Prinssi William ja herttuatar Catherine – viisi vuotta kuninkaallisena avioparina

Prinssi William ja Cambridgen herttutar Catherine juhlivat tänään viidettä hääpäiväänsä. Viimeaikaisesta kritiikistä huolimatta herttuapari on edelleen omalla tavallaan median ja yleisön suosikki, tuhkimosatu, josta riittää kauniita yksityiskohtia kerrottavaksi. Lehdet ovatkin nyt pullollaan erilaisia listoja siitä, mitkä ovat olleet viisivuotisen avioliiton huippuhetkiä. Mukana ovat tietenkin upeat häät, lasten syntymät, mutta myös herttuattaren kauneimmat asut tai kampaukset ja hauskimmat kuvat. Olen koonnut oman listani, kymmenkunta omasta mielestäni merkittävintä tapahtumaa kuluneiden viiden vuoden ajalta, mutta olen yrittänyt valita ne hieman vakavammalla mielellä ja niin, että ne kertoisivat jotakin avioparin matkan virallisemmasta puolesta. Katsotaan, oletteko samaa mieltä pohdinnoistani.

Häistä kaikki tietenkin alkoi, prinssi William Arthur Philip Louis avioitui Westminster Abbeyssä tavalliseen kansaan kuuluvan nuoren naisen, neiti Catherine Elizabeth Middletonin kanssa huhtikuun 29. päivänä 2011. Seremonian jälkeen prinssi johdatti kirkosta tuoreen vaimonsa, hänen kuninkaallisen korkeutensa Cambridgen herttuattaren, Strathearnin kreivittären ja lady Carrickfergusin. Ja tietenkin tulevan kuningattaren. Prinssi oli saanut vaimon, elämänkumppanin ja tulevien lastensa äidin. Herttuatar Catherine oli saanut lisäksi uran ja virallisen roolin yhtenä Britannian kuninkaallisen perheen tärkeimmistä jäsenistä. Vuoden 2011 jälkeen pariskunta on perustanut kaksi uutta kotia, saanut kaksi lasta ja varmasti samalla rakentanut edelleen toimivaa parisuhdetta ja rakkautta, mutta samalla he ovat astuneet virallisesti omana yksikkönään myös julkisuuden valokeilaan ja ottaneet harteilleen osan siitä monimutkaisesta ja -tahoisesta rakennelmasta, jota maailman kuuluisimmaksi monarkiaksi kutsutaan.

© The British Monarchy via Youtube

Ensimmäinen ulkomaanvierailu

Kesäkuun viimeisenä päivänä 2011, vain kaksi kuukautta häidensä jälkeen, tuoreella herttuaparilla oli edessään ensimmäinen varsinainen tulikoe, kun he matkustivat lähes kahden viikon vierailulle Kanadaan ja Yhdysvaltoihin. Matkaa seurasi 1300 median edustajaa ja Kanadan kansallispäiväna seremoniaa ja eittämättä myös herttuaparia saapui seuraamaan 800 000 ihmistä. Vierailun aikana tuleva hallitsijapari vieraili kaikissa Kanadan provinsseissa ja territorioissa ja ohjelmaan kuului virallisia osuuksia, kuin hieman kevyempääkin ohjelmaa. Herttuatar Catherinen asema tyyli-ikonina vakiintui viimeistään vierailun aikana.

Kiertomatkat ovat erittäin tärkeä osa erityisesti Britannian kuninkaallisen perheen jäsenten työkenttää ja tärkeimmät jäsenet tekevät sellaisen yleensä kerran tai kahdesti vuodessa. Matkat eivät ole varsinaisia valtiovierailuja, sillä siihen vaaditaan valtionpäämies, mutta vierailujen tarkoitus on silti edistää maiden välisiä suhteita, sekä ensisijaisesti myydä Isoa-Britanniaa monin eri tavoin. Cambridgen herttuapari on suosionsa vuoksi erityisen tärkeä ase tällä rintamalla ja jokainen parin tekemä matka on kerännyt runsaasti julkisuutta. Kanadan ja Yhdysvaltojen jälkeen prinssi William ja herttuatar Catherine ovat tehneet kiertomatkat Kaakkois-Aasiassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa, sekä viimeisenä Intiassa ja Bhutanissa.

Herttuatar Catherinen ensimmäinen puhe

Britannian hovi on tehnyt selväksi, että herttuatar Catherinen kohdalla kuninkaalliseen rooliin totutellaan hitaasti, eikä kiirettä pidetä. Vasta vuoden 2012 tammikuussa julkistettiinkin ensimmäiset viisi herttuattaren virallisesti tukemaa järjestöä tai tahoa. Nämä olivat The Royal Foundation of The Duke and Duchess of Cambridge and Prince Harry, Action on Addiction, National Portrait Gallery, The Art Room ja East Anglia Children’s Hospices (EACH).

Viimeksi mainitulla oli onni päästä olemaan herttuattaren ensimmäisen julkiseen puheen näyttämönä, kun hän vieraili järjestön toimitiloissa Ipswichissä saman vuoden maaliskuussa. Pienehkön yleisön lisäksi kameroiden kautta katsojia oli tietysti moninkertainen määrä ja herttuattaren jännityksen huomasi selvästi. Sittemmin julkisia puheita on kertynyt yhteensä kahdeksan, joten melko harvoin olemme päässeet kuulemaan herttuatar Catherinen omia ajatuksia ja sanoja hänen tukemistaan aiheista. Osin selitykseksi on tarjottu herttuattaren epävarmuutta ja pelkoa puheenpitämistä kohtaan, joten viime syksyn huhut puhekoulutuksesta ovatkin hyvin tervetulleita ja marraskuussa nähdyn puheen perusteella kehitystä onkin tapahtunut. Ensimmäinen puhe oli kuitenkin tärkeä etappi herttuatar Catherinen henkilökohtaisella kuninkaallisella uralla ja osoitus siitä, että hänellä on oma ääni.

© ODN via Youtube

Esiintyminen parvekkeella kuningattaren vallassaolojuhlallisuuksissa

Kesä 2012 oli hyvin kiireinen kuninkaalliselle perheelle, kun Lontoon Olympialaisten lisäksi vietettiin myös kuningatar Elisabetin timanttijuhlia vallassaolon 60-vuotisjuhlan kunniaksi. Kesäkuun juhlallisuuksien päätteeksi kuningatar asteli perinteiseen tapaan Buckinghamin palatsin parvekkeelle tervehtimään kansaa, mutta seuralaisia hänellä oli poikkeuksellisen vähän. Yleensä tällaisissa tilaisuuksissa on mukana vähintään kaikki kuningattaren ja prinssi Philip lapset omine lapsineen, mutta tällä kertaa heidän seurassaan nähtiin ainoastaan Walesin prinssi Charles ja Cornwallin herttuatar Camilla, prinssi William ja herttuatar Catherine, sekä prinssi Harry.

Viesti oli kristallinkirkas, tässä oli tuleva kuninkaallinen perhe. Prinssi Charlesin aikeet valtaan noustuaan kaventaa kuninkaallista perhettä ovat olleet jo pitkään epävirallisessa tiedossa, mutta nyt asia viimeistään nousi kaikkien huulille. Pienempi kuninkaallinen perhe tarkoittanee myös tehokkaampaa ja vaikka varmasti monia työtehtäviä ja vanhoja toimintatapoja arvioidaan uudelleen tulevina vuosina, työtä lienee enemmän kuin riittävästi kuningas Charlesille ja kuningatar Camillalle, Walesin prinssi Williamille ja Walesin prinsessa Catherinelle, sekä prinssi Harrylle, joka toivottavasti on siihen mennessä löytänyt puolison ja ansainnut itselleen herttuan arvon.

Lasten syntymä

Herttuaparin elämä ei tietenkään ole ollut pelkkää työtä ja he itse valitsisivat varmasti avioliittoaikansa tärkeimmiksi tapahtumiksi lastensa syntymän. Prinssi George Alexander Louis syntyi heinäkuun 22. päivänä 2013 ja prinsessa Charlotte Elizabeth Diana toukokuun 2. päivänä 2015. Kolmilapsisesta perheestä tulevan herttuattaren sanotaan haluavan enemmän, kuin kaksi lasta, joten aika näyttää, syntyykö vauvoja vielä lisää. Virallisen roolin kannalta tärkeimmät on nyt saatu, perillinen ja varamies, tai tässä tapauksessa nainen, mutta vaikka kruununperillisellä ei liene ollut mahdollisuuksia jäädä lapsettomaksi, jälkikasvu lienee hankittu ihan omasta halusta perustaa perhe.

Muutto Anmer Halliin

Perhe on prinssi Williamille ja herttuatar Catherinelle selvästi tärkeysjärjestyksessä ensimmäinen, mikä on kerännyt heille sekä ylistystä, että kritiikkiä. Kuninkaallisten vaativassa ammatissa oikeudesta vanhemmuuteen on pidettävä tiukasti kiinni, etteivät velvollisuudet vie tyystin mennessään, mutta perhe-elämän ja työn tasapaino ei ole tällä hetkellä välttämättä aivan kohdallaan. Merkittävää roolia yksityiselämän korostamisessa ja perhe-elämän rauhoittamisessa on esittänyt Anmer Hall, prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen maaseutukoti Norfolkissa. Lehtitietojen mukaan kuningatar Elisabet antoi talon prinssi Williamille 30-vuotislahjaksi kesäkuussa 2012 ja laajan remontin jälkeen herttuaperhe pääsi muuttamaan 1700-luvulta peräisin olevaan kymmenen makuuhuoneen taloon vuoden 2014 lopulla. Norfolkissa perhe on viettänyt julkisuuden kannalta hiljaista elämää, jota on kuitenkin kuvattu varakkaan yläluokan tyypilliseksi elämäksi metsästyksineen ja viikonloppujuhlineen. Jos huhut prinssi Georgen ilmoittamisesta päivähoitoon Lontoossa osoittautuvat todeksi, muutto tällä hetkellä lähinnä Lontoon tukikohdan virkaa hoitavaan Kensingtonin palatsin asuntoon saattaa kuitenkin olla ohjelmassa jo loppukesästä.

Prinssi Georgen ensimmäinen ulkomaanvierailu

Puolisen vuotta ennen muuttoaan, keväällä 2014, prinssi William, herttuatar Catherine ja prinssi George suuntasivat vierailulle Australiaan ja Uuteen-Seelantiin. Vastaanotto oli, mikäli mahdollista, vieläkin innostuneempi, kuin herttuaparin aiemmilla matkoilla, sillä nyt mukana oli pieni prinssi, jota puolileikillään kutsuttiin jopa tasavaltalaisliikkeen tuhoajaksi. Alle vuoden ikäinen prinssi ei luonnollisesti varsinaisesti matkalla vielä työskennellyt, mutta virallinen rooli oli silti selvä ja tulevaa kuningasta esiteltiin mahdollisille, mutta epätodennäköisille alamaisilleen useammassakin tilaisuudessa.

Kuninkaallinen asema ja rooli saadaan jo syntymässä, eikä siihen astumisen kanssa odoteta 18 vuoden ikää. Australian ja Uuden-Seelannin vierailun jälkeen prinssi George on edustanut myös kuningatar Elisabetin virallisen syntymäpäivän tiimoilta viime kesän Trooping the Colourissa, sekä useammassakin valokuvassa ja nyt jopa ensimmäisissä virallisissa postimerkeissään. Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen tehtävänä on tulevaisuudessa opastaa myös lapsensa työhön, sillä samoin, kuin avioliitto, myöskään lapset, eivät ole kuninkaallisilla vain henkilökohtainen yksityiselämän asia.

Prinssi William aloittaa työt ambulanssihelikopterin lentäjänä

Viime vuoden elokuussa prinssi William aloitti työnsä ambulanssihelikopterin lentäjänä. Työtä edelsi lähes vuoden harjoittelujakso, sekä aiempi työ pelastushelikopterin lentäjä kuninkaallisten ilmavoimien palveluksessa. Prinssi on itse kuvannut työtään yhteisön palvelemiseksi ja tärkeäähän se onkin, sillä usein helikopterin paikalle saapuminen on ainoa keino taata apu riittävän nopeasti. Prinssi William on ensimmäinen Britannian kuninkaallisen perheen jäsen, joka on työskennellyt yksityisen työnantajan palveluksessa, mutta hovin mukaan prinssi lahjoittaa palkkansa hyväntekeväisyyteen. Tavoite tutustua tavallisten ihmisten arkeen ja antaa oma panoksensa sillä saralla ei kuitenkaan ole prinssille täysipäiväistä työtä, vaan se on sovitettava kuninkaallisten velvollisuuksien lomaan. Asemapaikka Norfolkissa on kuitenkin sopinut mainiosti herttuaparin toiveeseen asua Anmer Hallissa.

Kiinan valtiovierailun juhlaillallinen

Vähemmän halukkaaksi kuninkaalliseksi ja etenkin työntekijäksi kritisoidulla prinssillä on kuitenkin myös viralliset velvoitteensa. Viimeisen vuoden aikana profiilia on selvästi kohotettu siinä mielessä, että viime keväänä prinssi vieraili Kiinassa, on vuoden aikana toimittanut entistä enemmän virallisia investituureja eli tilaisuuksia, joissa hän kuningattaren edustajana jakaa kunnianosoituksia ja lyö jopa ritareita, ja syksyllä Cambridgen herttuaparilla oli erittäin tärkeä rooli Kiinan presidentin Britanniaan tekemän valtiovierailun yhteydessä. Tärkein osa tätä vierailua oli herttuaparin kannalta virallinen juhlaillallinen, jossa herttuatar Catherinen osaksi lankesi kunniatehtävä istua presidentti Xi Jinpingin vieressä ja edustaa Britanniaa salin toiseksi arvokkaimpana naisena heti kuningattaren jälkeen. Hankala tehtävä kahden kiinalaisen kommunistijohtajan välissä ilman yhteistä kieltä oli varmasti haastava tilanne, mutta herttuatar näytti selviytyvän siitä kunniakkaasti. Illallinen oli pariskunnan ehdottomasti tärkein virallinen työtehtävä tähän mennessä ja jatkossa tämänkaltaista edustamista on enenevässä määrin edessä.

Prinsessa Dianan muiston vaaliminen Taj Mahalin edustalla

Intian-vierailun viimeisenä päivänä huhtikuun lopulla prinssi William ja herttuatar Catherine tutustuivat Taj Mahaliin, maailman ehkä kuuluisimpaan suuren rakkauden symboliin, mitä herttuatar omien sanojensa mukaan pitikin oikein sopivana oman hääpäivänsä alla. Se, miksi olen valinnut käynnin tälle listalle, on kuitenkin prinsessa Diana ja herttuaparin suhde hänen perintöönsä. Prinssi Williamille prinsessa Diana on luonnollisesti rakas äiti, jonka hän menetti aivan liian nuorena ja herttuatar Catherinelle hän lienee ensijaisesti aviomiehen äiti ja anoppi, vaikkeivät naiset koskaan päässeetkään tapaamaan. Prinssi Georgelle ja prinsessa Charlottelle hän on puolestaan tarinoiden isoäiti ja prinsessahan kantaa jopa hänen nimeään omassaan.

Edelleen äärimmäisen rakastetun ja suositun prinsessan perintö on kuitenkin kiistaton osa herttuaparin virallistakin roolia. Brittihovi on kipuillut vuosia ja taas vuosia prinsessan kanssa, ensin tämän eläessä ja sitten tämän kuoleman ja muiston kanssa. Mikä eronneen prinsessan rooli oli, miten suhtautua kansan suosioon ja tämän kiistatta ristiriitaiseen persoonaan? Vaikuttaa siltä, että kuningashuoneen virallinen ratkaisu on aika pitkälti ollut jättää prinsessa huomiotta. Tästä syystä prinssi Williamin ja prinssi Harryn harteille onkin langennut äitinsä muiston ylläpitäminen ja varsinkin prinssi Harry on puhunut asiasta toistuvasti, sekä vaalinut sitä työssään. Herttuatar Cathrine taas on joutunut kärsimään jatkuvasta vertailusta kuuluisaan anoppiinsa ja hovistakin on pyritty korostamaan, että naiset ovat kaksi eri henkilöä. Toisaalta prinssi William kosi vaimoaan äitinsä kihlasormuksella ja olemme sittemmin nähneet tällä myös prinsessa Dianan tavaramerkiksi muodostuneen tiaran, joten yksityisen tason lisäksi myöskään julkisuudessa ei viittauksia pyritä peittelemään, kun se vain herttuaparille itselleen sopii.

Poseeraaminen Taj Mahalin edustalla oli juuri tällainen tilanne. Kaikki tuntevat kuvat 30-vuotiaasta prinsessa Dianasta istumassa yksin tuon rakkauden symbolin edessä ja samaan aikaan velloneet huhut avioliiton ajautumisesta karille. Kensingtonin palatsin mukaan prinssi William ja herttuatar Catherine olivat tällä matkalla halukkaita luomaan uusia muistoja ja tämä mitä ilmeisimmin tarkoitti poseeraamista samassa paikassa. Yleinen mielipide aiheesta seilasi edestakaisin, eikä kukaan oikein tuntunut osaavan päättää, oliko tämä hyvä päätös vai ei. Ratsastettiinko tässä prinsessan maineella vai houkuteltiinko muuten vain menneisyyden haamuja turhaan esiin?

Uusi merkittävä hyväntekeväisyysprojekti ja tulevaisuus

Viimeiseksi merkkihetkeksi olen valinnut aivan tuoreen uutisen, jolla on enemmän väline-, kuin itseisarvoa. Kensingtonin palatsi julkisti tällä viikolla ensi kuussa alkavan projektin, jonka aikana prinssi William, herttuatar Catherine ja prinssi Harry yhdistävät voimansa mielenterveyden puolesta. Heads Together yhdistää useampia mielenterveyden ongelmiin liittyviä toimijoita, joiden toiminnassa kuninkaallinen trio on mukana ja projekti tulee kestämään vuoden, minkä aikana kolmikko osallistuu yhdessä ja erikseen erilaisiin tapahtumiin. Aihepiiri on jaettu kolmeen keskeiseen osa-alueeseen, joista prinssi William keskittyy nuorten miesten mielenterveyteen ja erityisesti heidän itsemurha-alttiuteensa, herttuatar Catherine lapsiin ja prinssi Harry veteraaneihin. Erityisesti tavoitteena on poistaa mielenterveysongelmien aiheuttamaa stigmaa.

Tällä listalla Heads Together edustaa tulevaisuutta. Se on hieno projekti tärkeästä aiheesta, pidempiaikainen ja ilmeisen monipuolinen, sekä moderni versio kuninkaallisesta hyväntekeväisyystyöstä. Mielenterveys on ollut jo pidempään erityisesti herttuatar Catherinen ja prinssi Harryn asialistalla, joten aiheen pitäisi olla myös hyvin pohjustettu. Toki tässäkin projektissa on jostakin syystä mukana myös prinssi Harry, toki tervetullut kolmas pyörä, mutta ehkä jatkossa odottaisin herttuaparilta ihan ikiomia projekteja.

© Place2Be via Youtube

Huhut lupaavat prinssi Williamille ja herttuatar Catherinelle jälleen kerran merkittävämpää roolia monarkiassa ja jos puheet Lontooseen muutosta pitävät paikkansa, olen ehkä jopa taipuvainen uskomaan, että näin voi olla käymässä. Tuoreen haastattelun mukaan prinssi William itse sanoo, että helikopterilentäjän työt tulevat luultavasti tiensä päähän ensi maaliskuussa, jolloin hänen sopimuksensa päättyy. Voikin olla niin, että tämä viides hääpäivä on eräänlainen uusi alku. Listan alussa herttuapari aloitti kuninkaallinen uransa yhdessä ja mahdollisesti ura on nyt viiden yhteisen vuoden kohdalla tulossa uuteen risteykseen. Itse uskon, että 10-vuotishääpäivän kohdalla meillä on herttuapari, joka asuu Lontoossa, työskentelee ainakin lähes täysipäiväisesti kuninkaallisissa tehtävissä ja jolla on kolmesta neljään lasta. Mielenkiintoista nähdä, millaisen herttuaparin todella näemme silloin.

12 kommenttia artikkelissa “Prinssi William ja herttuatar Catherine – viisi vuotta kuninkaallisena avioparina

  1. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta! Itse en ole jaksanut seurata brittikuninkaallisia yhtä paljoa kuin pohjoismaisia, joten nämä postaukset valottavat paljon brittien meininkiä, ja niillä on mukava sivistää itseään.

    Miten tittelit muuten menevät Williamilla ja Catherinella? Catherinesta puhutaan useimmiten herttuatar Catherinena, mutta Williamko on kuitenkin prinssi William? Onko Catherine myös prinsessa? Ja jos on niin miksi häntä puhutellaan herttuattarena? Muutenkin britannian kuninkaalliset tittelit tuntuvat jotenkin hämmentäviltä… Näistä olisi kiva saada vähän selvennystä.

    Tykkää

    • Vastaan lyhyesti ja mahdollisimman yksinkertaisesti (vaikka brittien tittelit on kyllä kaikkea muuta):

      Prinssi Williamin korkein titteli on herttua ja sitä tulisi käyttää, mutta koska Suomessa käytetään yleensä prinssiä, käytän sitä, jotta on tutumpaa. William on siis sekä prinssi (syntyjään), että herttua (kuningattaren antama arvo häiden yhteydessä).

      Katellä ei ole omia arvonimiä, vaan hän käyttää Williamin arvonimien feminiinejä. Koska Williamin arvonimistä korkein on herttua, herttuatar on myös Catherinen korkein arvonimi. Periaatteessa hän on myös prinsessa, mutta Britanniassa systeemi on sellainen, ettei hän voi käyttää omaa etunimeään (vrt. vaikka prinsessa Sofia), vaan häntä pitäisi kutsua prinsessa Williamiksi.

      Minulla on tuossa jo pidempään ollut Katen titteleistä postaus puolivalmiina. Lupaan yrittää saada sen lähiaikoina loppuun, niin saan selitettyä vähän pidemmin! 🙂

      Tykkää

  2. Kiva postaus! Paljon on mahtunut viiteen vuoteen Katen ja Williamin elämässä. Olenpas nyt negatiivinen, mutta jotenkin näistäkin kuvista välittyy, että monessa paikassa on kyllä oltu näkyvillä, mutta mitä on saatu aikaiseksi? Tarkoitan siis sitä, että esimerkiksi konkreettinen työ hyväntekeväisyysjärjestöjen parissa on jäänyt aika vähäiseksi. Tuntuu, etteivät Cambridget ymmärrä, että heiltä odotetaan paljon suurempaa roolia kuningasperheen edustamisessa.

    Postauksen parhaat kuvat ovat mielestäni nuo illalliskuvat Kiinan valtiovierailulta Britanniassa, kunnon kuninkaallista glamouria! 🙂

    Tykkää

    • Tiedätkö, tein ihan töitä, ettei postauksesta tulisi kovin negatiivinen. Tuntuu, että olen kokonaan menettänyt kyvyn suhtautua Kateen ja Williamiin neutraalisti. Toivon todella, että uusi projekti saa tuulta alleen ja pääsen yllättymään iloisesti, sekä kehumaan.

      Toki tämä lista on kovin subjektiivinen, voi olla, että unohdin tärkeitä saavutuksia. Mutta ei niitä kyllä tule liiemmin mieleen ja onhan tämä subjektiivisuudessaankin miekenkiintoinen osoitus siitä, mitä ainakin minulle on ”jäänyt käteen” näistä viidestä vuodesta.

      Tykkää

      • Tuosta Georgen ensimmäisestä kuvasta. Minusta oli hienoa, että Katella oli mekko, josta vielä pyöreä masu näkyi. Vatsa ei todellakaan litisty heti synnytyksen jälkeen takaisin ”alkuperäiseksi”, ja oli hienoa että Kate toi asian esille. Ulkonäköpaineita tuoreille äideille asetetaan mielestäni ihan liikaa. Ja vaikka itsekin kommentoin tuolla Kaarle alustaan synttärikeskusteluissa Sofian kauneutta, en tarkoita että äidin pitää olla timmissä kunnossa viikko synnytyksestä.

        Tykkää

  3. Leinikkikuvioinen mekko oli kyllä kiva myös, mutta jotenkin säkkimäinen. Tykkäsin siis enemmän sinisestä, koska sen malli toi rehellisesti esiin juuri synnyttäneen naisen vartalon. Kauniita molemmat, mutta on keskusteltu muistaakseni ennenkin siitä, onko se nyt ihan tarpeellista tulla esittelemään vauvaa täydessä tällingissä muutama tunti synnytyksestä, vai onko ne adjutanttien ottamat kuvat sairaalan aulassa kuitenkin kivempia😄

    Tykkää

    • Mä tykkäsin myös keltaisesta ja vielä ihan erityisesti väristä. Pisteet Katelle, ettei valinnut pinkkiä vauvan sukupuolen mukaan!

      Mutta sininen oli tosiaan rennompi ja Kate muutenkin kesäisen raikas, ihan kauneimmillaan minusta. Charlotten kohdalla tälläys meni ehkä sitten vähän yli ja look oli tosi viimeistelty korkkareita myöten. Muutenkin tuo esittely noin äkkiä synnytyksen jälkeen on aika karua, vaikka toki mannaa meille uteliaille.

      Tykkää

  4. Mua harmittaa vieläkin vähän, kun en silloin heidän hääpäivänään järjestänyt itselleni vapaapäivää. Töissä seurasin liveä, mutta jouduin kyllä kovasti pidättelemään omaa hypeä, kun ei kukaan muu siellä ymmärrä tätä… Victorian ja Danielin häissä meillä oli äidin kanssa tosi hyvä studio 💕

    Tykkää

    • Mä katselin kotona, mutta yksin, joten eipä ollut erikoista studiota mullakaan. Victoriankin häät taisin katsoa miehen seurassa (hän siis lähinnä teki omiaan läppärillä samassa huoneessa 😁) ja Madden häissä oli sitten ihan studio äidin kanssa. Ja sitten Carl Philipin häissä roikuin tietty siellä aidan takana.

      Kyllä se seuraaminen hauskinta on silloin, kun voi jollekin kommentoida. 🙂

      Tykkää

  5. Minäkin toivon todella, että seuraavan viiden vuoden päästä meillä on herttuapari, joka suhtautuu vakavasti kuninkaalliseen asemaansa ja työskentelee kuninkaallisissa tehtävissä. Toivon, että he saavat suosionsa vakaaksi, ja että myös yleisö ottaa heidät tosissaan, ihan aitoina kuninkaallisina eikä keskity pelkästään ulkonäköön ja vaatteisiin.

    Tykkää

    • Erittäin hyviä toiveita, yhdyn niihin. Osin tuo yleisön suhtautumisen muutos tulee varmasti Katen ja Williamin alkaessa itse panostaa työhönsä, mutta kyllä yleisölläkin on ihan rehellinen peiliin katsomisen paikka tässä. Imagonmuutos vaatinee molemmilta osapuolilta vähän töitä.

      Tykkää

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.