Bhutanin kuningasparin esikoinen on syntynyt!

Kevään ensimmäinen kuninkaallinen vauva, Bhutanin kuningas Jigme Khesar Namgyel Wangchuckin ja kuningatar Jetsun Peman esikoinen on syntynyt eilen perjantaina, 5. helmikuuta 2016. Bhutanin hovi tiedotti iloiset uutiset muutama tunti sitten ja tiedotteen mukaan sekä pieni poikavauva, että tuore äiti voivat molemmat erinomaisesti.

Ensimmäisessä kuvassa prinssi isoisänsä, kuningas Jigme Singye Wangchuckin sylissä.

© His Majesty King Jigme Khesar Namgyel Wangchuck - Facebook

© His Majesty King Jigme Khesar Namgyel Wangchuck – Facebook

Kun kuningas Jigme Khesar Namgyel Wangchuck kertoi marraskuussa julkisuuteen iloiset uutiset tulossa olevasta vauvasta isänsä, kuningas Jigme Singye Wangchuckin, 60-vuotisjuhlallisuuksissa, 35-vuotias kuningas ilmoitti pienen pojan, kruununperillisen, saapuvan maailmaan Losarin, eli uudenvuoden aikaan. Bhutanissa seurataan kuukalenteria ja sen uusivuosi sijoittuu tulevalle maanantaille, 8. helmikuuta. Prinssi siis ehti syntyi aivan kuluvan vuoden viimeisinä päivinä ja jos Bhutanissa seurataan yleisesti kiinalaisena horoskooppina tunnettua kuukalenteriin perustuvaa järjestelmää, hän on horoskoopiltaan vuohi ja kuninkaalle sopivasti rauhallinen, sydämellinen ja oikeudenmukainen.

Tiedotteen mukaan 26-vuotias kuningatar Jetsun Pema synnytti kuninkaallisessa Lingkana-palatsissa maan pääkaupungissa Thimphussa ja synnytys sujui turvallisesti. Kuningas oli mukana synnytyksessä ja vaimonsa rinnalla koko tapahtuman ajan. Ensimmäiseksi vauva esiteltiin isoisälleen, kuningas Jigme Singye Wangchuckille. Sekä äiti, että lapsi voivat erittäin hyvin ja kuningaspari on kiittänyt bhutanilaista synnytystiimiä hyvästä työstä. Lokakuussa viidettä hääpäiväänsä viettävät vanhemmat itse ja koko kuninkaallinen perhe ovat onnellisia vauvan syntymän johdosta.

Nimeä pienellä prinssillä ei vielä ole, tai ainakaan sitä ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta tiedotteessa häneen viitataan sanalla Gyalsey. Oletan sen tarkoittavan kruununperillistä tai kruununprinssiä prinssiä, sillä kuningasta Bhutanissa nimitetään nimellä Druk Gyalpo ja kuningatarta nimellä Druk Gyaltsuen. Bhutaninkieliset nimitykset tarkoittavat lohikäärmekuningasta ja lohikäärmekuningatarta, joten jonkinlainen lohikäärmeenpoikanen Bhutanin taisiin eilen syntyä! Kruununperimyksessä poikavauva asettuu ensimmäiselle sijalla ja hänestä tulee aikanaan kuudes lohikäärmekuningas. Hovin mukaan syntymän ympärillä on suoritettu kaikki perinteiset seremoniat ja kuningaspari kiittää uskonnollisia yhteisöjä, jotka ovat järjestäneet eri puolilla maata tilaisuuksia ja rukoilleet prinssin, kuningattaren ja kuninkaan, sekä Bhutanin kansan puolesta.

Hovikirjeenvaihtaja onnittelee pientä kuningasperhettä!

Bhutanin kuningas ja kuningatar, kuninkaallinen vauva, kuningatar Jetsun Pema

© His Majesty King Jigme Khesar Namgyel Wangchuck – Facebook

Mainokset

8 kommenttia artikkelissa “Bhutanin kuningasparin esikoinen on syntynyt!

  • Totta, toivottavasti kuvia saataisiin! Vaikeaa arvioida, kun selvästi Bhutanin monarkia ei pelaa ihan samoilla tiedotussäännöillä, kuin eurooppalaiset vastineensa. Yllättävän avointa on kuitenkin, joten eiköhän kuva tule. Kuningashan itse harrastaa valokuvausta ja hänen kuviaan on Facebookissa ainakin julkaistu, joten voi vaikka olla hänen ottamansa.

   Bhutanin vierailu on todella mielenkiintoinen. Intiakin kiinnostaa, mutta Bhutan oli tosi kiva lisäyllätys. Varmasti kauniita kuvia ja mielenkiintoista ohjelmaa luvassa! Ainut, mikä tosissaan ärsyttää, on lehtien tapa otsikoida ja sanoa, että Kate ja Williamin tapaavat nyt ”Himalajan Katen ja Williamin”. Kyseessä kuitenkin kuningaspari, joka on ansainnut tulla kutsutuksi ihan omalla nimellään, eikä toisten korvikkeina tai verrokkeina.

   Tykkää

   • Olen niin samaa mieltä kanssasi tuosta ”Himalajan W&K:sta”, ärsyttää todella paljon tuo otsikointi. Niin ja naureskelen myös tuolle Bhutanin vauvan syntymäilmoitukselle, koska siinä sanotaan että first Royal child, onko heillä siis ennestään jo ei-kuninkaallisia lapsia😳😄

    Mielenkiinnolla odotan Bhutan-postausta ja toki komppaan Johannan postaustoivetta ei-eurooppalaisista kuningasperheistä.

    Tykkää

    • Olin sen otsikoinnin kanssa ihan hiilenä twitterissä, kun ekan kerran bongasin. Ja kun en ymmärrä edes siksi, että toki bhutanilaiset ovat suurelle yleisölle vieraita, kun eihän tuo nyt edes anna mitään lisäinformaatiota. Pelkkää klikkujournalismia ja harvinaisen halpaa sellaista.

     En ollut edes huomannut ensimmäistä kuninkaallista lasta! 😀 Tuntuu tuo bhutanilainen retoriikka olevan hiukan ylitsevuotavan ylistävää, joten täytynee tuota kuninkaallistakin sitten tiputella vähän joka väliin. Ettei vaan joku luule, että ihan tavallinen vauva sinne kuningasparille syntyi. 🙂

     Tykkää

 1. Bhutan on kyllä maa, josta en tiedä oikein mitään. Varsin valokuvauksellinen pari kyseessä ja mielenkiinnolla jään odottelemaan lisää tietoja uudesta tulokkaasta. Tässähän sitä sitten samalla voisi oppia Bhutanistakin erinäisiä asioita.

  Euroopan ulkopuoliset kuninkaalliset ovat kyllä kiinnostavia, ainakin Jordanian ja Marokon kuninkaallisia taidetaan nähdä jonkin verran eurooppalaisten kollegoidensa tilaisuuksissa? Japanilaisia tietenkin myös.. Mutta kovin tarkkaa kuvaa minulla ei ainakaan ole ei-eurooppalaisista kuninkaallisista. Juttuvinkki siis 😀

  Tykkää

  • Anteeksi, unohdin kokonaan vastata kommenttiisi! Nyt on ollut kovasti kiirettä täällä oikeassa elämässä ja blogi jäänyt vähän kakkoseksi. 😦

   Olen tässä sopivina hetkinä kuitenkin vähän valmistellut postausta Bhutanin kuninkaallisista, sellaista esittelyä, joten ole tarkkana, toive toteutuu toivottavasti piakkoin! Olvat kyllä mielenkiintoisia ja maa on niin kovin erilainen, kuin nämä eurooppalaiset monarkiat. Katsotaan sitten myöhemmin, saisinko johonkin väliin esittelyä myös näistä muista hieman kaukaisemmista kuninkaallisista.

   Tykkää

 2. Ihanaa, vauvakevät alkaa 😀 perhekuvassa on ihanan lämmin tunnelma! omiin silmiin huomio kiinnittyi heti vauvan jälkeen kyllä miesten kenkiin, hassua että ovat niinkin länsimaalaistyyliset, kun muu asu on täysin perinneasu 😀

  Tykkää

  • Lueskelin juuri tuosta perinneasusta (miehillä nimeltään muuten gho) ja vaikka muuten osia esiteltiin ja nimetkin kerrottiin, kengistä ei ollut mitään puhetta. Useinhan tämän asun kanssa nähdään niitä upeasti kuvioituja nahkasaappaita, joten uskon, että ne ovat ne ”viralliset” ja nämä kävelykengät sitten lähinnä myönnytys arkielämälle. Hehän pukeutuvat pääasiassa juuri näihin pukuihin arkenakin, joten ei varmaan ole vain kuvaa varten tässä yllä.

   Tästä se alkaa, vauvakevät! 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.