Prinssi Harryn ja Meghan Marklen häät

Prinssi Harry ja Meghan Markle vihitään Windsorin linnan Pyhän Yrjön kappelissa lauantaina 19. toukokuuta 2018

Embed from Getty Images

Hääpari

 • Prinssi Henry Charles Albert David, synt. 15.9.1984, Ison-Britannian kruununperimyksen 5., Walesin prinssi Charles ja Dianan, Walesin prinsessan nuorempi poika. Armeijauran jälkeen prinssi on keskittynyt lähinnä kuninkaalliseen työhön, jonka tärkeimpiä aiheita ovat veteraanit ja mielenterveystyö. Lisäksi prinssi on yhdessä Lesothon prinssi Seeison kanssa perustanut Sentebale-nimisen järjestön tukemaan Lesothon AIDS-orpoja.
 • Rachel Meghan Markle, synt. 4.8.1981, amerikkalainen näyttelijätär. Meghan on parhaiten tunnettu Suits/Pukumiehet -tv-sarjasta, minkä lisäksi hän on tehnyt myös pienempiä rooleja. Meghan on syntynyt Los Angelesissa ja hän on ylpeästi yhdistelmä kahta erilaista etnistä taustaa. Meghanin äiti Doria Ragland on afrikkalais-amerikkalainen ja isän Thomas Markle Sr. juuret puolestaan ovat Hollannissa ja Irlannissa. Meghan on näyttelijäntyönsä lisäksi toiminut aktiivisesti myös erilaisissa hyväntekeväisyysprojekteissa.
Embed from Getty Images

Hääkirkko ja juhlapaikka

 • Häät järjestetään kuningatar Elisabetin ja prinssi Philipin varsinaisessa kodissa Windsorin linnassa, Windsorin kaupungissa Berkshiressa Englannissa.
 • Vihkiminen tapahtuu linnan Pyhän Yrjön kappelissa (St. George’s Chapel) ja hääjuhlaa vietetään itse linnassa.
 • Vihkimisen toimittavat yhdessä Englannin kirkon korkein johtaja Canterburyn arkkipiispa Justin Welby ja Windsorin kirkkoherra David Conner.
 • Kirkko on sama, kuin prinsessa Eugeniella ja Jack Brooksbankillä.
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Häiden aikataulua

 • Vihkiminen alkaa kello 12 paikallista aikaa eli kello kahdelta Suomen aikaa ja kestää noin tunnin.
 • Noin kello yhdeltä hääpari nousee vaunuihin tervehtiäkseen yleisöä Windsorin kaupungin kaduilla.
 • Vaunuajelun jälkeen on vuorossa ensimmäinen häävastaanotto Windsorin linnan St. George’s Hallissa ja myöhemmin illalla prinssi Charlesin isännöimä iltajuhla lähimmillä ystäville ja sukulaisille.
Embed from Getty Images

Vaunuajelu

 • Noin kello yhdeltä hääpari nousee vaunuihin ja ajaa niillä Windsorin kaupungin kaduilla reittiä High Street, Sheet Street, Kings Road, Albert Road ja takaisin linnalle yli neljän kilometrin mittaista upeaa The Long Walk -puistokatua.
 • Linnaa kuvaavassa kartassa rasti osoittaa kappelin päätyovea ja vaunuajelun alkupistettä. Lopuksi morsiuspari saapuu nuolen osoittamassa kohdassa Yrjö IV:n portille ja sen kautta linnan juhlavimmalle sisäänkäynnille.
 • Vaunuja saattavat mitä luultavimmin Household Cavalryn ratsukot, kuten prinssi Williamin ja herttuatar Catherinenkin häissä.
 • Ajelun on arvioitu kestävän noin kolmekymmentä minuuttia.

Embed from Getty Images

Tähän mennessä hääaihetta blogista löytyy seuraavasti. Kaikki aiheeseen liittyvä löytyy myös asiasanalla Prinssi Harryn ja Meghan Marklen häät.

Kihlajaishaastattelun voi katsoa myös tästä:

Sormus

 • Kihlasormuksessa on kolme timanttia, joista keskelle sijoitettu suurin timantti on peräisin Botswanasta, joka on jo vuosia ollut prinssi Harrylle eräänlainen toinen koti Afrikan mantereella. Botswanalla on suuri merkitys myös pariskunnalle yhdessä, sillä he viettivät siellä yhdessä aikaa heti tutustumisensa jälkeen ja lomailivat myös myöhemmin kesällä 2017.
 • Ison timantin molemmilla puolilla on pienemmät timantit ja nämä ovat peräisin prinsessa Dianan kokoelmasta ja prinssi Harryn mukaan niiden myötä edesmennyt prinsessa on omalla tavallaan mukana näissä onnenhetkissä.
 • Sormuksen runko on keltakultaa, joka on Meghanin suosikkimateriaali.
 • Sormuksen on suunnitellut prinssi Harry itse ja valmistanut Cleave and Company, yksi kuningatar Elisabetin hovikultasepistä.
Embed from Getty Images

Sivun alalaitaan kokoan tuoreimmat kuvat prinssin ja hänen morsiamensa yhteisesiintymisistä:

Lontoo 27.11.2017, kihlauksen julkistaminen Kensingtonin palatsin puutarhassa.

Embed from Getty Images

Nottingham 1.12.2017, tutustuminen Terrence Higgins Trustin AIDSin vastaiseen työhön.

Embed from Getty Images

Sandringham 25.12.2017, joulukirkko joulupäivän aamuna.

Embed from Getty Images

Lontoon Brixton 9.1.2018, tutustuminen Reprezent Radion toimintaan.

Embed from Getty Images

Cardiff, Wales 18.1.2018, vierailu Cardiffin linnaan ja tutustuminen StreetGames -järjestön toimintaan.

Embed from Getty Images

Lontoo 1.2.2018, osallistuminen Endeavour Fund Awards -palkintotilaisuuteen.

Embed from Getty Images

Edinburgh 13.2.2018, vierailu Edinburghin linnassa, tutustuminen Social Bite -kahvilaan, sekä nuorille järjestetty vastaanotto Holyroodhousessa.

Embed from Getty Images

Tähän mennessä häistä tiedetään vielä hyvin vähän, mutta kun lisätietoa saadaan, lisään sitä tälle sivulle. Samalla tämä alasivu toimii keskustelualustana, jossa voimme yhdessä odotella vuoden suurinta kuninkaallistapahtumaa. Pyydän kuitenkin, ettei vielä aloitettaisi raivokasta spekulointia mm. tiarasta ja hääpuvusta, sillä kevään aikana on tulossa runsaasti häihin liittyviä postauksia.

Mainokset

31 kommenttia artikkelissa “Prinssi Harryn ja Meghan Marklen häät

 1. Piti katsoa kihlajaishaastattelu uudestaan. Edelleen valtavan sympaattisia ja ihanan rakastuneita! Jos Harryn ja Meghan joskus sattuisivat olemaan about samassa paikassa kuin minä, niin täytyisi varmaan oikeasti mennä paikalle bongaamaan 🙂

  Tykkää

  • Näitä häitä odotan kyllä ensisijaisesti hääparin itsensä takia! Ainahan isot juhlat toki kiinnostavat ja puvut, tiarat, perinteet jne. mutta tällä kertaa on jotenkin erityisen hienoa päästä omalta osaltaan todistamaan kahden ihmisen tärkeää hetkeä ja päivää. Sama fiilis, kuin Victorian ja Danielin kohdalla.

   Tykkää

   • Joo, sama fiilis oli ehdottomasti Victorian ja Danielin kohdalla. Tuli vietettyä koko päivä telkkarin ääressä silloin ja nyt olen kans merkannut kalenteriin, etten vahingossakaan buukkaa mitään muuta sille päivälle. Täytyy varmaan ostaa kivaa naposteltavaa ja kuohujuomaa 🙂

    Harmi, kun brittikuninkaallisilla on niin harvoin mitä tilaisuuksia mihin täytyisi pukeutua edes hieman hienommin. Olisi tosi kiva päästä näkemään, mitä Meghan laittaisi päälle edes black tie -tilaisuuteen ja millaisia koruja hän käyttää hienommissa tilaisuuksissa!

    Tykkää

    • On tosiaan sääli, että briteillä näitä tilaisuuksia tuntuu olevan vähemmän ja sitten kun on, niistä ei saada kuvia. Samoin tiaroita voisi käyttää paljon useamman ja nämä häätkin ovat aina Britanniassa ihan hukattu tilaisuus. Onhan ne hatut ihan kivoja, mutta kyllä koska tahansa vaihtaisin Pohjoisemaiden tyyliin!

     Tykkää

 2. Lifetimelta tulee keväällä elokuva: Harry & Meghan: The Royal Love Story. Pitääköhän tuo jo katsoa? 😀 Koskaan ei tullut katsottua sitä vastaavaa William & Kate elokuvaa, kun se vaikutti niin nololta. Onko kukaan sitä katsonut?

  Tykkää

  • Minäkään en ole, kun en vaan kykene näihin romanttisiin höttöihin, enkä varsinkaan huonosti tehtyinä, niinkuin nämä tuppaavat olemaan… Marystä ja Frederikistä kertovan muistaakseni katsoin rankasti hyppien, mutta sekin oli kyllä aika kärsimystä.

   Tykkää

 3. Ihan kaunis asu Cardiffissa, mutta outoa nähdä koko mustaa. Alla oleva jakku myös kiva, mutta mietin heti, että eikö tuommoinen outo pääntie ahdista 😀

  Tykkää

  • Aivan samaa mietin pääntiestä! En osaisi olla yhtään tuollaisen kanssa. Mutta ihan kaunis jakku muuten ja vaikka housut olivat farkut, niin minusta täysin soveliaat edustamiseen. Vähän turhan musta kokonaisuus kyllä oli, vaikka muuten onkin ihan suosikkivärejäni. Selvästi neutraalit värit ja mustakin ovat Meghanin omaa tyyliä, mutta ei olisi haitaksi pukeutua niin, että yleisökin erottaisi väkijoukosta.

   Tykkää

 4. Pakko tulla tänne intoilemaan etukäteen, että ensi viikolla päästään toivottavasti näkemään Meghanin iltaeleganssia! Toivottavasti myös ehkä vähän isompia koruja, vaikka ei varmasti mitään hulluja timattikasoja 🙂

  Tykkää

  • Sääli, että edellisvuosien perusteella maksimi taitaa olla joku coctail-mekko. 😦 Harry on edustanut sinisessä puvussa. Mutta toki parempi sekin, kuin arkivaatteet saati päällysvaatteet! Kiva nähdä vähän juhlavampaakin tyyliä Meghanilta.

   Muillekin tiedoksi, ohjelmassa siis tämä:

   Tykkää

 5. Meghan ja Harry edustivat siis eilen Endeavour Fundin palkintotilaisuudessa. Kaksi kommenttia alla olevasta videopätkästä:

  1) Siis Meghan jakaa jo palkintoja (ja puhuu samalla…) tässä vaiheessa! Jestas tästä tulee vielä hyvä kuninkaallisura.

  2) Olipa hankala tilanne, mutta Meghan hoiti erittäin hyvin.

  Ja seuraavakin työtehtävä on jo merkitty kalenteriin! 13.2. pariskunta vierailee Edinburghissa Skotlannissa.

  Tykkää

  • Hienosti hoiti kinkkisen tilanteen ja hienoa nähdä tässä vaiheessa jo tosiaan puhumassa ja jakamassa palkintoja. Vaikka hyvältä housupuku Meghanin päällä taas näytti hyvältä, olisi ollut kiva saada vaihtelua, vaikka ymmärrän kyllä miksi ehkä tämän asun valitsi nyt.

   Ja tosiaan, heti saatiin tietää seuraava tilaisuus. Jee, Edinburgh ja Skotlanti! ❤

   Tykkää

  • Tosiaan aika hankala tilanne, mutta hyvin Meghan selvisi! Ikävä kyllä joskus käy noin mutta huumorilla siitä selviää 😀 Housupuku oli tyylikäs valinta, vaikka kyllä minäkin jo odotan näkeväni Meghanilla jonkun iltapuvun (ja kunnon kampauksen).

   Tykkää

 6. Taisit mainita tämän jossain, mutta nyt en millään löydä tietoa: kuinka paljon Catherine Middletonilla oli virallisia esiintymisiä kihlauksen ja häiden välissä? Neiti Marklen tahti näyttää rivakalta…

  Tykkää

  • Tarkistuslaskin vielä ja viisi kertaa Kate oli töissä ennen häitä. Ensimmäisen tosin oli käsittääkseni jotenkin epävirallinen, mutta sitten varsinaisia visiittejä oli neljä. Olivat luonteeltaan verrannollisia näihin Meghanin Walesin reissuun, sekä tulevaan Edinburghin käyntiin. Kate ei sinänsä osallistunut Williamin työhön, kuten taas Meghan on tehnyt käyden Harryn kanssa sellaisissakin jutuissa, joihin Harry olisi hyvin voinut mennä yksinkin.

   Tykkää

  • Kihlauksen myötä tosiaan hovista esitettiin toive, että käytetään Catherinea. Epäselvyyttä on sittemmin aiheuttanut se, että esim. William itse käytti kihlajaishaastattelussa Kate-nimeä ja Kate on itse esitellyt itseään Kateksi vaikka missä. Viimeisin toki nyt Norjassa, kun kuningas virallisessa puheessakin käytti Kateä. Veikkaan, että normaalisti kaikki sanovat Kate ja vain virallisesti ja julkisesti sitten yleensä Catherine. Siksi en oikein tajua sitä meuhkatta, jota jotkut pitävät ”väärän” nimen käytöstä. Toki virallinen titteli on Cambridgen herttuatar, mutta ei se Kate taida kauhea loukkaus olla, kun sitä kaikki tuntuvat Kate itse mukaanlukien käyttävän.

   Tykkää

 7. Päivän Mirrorin mukaan Meghan Markle on kahdesti vieraillut Grenfell Towerin tulipalon uhrien luona ilman, että siitä on hiiskuttu julkisuuteen. Jutun mukaan tämä on osa Meghanin projektia, jossa hän tutustuu Britannian hyväntekeväisyyskenttään ja -järjestöihin. Toistan itseäni, mutta jestas, tässä meillä on tuleva herttuatar, jota oikeasti kiinnostaa tämä työ!

  https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/meghan-markle-echoes-princess-diana-12015483

  Liked by 1 henkilö

  • Hienoa huomata, että Meghan on oikeasti kiinnostunut työstään ja hyväntekeväisyydestä. Tuntuu, että hän on tällä hetkellä se, mitä brittihovi tarvitsee. Vaikka moni on tätä varmaan jo sanonutkin, mutta hän tuo mukanaan jotain uutta ja raikasta.

   En malta millään odottaa häitä! Toukokuu tuntuu olevan niin kaukana, mutta eihän siihen enää ole kuin muutama kuukausi! 🙂

   Tykkää

   • Olen tainnut aika moneen kertaan todeta, mutta kyllä minulla on todella suuret odotukset Meghanin suhteen. Ei hän tekisi tällaista, ellei asia oikeasti kiinnostaisi häntä. Selvästi Meghan on itse aloitteellinen ja haluaa ottaa omakseen tämän uuden uran ja elämän.

    Yllättävän nopeasti se aika kuluu!

    Liked by 1 henkilö

 8. Mietinkin, että nähdäänkö Skotlannissa jotain tartan kankaista ja nähtiin! Illalla pitää vielä tarkemmin seurata päivän tapahtumia.

  Tykkää

  • Mun on nyt pakko myöntää, että ehkä hiukan alan jo toivoa jotain muutakin, kuin näitä ylisuuria takkeje ja tummia värejä. Toki ovat Meghanin omaa tyyliä ja se on hyvä, mutta silti. Pitkällä hihnalla varustettu laukku oli iloinen yllätys! Meghan on selvästi tullut töihin. 🙂

   Tykkää

   • Joo, olisi kiva nähdä hieman erilaisia vaatteita välillä. Toisaalta tähän aikaan vuodesta Briteissäkin on vielä suht viileää, että en tiedä haluaisinko itsekään laittaa ohuita sukkahousuja. Briteissä, kun ei kuninkaallisilla nähdä paksumpia sukkahousuja, kuten esim. Mette-Maritilla Norjassa.

    Jäi vähän harmittamaan, että minun silmään ei sattunut hirveästi kuvia illan vastaanotosta Holyrood Housessa ja hieman epäselväksi jäi myös, että kiertelivätkö Edinburghin linnassa pidempään vai kävivätkö vain seuraamassa kun one o’clock gunilla ammuttiin.

    Tykkää

    • Mun täytyy myöntää, että aika heikosti nyt seurasin tätä vierailua, kun vaikka yleisön tapaaminen on toki se tärkein osa, se hiukan toistaa jo itseään… Kuvia ainakin oli tosi huonosti, joten ei taidettu mitään kovin isoa kierrosta linnassa järjestää.

     Tykkää

 9. Siis tän vuoden toukokuusta tulee paras! Ensinäkin pääsen luokkani kanssa melomaan ja Särkänniemeen. Lisäksi pääsen viikoksi Roomaan(en onneksi häiden aikaan). Ja sitten vielä kuninkaalliset häät! Voiko parempaa toivoa?

  Tykkää

 10. Pitääköhän huhut paikkaansa, että Harry olisi saamassa jonkinlaisen erityisen roolin Kansainyhteisössä? Ilmeisesti Britannialla alkaa jonkin sortin puheenjohtajuuskausi, joten se voisi liittyä siihen? Harryä nähtiin viime viikolla ilmeisesti 4 kertaa. Toivottavasti tämä meno jatkuu!

  Tykkää

  • Olen siinä käsityksessä, että huhut olisivat aika varmalla pohjalla, mutta sitä varsinaista tehtävää/roolia ei vielä ole kukaan tainnut saada selville. Kuningatarhan on Kansainyhteisön pää ja lobbaa Charlesia seuraajakseen, mitä vain vahvistaisi Harryn osallisuus. Lisäksi Harryn roolia Kansainyhteisön suhteen on huhuttu jo vuosia, kun Williamilla on tietysti oma maa työn keskiössä. Mielenkiintoista nähdä, millainen tehtävä Harrylle on kehitelty ja hienoa nähdä, että jälleen otetaan askel eteenpäin ”uralla”.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s