Prinsessa Madeleine ja Chris O’Neill haastattelussa – ”Lontoo on täydellinen asuinpaikka”

Ruotsin prinsessa Madeleine ja puolisonsa Christopher O’Neill liittyivät joulun alla siihen harvalukuiseen joukkoon, johon kuuluvat viihdeohjelmiin osallistuneet kuninkaalliset. Prinsessapari osallistui norjalais-tanskalaiseen Skavlan -talk showhun yhdessä laulajatar Adelen ja julkkiskokki Jamie Oliverin kanssa ja vaikka keskustelu pääasiassa liikkuikin hyvin kepeällä tasolla, kuulimme myös prinsessa Madeleinen kertovan ujoudestaan ja Chrisin myöntävän joskus toivoneensa, ettei vaimo oli prinsessa ollenkaan. Haastattelusta on jo kulunut hieman aikaa, mutta palataan siihen nyt kuitenkin vielä. Puolituntinen haastattelu on katsottavissa netissä ja tässä postauksessa kokonaisuudessaan, mutta olen koonnut tärkeimmät ja mielenkiintoisimmat asiat myös kirjalliseen muotoon neljän teeman ympärille.

Ruotsin prinsessa Madeleinen ja Chris O'Neillin haastattelu Skavlan-ohjelmassa

Screenshot SVT – Skavlan s14e13


Skavlan on Ruotsissa ja Norjassa esitettävä suosittu talk show, jota vetää norjalainen journalisti Fredrik Skavlan. Jaksot keräävät jopa kolmen miljoonan katsojan yleisöjä ja jo useamman vuoden pyörineen ohjelman vieraslista on vaikuttava. Hollywoodin suurnimien ja suosikkimuusikkojen lisäksi Skavlanissa on nähty muiden muassa Bill Clinton, Desmond Tutu ja Kofi Annan. Prinsessa Madeleinen ja Chrisin tähdittämä jakso oli kauden viimeinen ja Hello-hittibiisin säveliin päättyneessä ohjelmassa olikin kauden ehkä kovin vieraskaarti. Haastattelu alkoi supersuositulla Adelella, jatkui Jamie Oliverin kanssa ja puolivälissä ohjelmaa nojatuoleille saapuivat myös prinsessa Madeleine ja Chris. Haastattelun sävy ja tyyli oli hyvin kepeä ja rento, aiheet olivat pääasiassa melkoisen pintapuolisia, mutta toisaalta erityisesti prinsessa Madeleine on niin yksityinen kuninkaallinen, että hänen elämästään on hauskaa kuulla pieniäkin yksityiskohtia, kuten prinsessa Leonoren suosikkilelu (Kaninen-niminen pehmopupu), Chrisin bravuuriannos, jonka hän kokkasi ensimmäiseksi prinsessa Madeleinelle (spagetti aglio olio) tai miksi Chris kutsuu appivanhempiaan (sir ja ma’am). Silti oli mukavaa, että Frederik Skavlan johdatteli keskustelua välillä myös hiukan tärkeämpiin aiheisiin.

Ruotsin prinsessa Madeleinen ja Chris O'Neillin haastattelu Skavlan-ohjelmassa

Screenshot SVT – Skavlan s14e13

Kuninkaallisuus

Yhteishaastattelu oli yksityisyyttään varjelevalle parille ensimmäinen yhteinen ja ylipäätään tällaiset tilaisuudet ovat hyvin harvinaisia kuninkaallisten keskuudessa. Ei olekaan mikään yllätys, että haastattelu kiteytyi pitkälti juuri siihen, mikä prinsessa Madeleinessa ja Chrisissä on erityistä, nimittäin kuninkaallisuus ja sen tuoma julkisuus.

Prinsessa Madeleinen julkisuuskuva on vuosien varrella ottanut aika kovia kolauksia ja etenkin muutto Yhdysvaltoihin purkautuneen kihlautumisen jälkeen vuonna 2010 antoi lisää vettä myllyyn. Prinsessaa on pidetty työtä vieroksuvana ja ennemminkin luksuselämään tykästyneenä, kuin varsinaisena työmyyränä ja on vihjailtu, ettei häntä ylipäätään kiinnosta prinsessana oleminen. Aihe oli haastattelun mielenkiintoisin ja ehkä arkaluontoisinkin osa ja Fredrik Skavlan kysyi prinsessalta aivan suoraan, onko hän koskaan ajatellut luopua tittelistään. Prinsessa vastasi fiksusti, mutta ehkä hiukan diplomaattisesti, että jos hänen on mahdollista arvonimensä avulla nostaa keskusteluun tärkeitä aiheita, kuten lasten oikeudet, hän tekee sen mielellään ja on ylpeästi prinsessa. Selvästi kuitenkin prinsessan käsitys modernista prinsessasta poikkeaa median (ja saanen lisätä, että osin myös kansan) käsityksestä, joten työn alla on löytää tasapaino prinsessa Madeleinen Childhood-työn ja perinteisemmän roolin välillä. Lontoossa asumista prinsessa piti Ruotsin kannalta hyvänä, sillä Iso-Britannia on suuri markkina-alue ja hänen on helppo edistää esimerkiksi ruotsalaisten yritysten asiaa eläessään siellä.

Koska kuninkaallinen ei nykypäivänä voi yksin päättää roolistaan, ilmeisesti tarkoituksena on lisätä prinsessan työtaakkaa jonkin verran. Julkisuutta ja sen vaatimuksia ei kuitenkaan aina voi täysin tyydyttää ja prinsessa myönsikin haastattelussa, että kritiikki satuttaa välillä. Samaa sanoi itseään erittäin suojelevaksi kuvannut Chris, jonka mukaan on yritettävä muistaa, etteivät kirjoittajat useinkaan tunne heitä tai heidän elämäänsä henkilökohtaisesti ja siten eivät välttämättä aina pysy totuudessa. Ajan myötä nahka on hieman paksuuntunut, mutta silti kritiikki sattuu aina vähän. Puolison kuninkaallisuus on ollut Chrisille muutenkin yhteiselon aikana paikoin hankala asia, sillä anglosaksiseen maailmaan tottuneelle Chrisille monet sellaiset asiat kuuluivat tiukasti yksityisyyden piiriin, joita taas skandinaviassa leimaa läpinäkyvyys. Ero tuli miehellä yllätyksenä ja Chris myönsikin ajoittain toivoneensa, ettei tyttöystävä olisi ollut prinsessa ollenkaan, sillä niin suuri osa elämästä oli muutettava sopivaksi prinsessa Madeleinen rooliin ja julkiseen elämään. Julkisuus oli aiemmin ongelma myös Chrisin työn kannalta ja osaltaan vaikuttikin siihen, että työtä oli vaihdettava. Nyt rahoitusalalla työskentelevän miehen asiakkaat ovat suuria kansainvälisiä yrityksiä ja monin paikoin ei kukaan edes tiedä, keitä Chrisin perheeseen kuuluu. Toisaalta kuninkaallisuus on ollut tietenkin uutta myös henkilökohtaisella tasolla ja vaikka ensitapaamiset prinsessa Madeleinen vanhempien kanssa olivatkin olleet epämuodollisia, jännitystä oli silti aina mukana ja asioita oppii Chrisin mukaan jatkuvasti lisää. Välit kuningaspariin vaikuttavat olevan kuitenkin rennot ja läheiset, sillä Chris uskaltautui jopa vitsailemaan kutsuvansa kuningasta nimellä ’geezer’ joka vastaa lähinnä suomen puhekielistä ’jätkää’ tai ’äijää’.

Ruotsin prinsessa Madeleinen ja Chris O'Neillin haastattelu Skavlan-ohjelmassa

Screenshot SVT – Skavlan s14e13

Elämä Lontoossa

Kuten jo tiesimmekin, prinsessa Madeleine on prinssi Nicolaksen syntymän jälkeen vähentänyt merkittävästi kuninkaallisia velvollisuuksiaan ja Lontoossa prinsessa elääkin täysin kotiäitinä. Omien sanojensa mukaan prinsessa Madeleine nauttii lasten kanssa olemisesta ja haluaa erityisesti olla aina läsnä, sillä vaikka prinsessan omat vanhemmat olivat hyvin rakastavia, velvollisuudet pitivät heidät usein poissa lastensa luota. Hiukan samaa vikaa on Chrisissä, joka työskentelee todella paljon, mutta kun hän viikonloppuisin on kotona, tekee perhe mukavia asioita yhdessä ja käy esimerkiksi eläintarhassa tai torilla. Haastattelussa prinsessa Madeleine myöntää nauraen, ettei todellakaan ole mikään kodinhengetär, eikä ole oikeastaan koskaan kokannut Chrisille kokonaista ateriaa. Prinsessan bravuurilihapullia lukuunottamatta ruoka onkin useammin Chrisin valmistamaa ja hänen ruoanlaitossaan näkyvät italialaiset sukujuuret ja raaka-aineiden arvostaminen.

Äidin ja viiden siskon kasvattama Chris on tottunut elämään vahvojen naisten keskellä ja vaikka lapsuus tulikin vietettyä siskojen vanhoissa vaatteissa Mick Jaggerilta näyttäen, haastattelussa Chris sanookin, että maailma olisi parempi paikka, jos sitä johtaisivat naiset. Vaimolleen ja kälylleen hän jakaa tunnustusta sanomalla, että he ovat luontaisia äitejä ja myös lasten kanssa lattialla konttaava eno eli prinssi Carl Philip saa langoltaan tunnustusta. Prinsessa Madeleinen mukaan lämmin ja läheinen suhde omiin sisaruksiin on säilynyt aikuisenakin ja esimerkiksi kesällä Öölannissa on mukavaa viettää aikaa yhdessä tehden lasten kanssa samoja asioita, kun sisarukset itse tekivät nuorempina. Kruununprinsessa Victorian prinsessa Madeleine kertoo ottaneen jo aikaisin isosiskon roolin vanhempien oltua paljon poissa ja opettaneen pienemmille sisaruksilleen paljon. Prinsessan mukaan hän itse taas on aika tyypillinen nuorin lapsi ja prinssi Carl Philip taas se keskimmäinen, joka on elänyt vahvan esikoisen ja vahvan kuopuksen välissä.

Ylpeiden vanhempien mukaan prinsessa Leonore ja prinssi Nicolas ovat sopiva yhdistelmä vanhempiaan ja pitivät mielenkiintoisena ajatuksena Fredrik Skavlanin ehdotusta siitä, ovatko lapset ehkä vanhempiensa peilikuvat siinä mielessä, että prinssi Nicolas on rauhallinen, kuten äitinsä ja prinsessa Leonore taas avoin ja sosiaalinen, sekä temperamenttisempi kuten isänsä. Puolivuotiaasta prinssi Nicolaksesta ei vielä luonteenpiirteitä niin selvästi erota, mutta prinsessa Madeleinen mukaan sisko on villi ja vauhdikas, kuin päivänsäde, jolla on aina hymy huulilla ja tieto siitä, että isä on tiukasti kiedottu pikkurillin ympärille.

Perheen tulevaisuus on tällä hetkellä Lontoossa, mutta muutaman vuoden päässä suunnitelmat ovat vielä avoinna, tai ainakaan prinsessapari ei niitä halunnut yleisölle vielä valottaa. Ruotsin kruununperimyslakiahan on tulkittu niin, että säilyttääkseen oikeutensa kruunuun, lasten täytyy käydä koulunsa Ruotsissa, mutta Chrisin mukaan vanhemmat ovat jo ilmoittaneet prinsessa Leonoren useampaankin kouluun varmuuden vuoksi. Takaisin Atlantin taakse ei kuitenkaan ole suunnitelmia palata, sillä New York oli liian kaukana Ruotsista ja myös Britanniasta, jossa Chrisillä on perhettä ja paljon töitä. Prinsessa Madeleinen mukaan Lontoo on tällä hetkellä perheelle täydellinen asuinpaikka.

Ruotsin prinsessa Madeleinen ja Chris O'Neillin haastattelu Skavlan-ohjelmassa

Screenshot SVT – Skavlan s14e13

Mitä opimme Chrisistä?

Jos prinsessa Sofia on jakanut mielipiteitä uutena kuninkaallisena miniänä, ei Brittiläis-amerikkalainen liikemies Christopher O’Neillkään ole päässyt helpolla. Myönnän itsekin, että ennakkoluuloja oli, mutta jo häidensä aikaan positiivisella tavalla itsevarmasti ja rennosti esiintynyt Chris voitti Hovikirjeenvaihtajan puolelleen. Skavlania katsoessa tunne vain vahvistui. Chris on ohjelmassa rento, sujuvasanainen ja hauska, sekä sympaattinen ja mukava. Hän vaikuttaa aika nokkelalta ja kokeneelta esiintyjältä, ja juttuja sävyttää sopiva määrä itseironiaa ja jopa itselleen naureskelua. Chris esimerkiksi toteaa, että hän on niin oikukas, että se on suorastaan kauheaa. Omista ja vaimon puheista saakin käsityksen, että Chris on tunteellinen, temperamenttinen ja helposti kiihtyvä, mutta toisaalta avoin ja huumorintajuinen. Ailahtelevaisuuttaan Chris selittää irlantilais-italialaisilla sukujuurillaan ja ehkä ne selittävät myös romanttisuuden, sillä Chris on pariskunnasta molempien mielestä se romanttisempi osapuoli. Parisuhteessa prinsessa Madeleinen kanssa myös Chris on kuitenkin jonkin verran rauhoittunut, mutta silti asenne, joka kertoo, että minä olen minä, enkä muuksi muutu, ei ole hävinnyt minnekään. Prinsessa Madeleinen mukaan edes puolison vaatteisiin ei saa mennä puuttumaan! Kuninkaallisuuden suhteen vaikuttaa siltä, että Chris on uuden elämäntavan hyväksynyt ja vaikka kihlajaishaastattelussa luvattu ruotsin opiskeleminen ei ole tainnut ihan toteutua, osaa hän selvästi kieltä jonkinverran ja ymmärtää ihan hyvin Fredrik Skavlania haastattelussa jo ennen kielen vaihtamista englantiin.

Mitä opimme prinsessa Madeleinesta?

Jos Chris on tunteellinen ja oikukas, prinsessa Madeleine taas on hyvin tyyni ja rauhallinen, mikä Chrisin mukaan on skandinaavinen ominaisuus. Haastattelussakin prinsessa esiintyy melkoisen harkitusti, mutta myös eläväisesti ja humoristisestikin. Silti ei ehkä heti arvaisi, että juuri prinsessa Madeleine on tästä pariskunnasta se varmasti enemmän haastateltu ja julkisuuden kanssa tekemisissä oleva, sillä paikoin hän vaikuttaa hiukan ehkä teennäiseltä ja jäykältä. Toisaalta tämä ei ole mikään ihme, sillä prinsessa itse kertoo olevansa oikeastaan hyvin ujo ihminen ja vaikka ikää on jo selvästi yli kolmenkymmenen, edelleenkään hän ei ole sinut tämänkaltaisten julkisten esiintymisten ja huomion keskipisteenä olemisen kanssa. Lapsenakin prinsessa jouduttiin kuulemma kantamaan huutavana yhteiskuviin ja kieltämättä melkoisen mutrusuiselta hän vanhoissa kuvissa usein näyttääkin. Ikä on kuitenkin tehnyt tehtävänsä ja nyt prinsessa tietenkin tietää, että homma on hoidettava ja sillä selvä. Asiaan panostaminen näyttää myös kantavan hedelmää, sillä prinsessan omin sanoin ”Olenhan täällä tänään!”.

Ruotsin prinsessa Madeleinen ja Chris O'Neillin haastattelu Skavlan-ohjelmassa

Screenshot SVT – Skavlan s14e13

Prinsessa Madeleinen ja Chrisin esiintyminen täysin kaupallisessa viihdeohjelmassa oli suuri yllätys. Pariskunta on yleensä pitänyt matalaa profiilia ja korostanut yksityisyyttään, eikä antanut haastatteluja edes häidensä aikaan. Kuninkaallisille ylipäätään tällainen haastattelu on niin ikään erittäin poikkeuksellinen, vaikka Ruotsin kuninkaallisella perheellä ehkä hieman löysempi suhtautuminen mediaan onkin, kuin monilla kollegoillaan. Ihmetyksen lisäksi tieto haastattelusta herätti myös kritiikkiä, sillä monet kokivat, ettei kuninkaallisten paikka ylipäätään ole talk show -studiossa, eikä ainakaan Ruotsin kuninkaallisten paikka norjalaisen toimittajan seurassa Isossa-Britanniassa sijaitsevassa studiossa. Haastattelu nähtiin jo ennalta kilven kiillottamisena ja puhtaana PR:nä, mutta toisaalta monet odottivat sitä myös kiinnostuneina. Olin itsekin todella yllättynyt, kun tieto osallistumisesta tuli, mutta omaan käsitykseeni kuninkaallisista 2010-luvulla tämä sopi aivan hyvin ja erityisesti positiivista oli se, että ympäristöstään huolimatta Skavlan tuntuu olevan ihan varteenotettava keskusteluohjelma, eikä vain huumoria ja hömppää.

Haastattelu liikkui päällisin puolin hyvin pinnallisella tasolla, mutta mielestäni Frederik Skavlan sai kuitenkin ujutettua mukaan useita mielenkiintoisia kysymyksiä aiheista, jotka ovat aiemmin herättäneet runsaasti keskustelua. Tällaisia olivat erityisesti asuminen Ruotsin ulkopuolella, prinsessa Madeleinen suhde kuninkaallisuuteen ja mediaan, sekä tulevaisuus ja etenkin lasten tulevaisuus. Vastaukset eivät olleet hurjan syvällisiä, mutta saimme kuitenkin jonkinlaisen käsityksen siitä, mitä prinsessa Madeleine ja Chris itse ajattelevat. Uskon, että monille katsojille ohjelma antoi hieman positiivisemman kuvan kohuissa ja juoruissa rämpineestä pariskunnasta ja erityisesti Chrisin kohdalla sanoisin, että hänet olisi kannattanut esitellä kansalle kunnolla jo aiemmin, kun kerran mies on näin miellyttävä. Kysymyksiä jäi silti avoimiksi ja lienee haihattelua kuvitella, että prinsessan ja yleisön välit olisivat nytkään aivan kunnossa. Askel hyvään suuntaan on kuitenkin otettu ja nyt nähtäväksi jää, miten sanat muuttuvat teoiksi.

Koko lähetystä ei enää ole tarjolla SVT:n nettisivulla, mutta alta löytyy puolituntinen osio, jossa prinsessa Madeleine ja Chris esiintyvät.

© Skavlan via Youtube

Mainokset

17 kommenttia artikkelissa “Prinsessa Madeleine ja Chris O’Neill haastattelussa – ”Lontoo on täydellinen asuinpaikka”

 1. Mielipiteeni Chrisistä muuttui aivan täysin haastattelun myötä! Ennen pidin häntä hirveän jurona, mutta hän paljastuikin todellla sympaattiseksi! 😀
  Minulla ei olisi mitään sitä vastaan, jos vaikka kaikki kuninkaalliset osallistuisivat johonkin talk show’hun. Erityisen mielenkiintoista olisi jos Elisabet puhuisi suunsa puhtaaksi koko elämästään 😀 Ja katsoisin suurella mielenkiinnolla jos kuninkaalliset esittelisivät aarrekammionsa ja kertoisivat henkilökohtaiset mielipiteensä koruistaan. Se dokumentti jossa Margareetta ja Silvia kertoivat tiaroista oli kyllä mielenkiintoinen, mutta syväluotaavat mielipiteet olisivat aina tervetulleita.

  Tykkää

  • Mun mieli muuttui jo vähän häiden myötä, mutta en kyllä silti odottanut näin rentoa ja sympaattista Chrisiä. Jotenkin todella valloittava ja tykkäsin, kun uskalsi telkkarissakin olla itseironin ja -kriittinen.

   Voi kun joskus kuulisikin Elisabetin ajatuksia! 😀 Eipä vaan taida koskaan toteutua se toive, mutta olisi kyllä aivan uskomatonta varmaan. Ja joidenkin muidenkin, esim. Philip olisi varmaan omaa luokkaansa. Niin harvoin näkee ylipäätään mitään sellaista, että kuninkaalliset puhuisivat itsestään, ajatuksistaan, tunteistaan. Joko puhuvat työstä tai sitten toisistaan jossain synttäridokkarissa. Nythän sellainen tulee pian Elisabetista ja ennakkotietojen mukaan ainakin Charles ja Camilla, sekä William ja Kate ovat antaneet siihen haastattelut. Odotan mielenkiinnolla!

   Katsoitko muuten sen Prince’s Trust -jutun? Siinä on jossain puolivälin paikkeilla tai vähän jälkeen aika kivoja pätkiä Williamista ja Harrysta, jotka kertovat aika avoimestikin isästään.

   Tykkää

 2. Minusta oli tosi hyvä, että Madde ja Chris osallistuivat tähän ohjelmaan. Kuva Chrissistä muuttui täysin, hänhän vaikutti just todella huumorintajuiselta ja selkeästi vitsaili niin itsestään kuin Maddestakin. Madde oli aika varautunut ja mietin, että jännittikö häntä kovasti ja sen vuoksi vastaukset olivat vähän teennäisiä ja tökeröitä? Vai oliko pelko että jos rentoutuisi paljastaisi jotain syvempää vahingossa? Pariskunnan ilmeet olivat myös seuraamisen arvoiset ja varsinkin kun Madde katsoi Chrissin hiuskiehkuraa joka seikkaili otsalla. 😀 Mutta tälläiselle rojalistille tuollainen pitkä haastattelu oli ihan huippua aj oli kiva kuulal heidän itsensä kertovan asioita. Muistaakseni joskus luin jonkun lehtihaastatelun pariskunnasta, ihan avioliiton alkuajoista, en saa päähäni mikä ruotsalainen lehti se oli, mutta luettu haastattelu on aina eri kuin livehaastattelu. Toimittaja pääsee liikaa muokkamaan sanoja jne.

  Jos jotain kuninkaallisia teeveessä nähdään ja tämän kaltaisissa ohjelmissa niin ehdottomasti Ruotsin. Muut on jotenkin niin jäykkiä median kanssa. Ehkä se on osaltaan just tätä skandinaavisuutta, että jopa kuninkaallisia on mahdollisuus päästä lähelle. Kuten Norjassakin Haraldin juhlapäivänä kuningasperhe oli täysin kansan keskellä.

  Tykkää

  • Madeleinen jäykkyyttä vähän itsekin ihmettelin, mutta jos miettii hänen omia sanojaan ujoudesta, sitä, että kuninkaallisena varmaan lapsesta asti on opetettu suhtautumaan vähän varauksella mediaan ja sitten tietysti aiempi huono julkisuus siihen päälle, niin ei se kyllä kovin yllätys ole, ettei ihan rentona pystynyt olemaan. Mutta silti tämä oli kyllä melko ainutlaatuinen haastattelu ja minusta tosi kiva nähdä. Maddestakin tuli ehdottomasti aiempaa sympaattisempi kuva.

   Ruotsin kuningashuoneelle tämä on tosiaan ehkä tyypillisintä ja jotenkin luontevinta. Tanskassakin ollaan joissain asioissa aika avoimia, mutta siellä hovin tavat tuntuvat aika vanhanaikaisilta ja konservatiivisilta vielä, joten eroaa kyllä Ruotsista. Oikeastaan voisi ehkä sanoa, että Ruotsin kuningashuone omalla tavallaan kyllä oikeasti (kuninkaan motonkin mukaan) on kiinni ajassa ehkä kaikista Euroopan monarkioista parhaiten. Jos Ruotsissa muuten ei olisi tällaista jatkuvaa tasavaltalaisliikehdintää, sille voisi ennustaa jopa aika pitkää ikää.

   Tykkää

 3. Kommenttini on ehkä aiheen vierestä, mutta toivoisin että Madeleine alkaisi tehdä enemmän töitä, varsinkin nyt, kun Victoria ja Sofia jäävät ainakin osittaisille äitiyslomille. Childhoodin tilaisuuksia näyttikin olevan ilmestynyt Madeleinen kalenteriin. Vaikka hänelläkin on pienet lapset, niin silti toivoisin aktiivisempaa osallistumista. Toisaalta, jos ajattelee asiaa vaikka kymmenen- kahdenkymmenen vuoden päähän; näen Madeleinen roolin muuttuvan samankaltaiseksi kuin tätinsä prinsessa Christinan, eli edustaa vain tärkeimmissä tilaisuuksissa perhejuhlien lisäksi. Brittien prinsessa Annen kaltaista työmyyrää Madeleinesta tuskin tulee:)

  Tykkää

  • Maddella on vielä tosiaan aika pienet lapset ja tuo edustaminen vaatii matkustamista, eli poissaolot pitenee. Silti on ihan totta, että nyt kun kaksi prinsessaa jää äitiyslomalle, Maddelle olisi tosiaan tilausta ja uskon, että ainakin hiukan enemmän esiintyy julkisuudessa. Toinen, jonka olisi minusta aika hiukan reipastua, on itseasiassa Carl Philip. Nyt tuntuu, että Sofiakin työskentelee enemmän, vaikka on uusi hommassa ja vielä raskaana. Tosin voi kyllä olla, että Carl Philip vaan saa niin paljon vähemmän julkisuutta, että siksikin tuntuu olevan jotenkin sivussa.

   Tulevaisuus lienee tosiaan Maddella aika yksityinen, voi olla jopa enemmän Desireen, Margarethan ja Birgitan kaltainen, kuin Christinan, koska hän sentään jonkun verran ihan itsekseenkin tekee töitä. Jotenkin uskon nimittäin, että Sofia ja Carl Philip jatkossa ovat se Victorian ja Danielin ”tukipari”. Ja ei, Annen kaltaista ei kyllä takuulla Maddesta tule! 😀

   Tykkää

   • Olet kyllä oikeassa Carl Philipistä, tuntuu että Sofia on jatkuvasti jossain edustamassa, mutta Carl Philip ei. Tosin, tämä voi olla uutisointiinkin liittyvä asia, raskaana oleva ”tavis”prinsessa myy enemmän lehtiä kuin prinssi, vaikka hyvännäköinen onkin😀

    Vaikka kritisoinkin Madeleinea, häntä käy myös hieman sääliksi, sillä teki hän mitä tahansa, häntä kritisoidaan. En oikein osaa sanoa, olisiko sekään oikeasti hyvä vaihtoehto, että perhe muuttaisi Ruotsiin ja Madeleine alkaisi täysipäiväiseksi kuninkaalliseksi. Mitä hänen työtehtäviinsä sitten voisi kuulua, kun tosiaan olen itsekin siinä uskossa, että Carl Philip ja Sofia tulevat olekaan Victorian ja Danielin tukipari.

    Jäin vielä pohtimaan sitä, kun mainitsit että jos Madeleine edustaisi enemmän, matkustamiseen menisi paljon aikaa. Olisiko kuitenkin mahdollista tehdä jotain Briteissä? Esimerkiksi jotain diplomatian, Ruotsin vientikaupan tai liike-elämän parissa? Nämä nyt ovat vain tällaisia heittoja, mutta uskoisin, että jos tahtoa löytyy, niin lähempää kuin Ruotsistakin löytyisi työtehtäviä.

    Madeleine taitaa kuitenkin olla onnellinen ja tyytyväinen elämäänsä sellaisena juuri nyt ja olen kuitenkin sitä mieltä, ettei häntä voi pakottaa töihin js hänelläkin tulee olla oikeus elää elämäänsä haluamallaan tavalla. Toki ei tulisi unohtaa asemaansa ja velvollisuuksia kuninkaallisen perheen jäsenenä:)

    Tykkää

    • Aivan totta, Sofian julkisuusarvo on todella paljon suurempi, joten varmaankin on kyseessä myös harha ja CP vaan jää vähän varjoon. On hänkin kuitenkin avioliiton myötä minusta noussut enemmän esiin ja tuntuu työskentelevän kuningashuoneen puolesta useammin, kuin ennen.

     Madeleinen asema on hankala. Mediasuhde on tainnut mennä hiukan vinoon jo aika aikaisin ja ei ole sitten koskaan päässyt parantumaan. Osin kyllä ihan Madden omaa syytä, koska esim. tähän työkysymykseen hän ei ole minusta oikein koskaan yrittänyt saada muutosta. Childhood on toki tärkeää, mutta totta, vaikkakin raadollista, on, että yleisö ei sitä oikein taida työksi laskea. Toisaalta se, mihin Madde ei voi mitenkään vaikuttaa, on lehdistön tarve kertoa tarinoita ja tämä villikko-sisarus, jonka niskaan voidaan kaataa kaikki kritiikki samalla, kun esikoinen ja perillinen on pyhimys, on aika tuttu tarina monestakin hovista ja monelta aikakaudelta. Jo prinsessa Margaret kärsi siitä, ettei hänen teoillaan ollut mitään merkitystä, kun roolit hänen ja Elisabetin välillä oli jaettu aikaa sitten.

     Tuossa haastattelussahan Madde viittasi juuri siihen, että Lontoossa asuu paljon ruotsalaisia ja muutenkin on iso kaupunki, eli varmasti siellä ja Manner-Euroopassa olisi varmasti tehtävää. Aika näyttää, haluaako hän tällaiseen tarttua. Kuten jo totesimmekin, aika kuitenkin vie Maddea jatkuvasti sivummalle, eikä varmaan ole tarkoituskaan, että hän jää aktiiviseksi osaksi julkista kuningasperhettä esim. Annen ja Andrewn tapaan.

     Viimeinen kappaleesi taitaa olla juuri se vaikein kohta! 🙂 Turha vastentahtoista ihmistä on pakottaa, varsinkin, kun hänellä ei merkittävää virallista roolia ole. Toisaalta sitten aika selkeästi pitäisi sanoutua hyödyistäkin irti, mikä lienee monella tavalla vaikeampaa. Ja tietysti tämä ei varmasti ole pelkästään Maddesta kiinni, vaan kuningas ja hänen käsityksensä/toiveensa painavat todella paljon.

     Tykkää

 4. Maddesta vielä kommentti, hänen odotetaan saapuvan Tukholmaan parin vikon päästä ja Svensk Damtidning epäili jo että matkalla on muukin kuin vain edustustarkoitus, eli tulisi katsomaan Vickanin uutta tulokasta. 😀

  Tykkää

 5. Koin jo huonoa omaatuntoa kun pidin Chrisiä ylimielisenä tosikkona ennen tätä haastattelua, mutta ehkä en ollutkaan ainoa, joka suhtautui häneen hieman nuivasti. 😀 Haastattelussahan Chris oli leppoisa ja hauska, aivan täysin päinvastainen kuin omat mielikuvani. Skavlan on mielestäni melko laadukas ohjelma, joten prinsessa miehineen sujahti vieraiksi oikein hyvin. Pidin haastattelusta oikein paljon, tuli hyvä mieli sitä katsoessa.

  Tykkää

  • Anteeksi, että vastaus on kestänyt, pitää hiukan turhan paljon kiirettä oikeassa elämässä! 😦

   Et tosiaan tainnut olla ainut, jolla oli ”hiukan” heikko käsitys Chrisistä! 😀 Tuntuu olevan meinaan enemmän sääntö kuin poikkeus. Itse olen jotenkin häistä eteenpäin tykännyt Chrisin otteesta kuninkaallishommaan, sillä hän on jotenkin tosi oma itsensä, eikä ollenkaan yritä hypätä siihen mukaan, mutta silti käyttäytyy fiksusti ja kunnioittavasti. Jotenkin sellainen ”Ai vaimon sukulaiset? Juu, kuninkaallisia.” ja sitten vaan omana itsenä paikalle.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s