Dianan, Walesin prinsessan hääpuvun aikanaan suunnitelleet David ja Elizabeth Emmanuel. Allerkirjoittaneelle vieraita nimiä ovat Suzanne Neville, Giles Deacon ja Indral Dror, mutta heidätkin on nostettu spekulaatioissa esiin viimeisten kuukausien aikana. Tutummista nimistä myös Emilia Wicksteadia on väläytelty ja hänen asujaanhan näimme Meghanilla kihlausaikana Anzac-päivän jumalanpalveluksissa. Lisäksi esiin on nostettu ikoniselta Burberryltä pian 17 vuoden jälkeen lähtevä Christopher Bailey, jonka työsuhteen kruunuksi hääpuku olisi tietysti mitä sopivin. Toisaalta Burberry on tunnetumpi trenssitakeista ja päivävaatteista, joten voi hyvinkin olla, että valinta on osunut  johonkin hieman kokoneempaan tahoon, vaikka merkki onkin pitkään ollut Meghanin suosikki.

Embed from Getty Images

Pari nimeä saattavat kuitenkin olla vielä mainitsemisen arvoisia. Meghan valitsi Royal Albert Hallissa järjestettyyn kuningattaren syntymäpäiväkonserttiin ylleen aivan upean tummansininen viittamekon, jonka oli suunnitellut Stella McCartney. Suunnittelijan päällystakki pääsi myös mukaan asuun, jota käytin viimeksi esimerkkinä Meghanin eettisistä vaatevalinnoista. Stella McCartneyn suunnittelufilosofia keskittyykin voimakkaasti eettisyyteen, kestävään kehitykseen ja naisten voimaannuttamiseen, mitkä teemoina ovat kaikki Meghanin sydäntä lähellä. En yllättyisi lainkaan, jos Meghan ottaisi omalla tavallaan kantaa myös hääpuvun suunnittelijan valinnalla.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Toinen mielenkiintoinen nimi on Roland Mouret. Mies toki on ranskalainen, mikä lienee tässä suurehko miinus, mutta hän toimii myös Lontoossa. Lisäksi Mouret on Meghanin henkilökohtainen ystävä ja pukenut näyttelijätärtä usein punaisille matoille. Aiheesta kysyttäessä suunnittelija ei kieltänyt, mutta totesi yleisellä tasolla, että Meghan tietää vallan hyvin mitä hän haluaa ja avain hänen kanssaan työskentelyssä onkin kuunnella naisen omia ajatuksia ja hoitaa suunnittelu yhteistyönä.

Roland Mouretin tyyliä on kutsuttu rauhalliseksi eleganssiksi ja Stella McCartney puolestaan suunnittelee yksinkertaista ja modernia muotia. Molempien tyyli saattaisikin sopia mainiosti iltajuhlaa varten hankittuun kakkospukuun, josta hovi on luvannut meille myös kuvan tai pari tuoreen avioparin lähtiessä jatkamaan hääjuhlaansa Frogmore Houseen lauantai-iltana. Herttuatar Catherinen hääpuvut olivat kuin yö ja päivä ja vaikka varmasti molemmat olivat hänen omaan makuunsa, edustivat ne selvästi hyvin erilaista tyyliä. Meghanin kohdalla olen huomannut erityisen vaikeaksi arvata, millaista hääpukutyyliä hän tulee suosimaan. En pitäisi ollenkaan yllättävänä, jos kirkossa näemme jotakin hieman perinteisempää, ehkä jopa romanttista sillä kuuluisalla Meghan-twistillä ja iltajuhlassa puolestaan modernia, yllättävämpää ja ehkä veistoksellisempaa tyyliä.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Kirkossa nähtävä varsinainen hääpuku siis tulee olemaan varmasti näyttävä ja mahdollisesti kooltaankin huomionarvoinen, vaikka Meghan pienikokoisena naisena ei varmasti halua hukkua mihinkään kermakakkuun, enkä välttämättä odota kovin paljoa koristeellisuutta. Illuusiota koosta voidaan korostaa myös hunnulla, jonka uskon ehdottomasti kuuluvan Meghanin hääpukuun. Britannian kuninkaallisella perheessä on tapana, että morsiamet saapuvat kirkkoon huntu kasvoillaan, mutta henkilökohtaisesti toivon (tosin luultavasti turhaan), että tästä tavasta nyt luovuttaisiin. Jotenkin tuntuu, että kun kirkkoon saapuu aikuinen nainen, omilla ansioillaan elämässä menestynyt ja mitä ilmeisimmin hyvin tasa-arvoisen parisuhteen solminut, hänen ei tarvitsisi piilotella hunnun takana kuin kainon neitsyen.

Odotamme siis jännityksellä upeaa hääpukua ja kaikesta arvailusta ja paljastuksista huolimatta tulemme näkemään sen vasta Meghanin saapuessa kirkkoon. Alttarilla häntä odottaa prinssi Harry, jonka sanotaan halunneen pysyä täysin tietämättömänä puvusta ja jopa sen suunnittelijasta. Mitä odotatte tai toivotte näkevänne tämänkertaisen kuninkaallisen morsiamen yllä?

47 kommenttia artikkelissa “Kuninkaallisten häiden suurin salaisuus – Meghanin hääpuku

  1. Jee, tätä postausta olen odottanut. ❤ Viime viikolla tuli mieleen, että millaisen puvun haluaisin nähdä Meghanilla. Mutta noista suunnittelijoista en oikein osaa sanoa mitään. Jotenkin vaikea kuvitella, että se olisi sama kuin Dianalla. Puvussa voisi olla samoja elementtejä kuin Annen puvussa, isot trumpettihihat, pääntie kyllä erilainen ja kangas jotain laskeutuvaa sifonkia tms.

    Tykkää

    • En ikinä usko Dianan suunnittelijoihin, enkä suoraan sanoen kyllä Stewart Parviniin tai tuohon Bruce Oldfieldiinkään, joka pukee paljon Camillaa. Mun mielestä tällaisten nimien ehdottaminen kertoo juuri siitä, että yleisö joka pistää rahaa veikkaukseen ei tiedä asiasta paljon mitään, vaan ottaa esiin tuttuja nimiä miettimättä ovatko ne oikeasti vaihtoehto.

      Tykkää

      • Mun muistin mukaan Dianaan puvun suunnittelijapariskunta on eronnut, joten siksikään en oikein usko siihen.

        Erdem olisi aika mielenkiintoinen vaihtoehto, oikeastaan mun suosikeista nyt. En ole käynyt vielä katsomassa ketkä suunnittelijat on vedonlyönnissä mukana.

        Tykkää

  2. Täytyy sanoa, että en kyllä osaa veikata mikä muotitalo on saanut kunnian suunnitella puvun. Luultavasti brittiläinen. Uskon, että tullaan näkemään jotain melko klassista ja näyttävää modernilla tvistillä.

    Sitten omaan toiveeseeni 😀 Olisi aivan upeaa, jos nähtäisiin Meghanilla jotain Solagne Knowlesin hääpuvun tapaista: https://i.pinimg.com/originals/33/88/d9/3388d91c6386ad240ed0999129d53d47.jpg Minusta tuollainen viitta olisi hieno valinta laahuksen sijaan! Tuohon vielä lisäykseksi muhkea nuttura, tiara ja yksinkertaiset korut niin olisi mielestäni tyylikäs kokonaisuus. Olen samaa mieltä hunnusta, jos sellainen on pakko olla niin ei ainakaan kasvoilla! Mutta varmaan tiukka protokolla edellyttää, samoin kuin jonkunlaiset hihat nähdään varmasti puvussa.

    Tykkää

    • Aivan uskomaton puku! En ollut ollenkaan itse tajunnut tuota Autumnin puvun suunnittelijan pointtia siitä, että yksityiskohtia pitää olla, jotta puku erottaa kaukaakin. Että olisiko se sitten kuvissa yhtä massaa, jos ei ole kirjontaa tms.? Jotenkin vaikeaa uskoa, että tällainen veistoksellinen puku siitä kärsisi. Toivon tosi paljon, että Meghan on ollut rohkea, eikä nähdä mitään prinsessahörsöä.

      Tykkää

  3. Siis todella vaikea arvata yhtikäs mitään 😀 Helpompi melkein miettiä millaista EI nähdä. En usko mihinkään kermakakku unelmaan tai pikkusievään, enkä myöskään kamalan pitkään laahukseen ja huntuun. Meghanin tyyliä hieman miettien, luulen, että nähdään jotain yksinkertaista ja aika klassista, hihat varmaan, mutta ei pitkät, ehkä puolipitkät tai lyhyet tai joku samantyyppinen kuin esim. kruunuprinsessa Victorialla (vaikka siinä kyllä jää olkapäät paljaaksi). Sunnittelijaa on vielä vaikeampi arvata, allekirjoitan kyllä veikkauksesi joko brittililäisestä tai Kanandalaisesta / Australialaisesta suunniitelijasta.

    Tykkää

  4. Mäkään en osaa veikata yhtään mitään 😀 . Meghanin puku voisi olla ehkä jopa boheemi, vaikka pitsiä tai sitten aivan yksinkertainen. Pitkiä hihoja en välttämättä toivo, paitsi jos puku on muuten tyköistuva. Mä tykkäisin jostain yksknkertaisesta lyhyellä laahuksella, mutta huntu saisi olla sitten pitkä.

    Tykkää

    • Mun ykköstoive ihan henkilökohtaisten mieltymysten perusteella on joko Roosan ja millapeun kuvien tyyppinen yksinkertainen ja veistoksellinen tai sitten oikein boheemi lettikampauksineen ja Strathmore Rose -tiaroineen. Tai joku vintage! Ajatelkaa, jos Meghanilla olisi oikea vintagepuku, se oli hienoa.

      Tykkää

  5. Todella vaikea yrittää arvailla… Mielestäni Meghanille voisi sopia joku hieman prinsessa Madeleinen hääpuvun tapainen… Ilahtuisin sen tapaisesta kesäisestä ja boheemista pitsipuvusta mutta toisaalta Meghanille voisi sopia myös joku todella yksinkertainen..

    Tuo oikeanpuoleinen Ralph & Russon hääpuku on muuten todella näyttävä!

    Tykkää

    • Siinä oikeanpuoleisessa on mun mielestä vähän samaa fiilistä, kuin monissa Elie Saabin puvuissa ja itseasiassa molemmissa Luxemburgin prinsessojen puvuissa. Selvästi Ralph & Russon tyyli on todella näyttävää ja osaamistakin heiltä löytyy, koska joku näistä runwayllä esitellyistä hääpuvuista esim. oli vienyt 7000 tuntia työaikaa ja laahusta siirtelemässä oli kuusi työntekijää, ellen väärin muista. Ei siis mitään oikeasti käyttökelpoista, mutta selvästi näyttävän tekeminen tuttua.

      Ja mullehan siis sopii aina Madden mekon tyyppinen boheemius! Kaikki pelkäävät Erdemiä, mutta mun mielestä siinäkin voisi olla potentiaalia.

      Tykkää

      • Mä myös tykkään todella paljon boohemeista puvuista pitsillä tai ilman ja uskon että Meghan näyttäisi upealta sellaisessa! Mutta toisaalta en usko että sellaista nähdään, kun hän on aika suoraan sanonut että yksinkertainen puku olisi mieluinen… Mutta voihan sieltä tulla yllätyskin!

        Erdem olisi kyllä mielenkiintoinen valinta! Veikkaan, että siitä puvusta ei röyhelöä puuttuisi 😀

        Tykkää

  6. No niin! Mun visioissani Meghanin hääpuku on kapealinjainen, muttei mikään liian tiukka, pitkähainen, hyvinkin yksinkertainen muuten, mutta laahuksessa on joku moderni juju. Kaiken kruunaa katedraalimittainen huntu sekä yksinkertainen, moderni pantatiara.

    Mielikuvani vastaa aika lailla tämän morsiamen asua ja koko lookia, jopa tuon hääkimpun osalta:
    https://www.stylemepretty.com/vault/image/3857653
    https://www.stylemepretty.com/vault/image/3857527
    https://www.stylemepretty.com/vault/image/3857515
    https://www.stylemepretty.com/vault/image/3857419
    https://www.stylemepretty.com/vault/image/3857434
    https://www.stylemepretty.com/vault/image/3857449
    Lisää kuvia tämän esimerkkimorsiamen puvusta https://www.stylemepretty.com/vault/gallery/57184

    Liked by 1 henkilö

    • Tää on myös aivan älyttömän kaunis! Ja jotenkin sellainen, että voisi hyvin toimia Meghanin koossa, kun hän ei ole mahdottoman pitkä ja on muutenkin siro. Tähän ei hukkuisi ollenkaan. Tykkään myös pitkistä hihoista tällaisessa puvussa tosi paljon, eivät tunnu ollenkaan etiketin vuoksi lisätyiltä. Vitsi, mitä enemmän tuota katsoo, niin sitä upeampi se on. Voi kun saataisiin nähdä jotain tällaista erikoisempaa!

      Tykkää

  7. Paneudun huomenna kommentteihin, mutta mainitsen tässä välissä, että jos laitatte useita linkkejä, kommentti jää odottamaan hyväksyntää. Ei siis haittaa mitään, laittakaa rauhassa! Mutta että ette ihmettele, miksei kommentti tule heti näkyviin.

    Tykkää

  8. Mulla on kauheen vähän tietoa suunnittelijoista tällä häärintamalla. Mainituista taloista tai nimistä tunnen lähinnä Elie Saabin ja Erdemin tyyliä, enkä usko kumpaankaan todellisena vaihtoehtona.

    Uskon vahvasti, että suunnittelija on britti, ja nuori. Puku saattaa olla jonkun nousevan tähden työ, jopa jonkinlainen lopputyö, mutta ei mikään mahdottoman kokeellinen. Jonkinlainen eettinen twist siinä on, jotain vähemmistötyöllistymistä tukevaa tai jotain on hyödynnetty. Ja jos ei ole, niin olen vähän pettynyt!

    Uskon myös, että puku ei ole 100% valkoinen. Huuu! Uskalsin sanoa! Siinä voitaisiin nähdä esimerkiksi hyvin hennon vihreää elementtiä, jopa näin krumeluurisena (katsokaa vain helmaa, toi yläosa taitaa olla pois laskuista :D): https://stayglam.com/wp-content/uploads/2016/05/maktumang_12424452_633581336797324_1731167448_n.jpg
    Jonkin aikaa ajattelin, että lisävärinä voisi olla hopeanharmaa, joka toimisi yhteen tiaran kanssa, mutta en usko. Meghan tunnetusti pitää keltakultaisista koruista, ja ne näyttävätkin varmaan pohjasävyltään lämpimänsävyisellä iholla paremmalta. Siksi en usko kylmiin metalliväreihin myöskään puvussa.

    Totta puhuen en kyllä usko ihan noin romanttiseen yleisilmeeseen kuin tuossa kukkahelmapuvussa. Jostain syystä ajatuksissani the thing tulee olemaan hihoissa, viitassa/laahuksessa tai pääntiessä (tai näiden yhdistelmässä). Toi Solangen puku oli Aivan Ihana, en kestä!

    Internet on typerä eikä siellä ole juuri sellaista pukua, joka mun sieluni silmissä on. Yhdistelkää seuraavia:



    Asioita, joita pidän varmoina:
    Ei nähdä Catherinen puvun tapaista pitsirakennetta.
    Ei nähdä klassista tanssiaismallista helmaa, vaan jonkinlainen fit&flare tai maltillinen a-linja
    Puku on täyspitkä, tietenkin.

    Itsehän näkisin hänet vaikka tällaisessa, mutta ei taida tapahtua: https://www.lelarose.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/350x/7b8fef0172c2eb72dd8fd366c999954c/l/e/lela-rose-bridal-fall-2018-look-5-the-adelaide.jpg

    Tykkää

  9. Komppaan yllä kommentoineita ja allekirjoitan kyllä hääpuvun arvaamisen vaikeuden. Itse olen myös todella huono veikkaamaan ylipäätänsä kuninkaallisten hääpukuja, iltapukuja yms, mutta joitain ajatuksia minullakin on.

    Jostain kumman syystä en näe, että Meghanilla olisi pitsinen hääpuku, mutta silti kumminkin takaraivoissa sellainen fiilis on puvusta. Postauksessa mainittiin, että Meghan olisi itse sanonut pitävänsä CBK:n tyylisestä yksinkertaisesta hääpuvusta. Tämän takia ensimmäiseksi ajatuksiini hiipi Ruotsin Victorian tyyppinen melko yksinkertainen hääpuku ilman pitsiä. Jotenkin mieleeni on pinttynyt myös se ajatus, että puku ”ei voisi” olla kauttaaltaan kapealinjainen tai erittäin lyhyellä laahuksella, koska kyseessä kuninkaalliset häät, ja puvun ”täytyisi täyttää” myös kirkon käytävä/alttari.

    Toivoisin kuitenkin Meghanilta jotain erilaista, eikä juuri mitään tyypillistä prinsessamekkoa. Roosan linkkaama Solangen hääpuku viitalla olisi aika unelma, kuten myös millapeun linkkaama erittäin kaunis hääpuku. Uskaltaisikohan Meghan laittaa jotain näin yksinkertaista päälleen näin suurissa häissä, vaikka häät heidän omat ovatkin? Uskon myös, että jonkinlaisilla hihoilla mennään.

    Itselläni on fiksaatio tällä hetkellä hääpukujen selkäosiin, joten itse toivoisin näkeväni yllä olevista kommenteistani kutenkin jotain tämän tapaista:

    Tykkää

    • Mä kirjoitin myös tuosta volyymista, mutta ei sen ole välttämätöntä olla laajaa helmaa. Jos ajatellaan vaikka Sofian pukua, oli se edestä katsottuna itseasiassa aika kapea. Samoin on ollut vaikkapa Alankomaiden Mabelin puku. Sitä massaa tai huomioarvoa saa muutenkin, kuten nyt vaikka sillä viitalla ja myös pitkällä hunnulla, jota monet on ehdottaneet.

      Tuollaiset selkäosat on tosi kauniita. Sääli, että jäävät aina niin helposti hunnun peittoon, mutta iltajuhlan puvussa ei varmaan sitä ongelmaa ole. Tosin sitä pukua ei välttämättä nähdä takaa, jos kuvia saadaan yhtä kitsaasti, kuin Katen kakkospuvusta.

      Tykkää

  10. Suunnittelijaa on kyllä tosi vaikea mennä arvailemaan kun en muutenkaan tiedä heistä mitään. Voisi kuitenkin olla tuo Meghania kuunteleva Mouret ?

    Oikeastaanhan kaikki hääpuvut ovat kauniita, ainakin useimmiten, enkä niistä sen kummempaa sitten tiedäkään. Mutta Meghania ajattelen hänelle voisi parhaiten sopia esim. sellainen Mette-Maaritin hääpuvun kaltainen puku (joko hihoilla tai vain pienillä hihoilla), ja tietysti hänen olemukseensa sopivaksi muunneltuna.

    Windsorin morsianten puvuista voisi esim. Kuningatar Elisabetin hääpuvun malli olla Meghanin tyylinen, ehkä myös Wessexin kreivitär Sophien puku. Siis ei välttämättä ihan sellaisenaan kumpikaan noista, mutta Meghanin olemukseen jotenkin sopivasti muunneltuina nekin.

    Olisikohan Kuningatar Elisabetin hääpuku hiukan nykyaikastettuna kuitenkin se Meghanin hääpuvun malliksi sopivin? En tiedä, mutta jotenkin en osaa kuvitella Meghania mihinkään kovin röyhelöiseen luomukseen sopivaksi? Toisaalta taas joku historiallinen (esim. 1700-luvun aatelisneidon) pukumalli voisi olla aika kiva yllätys!

    Jos sitten Harryllä olisi se The Blues and Royals -rykmentin musta univormi kultaisilla koristeillaan, tai se kuninkaallisen merijalkaväen Captain General -univormu, niin silloinhan Meghanille sopisi hyvin joku pieni keltakultainen tiara (tai punainen tai vihreä 🙂 ). Tosin prinssi Harry on siinä maavoimien ruskeassa univormussa mielestäni hyvin miehekäs ja komea, mutta eipä se tästä pienestä mielipiteestäni huolimatta taida siltikään tulla valituksi.

    Ja vielä muutama kuvalinkki :

    https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTFYzaB8r14LqaQcVuViHJV2Rvnpl_YG9K_sMVB-szd8NE1TZ-A

    Tykkää

    • Mette-Maritin puku on hyvä esimerkki siitä, ettei puvun tarvitse olla mitenkään iso, ollakseen kuitenkin sellainen, että kiinnittää katseen. Sehän on tosi yksinkertainen, mutta silkka laatu jo vetää katsetta puoleensa.

      Noista linkkaamistasi tykkään tosi paljon ekasta, vaikka onkin aika koristeltu. Olen aina heikkona tuollaiseen arkisen ja juhlavan yhdistelmään, kun tuossa tuo yläosa näyttää melkein t-paidalta, vaikka onkin pitkät hihat.

      Tykkää

      • Tarkoitin sitä eilen illalla lähettämääni viestiä, joka ei tullut näkyville. Viesti oli suurinpiirtein samanlainen kuin tämä tämänpäiväinenkin, jossa lähinnä vain linkkejä korjailtu. Eli jos se eilinen viesti vielä jossain odottelee hyväksyntäänsä, niin sitä ei tarvitse hyväksyä, vaan sen voi poistaa, Tuo ylläoleva tämänpäiväinen saapi olla paikoillaan.

        Tykkää

  11. Itse veikkaan, että pitsiä ei tällä kertaa nähdä. Pitsi on ollut hyvin vahvasti esillä hääpukumuodissa jo useamman vuoden, ja vaikka itse rakastan pitsiä hääpuvuissa, veikkaan että se on liian romanttinen Meghanille ja ehkä vähän jo ”nähty”. Kuten CT tuossa aiemmin mainitsi, minullekin tuli mieleen Mette-Maritin puku. Jotain sen tyyppistä, mutta kuitenkin oman näköistä, voisin kuvitella Meghanille.

    Suunnittelijoita on melko mahdoton veikata, mutta itse ilostuisin jos Stella McCartney suunnittelisi jomman kumman puvun. Sininen viittamekko Stella McCartneylta oli upea ja hänen suunnittelufilosofiansa ehdottomasti mainitsemisen arvoinen. Tämäkin osoittaa, että tyylistä ei välttämättä tarvitse tinkiä kun otetaan huomioon vaatteiden eettisyys.

    Tykkää

    • Joissain lehtien ”paljastuksissa” on nyt puhuttu paljosta pitsistä, mutta mäkään en kyllä siihen usko. Siinä olisi liikaa vertailua Kateen ja kuten sanoit, alkaa olla jo vähän vanha juttu ehkä. Eikä Meghan itseasiassa tunnu kauheasti käyttävän pitsiä muutenkaan pukeutumisessaan.

      Erittäin hyvä pointti, tyylistä ei tosiaan tarvitse tinkiä, vaikka otettaisiin huomioon eettisyys. Samaa linjaa kuin se, ettei aina tarvitse maksaa hirvittäviä summia (tosin ei päde yhtä suoraan hääpukuihin tietenkään).

      Tykkää

  12. Hauskaa, että ollaan viimeinkin tässä pisteessä, että päästään arvailemaan pukuja!

    Mitä minun mielestäni tullaan varmasti näkemään:
    – hihat, jotka ovat toivottavasti puolipitkät, mutta mahdollisesti myös koko pitkät riippuen puvusta.
    – huntu, joka toivottavasti on kiinnitetty selkeästi taakse eikä kauhean korkealla pään päälle eikä ole kirkkoon tullessa kasvoilla. Jos huntu on kasvoilla, niin toivottavasti se on sitten materiaaliltaan jotain Zara Tindallin hunnun tyyppistä kangasta (vaikka en siitä niin pidä) kuin Katen luirua kangasta, joka tarttuu huuliin. Huntuun ylipäätään en toivo pitsireunusta, mutta puvusta riippuen hunnun reuna voisi olla koristeltu jollakin nauhalla prinsessa Margaretin hunnun tyyliin.
    – helma tulee olemaan vähintään lievästi A-linjainen, mutta todennäköisesti ei edes niin muhkea kuin Katella. En usko, että nähdään merenneitoja tai täysin suoraa linjaa.

    Sitten erilaisiin arvauksiin. Kihlajaisuutisten jälkeen minulla oli samalta kesältä tuoreessa muistissa Meghanin täyspitkä kukkamekko häistä, joissa hän oli vieraana Harryn kanssa. Sen innoittamana ensimmäiset ajatukseni Meghanin hääpuvusta olivat hyvin boheemeja.

    – Jostain syystä boheemista minulle tuli mieleen 1910-luvun puvut:http://nafdress.com/assests/images/1910-edwardian-tea-dress-off-white-pintucked-and-gathered-chiffon-2732966.jpg. Tuo ei ihan täysin vastaa ajatustani, mutta silhuetti käy ilmi.

    – Jotain samaa on myös tämän puvun helmassa: https://cdn.essensedesigns.com/wp-content/uploads/2017/06/Essense_D2327_03-530×845.jpg. Tällainen hento roosan sävy voisi minusta sopia Meghanille kauniisti ja jos puvussa on jotain erityisen yllätyksellistä, niin toivoisin sen olevan juuri muu kuin valkoinen kangas!

    – Muu boho-tyylinen puku voisi olla esim: http://cialisoverthecounter.us/wp-content/uploads/2018/02/wedding-dresses-modern-picture-best-25-modern-wedding-dresses-ideas-on-pinterest-sleek-wedding-640-x-799-pixels.jpg. Yksinkertainen linja puvussa, mutta mielenkiintoinen ja koristeellinen kangas.

    – Jossakin ketjussa puhuimme jo, että Meghan voisi näyttää upealla puvussa, jossa on viitta. Sanna Kaarina jo linkkasikin tähän samaan pukuun ja olen samaa mieltä, että väri olisi vaalea eikä sininen ja ehkä helma vielä aavistuksen kapeampi, kun muhkeutta tulee tuosta viitasta: https://www.dhresource.com/0x0s/f2-albu-g5-M00-26-17-rBVaJFhvZfuAVbMwAAFhQjxU3Kg375.jpg/luxury-handmade-flowers-wedding-dresses-with.jpg. Jos puvussa on viitta, tulisi sen minusta ehdottomasti olla tämmöinen huntumainen läpinäkyvä, jotta puku ei näytä vaan kasalta kangas roikkumassa Meghanin päällä.Toivoisin myös, että (jos se olisi teknisesti mahdollista) että tuo olkain/viitta osa ei laskeutuisi aivan noin alas.

    – Minusta tämän puvun alaosa voisi sopia Meghanille kauniisti, mutta yläosa ei olisi ehkä sitten noin koristeellinen: https://i.pinimg.com/736x/a0/eb/1b/a0eb1b278884bcafa25fb2f95c970b4d–bridal-wedding-dresses-wedding-dress-styles.jpg. Tässä olisi sitä näyttävyyttä, mitä varmaan miljöössä kaivataan, mutta ei olisi superkoristeellista pitsiä ja pientä piiperrystä.

    Kun olimme nähneet Meghanin muutamissa tilaisuuksissa moderneissa asuissaan, lähti ajatukseni aivan toiselle linjalle. Voisimme nähdä Meghanin myös jossain veistoksellisessa, yksinkertaisessa puvussa. Tämä on suosikkini tällä hetkellä:
    https://i.pinimg.com/originals/c3/2a/1a/c32a1a1332c42ca62de16f558a2d56d1.jpg. Yksinkertainen, mutta ei todellakaan tylsä!
    – vähän epätodennäköisempi valinta: https://www.beautytipsmart.com/wp-content/uploads/2014/05/Bridal-Boat-Neck-Wedding-Dresses-With-Sleeves-2014.jpg. Mielenkiintoisia yksityiskohtia voi jälleen tehdä muulla kuin pitsillä. Toki en tiedä, miten hyvin tämmöiset yksityiskohdat tallentuvat kameralle, mutta toisaalta eivät ne pitsinkään yksityiskohdat tallennu kovin hyvin.

    Jonkinlaisena kompromissina ja/tai yhdistelmänä näistä kaikista voisi olla: http://thechef.info/wp-content/uploads/boat-neck-bridesmaid-dresses-best-25-boat-neck-wedding-dress-ideas-on-pinterest-wedding-1.jpg. Tämä on ehkä tietyllä tavalla perinteisin ja tylsin, mutta se yhdistelee minusta sopivasti boheemia pitsiä ja puoli pitkiä hihoja ja rauhallisempaa helmaa.

    Kuten ehkä huomaatte, olen käyttänyt tarpeettoman paljon aikaa miettiäkseni tätä asiaa 😀

    Liked by 1 henkilö

    • Täytyy kyllä myöntää, että hunnun reunamateriaaleja en ole huomannut pohtia 😉 Ihailtavaa paneutumista!

      Mulle on käynyt tämä aivan sama, että ensin ajatus oli hyvinkin boho, mutta Meghanin vaatevalinnat nyt kihlausaikana ovat muuttaneet sitä. Nyt jopa yllättyisin bohosta, vaikka luultavasti rakastaisin sitä.

      Koska Meghan ei vaikuta olevan koristeiden ystävä, minun on vähän vaikea uskoa runsaisiin kirjailuihin tai helmiin jne. Mutta tuossa tämänhetkisessä suosikissasi on todella upeat vedokset miehustassa ja jokin tuon tyylinen koristelu voisi toimia Meghanilla. Ei niin glitteristä, mutta kuitenkin mielenkiintoista ja kaunista. Ja vau sen toisen puvun hihoja! En ole varma, ovatko ne varsinaisesti mun makuun kauniit, mutta todella mielenkiintoiset ja tosiaan usein tulee ajateltua vain pitsejä sun muita, vaikka teknisesti on varmasti mahdollista tehdä paljon muutakin. Ja olet aivan oikeassa, ei se pitsikään kuvissa aina näy, eikä varsinkaan kirjailut.

      (Ja sivuhuomautuksena: kun jostain saisi tuon 1910-l mekon, ottaisin kirkuen vastaan!)

      Tykkää

  13. Miettikää, kun Meghan näyttäisi puvun tällä viikolla kuningattarelle ihan suunnitelman mukaan ja kuningatar ois että ehhhh, toi ei kyllä oikein ole hyvän maun mukainen. Mitä siinä voisi tehdä? Onkohan olemassa mitään plan b:tä?

    Ehkä kuningatar pitäisi mielipiteensä itsellään. Ehkä hänelle on näytetty suunnitelmat jo hyvissä ajoin. Ehkä kuningattaren valta ei ulotu lapsenlapsen morsiamen vaatetukseen, mutta vaikea kuvitella, että asioissa edettäisiin, ellei kuningatar olisi näin ison elementin takana 100%.

    Tykkää

    • Toki ammattilaiset pystyisivät viikossa tekemään muutoksia ainakin jonkun verran, mutta luulen, että kuningatar pitäisi mielipiteet itsellään ellei puku olisi jotenkin aivan radikaalisti ”vääränlainen” ja en usko, että Meghanin maku veisi häntä aivan niin väärille teille.

      Tykkää

      • Mä en myöskään usko, että tässä vaiheessa enää voisi tulla yllätystä. Ensinnäkin juuri tuo Alithean mainitsema, ettei Meghan taatusti valitse itsekään mitään sellaista, joka ei todellakaan sopisi. Ja vaikeaa on uskoa, että pukua näytettäisiin nyt ensimmäistä kertaa Elisabetille tai ettei ainakaan suunnitelmista olisi kerrottu. Kuningattaren suhde perheeseen tuntuu aina sillä tavalla jännältä, että hänellä on varmasti eräänlaisena pomona aika paljon asioihin sananvaltaa verrattuna tavalliseen isoäitiin, mutta toisaalta en myöskään usko, että hänen maullaan on väliä lapsenlapsen puolison hääpuvun suhteen. Etiketti pitää olla kunnossa ym. mutta jos kuningatar ei satu tykkäämään vaikka pitsistä, pitää varmaan omana tietonaan.

        Tykkää

    • Jos siis kuningatar ei jostain syystä hyväksyisikään Meghanin valintaa, niin… vielähän Meghan ehtisi käydä tutustumassa tähän Hovikirjeenvaihtajan blogin hienoon hääpukutarjontaan!!! Voisi näistä ssada niitä tarvittavia muutosideoita, tai keksiä kokonaan uuden mekon 🙂

      Viikon kuluttua onkin sitten kiva nähdä, että osuiko kenenkään toiveet lähelle sitä oikeata!

      Liked by 3 people

  14. Löysin tähän blogiin muutama päivä sitten ja olen sen jälkeen tutkinut arkistoja ahkerasti. Kiitos blogista, tätä on selvästi tehty rakkaudella ja asiantuntemuksella!

    Meghanille toivoisin simppeliä, ei-pitsistä pukua, jossa laahus alkaisi olkapäiltä/yläselästä (korvaten mahdollisesti hunnun). Ehkä venekaula-aukko. Ei mitään Dianan puvun kaltaista hirvitystä missään tapauksessa. Meghanin kenkiä odotan, voisin kuvitella niissä olevan jotain twistiä.

    Vielä Meghanin mekkoa enemmän odotan Eugenien hääpukua. Olen fanittanut (ja rakkaudella myös kauhistellut :D) Yorkin sisarusten pukeutumista aina Williamin häistä alkaen. Ne hatut! Eugenien puku ei varmasti tule olemaan ennalta-arvattava. Ja syksyinen ajankohta tuo toki häihin oman ihanan tunnelmansa.

    Liked by 1 henkilö

    • Kiitos ja tervetuloa mukaan! 🙂

      Kuningatar Elisabetin puvussahan oli viitta (jonka muuten pitkään kuvittelin olevan huntua) ja se taisi olla muutenkin aiempien vuosikymmenien tyyliä. En oikein välitä sellaisista irrallisista laahuksista esim. Victorian tyyliin, mutta toisaalta tuollainen vanhojen hovipukujen tyylinen viitta voisi olla tosi upea vintagehenkinen elementti. Ja kenkiä muuten ei ole tainnut kukaan vielä mainita! Minäkin odotan jotain hauskempaa Madeleinen tyyliin, enkä peruskorkkaria. Tykkäsin muuten aikoinaan Victorian kengistä, kun ne kimaltelevat soljet aina välillä vilahtivat ja sopivat niin kauniisti yksinkertaiseen pukuun.

      Aivan samoilla linjoilla Eugenien puvun suhteen! Sekin voi olla melkein mitä vain. Jotain todella taiteellista tai sitten todella romanttista, tosi vaikea sanoa. Pitää alkaa erityisen tarkasti seuraamaan nyt Eugenien tyyliä ennen häitä.

      Tykkää

    • Luin samaa suu auki, en ymmärrä. Mutta ”meikkiartistin sijaan Markle lennättää pari läheistä ystäväänsä Yhdysvalloista hoitamaan meikkipuolen” voi kyllä tarkoittaa hyvinkin kokeneita meikkaajia. Jotenkin en usko, että ihminen, joka on taatusti tottunut olemaan meikattavana ja tietää tasan tarkkaan sen eron oman meikin ja asiansa osaavan tekijän töiden välillä, lähtisi kikkailemaan mitään ainakaan itse. Uskon, että jos tuo juttu on ylipäätään totta, nämä ystävät kyllä tietävät mitä tekevät. Meghanin elämä on ollut sellaista, että tuttavapiiriin kuuluu varmasti useita ”ulkonäön ammattilaisia”, vaikkei virallista koulutusta kaikilla olisikaan.

      Tykkää

  15. On kyllä tasokkaita nämä kommentitkin tällä kertaa, täällä on kyllä asiaan omistautuneita lukijoita!
    Minulla ei ole ainuttakaan linkkiä, mutta minä uskoisin, että kirkkopuvussa on pitkät hihat ja että se on jollain tapaa ennemminkin veistoksellinen kuin ”rimpsuinen” tai boho, pitkä laahus ja aika niukkalinjainen lantioon saakka, puvussa itsessään ei ole pitsiä. Ja jotenkin minulle on nyt sitten tullut sellainen fiilis, että entäpä jos Meghan sittenkin lainaisi sitä Spencer-tiaraa? Suunnittelijaa en osaa ollenkaan veikata.
    Bilepuku on olkaimeton ja Hollywood glamouria California girlille.

    Tykkää

    • Tämä puku on kyllä jännä nähdä, kun ei tosiaan ole oikein mitään ideaa. Muistan, kun arvailimme täällä Sofian pukua ja siitä meni monta ominaisuutta oikein ja ne oli oikeasti helppoja arvata. Monia mielenkiintoisia ehdotuksia on tullut!

      Tykkää

  16. Katselin tänään tämän vanhan puvua kuvia ja mietin, kuinka hirveän paljon oikeasti on tapoja koristella hääpukua. Tuntuu, että aika samanlaisia pohjimmiltaan ovat aina kuninkaallisten puvut. Tietenkään tämä ei ole hääpuku, mutta esimerkiksi tuon päällikerroksen mielenkiintoinen laskeutuminen edestä ja aivan upea leikkaus takaa voisivat toimia nykyaikaan muunnettuna.

    Tykkää

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.