Pieni tiedotus

En ole lopettamassa bloggaamista! Tämä heti alkuun alta pois, ennen kuin joku pelästyy. 😀 Ilmoitan vain, että nyt on blogissa hetkellinen tauko allekirjoittaneen jaksamisvaikeuksien vuoksi. Rakas harrastus on ollut vähän koetuksella sosiaalisessa mediassa aivan mahdottomaksi äityneen negatiivisuuden vuoksi. Huomaan, ettei mikään kuninkaallisiin liittyvä nyt oikein jaksa kiinnostaa, ja piipahdukset esim. Twitterissä vetävät mielen matalaksi. En halua, että vaikutukset alkavat valua arkeeni, joten pieni hengähdystauko siis ja sitten uutta vauhtia! Pitkäksi ei tauko varmaan venähdä, parhaimmillaan saattaa olla kyse vain muutamasta päivästä, mutta tähän väliin pieni tiedotus, ettette ihmettele miksi on niin hiljaista. Nauttikaa lumesta, sitähän ainakin riittää!

Embed from Getty Images

83 kommenttia artikkelissa “Pieni tiedotus

  1. Kiitos kun tiedotit tästä, niin me lukijat emme ala huolestua! Pidä ihmeessä taukoa, jos siltä tuntuu. Ei harrastuksen takia kannata mielenterveyttään rasittaa (ainakaan liikaa). 🙂

    Tykkää

    • Ei pidä ei. 🙂 Kevät tekee sille muutenkin aina vähän tepposiaan, joten tätä ylimääräistä on hyvä vähän säännöstellä. Oikeastaan oloa parantaa heti jo sekin, että sanoin ääneen tämän pienen tauon nyt, koska kyllä mielessä aina painaa se, että odotatte ehkä postauksia ja itsekin haluaisin kuulla ajatuksianne eri aiheista. Eiköhän tämä taas tästä ihan pian! 🙂

      Tykkää

  2. Huili tekee hyvää. Kävin kyllä jo twitterissä tarkistamassa että et vaan ollut vahingossa pudonnut listalta pois kun olen niin tottunut säännöllisiin viesteihisi. Olen kuulolla kun taas viestittelet.

    Tykkää

    • Juu, täällä ollaan ja retweet-nappikin laulaa aina välillä, mutta oma panostus on muuten vähän vajavaista. Hengähdän hetken ja sitten taas alkaa sujua. Postausideoitakin olisi, kunhan saa pois tämän ”hittoon kaikki kuninkaalliset” -fiiliksen. 😀 Alkaa välillä tarttua tuo brittien (tai lähinnä Meghanin) ympärillä vellova negatiivisuus kaikkiin muihinkin kuninkaallisiin.

      Tykkää

  3. Itsellä ollut vähän sama fiilis joulusta lähtien ja olenkin vähentänyt nyt varsinkin englannin kuningashuoneen tapahtumien seuraamista 😊 ei ole mitään järkeä että saa vain itselleen pahan mielen viattoman harrastuksen ja huhujen( joihin ei itse voi mitenkään edes vaikuttaa)takia. Hieno päätös myös sulta 💕

    Tykkää

    • Olen puhdistanut Twitterin timelinea moneen kertaan ja taitaa olla taas aika… Kuten sanoit, ei ole mitään järkeä harrastuksen takia itseään rasittaa. Tykkään kyllä lukea erilaisia mielipiteitä ja näkökulmia, mutta typeryys ja pahantahtoisuus onkin raskaampaa. Huomaan myös, että varsinkin konservatiivisten brittien seuraaminen tuo esiin aina sen, miten kaukana maailma on vieläkin siitä, millainen sen toivoisin olevan.

      Tykkää

    • Tuntuu ihan hullulta, että tällainen vaikuttaa itseen, mutta ei sille vaan mitään voi. Ensin ärsytti, sitten suututti ja nyt jo ahdistaa. Onneksi näyttää siltä, että pienestä porukasta on kuitenkin kyse ja brittilehdistön asenteethan tiedetään, sekä lukijakunnan pienuus. Vedetään vähän henkeä!

      Tykkää

    • Näinhän se on. Twitter vaan on mulle lähes pakollinen väline, kun haluan mahdollisimman laajalti pysyä kärryillä eri hoveista. Ei riitä aika millään selata kaikkia virallisia sivuja päivittäin, eikä tee edes mieli esim. monien brittilehtien sivuille lukuunottamatta täsmäiskuja valikoituihin artikkeleihin. Ja suomalaisen median annin tiedämme… Aikamoista tasapainoilua siis ”välttämättömän” ja liiallisen välillä.

      Tykkää

  4. Tauko tekee varmasti hyvää, tsemppiä. Tuo ”uutisointi” brittikuninkaallisten osalta on jo säälittävää, puhumattakaan somesta. Itse viihdytin itseäni lukemalla Iranin Farahista ja ihailemalla kuvia heidän kruununjalokivistä. Sielläpä vasta oli tiaroita!

    Tykkää

  5. Vedä rauhassa henkeä, blogi kyllä odottaa täällä siihen kunnes taas siltä tuntuu 🙂 Ymmärrän täysin pointtisi ja olen itsekin jo aika uupunut tuohon vellovaan negatiivisuuteen brittihovin yllä. Mutta onneksi aina voi vaikkapa ihastella jalokivien säihkettä jos kaipaa vähän kevennystä, kuten Lumikin oli tehnyt! Itse vastikään perehdyin Alankomaiden tiarakokoelmaan, sopivaa kevennystä 😀

    Tykkää

  6. Ymmärrän sinua täysin. Olen itsekin kyllästynyt lukemaan negatiivisia juttuja brittikuninkaallisista. Median pitäisi antaa Meganin rauhassa totutella uuteen työhönsä ja elämäänsä. Itse luen mieluummin uutisia pohjoismaisista kuninkaallisista.

    Tykkää

  7. Itsehän flunssaisena riehun tällä hetkellä pitkin twitteriä inttämässä milloin mistäkin, ja samaan aikaan kiroan että en perhana jaksa.

    Mut joo, iisisti nyt! Ei ees tapahdu just nyt mitään sellaista, et ois pakko olla ns. ajan hermolla.

    Tykkää

  8. Pitää nyt tänne tulla hekuttamaan, kun postilaatikkoon tipahti iloinen yllätys! Sain tänään vastauksen Kensingtonin palatsista, kun lähetin onnittelukortin Harryn ja Meghanin vauvauutisten johdosta lokakuussa! Ehdin jo luopua toivosta, että mitään vastausta edes tulisi… 😀

    Tykkää

    • Hienoa! Millainen kortti tuli? En muista, olenko nähnyt niitä kiitoskortteja somessa. Siellä on ilmeisesti Clarence Housessa postiosasto aivan tyystin jumissa ja kaikki vastaukset viipyy kuukausitolkulla. Ei kyllä mikään ihme, sentään kihlaus, vauva, häät, Charlesin 70v. ja raskaus käytännössä vuoden sisään. 😀

      Tykkää

      • Kortissa oli kuva Harrysta pitämässä puhetta Oseanian matkan 2. päivänä, Meghan pitelee sateenvarjoa. Takana oli teksti:

        The Duke and Duchess of Sussex, were touched by your very kind message following the happy news that they are expecting their first child. It really was most thoughtful of you to write as you did and Their Royal Highnesses send you their warmest thanks and best wishes.

        Tykkää

  9. Onpa kiva kurkistuskuva kuningatar Elisabethista. Taitaa hänkin siinä ihmetellä, että missä se Hovikirjeenvaihtaja oikein luuraa.

    Herttuatar Meghan kun kuuluu hovin tuoreimpiin jäseniin, niin oikeastaanhan se on ihan luonnollista, että hänestä myös kirjoitellaan niin hyvässä kuin kielteisessäkin mielessä… me ihmiset kun vaan ollaan sellaisia. Ja kyllähän vanhemmistakin jäsenistä kirjoitellaan, jos vaan suinkin joitain aiheenpoikasia löytyy, kuten esim. just’ hiljakkoin prinssi Philipistä.

    Lepotauko on kuitenkin välillä paikallaan, joten sanon Roosaa lainaten: ”Vedä rauhassa henkeä, blogi kyllä odottaa täällä siihen kunnes taas siltä tuntuu” 🙂

    Tykkää

    • Meghaniin kohdistuva mielenkiinto ja se, että hänen kuvansa ja nimensä myyvät, ei olekaan yhtään ihme. Täysin poikkeuksillista kuninkaallisten suhteen on kuitenkin tämä, miten törkeästi hänestä kirjoitetaan ja miten negatiivisesti. Mukana on myös rasismia ja naisvihaa, sekä ylipäätään aivan alentuvaa kohtelua. Siihen on puututtava ja sitä ei tule pitää normaalina, valitettavasti. Kuten aiemmin kirjoitin, tällainen kirjoittelu vaikuttaa haitallisesti koko yhteiskuntaan, ei vain Meghaniin.

      Tauko on usein sellainen asia, jota kannattaa pitää melkein mistä tahansa elämässä. Sitä ei usein huomaa, ennenkuin on melkein pakko ja sitten jälkeenpäin tajuaa virkistävän vaikutuksen. 🙂

      Tykkää

      • Omalta osaltani luen kuninkaallisista enimmäkseen vain täältä blogista, muualta hyvin satunnaisesti, joten en taida olla oikein perillä tuon negatiivisen kirjoittelun paljoudesta. On kuitenkin olemassa sanonta, että se on hyvä juttu kun puhutaan ja/tai kirjoitellaan, oli se sitten hyvää taikka pahaa, silleen ihminen tai asia pysyy julkisuudessa ja tunnettuna. Sanonta ei kuitenkaan taida oikein sopia herttuatar Meghanin tapaukseen, se nyt vaan juolahti mieleen tuosta negatiivisestä kirjoittelusta, ja sillä voisi ikäänkuin perustella tietämättömyyttään kirjoittelun paljoudesta ja luonteesta… tai jotenkin silleen.

        Taisin muuten olla eka, joka täällä blogissa ehdotteli nimiä Harryn ja Meghanin vauvalle. Mitäköhän nimiä minä silloin ehdottelin, en muista, joten täytyy varmaan yrittää niitä etsiä. Nyt taidan kuitenkin arvailla, että heille syntyy poika, ehkäpä jo maaliskuussa. 🙂

        Tykkää

  10. Hyvä Hovikirjeenvaihtaja,

    Kiitoksia tiedotuksesta. Kovasti aina odotan postauksiasi. Uuden blogiartikkelisi löytäminen on vieläkin ilahduttavampi hetki kuin uuden jakson ilmestyminen Emily Andrewsin ja Omid Scobien On Heir – podcastiin. Love it!

    Ymmärrän hyvin tunteesi ja tuskastumisen sosiaalisessa mediassa vellovaan sontaan ja negatiivisuuteen ja siitä aiheutuvaan pahaan mieleen. Myös minä olen kamppaillut jo pidempään asian kanssa. Enkä pelkästään kuninkaallisharrastukseen liittyen vaan yleisesti sosiaalisen median keskustelukulttuuri saa minut pahoinvoivaksi. Lukuvinkkinä asiaan suosittelen Jaron Lanierin kirjaa ”10 syytä tuhota kaikki sometilit nyt”. Kirjassa Lanier avaa, mielestäni ansiokkaasti, niitä prosesseja, joiden vuoksi negatiivinen viestintä saa sosiaalissa mediassa enemmän tilaa kuin positiivinen, miksi kaikkia meitä vaanii uhka tulla ”kusipääksi” käyttäessämme sosiaalista mediaa ja miksi meillä on aina huono olo sosiaalisen median käytön jälkeen.

    Mutta, kuten jo mainitsit, sosiaalinen media on oiva apu kuninkaallisharrastuksessa. Ja kuitenkin, jos haluamme vapauttaa itsemme välillä sosiaalisen median negatiivisuuden ikeestä edes hetkeksi, niin voisimmeko, vaikka yhteisponnistuksena, saada aikaiseksi ”Kuninkaallisharrastus ilman sosiaalista mediaa” postauksen? Josko keräisimmin yhteen paikkaan parhaat nettiuutissivustot kuninkaallisista? Seurattavimmat blogit? Mielenkiintoisimmat podcastit? Ja tässä voisimme käyttää myös laatukriteereitä ja jättää dailymailit ja muut törkyklikkisivustot kirjaamatta…

    Ymmärrän, että pyyntöni on suuri ja ponnistus kyseisen postauksen / listauksen aikaan saamiseksi on vaativa, mutta ehkä voisimme kollektiivisesti kerätä yhteen suosikkimme ja Hovikirjeenvaihtaja sitten toimittaa niistä meille yhden listauksen?

    Tuntevatko muut tarvetta tällaiseen somen ulkopuolisten nettilähteiden listaukseen?

    Kunnioittavasti teidän,
    Herttainen Herttuatar

    PS. Esiinnyin aikaisemmin täällä nimimerkillä Emilia Mäki, mutta koska ko. nimimerkki on myös usean henkilön oikea nimi, sekaannusten välttämiseksi on vaihtanut nimimerkkiä.

    Tykkää

  11. Mä en jaksa seurata brittihovia just nyt yhtään. Tähän osittain liittyy kyllä myös tuo Brexit-touhu, saavat touhuta siellä saarellaan mitä lystäävät. (Harmittaa vaan irlantilaisten puolesta).

    Muiden hovien kuulumisia olen sen sijaan seuraillut ja onpas monta teini-ikäistä kruununperijää jo! Plus prinssi Christian ja prinsessa Ingrid Alexandra. Jotenkin ihan salaa ovat päässeet kasvamaan lapsista teineiksi 😀 Kai sitä on vaan seuraillut enemmän oman ikäistä porukkaa ja pienempiä lapsia, kun sellainen itselläkin on.

    Liked by 1 henkilö

    • Eikö tosiaan olekin mahtavaa, että meille on yhtäkkiä popsahtanut upeiden kruununperijöiden nuori joukko! Minusta kuninkaallisrintamalla on alkamassa kokonaan uusi jakso – kruununprinsessojen aika! Mielenkiintoiset vuodet tulossa kuninkaallisharrastajalle!

      Liked by 1 henkilö

  12. Tässä tälleen suht’ äkkiseltään mieleen juolahtaneita pieniä postausehdotuksia piristykseksi Hovikirjeenvaihtajalle… jotta alkaisi taas kuninkaallisuus kiinnostamaan…

    – Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin muuttopäivä varmistui… jotain lisää Frogmore Cottagesta?
    – Hollannin kuninkaallisten ”uusi” koti… eli jotain lisää Huis ten Boschin palatsista?
    – Prinssi Joachimin ja prinsessa Marien muutto Pariisiin… minne sinne?
    – Spekulaatioita vallanvaihdosta Tanskassa… luopuisiko kuningatar Margarethe kruunusta?
    – Kuningatar Elisabet II, 92, vei tyttärensä, 68, metsästämään… jännittävä harrastus?
    – Belgian eläkeläiskuningas, 84, kieltäytyy isyystestistä… vai saisiko kuitenkin neljännen perillisen?
    – Prinsessa Madeleine on nyt myös kirjailija – esikoisteos ilmestyy kesällä. Tämä saattaisi jopa liittyä vuoden teemaan?
    – Mitä kuuluu prinssi Carl Philipille ja Prinsessa Sofialle… heidän vuoden teemansa?
    – Mitä kuuluu kruununprinssi Haakonille ja Mette-Maaritille?
    – Mitä kuuluu prinsessa Eugenielle ja Jack Brooksbankille… saataisiinko ehkä vauvauutisia 2019 aikana ?
    – Kuninkaan kruunajaiskruunu, kuningattaren kruunajaiskruunu… keillä hienoimmat, koreimmat, upeimmat?
    – Kaikkien maiden kuningashuoneiden kuninkaallisten perheiden jäsenistöstä jotain pientä… (esim. kuningas, kuningatar, lapset, lapsenlapset, ja kuninkaanlinna tai -palatsi, ja samalla voisi myös mainita jotain heidän työkuvioistaan, eli jotain pientä blogin vuoden teemasta)

    Iloa päiviin! 🙂

    Liked by 1 henkilö

  13. Nyt huhutaan camilla ja charlesin mahdollisesta lapsesta 🧐

    Kate teki itsekseen vierailun ja oli pukeutunut ei niin tätimäisesti. Alkaakihan työskennellä enemmän 🧐

    Tykkää

    • Niinpä… ”Australialainen Simon Dorante-Day väittää olevansa prinssi Charlesin ja herttuatar Camillan kauan kadoksissa ollut poika. Hovi ei ole vahvistanut miehen väitettä.”

      Ja prinssi William ja herttuatar Catherine olivat upea pari Britannian Bafta-Gaalassa.

      Tykkää

  14. Olivat todellakin 😍 mutta voi itku tuota Catherinen tämänpäiväistä puhetta..luulisi että vuosien aikana olisi edes vähän rutiinia tullut..Ymmärrän että on takuulla hermostuttavaa ja jännittävää, mutta kuuluu ikäänkuin työnkuvaan aika vahvasti..

    Tykkää

    • Minäkin katselin Catherinen molempia eilisen (13.2.) puheita suurella kiinnostuksella ja hämmentyneenäkin. V&A museon avauspuhe pari viikkoa sitten oli ensimmäinen, jossa kiinnitin aidosti huomiota Catherinen puheeseen ja sen esitystapaan. Eilisen puheet vahvistivat edelleen ajatustani siitä, että herttuatar taitaa olla todella ujo ja hermostunut julkinen puhuja. Julkisten puheiden pitäminen saattaa olla valtavan tuskallista hänelle. Tämä oivallus saa minut olemaan armollisempi arvioissani Catherinen työstä. Ensinnäkin, mahtavaa että hän sanoo edes jotain!! Kunhan edes jonkilainen ääni saataisiin tulevalle kuningattarelle, vaikkakin epävarma, samaa asiaa toistava ja värisevä. Kauan eläköön moninaisuus ja olkoon ujous osa sitä!

      Toisekseenkin, voi kun Catherine osaisi kääntää tämän heikkouden voimavaraksi. Tulisi ujouden kanssa ulos kaapista ja sanoisi, että ”hei, jännittää aivan kamalasti. Minä en varmasti ikinä totu tähän, mutta teen parhaani”. Saisiko hän maailman sympatiat puolelleen? En tiedä, mutta minun ainakin.

      Katen on varmasti vaikea (mahdotonta) saavuttaa puhetaidossa samaa taso kuin Meghan (joka on esiintymisen ammattilainen), Camilla (näittekö eilisen puheen Royal Osteoporosis Societyssä) tai vaikka Eugenie tai Sophie. Joten hyvin persoonallinen lähetymistapa tähän(kin) vaivaan voisi olla paikallaan.

      Tämä on muuten kauheaa spekulaatiota ja keittipsykologiaa, mutta voisiko Katen ”työujous” (work shy – mikä loistava termi) johtua enemminkin henkisistä esteistä (ujous, epäonnistumisen pelko jne.) kuin laiskuudesta tai kiinnostuksen puutteesta?

      Liked by 1 henkilö

      • Mä uskon myös, että Kate on aika ujo. Tai ainakaan ei mikään äärimmäisen avoin ’people person’, joka nauttii kanssakäymisestä. Olen itsekin aika introvertti, joten sympatiseeraan kovasti. Olen kuitenkin jo pidempään ihmetellyt, miksei sitä oteta työssä huomioon, jos näin on? Tietty määrä edustamistahan on pakko tehdä, siitä ei pääse mihinkään, mutta aika paljon tuota työtä voi silti itse muokata. Katen ei olisi mikään pakko käydä loputtomasti kameroiden räpsyessä tutustumassa aina uusiin paikkoihin, vaan hänelle voisi sopia hyvin toisenlaiset projektit. Jos nyt miettii vaikka Meghanin keittokirjaa tai ihan yksinkertaisesti oikeasti tehdä niinkuin KP väittää, eli todella panostaa niihin muutamiin suojelukohteisiin. Toki ei voi joka viikko vierailla samassa paikassa, mutta jos kulissien takana tutulla porukalla valmistelisi isompia kokonaisuuksia, joilla olisi sitten oikeaa merkitystä. En nyt osaa tästä heittää suoralta kädeltä mitään esimerkkiä, mutta sitä varten on henkilökunta! Ja itseasiassa tämä tuleva puutarhajuttu Chelsea Flower Showhun on vähän sellainen – työtä, mutta ei jatkuvaa vierailua uuteen paikkaan. Kuninkaalliset on siitä onnellisessa asemassa, että voivat muokata työnkuvaansa aika paljon. Ihmettelen, miksi Katen kohdalla siitä on tehty niin ahdas.

        Kiitos myös aiemmista kommenteistasi, anteeksi että olen ollut vastaamatta yrittäessäni pysytellä hetken kauempana blogista. Ehdotuksesi somettomasta seuraamisesta oli todella mielenkiintoinen ja olen sitä mielessäni pyöritellyt. Vaikeaa se voisi olla, sillä esim. mainitsemasi sinänsä mielenkiintoiset podcastit linkittyvät tiukasti brittien tabloideihin. Mutta kyllä siinä voisi silti olla itua! En lupaa mitään, kun niiden lupausten pitäminen on tällä hetkellä niin vaikeaa, mutta haudon tätä hiukan.

        Tykkää

    • Hämmästelin suuresti, miksi siinä alussa piti todeta, ettei ollut aikonut puhua, kun ei se puhe nyt kuitenkaan ollut mihinkään lautasliinan reunaan raapustettu. Ihan sitä samaa, jota Katen puheenkirjoittajat tuntuvat normaalistikin tuottavan ja vaikutti aika valmiiksi kirjoitetulta. Olen HH:n kanssa samoilla linjoilla ujoudesta, mutta toisaalta myös sitä mieltä, että työhönhän se kuuluu ja homman on jotenkin sujuttava. Tämäkin tilaisuus oli kuitenkin nelikon oman säätiön itse järjestämä tilaisuus, jonka aiheena oli Katen ihan absoluuttinen ykkösteema – kyllä sellaisessa tilaisuudessa hiukan täytyy antaa itsestäänkin. Ja nythän siis Kate antoi, mistä pisteet! Toteutus vaan ihmetytti.

      Tykkää

      • Ja oli puheenpitäjän ulosanti mikä tahansa, niin puheiden kirjoittajat voisivat skarpata ja kovasti. Lasten ensimmäisten vuosien hoivan merkitys mielenterveyden kannalta on tullut jo varsin selväksi, nyt voisi jo vaikka avata keinovalikoimaa (siis jotain muutakin kuin ”tuetaan kasvattajia” – miten?). Näistä puheista puuttuu kaikki kosketuspinta, johon voisi kiinnittyä. Myös V&A museon avauspuhe oli niin mitään sanomaton, että huh huh.

        Muutama Meghanin puhe on saanut minut liikuttamaan kyyneliin (opiskeluoikeuspuhe ja feminismi on ihmisoikeuksien puolustamista – puhe). Henkilökohtaisuusko se on, joka Catherinelta puuttuu? Vaiko sisällön ympäripyöreys?

        Miten muut kuningattaret / prinsessat puhuvat? En ole nähnyt esim. Mathilden tai Letizian puhuvan julkisesti, mutta se johtunee kielestä, muihin kuin englanniksi pidettyihin puheisiin törmään harvoin mediassa.

        Nyt kun meillä on tämä työn teemavuosi – niin miten olisi ”kuninkaalliset puheet” tai ”kuninkaalliset naiset puhujina” postaus? Ja joulukalenterissa äänestetään meidän suosikkipuheita? Ja suosikkiavustuskohteita ja projekteja jne.?

        Tykkää

        • Jep, toistoa on todella pahasti nyt ja on ollut jo jonkin aikaa. Puheenkirjoittajat ei joko tiedä itsekään aiheesta muuta tai sitten eivät uskalla mennä yhtään syvemmälle jostain syystä. Siihen nähden, että tämä puhe esitettiin spontaanina, olisi voinut luulla, että siihen olisi tarttunut jotain päivän keskusteluista ja esityksistä. Ja tietysti se, mitä puheet kaipaavat, on henkilökohtaisuus. Ja sitähän on Meghanin puheissa ja esim. siinä Camillan osteoporoosipuheessa. Sekä tämänpäiväisessä taksipuheessa, joka oli aivan mahtava 😀 Meghanin sanotaan kirjoittavan itse puheensa ja uskon siihen kyllä, sillä siltä ne kuulostavatkin. Henkilökohtaisilta ja Meghan myös osaa ne niin, ettei jatkuvasti tarvitse olla katse paperissa. Toki on myös kokemusta taustalla paljon.

          Muiden kuninkaallisten puheet ovat tosiaan vähemmän tuttuja. Osin juuri kielestä kyse, mutta myös siitä, että jäävät mediassa vähemmälle huomiolle. Pitää koittaa kaivella jossain vaiheessa jotain englanninkielistä muiltakin kuninkaallisilta (tai edes ruotsia).

          Älä nyt sentään vielä ota joulukalenteria puheeksi, tulee kauheat paineet! 😀 😀

          Tykkää

          • Camilla on kyllä ottanut yleisönsä loistavasti tällä(kin) viikolla (osteoporosi, taksit ja siivet). Miten hän aina onnistuu näyttämään siltä, että hänellä on aidosti hauskaa töissä? Tai ehkä hänellä on. Ehkä Camilla tosiaan nauttii siitä mitä hän tekee.

            Minun pitäisi varmaan itsellä alkaa blogaamaan, kun koko ajan tulee mieleen teemoja, joista Hovikirjeenvaihtajan pitäisi kirjoittaa. Mutta ehkä jään kuitenkin vielä nauttimaan lukijan rennosta osasta ja kasvattamaan toisten paineita.

            Joulukalenteria odotan melkein yhtä paljon kuin Ascotin hattuäänestystä, joten kai siihen voi jo vähän viitata 😉

            Tykkää

            • Olen tämän tuhat kertaa todennut, mutta Camillahan on toimittajakunnan ja kuvaajien suosikki. Lähinnä juuri siksi, että hän antaa aina itsestään ja on myös ilmeisesti tosi hauska ja ystävällinen. Minusta se välittyy kuvistakin ja vaikka muutenkin tykkään Charlesista, on hän erityisen sympaattinen aina Camillan kanssa yhdessä ollessaan.

              Ai Ascotin hatutkin on odotuslistalla?! 😀 Se olikin kyllä hauskaa, itsekin tykkäsin. Jotenkin jäi sellainen fiilis, ettei ehkä ollut kaikkien suosikkijuttu, mutta voihan skipata, jos ei kiinnosta. Eiköhän siis tänäkin vuonna äänestellä. 🙂

              Tykkää

  15. Voimaannuttavaa talvilomaa toivotan Hovikirjeenvaihtajalle! Jokainen tarvitsee välillä breikkiä rutiineihinsa. Postauksiasi on ollut mukava lukea! Twitteriä ei käytä. Tämä aihepiiri antaa harmitonta iloa elämään. 😊. Kiitos myös muille kommentoijille ideoista. Etsinkin nyt tanskalaisesta Billed Bladet lehdestä juttua Joachimin ja Marien muutosta Pariisiin. Kouluruotsilla saa hyvin selvää tanskankielisestä tekstistä, puhuttuna ymmärtäminen on tosi vaikeaa. 😊

    Tykkää

  16. Meinasin, että en kirjoita mitään. Kun tuntuu, että aina kun kirjoitan Katesta, niin kritisoin häntä. Mutta katsoin silmät pyöreänä hänen pitämäänsä puhetta. Esiintyminen on kaikille enmmän ja vähemmän vaikeaa, mutta se on hänen ammattinsa. Kate on ammatiltaan esiintyjä. Hänellä on brittien paras valmennustiimi takana, tuki ja muu ja silti lopputulos on tuollainen. Huono. En vaan voi käsittää, miten asia on näin.

    Rutiinia ei tule koskaan muodostumaan, jos esiintymisiä on harvoin. Koskaan ei opi paremmaksi, jos ei laita itseään likoon. Ei kehity, jos ei anna itsensä epäonnistua. Nämä kaikki tuntuvat puuttuvan hänen kuninkaallisuraltaan. Ja se ei ole median vika, yleisön vika tai minkään ulkopuolisen vika. Vaan ja ainoastaan Katen ja hänen hovinsa.

    Tykkää

    • Olen tätä aiemminkin toistellut, mutta mun mielestä Katen kohdalla on tehty karhunpalvelus sillä, että hänen uransa on laitettu etenemään niin mahdottoman hitaasti ja sitten siihen päälle ylistetään joka käänteessä (tai kuka nyt sitten on ”laittanut”, itsehän tähän on taatusti päässyt vaikuttamaan). Ei tosiaan synny mitään rutiinia, kun Kate aloittaa jotenkin jatkuvasti alusta. Muutenkin töitä on harvakseltaan ja sitten väliin pitkiä taukoja, eikä kovin usein puheita tai muuta esiintymistä. Toki se on ymmärrettävää, jos se on vaikeaa tai pelottavaa, mutta eihän tämä toisaalta mene ohi silmät sulkemalla. Minusta Kate kyllä tässä välissä kehittyi tosi hyvin, mutta nyt on otettu ehkä vähän takapakkia. Hänen kannattaisi ehkä uskaltautua menemään puheissa vähän henkilökohtaisempaan, ehkä joku vitsi mukaan jne, jos se siitä helpottuisi. Nyt nämä on niin teennäisiä, ettei ihme, että niitä on vaikea esittää mitenkään elävästi tai persoonallisesti.

      Tykkää

      • Muutaman Katen puheen katsottuani en ole niitä halunnut katsoa, kun olivat niin vaivaannuttavia. Toisaalta sympatiat ovat Katen puolella – en itsekään pidä esiintymisestä, mutta hän on tiennyt mihin ryhtyy ja niitä resursseja on, että voisi kehittyä.

        Liked by 1 henkilö

  17. Olisi mielenkiintoista verrata Katen ensimmäistä puhetta nyt viimeisimpään. Mikä on muuttunut vai onko mikään.

    Ylipäätään minua kiinnostaa tosi paljon kuninkaallisten puheet. Yksi koskettavimmista ja mieleenpainuvista oli se Victorian yksi sana Ruotsin terrori-iskun jälkeen (tillsammans). Yhdellä sanalla hän pystyi antamaan tukea, ymmärrystä ja uskoa tulevaisuuteen. Upeaa.

    Tykkää

    • Minä suoritin pikagooglauksen nuorempien kuningattarien puheisiin.

      Mathilde tuntuu olevan ammattimainen esiintyvä, mutta onpa vahva aksentti englannissa. Se voitanee antaa anteeksi, kun hän taisi jos ennen kruununprinsessaksi ryhtymista puhua kaikkia kolmea Belgian virallista kieltä:

      Maximan puhetapa on hänelle tyylillisesti rohkeaa, mutta jotenkin häiritsee tuo jatkuva liike puhuessa:

      Letizia onnistuu mielestäni hyvin

      Mary on loistava (mutta englanti äidinkielenä antaakin etumatkaa tässä kisassa)

      Tanskan Mariesta ainoa löytämäni englanninkielinen video on vuodelta 2010, mutta hyvin oli jo tuolloin homma hallussa:

      Mette-Maritista saattaa näkyä eniten jännittämisen eleitä tässä sarjassa?

      Victoria on erinomainen

      Madeleinen tyylinäyte ja vähän Silviankin
      https://www.gettyimages.fi/detail/video/princess-madeleine-bernadotte-speaks-for-the-world-news-footage/456467088

      Ja Sofia kuittaa ruotsalaisen mahtavan ammattitaidon:

      Ja ei ammattilaisista tässä vielä Yorkin princessojen taidonäyte:

      Jaksaako joku muu kahlata näitä läpi? Mitä mieltä olette?

      Tykkää

      • Kiitos näistä! Pitää joskus kuunnella kaikki alusta loppuun, nyt kuuntelin vain pätkiä sieltä täältä. Muistan, kuinka hämmästynyt olin, kun ensimmäisen kerran kuulin Mathildea englanniksi. Aksentti kiinnitti huomion, mutta myös hirveän pehmeä ja jotenkin paikoin lapsenomainen ääni. Se toki ei kerro sisällöstä mitään! Sofia taas on ihan pro, muistan ylistäneeni tuon puheen jälkeen häntä valmiiksi prinsessaksi. Myös Eugeniella ja Beatricella on sellainen tyyli, että luulisi heitä paljon kokeneemmiksi, kuin ovatkaan ainakaan kuninkaallistyön puitteissa.

        Tykkää

    • Victorialta nämä jutut tulee niin sydämestä, että se ero on ihan valtava ulkoa opittuun. Toki osa on vain työtä, mutta tuollaisessa tilanteessa hän on kruununprinsessa, osa kansaa, mutta myös ”äitihahmo”. Jos taas verrataan britteihin, William ei päästä roolia ihon alle sillä tavalla, vaan on aina ulkopuolinen.

      Tykkää

    • Näissä puheissa on varmaan erona se, että ihka ensimmäistä on harjoiteltu ihan älyttömästi, mutta kyllä se näkyykin. Muistan ajatelleeni, että kehittymiselle on varaa (mikä toki olikin täysin normaalia), mutta nyt kun katsoo, tuo ekahan on paljon sujuvampi ja miellyttävämpi, kuin uusin. Viimeisimmästä näkee, ettei Kate osaa siitä tippaakaan ulkoa tai vedä lonkalta, vaan kaikki luetaan käytännössä suoraan paperista ja vilkuilu yleisöön on jopa vähän hermostuttavaa katsottavaa.

      Tykkää

      • Jännä, kun Pod Save The Queen -podcastissa kyseistä puhetta kehuttiin maasta taivaisiin, itse olen kyllä samaa mieltä tämän blogin keskustelijoiden kanssa, että puhe oli huono. Väittivät tuossa podcastissa, että Katen ei ollut tarkoitus puhua, ja hän olisi illallisen aikana raapustellut puheen kasaan spontaanisti paperinkulmaan. Toimittaja Russel Meyers oli istunut Katen lähellä ja kuulemma todistanut hänen raapustelunsa. Minusta tämä puhe ei kyllä vaikuta ollenkaan sellaiselta että nuo korulauseet olisi kyhäilty paperille spontaanisti. Olin ihmeissäni kun toimittajakin näin väitti ja kuulemma myös palatsin työntekijä oli ollut hämmästynyt Katen puheesta, jota ei mukamas oltu lainkaan suunniteltu. Oliko ehkä haluttu antaa vaikutelma että Katekin on omistautunut asialleen ja osaa improvisoida, vastauksena kaikkeen kritiikkiin. Jos, niin tuntuu kyllä aika oudolta järjestää pienimuotoinen ”huijaus” ja uskotella palturia toimittajille, jotka näköjään uskovat. Olisipa Katella paremmat keinot ottaa homma haltuun, hän on varmasti osaava ja fiksu nainen joka vain kärsii jännittämisestä.

        Tämä viikko mennyt seuratessa Meghanin vauvakutsujen uutisointia, alkaa oma keskittyminen muihin töihin jo vähän kärsiä, nyt kun noita vauvakutsujen tietomuruja on pitänyt tutkia ympäri nettiä :D. Herännyt paljon ajatuksia. Siis ensinnäkin tietysti se, että olisiko kutsut voitu säilyttää yksityisinä, ja itsehän tässä kaikilla klikkauksillaan on mukana kasvattamassa kysyntää paparazzikuville ja nettiartikkeleille. Toisaalta ehkä kutsut ovat myös toinen Meghanin ja etenkin hänen ystäviensä ”vastaiskuista” hänen puolustamisekseen. Miksei hankkisi kaikkein upeinta huoneistoa ja ylellisyyksiä, jos siihen on omalla menestyksellä ansaittua rahaa, himmailua kateellisten pelossa tähän maailmaan mahtuu kyllä aivan riittämiin, ainakin näin suomalaisesta näkökumasta. Mutta jännä oli nähdä Meghan näin erilaisena ja eri ”roolissa”, viikonloppuna sitten taas aivan erilaiset, perinteiset kuninkaalliset kuviot Marokon-matkalla.

        Tykkää

        • Minäkin ihmettelin kovasti tuota Pod Save the Queenin hehkutusta tästä puheesta. Jotenkin tuntui teennäisen positiiviselta hehkuttamiselta. Olisivatko tyytyväisiä kun Kate ylipäätänstä puhui? Edellisessä jaksossahan he kritisoivat sitä, kuinka vähän Kate sanoo.

          Minäkin olen seurannut Meghanin vauvakutsuja hämmennyksen ja jopa pienen itseinhon vallassa. Hyvänen aika, saahan nainen nyt vauvakutsuille osallistua, erityisesti omilleen, ilman että me suuri yleisö ollaan joka yksityiskohtaa kyyläämässä. Yritin olla klikkaamatta paparazzi-juttuja, mutta lopulta sorruin tiirailemaan salakuvia. Auts. Todella pelottavalta tuntuu tuo kuvaajien ja toimittajien määrä ja aika järkyttävää, että kuvaillaan ikkunoiden läpi ja heijastusten kautta jne. Toivottavasti rouvan pää kestää tätä menoa.

          Kutsujen kuluista en ole mitään kummemmin lukenut, mutta kun katsoo, minkälainen kiinnostuneiden lauma herttuatarta seuraa, niin uskoisin ettei ihan joka kadunkulman pensionaatti, mummon pulla puoti tai pizzeria pysty pitämään tarvittamaa turvallisuus- ja yksityistasoa. Turvallisuus ja yksityisyys lienee parhaiten turvattu kalliimmissa hotelleissa ja ravintoloissa, joissa näihin joudutaan panostamaan myös muiden VIP-vieraiden osalta. Täytyy myös muistaa, että Meghan ei ole ainoa, jonka turvallisuutta ja yksityisyyttä tulee näissä juhlissa vaalia, vaan mukana on useita muitakin naisia, joihin aseman perusteella kohdistuu kohonnut turvallisuusuhka.

          Tykkää

          • Mä olen seurannut New Yorkin reissua valitettavasti kasvavien negatiivisten tunteiden vallassa. Olen 100% sitä mieltä, että Meghanin täytyy edelleen voida matkustaa ja yhtälailla Yhdysvaltoihin, kuin muuallekin. Samoin on täysin itsestään selvää, että mukana elämässä ovat ihan entiseen tapaan ystävät ”aiemmasta elämästä”. Sekin on faktaa, että Meghan ja ystäväpiirinsä ovat varakkaita.

            Mutta. ISO mutta. Mä en ymmärrä tätä julkkistouhua. Turvallisuus ja yksityisyys täytyy ottaa huomioon, mutta kun rahasta ei ole kiinni, eikö tosiaan ole muita paikkoja järjestää yhden maailman seuratuimman naisen baby shower, kuin keskellä Manhattania yltiökalliissa julkkishotellissa? Hotelli herättää huomiota, vieraat saapuvat suoraan pääovelle vuorotellen, sisään kannetaan avoimesti kaikki juhlissa tarvittava, juhlakalu itse poistuu ja saapuu lukuisia kertoja erilaisista julkisista ravintoloista ja muista tiloista pääovista turvamiesten saattelemana, isojen aurinkolasien takaa hymyillen ja seurueen pyöriessä ympärillä. Tässä on mun makuun nyt aivan liikaa julkkismeininkiä ja tarkoitushakuisuutta, vahingossa tällainen ei tapahdu.

            Selvää tietysti on, että kuninkaalliset on varakkaita. Palatseja, isoja autoja, kalliita matkoja, hienoja vaatteita riittää ja Meghanilla on vielä omaakin varallisuutta, sekä toki rikkaita ystäviä. Mutta tuohon rooliin vähän niinkuin kuuluu, ettei sitä hierota yleisön naamaan. Yhdysvalloissa julkkiskulttuuri on tällainen, eikä siellä varmasti Meghanin toiminta herättänyt huomiota, mutta en kyllä yhtään ihmettele, että Britanniassa ja Euroopassa muutenkin, kysymyksiä on herännyt. Kardashianit toimii näin, ei kuninkaalliset.

            Ehkä tämä on osa Meghanin ystävien kampanjaa näyttää Meghan positiivisessa valossa ja hyväksyttynä, mikä on minusta kunnioitettava aie. Mutta pitäisi miettiä, miten tilanne näyttäytyy ulkopuolisille. Ja etenkin, miten se vaikuttaa jo alunperin hankalaan julkisuuskuvaan. Itseään ei tarvitse sulkea piiloon komeroon, mutta kyllä minusta jonkinlaista harkintaa kannattaa käyttää. Faktaa kuitenkin on, että tällainen seurue olisi voinut viettää aivan uskomattoman ikimuistoiset päivät miljoonassa muussakin paikassa ilman tätä ylimääräistä showta.

            Tykkää

            • Nyt kun sinä tämän näin sanot, näen minäkin ehkä samaa valoa. Eli varmasti olisi jostain keski-lännen erämaasta, Kalifornian kukkuloilta taikka Skotlannin nummien keskeltä voinut löytyä joku aidattu luksusresort, jossa rouvat rikkaat ja kuuluisat olisivat voineet pikkukekkerit viettää hieman vähemmällä julkisuusrumballa. Kuvia katsellessa pohdin sitäkin, että eikö löydy tuon tason hotellia, jossa olisi autotalli, josta suora käynti hotelliin? Paljon julkisuushässäkkää olisi sekin vähentänyt.

              Totta turiset, paremminkin olisi tämän voinut hoitaa…

              Toisaalta julkkiset hyötyvät julkisuudesta. Voisiko tämä olla Meghanin tukitoimenpide ystäville? Paljon lisää palstamillimetrejä kavereille?

              Tykkää

            • Luulen, että jopa sieltä New Yorkista olisi löytynyt paikkoja, joissa homma olisi hoitunut vähän pienemmällä huomiolla. Esim. jo mainitsemasi autotallit olisivat käteviä.

              Tosin se piti vielä lisäämäni edelliseen, että kuten tiedät, en kyllä välitä mahdottomasta salailustakaan. Monet hovit hoitavat tilanteen niin, että esim. yhdet kuvat sallitaan. Lisäksi mahdoton kikkailu voi olla turvallisuuden kannalta haitaksi. Tasapainoa kai tässä lähinnä haen, ei kumpaakaan ääripäätä.

              Tykkää

            • Joo, kyllä varmasti amerikkalainen julkkiskulttuuri vaikuttaa. Kutsuthan luultavasti eivät ole Meghanin itsensä järjestämät vaan ystävien. Onkin ollut kommentteja, että Meghanin kannalta voisi toisaalta olla parempi, jos ystävät vähän hillitsisivät. Jotain yritystä on ollut tuoda vähän toistakin näkökulmaa, esimerkiksi Meghan hankkinut lahjoja firmalta joka tekee rauhantyötä ja juhlien kukka-asetelmat menivät lahjoituksina eteenpäin sairaaloihin ym.

              Todella jännä, miten New Yorkin matkasta tuli julkinen, ja näitähän me emme koskaan saa tietää, että missä oli tarkoitushakuisuutta, kuka paljasti, kuka vuoti, miten paparazzeja voisi välttää vai voisiko. Kuitenkin Meghan oli viettänyt kolme päivää kaupungissa ilman että julkisuudessa näkyi mitään. Itse ihmettelen kyllä vähän, miten vaikka brittikuninkaallisten nuori polvi pystyy liikkumaan yhtään missään ilman että joku kertoo medialle. Olen välillä miettinyt, että ehkei kuvaussäännötkään auta ja he vain eivät käy missään, ja se on lopulta se syy miksi harvoin näemme kuvia 😀

              Tykkää

            • Mediassa on ollut se käsitys, että Serena Williams olisi toiminut emäntänä ja hänhän ei välttämättä osaakaan ajatella tätä ”kuninkaalliselta” kantilta. Toki henkilökuntien toivoisi tällaisessa tilanteessa hiukan konsultoivan keskenään. Minustakin oli oikein positiivista, että noita ”ajattelevaisempia” osia juhlista on myös näkynyt mediassa. Tällaisella julkisuudella on kuitenkin aina merkitystä, joten se on oikein positiivinen ”hopeareunus”.

              New Yorkin kaltaisessa kaupungissa taitaa olla lähes mahdotonta kokonaan välttää julkisuutta. Jostain luin, että suorastaan toimintakulttuuriin kuuluu ravintoloissa ym., että paparazzeilla vinkataan. Mutta kuten tuossa HH:lle totesin, haen ehkä sellaista tasapainoa. Ei missään tapauksessa tarvitse olla tiukasti salassa, mutta ei myöskään esiintyä täyteen julkkistyyliin. Ja siis julkkistyylillä haen isoja seurueita, aurinkolaseja, autoon hyppäämisiä kadulla – tätä kuvastoa, joka on niin tuttua juorulehdistä. En siis sinänsä sitä, että joku nyt sai tietää, että Meghan on kaupungissa vaan sitä tyyliä, millä asiasta päästiin raportoimaan.

              Sitä ei tosiaan taida kukaan ulkopuolinen varmaksi tietää, kuinka paljon pystyvät liikkumaan. Britanniassa se toki on siinä mielessä helpompaa, että media ei liiemmin julkaise paparazzikuvia. Katestä oli nyt juuri ne kuvat Pippan kodin ulkopuolella, enkä muista vuosiin nähneeni sellaisia. Yleisön ottamia kännykkäkuvia sitten kyllä jonkun verran kiertää. Niiden perusteella Kate käy lenkillä, kaupoissa jne. mutta mahdotonta on tietysti sanoa, ovatko kuvat vain todiste runsaasta liikkumisesta kodin ulkopuolella, vai todiste juuri joka ikisestä käynnistä jossain. Veikkaan kyllä, että aika paljon on mahdollista liikkua myös niin, ettei siitä isompaa huomiota seuraa. Harry ja Meghanhan ovat itseasiassa olleet tässä tosi taitavia. Häämatkasta ei edelleenkään kukaan tiedä mitään, seurusteluajalta ei sen enempää ihan muutamia kuvia lukuunottamatta, kakkoskodistakaan ei tuntunut kukaan ensin tietävän mitään. Heillä on selvästi taitoa pitää asiat omana tietona ja lähipiiri, joka osaa olla hiljaa. Kullanarvoisia varmaan molemmat.

              Tykkää

            • Muutama tyylikäs instagramkuva juhlista olisi voinut olla todella viehättävä yllätys meille faneille.

              Olisiko tässä voinut kuitenkin käydä vähän ”vanhanaikaisesti” – että järjestävä taho vain ei tullut oikein arvioineeksi julkisuuspyörityksen laajuutta? Ihmiset näitä asioita joka puolella ratkovat, eivätkä he ole sen viisaampia (tai tyhmempiä) kuin mekään. Mokia sattuu. Ja viisasta on ottaa niistä opikseen.

              Tykkää

            • Serena Williamsiahan on väitetty mediassa emännäksi ja hänellä ei luonnollisesti voi olla samaa tietämystä ”kuninkaallisesta toimintatavasta”, kuin brittihovissa. Tasapainoa tässä haetaan ja toivottavasti otetaan opiksi, mikään maata kaatava juttuhan tämä ei tällaisenakaan tietenkään ollut!

              Tykkää

        • En usko ikinä, että Kate raapusti tuon puheen johonkin paperinkulmaan, en vain yksinkertaisesti usko. Tai jos näin todella on, kyseenalaistan erittäin vahvasti sen, miten normaalisti puheet kirjoitetaan ja niihin valmistaudutaan, koska tätä samaahan se aina on. Jos tämä lopputulos todella saatiin Meyersin kuvaamalla tavalla, on siis ilmeisesti niin, että etukäteen sovitutkin puheet tuherrellaan kokoon jossain automatkalla ja luetaan kerran läpi. En nyt ihan siihenkään usko, joten taitaa olla toimittajalta ja etenkin KP:ltä mukana ”vähän” värikynää.

          Vastaan tuohon vauvakutsuasiaan alle (tulikin näköjään yläpuolelle) Herttaisen Herttuattaren viestin perään, kun ajatukset liittyy molempiin.

          Tykkää

  18. Herttuatar Camilla, kuningatar Mathilde, kuningatar Maxima, kuningatar Letizia, kruununprinsessa Mary, prinsessa Marie, kruununprinsessa Mette-Marit, kruununprinsessa Victoria, prinsessa Madeleine ja kuningatar Silvia, prinsessa Sofia, prinsessa Eugenie ja prinsessa Beatrice, kruununprinsessa Leonore, ja herttuatar Catherine

    Suoritin kuuntelun… Ensinnäkin, kaikki edellä mainitut lukevat puheensa jostain paperista paitsi herttuatar Camilla, Yorkin prinsessat, ja prinsessa Madeleine esitellessään äitinsä. Vaikea sanoa, mutta eniten taisi miellyttää herttuatar Camillan, kruununprinsessa Maryn, ja Yorkin prinsessojen esiintymiset, unohtamatta reipasta kruununprinsessa Leonorea. Enkä näe ”moititun” herttuatar Catherinen esiintymisessä kamalan suuria vikoja, paitsi sen hiukan liiallisen paperiinsa vilkuilemisen. Ehkä puheenkirjoittajan pitäisi aina välillä kirjoittaa siihen puhepaperiin, että hengähdä välillä syvään ja sano jotain mukavaa. 🙂

    Tykkää

    • Iso osa Katen ”ongelmista” liittyy tosiaan tuohon puheenkirjoittamiseen, eipä nuo ole kummoisia puheitakaan. Williamilla on minusta parempia, jotenkin henkilökohtaisempia, eikä ihan saman toistoa. Tiedä sitten, kuka ne kirjoittaa, William itse vai yksityissihteeri.

      Tykkää

  19. Vastailen tänne kun jostain syystä ylempänä Vastaus-linkki ei aukea.

    Luulen että Meghanin ympärillä median mielenkiinnon ja turvallisuuden kanssa on tällä hetkellä tosi suuria paineita ja vaikeuksiakin. Jos ajattelee, että Suomenkin iltapäivälehdissä Meghan nousee lööppeihin harva se päivä, median nälkä ympäri maailman on tällä hetkellä todella kova. Esim. vielä viime kesänä hän lensi normaalisti kaupallisella lentoyhtiöllä lomalle Kanadaan, nyt oli yksityiskone. Mielenkiinto aiemmin ei yksinkertaisesti ollut niin voimakasta. Ehkä tässä kohtaa tapahtui monta asiaa: muutaman päivän sisällä paljon julkisilla paikoilla liikkumista, eli tieto vuotaa väistämättä. Ystävät, jotka halusivat järjestää tietynlaiset juhlat, joka vaikutti esim. paikan valintaan. Ja juuri tuo mainitsemani paine syynä, miksi järjestettiin väistämättä edessä oleva kuvaus näin, eli vähän teennäiset ja täyden tällingin marssimiset hotellin ovista sisään ja ulos, sen sijaan että kuvaajat sitten tulisivat ovista ja ikkunoista sisään. Ja vielä mahdollinen PR-kampanja. Mutta tosiaan tasapainoa olisi hyvä hakea, ehkä noita tavaroita nyt edes olisi voinut roudata sisään jotain muutakin reittiä..?! 😀

    Tykkää

    • Yksityiskoneesta pitää muuten sanoa erikseen, että viimeisimmän tiedon mukaan sen omistivat ilmeisesti Clooneyt ja samalla kyydillä Lontooseen palasivat myös Amal ja lapset. Joten kenenkään ei pidä luulla, että jollain veronmaksajien varoilla yksityiskoneella lenneltiin. Tällaistakin kuvaa mielellään kuitenkin mediassa annetaan, kuten tavallista.

      Tykkää

      • Vai oli kone Clooneyen (miten tuo taivutetaan oikein?). Mielenkiintoinen yksityiskohta. Vielä mielenkiintoisempaa on, kuinka paljon tarina muuttuu sen mukaan mainitaanko tämä vaiko ei. Tämä on kyllä todella mielenkiintoista, kuinka paljon tarinaa muuttavat pienet yksityiskohdat – silloin kun ne sanotaan tai silloin kun niitä ei sanota.

        Tykkää

      • Juuri näin, mieluusti halutaan käsittää väärin. Ja toisaalta olen vähän alkanut ajattelemaan, että miksi ei eläisi ylellisesti, jos on siihen varaa ja mahdollisuus, kun veronmaksajien rahoistahan tosiaan ei ole kyse. Kensingtonin palatsi on usein todennut, että vaatehankinnat ja tämäkin matka, joiden hintaa kauhistellaan, ovat ”privately paid”. Minulle se on myös osa Meghanin voimaannuttavaa tapaa olla oma itsensä ja arvostaa itseään, häpeilemättä, muiden mielipiteistä välittämättä.

        Tykkää

        • Tässä vielä ihan mielenkiintoinen analyysi: https://www.laineygossip.com/meghan-markle-in-new-york-with-friends-including-serena-williams/52016?celebrityId=29056

          Pointtina vaan tälle tämänpäiväiselle kommenttitulvalleni että tavallaan siis arvostan myös sitä, että yritetään tehdä porukalla PR-liike tilanteen korjaamiseksi, jos tässä nyt sellainen kyseessä on. Kuten tuossa artikkelissakin sanotaan, ehkä liikaa ajatellaan perinteistä kuninkaallista tapaa toimia eikä hyväksytä niin helposti muita keinoja asian ratkaisemiseksi, kuten nyt tätä ’Hollywood-strategiaa’. Eri asia on, miten tämä tulee onnistumaan, vai voiko ylipäätään tehdä mitään, millä todella olisi vaikutusta.

          Ja mun on pakko sanoa, että itselleni Meghan on tosiaan voimauttava hahmo siinä mielessä, että saanut huomaamaan omassa elämässä joskus vastaantulevia naisvihamielisiä asenteita tarkemmin ja kyseenalaistamaan niitä. Ja samaan teemaan liittyen esimerkiksi Smart Worksin sanoma on minusta loistava, sillä se tuo esiin niitä keinoja, joilla naiset voivat lisätä itsearvostustaan ja vaikuttaa omaan elämäänsä, ja sitä tavallaan Meghan minusta nyt myös tekee, ja varmasti aina tehnyt tavalla tai toisella.

          Tykkää

        • Tätä kuninkaallisten (ja muiden raharikkaiden) kerskakulutusta voisi poliittisesti kritisoida sosiaalisista ja ekologisista näkökulmista. Ok, Meghanin (ja monen muun superjulkimon) tapauksessa rahat on itse ansaittu, mutta missä menee kohtuus? Eikö upea ja kallis riitä? Miksi pitää olla superupeaa ja superkallista? Samaan aikaan kun lukemattomat maailman lapset elävät sanoin kuvaamattomassa kurjuudessa? Kun Meghan oli New Yorkissa hurvittelemassa, kävi Harry tsemppaamassa organisaatiota, joka ruokkii Brittien nälkäisiä lapsia. Siis yhdessä maailman rikkaimmista maista on lapsia, jotka eivät saa tarpeeksi syödäkseen.

          Ja vaikka UK:n kuningasperheen kulut olisivatkin ”privately paid”, niin mistä rahat ovat alunperin tulleet? Kuningasperheissä hyvin harvat ovat niitä itse ansainneet. Vaikka nyt ei verovaroilla elettäisikään, niin jossain vaiheessa historiaa varat ovat kansalaisilta tavalla tai toisella kerätty. Paitsi että oliko niin, että UK:ssa ei ole kansalaisia vaan he ovat alamaisia?

          Toisaalta taas – kuninkaallisten magia tulee loistosta ja sitä kautta kuluttamisesta. Seuraisimmeko me kuninkaallisia, jos kaikkien pukeutumispolitiikka seurailisi Annen tyyliä? Tai mitä jos tiarata laitettaisiin kaupan ja rahoilla autettaisiin maailman köyhiä?

          Onko kuninkaallisen siis kulutettava kuninkaallisesti ollakseen kuninkaallinen?

          Tykkää

  20. Joo, toki ekologisuuden kannaltahan tällainen kuluttaminen on aivan älytöntä. Mutta toisaalta sama kysymys kuluttamisesta koskee meitä kaikkia ja länsimaisen elämän koko rakennetta. Se on vielä niin paljon laajempi kysymys. Ja sitten, kun kuninkaallisilla on se toinen puoli, siis samalla kun toki heillä on aivan liian monta paria aurinkolaseja ja kenkiä ja takkeja yhden ihmisen tarpeisiin nähden (niinkuin monilla muillakin), he voivat käyttää mielipidevaltaa ja pitää esillä hyviä tavoitteita ja vaikeita ongelmia, ja rohkaista meitä tavallisia pulliaisia siihen, että jos jotain ostamme, olisimme tietoisempia kuluttajia ja tekisimme eettisiä valintoja. Minulle tämä Meghanin kohdalla konkretisoituu aika hyvin, ja hän tekee tätä ”hyvien asioiden ajamista” monilla alueilla tietoisesti ja tavoitteellisesti toisin kuin moni poliitikko, urheilija, filmitähti tai vaikkapa tuolla hänen babyshowerissa paikalla ollut, jolla myös olisi mahdollista ottaa kantaa. Eli vastuunkanto on myös aika suurta. Samoin voisin sanoa, että vaikka Williamin kannanotot ilmastonmuutokseen ja mielenterveyteen liittyen saavat mut antamaan hänelle anteeksi kaiken ökyilyn, sen verran suurelta palvelukselta se tuntuu saman sukupolven edustajana.

    Eli en välttämättä näe näitä asioita toisilleen vastakkaisina tai poissulkevina juuri kuninkaallisten kohdalla. Ehkä voisin nähdä että vaikka Harryn visiitti ja Meghanin juhlat eivät ole niin suuressa ristiriidassa, vaan ne ovat saman asian eri puolia, juuri siksi että olen ruvennut ajattelemaan tuota hyvältä näyttämistä, estetiikasta ja elämästä nauttimista voimaannuttavana asiana, jonka taas voi valjastaa maailman muuttamiseen. Meghan on eräänlainen esikuva tässä. Olen huomannut joidenkin toisten vaatimattomammista oloista tulevien kohdalla, kuinka tärkeältä se voi tuntua, että on varaa ostaa jokin tietty asia.

    On mielenkiintoista kyllä, mistä kuninkaallisten varallisuus muodostuu. Joskus olen lukenut tästä analyysia Harryn kohdalla. Melko suuri osa oli Dianan aristrokraattiperheeltä tulevaa perintöä, sitten kuningataräidin perintöä ja Charlesilta tulevaa rahaa. Eli ilman omia ansioita tietysti ja täysin epätasa-arvoisen yhteiskunnan tuottamaa varallisuutta, mutta ei Harryn henkilökohtainen ”syy”.

    Tykkää

    • Puhut asiaa ja oivallisesti! Tiedostavan kuluttamisen huomioiminen on tärkeä asia ja tässä kuninkaallisilla on esimerkillään huomattava voima. Meghan on tehnyt hienoja valintoja painottaessaan vaatteiden (ja korujen) valmistuksen sosiaalisia ja ekologisia puolia. Tästä olisi hauska nähdä muitakin avauksia; voisikohan joku kuninkaallisista vaikka ilmoittaa, että ei vuoteen osta uusia vaatteita vaan käyttää vanhoja pois kaapin perukoilta. Siinähän sitten kimpassa jännitettäisiin, että mitähän hänellä huomenna on päällä! Minun täytyy muuten tunnustaa, että olen kunnostautunut huomattavasti korjauttamaan meidän vaatteita sen jälkeen kun näin kuvan Charlesiin paikatusta puvusta. Jos Walesin prinssi niin miksi emme mekin…

      Tuo estetiikka onkin sitten toinen tärkeä puoli kuninkaallisessa kuluttamisessa. Kuninkaalliset, kautta olemassa olonsa historian ovat rakentaneet upeita rakennuksia, joista saamme edelleen nauttia. He ovat vaikuttaneet muotiin historiassa varmasti vielä paljon nykyistä enemmän (vertaa korkokengät tai valkoinen häämekko). Ilman kuninkaallisia suosijoita ja tukijoita ei kuvataide tai musiikki olisi päässyt kehittymään. Ja monet käsityötaidot ovat kehittyneet kuninkaallisen kulutuksen siivittämänä (ah – ne tiarat)! Ja kuninkaallisilla on edelleen olennainen merkitys taiteen ja kulttuurin suosimisessa, joskaan he eivät taida tehdä sitä enää niin paljoa omalla rahallaan. Oletteko muuten nähneen kuningatar Margareetan sargifagin?

      Harryn perimät varat ovatkin minulle uutta tietoa. Minä ajattelin, että Harry elelee vain isän kukkarolla…

      Tykkää

      • Kuninkaallisen vaatepaasto olisikin loistava idea! Kukahan siihen tarttuisi 😀

        Estetiikkaan on monta näkökulmaa. Toki sitä sitten käytetään myös valtiolliseen pompöösiin seremoniallisuuteen. Ehkä Meghanilla juuri tuo voimaannuttava vaikutus tulee esiin, kun tausta ei ole perinteinen.

        Tykkää

        • Maija, minä pidän tuosta sinun estetiikkanäkökulmasta. Ymmärsinhän oikein, että tarkoitat tuollaista ”hyvältä näyttämisen” voimannuttavaa puolta, joka näkyy ehkä parhaiten juuri Smart Worksin työssä? Ja myös minä olen huomannut (ehkä Meghanin ansiosta?) että esimerkiksi omaan työpukeutumiseen voi panostaa enemmän ja tuntea itsensä itsevarmemmaksi. Feminismi ja hyvältä näyttäminen (tai kauniiksi laittautuminen) eivät välttämättä ole toistensa poissulkevia asioita, vaan ulkonäöllä voi olla olennainen (itsetuntoa tukeva) merkitys kun naiset ottavat yhteiskunnassa sitä paikkaa, joka heille kuuluu.

          Tykkää

  21. Voi kuinka paljon luettavaa, en ollutkaan huomannut, että keskustelu jatkui täällä! Mikä ihana yllätys 🙂

    Ensinäkin, olipa jännä saada kuninkaallisille ääni! Victorian puhetta olin kuullut aiemminkin, ja Madeleinen ja Marynkin jossain haastattelussa. Victorian ääni on jotenkin jännän matala ja tuo mielestäni arvovaltaa ja varmuutta puheeseen. Ruotsalaiset ovat kyllä ihan supereita tässä(kin) sarjassa.

    Katesta paistaa minusta epävarmuus ja ujous, mutta hivenen yllättäen minusta myös monilla muilla oli epävarman oloista puhetta. Tykkään, että Kate on ollut nyt enempi ”töissä”. Ainakin instagrammin mukaan! Hän hymyilee isosti ja iloisesti ja ehkäpä hänen roolinsa voisikin olla vanhanaikainen kuningatar-puoliso.Tukea Williamia, kasvattaa lapsia, edustaa mukana. Kuin suoraan 60-luvulta 😀 Tää puheen raapustamisjuttu on vähintäänkin mielenkiinotoinen. Ajattelin, että hänelle on tehty puhe ”varalta” ja oli ajatellut, että ei kuitenkaan puhu tai katsoo fiiliksen mukaan (jos mukana on ujoutta tms.) Ja siihen viittasi: ei ollut tarkoitus puhua. Mutta tuo, että olisi kirjoittanut puheen siinä pöydässä???

    Meghan-uutisoinnin osalta olen ollut ihan tuskastunut, kun hovi ei kommentoi mitään. Olen aina jotenkin tykännyt kaikkien kuninkaallisten tavasta olla kommentoimatta juoruja (se erottaa kuninkalliset ”tavisjulkkiksista”), mutta nyt se häiritsee todella paljon. Olisiko se nyt niin kamalaa, jos Kate ilmoittaisi ihan itse, että ei, meillä ei ole riitoja Meghanin kanssa ja tullaan tosi hyvin juttuun. Tai William ja Harry antaisivat yhteislausunnon tai haastattelun, jossa kertoisivat, että kaikki on ok, aikuisten veljesten ei tarvitse asua samassa pihapiirissä ja voi olla eri toimistot. En vaan ymmärrä! Välillä minusta tuntuu, että William ja Harry suojelevat liikaa vaimojaan. Ymmärrän kyllä, että Dianan kohtalo on vaikuttanut heihin suuresti ja ovat seuranneet sitä vierestä herkässä iässä ja kun kaikki päättyi niin kuin päättyi, on selvää, että se vaikuttaa heihin voimakkaasti. Ajattelen joskus, että onko Katen ”kotona olo” ja pitkä sopeutumisaika Williamin tahto ja vaatimus? Ja haluaisiko Meghan erilaista strategiaa näihin kirjoitteluihin, mutta Harry vastustaa? Toisaalta näistä ei koskaan tiedä, Meghan ja Kate ovat varmasti voimakkaita naisia molemmat. En usko, että Meghanin ystävät puolustivat Meghania lehdissä ilman lupaa, eli ehkä Meghan saakin nyt hoitaa asiaa niin kuin itse parhaaksi katsoo.

    Mitä tulee Meghanin vauvakutsuihin, oli kyllä filmitähtityyliä! Varmasti ärsyttää monia moinen kerskailu, toisaalta, se on tapa Jenkeissä. Näytetään kun on mitä näyttää, ja se on ok. Ottamatta nyt kantaa suuntaan tai toiseen, kiva, että Meghan tekee niin kuin itse haluaa. Herättää lisää närkästystä ja kateutta, mutta niin herättää teki mitä teki. Tulee olo, että viisveisaa haukkujista ja se on just oikein. Iso peukku sille! Oletteko muuten nähneet Beyoncen ja Jay-Z:n kiitosvideota Brit Awardeista? Seisovat Meghania (on tiara ja vanhanaikainen puku jne.) esittävän taulun edessä 🙂

    Tuo ei osteta uusia vaatteita-juttu olisi mukava juttu seurata! Itse rakastan vaatteita ja muotia, mutta sehän olisi hauskaa näyttää esimerkkiä miten vanhat asut saa stailattua uudelleen. Olen joskus lukenut, että 90-luvun tyyli-ikoni Carolyn Bessette-Kennedyn (edesmenneen JFK Jr:n edesmennyt vaimo) oma tyyli ei ollut ollenkaan niin minimalistinen ja mustavalkoinen mitä kaikkissa kuvissa on. Hän vihasi paparazzeja ja julkisuutta ja ajatteli, että pukeutumalla joka paikkaan mahdollisimman samanlaiseen, tylsään univormuun, ei häntä olisi järkeä seurata ja kuvia ottaa. Ei toiminut ihan niin, mutta kieltämättä, näinhän voisi kuvitella tapahtuvan.

    Tykkää

  22. Pitkästä kirjoituksesta jäi pois yksityiskoneen omistajuuden kummastelu. Luin aiemmin, että yksityiskonelento olisi ollut Meghanin kanadalaisen ystävän lahja. Lehdissä oli juttua Clooneyn lasten syntymän jälkeen kuinka olivat jakaneet korvatulppia koneessa kanssamatkustajille, kun ylittivät Atlantin ensimmäistä kertaa vauvojensa kanssa. Silloin heillä ei siis ainakaan ollut konetta vai olisivatko sen jälkeen ostaneet oman koneen? Toki tämäkin on vain joidenkin lehtien ”uutisointia”, että tiedä sitten totuuspohjasta. Sillähän ei ole oikeastaan mitään väliä kuka koneen omistaa, mutta eri omistajien uutisointi saa sen käytön näyttämään minusta kummalliselta, vähän kuin salaltaisiin jotain. Se ongelmahan näissä julkisissa, muta yksityisissä matkoissa on, että pitää kertoa, että yksityisistä varoista, yksityisellä matkalla, eikä tiedoteta mitään, mutta silti pitää vähän jotain kertoa, tai sitten lehdistön arvailla.

    Ja vaikka ymmärrän, miksi yksityiskonetta halutaan käyttää ja varsinkin tässä tapauksessa, se on ainut asia, jonka Meghan olisi voinut mielestäni tehdä tässä toisin. Mutta kyllähän tässä törmää kaksi niin erilaista maailmaa, joilla on niin eri tavat (ulospäin) tehdä asiat (jäyhä, vanha ja pidättyväinen brittihovi sekä itseansioituneet, rikkaat, ulospäinsuuntautuneet jenkkinaiset).

    Tykkää

    • Eilen ilmestyneessä Pod Save the Queenissä pohdittiin Meghanin yksityiskoneen käyttöä myös lahjan vastaanottamisen näkökulmasta. Heidän mukaansa yksi reissu Atlantin yli maksaa 100 000 dollaria (vai puntaa?) yhteen suuntaan ja jos kuninkaallinen lentelee yksityiskoneella, niin kysehän on taloudellisesti huomattavan lahjan vastaanottamisesta.

      Tykkää

  23. Aika hauskaa miten keskustelu on jatkunut tämän postauksen alla. 😀 Oli pakko tulla tänne kirjoittamaan kun törmäsin Instassa nimiin Willnot ja Kannot. Voin avoimesti myöntää purskahtaneeni nauruun nuo lukiessani, vaikka pidänkin nimittelyä kyseenalaisena tapana. Tai lempinimien antamista. Jotenkin tuohon vain tiivistyi se julkisuuskuva, minkä kyseinen pari itsestään herkästi antaa.

    Tykkää

    • En tykkää minäkään nimittelystä, mutta joskus, kuten tässä tapauksessa, se vaan osuus niin kohdilleen, ettei tosiaan voi kuin ääneen nauraa. 😀 Pieni palkinto olisi noiden keksijöille paikallaan ja jälleen KP:ssa vähän aika miettiä, kun molemmille toimiston päähenkilöille on tosiaan muodostunut kristallin kirkas negatiivinen kuva laajahkon yleisön silmissä.

      Tykkää

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.