Kruununprinsessa Victorian syntymäpäiväjuhlallisuudet alkavat tänään (päivitetty, mukana linkkejä lähetyksiin ja vieraat)

Maansa rajojenkin ulkopuolella laajasti suosittu ja rakastettu Ruotsin kruununprinsessa Victoria täyttää huomenna perjantaina 40 vuotta. Suurta tiaragaalaa tai laajaa kuninkaallista vierasjoukkoa ei valitettavasti tällä kertaa ole luvassa, vaan juhlinnat ovat hyvinkin perinteiset sisältäen jokavuotisen Victoriadagen-konsertin Borgholmin urheilukentällä Öölannissa, sekä onnitteluiden vastaanottamisen Sollidenin linnan pihamaalla. Mutta koska tuleva kuningatar täyttää kuitenkin pyöreitä, on mukaan ympätty myös kiitosjumalanpalvelusta ja vaunuajelua kunnon kuninkaalliseen tyyliin. Valitettavasti Yle ei tällä kertaa juhlallisuuksia esitä, mutta netissä pääsemme kuitenkin ruotsalaisia lähetyksiä seuraamaan ja suomeksi voimme kuitenkin sunnuntaina nauttia tuoreesta syntymäpäivädokumentista.

Hovin erilliseltä syntymäpäiväsivulta löytyy runsaasti tietoa kruununprinsessasta mm. elämäkerran muodossa ja samasta paikasta löytyy myös juhlaviikonlopun virallinen ohjelma. Seuraavat kellonajat ovat Suomen aikaa.

Perjantai 14.7.

 • 11.00 Te Deum -kiitosjumalanpalvelus kuninkaanlinnan kirkossa.
 • 12.15 – 13.00 Vastaanotto kutsuvieraille linnan Logården-puutarhatasanteella. Pääministeri, parlamentin puhemies, maaherrat, sekä hovi luovuttavat lahjansa päivänsankarille.
 • 13.00 Kunnianlaukaukset Skeppsholmenilta.
 • 14.00 Vaunuajelu reittiä Slottsbacken, Slottskajen, Norrbro, Gustav Adolfs torg, Fredsgatan, Tegelbacken, Vasagatan, Kungsgatan, Birger Jarlsgatan ja Hovstallet, kruununprinsessan seurana vaunuissa prinssi Daniel, prinsessa Estelle ja prinssi Oscar.

Ruotsin kruununprinsessa Victoria 40 vuotta, syntymäpäivä, Tukholma

 • 19.30 Victoriadagen-konsertti Borgholmin urheilukentällä Öölannissa.

Lauantai 15.7.

 • 12.00 Kruununprinsessan perinteiset onnittelut Sollidenin linnan pihalla.

Melko yksinkertaiset juhlallisuudet on siis tällä kertaa luvassa ja kuten todettua, valitettavasti ulkomaisia kuninkaallisia vieraita ei tällä kertaa Ruotsiin matkusta edes Pohjoismaista. Kruununprinsessan täyttäessä 25 vuotta heitä kyllä oli kutsuttu ja urheilukentän katsomossa istui nuorempaa kuninkaallispolvea ainakin Norjasta, Alankomaista, Belgiasta, Espanjasta ja Kreikasta. Svensk Damtidning väittää saaneensa selville, että kruununprinsessa viettäisi yksityisiä juhlia elo- tai syyskuussa ja niihin olisi kutsuttu muiden ystävien mukana myös nuorempaa kuninkaallista sukupolvea Pohjoismaiden lisäksi ainakin Alankomaista ja Belgiasta. Paikaksi arvellaan Drottningolmin tai Hagan linnaa ja pihalle pystytettävää juhlatelttaa.

Embed from Getty Images

Luonnollisesti paikalla on kuitenkin koko Ruotsin kuninkaallinen perhe. Kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia osallistuvat yhdessä kruununprinsessaparin kanssa vaunuajelua lukuunottamatta kaikkiin juhlahetkiin ja prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia, sekä prinsessa Madeleine ja Chris O’Neill ovat luonnollisesti paikalla sekä jumalanpalveluksessa Tukholmassa, että juhlimassa Victoriadagenia Borgholmissa. Lisäksi paikalle odotetaan kaikkia neljää kuninkaan sisarta, sekä tietenkin myös muita sukulaisia Ruotsista ja Saksasta. Koko vieraslistaa voi tarkastella täällä. Te Deumiin osallistuvat myös prinsessa Estelle ja prinssi Oscar, sekä prinsessa Leonore ja prinssi Nicolas – vain prinssi Alexander jää serkkukaartista näkemättä.

Yle ei valitettavasti tällä kertaa esitä lainkaan suoria lähetyksiä juhlapäivästä, mutta sunnuntaina kannattaa kello 15.15 istua sohvalle seuraamaan Kruununprinsessa Victoria 40 vuotta -haastatteluohjelmaa Yle TV1:ltä. Uusintana ohjelma esitetään tiistaina kello 22. Dokumentista etukäteen julkaistut pätkät vaikuttavat lupaavilta!

Ruotsin kruununprinsessa Victorian täyttäessä 40 vuotta, Claes Elfsberg on haastatellut häntä kolmella eri kerralla; Hagan linnassa, kävelyllä linnan puistossa ja leikkimökissä Victorian lasten ja miehen kanssa.

Mukaan juhlahumuun pääsee kuitenkin seuraamalla ruotsalaisia lähetyksiä. SVT:n suoria ohjelmia voi seurata SVT:n Play-palvelussa:

Suorat livelähetykset studioineen ovat jo alkaneet Expressenillä ja Aftonbladetilla, sekä SVT Nyheter -sivulla.

Kruununprinsessa Victoria toivoo, että mahdollisten lahjojen sijaan muistettaisiin kruununprinsessaparin säätiötä. Lahjoittaminen onnistuu myös Suomesta ja ohjeet löytyvät hovin sivuilta. Onnittelut voi lähettää hovin sivujen kautta ja lisäksi tietenkin perinteisesti postikortilla tai kirjeellä.

H.K.H. Kronprinsessan Victoria
H.M. Konungens Hovmarskalksämbete
Kungl. Slottet
107 70 Stockholm
Sverige

Sosiaalisessa mediassa kruununprinsessan syntymäpäivänviettoa voi seurata hashtagillä #Kronprinsessan40. Valitettavasti kesä varmasti verottaa katsojia ja saman tekee televisiolähetysten puute, mutta itse ainakin yritän päivää seurailla livenä. Jos siis livekommentointi kiinnostaa, tervetuloa tähän postaukseen!

Ruotsin kruununprinsessa Victoria syntymäpäivä, 40v, 40-vuotias, muotokuva

© Erika Gerdemark – Kungahuset.se

 

Mainokset

44 kommenttia artikkelissa “Kruununprinsessa Victorian syntymäpäiväjuhlallisuudet alkavat tänään (päivitetty, mukana linkkejä lähetyksiin ja vieraat)

 1. Oletettavasti ainakin minä olen paikalla niin täällä kuin vaunuajelua ihan tukholmassa seurailemassa. Ainut ongelma saattaa olla seuran hankkimminen. Millonhan tuolla pitäis olla jos haluu hyvät paikat?

  Huomista odottaen Nelluska:)

  Tykkää

  • Mahtavaa, ensikäden kokemuksia siis paikanpäältä!
   Tämä on nyt ihan mutua, mutta jos itse menisin, pyrkisin kyllä paikalle viimeistään kahdeksan maissa. Siis jos olet menossa ihan linnalle. Se voi olla vähän aikaisin, mutta toisaalta jo kymmeneltä paikallista aikaa alkaa jumalanpalvelus. Kannattaa varmasti käydä katsomassa, näyttääkö linnan sivulla siltä, että ovet kirkon sisäänkäynnille saattaisivat aueta. Jos hyvin käy, Victorian poistuessa saattaa tervehtiä sieltä yleisöä, kuten Oscarin ristiäisissäkin. Toinen hyvä paikka on luultavasti Logårdenin edustalla, sillä sieltä vieraat saattavat yleisölle vilkutella. Jos eivät, ainakin vaunuajelu menee siitä ohitse. Sitten jos taas ajattelit vain mennä jonnekin reitin varrelle, myöhemminkin varmasti riittää. Vaunuajelu alkaa kuitenkin vasta yhdeltä Ruotsin aikaa. Mutta tosiaan tämä on nyt ihan mutua, enkä ota mitään vastuuta! 😀 Toivottavasti saat hyvän paikan (ja seuraa). Muista raportoida meillekin tunnelmia! 🙂

   Lisäys vielä. Mietin sitä, että Victoria on kyllä todella todella suosittu. Joten väkeä voi olla yllättävän paljon, kun on vielä niin hyvä ilmakin tulossa. Toisaalta ei kai sinne kukaan hullu sentään aamuyöllä paikkoja mene varailemaan. Vaikea on arvioida ihmisten kiinnostusta ja määrää.

   Tykkää

 2. Harmi, ettei luvassa ole vieraita ulkomailta tai tiaroita. Ellei Victoria ole päättänyt järjestää yllätystä meille 😀 Kiva kuitenkin nähdä lapsia, ovatkohan Leonore, Nicolas ja Alexanderkin mukana juhlahumussa? Mikäli huomisen aikataulu antaa myöten niin seuraan varmaan livelähetyksiä. Toivotaan hyvää säätä juhlallisuuksille!

  Tykkää

  • On kyllä sääli, jos todella ei kuninkaallisia vieraita tule. Ja minusta kyllä aika yllättävääkin, sillä ainakin Svensk Damtidning väittää, että ystäviä on kuitenkin kutsuttu. Yleensä ainakin Frederik ja Haakon vaimoineen ovat olleet läheisten ystävien joukossa.

   Saa nähdä, esiintyvätkö muut lapset. Kuninkaan synttäreillä Madde ja Chris jättivät lapset kotiin, joten voi olla, ettei heitä kirkkoon tuoda nytkään. Ja kun eivät aja vaunuilla Tukholmassa, ei ainakaan siellä ole oikein lasten ohjelmaa. Illalla urheilukentälle voisi olla sopiva vaunukyyti, sillä muistelen, että Estelle olisi joskus ajellut mukana, vaikka olikin liian pieni vielä konserttiin. Toivotaan, että nähtäisiin kaikki viisi!

   Tykkää

 3. Voi pikku-Oscar on niin vakava! Alexander sen sijaan oli iloisella tuulella. Joko nähdään kohta kolmikko Nicolas, Alexander ja Oscar vauhdissa 😀

  Tykkää

   • Sofian mekosta pidin eniten, joskin tyylillisesti hänen kokonaisuus oli mielestäni aika maddemainen. Tämä fiilis saattaa siitä hatustakin johtua. Madeleine oli pukeutunut hyvin itselleen tyypillisellä tavalla, brittiläisen runsain vaikuttein.

    Ja Silvia, voi Silvia. Hänen tyylinsä alkaa olla jo yhtä tunnistettava kuin kuningatar Elisabetillä. Pientä irrottelua välillä toivoisin.

    Tykkää

    • Sofian kokonaisuus oli aika näyttävä, mutta jotenkin silti minustakin nätti. Mielenkiintoista nähdä siitäkin hyviä stillejä. Madde oli tosi kaunis, vaikka noista (Philip Treacyn?) sivulautasista en hattuina oikein välitäkään. Erdem-mekon siluetti oli imartelevampi, kuin Madeleinella usein. Silvia äärimmäisen arvattava, jopa ehkä tylsä tällä kertaa. :/ Victorialle odotin hattua, mutta muuten tosi nätti kokonaisuus.

     Tykkää

 4. Muutama surkea screenshot – parempia kuvia sitten varsinaisessa postauksessa (toivottavasti huomenna)

  Tykkää

 5. Mä tykkäsin Madden asusta, väri jotenkin sopii todella kauniisti. Sofian hattu oli hippasen ehkä iso, ei tahtonut kasvoja näkyä ollenkaan ( mutta eipä näkynyt keskijakaustakaan 😂) Victorian hiuksissa olisin toivonut vähän jotain yllättävämpää. Ja voi Silvia…ei nyt osunut kyllä maaliin yhtään…

  Tykkää

 6. Jes ehdinpäs seuraamaan ja osallistumaan tähän liveseurantaan. Victorian mekko oli ihana, samoin Madden mekko. Sofian näin vain muutamissa kuvissa, kiva että kerrankin on hattu mutta ehkä muutaman asteen pienempi olisi toimlnut paremmin. Onko Sofia vaalentanut hiuksiaan? Ja kuten muutkin totesivat, ainakin se keskijakaus puuttui 😁😁

  Tykkää

 7. Tykkää

 8. Victoria perheineen olivat kyllä pukeutuneet ihanan kesäisesti, kauniita lapsia!

  Sofian mekko muistutti kyllä aika paljon Madeleinen tyyliä. Hattu mielestäni liian iso, tukahduttava ensinäkemältä, luultavasti lämpenen vielä sen suhteen. 🙂

  Madeleine, loose the sleeves, please, kaunis mekko ja kokonaisuus, lapset kanssa suloisia, mutta näitä pitkiä hihoja on nähty mielestäni jo riittävästi. Toisaalta ymmärrän, jos Madeleine on itse ihastunut tähän tyyliin ja se hänelle sopiii, niin miksei käyttäisi niitä. Mutta silti. 😀

  Aiheen ohi: aloin muutama vuosi sitten seuraamaan aktiivisemmin kuninkaallisia, erityisesti Ruotsin kuningashuonetta. Ruotsin kieli on huomattavasti parantunut, kun ”joutuu” lukemaan ruotsinkielisiä lehtiä ja seuraamaan SVT:n lähetyksiä ilman mitän tekstityksiä. 🙂

  Tykkää

  • Mua ei tällä kertaa häirinnyt Madden hihat, vaikka, kun nyt sanoit, niin onhan tässä tosiaan taas nuo harsohihat. Ehkä ne vaan jotenkin sopii nyt paremmin kokonaisuuteen? Kaunis mekko joka tapauksessa.

   Mulla on ruotsin suhteen aivan sama kokemus! Merkittävästi on kielitaito parantunut, kun oikeasti on käyttänyt kieltä. Vielä kun olisi joku paikka, jossa sitä joutuisi myös itse tuottamaan, niin paranisi sekin puoli. Samoin olen huomannut, että vaikka en ole ikinä opiskellut Espanjaa, yllättävän paljon siitäkin ymmärtää luettuna ja samoin ranskaa, vaikka taidot ovatkin olleet ruosteessa jo pitkään.

   Tykkää

 9. Oikeesti oonko ainut joka pitää Sofian mekosta? No mutta Tukholmassa ollaan ja aurinko paistaa. Ja me saatiin hyvät paikat, jee!! Niin joo ja Estellen mekko on kans kiva.

  Tykkää

  • Et ole 🙂 Mä tykkään myös, vaikka vähän se on jotenkin paksun näköinen muiden kesäisiin asuihin nähden. Mutta kokonaisuutena kyllä plussan puolella. Hienoa, että saitte hyvät paikat! Missä olette? Katselin, että jonkunverran oli väkeä Logårdenin edustalla, mutta ei niin paljon, kuin ehkä odotin.

   Tykkää

 10. Itse l’mpenin Sofian mekolle kun näin sen tarkemmin paremmista kuvista. Ja kerrankin taitaa olla ns.oikea mammamekko, kun helman pituus ja kaikki täsmää.
  Mä mietin pitkään että missä olen nähnyt Vickanin mekon aiemmin, mutta se siis muistuttaa Madden kesäkuista polar music-tapahtuman mekkoa. Onko Vickanin mekko myös Ida Sjöstedin?
  Ja komppaan myös, Rutsin kielen taito on parantunut kummasti kun sitä käyttää. 😀 Miehellenikin sanoin että ihan turhaan hän mollaa Svenska damin lukemista kun siitä on pelkkää hyötyä. 🙂

  Tykkää

 11. Olipa mukava tuo SVT:n lähetys, se on varmasti katsottavissa muutamia kuukausia tämän jälkeenkin. Illalla sitten klo 19.30 Suomen aikaa alkaa konsertti (vaunukyyti sitä ennen) ja siitä taltiointi SVT:llä 22.00. Mahdollisesti myös iltapäivälehdillä on livelähetyksiä Öölannista. Katson linkkejä lähempänä ajankohtaa. Ja koostetta juhlinnasta on odotettavissa huomenna, jotta saadaan samaan pakettiin koko synttärit. Illalla nähdään!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.