Kuningas Kaarle Kustaan syntymäpäivä lauantaina – Näin seuraat juhlallisuuksia (ja osallistut keskusteluun!)

Kokeillaanko livekeskustelua tämän postauksen kommenttiosiossa? Itse aion katsoa ainakin pääosan juhlalähetyksestä suorana ja en taida olla ainoa. Jos siis olet mukana juhlahumussa, pidä myös Hovikirjeenvaihtaja-blogi avoinna ja heitä kommenttisi mukaan. Puidaan parhaat asut, hauskimmat sattumukset, söpöimmät lapset ja kaikki muu yhdessä!  🙂


Kuningas Kaarle Kustaa täyttää huomenna lauantaina 70 vuotta ja maanantaina alkaneet juhlallisuudet huipentuvat. Ohjelmaa on koko päiväksi ja tulemme näkemään lähes koko kuninkaallisen perheen aivan pienimpiä jäseniä lukuunottamatta, sekä ulkomailta saapuneita kuninkaallisia vieraita.

Päivän ohjelma, kellonajat Suomen aikaa:

Klo 11.00 Te Deum -kiitosjumalanpalvelus kuninkaanlinnan kirkossa.

Klo 11.30 Perinteinen syntymäpäiväjuhlinta kuninkaanlinnan sisäpihalla, ohjelmassa vahdinvaihto ja musiikkia, sekä kunnianlaukaukset.

Klo 13.15 Onnittelulauluja linnan Lejonbacken-sisäänkäynnin edustalla, minkä jälkeen kuningaspari matkustaa vaunuilla Tukholman kaupungintalolle.

Klo 14.00 Lounas Tukholman kaupungintalolla.

Klo 16.30 Vastaanotto hallitukselle, valtiopäiville ja maaherroille kuninkaanlinnassa.

Klo 19.30 Juhlaillallinen kuninkaanlinnan valtiosalissa.

Kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia osallistuvat kaikkiin päivän tilaisuuksiin. Heidän lisäkseen näemme kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin, prinssi Carl Philipin, sekä prinsessa Madeleinen ja Christopher O’Neillin virallisten tahojen vastaanottoa lukuunottamatta kaikissa tilaisuuksissa ja prinsessa Sofian kolmessa ensimmäisessä, eli jumalanpalveluksessa, linnan sisäpihan juhlallisuuksissa, sekä onnittelulauluja kuuntelemassa. Luultavasti myös prinsessa Estelle ja prinsessa Leonore, sekä mahdollisesti myös prinssi Nicolas ja jos oikein onnekkaita olemme, myös prinssi Oscar, saapuvat juhlistamaan isoisäänsä linnanpihalle.

Ulkomailta saapuvista vieraista osa osallistuu aamupäivän tilaisuuksiin ja osa vain juhlaillalliselle. Hovin julkaiseman vieraslistan mukaan Te Deum -jumalanpalveluksessa näemme kuningasperheen lisäksi myös kuninkaan neljä sisarta perheineen. Tanskaa edustavat kuningatar Margareeta ja prinsessa Benedikte, Japania prinsessa Takamado, Monacoa ruhtinas Albert, Espanjaa kuningas Juan Carlos ja kuningatar Sofia ja lisäksi tilaisuuteen osallistuvat Serbian kruununprinssi Alexander ja kruununprinsessa Katherine, sekä muutamia prinssejä ja prinsessoja myös Saksasta.

Syntymäpäiväillalliselle puolestaan osallistuvat edellä mainittujen lisäksi Belgian kuningas Philippe ja kuningatar Mathilde, Tanskan kruununprinssi Frederik ja kruununprinsessa Mary, sekä Alankomaiden prinsessa Beatrix. Lisäksi vieraslistalta löytyvät Jordanian prinssi  Raad bin Zeid prinsessa Majda Raad Zeid, sekä prinssi El Hassan bin Talal ja prinsessa Sarvath El Hassan, Romanian kruununprinsessa Margareta ja prinssi Radu, Bulgarian kuningas Simeon ja kuningatar Margarita, sekä Liechtensteinin perintöruhtinas Alois ja perintöruhtinatar Sophie. Suomea päivän aikana edustavat presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ja kuninkaallisten vieraiden lisäksi mukana juhlimassa ovat myös prinssi Danielin vanhemmat Ewa ja Olle Westling, prinsessa Sofian vanhemmat Marie ja Erik Hellqvist, sekä Chris O’Neillin äiti Eva Maria O’Neill.

Norjan kuninkaallisesta perheestä kutsuttujen joukossa olivat kuningas Harald ja kuningatar Sonja, kruununprinssi Haakon ja kruununprinsessa Mette-Marit, sekä prinsessa Märtha Louise ja Ari Behn, mutta tänään maassa sattuneen vakavan helikopteriturman vuoksi sekä kuningaspari, että kruununprinssipari ovat peruneet osallistumisensa. Prinsessa Märtha Louisea ja Aria odotetaan kuitenkin illalliselle linnaan.

Yle FEM esittää juhlallisuuksista SVT:n livelähetystä klo 10.45 – 14.45.

Sama ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa ja SVT:n Play-palvelussa.

Lisäksi Expressenillä ja Aftonbladetilla on sivuillaan livestudiot ja jatkuvasti päivittyvät kuvagalleriat juhlallisuuksista.

Suoran lähetyksen jälkeen Yle TV1 esittää kello 15.45 kuninkaan haastatteluohjelman Kaarle XVI Kustaa, yksinäinen kuningas. Ohjelman voi katsoa jälkikäteen myös Yle Areenasta 30vrk ja SVT Play-palvelusta 6kk ajan.

Vielä illalla voi katsella kuninkaallisia, sillä Yle FEM esittää klo 22.00 tunninmittaisen koosteen tänään perjantaina järjestetystä juhlakonsertista Nordiska Museetissa.

Ruotsin kuningas Kaarle Kustaan syntymäpäivä, televisiointi, kuninkaalliset, Hovikirjeenvaihtaja

© Peter Knutson – Kungahuset.se

Mainokset

167 kommenttia artikkelissa “Kuningas Kaarle Kustaan syntymäpäivä lauantaina – Näin seuraat juhlallisuuksia (ja osallistut keskusteluun!)

 1. Mahdollisuuksien mukaan mukana! Ainakin pukuloisto ja korut kiinnostavat! Toivottavasti Tukholmassa on yhtäkaunis keli kuin täällä tällä hetkellä.

  Tykkää

 2. Mahtava idea!!! Täällä ollaan jo valmiina, ainakin hetken ehdin seuraamaan juhlia. 🙂 eilisiltaisia kuvia oon jo selannut ja virittäytynyt tunnelmaan. Madde oli eilisistä pukeutujista suosikkini. 🙂

  Tykkää

 3. Kuningas Juan Carlos näköjään istuu jo paikallaan, ilmeisesti liikkuminen on entisestään vaikeutunut. Kuningastahan on leikattukin, muistaakseni lonkasta. Kuningatar Sofialla kauniin keväinen asu!

  Prinssi Leopold ja vaimonsa Ursula olivat myös Carl Philipin häissä, Leopold on Carl Philipin kummi.

  Tykkää

 4. Madeleinella on kaunis takki, mutta tuli ekana mieleen että onko taas vauva tulossa kun takki näytti istuvan huonosti vyötäröltä… Sofia on todella kauniina! Kiva, että Estelle on mukana, toivottavasti jumalanpalveluksen jälkeen nähdään enemmän pientä väkeäkin!

  Tykkää

 5. Asutuomioita lyhyellä näkemisellä?

  Silvia näyttää upealta, poikkeuksellinen hattuvalinta hänelle, mutta tosi kaunis.

  Victorialla aika rohkeat värit/kuosi, mutta istui kauniisti ja on raikas.

  Sofia tosi nättinä, ehkä kaipasin vähän hattua. Puku jotenkin tuttu, lainassa Victorialta?

  Madeleine, takki näytti hiukan epäimartelevalta nopeasti katsomalla, rohkea hattu. Tästä kokonaisuudesta pitåä nähdä lisäkuvia ennen tuomiota.

  Tykkää

  • Mun mielestä Sofian mekko on nähty aiemmin Victorialla. Yritin löytää jo goglesta kuvaa mekosta Victorian yllä. Ja hattua tai vähän näyttävämpää koristetta jäin myös kaipaamaan.

   Tykkää

  • Victorian asu on omaan silmään turhan raidallinen ja itse tykkäisin enemmän pienemmästä hatusta. Sofialle tosiaan hattu päähän:) Danielin äidillä on kaunis asu, mutta Chrisin äidin hattu on outo valinta, ehkä kevyempi olisi kivempi. Tai sitten kirkossa on kylmä, koska Birgittallakin on turkisviitta😄

   Tykkää

 6. Hei kaikille ja hyvää vappua! 🙂

  Itsekin yritän hieman seurailla juhlimista. Palasin juuri Tukholmasta tänä aamuna. Harmi etten voinut olla itse paikalla katsomassa kuninkaallisia mutta muiden asioiden takia piti palata aamusta eikä illasta. Onneksi voi seurailla tv:stä.

  Kaikki perheen naiset näyttävät tosi kauniilta. Victorialla on ihana asu. En osaa oikein sanoa Madeleinesta ja Sofiasta kun huonosti näkyy asut. Madeleinen hattu näyttää kyllä hienolta. Silvia on tyylikäs ja epätavallinen hattukin on ihan toimiva. 😀

  Estelle on kyllä ihana ❤ 🙂

  Tykkää

 7. Pidän Madeleinen hatusta, asusta en saanut oikein kunnollista kuvaa.

  Sofia näyttää aika väsyneeltä, ei tietenkään ihme tuoreelta äidiltä, samoin Carl Philipkin. Sofian väsymystä ehkä koitettu peittää vahvalla meikillä..? Mutta mielestäni meikki on vähän epäonnistunut, ei kovin raikas.

  Kuningattaren hattu on kyllä erikoinen, ja mielestäni peittää kasvot vähän liian helposti…

  Victorian mekko on todella kiva, mutta yllättävä valinta tähän tilaisuuteen mielestäni. Pomppaa kyllä esiin muiden perheen naisten mekoista värinsä takia. Mietin, että saattaa viedä huomion kuvissa.

  Estelle on uskomattoman reipas, ihanasti kuuntelee musiikkiesityksiä ja vaikuttaa kiinnostuneelta 🙂 Ja ei rusettia tällä kertaa vaan suloinen letti.

  Tykkää

  • Mietin tuossa, että Maddella on selvästi jotain mustavalkoista takkinsa alla. Ehkä kuvissa toimii sitten Victorian ja muiden asujen välittäjänä?

   Kuningattaren hatusta tuo on kyllä totta. Minusta kaunis, mutta kun istuvat vaunuissa ym. voi jäädä kansalta näkemättä kuningattaren kasvot.

   Täytyy tarkastella Sofian meikkiä paremmin, kun seuraavan kerran näytetään. Madden näyttää upealta, kuten aina (meikkaaja on todella viime aikoina tajunnut, mitkä sävyt hänelle sopii)

   Tykkää

 8. Sitä olen jo useammin miettinyt, miten kaikki ulkomaiset vieraat tsemppaa itsensä läpi näistä kirkollisista seremonioista. Esim. vaikkapa Japanin prinsessa. Muista Pohjoismaista tulevat vieraat pystyvät varmasti seuraamaan tekstejä, mutta muiden täytyy vissiin vaan ihmetellä.

  Tykkää

 9. Japanin prinsessa Takamado on kyllä pirteä kirkas väriläiskä keltaisessa asussaan. Espanjan Juan Carloksesta en olekaan nähnyt kuvia viime aikoina, terveysongelmia on valitettavasti varmaan jonkin verran. Hienoa kuitenkin, että on jaksanut tulla mukaan juhlimaan. Harmi, ettei Charlene ole Albertin mukana.

  Tykkää

 10. Prinssi Carl Philip on isänsä mukana, kuten joka vuosi näissä juhlallisuuksissa.

  Hauska nähdä, paljonko lapsia kukkineen tulee paikalle. Ilmeisesti jokainen halukas pääsee ne kuninkaalle antamaan ja tuossa aiemmin sanottiin, etteivät tiedä etukäteen, miten pitkä jono kehkeytyy. 🙂

  Tykkää

 11. Hienoa, että kaikilla halukkailla on mahdollisuus päästä antamaan kukkaset kuninkaalle. 🙂

  ihana tuo äskeinen huuto ikkunasta. Oliko Madeleine? 😀 ihania videoita synttäreiltä muutenkin

  Tykkää

 12. Kaunis ilma Tukholmassa. Hiukan viileältä näyttää, prinsessa Takamado ja muutama muukin kuninkaallinen vieras näyttää lisänneen asuunsa päällystakin. Estelle myös ja onpas muuten nätti tosiaan tuo letti!

  Huomasitteko, että Victoria niiasi kuningatar Sofialle? Ruotsissahan ei niiailla, mutta koska Espanjan hovissa niin tehdään, usein kohteliaisuudesta noudatetaan tätä tapaa.

  Tykkää

 13. Minäkin täällä! Mutta hiukka haastavaa kahden pienen kanssa, eivät oikein arvosta äidin televisiontuijottelua.

  Pidän asujen väreistä ja tyyleistä, mutta istuvuuden suhteen on vähän moitittavaa yhdessä sun toisessa. Sofialle toivon tuolia, on aika pitkä aika hänelle seistä. Ja hei hienoa, että kuninkaallinen imettää. 😉

  Estelle on tosi suloinen ja niin edustava! Kunkku tuntuu olevat välillä hieman hukassa noiden kukkien kanssa. 😀 Tulee monenmuotoista ja pituista sylissä hallittavaksi.

  Silvia on tyylikäs!

  Piti minun muutakin kirjoittaa, mutta en enää muista mitä!

  Tykkää

  • Täytyy taas kehua Hovikirjeenvaihtajan puolisoa, vei jälkikasvun metsäretkelle ohjelman ajaksi! 🙂

   Kiva, kun liityit seuraan! Olen täällä itseäni kiitellyt tästä ideasta, ihan mahtavaa kuulla kaikkien ajatuksia livenä. 😀

   Istuvuudesta nipotan myös, varsinkin takkien osalta. Madden ja Victorian takeissa tuntuu olevan vyötärö liian matalalla ja Silvian ehkä kokoa liian iso?

   Tykkää

   • No juu todellakin! Tuntuu, että takit on vaan nopsaan tilattu liikkeestä, eikä yhtään sovitettu ja muokattu. Mielestäni myös Victorian takin pituus on väärä, näyttävät sääret hirmu lyhkäsiltä. Kovin tätimäinen takki.

    Tykkää

    • Ja nyt kun näin Sofian takin sivusta ja takaa, ei paljon parempi. Ei nyt kuitenkaan luulisi olleen ylläri, ettei huhtikuun lopulla vielä pärjää ilman takkia. Toivottavasti nähdään lounaalta kuvia (tai jopa livekuvaa), koska siellä varmaan ollaan taas ilman takkeja. Olen utelias näkemään Madden mekon.

     Tykkää

 14. Klipit ovat ihania todellakin. 🙂 hienoa miten partioilaiset on otettu mukaan. Itse en aimemmin tiennytkään, että kuningas on mukana toiminnassa ja vielä hyvin tiiviisti.

  Tykkää

 15. Nyt pitäisi näkyä kaikki kommentit samalla sivulla, jos ehditte häiriintyä. En edes tiennyt, että mulla oli päällä joku toiminto jakamaan kommentit uudelle sivulle. Ei ole ikinä ennen ollut näin paljon viestejä, kiitos kaikille!! 🙂

  Tykkää

 16. Hauska, että Daniel otti Estellesta ja Marysta kuvan Maryn puhelimella. Oli myös hauska nähdä juhlavieraat kerääntyivät Victorian ja prinssi Oscarin ympärille, ihastelemaan pientä prinssiä.

  Tykkää

 17. Onpas kaunis ja henkilökohtainen puhe kruununprinsessalta isälleen. Oikein tippa tuli linssiin. VIctoria osaa aina olla niin lämmin kaikkia kohtaan. Hänestä huokuu aina lämpö kaikkia ihmisiä kohtaan, ihailen suuresti!

  Tykkää

 18. Harmi kyllä, ettei Leonorea tai Nicolasta otetti mukaan. Varsinkin Nicolasta ei ole näkynyt kuin omissa ristiäisissään ja muutamassa kuvassa niin hänet olisin tahtonut nähdä…

  Tykkää

 19. Mukana vasta nyt!
  Madeleinen vaalean punainen asu näytti kivalta, Victorian vaalea lierihattu aivan piknikille sopivalta. Margaretalla oli ihanan keväinen mintunvärinen asu. Ja mary näyttää tyylikkäältä. Jenni Haukion mekko oli kiva, tukka hieman tätimäinen (kuten melkein aina). Sofia näytti valkoisessa aina väsyneeltä (ihmekös tuo). Ja ihan pirteä Estelle!

  Tykkää

  • Parempi myöhään, kuin ei milloinkaan! 🙂

   En välittänyt Madden takista, mutta mekko alla näyttää ainakin takaa oikein nätiltä. Mutta päällisin puolin kaikki tosi tyylikkäinä! Jenniltä olisin toivonut hattua kylläkin. Asema minusta olisi vähän vaatinut tässä tilaisuudessa.

   Tykkää

 20. Näyttää siltä, että vaikka lähetysaikaa on vielä jäljellä, varsinainen ohjelma päättyy nyt. Ennen kuin karkaatte, haluan kiittää sydämestäni kaikkia mukana olleita, aivan mahtavat nelisen tuntia! Jännitin vähän, josko kukaan innostuu mukaan livekommentointiin, mutta tämähän onnistui paremmin, kuin olisin voinut ikinä toivoakaan. Ehkä otamme uusiksi Oscarin ristiäisissä?

  Siis, KIITOS kaikille ja nyt kohta vapun viettoon, eikö? Hauskaa vappua kaikille!

  Tykkää

  • Kiitos itsellesi ja kaikille kommentoijille, oli mukava seurata juhlallisuuksia näin. Omassa lähipiirissä ei ole oikein kuninkaallisia seuraavia, joten olen aika yksin saanut katsella aiemmat tapahtumat. Nyt oli mukavaa, kun pääsi vähän vaihtamaan näkemyksiä muidenkin kanssa. Hauskaa vappua!

   Tykkää

 21. Kiitos omastakin puolesta. Innolla odotan tulevia livekommentointeja. 🙂 en tiedä miksi kaikki kommenttini eivät pääse tänne asti, varmaan huonon nettiyhteyden takia. Joten voi olla että kiitokseni tulevat kahteen kertaan. Mutta ehkei se haittaa 🙂

  Tykkää

  • Onpa harmi, jos viestejä jäi puuttumaan! Tarkistin vielä roskakorin ja spammikansion, jos olisivat jostain syystä joutuneet sinne, mutta ei ollut mitään. Enkä muista nähneeni sulta tupliakaan.

   Mukavaa, että olit mukana. Oli tosi hauskaa! Oscarin juhliin tämä sopisi hyvin, ellei sitten kaikki ole pahasti kiinni töissä, kun ristiäiset on perjantaina. Katsellaan, miltä alkaa näyttää! 🙂

   Tykkää

 22. Wow yllätyin, tännehän on ilmestynyt huima määrä kommentteja. 🙂 Harmi, että missasin tämän! Järjestäthän samanlaisen uudestaan, ehkä Victorian lapsen ristiäiset teleisioidaan? 🙂 Oli kuitenkin hauskaa lukea kaikki kommentit läpi myös näin jälkikäteen 🙂 Mukavaa vapunpäivää!

  Tykkää

  • Keskustelu oli tosiaan vilkasta! Aika meni ihan siivillä.

   Kyllä Oscarin ristiäisten aikaan voitaisiin ottaa uusiksi! Tosin se on perjantai ja vielä epäselvää näyttääkö yle, mutta eiköhän jonkinlainen virtuaalikatsomo saada aikaiseksi. 🙂

   Mukavaa vapunpäivää! Ja aurinkoista! Meillä on ollut lähes kesäkelit.

   Tykkää

 23. Harmikseni en itse ehtinyt vappuna telkkarin tai tietokoneen äärelle seuraamaan ja kommentoimaan, mutta tätä livekommentointia ja kuvagallerioita katsomalla sain aika hyvän käsityksen päivän tapahtumista. Eli erittäin hyödyllinen juttu tämä livekommentointi myös näin jälkikäteen! 😀

  Omia huomioitani:

  Sääli, että Leonorea ja Nicolasta ei nähty ollenkaan. Auttavia käsipareja kyllä olisi ollut tarjolla isommallekin lapsimäärälle. Mutta kiva yllätys, että Oscar tuotiin näyttäytymään! Estelle oli taas oma hurmaava ja touhukas itsensä.

  Tuoreet äidit, Victoria ja Sofia, näyttivät molemmat erittäin hyvältä. Erityisesti hämmästyin Victorian hoikkaa olemusta, ei hänenkään synnytyksestä ole kuin kaksi kuukautta. Toki vaatevalinnoilla voidaan vaikuttaa ilmeeseen, mutta kuitenkin. Mukavaa, että Sofiakin jaksoi ja pystyi osallistumaan edes hieman.

  Madeleinen hattu oli rohkea ja mielestäni aivan upea! Hämmästyin joidenkin (minulle tuntemattomien) naispuolisten vieraiden todella lyhyitä helmoja kirkossa. Mielestäni minihame kirkossa näyttää aavistuksen hassulta, eikä välttämättä huhtikuun lopulla ole muutenkaan se säähän sopivin asu.

  Varsinkin linnan portailla tunnelma näytti todella lämpimältä. Ainakin valokuviin tallentui Carl Philip halaamassa ja pussaamassa vaimoaan vaivihkaa, samoin Victoria ja Daniel näyttivät niin onnellisilta. ❤ Myös Estelle sekä Carl Philipin että Maryn kanssa näytti niin herttaiselta. Muutenkin juhlavierailla näytti olevan oikein hauskaa keskenään.

  Iltajuhlaan kuningas Kaarle Kustaa saapui kuningatar Margareetan kanssa ja Silvia tuli puolestaan Sauli Niinistön käsipuolessa. Kivasti otettu naapurimaiden ''johtajat'' huomioon.

  Tykkää

  • Kiva, että jaksoit lukea kommentit jälkikäteen. Siellä oli paljon hyviä pointteja ja mielipiteitä, sekä mukavaa tunnelmaa! 🙂

   Mietin, olisiko Madde jättänyt lapset kotiin, jotta Oscar sai hetkensä. Mitään muuta järjellistä syytä en keksi, koska esim. viime vuonnakin Leonore oli mukana juhlissa, vaikka oli vuoden nuorempi. Tai sitten ovat tulleet Yhdysvalloista (jos tulivat sieltä suoraan, ainakin Madde oli siellä viime viikolla) ja lapset ihan sekaisin aikaeron takia. Olisi kyllä ollut hauska heidät nähdä vaikka vain pikaisestikin. Veikkaan myös, että kun lapsia ei nähty, ei ole mitään perhekuviakaan kaikkien pienten kanssa otettu, niinkuin moni toivoi. 😦

   Victoriasta näkee, että joka kerta, kun hän on esiintynyt julkisuudessa synnytyksen jälkeen, on ollut edellistä kertaa hoikempi. Niinhän se normaalistikin menee, mutta taitaa olla kuntoiluakin vähän takana, kun muutos on niin nopeaa.

   Täytyy melkein katsoa uudelleen lähetyksestä ne osat, joissa kuninkaalliset ovat rennommin keskenään. Se on usein paljon mielenkiintoisempaa, kuin virallinen ohjelma!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s