Viimeisimmät uutiset tiararintamalta – Jättidebyytti Espanjasta ja lupaavaa tiarapolitiikkaa Ruotsista

Tiarat ovat kuninkaallisseuraamisen suola. Harvassa ovat ne, joita ei kiinnostaisi kuningatarten ja prinsessojen diadeemit, vaikka muuten ei edes olisi niin kimaltavan perään. Elämän pieniä kummallisuuksia on kuitenkin se, että tiaroihinkin voi kyllästyä! Vaikka koru olisi kuinka kaunis, arvokas tai historiallinen, kun sen näkee riittävän monta kertaa samoilla hiuksilla, ei se enää ole aivan yhtä erityinen. Siksi onkin tärkeää, että holveissa hiukan ajoittain kaivellaan, tiaroita lainaillaan ja käytetään rohkeasti. Tällä viikolla pääsimme ihailemaan Espanjassa jättimäisen Fleur de Lys -tiaran debyyttiä kuningatar Letizian hiuksilla ja Ruotsissa erittäin lupaavaa tiarajakoa. Toivottavasti hyvin alkanut kevät tuo mukanaan muitakin yllätyksiä, sillä jonossakin olisi muutamia toivetiaroita.

Embed from Getty Images

Espanjan kuningas Felipe ja kuningatar Letizia ovat tällä viikolla isännöineet Argentiinan presidenttiparin valtiovierailua. Kuningatar Letizia ja rouva Juliana Awada ovat kirittäneet toisiaan tyylirintamalla jokaisessa tilaisuudessa, mutta ensimmäisen vierailupäivän juhlaillallisella rouva Awadalla ei yksinkertaisesti ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia. Sellaista iltapukua ei löydykään, joka voisi kilpailla tasavertaisena, kun kilpasiskon päätä koristaa kokoelman suurin tiara.

Embed from Getty Images

Kun aiemmin tutustuimme Espanjan kuningasperheen tiarakokoelmaan totesimme, että varsinainen kokoelma on äärimmäisen pieni, sillä suurin osa tiaroista kuuluu ainakin vielä kuningatar Sofian yksityiseen kokoelmaan. Kuningatar Letizian hallussa on vain kaksi tiaraa, hänen oma moderni helmi- ja timanttikoristeinen ja Ranskan liljalla koristeltu Ansorena-tiaransa, sekä Espanjan ainoa monarkilta monarkille siirtyvä tiara, eli niin ikään Ansorenan valmistama Fleur de Lys -tiara. Kuningattaren onni on, että tämä onkin sitten aikamoinen tiara. Alunperin erittäin kookas timanttitiara oli kuningas Alfonso XIII:n häälahja vaimolleen kuningatar Victoria Eugenialle, eli tuttavallisemmin Enalle ja tiara on peräisin vuodelta 1906. Upea ja erittäin kookas timanttitiara on hyvin koristeellinen ja kantaa jopa kolmea Ranskan liljaa, Espanjan hallitsijasuvun Bourbonien tunnusta.

Kauneudestaan huolimatta suuret tiarat ovat aina haasteellisia käyttää ja erityisen huono yhdistelmä ovat tietenkin suuret tiarat ja kovin pienet kuninkaalliset. Hoikka ja siro kuningatar Letizia sai mielestäni kuitenkin tiaran toimimaan melkoisen hyvin. Muiksi koruikseen kuningatar oli valinnut, tiaran tapaan ensimmäistä kertaa, timanttikorvakorut ja käsirenkaat, jotka yhdessä tiaran kanssa kuuluvat kuningatar Enan joyas de pasar -nimellä tunnettavaan korukokoelmaan ja jotka hänen testamenttinsa perusteella koristavat aina kulloistakin Espanjan kuningatarta. Naurettavan ylisuurta kunniamerkkinauhaa piteli olkapäällä kuningattaren oman tiaran irrotettava keskiö. Upeiden korujen taustaksi kuningatar oli valinnut yksinkertaisen tyylikkään samettipuvun hovivaatettajaltaan Felipe Varelalta. Fleur de Lys -tiara tunnetaan myös lempinimellä La Buena, vapaasti käännettynä ehkä ”se hyvä” tiara, eikä tuo lempinimi ole kyllä laisinkaan turha.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Myös Ruotsissa on tällä viikolla isännöity valtiovierailua, kun maahan saapui Kanadan kenraalikuvernööri puolisoineen. Perinteiseen tapaan ensimmäisenä iltana järjestettiin juhlaillallinen (lisää kuvia), jolle osallistuivat kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia, prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia, sekä prinsessa Madeleine ja Chris O’Neill, jotka ovat Tukholmassa paikkaamassa lomalla olevia kruununprinsessa Victoriaa ja prinssi Danielia. Kuningatar Silvian korulaatikosta oli jälleen löytynyt yhdeksänhaarainen Kuningatar Sofian tiara, joka on niin tylsä, tuttu ja turvallinen, että voimme jättää sen nyt tässä postauksessa väliin. Riemunkiljahduksia herätti sen sijaan prinsessa Sofia, jonka hiuksia koristi ensimmäistä kertaa kuningasperheen ametistitiara!

Muistatte ehkä, että kuningatar Silvian suvun kokoelmaan ennestään kuuluneesta ametistikaulakorusta teettämä täyspyöreä tiara ei ole mikään suosikkini. Jalokivet siinä toki ovat upeita, mutta pyöreä muoto ja aivan liian näkyvä runko ovat tehneet siitä hyvin haastavan. Prinsessa Sofia oli asetellut tiaran hyvin taakse, hieman samaan tyyliin, kuin prinsessa Madeleinen vuoden 2012 Nobeleissa. Suurin ero ja aika merkittävä tekijä onnistumista arvioitaessa oli kuitenkin se, että prinsessa Sofian hiuksilla tiara oli kokonaan näkyvissä (kuva) myös takaa, kun taas prinsessa Madeleine peitti takaosan hiuksillaan. Merkittävästi parempi tämä tyyli kuitenkin on, kuin tiaran asettelu pään päälle kruunun tai sädekehän tapaan ja tiaran väritys sopi prinsessa Sofialle loistavasti.

Riemunkiljahduksia ametistitiara ei siis allekirjoittaneessa tälläkään kertaa itsessään herättänyt, mutta välinearvoa sillä oli. Nyt on nimittäin käynyt erittäin selväksi, että prinsessa Sofiaa kohdellaan perheessä täysivaltaisena prinsessana ja hänellä on selvästi pääsy kuningasperheen jalokiviholviin. Ruotsissahan tiaroista suuri osa kuuluu jalokivisäätiöön, eivätkä ne siis ole kenenkään yksityisomaisuutta, mutta silti tiarat on selvästi jaettu käyttäjien kesken. Suurimmat tiarat on itseoikeutetusti varattu kuningatar Silvian käyttöön, mutta pitkään myös keskikokoiset tiarat tuntuivat olevan prinsessojen ulottumattomissa. Pelkäsin prinsessa Sofian saatua häälahjaksi oman tiaran, että se saattaa jäädä pitkäksi aikaa ainoaksi, jota hänellä näemme. Ensimmäinen prinsessavuosi ei luvannutkaan hyvää, mutta viime joulukuun Nobeleissa pääsimme näkemään prinsessalla jo kaksi muuta tiaraa kokoelmasta, harvoin nähdyn pienemmän terästiaran, sekä nelinappisen timanttitiaran. Ametistitiara on ehdottomasti vielä suurempi askel eteenpäin, sillä sitä ei ole nähty kälyilläkään kovin moneen kertaan ja lienee vain ajankysymys, koska myös kuusinappinen tiara prinsessalla nähdään.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Ylipäätään viime vuosina tuntuu, että perheen prinsessat ovat kolmenkympin rajapyykin ylitettyään siirtyneet hieman suurempiin tiaroihin. Vuosikausia vakioina nähtyjen Baden Fringen ja Modern Fringen rinnalle ovat nousseet sekä kruununprinsessa Victorian, että prinsessa Madeleinen kahteen kertaan käyttämä Connaught-tiara, että kruununprinsessalla entistä useammin nähtävä isompi terästiara. On mielenkiintoista nähdä, milloin Connaught-vuoro osuus prinsessa Sofialle ja ottaako joku kuningasperheen naisista rubiinikoristeisen Kuningas Edvard VII:n tiaran vakituisempaan käyttöön.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Hieman pienempi tiarauutinen valtiovierailuillallisella oli aina yhtä kaunis Akvamariinikokoshnik prinsessa Madeleinen hiuksilla. Tiarahan on kuninkaan vanhimman sisaren prinsessa Margarethan omaisuutta, eikä sitä nähty vuosikausiin vuosituhannen vaihteessa. Sittemmin prinsessa itse on käyttänyt sitä pariin kertaan, hänen sisarensa prinsessa Christina kertaalleen ja viime aikoina olemme päässeet ihailemaan sitä prinsessa Madeleinella, jolle tiara sopii täydellisesti. Prinsessa Christinan mukaan tiaran omistussuhteissa ei ole tapahtunut muutoksia, mutta nykyään sitä säilytetään kuninkaanlinnassa ja mitä ilmeisimmin ainakin prinsessa Madeleine pääsee sitä lainaamaan. En yllättyisi, jos tulevina vuosina akvamariinitiara nousisi Modern Fringen rinnalle prinsessan tavaramerkiksi.

Perheen sisäisiä järjestelyjä on ilmeisesti tehty myös Alankomaissa, jossa prinsessa Irenen koruja on palaamassa kuningashuoneen kokoelmaan. Helmikuun alkupuolella kuningatar Maxima, joka on viimeistään kuningattareksi noustuaan omistautunut kuningasperheen korukokoelman sataprosenttiselle hyödyntämiselle, yllätti nimittäin yleisön rubiinikaulakorulla. Saksan liittopresidentin Joachim Gauckin ja hänen puolisonsa kunniaksi järjestetylle illalliselle kuningatar saapui upeassa viittamaisessa iltapuvussa kaulassaan kaulakoru, jota ei ole nähty julkisuudessa puoleen vuosisataan. Timantti- ja rubiinikoru kuuluu kuningasperheen riikinkukon pyrstöä muistuttavan Ruby Peacock -tiaran kanssa samaan korusettiin.

Seuraava ”löytö” holvista saisikin sitten olla jo kauan odotettu Stuart-tiara. Neljänkymmenen karaatin Stuart-timanttia kannatteleva tiara on kuningasperheen kokoelman ehdoton ykkönen, mutta julkisuudessa sitäkään ei ole nähty vuosikymmeniin. Kuningatar Juliana, kuningas Willem-Alexanderin isoäiti, käytti tiaraa kaikkein suurimmissa juhlatilaisuuksissa, mutta jostakin syystä prinsessa Beatrix ei koskaan esiintynyt sen kanssa. Myöskään kuningatar Maximalla sitä ei olla nähty, vaikka huhut ovat kiertäneet jo pitkään kertoen tiaran olevan kunnostettavana. Tiaran kytkökset Britanniaan voisivat tehdä valtiovierailusta saarivaltioon täydellisen näyttämön debyytille. Peukut siis pystyyn, että oranssia väriä nähtäisiin Lontoossa pikapuoliin myös Alankomaiden kuningashuonetta edustamassa, eikä vain Yhdysvaltoja.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Isosta-Britanniasta puheenollen, myös siellä olisi pari tiaraa, jotka voisivat tulla mielellään esiin. Cornwallin herttuatar Camilla käytti ensimmäisessä tiaratilaisuudessaan kuningattaren lainaamaa upeaa Delhi Durbar -tiaraa, jota ei sittemmin ole nähty julkisuudessa, vaikka aikaa on kulunut kymmenen vuotta. Yleisön vastaanotto ei ollut silloin varsinaisesti positiivinen, mutta nyt kun herttuatar on saanut jo hiukan jalansijaa, ehkä olisi aika uudelle yritykselle? Toinen tiara, jota emme herttuattaren päässä näe, vaikka sekin on hänellä kuningattarelta lainassa, on ns. Teck Crescent Tiara. Tämä tiara, jonka ovat omistaneet niin kuningatar Mary, kuningataräiti, kuin kuningatar Elisabetkin, ei ole ollut oikein kenenkään heistä suosikki, eikä jostakin syystä pääse esiin herttuatar Camillaankaan kanssa. Olisi kuitenkin hauskaa nähdä se pitkästä aikaa, sillä sen edellinen aktiviinen käyttäjä oli kuningatar Maryn äiti, Teckin herttuatar Mary Adelaide, joka eli 1800-luvulla (kuvassa tiara on koristettu kahdelle ylimääräisellä timanttirivillä).

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Ja jos nyt saa toivoa, niin lähetetään yksi viesti vielä kohti Monacoa. Luulen, että tässä vaiheessa kuninkaallisia seuraavalle yleisölle alkaisi kelvata lähestulkoon mikä tahansa ruhtinaskunnan tiaroista, sillä ruhtinatar Charlene ei ole sellaista päähänsä asettanut yhteenkään juhlatilaisuuteen. Erityisen hauskaa olisi silti nähdä ruhtinattaren ikioma tiara, ruhtinas Albertin häälahjaksi antama Ocean Tiara, jota olemme tähän mennessä päässeet ihailemaan vain kaulakoruna, sekä lehden kannessa. Reippaasti nyt ruhtinatar, ei se tiaran pitäminen niin vaikeaa ole!

Muita toiveita, haaveita, odotuksia tiararintamalla?

Mainokset

29 kommenttia artikkelissa “Viimeisimmät uutiset tiararintamalta – Jättidebyytti Espanjasta ja lupaavaa tiarapolitiikkaa Ruotsista

 1. Sofia on toden teolla päässyt käsiksi tiaroihin, näinköhän häätiaraa nähdään enää ollenkaan… 😀 Kiva kyllä, että Sofia ottaa käyttöön näitä vähemmän nähtyjä tiaroita. Tuo oli ametistitiaran toiseksi paras esiintyminen, paras oli Maddella Nobeleissa. Sofian meikki oli myös tosi kaunis tuolla illallisilla. Vielä kun keskijakauksesta päästäisiin eroon 😉

  Kuten jo totesinkin, niin kokoshnikista on kyllä tullut oma suosikkini Ruotsin tiaroista, niin kaunis ja korostaa upeasti Madeleinen silmien väriä. Näin jossain kuvan, missä kokoshnkik oli photoshopattu Victorialle ja hyvältä näytti sekin, toivottavasti hänkin pääsisi joskus kokeilemaan sitä! Se Edvardin tiara ei ole parhaimmasta päästä, mutta Maddella haluaisin sen joskus nähdä, hän kun tuntuu saavan kaikki tiarat toimimaan. Ruotsiin tarvittaisiin kyllä joku kunnon rubiinitiara!

  Yllättävää, miten hyvin pienikokoinen Letizia saa tuon jättiläistiaran toimimaan. On kyllä mahdoton timanttimuuri. Minäkin toivon, että Camilla ottaisi Delhi Durbarin taas käyttöön. Miellyttää omaa silmää enemmän kuin se iso tiara (nimi unohtui nyt :D), jota hän yleensä käyttää. Ja Charlenelle ehdottomasti tiara käyttöön!

  Tykkää

  • Eiköhän se häätiarakin sieltä vielä ilmesty… Itseasiassa oikeastaan toivon, että ilmestyykin, koska en ole siitä vielä kertaakaan tykännyt. 😀 Pakkohan on olla joku kampaus, johon se sopii.

   Kokoshnik on Madden käytössä noussut munkin ehdottomien suosikkien joukkoon. Kokoshnik on ylipäätään tiaramallina mulle mieleinen, kuningatar Elisabetin kokoelmastakin mun suosikki on juuri timanttikokoshnik. Jos vielä törmäät siihen kuvaan Victoriasta, linkkaatko mullekin? En löytänyt nopeasti googlaamalla ja näkisin mielelläni! Edvardin rubiinitiaraa ei tosiaan ole kauneudella pilattu, mutta olisi mielenkiintoista nähdä se jollain muulla, kuin Silvialla. Ja kuten sanoit, jos joku saa nämä toimimaan, niin useimmiten juuri Madeleine. Pitäisköhän Sofiankin lainata häätiaraa Maddelle kokeeksi? 😀

   Greville-tiara on se Camillan toinen tiara. Se on itseasiassa mun suuria suosikkeja, tykkään sen geometrisesta muodosta. Mutta olisi kiva nähdä välillä Delhi Durbaria, kun ei kuningatartaan ole sitä koskaan käyttänyt. Ollut siis aika pitkään piilossa sekin.

   Tykkää

 2. Vau, vau ja vau! Kuningatar Letizia tiarassaan on yksinkertaisesti vain upea, melkein mykistävän upea ilmestys. Tiara sopii pienikokoiselle kuningattarelle upeasti ja yksinkertasen tyylikäs samettipuku päästää sen hienosti oikeuksiinsa. En voi muuta kuin ihastella ja katsella noita kuvia uudestaan ja uudestaan.

  Ilahduin myös prinsessa Sofian tiarasta, mielestäni hän kantaa ametistitiaraa vallan hyvin. Pidin myös iltapuvusta, tuntuu että hänelle alkaa kehittyä oma tyyli pukeutua myös näihin iltapukutilaisuuksiin. Tässä puvussa oli paljon samaa hillityn tyylikästä linjakkuutta mitä oli esimerkiksi Nobel -juhlallisuuksien vihreässä puvussa.

  Tykkää

  • Tuo samettipuku oli minusta aivan täydellinen pari näille koruille! En yleensä ole oikein tuollaisen kahden käsirenkaan fani, mutta nämä ovat todella tyylikkäät ja toimivat hienosti, kun ovat identtiset. Ja erityisesti juuri pitkien mustien hihojen päällä.

   Sofian puku oli niinikään todella onnistunut, kauneimpia mitä häneltä on prinsessa-aikana nähty ja pesi mennen tullen Madeleinen puvun, vaikka sekin oli nätti. Todella upea tumma sinisen sävy ja kaunis malli. Tiarakin toimi edestäpäin ihan kivasti ja kuten Roosa mainitsi, myös meikki oli tosi kaunis.

   Tykkää

 3. Kukaan ei voi kyllä kieltää, etteikö La Buena olisi Letizialle todella suuri, mutta suurella ylpeydellä kannettuna se ei tuottanut pettymystä! Tuo kunniamerkki sitten olikin aika naurettava, enkä pidä Letizian tavasta pitää ”tähteä” nauhan päällä.

  Iltapalat meni melkein väärään kurkkuun kun näin Ruotsin kuningashuoneen Instagram-storysta tiaravalinnat. 😀 Jos Madeleine saisi yhden tiaran käyttöönsä, sen pitäisi ehdottomasti olla akvamariinikokoshnik! Sen värit vaan ovat aivan täydelliset Madeleinelle. En aivan täysin lämmennyt ametistitiaralle, vaikka se hyvältä näyttikin. Sofian tukalle vain pitäisi tehdä jotain, edes laittaa se nutturalle ja unohtaa keskijakaus!

  Tykkää

  • Näinhän se on, että La Buena on ihan mahdottoman kokoinen. Ja erityisesti tietysti juuri Letizialle. Mutta kuten todettua, toimii silti hienosti ja uskon, että olet tuon ”ylpeyden” kanssa asian ytimessä. Usein mietin, että onnistunut esiintyminen tiarassa tai suuressa jalokivilastissa lähtee juuri siitä, että haluaa kantaa koruja, tietää ja uskoo, että on oikeutettu kantamaan niitä ja tosiaan on siitä ylpeä. Samasta syystä esim. Maximalla toimii aivan kaikki. Jos taas ei usko itseensä ja niihin koruihin, on tuomittu keskinkertaisuuteen, ellei jopa pahempaan.

   Nauha on harmillisen leveä, ilmeisesti useista näistä etelä-amerikkalaisista kunniamerkeistä ei ole naisten kapeaa versiota ollenkaan. Ja sitten vielä tuo tähti tuossa nauhan päällä, en tykkää minäkään. Sofia käyttää tähteä muistaakseni myös olkapäällä, eikä se oikein ole sen parempi. Tykkään eniten perinteisestä tavasta, jossa se on tuossa kyljellä, nauhan takana/vieressä.

   Voin myöntää olleeni aika pöllömystynyt, kun näin Sofian tiaran! En todellakaan odottanut ametisteja vielä tässä vaiheessa, mutta olen kyllä todella todella tyytyväinen. Madde ja akvamariinit on ihan match made in heaven. Muoto ja koko on täydellinen ja värit uskomattomat. Tuo upeasti esiin Madden silmienvärin.

   Sofian hiukset eivät nyt ole tosiaan viime aikoina olleet parhaimmillaan. Voi olla, että raskaus ja imetys ovat verottaneet, mutta sitä suuremmalla syyllä ne pitäisi laittaa kiinni ja vaikka sitten vähän avustaa lisäkkeillä. Ja se jakaus pois, vihdoin ja viimein.

   Tykkää

 4. Olin alkuun hieman skeptinen siitä, kuinka Letizialle sopii isot tiarat. Mutta nyt nähty antaa kyllä odottaa tulevaa (siis mikäli vanhemman kuningattaren tiarat siirtyvät Letizian käyttöön). Aivan mahtava. Musta yksinkertainen mekko antaa korujen loistaa kauniisti. Eikä tiara ole ollenkaan liian suuri. Yllävästi noinkin isoksi tiaraksi Fleur de Lys taipuu kantajalleen sopivaksi. Jossakin tosin näin kuvan, jossa tiaran alareunan timanttirivi oli epäyhtenevä ja linja katkesi oudosti.

  Minusta Sofia sai ametistitiaran aivan uuteen loistoon. Ehdottomasti Sofian parhaimmistoa onnistumisessa! Postauksessa olevassa kuvassa Sofia on kaunis. Ametistitiara on kaunis kiviltään, mutta muotonsa puolesta hyvin haastava. Tämä olikin mielestäni yksi parhaita ametistitiara kokonaisuuksia (jopa parempi kuin Madeleinen nobel esiintyminen ko. tiarassa), sillä tiaran epäimarteleva muoto ei jotenkikaan ole Sofialla lainkaan niin epäimerteleva kuin yleensä. Olin aiemmin myös ihan varma, että tämä on isoin tiara, mihin Sofia tulee hetkeen pääsemään käsiksi, mutta taidankin pyörtää sanani, sillä sen verran tiuhaa tahtia Sofia on viimeaikoina tiaroja saanut käyttöönsä. Ehkäpä vielä näemme isomman terästiaran tai kokoshnikin (kyllä kiitos!) Sofialla.

  Kokoshnik on kaunis ja sopii Madeleinelle. Olisi kiva tietää tiaran oikea omistajuus, ts. mahtaako olla Madeleinen? Vaikka häälahja tai Chrisin hankinta Madeleinelle? Uskon oman salaliittoteoriani muuksi vasta kun joku muu prinsessoista käyttää tiaraa (Christinaa ei tässä lasketa :)).

  Stuartia täälläkin odotellaan. Go Maxima!

  Tykkää

  • Pelkäsin myös, että isommat tiarat eivät tule toimimaan Letizialla. Mutta kyllä Fleur de Lys nyt osoitti, että pelko on turha. Jos se toimii, kaikki toimii. Tosin jotain sille varmaan on tehty, koska saman kuvan näin minäkin ja alin timanttirivi oli jännästi keskeltä poikki, eikä asettunut kohdalleen. Tämähän on tiara, jota on ainakin ennen voinut taivutella myös aika pieneksi ympyräksi, mutta olisikohan nyt tehty jotain muutakin. Mielenkiinnolla odotan, koska Sofian tiaroita siirtyy Letizian käyttöön. Uskon ehdottomasti, että niin käy.

   Kuten tuossa Jonnalle kirjoitin, olin todella yllättynyt ametisteista Sofialla jo tässä vaiheessa. Mutta siis positiivisesti yllättynyt! Uskon, että kuusinappinen nähdään viimeistään Nobeleissa, enkä näe mitään syytä, miksei myös Connaughtia nähtäisi Sofialla, koska se ei ole muodostunut kenenkään vakkariksi. Sen sijaan hiukan epäilen, että isompi terästiara on nyt Victorialle varattu, eikä sitä nähdä muilla (paitsi ehkä kuninkaan sisarilla, jos joku oikein iso juhla tulee ja kaikkia tarvitaan). Jotenkin tuntuu, että Ruotsissa nämä tiarat on osin vähän korvamerkittyjä ja tosiaan terästiara on Victorian. Samoin arvelen, että akvamariinikokoshnikia ei ihan heti tulla näkemään Victorialla tai Sofialla. Näyttää, että Madde on siirtynyt Modern Fringestä askeleen eteenpäin ja käyttää nyt tätä. Tuorein tieto, joka taitaa olla parin vuoden takaa on, että tiara on edelleen Margarethan. Ja tämän tiedon sai hovitoimittaja Roger Lundgren suoraan prinsessa Christinalta. Uskon, että näin asia onkin ja tiara vain lainassa Maddella. Jotenkin en usko, että Chris hänelle omaa ostaa, mutta toivon todella, että kuningas hankkii tiaran itselleen piakkoin tai viimeistään siinä vaiheessa, kun Margaretha kuolee.

   Mulla on ihan sellainen fiilis, että Maxima odottaa vain sopivaa tilaisuutta. Ei ole millään mahdollista, että hän ei aikoisi käyttää tiaraa, ellei se ole jotenkin vuosien varrella peruuttamattomasti tuhoutunut ja sitä nyt on vaikea uskoa. Mutta pikkuisen voisi kyllä vauhtia pistää! 😀

   Tykkää

 5. Ai, että tätä postausta olenkin odottanut siitä asti kun näin Sofian kävelevän ametistitiara hiuksillaan kuninkaanlinnan instagram stroysta! Tiara on kyllä upea Sofialla ja tykkään kyllä noista kivistä ja niiden väristä. Pyöreä muoto on kyllä aika järkky, mutta toimii Sofialla noin aseteltuna kivasti ja vielä paremmin jos olisi samaan tyyliin laitettu kun Madeleinella Nobeleissa. Eikä edes kovasti tuon tiaran kanssa haitannu, että Sofialla oli taas hiukset melkein auki, eikä kunnolista kampausta. Ja akvamariinikokoshnik on upea Madeleinella. Asuista sen verran, että tykkään kerta keralla enemmän Sofian iltapukutyylistä, taas upea puku ja sininen sopii Sofialla tosi hyvin ja vielä tuon tiaran kanssa! Maddella taas tollaset hihat, en jaksa niitä enää… Mutta puvun leikkaus selästä on kyllä upea..

  Ihanaa tosiaan, että Sofia on päässyt nyt kunnolla kuningasperheen tiaraholviin käsiin. Enkä sanonutkin Nobeleiden jälkeen, että odotan innolla, että millon Sofia saa kokeilla Connaughtia tai tuota akvamariinikokoshnikia, mutta silloin taisitte olla epäileväisiä, että pääseekö Sofia vielä hetkeen käyttöönsä noita arvokkaampia 😉 Toivotaan, että tämä merkitsee sitä, että Sofia pääsee tulevaisuudessa reilusti kokeilemaa muitakin vaihtoehtoja!

  En nyt äkkiseltään muista millainen tuo mainitsemasi Ruotsin rubiinikoristeinen tiara on ja miksi sitä ei käytetä?

  Tykkää

  • Tällaiset pyöreät tiarat ei tunnu oikein koskaan toimivan kunnolla ja tämä kyseinen tiara on vielä liian isokin. Siitä pitäisi varmaan napata pala pois ja asettaa toisenlaiseen runkoon. Sitten saattaisi olla todella upea, koska kuten todettua, nuo kivet on kyllä mahtavat. Madden iltapukutyyli on mennyt viimeaikoina aika tällaiseen romanttiseen ja tässä minustakin hihat on liikaa. Muuten kyllä nätti.

   On kyllä todella mielenkiintoista nähdä, miten tästä edetään tiaroiden suhteen. Minusta on todella hienoa, että Sofiaa tunnutaan pidettävän ihan ”samanarvoisena” prinsessana, kuin Maddea. Se viime Nobeleiden arvojärjestyssählinki lupasi vähän muuta. Mutta tosiaan, nyt siitä ei ole ollut jälkeäkään. Connaught on siitä mielenkiintoinen ”askel”, että sitten ollaan jo tiaroissa, joita kuningatarkin käyttää aktiivisesti. Jonkinlaista tasoeroa olisi minusta kuitenkin ihan hyvä pitää niin, että ylimpänä kuningatar, sitten Victoria ja sitten Madde+Sofia samalla tasolla. Siksi toivon, että Victoriakin saisi pitää oman portaansa. Asema on kuitenkin niin paljon merkittävämpi.

   Tämä on se rubiinitiara. Kuten näet, aika haastava malli. Kirjoitin siitä vähän enemmän tässä postauksessa, mutta siinä on siis ollut mukana vähän kaunoja ja omistussuhteissa epäselvyyttä, joten Silvia ei ole kovin paljon käyttänyt aiempina vuosina.

   Tykkää

   • Jännä nähä miten arvojärjestyksen suhteen Nobeleissa tänä vuonna.. Ja samaa mieltä, kyllä kuningattaren ja Victorian asemaa saa vähän erottaakkin tiaroissa Maddeen ja Sofiaan verrattuna. Kunigattarella nyt on nuo vakionsa joita ei muut käytä, mutta ihan kiva jos Victoria saa yksinoikeudella pitää vielä Baden Fringensä ja tuon isomma terästiaran, Connaughtkin voisi toisaalta olla arvonsa puolesta vaikka vain Victorian käytössä, vaikka toivoinkin sitä jo Sofialle. Mutta aika näyttää!

    Ja ei ole kyllä hääppöisen näköinen tuo rubiinitiara, nyt muistakin tuon aiemmista postauksista! Vähän turhan kruunumainen mun makuun, mutta toisaalta, voihan se jollain toisella tai toisenlaisella asettelulla toimiakin.

    Tykkää

    • Nobelit on ensi vuonna kyllä todella mielenkiintoiset! Se edellinen vekslaus oli minusta noloa. Varsinkin siltä osin, että CP ja Madde hyppäsivät jotenkin Danielin edelle. Toivon todella, että ensi vuonna mennään pariskunnittain, eikä niin, että omat lapset ensin.

     Toivoisin, että Victoria ottaisi Lilianin tiaran aktiivisempaan käyttöön. Se, Baden Fringe ja isompi terästiara olisivat jo aika hyvä peruskokoelma ja sitten sopivien asujen kanssa ametistit tai Connaught silloin tällöin.

     Tykkää

 6. Jälleen kerran flunssa saa aivosolut jumittumaan, en jaksa muistaa näiden tiarojen nimiä, mutta molemmat, Sofia ja Madeleine onnistui hyvin valinnoissaan. Minä tykkäsin siitä, että Sofia antoi tiaran näkyä kokonaan. Mutta ne hiukset, Sofian hiuksissa ei varmaan pysy pitkään mikään kiharakampaus. Madeleinen hiukset näytti hienolta takaa päin, mutta edestä aika surkea esitys. Silvian tiaravalinta oli yksinkertaisesti tylsä. Melkein mikä tahansa muu. Muutenkin Silvian meikki ja asu näytti turhan valjulta.

  Tykkää

  • Sofian hiukset eivät tosiaan vaikuta olevan samaa laatua, kuin Madeleinella, jolla näyttää pysyvän vaikka millainen kampaus. Silloin ei kyllä minusta kannattaisi väkisin yrittää, vaan laittaa sitten kiinni tai vaikka suoristaa ja korostaa sitten sitä suoruutta, jos ei sitä saa muuksi muutettua. Tuo Silvian tiara on kyllä ansaitusti yksi niistä epäsuosituimmista. Ja muutenkin koko Silvian kokonaisuus, vaikka toki kaunis, on niin nähty ja niin tavallista Silviaa, että menisi jo ihan kuningatarunivormusta.

   Tykkää

   • Silvian tiaran kanssa käy melkein mikä tahansa puku, mutta tuo kokonaisuus nyt toiminut. Sinänsä harmi kauniilta kuningattarelta.

    Voisitko kuvitella Victorian siirtyvän käyttämään tuota kyseistä tiaraa lähiaikoina?

    Tykkää

    • Ei se varmaan mahdotonta olisi, sillä prinsessa Lilian käytti sitä ja samoin kuninkaan sisaret ovat käyttäneet (viimeksi prinsessa Birgitta Victorian häissä). Eli ei sinänsä ole mitenkään kuningattarelle varattu. Toki sitten Silvialle jäisi enää vain safiiritiara ja Braganza, jota voi käyttää tosi harvoin, yksinoikeudella käytettäviksi. Mutta tosiaan, kyllä varmaan Victoria voisi tätäkin käyttää, varsinkin kun ikää tulee lisää ja on jo ”keski-ikäisempi” prinsessa. Mutta kyllä se silti yllätys ainakin mulle olisi.

     Tykkää

 7. Olenko liian kriittinen, kun sanon, että Letizialla olisi voinut olla vähän leveämpi kampaus, niin tiara ei näyttäisi niin suurelta ja ehkä leveämpi helma puvussa voisi vähän tasapainottaa vaikutelmaa.

  Nyt kun Sofia on uskaltanut ottaa uusia tiaroja käyttöön, niin toivon, että Victoriakin voisi siirtyä astetta korkeammalle niissä. En tosin tiedä onko se edes mahdollista?

  Britanniassakin voisi olla enemmän tiarajuhlia. Ylipäätään olisi mukava nähdä sellaisia tiaroja käytössä, mitkä ovat vuosikymmeniä ollut pois käytöstä.

  Tykkää

  • Monien näin toivovan isompaa kampausta, kun lueskelin, mitä ihmiset olivat mieltä tiaralookista siellä täällä. Se olisi kyllä tasapainottanut tiaraa, mutta olisiko sitten korostunut entisestään tikkari-efekti, jossa pää on iso ja vartalo kovin kapoinen? Toisaalta sitä olisi sitten ehkä tasoittanut vähän suurempi helma. Mutta olisiko koko kuningatar sitten hukkunut isoon tiaraan ja isoon mekkoonsa? Aika vaikeaa tasapainoilua. 🙂

   Victorialla ei valitettavasti oikein ole mitään jäljellä, ellei sitten ottaisi käyttöönsä tuota rubiinitiaraa, josta oli puhetta tai kameetiaraa tai sitten aktiivisemmin Connaughtia. Ja tietysti Lilianin tiaraa voisi käyttää virallisissakin tilaisuuksissa, eikä pelkästään perhejuhlissa. Jos niistä mennään vielä isompiin, tullaan jo Silvian käyttämiin tiaroihin.

   Britanniassa on harmillisen vähän tiaratilaisuuksia ja varsinkin sellaisia, että useampia kuninkaallisen perheen naisia olisi yhtä aikaa paikalla. Tylsää, että siellä isot juhlat (lukuunottamatta valtioillallisia ym) vedetään joko päiväasuissa tai smokeissa, eikä oikeastaan koskaan white tie -pukukoodilla tai ei ainakaan niin, että naiset laittaisivat tiarat.

   Tykkää

 8. Minusta kokonaisuus Letizialla toimi hyvin kun katsoo kokovartalokuvaa. Tosin kunniamerkkinauha on suhteettoman leveä ja kuningatar vähän hukkuu siihen. Tiara sopii minusta Letizialle ihmeteltävän hyvin koostaan huolimatta. Ehkä siksi, että tosiaan koostaan huolimatta se on keveä ja ilmava. Kampausta olisi minusta huono lähteä leventämään, nythän se jo meni korvien päältä. Puvusta pidän, yksinkertaista ja tyylikästä.

  Madeleinelle on akvamariinitiara todella kaunis. Hän tuntuu mieltyneen vähän hörhelöisiin pukuihin tällä hetkellä, mutta kyllä hän tietty tämän tyylinkin hallitsee.

  Sofian kohdalla ei voi kun ihmetellä miten sujuvasti hän on sujahtanut prinsessatyyliin!!
  Tämäkin tiara sopii hänelle. Ensin katselin sitä asettelua, että onko se jotenkin liian takana, mutta kyllähän se kokonaisuus hyvä on. Samaa mieltä olen täällä monien kanssa, että kunnon kampausta olisi tarvittu.
  Mutta puvusta pidän taas, väri on taas upea ja klassisen tyylikäs. Hän myös tuntuu ymmärtäneen, ettei hänen menneisyydellään kannata paljastella. Jos hän pukeutuisi yhtä avonaiseen, kuin Maddella oli nyt, varmasti otsikoita reviteltäisiin ja menneisyyttä kerrattaisiin. Pisteet Sofialle! Terv. Elise

  Tykkää

  • Ilmavuus on varmasti yksi seikka, joka auttaa tässä Letiziaa. Fleur de Lys näyttää kevyeltä, eikä itseasiassa välttämättä ihan hurjan painava olekaan. Yllättävän hyvä onnistuminen ja tämän nähtyäni odotan todella muitakin ”uusia” tiaroita Letizialle!

   En ole oikein sellaisen hörhelöisen prinsessatyylin fani, mutta jos joku sen saa toimimaan, niin Madeleine. Vaaleanpunainen Nobel-mekko olisi siitä hyvä todiste. Ihan kaikilla muilla prinsessoilla olisi näyttänyt naurettavalta, mutta Maddella silti jotenkin ei. 🙂

   Sofialla menneisyys painaa varmasti vielä pitkään ja näkyy juuri pukeutumisessa. Hän on vetänyt todella konservatiivista linjaa peittävyyden kanssa häiden jälkeen, mikä on tosi ymmärrettävää. Eikä itseasiassa hänen henkilökohtainen tyylinsä ole minunsta kovin avonaista ollut muutenkaan. Silti kyllä toivon, että vuosien varrella vähän höllää.

   Tykkää

  • Tanskalla on vaan se kuningattaren tosi pieni tiara, jossa on turkooseja. Mutta ei akvamariineja tai muita vaaleansinisiä kiviä. Maryllä tosin on ainakin korvikset ja iso sormus, joissa on akvamariineja vai oliko siniseiä topaaseja, joten hän taitaa tykätä niistä itsekin.

   Tykkää

 9. Yllättynyt olin minäkin, kun näin ensimmäiset kuvat Sofiasta ametisti-tiarassa. Mielestäni aika onnistunut kokonaisuus!

  Lähetin viimein kuninkaallista postia kruununprinsessa Marylle syntymäpäiväonnittelujen muodossa noin kuukausi sitten ja viime viikolla kolahti postiluukkuun vastaus. Vastaus oli hyvin geneerinen mutta mukava päivän piristys varsinkin, kun olin jo ehtinyt unohtaa odottaa vastausta. 🙂

  Tykkää

 10. Tiarapolitiikka… Mikä sana! 😀
  Ihania valintoja, tykkään kovin ametistitiarasta. Sofian tukka taas, voi hyvää päivää. Siis miksi sen pitää olla auki kun ei siihen taivu? Ja iänikuisesta keskijakauksesta en edes aloita. Täytyy kyllä myöntää, että kuvat nähtyäni mietin olisiko Sofia raskaana.

  Olen nähnyt jonkun Silvian haastattelun, jossa hän sanoi, että kunniamerkkinauhaan tarvitaan kaksi korua pitämään sen hyvin paikoillaan. Yksi eteen solisluun alapuolelle ja toinen taakse lapaluun kohdalle. Ja tästä innostuneena olenkin keksinyt miten kuusinappisesta tiarasta päästään eroon! Ehdottomasti se rintakoruiksi, sopisivat tosi kauniisti kunniamerkkinauhaan. Johan niitä aletaan tarvita juhlissa jo tosi paljon jos kaikki neljä tarvitsevat kaksi kappaletta. Nykyiset rintakorut kyllästyttävät minua kovin, aina pyörivät ne samat. Tiedä sitten ovatko ainoat olemassaolevat? Näistä muuten olisi kiva lukea lisää jos tietoa koko postauksen aiheeksi löytyisi. 😉

  Tykkää

  • Nämä on vakavia asioita, pitää olla sanatkin sen mukaan! 😀

   Kannatan varauksetta nappitiaroiden purkamista tuohon käyttöön, loistava idea! Tiaroina niillä ei tee mitään, mutta olisivat hyödyksi rintaneuloina. Ja oikeasti ovat minusta itsessään kauniitakin, joten niitä voisi käyttää vaikka paria kolmeakin kerralla. Nämä tämänhetkiset rintaneulat eivät ole mulle kovin tuttuja, täytyy katsoa löytyykö niistä tietoa. Laitan toiveen muistiin!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.