Windsorin morsianten hääpuvut: Cambridgen herttuatar Catherine

Prinssi Harryn ja Meghan Marklen, sekä prinsessa Eugenien ja Jack Brooksbankin häitä odotellessa esittelyssä Windsorin kuninkaallisten morsianten hääpuvut – vuorossa Cambridgen herttuatar Catherine.

Embed from Getty Images

Catherine Middleton ja prinssi William, Cambridghen herttua vihittiin Westminster Abbeyssä Lontoossa 29. huhtikuuta 2011. Tulevan kuninkaan häät olivat suurtapahtuma, jolla oli kymmeniä miljoonia katsojia ympäri maailmaa. Äärimmäisen himoittu morsiuspuvun suunnittelutehtävä lankesi brittiläisen Alexander McQueen -muotitalon pääsuunnittelijalle Sarah Burtonille ja hänen mukaansa tavoitteena oli yhdistää puvussa historiaa ja nykypäivän tyyliä.

Embed from Getty Images

Tulevan herttuattaren hääpuku oli A-linjainen ja sen vyötärö oli Alexander McQueen -luomuksille tyypillisesti korostetun kapea. Lantion yläosan kevyt toppaus korosti entisestään korsettiluilla tuettua kapeaa vyötäröä ja samalla avasi puvun helman edestä avoimmaksi. Hameosa oli suunniteltu muistuttamaan avautuvaa kukkaa ja se jatkui vajaan kolmen metrin mittaiseksi laahukseksi, joka oli koottu terälehtien tapaan aukeavista paneeleista. Morsiuspuvun yläosan muodosti jäykän miehustan päälle ommeltu pitsiosa, joka muodosti myös pitkät hihat, V-pääntien, sekä korkeahkon kauluksen. Selkäpuolta koristi viktroriaaniseen tyyliin kuuluva rypytys alaselässä. Puku oli valmistettu valkoisesta ja norsunluunvärisestä gazar-silkistä, joka tunnetaan erityisesti sen kyvystä säilyttää muotonsa. Alushame puolestaan oli valmistettu silkkityllistä ja reunustettu pitsillä.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Runsaasti koristellun puvun hihat olivat Chantilly-pitsiä ja pitsikoristelu peitti myös miehustan vyötärölle saakka. Pitsin joukossa oli perinteisiä brittiläisiä kukkakuvioita, Englannin ruusuja ja Irlannin apiloita, mahdollisesti ainakin hunnussa myös Walesin narsisseja ja Skotlannin ohdakkeita. Käsin pukuun ommellulla pitsillä, joka oli ranskalaista alkuperää, oli koristeltu myös laahus, sekä helman etu- ja alaosat. Viktoriaanista tyyliä edusti myös 58 napin rivi puvun selässä jatkuen aina niskasta vyötärölle saakka.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Hiuksillaan morsian kantoi kuningatar Elisabetin lainaamaa timanttikoristeista Halo Scroll -tiaraa ja norsunluunvärinen silkkityllistä valmistettu ja pitsireunuksella koristeltu huntu ulottui häntä sormenpäihin saakka. Korvakorut olivat lahja morsiamen vanhemmilta ja olivat saaneet inspiraationsa Middletonin perheen tuoreesta vaakunasta.

Embed from Getty Images

Hääillalliselle herttuatar Catherine vaihtoi ylleen yksinkertaisemman puvun, joka sekin oli Sarah Burtonin suunnittelema. Laaja A-helma, sekä tiukka vyötärö muistuttivat varsinaisesta hääpuvusta, mutta illan puku oli koristevyötä lukuunottamatta koristelematon. Olkaimeton puku oli valmistettu satiinigazarista.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

39 kommenttia artikkelissa “Windsorin morsianten hääpuvut: Cambridgen herttuatar Catherine

  1. Tämä puku on minusta ennen kaikkea rooliasu. Vaikka viime maanantaina esittelyssä olleen Autumn Philipsin puvusta sanottiin, että yksi ominaisuus oli ”kuninkaallisen hääetiketin mukaisuus” oli puku minusta viehättävällä tavalla kaunis ”tavallinen” hääpuku, sellainen joka päällä morsiammen voi kuvitella hääjuhlaansa viettävän kirkko-osuuden jälkeenkin, kun taas nämä kruununperimysjärjestyksessä korkeammalla olevien rooliasut (vaikka kauniita ja upeita ovatkin) pitää päivän virallisen osuuden jälkeen vaihtaa johonkin muuhun.

    Toki ymmärrän, että tulevan kuninkaan häät ovat monarkialle yksi näkyvimmistä myönteistä julkisuutta tuovista tapauksista ja niistä pitää saada ikonisia, vuosikymmeniä kestäviä upeita kuvia; sen vuoksi tuollainen rooliasu tarvitaan, mutta tämä puku oli oikein korostetusti sellainen. Ei ollut oikeastaa mitään, mistä voi päätellä, miltä vuodelta asu on. Ehkä tuo illan bilemekko vastasi enemmän sitä tyyliä, millaisen hääpuvun Kate olisi valinnut, jos olisi mennyt naimisiin taviksen kanssa.

    Tiara ja huntu olivat minusta hyvin onnistunut kokonaisuus ja hääkimppu suorastaan suloinen.

    Tykkää

    • Mä olen aina tykännyt Katen puvusta, mun makuun se on kaunis ja tykkään monista yksityiskohdista. Mutta olen kyllä samaa mieltä, että tuo hääpukujen rooliasumaisuus korostuu tässä puvussa erityisesti. Aikakautta ei voi määrittää ja jotenkin tässä on selvästi haettu sitä tulevan kuningattaren hääpukua vielä senkin päälle, että etiketti ja paikka asettavat omat vaatimuksensa kuninkaalliselle hääpuvulle. Tuokin on mielenkiintoinen huomio, että siksi se myös piti riisua pois. Toki laahus ym. aiheuttaa omat hankaluutensa, mutta ei välttämättä tällainen puku tunnu omaltakaan. Victoria juhli varsinaisessa hääpuvussaan ja samoin Mary, mutta sen lisäksi, että ehkä muutenkin viimevuosina on tullut normi tästä, että pukuja on kaksi, oli heillä myös enemmän itsensä näköiset puvut?

      Tykkää

  2. En ole mikään huntujen fani, mutta Catherinelle tuollainen valuvan silkkinen huntu sopii kuin nenä naamaan. Hunnulla ja tyttömäisen hentoilmeisellä kimpulla hänestä, aikuisesta naisesta, leivottiin jotenkin klassinen neitsytmorsian. Hunnun pituus on myös täydellinen. Pidän myös siitä, miten tuota miehustan pitsiä on taidokkaasti käytetty pääntien ja kauluksen luomiseen. Pidän myös helman laskostamistekniikasta ja laahuksen rakenteesta, sekä tuosta tavasta, jolla pitsin muotoja on hyödynnetty helman koristelussa. Halo scroll ei ole lempitiaroitani, mutta sopii kokonaisuuteen erinomaisesti ja on mittasuhteiltaan ihan nappivalinta.

    Illan asu ei puolestaan ole mieleeni. Olisin valinnut eri materiaalin ja harkinnut helman istutusta eri tavalla – nyt se lähtee mielestäni hassusti tuon blingivyön juuresta poimuttumaan. Mulla on myös mielipide tuon mohair/angorajakun sävyn sopimisesta yhteen satiinin sävyn kanssa. Ja oisko pörrö ja blingi yhdessä vähän ristiriitaiset? Ja edelleen, onko ton kampauksen (joka siis on Catherinen tavallinen torstai-tukka) linja vähän tylsä mekon/jakun kanssa? Kaikki yhdessä saa hänen päänsä näyttämään jättimäiseltä, vaikka käsittääkseni hänellä on ihan tavallinen ihmisen pää.

    Vielä viimeinen ininä koskee meikkiä. Jos ton Catherinen pään leikkais iltajuhlien kuvasta irti, ei voisi sanoa, onko kyseessä henkilön hääpäivä, edustusmatka Moldovaan vai lähikirjaston hyväntekeväisyysilta. Musta se on vähän tylsää. Ei nyt ehkä tarvii kimaltaa kuin discopallo tai maskeerauttaa itseään muuten tunnistamattomaksi, mutta jos vähän jotain ekstraa tai erilaista?

    Päivälook minusta siis ehdottomasti tulevan kuningattaren arvon mukainen (miinuspiste vain meikistä), iltabileet sellainen kasi miikka. Hyvä, mutta hyvin ohuesti.

    Tykkää

    • Musta tuntuu, että toi bolero oli käytössä vain automatkalla, eikä enää juhlassa. Tai ainakin toivon niin. Olisi ollut kiva nähdä puku ilman sitä, koska ehkä sitten hiukset olisi toimineet paremmin. Mä en oikein lämpene avonaisille hiuksille päivälookissa, joku nuttura olisi ollut paljon parempi. Varsinkin, kun ne roikkuivat jotenkin vähän oudosti, ihan kuin itse laitettuina. Samoin meikki ei ollut suosikkini. Sitähän väitetään, että Kate halusi meikata itse, mutta tällä julkisuudella olisi ehkä kannattanut luottaa ammattilaiseen. Noin periaatteessa kyllä tykkään tästäkin puvusta, mutta onhan se tosiaan selvästi Katen puku, ei herttuatar Catherinen. Toisaalta se sallittakoon kuninkaallisissakin häissä, sillä ei kukaan varmaan ihan roolihahmona halua vetää päivää läpi.

      Tykkää

  3. Catherinen puku on yksi suosikeistani, vaikka puvusta tosiaan oikein paistaa se, että siinä on voimakkaasti haettu juuri tulevalle kuningattarelle sopivaa pukua. Tykkään kuitenkin kovasti puvun klassisuudesta ja ajattomuudesta. On jotenkin hämmentävää, että huolimatta puvun lukuisista erilaisista elementeistä, löytyy pitsiä, paneeleita, rypytyksiä, kokonaisuus toimii silti ihan älyttömän hyvin. Mitään ei ole liikaa, eikä liian vähän. Enkä ymmärrä miten kukaan osaa tehdä noin täydellisesti istuvan puvun.

    Catherinen hääeleganssi on minusta muutoin loistava kokonaisuus, mutta miinusta annan meikistä kuten Sanna Kaarina tuossa ylempänä. En ymmärrä miksi hänen täytyi välttämättä saada meikata itse. Kun kerran saatavilla olisi varmasti ollut maailman parhaat meikkaajat… Huoh.

    Vielä enemmän minua on häirinnyt tiaran ja hunnun asettelu. Edestäpäin katsottuna kokonaisuus on ihan kohtuullinen, mutta sivusta katsottuna näkee, kuinka huntu valuu päätä pitkin, mikä minusta näyttää jotenkin… lattealta. Tiaran olisi mun mielestä voinut asetella hieman taaemmaksi, jolloin huntukin olisi asettunut ryhdikkäämmin. Mallia olisi voinut ottaa vaikka Victorialta. Toisaalta Catherine olisi ehkä tarvinnut isomman tiaran, jotta se onnistuisi.

    Herttuattaren hääkimppu on suosikkini kuninkaallisista hääkimpuista. Muistan hämmentyneeni hääpäivänä kimpun pienuutta, tosin positiivisesti. Oli jotenkin virkistävää, että kuninkaallisella morsiamella voi olla pieni, suloinen kimppu, eikä aina suurta ja näyttävää. En ole koskaan oikein tykännyt sellaisista jättikimpuista kuin esim. Victorialla oli, vaikka kimppu itsessään kaunis olikin ja sopi hyvin kokonaisuuteen. Enkä uskalla edes ajatella kuinka painava se on ollut kantaa…

    Tykkää

    • Sarah Burton on todella taitava, ei voi muuta sanoa. Olen täysin samaa mieltä, että vaikka puvussa on hirveästi elementtejä, ne toimivat yhdessä ja minusta eivät myöskään jätä Kateä alleen, vaikka hän ehkä noin muuten ei pystyisi aivan yhtä erikoisia luomuksia kantamaan, kuin vaikka Maxima. Todella hyvässä tasapainossa koko kokonaisuus siis.

      Mä en ole koskaan tykännyt tästä hunnusta. Sivusta se tosiaan valuu ja itseasiassa minusta jotenkin edestäkin. Huntu tuohon latteaan kampaukseen (joka näyttää häirinneen monia muitakin) näyttää siltä, kuin se painaisi hirveästi ja litistäisi myös hiukset, vaikka onkin varmaan oikeasti kevyt. Toisaalta tietysti tämä on niin monimutkainen puku, että lyhyt ja suhteellisen simppeli huntu oli varmaan ainut mahdollinen vaihtoehto.

      Tykkää

  4. Itse olen lämmennyt varsinaiselle hääpuvulle vasta ajan myötä. Ensivaikutelmani oli puvusta oli vähän plääh – melko turvallinen valinta. Vaikutelman voi kuitenkin laittaa 16-vuotiaan teinitytön mielipiteiden piikkiin. 😉

    Yhdyn kuitenkin ylläoleviin kommentteihin: puku ja kokonaisuus on erittäin kaunis. Varsinkin istuvuus on aivan omaa luokkaansa. Jostain muistan lukeneeni jonkun kommentin siitä, miksi Katen ja Grace Kellyn puvut ovat niin ikonisia (jos Katen voidaan sillaiseksi vielä mieltää). Syy oli juuri puvun täydellinen istuvuus.

    Itse en ole myöskään häämeikin ja -kampauksen fani. Muistan myös lukeneeni sen, että Kate olisi tehnyt oman meikkinsä ja tykkäävänsä varsinkin tummista rajauksista.
    Toisaalta tykkäsin 7 vuotta sitten ja myös tänäkin päivänä Katen kakkospuvusta.

    Tykkää

    • Muistelen, ettet tainnut siihen aikaan olla mielipiteesi kanssa aivan yksin. Ihmiset tuntuivat olevan kautta linjan vähän pettyneitä. Ehkä odotuksissa oli Dianan kaltainen uskomaton vau-efekti (vaikka nythän tiedämme, miten hyvin se kesti aikaa…) ja sitten suhteellisen lyhyt laahus, pieni huntu ym. olivat jotenkin vähäisiä siihen verrattuna.

      Tykkää

        • Mä en henkilökohtaisesti tykkää hirveän pitkistä laahuksista, enkä varsinkaan sellaisista lipoista, kuin Dianalla ja esim. Victorialla. Ja jotenkin Katen ”tuntien” uskoisin, että tällainen yksinkertaisempi laahus olisi ollut alunperinkin hänen juttunsa. Toisaalta en myöskään usko, että Kate olisi voinut pukeutua mihinkään, mikä olisi täyttänyt ne Diana-odotukset, kun ei siinä ollut niinkään todellisuudesta kyse.

          Tykkää

            • Osa taitaa odottaa, osa toivoa ja osa pelätä. Dianan perintö on niin suuri ja vaikutus pitkä, ettei sitä kokonaan voi paeta. Mutta eipä niihin kenkiin myöskään kannata yrittää astua, parempi yrittää omana itsenään.

              Tykkää

  5. Minäkin olen aina tykännyt Katen puvusta, juurikin sen ajattomuudesta ja istuvuudesta. Kyllähän siinä näkyy se että on tulevalle kuningattarelle tehty, mutta haluaisin kuitenkin uskoa, että ei aivan täysin Katen oman maun vastainen ollut. Halo scroll-tiarasta tykkää myös, vaikka se ei kyllä välttämättä tässä ihan oikeuksiinsa pääse. Harmi kyllä jos Kate ei sitä enää missään käytä, kun on niitä isompiakin tiaroita. Melkein toivoisin, että antaisi tai lainaisi eteenpäin Meghanille tulevaisuudessa tai vaikka Eugenielle häätiaraksi.

    Tykkää

    • Jos tätä pukua katsoo ominaisuuksien kannalta, niin siinähän on paljon Katelle tyypillistä. V-aukko, A-linja, kapea vyötärö, pitsiä, koristeellusuutta, tyttömäisyyttä jne. Eli kyllä varmasti puku oli mieleinen. Voin kuitenkin kuvitella, että tällainen puku (ja siihen yhdistettynä kaikki kuninkaallisten häiden hulabaloo) saattaa saada sen tuntumaan rooliasulta morsiamen itsensäkin mielestä.

      Tykkää

  6. Catherinen puvusta pidän kaikesta muusta paitsi kaula-aukosta. Minusta se olisi voinut olla hieman leveämpi ylhäältä mutta ei ehkä niin alas uurrettu.

    Mutta ne hiukset ja meikki, ei varmaan tarvitse kertoa, etten pitänyt silloin, enkä edelleenkään.

    Minä tykkään, että puku on ajaton, että sen voisi pukea päälleen millä tahansa vuosikymmenellä. Verrattuna vaikka Dianan pukuun, jonka suunnittelijoilla mopo karkasi käsistä totaalisesti.

    Toisesta puvusta mulla ei oikein ole mitään sanottavaa, ihan perus, ehkä se olisi voinut olla vähän koristeellisempi ja ilman blingbling-vyötä.

    Tykkää

    • Mietin tuossa kun vastasin Veeralle siitä, että varsinaisessa puvussa oli paljon Katelle tyypillisiä elementtejä, että itseasiassa tässä toisessa niitä oli vähemmän. Toki A-linja ja tietty tyttömäisyys, mutta tämä puku on paljon modernimpi ja nuorekkaampi, kuin suurin osa Katen vaatteista. Näkisin mielelläni tätä henkeä enemmän myös hänen normipukeutumisessaan.

      Tykkää

  7. Minäkin tykkään Katen puvusta kovasti. On se kieltämättä vähän rooliasumainen, mutta ennen kaikkea ajattoman kaunis. Vähän sääli, että tuo puvun kaunis takaosa jäi hiusten ja hunnun alle piiloon. Oikeastaan isoin miinus Katen häälookissa oli minusta meikki (etenkin nuo mustat eyelinerit.. ei) sekä kampaus tai oikeastaan sen puute. Jotenkin olisin toivonut jotain kaunista muhkeaa nutturaa pliisujen avonaisten kiharoiden sijaan.

    Katen puku on siinäkin mielessä merkittävä, että se nosti pitsin ja pitkät hihat taas suureksi hääpukutrendiksi. Jos mietitään 2000-luvun alun kuninkaallisia morsiamia, kuten Mary, Maxima tai vielä Victoriakin, niin kangasvalinta oli paksu silkki tms. Katen jälkeen kaikilla kuninkaallisilla morsiamilla on tainnut olla pitsipuku.

    Tykkää

    • Mä tykkäsin myös takaosasta ja olen harmitellut samaa, että huntu peittää sen pahasti ja muutenkin toki kuvia takaa on paljon vähemmän.

      Kuninkaalliset hääpuvut tuppaa muokkaamaan trendejä, joten on todella mielenkiintoista nähdä, mitä Meghan valitsee. Voi tulla jotain yllätyksellistäkin!

      Tykkää

  8. Hovikirjeenvaihtaja lähtee nyt vapun viettoon, mutta kommentoikaa, keskustelkaa rauhassa, luen kaiken illalla! Huomennakin kannattaa tulla poikkeamaan, silloin tosin on käsittelyssä vähän painavampaa asiaa, nimittäin seksuaalinen ahdistelu. Mutta siihen asti voidaan pitää yllä häähypeä. 🙂

    Hauskaa vappua kaikille!

    Tykkää

  9. Minä en taida osata sanoa minkään hääpuvun tyylistä ja mallista ja sen sellaisesta juurikaan mitään. Korkeintaan jotain sellaista, että onko se omaan makuuni ihan kamala vaiko ihan kamalan mukava. Joten Catherinen puku näyttää mielestäni (hieman miinuspisteisestä yläosastaan huolimatta) ihan mukavan sopivalta.

    Iloista Vappua & Glada Vappen ! 🙂

    Liked by 1 henkilö

  10. Itse olen aina pitänyt tätä pukua kauniina ja kantajalleen sopivana. Ainoa, josta en ole tässä kokonaisuudessa koskaan pitänyt on nuo auki olevat hiukset. Ja tokihan sulhanen upeassa univormussa on varsin toimiva asuste 😉

    Alkujaan tämä puku tuntui minun silmään varsin yksinkertaisen klassiselta, mutta mitä enemmän tästä on vuosien varrella kuvia katsellut, sitä enemmän useat ja monimutkaiset koristelut tulevat esiin. On paljon kuvia, joissa esimerkiksi helman koristelut ei näy. Meikkikin on ihan ok, tuollaiseltahan hän aina näyttää ja mitäpä sitä muuttamaan, kun on oman tyylinsä löytänyt.

    Hauskaa Vappua!

    Tykkää

  11. Mitähän osaisin sanoa, jota ei olisi täällä jo täällä jo sanottu. Patisi että näitä kommentteja on niin ihana lukee! Täällä on niin tarkkanäköisiä ja osuvasti kirjoittavia ihmisiä, että sanattomski vetää.

    Tykkää

  12. Samoin kuin Aa tuossa ylempänä kirjoitti, minänkin olen aina pitänyt tätä pukua aika simppelinä ja klassisena. En ole ennen tajunnut puvun, varsinkaan helman, monimutkaisuutta ja kaikkia yksityiskohtia!

    Minä pidän tästä puvusta erittäin paljon, ja mun mielestä se sopii Katen tyyliin hyvin. Moni on tässä keskustelussa sanonut, että puku on selkeä rooliasu, mutta mun silmään tämä sitten taas ei ole rooliasu pahimmasta päästä! Ehkä johtuen siitä, että puvun yleisilme on kuitenkin varsin selkeä ja simppeli, ja aika yleishääpukumainen jos ymmärrätte mitä haen takaa. Ei liian erikoinen, ei liian vahvoja muoti-ilmiöitä, jotka hukuttaisivat Katen oman ilmeen. Ei mitään liian överiä Dianan tyyliin.

    Tykkää

    • Siihen nähden, kuinka paljon Katen ja Williamin häistä on kuvia, kunnollisia lähikuvia puvusta on itseasiassa hyvin vähän. Etäisyys ja valo-olosuhteet varmaan vaikuttavat asiaan ja sekin, että kaikki kuvaajat ovat ottaneet yleiskuvia. Ollapa yksi kuvaaja, jonka tehtävä olisi kuvata vain yksityiskohtia jokaisissa kuninkaallisissa häissä! 😀

      Tykkää

  13. Puvun helma on minusta todella kaunis ja laskeutuu ihanasti ja laahus on juuri sopivan pituinen, ettei sen kanssa näyttänyt olevan liian vaikea liikkua. Puvun yläosasta en pitänyt sen takia, koska miehusta oli muotoiltu niin, että se korosti ainakin joissakin kuvakulmissa ja valoissa ikävästi rintoja/nännejä ja en jotenkin pääse sen yli. Kasvoja peittävä huntu ei ole tätä päivää (eikä vuotta 2011) ja se oli tosiaan liian kevyttä kankasta, kun liimautui jatkuvasti kasvoihin ja lisäksi ikävän mittainen, kun peitti puvun kauniin takaosan.

    Puku oli selkeästi suunniteltu tulevalle kuningattarelle, mutta puku ei tuntunut minusta rooliasumaiselta.

    Tykkää

    • Jaa-a, sehän olisikin hauskaa. 😀 Voi olla, että on käännösjuttu, kuten tuppaa iltapäivälehdillä olemaan ja siten sattumaa, mutta onpa sekin totta, että toimittajat ainakin tuolla isossa maailmassa käyttävät blogejakin lähteinä.

      Tykkää

  14. Miettikää oikeesti, millaista olisi teettää hääpukunsa käytännössä ilman mitään budjettirajoituksia… toki muita rajoituksia on vaikka ja kuinka, aika sidotut kädet tulevalla kuningattarella kuitenkin on, mutta muuten just silleen, että ei ole mitään väliä, maksaako kangas metriä kohden kympin, satasen vai tonnin. Ei mitään merkitystä, sattuuko lempikukka olemaan sesongissa, koska rahallahan saa. Ei mitään merkitystä, jos haluttuja kirjontoja ei löydy tehdasvalmiina, teetetään käsin. Miettikää, miten paljon symboliikkaa saa hyvälläkin maulla ympättyä morsiameen, kun ei ole hintaesteitä.

    Ja muutenkin häiden järjestely… haluat puita kirkkoon? Selvä, hoidetaan. Haluat kuoron laulamaan? Asia vilpitön.

    Että sitä vaan että oon mä kyl vähän kateellinen 😝 En vaihtaisi omia häitäni tuollaiseen spektaakkeliin, mutta vitsi että oisin ollut hyvä suunnittelemaan ja haaveilemaan itselleni kaikkea hauskaa.

    Tykkää

    • Tästä syntyi postausidea, kiitos. 😀 Kesällä saatetaan tarvita täytettä, niin katsotaan, palataanko aiheeseen silloin.

      Mutta joo, oikeassa olet, olisihan se aikamoista. Tuollaiset kuninkaalliset häät eivät vastaa omaakaan mielikuvaani unelmahäistä, mutta olisihan se erikoinen kokemus, kun kaikki olisi ns. käden ulottuvilla. Tosin suomalainen morsian saattaisi olla siellä aika vaatimaton, eikä sitä oikein osaisi lähteä laittamaan 100 000 puntaa tai mitä tahansa valuuttaa yhteen mekkoon. 😀

      Tykkää

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.