Spekulointi käyntiin – milloin ja millainen vauva kruununprinsessa Victorialle syntyy?

Helmikuu on alkanut, kevään kuninkaalliset vauvat ovat tulossa! Ensin on vuorossa Bhutanin kuningatar Jetsun Pema, seuraavaksi Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja trion täydentään huhtikuussa Ruotsin prinsessa Sofia. Odotus alkakoon ja sen kunniaksi alamme myös spekuloida!

Heti kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin raskausuutisten päästyä julkisuuteen alkoi kiivas arvailu ja Hovikirjeenvaihtaja-blogiinkin on toivottu äänestyksiä aiheesta. Toiveenne toteutuu tässä, sillä nyt pääsette arvailemaan tai suorastaan ennustamaan lapsen sukupuolta ja samalla kun tarkkailette kruununprinsessan mahaa, voitte kertoa myös mielipiteenne siitä, milloin lapsi maailmaan putkahtaa! Lisäksi pääsette arvailemaan lapsen kokoa, sekä mahdollisia kutreja, mutta säästetään kiinnostavat nimi- ja tittelispekulaatiot  myöhemmäksi ja keskitytään nyt näihin ajankohtaisempiin. Äänestysten lisäksi heittäkää ihmeessä veikkauksenne myös sanallisesti kommenttiosioon!

Raskaana oleville äideille kerrotaan usein varmana totuutena mitä sukupuolta hänen tuleva lapsensa edustaa. Mahan koko, muoto ja sijainti kertoo monille paljon ja esimerkiksi korkealla oleva vatsa kertoo tytöstä. Jos taas mahaa ei näe, kun äiti on selin, majailee siellä poikavauva. Yksi hirveimmistä uskomuksista on minusta se, jonka mukaan tyttövauva vie äidiltään kauneuden eli silloin ilmeisesti kertyy kiloja, iho kukkii ja tukka lässähtää. Kruununprinsessa Victoria on aina yhtä hehkeä, joten ainakaan tämä keino ei nyt taida toimia ja hehkeyttä on jatkunut ihan raskauden alkupuolelta saakka, kuten prinsessa Estelleäkin odottaessa, joten kruununprinsessaa ei taida yleensä tyttövauvoihin yhdistetty kova pahoinvointikaan vaivata. Uskomuksia ja ”varmaa tietoa” siis riittää ja ehkä huomaatte, että meikäläinen on näiden suhteen kyyninen. Älkää antako sen kuitenkaan häiritä, vaan vapauttakaa sisäinen ennustajanne ja sanokaa painava sananne, tuleeko kruununprinsessaperheeseen poika- vai tyttövauva?

Tässä pari tuoretta kuvaa materiaaliksi. Yhdistelmäkuvassa vasemmalla kruununprinsessa tammikuussa 2012 prinsessa Estelleä odottaessaan ja oikealla viikko sitten maanantaina. Alemmassa kuvassa kaksi viikkoa sitten ja postauksen ensimmäisessä kuvassa niin ikään viime viikolla

Kuten huomaatte, puhun vauvasta aina yksikössä. Kruununprinsessan hyvin aikaisin näkynyt ja jo aika vähillä viikoilla reilun kokoinen maha on herättänyt runsaasti spekulaatioita mahdollisista kaksosista, mutta kun aiheesta kruununprinsessalta kysyttiin, nauroi hän vain, että se olisi kyllä suuri yllätys hänelle itselleenkin. Kuninkaallisia kaksosia ei siis ole kruununprinsessan mukaan luvassa ja luultavasti niistä olisi julkisuuteen kerrottukin, jos sellaisia odotettaisiin. Kuvittelisin myös, ettei kruununprinsessa enää näillä viikoilla edustaisi julkisuudessa, sillä kaksosraskaudet myös päättyvät käsittääkseni usein hieman normaaleja raskauksia aiemmin. Mutta kuten sukupuolenkin kohdalla, älkää pitäkö spekulaatiotani totena, vaan olkaa halutessanne vapaasti uskomatta kruununprinsessaa ja prinssi Danielia!

Prinsessa Estelle oli syntyessään 51 senttimetriä pitkä ja painoi 3280 grammaa. Vastasyntyneiden koko vaihtelee aika suuresti, Mannerheimin lastensuojeluliiton mukaan täysiaikaisena syntynyt vauva on 48-53 senttimetrin mittainen ja painaa jotakin 2700 ja 4000 gramman väliltä. Kumpikaan vanhemmista ei ole mitenkään erityisen pitkä tai muuten suurikokoinen, joten kovin suurta vauvaakaan ei taida olla odotettavissa. Tietenkin myös syntymän ajankohta vaikuttaa asiaan, mutta voinemme olettaa, ettei vauva tule ainakaan hurjasti etuajassa, eikä synnytystä välttämättä myöskään käynnistämään jouduta, jos jotakin on pääteltävissä siitä, että prinsessa Estelle syntyi neljä vuotta sitten joko ajallaan tai jopa hieman ennen laskettua aikaa. Pieni prinsessa myös syntyi tummat hiukset päässään, kuten tietysti tummatukkaisten vanhempien lapsen vanhemmilta odottaa saattaakin, mutta onhan niitä ihan kaljujakin vauvoja nähty.

Siinä siis kolme ulkoiseen olemukseen liittyvää kysymystä: Kuinka pitkä vauva on, kuinka paljon se painaa ja onko sillä jo syntyessään tummat kutrit? Tarkkoja lukemia voi arvailla myös suoraan kommenttiosiossa!

Vauvan sukupuolen ja muiden ominaisuuksien lisäksi kiinnostaa tietenkin ensisijaisesti se, milloin tätä syntymän ihmettä ylipäätään päästään todistamaan. Hovi on ilmoittanut, ettei kruununprinsessa Victoria ole jäämässä ennen synnytystä erityisellä äitiyslomalle, eikä viimeistä työpäivääkään ole ennalta päätetty. Tällä hetkellä viimeinen merkintä kruununprinsessan kalenterissa on helmikuun 10. päivä, jolloin hän osallistuu Global Change Award -tilaisuuteen, mutta hovin mukaan tämänkin jälkeen kruununprinsessa työskentelee, mikäli vointi sen sallii. Prinsessa Estelleä odottaessaan kruununprinsessa ei myöskään jäänyt varsinaiselle äitiyslomalle, vaan esiintyi julkisuudessa itseasiassa vain puolisentoista vuorokautta ennen synnytystä. Silloin viimeiseksi työtehtäväksi jäi muuten tapaaminen jäähyväiskäynnille poikenneen presidentti Halosen kanssa!

Kruununprinsessa Victoria raskaan, presidentti Tarja Halonen, kuninkaalliset, Hovikirjeenvaihtaja

Screenshot ©Kungahuset 21/2/2012

Virallisen tiedon mukaan laskettu aika on siis maaliskuussa ja kruununprinsessan mukaan kuun alussa. Prinsessa Estellen lasketuksi ajaksi kerrottiin niin ikään maaliskuu ja huhujen mukaan varsinainen päivä olisi ollut karkauspäivänä helmi- ja maaliskuun vaihteessa. Loppujen lopuksi pieni prinsessa syntyi helmikuun 23. päivänä. Lapsihan ei toki toimi kuin kello ja saattaa tulla etuajassakin, mutta on myös tyypillistä, että hoveista saatetaan antaa hieman totuutta myöhäisempi aika, jotta media ja yleisö eivät niin painostaisi kysymysten kanssa (kertoisiko joku tämän myös herttuatar Catherinelle?!). Joka tapauksessa synnytys lähestyy vääjäämättä, mutta koska on H-hetki, koska vauva syntyy?

Kruununprinsessa Victorialla on siis vielä muutamia julkisia työtehtäviä kalenterissaan, mutta kun ne on saatu pois päiväjärjestyksestä, kertaamme vielä kruununprinsessan äitiystyylin loppupuolen. Samanlaista koostetta suunnittelen myös prinsessa Sofiasta, mutta jätetään sekin sitten lähemmäksi H-hetkeä. Helmikuu on kuitenkin nyt todella pyörähtänyt käyntiin ja vauvahuuma alkaa, hypätkää mukaan!

Perinteiseen tapaan oikein veikanneille on luvassa mainetta ja kunniaa, joten paljastakaa kommenteissa, miten äänestitte!

Mainokset

33 kommenttia artikkelissa “Spekulointi käyntiin – milloin ja millainen vauva kruununprinsessa Victorialle syntyy?

 1. Jee viimeinkin pääsi spekuloimaan. 🙂 Ja ihana kun sai klikata useammassa kohdassa. kirjoituksen alussa vielä luulin että kommentteihin kirjoitetaan veikkaukset, mutta olit toteuttanut vielä paremman ratkaisun. Ei enää toivottavasti pitkään jouduta jännäämään.

  Tykkää

   • Mun veikkaukset oli että poika sieltä tulee, ja syntyy tuossa 15.2. -> ja on 52 sentti pitkäja painaa 3300-3500g. Ja on ohuelti tummaa tukkaa. 🙂 Nämä spekuloinit siis mahan muodosta joka on mielestäni eri kohdassa kuin Estellellä ja ja tosiaan veikkaan että laskettu aika on vähän aikaisemmin jopa. Ja vielä että toiset lapset ovta yleensä isompia kuin ensimmäiset. Tosin Madeleine sai pojan kuulemma reippaasti etuajassa, niin sen vuoksi Nicolas oli vielä vähän pieni. Veikkaan hääjuhlien aiheuttaneen käynnistymisen. 😀

    Tykkää

    • Mä olen myös pojan kannalla, mutta ihan mutulla! 😀 Tuota en edes ajatellut, että tosiaan toinen lapsi saattaa olla isompi, joten klikkasin itse muistaakseni 3100g ja 51cm. Vähän vielä on odottelua, mutta hiukan yllätys, jos menee oikeasti maaliskuulle.

     Tykkää

 2. Veikkasin tyttöä, 51cm, 3100g ja helmikuun neljättä viikkoa! 😀
  Mahan muodon puolesta voisi kyllä olla poikakin, mutta jotenkin en miellä Victoriaa pojan äidiksi 😀

  Tykkää

 3. Itse veikkasin poikaa, 51cm, 3200g ja helmikuun viimeinen viikko 😀 Victorian tukkageenien ansioista uskon, että vauvalla on ainakin ohuelti tummia hiuksia päässään. Tämä postaus oli hyvä muistutus, että pitää alkaa jo henkisesti valmistautumaan kevään odotusurakkaan, sekä nimiveikkauksiin! 😀

  Tykkää

  • Tämä helmikuu tuli nyt jotenkin ihan puun takaa! Äsken oli vielä niiiiiin pitkä aika ja nyt on melkein vauvat täällä. Nimiveikkauksiin täytyy tosiaan paneutua, vaikka Ruotsissa ne on kyllä yleensä olleet aika hankalia ainakin etunimien osalta.

   Tykkää

 4. Hauskaa 🙂 Veikkaan (toivon) poikaa Estellen kaveriksi! 52 c, 3300 kg ja ohuelti tummaa tukkaa. Olen kyllä tosi huono veikkaaja, joten tod. näk. kaikki kohdat menee pieleen! Nimiveikkausta täytyykin ryhtyä jo pohdiskelemaan..!

  Tykkää

 5. Veikkasin poikaa, joka olisi 51 cm pitkä, painaisi 3200 g ja syntyisi helmikuun kolmannella viikolla. 🙂 Kiva postaus tällainen… 🙂

  Tykkää

 6. Kyllä sieltä toinen pikkuprinsessa tulee, ohuiden tummien hiusten kera. Pituutta 51 cm ja painoa 3300-3500 g. Niin ja syntyy maaliskuun ensimmäisellä viikolla.

  Tykkää

 7. Poika syntyy helmikuun 4. viikolla, painaa 3300-3500g, on 51 cm pitkä ja päässä on hieman vaaleaa tukkaa (siis sellaista ohutta haituvaa, ei ihan kalju mutta ei kunnolla tukkaakaan:) ).

  Onko tämä vain iltapäivälehdistä luettua, vai onko hovista vahvistettu, että Victoria synnyttää kotona Hagan linnassa?

  Tykkää

  • Ei ole ainakaan minun silmiini osunut mitään vahvistuta. Svensk Damtidning sen taisi kannessaan julistaa, mutta heilläkin sitten jutussa yhtenä vaihtoehtona vain. Perustuu käsittääkseni siihen, että Silvia synnytti Carl Philipin ja Madeleinen muualla, kuin sairaalassa. Toivotaan, että hovi tiedottaa asiasta jossain vaiheessa. 🙂

   Tykkää

 8. Kiitos äänestyksistä, oli hauska päästä arvailemaan vauvaan liittyviä asioita. 🙂 Itse veikkaan, että Victoria saa pojan maaliskuun ensimmäisellä viikolla. Äänestin, että poika olisi 50 cm ja painaisi 3300-3500 grammaa. Lisäksi uskon, että vauvalla tulee olemaan ohuet, tummat hiukset.
  Aika on mennyt nopeasti, tuntuu, että siitä on vain hetki kun kuulimme nämä vauvauutiset. Hienoa miten Victoria jaksaa vielä työskennellä ahkerasti näin lähellä synnytystä.

  Tykkää

  • Olen vähän yllättynyt, että tällä hetkellä puolet uskoo poikaan ja kun muutamat arvailevat kaksosia, tyttö on häviöllä. Usein tuntuu, että toivotaan pieniä prinsessoja, mutta ehkä Estelle on jo niin mainio, ettei toista tarvita! 🙂

   Ihan totta, aika on mennyt nopeasti ja suorastaan varkain tuli nyt tämä helmikuukin, ihan onnistuin yllättymään. Saa nähdä, miten ehditään täällä blogissa aihetta etukäteen käsitellä, kun ei tosiaan koskaan tiedä, milloin vauva päättää ilmestyä maailmaan. Lisäksi mulla on nyt tässä hiukan oikeassa elämässä kiirettä, mutta aina jotain saa puristettua kokoon! 🙂

   Tykkää

 9. Vähän myöhässä olen mutta ajattelin silti kommentoida 🙂 niin kovasti heille kaksoset olisin halunnut, mutta itsekkin uskon, että siitä oltaisiin kyllä jo ilmoitettu. Veikkaan, että perheeseen syntyy poika, 50 cm ja 4000 gramman tienoilla. Lisäksi pahaa pelkään, että tulokas syntyy hyvin lähellä Estellen syntymäpäivää, mikä on ehkä tulevaisuudessa lapsille vähän inhottavaa. Noh, oikeasti toivon vain että synnytys sujuu hyvin ja sekä lapsi että äiti voivat hyvin ja vain sillä on väliä. Oikeita kevään lapsia nuo tämän sukupolven vauvat kuningasperheessä! 🙂
  Uskon myös, että lapsi jää heille viimeiseksi. Siksi varmasti kaksosia niin kovasti toivoinkin, molemmat kun ovat aina sanoneet olevansa lapsirakkaita ja haluavansa lapsia.

  Tykkää

  • Pah, ajoissa olet, kun vauvaakaan ei kerran vielä näy! 😀

   Samaa mietin juuri yhtenä päivänä, että tosi lähelle saattavat syntymäpäivät sattua ja Madeleinen Leonorehan on syntynyt 20.2. joten sekin on tässä lähistöllä. Mutta kuten sanoit, tietenkin terveys ja turvallinen synnytys ovat kaikkein tärkeimmät.

   Olisin myös yllättynyt, jos vielä tulisi lapsia. Vaikka raskaudet kyllä näyttää olevan Victorialle aika helppoja, eikä hallitsijaksikaan kiire ole, että ehkä vielä yksi mahtuisi, jos tulisi nopeammin kuin tämä kakkonen. Mutta kyllähän sitten Victorialla alkaa ikäkin tulla vastaan jossain vaiheessa.

   Alkaa olla jo jännät paikat! Hovin kalenterissa Victorialla on töitä nyt keskiviikko ja torstai, eikä sen enempää ole tällä hetkellä, joten voipi olla, että aletaan olla aika lähellä jo laskettua aikaa.

   Tykkää

 10. Mattimyöhäinen vastaaja täällä hei! Veikkasin, että vauva on poika, 53 cm ja 3300-3500 g, hänellä on tummat ohuet hiukset, ja että syntymä osuu helmikuun 4. viikolle (22.2. ->).

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.