Ruotsin mahtava tiarakokoelma – mitä näemme Nobeleissa? Osa 2

Yksi vuoden ehdottomista kohokohdista kuninkaallisia seuraaville on pian täällä. Nobel-palkinnot jaetaan Oslossa ja Tukholmassa huomenna ja pääsemme jälleen näkemään Ruotsin kuningasperheen naiset upeimmillaan. Edellisessä postauksessa aloimme käydä läpi Ruotsin kuningashuoneen upeaa tiarakokoelmaa ja heittelin samalla arvauksia tiaroista, joita saatamme nähdä tänä vuonna kuningatar Silvian, kruununprinsessa Victorian ja prinsessa Christinan hiuksilla. Jatketaan nyt lopun kokoelman parissa ja keskitytään erityisesti prinsessa Madeleinen ja prinsessa Sofian tiaravalintoihin.

Edellisen postauksen päätin Kuusinappiseen tiaraan, jonka arvelin näkevämme prinsessa Christinalla jälleen tänä vuonna. Kookas timanttitiara on nähty myös prinsessa Madeleinen päässä ja hänellä olemme nähneet kruununprinsessa Victorian nuoruusvuosien tapaan myös nelinappisen versiota. Kuusinappisen tapaan myöskään Nelinappinen tiara ei ole mikään yleisön suursuosikki, sillä siinäkin pyöreät napit yksinkertaisessa rungossa ovat hiukan irralliset. Nappiriviä on nimitetty jopa jeepin ajovaloiksi ja selvästi tämäkin tiara vaatii kampaukselta paljon. Alunperin Nelinappinen tiara koottiin ilmeisesti 1960-luvulla, jolloin kuningas Kaarle Kustaan neljä sisarta tarvitsivat käyttöönsä useampia pienehköjä tiaroita. Timanttinapit ovat hovin kokoelmasta ja mahdollisesti yli 200 vuotta vanhoja. Perinnearvoa siis riittää, vaikka muuten tiara ei voikaan upealla ulkomuodolla välttämättä ylpeillä. Prinsessa Madeleine on kuitenkin käyttänyt tiaraa vain kerran ja koska kruununprinsessa Victorialla on valittavanaan hieman kookkaampiakin tiaroita, uskon, että tällä kertaa neljä nappia saavat jäädä holviin. Ellei sitten prinsessa Sofia innostu kokeilemaan tätä luultavasti melko keveää ja helposti käytettävää korua!

Jos kuningatar Silvian voidaan sanoa hieman kangistuneen kaavoihinsa tiaravalintojen suhteen, prinsessa Madeleine on tässä omaa luokkaansa. Jos rahaa pitäisi laittaa likoon, menisi summa vanhasta tottumuksesta prinsessan tavaramerkille, eli niin sanotulle modernille siipitiaralle. Kruununprinsessa Victorian Baden Fringen pienempi ja kevyempi serkku oli ilmeisesti alunperin kuningas Kaarle Kustaan lahja kuningatar Silvialle, mutta tätä kaulakorunakin käytettävää tiaraa olemme viime vuodet nähneet vain ja ainoastaan prinsessa Madeleinelle. Ja kylläpä olemmekin nähneet, melkein joka tilaisuudessa nimittäin. Prinsessa valitsi timanttitiaran jopa häätiarakseen koristellen sen appelsiininkukilla ja se on myös Nobeleissa päässyt useimmin prinsessan hiuksille. Sinänsä tiaran suosikkiasema ei tietenkään yllätä, sillä se on erittäin kaunis, sopusuhtainen ja vaikuttaa kevyeltä, tärkeä ominaisuus, kun häkkyrää on kannettava päässä useampi tunti. Olen todella yllättynyt, jos emme näe modernia fringeä jompana kumpana iltana.

Jos prinsessa Madeleine kuitenkin innostuu tänä vuonna valitsemaan itse gaalaan jonkin muun tiaran, Hovikirjeenvaihtaja toivoo, että se on Kuningatar Josephinen ametistitiara. Tämä alunperin Ranskan hovista Saksan kautta jälleen Leuchtenbergin Joséphinen mukana Ruotsiin kulkeutunut tiara oli alunperin suurehko kaulakoru. Kuningatar Silvia asetutti timanttien kehystämistä ametisteista koostuvan ketjun runkoon ja teki siitä tiaran, jollainen hänen kokoelmastaan vielä puuttui. Olen aiemminkin esittänyt mielipiteeni tästä tiarasta blogissa ja sehän ei ole myönteinen. Nappitiaroiden tapaan ametistitiarasta näkee kilometrin päähän, että se on tuoreehko kyhäelmä, eikä sitä ole suunniteltu tiaraksi. Kuningatar Silvian ja kruununprinsessa Victorian päässä se on myöskin töröttänyt oudosti päälaella saaden kantajansa pään näyttämään kummalliselta. Toivon tiaraa kuitenkin jälleen prinsessa Madeleinelle, sillä vuoden 2012 Nobel-gaalassa prinsessa osoitti, että tämäkin tiara voi olla todella upea. Kruununprinsessa Victoria on käyttänyt ametistiaraa pikkusiskoaan enemmän, mutta toivon, että ne kerrat ovat nyt taakse jäänyttä elämää. Onneksi tiaran seuraksi kuuluvat kauniit rannerenkaat, joita voi käyttää myös kaulakoruna, kaksi rintakorua ja korvakorut, sekä rintakorussa tai kaulakorussa käytettävä riipus.

Sofia Hellqvist osallistui viime vuonna Nobeleihin ensimmäistä kertaa, mutta tänä vuonna hän tekee debyyttinsä varsinaisena prinsessana ja kuninkaallisen perheen jäsenenä. Tiaran käyttämisestä prinsessa Sofialla on vielä hyvin vähän kokemusta, sillä hääpäivä oli tähän mennessä ensimmäinen ja viimeinen kerta. Torstaina ja perjantaina näemme tuoreen prinsessan kuitenkin varmasti tiara päässään ja helppoa on arvata, että ainakin toisena päivänä kyseessä on prinsessan appivanhemmiltaan häälahjaksi saama pienehkö timantti- ja smaragditiara. Kevytrakenteisesta tiarasta tiedetään valitettavan vähän. Sitä on arveltu yhtälailla mahdollisesti huutokaupasta ostetuksi vanhaksi esineeksi, kuin aivan uudeksikin tuotokseksi. Tyyliltään tiara on kuitenkin lähinnä 1900-luvun alkupuolen Art decoa ja se koostuu palmunlehviä muistattavista timanttiosioista, sekä päärynänmuotoisista smaragdeista.

Henkilökohtaisesti en ollut vaikuttunut prinsessan Sofian tiarasta hääpäivänä. Tiara itsessään on ihan nätti ja sopusuhtainen, mutta asettelussa oli jotain pahasti pielessä. Tiukasti taakse vedetyt hiukset ja keskelle päätä tehty jakaus yhdistettynä aika taakse sijoitettuun tiaraan tekivät morsiamen kasvoista kummallisen pitkulaiset. Odotankin mielenkiinnolla, millaiseen kampaukseen tiara tällä kertaa yhdistetään ja miten prinsessa yhdistää ainoan tiaransa smaragdit asuunsa.

Olen moneen otteeseen kehunut Ruotsin kokoelmaa suureksi ja siihen kuuluukin vielä useita tiaroita, joita ei luultavasti tulla näkemään Nobelien puitteissa. Ensinnäkin kokoelmaan kuuluu muutamia hyvin pieniä tiaroita, joista ainakin kruununprinsessa Victorian ja prinsessa Madeleinen 18-vuotislahjaksi saamat tiarat on jätetty viime aikoina hyvin pitkälti kirstun pohjalle. Kruununprinsessan tiaraa ei viitsisi oikein edes tiaraksi kutsua, sillä niin pienestä ja köyhästä korusta on kyse. Hyvin kevyeeseen metallirunkoon on istutettu muutamia timantteja ja safiireja ja koko tiaran rakenne on sellainen, että valitettavan usein myös tiaran pohja on näkyvissä.

Prinsessa Madeleinen paketista paljastui hiukan parempi lahja, mutta ei tämäkään monien mieleen ole. Kykloopiksi ristitty kevyrakenteinen tiara koostuu kookkaasta akvamariinista ja kahdesta timantein koristellusta pannasta sen ympärillä. Tiara on ilmeisesti peräisin kuningas Kaarle Kustaan isoisän, kuningas Kustaa VI Aadolfin toiselta vaimolta, kuningatar Louiselta ja Nelinappisen tiaran tapaan myös tätä pientä tiaraa käyttivät kuninkaan sisaret nuorempina. Prinsessa Madeleinella tiaraa on kuitenkin nähty eniten ja itse olen siitä aina pitänyt, sillä se sopi hyvin nuoren vaalean prinsessan tyyliin. Vastikään prinsessa Madeleine kaivoi tiaran esiin pitkästä aikaa ja käytti sitä aiempaa alempana otsalla, hieman 1920-luvun tyyliin. Saa nähdä, tuoko uusi tyyli uuden elämän tälle tiaralle.

Kevyiden synttäritiaroiden lisäksi kokoelmaan kuuluu vielä kolmas kevyt, pantamainen tiara, joka on valmistettu pääasiassa teräksestä. Tästä tiarasta ei tiedetä oikeasta sitäkään vähää, mitä esimerkiksi prinsessa Sofian tiarasta tiedetään, mutta olemme nähneet sitä vain kruununprinsessa Victorian päässä ja voinko sanoa, ettemme ole vaikuttuneita? No, ehkä ajan kanssa ja toisenlaisessa kampauksessa sitten. Prinsessa Sofialle tällainen kevyt tiara voisi muuten sopia harjoitteluun, mutta veikkaan, että tämä on jo liiankin arkinen tuoreelle prinsessalle. Sitä vastoin yksi vaihtoehto voisi olla Ruotsin kunigasperheen melkein-tiara, eli prinsessojen muutamia kertoja käyttämä timanttipanta. Varsinainen tiara tämä kahdesta timanttirivistä koostuva hiuskoriste ei taida olla, mutta se on todella kaunis ja toivoisin näkeväni sen prinsessa Sofialla perjantai-iltana kuninkaanlinnassa.

Vieläkö jaksatte? Loppu häämöttää jo. Vielä viitisen tiaraa lepäilee kuningasperheen tai sen läheisten korulippaissa, mutta näistä emme luultavasti näe yhtäkään itse gaalassa. Ensinnäkin kuninkaan sisarista prinsessa Margarethalla ja prinsessa Désiréellä on omat tiaransa, joita pääsemme näkemään hyvin harvoin ja itseasiassa molempien kohtalo vuosien varrella on ollut hieman epäselvä. Prinsessa Margarethan kokoshnikin mallista akvamariinitiaraa olemme sentään viime vuosina nähneetkin, mutta prinsessa Désirée on lainannut varsinaisesta kokoelmasta tiaran hääjuhliin sen sijaan, että olisi käyttänyt omaa timanttitiaraansa.

Kuningatar Silvian pitäytyessä kahdessa tiarassa Nobeleissa varjoon jäävät myös kolme muuta kuningattaren käyttämää tiaraa. Timanttisilmukoista ja muutamista riippuvista timanteista koostuva Connaught-tiara on saanut nimensä kuningas Kaarle Kustaan isoäidin, Connaughtin prinsessa Margaretin, mukaan. Tulevan kuninkaan kanssa avioitunut prinsessa toi tiaran mukanaan Britanniasta saatuaan sen vanhemmiltaan häälahjaksi ja tiara on osoittautunut kuninkaallisen perheessä suosikiksi. Kuningatar Silvia käyttää sitä hyvin usein, kuningattaren anopille prinsessa Sibyllalle se muodostui suorastaan tavaramerkiksi ja kuninkaan sisarista prinsessa Christina jopa avioitui Connaught-tiara päässään. Kruununprinsessa Victoria ja prinsessa Madeleine ovat molemmat käyttäneet tiaraa kerran, vieraina sisarustensa häissä, ja prinsessa Madeleine on käyttänyt 1900-luvun alusta peräisin olevan tiaran riipuksia muun muassa kaulakorussa ja korvakoruissa useampaan kertaan. Myös itse tiaraa on mahdollista käyttää kaulakoruna, mutta se on hyvin harvinaista.

Toinen kevytrakenteinen ja profiililtaan korkea tiara kuningatar Silvian kokoelmassa on rubiinein koristeltu Kuningas Edvard VII:n tiara. Jos tuntuu, että tämä tiara on aivan uusi tuttavuus, ei se ole ihme, sillä niin harvoin näemme kuningattaren hiuksilla tätä kiistatta aika persoonallista ja vaikeasti yhdisteltävää tiaraa. Connaught-tiaran tapaan myös tämä tiara oli häälahja prinsessa Margaretille, tällä kertaa nimensäkin mukaisesti prinsessan sedältä, kuningas Edvard VII:lta. Prinsessan kuoltua hänen korunsa jaettiin lasten kesken ja rubiinitiara oli joutua ulos varsinaisesta kuninkaallisesta perheestä. Sen perinyt prinssi Sigvard kuitenkin myi sen menetettyään avioliittonsa myötä kuninkaallisen tittelinsä ja ostajana oli isä, kuningas Kustaa VI Aadolf, mutta koska kauppaan liittyi hienoisia epäselvyyksiä (Sigvardin mielestä hän oli vain lähinnä pantannut tiaran), jätti kuningas sen Sigvardin pojalle kuollessaan. Jälleen tiarasta tehtiin kauppaan ja nyt sen omistaa, ihan oikeasti, kuningas Kaarle Kustaa. Epäselvyydet ja suoranaiset kaunat tiaran ja titteleiden suhteen estivät kuningatar Silviaan käyttämästä tiaraa, mutta Sigvard Bernadotten kuoltua yli kymmenen vuotta sitten, tiara on jälleen ihan oikea osa Ruotsin kuningasperheen kokoelmaa.

Aikamoinen tiarakokoelma, eikö? Ja vielä on käsittelemättä kokoelman ehdoton ykkönen, kuningatar Silvian yksinoikeudella käyttämä supertiara, Braganza-tiara. Jos prinsessojen syntymäpäivätiarat ovat liian vähäpätöisiä Nobeleihin, Braganza on sinne liikaa. Kuningatar Silvia on käyttänyt tiaraa vuosien varrella vain aivan tärkeimmissä tilaisuuksissa, kuten valtiovierailuilla ja muutamissa virallisissa muotokuvissa, sekä kruununprinsessa Victorian häissä. Monimutkainen kultaan ja hopeaan istutettu luontoaiheinen timanttirakennelma on 12 ja puoli senttiä korkea ja painaa luultavasti noin kilon verran. Alunperin tiara kuului Brasilian keisarinna Amélielle, jolta 1700-luvulla valmistetun tiaran peri keisarinnan sisar, Ruotsin kuningatar Josefina, johon olemme näissä postauksissa törmänneet jo useampaan kertaan Joséphine-nimellä. Yhtä poikkeusta (kruununprinsessa Louise Britanniassa kuningas Yrjö VI:n kruunajaisissa) lukuunottamatta Braganza-tiara on varattu vain ja ainoastaan kuningatarten käyttöön.

Nobel-juhlat ovat siis vuorossa huomenna torstaina ja kuninkaan tarjoama juhlaillallinen vuorostaan kuninkaanlinnassa perjantaina. Kuningatar ja neljä prinsessaa, kymmenen mahdollisuutta nähdä tiara. Tosin Fendiina minua edellisen postauksen kommenteissa ystävällisesti muistutti, että kruununprinsessa Victoria ja itseasiassa myös prinsessa Madeleine esiintyivät viime vuonna molemmissa tilaisuuksissa samassa tiarassa. Aion kuitenkin sulkea silmäni tältä ikävältä faktalta ja toiveikkaasti odottaa tuplatiaroita! 😀 Tässä siis Hovikirjeenvaihtajan arvaukset (ja joissakin tapauksissa toiveet) vielä kerran:

Kuningatar Silvia – torstaina Kuningatar Sofian tiara, perjantaina Leuchentenbergin safiiritiara

Kruununprinsessa Victoria – Prinsessa Lilianin laakeriseppeletiara, Baden Fringe -tiara

Prinsessa Madeleine – Kuningatar Josephinen ametistitiara, Moderni siipitiara

Prinsessa Sofia – Häätiara, Timanttipanta

Prinsessa Christina – Kuusinappinen tiara molempina iltoina

Mitä te arvelette näkevänne? Heittäkää arvauksia ja toiveita kommentteihin!

Mainokset

29 kommenttia artikkelissa “Ruotsin mahtava tiarakokoelma – mitä näemme Nobeleissa? Osa 2

 1. Madeleinella olen tyytyväinen kaikkeen muuhun paitsi Moderniin siipitiaraan 😀 Jos minä saisin valita, huomenna hänellä olisi prinsessa Margarethan akvamariinitiara ja perjantaina Edward VII:n tiara. ”Hankaluudestaan” huolimatta Edwardin tiara voisi jopa sopia Madeleinelle, koska hänellä on taipumus saada vaikeatkin tiarat, kuten Connaught ja ametistitiara, näyttämään hyvältä.
  Sofialle ei vielä ole kovin suuria toivomuksia, mutta huomenna häätiara ja perjantaina vaikka timanttipanta ajaisivat hyvin asiansa.
  Nyt vaan jännityksellä odotetaan! 😀

  Tykkää

  • Edward VII:n tiara olisikin mielenkiintoista nähdä! Se on varmasti vaikea, mutta toisaalta juuri Maddella on ainakin tukkaa siihen ja ehkä rohkeuttakin. Erityisesti ametistitiara antaisi toivoa siihen suuntaan… Margarethan akvamariinitiarasta aina välillä huhutaan, että kuningas olisi ostamassa/ostanut sen, joten periaatteessa jossakin vaiheessa se voitaisiinkin nähdä. Tiara on kaunis, joten peukut pystyyn, koska Margarethan jälkeen ei hänen perheessään kukaan tiaraa enää liiemmin pääsisi käyttämään.

   Itse haluaisin oikeasti nähdä Sofialla jonkin kuningasperheen klassikkotiaroista, mutta kun isoihin en vielä usko ja pienistä tarjolla on lähinnä nelinappinen, niin melkein se on suorastaan toivottava häätiaraa.

   Tykkää

 2. Jee, mut on mainittu postauksessa. Kiitos. Mä toivon kovasti Maddelle tuota ametistitiaraa, se näyttää hyvältä, varsinkin kun Madde uskaltaa pitää hiukset auki myös juhlissa. Olisi muuten sopinut viime vuotisen juhlamekonkn kanssa, ehkä jopa paremmin. 🙂 Mutta Vickanilla ja Silvialla tuo ametistitiara kuten totesit, on aina jotenkin törröttämässä. eli ei hyvin. Sofia on puolestaan varmaan ”pakotettu” käyttämään häälahjaansa, tosin toivotaan että yksi ilta riittää siihen. 🙂 Sofia muuten suosii hyvin paljon kampauksissaan keskijakausta, mikä tekee kampauksesta aina jotenkin tosi arkisen. Toivotaan että nyt on hieman eri meininki kampauksen laitossa.Madde voisi perjantaina laittaa tuon akvamariinitiaran. Jos tulkitsen oikein tuota Madden kuvaa ylhäällä, niin oko siinä kaulassa juuri Madden suosikkitiara?

  Tykkää

  • Olin ihan rehellisesti kokonaan unohtanut, että prinsessat nihkeilivät viime vuonna tiaroiden kanssa! Kiitos, että muistutit, niin en vaikuta huomenna ihan törpöltä, jos sama toistuu. 😀

   Svensk Damtidningissa oli juuri juttua tiarakampauksista ja siinä kuninkaallisten hiuksiakin laittanut kampaaja sanoi, että Madde on nuoresta saakka osannut pitää hiukset juhlatilaisuuksissa auki. Kampaajan mukaan Madde osaa jotenkin luontaisesti liikkua niin, että vaikka istuu autossa, riisuu takkia ym. pitkätkin hiukset säilyvät upeina auki, eivätkä vain ala roikkua. Enpä ole ajatellut, että sekin taitoa tarvitsee, mutta voi hyvin olla kyllä totta!

   Sofialla oli viime vuonna Nobeleissa aika nätti kampaus ja silloin niskanutturan seurana oli päältä vähän pehmeämpi osio (eikä keskijakausta!). Se toimisi varmaan tiarankin kanssa paremmin, kuin tiukka hääkampaus jakauksella.

   Ja Madden kuvaa tulkitset aivan oikein, kaulassa on tosiaan Modern Fringe! Ja samoin muuten tuossa ylempänäkin, nelinappisen tiaran kanssa.

   Tykkää

 3. Ihanaa etten ole ainoa jonka mielestä tuo Sofian hääkampaus oli outo 😁 mä en oikein osaa noita tiara valintoja spekuloida,huomenna onneks vihdoin nähdään mitkä ne on 😍

  Tykkää

 4. Hih hyvin todettu ylhällä. Tosiaan Jonnalle tiedoksi, että puolihuvia tässä touhussa on tämä spekulointi ja arvailu mtä seuraavaksi tapahtuu. Kannattaa lukea kesän hääpostaukset, siellä oli tosi hauskoja veikkauksia, ja en edes muista mistä kaikesta me lopulta veikkailtiinkin, mutta ainakin niitä oli paljon. 😀 Tiarojen lisäksi voi spekuloida värivalintoja ja muita sellaisia.
  Ja Svenska Dam on kyllä ihan laittanut parastaan tällä viikolla, on ollut sekä Madden että Vickanin puvut. Maddella on muuten ollut aika rumiakin pukuja… Täytyykin ihan vilkaista nuo Silvian puvut. 🙂 Silvian nobel-asuista suosikkini on Nina Riccin mekko, joka nähtiin Madden päällä häittensä jatkoilla. 🙂

  Tykkää

  • Kuninkaallisten kanssa aina puolet on spelulointia! 😀 Tai huhuja, juoruja, oletuksia ja puolitotuuksia. Tai ei nyt ihan aina, mutta jos munkin postauksia lukee tarkasti, ”ilmeisesti” ja ”x:n mukaan” on varmaan käytetyimmät termit.

   Myös apteekin Victorialla oli alkuvuosina aika erikoisia ja tylsiäkin, viime vuosina molemmat prinsessat on parantaneet. Silvialla taas on aika upeita vanhempienkin joukossa, aika rohkeitakin valintoja muodon ja materiaalin puolesta.

   Tykkää

 5. Yksi muun muassa millä olen spekuloinut on istumajärjestys. Onko sama järjestys kuin viime vuonna? Lavalla kuningasparin lisäksi vain Vickan ja Daniel, vai onko nyt kaikki prinssit ja prinsessat lavalla? Viime vuonna kun Sofia oli vasta kihlattu. 😀

  Tykkää

  • Lavalla on Victoria ja Daniel, sekä kuningaspari, muut ilmeisesti eturivissä. Näin jossain istumajärkestyksen ja siihen oli merkitty lavalle neljä tuolia. Luulen, että on puhtaasti tilakysymys, eikä siihen oikein mahdu kahdeksaa tuolia. Enimmillään oli varmaan kuusi ja sekin on aika paljon.

   Tykkää

  • Lilian käytti monia! Ainakin kuusinappista, Baden Fringeä, yhdeksänsakaraista eli kuningatar Sofian tiaraa, Connaughtia ja terästiaraakin. Lilian oli selvästi arvostettu osa kuningasperhettä!

   Lisäys: Ja näköjään vielä nelinappistakin, kuva löytyi googlaamalla.

   Tykkää

 6. Anteeks nyt kun hörhöilen tänne! Mutta multa on mennyt ihan ohi että Catherinella on ollut käytössä ”Dianan” tiara jossain illallisilla? Olipa upea valinta 😍

  Tykkää

 7. Minä itseasissa toivon, että Victoria kaivaisi uudestaan Connaughtin tiaran esiin! Jollakin tavalla minua miellyttää tiaran erilainen koristeellisuus ja Carl Philipin häiden jälkeen Victorialla on nähty jo vähän ”pehmeämpiä” hiustyylejä illallisjuhlissa. Minun puolestani Victoria voisi nyt kunnolla repäistä ja näyttää että se tiara voi näyttää myös ihan uskomattoman hyvältä 😀 Ja toivon myös Madeleinelle ametistitiaraa, modern fringeä on vähän nähty jo vaikka onkin kaunis tiara.

  Ja ihan pakko nyt pyörtää omia sanomisia, joskus muistelen kommentoineeni toivovani ettei Catherine kaivaisi esiin ihan vielä Lover’s Knot-tiaraa, mutta lopputuloshan oli upea! Varmasti on taktikoitu tämän ensi esiintymisen kanssa ja minun mielestäni se meni ihan nappiin. Ensi kerralla kun Kate (toivottavasti) pitää tiaraa uudestaan hiuksillaan ja (toivottavasti) saamme parempia kuvia, niin se on jo vanhoja uutisia hehkuttaa tiaran ensiesiintymistä sitten Diana aikojen.

  Tykkää

  • No jos Victoria todella saa sen näyttämään uskomattoman hyvältä, niin sopii mullekin! 😀 Mutta jotenkin epäilen, kun jotenkin lähtökohtaisesti se ei ole yhtään mun makuun. Modern Fringe alkaa Maddella näyttää siltä, kuin ei olisi tiaraa ollenkaan, kun ei siihen enää edes kiinnitä huomiota. Kaunishan se on, mutta kuten sanoit, niin nähty.

   Olisi ollut kiva nähdä Cambridge Lover’s Knot paremmin, mutta tosiaan, jossain vaiheessa varmaan näemme sen sitten ihan kunnolla. Se on yksi kuninkaallisten kokoelmien kauneimpia tiaroita, joten mukavaa, että pääsee käyttöön. Jotkut kritisoivat valintaa sillä, että tiara liittyi niin kiinteästi juuri Dianaan, että olisi ollut kohteliasta olla käyttämättä sitä. Olen eri mieltä, koska tällaisilla koruilla on niin pitkä historia, että sinne mahtuu monia käyttäjiä. Ja toisaalta, jos sitä nyt joku käyttää, niin kuka olisi parempi, kuin Dianan miniä ja vielä nimeenkin sopien Cambridgen herttuatar? Ehkä olisin hiukan nikotellut, jos se olisi ilmestynyt vaikka prinsessa Annen päähän.

   Mutta sitä kyllä hiukan ihmettelen ja kritisoinkin, että kun hovi ja William/Kate mielellään korostavat tätä ”Kate on oma persoonansa, ei saa vertailla Dianaan” -mantraa, miksi valita sitten tiara, joka automaattisesti ja vääjäämättä aiheuttaa tätä vertailua? Kun ei mikään pakko ollut.

   Tykkää

 8. Haluaisin nähdä Madeleinella ametistitiaran. Se näyttää niin kauniilta postauksessa olevassa kuvassa. Sofialle taas toivoisin jotain muuta kuin omaa häätiaraa. Se ei oikein tehnyt vaikutusta minuun häiden aikaan. Kampaus tosin oli minunkin mielestäni outo, joten ehkä se paranee jos kampaus vaihtuu. Ruotsin kuninkaallisilla on kyllä käytössään mahtava tiarakokoelma. Varsinkin kameetiara ja Braganza ovat aivan upeita. 🙂 Kiva kun teit postauksen näistä.

  Tykkää

  • En uskonut Sofian saavan omaa tiaraa, mutta kun miettii näitä pienempiä tiaroita Ruotsin kokoelmassa, oli se vaan hyvä lahja. Ei minunkaan suosikkini, mutta aika heikkoja tuolla on vaihtoehdotkin. Ja siis tämä nyt perustuen siihen oletukseen, että Sofia aloittaa tuolta pienemmästä päästä. 🙂

   Tykkää

 9. Oijoijoi. Aftonbladetin sekä Svenska Damin sivuilla on jo kuvia. Silvialla kuningatar Sofian kruunu, kuten jo veikkailtiinkin. Victorialla Connaughtin tiara, Maddella yllätys yllätys turkoosisävytteinen prinsessa Margaretillä viimeksi nähty tiara, iso plussa tästä. Ja Sofialla häätiara. Ja jälleen kerran keskellä päätä jakaus. Tässä vielä linkki: http://www.theyouway.com/looks/red-carpet/vilken-stilkamp-se-alla-nobelklanningar#xtor=AD-500-%5Btheyouway%5D-%5Btf__1512%5D-%5Bintegration%5D-%5Baftonbladet%5D-%5Bettan%5D-%5B32%5D

  Tykkää

  • Etkö katso liveä?! 😀 Twiittasin niin ahkerasti muiden hullujen kanssa, että meinasi jäädä puolet näkemättä.

   Puolet oikein, puolet väärin arvauksista. Mutta Madden kohdalla olin kyllä ilolla väärässä!!

   Valmistelen tässä samalla postausta, huomenna kooste päivän tapahtumista! 🙂

   Ja nyt telkkari auki, Yle FEM aloittaa 20.00, vuorossa illallinen.

   Tykkää

 10. Mistään kuvista ei oikein näe, että onko sillä Sofialla ahaa vai ei? Teevee-ruudussa näytti vähäsen, mutta kamera kääntyi nopeasti. Lisäksi oli jännittävä huomata että Vickanille kaadettiin samaa kuohuvaa kuin muille. Luulisi nyt heidän tietävän, että holittomiakin vaihtoehtoja on. 😀 Koostepostasta odotellessa.

  Tykkää

  • Joku väitti Twitterissä, että oli kaksi pulloa, mutta en huomannut katsoa kummasta kaadettiin. Vaikea kyllä uskoa, että Victoria joisi alkoholia jo ihan julkisuudenkin takia.

   Sofialla oli minusta vähän mahaa joissakin kohdissa livekuvaa, mutta tosi vähän kyllä näkyi. Täytyy katsoa sitten, kun tulee enemmän stillejä. 🙂

   Tykkää

  • Oli ja aikamoisen kokoisetkin vielä! Minua asiantuntevammat arvelivat, että kuuluivat kuningasparin häälahjaan tiaran kanssa, mutta spekulointia tietysti. Lehtitietojen mukaan huomenlahja olisi ollut rannekello, mutta eipä sitäkään kukaan kai varmaksi tiedä.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.