Kuninkaallinen joulukalenteri – 24. luukku

Hovikirjeenvaihtaja Kuninkaallinen joulukalenteri, kuninkaalliset, joulu

Hyvää joulua kaikille! Aatto on vihdoin täällä ja aika avata kuninkaallisen joulukalenterin viimeinen luukku. Olemme äänestelleet joulukuun ajan suosikkejamme erilaisissa kuninkaallisiin häihin liittyvissä kalentereissa valiten kauneimpia hääpukuja, ihanimpia perinteitä ja koskettavimpia hetkiä. Kiitos kaikille osallistuneille! Kuten alunperin lupasin, on aaton luukku varattu omille muistoillemme ja suosikkihetkillemme kuninkaallisista häistä. Koska tänään monella tietenkin pitää kiirettä, tulkaa rauhassa vaikka huomenna tai välipäivinä lisäilemään omianne mukaan, mitään kiirettä ei ole. Postauksen lopusta löytyy ohjeita kuvien ym. lisäämiseen halukkaille. Aloitan muutamilla omalla suosikkihetkelläni ja toivotan niiden myötä kaikille oikein lämmintä ja mukavaa joulua. Viimeistään palaan eetteriin vuodenvaihteen koosteen merkeissä.

Monta kaunista hetkeä on jo kalenterissa tähän mennessä tullut esiin. Lisään kuitenkin vielä mukaan muutaman ja niistä ensimmäisenä, kaikkein liikuttavimpana, mutta myös aivan ohikiitävän lyhyenä hetkenä kruununprinsessa Victorian vastauksen vihkipapin kysymykseen. Tuo ’ja’ tuli niin vakaasti, niin sydämen pohjasta ja niin hetkessä eläen ilman jännitystä, että voi vain kuvitella, miltä kuluneet epävarmuuden vuodet sitä ennen olivat tuntuneet.

Toinen mieleenpainuva ’ja’ lausuttiin hollanniksi kahdeksan vuotta aikaisemmin. Tunnetta ei tästäkään puuttunut, mutta parasta hetkessä on kuitenkin sisälle kirkkoon kantautuvat villit suosionosoitukset (ja niiden herättämät reaktiot) kansan kuullessa prinssinsä Willem-Alexanderin sanovan tahdon ihanalle Maximalle. (Videolla kohdassa 7:05 alkaen)

Kaunis ja liikuttava hetki kuningas Willem-Alexanderin ja kuningatar Maximan häissä oli myös Carel Kraayenhofin bandoneón-haitarilla soittama kaunis tango Adiós Nonino. Argentiinalainen säveltäjä Ástor Piazzolla kirjoitti kappaleen alunperin kuolleen isänsä muistolle ja kuningatar Maximan häissä se kunnioitti paitsi morsiamen kotimaata, myös hänen vanhempiaan, jotka eivät voineet olla tilaisuudessa paikalla isän aiempien poliittisten kytköksien vuoksi.

Täysin toisenlaista tunnelmaa edustaa neljäs valintani eli prinssi Williamin ja Cambridgen herttuatar Catherinen poistuminen häävastaanotoltaan Buckinghamin palatsista prinssin isän Walesin prinssi Charlesin Aston Martin -avoautolla. Kauniista puitteista huolimatta nämä häät olivat tuntuneet koko päivän aika jäykiltä ja hiukan tunteettomilta ainakin, kuin tuoreessa muistissa olivat vielä kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin häät edellisenä kesänä. Hauska, yllättävä ja hyvin lähelle kansaa menevä autoajelu oli kuitenkin mainio päätös tuoreen Cambridgen herttuaparin häiden julkiselle osuudelle. Hyvin sopivaa ja jotenkin henkilökohtaista oli myös, että hääparin yläpuolella lensivät pelastushelikopterillaan kunniavartiona prinssin silloiset työkaverit Kuninkaallisista ilmavoimista.

Viimeisenä vielä muutama kuva, jotka eivät ehkä ole kaikille tuttuja. Luxemburgin prinssi Felix ja prinsessa Claire juhlivat häitään upeasti kirkossa ja olemme ihailleet morsiamen Elie Saab -hääpukua monet kerrat. Monissa Keski-Euroopan maissa tyypilliseen tapaan heidät vihittiin kuitenkin ensin siviilisti ja tilaisuus oli aika pienimuotoinen. Prinssi Felix on kruununperimyksessä vasta toisena ja etenkin häiden aikaan toki odotettiin, että isoveljen perheen kasvaessa hän joutuisi aina vain etäämmälle kruunusta. Morsiuspari pääsikin siis suunnittelemaan häänsä hiukan rennommin, mikä tuntui kruunautuvan poistumisessa hääpaikalta. Vaikka Aston Martinkin oli hauska yllätys, antaisin aika paljon päästäkseni näkemään tällaisen ajoneuvon vähän korkeammankin profiilin kuninkaallisissa häissä!

Embed from Getty Images

Sanalliset vastaukset riittävät vallan mainiosti, mutta jos haluatte liittää mukaan kuvia tai videoita, tässä muutama ohje. Youtubesta videon liittäminen onnistuu helpoiten yksinkertaisesti kopioimalla videon osoiterivi kommenttikenttään. Samalla tavalla saa upotettua Twitterin ja Instagramin postauksia, eli mitään koodinpätkiä ei tarvitse etsiä, pelkkä osoite riittää. Getty Imagesin kuva-arkistosta löytyy runsaasti kuvia ja haku toimii hyvin. Kun hiiren asettaa halutun kuvan päälle, ilmestyy yhdeksi vaihtoehdoksi </>. Sitä klikkaamalla kuva aukeaa uuteen ikkunaan ja kuvan yläpuolelta pääsee kopioimaan koodinpätkän. Sen liittäminen kommenttikenttään riittää.

37 kommenttia artikkelissa “Kuninkaallinen joulukalenteri – 24. luukku

 1. Hyvää ja rauhallista joulua kaikille! Ja suurkiitos Hovikirjeenvaihtajalle mainiosta joulukalenterista, tähän on mukava palata myöhemminkin 🙂

  Suosikkihetkiä kuninkaallisista häistä olisi vaikka miten paljon, mutta mainitaan nyt muutama parhaiten mieleen jäänyt. Ensimmäisenä tottakai Danielin ihana puhe hänen ja Victorian häistä. Tuo puhe saa kyllä edelleen silmäkulmat kostumaan, niin kauniisti Daniel puhuu vaimostaan!

  Ja toinen mieleenpainunut hetki on vastavihityt Willem Alexander ja Maxima tervehtimässä kansaa parvekkeella. Tuossa kyllä näkee hääparin onnellisuuden ja tuli samalla varmasti kuninkaallisten hääsuudelmien ennätys 😀

  Tykkää

 2. Mulle on jäänyt parhaiten mieleen varmaankin Sofian ja Carl Philipkn häistä Sofian saapuminen kirkkoon ja Sofian ja Carl Philipin lähtö. Pelköstään Sofian saapumisesta en löytänyt videota, mutta tässä on heidän poistumisestaan. Se voisi olla vaikka Disneyn piirretyistä! 😀

  Myös Sofian ”puhe” Carl Philipille oli koskettava.

  Victorian ja Danielin häät olivat mulle ensimmäiset kuninkaalliset häät, jotka katsoin ja tämä kappale tarttui mukaan jo silloin!

  Hyvää joulua kaikille!

  Tykkää

  • Joyful, joyful Sofian ja CP:n häistä sekä tuo upea biisi Victorian ja Danielin häistä olisivat olleet minunkin suosikkimuistoni. 🙂 Nuo rakastuneet ilmeet saavat vieläkin kyyneleet tulemaan.

   Liked by 1 henkilö

 3. Kiitos Roosa ja Jonna! Sivuhuomautuksena taas: Jos kommentissa on kolme linkkiä tai enemmän, se jää automaattisesti odottamaan hyväksyntää. Näppäilen niitä täältä aina huomatessani, mutta ette ihmettele, kun viesti ei tule heti näkyviin.

  Lisäksi huomatkaa eilinen viimeinen Kuninkaallisia joulutunnelmia -postaus: https://hovikirjeenvaihtaja.wordpress.com/2018/12/23/yksi-paiva-jouluun-kuninkaallisia-tunnelmia/

  Oikein ihanaa jouluaattoa kaikille!

  Tykkää

 4. Mieleenpainuvimmat on kyllä Maryn saapuminen kirkkoon ja ylipäätään kirkon koristelu.

  Aamulla noita videoklippejä selatessa mietin, että palasiko Mary ja Frederik uudestaan parvekkeelle vai oliko se muokattu versio? Jossain on vielä tallessa vhs:lle nauhoitettu suomeksi selostettu, mutta soitin on ollut kaapissa pitkään.

  Tykkää

 5. Kiitokset mahtavasta kalenterista!

  Mulla ei kovin monia kuninkaallisia häitä ole vielä takana, mutta Carl Philipin ja Sofian hääpäivä osui justiinsa muuttopäivälle, joten miehen ensimmäinen tehtävä uudessa asunnossa oli kytkeä uusi telkkari ajoissa käyttövalmiiksi. Muuttohommat luonnollisesti pysäytettiin häälähetyksen ajaksi. 😄

  Victorian häitä seurasin äitini kanssa, muistan ajatelleeni silloin, että aika kamala mekko ja omituinen tiara. Voi miten maku onkaan muuttunut, nykyisin Vickanin häälook on aivan heittämällä suosikkilistan kärjessä!

  Tykkää

  • Tärkeysjärjestys olla pitää! 😀

   Mä en puolestani tykännyt Madeleinen puvusta oikeastaan yhtään ensin alkuun, se oli jotenkin kummallisen kesämekko ja istuikin muka huonosti. Nyt ottaisin sen kirkuen itselleni koska tahansa. 😀

   Tykkää

 6. Ihan alkuun hyvää joulua kaikille ja erityiskiitos tästä joulukalenterista Hovikirjeenvaihtajalle, hyvässä häähumussa on koko joulukuu mennyt 😉 En nyt ala etsimään videoklippiä, mutta muistelisin että Victorian ja Danielin häissä Victoria iski Danielille silmää alttarilla jossain vaiheessa ja se on jäänyt mieleen.

  Tykkää

  • Kalenteria on aina kiva tehdä, kun olette niin illolla mukana, joten kiitokset kaikille osallistuneille! 🙂 Ja minäkin muuten muistan sen silmäniskun. Sekin kuvaa hyvin sitä, miten aika suureellisista puitteista huolimatta Victorian ja Danielin häät tuntuivat hyvin intiimeiltä.

   Tykkää

 7. Oikein Hyvää Joulunaikaa Hovikirjeenvaihtajalle ja meille kaikille ”kuninkaallisille” !!!

  Mukavia kuninkaallisia häitä on tällaisen ”seniorikansalaisen” elämän varrelle osunut aika monta. Taidanpa kokeilla onnistuuko Prinsessa Anne-Marien ja Kuningas Constaninen Getty Imagesin kuvan laittaminen tänne pelkällä kuvan osoitteella, kun en tullut klikanneeksi tuota -merkkiä. Heidän kuvansa valitsin siksi, että muistan hämärästi katselleeni pariskunnan häitä äitini kanssa, ja siitä se sitten taisi alkaa tämä jonkinmoinen kiinnostus kuninkaallisiin yleensäkin.

  https://media.gettyimages.com/photos/king-constantine-ii-of-greece-pictured-together-with-princess-of-on-picture-id561476313

  Greek Royal Wedding : King Constantine II of Greece pictured together with Princess Anne-Marie of Denmark on their wedding day in Athens, Greece on 18th September 1964. (Photo by Rolls Press/Popperfoto/Getty Images)

  Tykkää

  • Olen todennut aiemminkin, mutta vitsi, että sillä on suuri arvo, että meitä on mukana niin monen ikäisiä täällä Hovikirjeenvaihtajassa! Toisille ekat häät ovat Carl Philipin ja Sofian, toisille Dianan ja kolmansille sitten vaikka mainitsemasi Kreikan kuningasparin. Hurjasti erilaisia näkökulmia ja ajatuksia!

   Tykkää

   • Kiva kun on monenikäistä ”tallajaa”, niinhän se on ! 🙂

    Samalla kysäisen, että onkohan meillä mitään toiveita saada kalenteri-äänestyksistä jonkinmoista tuloslistaa ?

    Tykkää

    • En ollut ajatellut tehdä, kun ne äänestykset olivat tällä kertaa avoimia ja ainakaan mitään top kolmen esittelyä ei oikein kestä lukijoiden nettiyhteydet, kun kuvia tulee liikaa. Täytyy katsoa, jos jossain vaiheessa jatkoanalysoidaan äänestystä, niin sitten niitä voisi koota yhteen.

     Tykkää

     • Tuloslistausta (ilman minkäänlaista analysointia) Hovikirjeenvaihtajan Joulukalenterstai 2018 :

      1.12 äänestettiin kauneinta kihlasormusta. Tässä kolme eniten ääntä saanutta, koska kolmea sai äänestää.
      1. Yorkin prinsessa Eugenie
      2. Ruotsin prinsessa Madeleine
      3. Cambridgen herttuatar Catherine (ja Diana, Walesin prinsessa)

      2.12 äänestettin komeita sulhasia univormuissaan. Tässä kolme eniten ääntä saanutta, koska kolmea sai äänestää.
      1. Ruotsin prinssi Carl Philip
      2. Prinssi Harry, Sussexin herttua
      3. Prinssi Philip, Edinburghin herttua

      3.12 äänestettiin komeita sulhasia saketissa tai frakissa. Tässä kolme eniten ääntä saanutta, koska kolmea sai äänestää.
      1. Ruotsin prinssi Daniel
      2. Jack Brooksbank
      3. Walesin prinssi Charles

      4.12 äänestettiin, että kenen päässä Tanskan perinnehuntu kaunein, eniten ääniä sai Tanskan kuningatar Margareeta.

      5.12 äänestettiin mieleenpainuvinta kirkkoon saapumista. Tässä kolme eniten ääntä saanutta morsianta, koska kolmea sai äänestää.
      1. Ruotsin kruununprinsessa Victoria
      2. Tanskan kruununprinsessa Mary
      3. Ruotsin prinsessa Sofia

      6.12 äänestettiin tyylikkäitä morsianten äitejä. Tässä kolme eniten ääntä saanutta, koska kolmea sai äänestää.
      1. Ruotsin kuningatar Silvia, kruununprinsessa Victorian äiti
      2. Carole Middleton, Cambridgen herttuatar Catherinen äiti
      3. Doria Ragland, Sussexin herttuatar Meghanin äiti

      7.12 äänestettiin kuninkaallisten morsianten pukuja 1940-1960 luvulta. Tässä kolme eniten ääntä saanutta, koska kolmea sai äänestää.
      1. Monacon ruhtinatar Grace
      2. Ison-Britannian prinsessa Margaret
      3. Espanjan kuningatar Sofia

      8.12 äänestettiin kenellä morsiamella kaunein morsiuskimppu. Tässä viisi eniten ääntä saanutta, koska viittä sai äänestää.
      1. Ruotsin prinsessa Sofia
      2. Ruotsin kruununprinsessa Victoria
      3. Luxemburgin perintösuurherttuatar Stephanie
      4. Ruotsin prinsessa Madeleine
      5. Cambridgen herttuatar Catherine

      9.12 äänestettiin missä häissä morsiuslapset puettu mukavimmin. Tässä kolme eniten ääntä saanutta, koska kolmea sai äänestää.
      1. Ruotsin prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia
      2. Prinssi Harry ja Sussexin herttuatar Meghan
      3. Kreikan prinssi Nikolaos ja prinsessa Tatiana

      10.12 äänestettiin kuninkaallisten morsianten pukuja 1970-1980 luvulta. Tässä kolme eniten ääntä saanutta, koska kolmea sai äänestää.
      1. Prinsessa Anne, Princess Royal
      2. Ruotsin kuningatar Silvia
      3. Ruotsin prinsessa Lilian

      11.12 äänestettiin kenellä morsiamella mieluisin niiaus. Tässä kolme eniten ääntä saanutta, koska kolmea sai äänestää.
      1. Yorkin prinsessa Eugenie
      2. Ruotsin kruununprinsessa Victoria
      3. Ruotsin prinsessa Sofia

      Tykkää

      • 12.12 äänestettiin tyylikkäitä sulhasten äitejä. Tässä kolme eniten ääntä saanutta, koska kolmea sai äänestää.
       1. Ewa Westling, prinssi Danielin äiti
       2. Norjan kuningatar Sonja, kruununprinssi Haakonin äiti
       3. Kuningatar Silvia, prinssi Carl Philipin äiti

       13.12 äänestettiin häätiaroista, sitä kauneinta uusista tai ennestään tuntemattomista. Tässä kolme eniten ääntä saanutta, koska kolmea sai äänestää.
       1. Greville-smaragdikokoshniktiara, Yorkin prinsessa Eugenie
       2. Kuningatar Maryn timanttipantatiara, Sussexin herttuatar Meghan
       3. Poltimore-tiara, Ison-Britannian prinsessa Margaret

       14.12 äänestettiin kumpi perinnehäätiara mieluisampi, Tanskan Kediivitiara vaiko Ruotsin Kameetiara? Ruotsin tiara sai 62.84% äänistä, Tanskan tiara 37.16% äänistä.

       15.12 äänestettiin kuninkaallisten morsianten pukuja 1990-luvulta. Tässä kolme eniten ääntä saanutta, koska kolmea sai äänestää.
       1. Espanjan infanta Cristina
       2. Lady Sarah Chatto
       3. Luxemburgin prinsessa Sibilla

       16.12 äänestettiin siitä, että kuka morsiamista puki aikuiset morsiusneitonsa kauneimmin. Tässä kolme eniten ääntä saanutta, koska kolmea sai äänestää.
       1. Ison-Britannian kuningatar Elisabet
       2. Cambridgen herttuatar Catherine
       3. Lady Sarah Chatto

       17.12 äänestettiin siitä, että kuka kantoi Ruotsin perinnehuntua kauneimmin. Tässä kolme eniten ääntä saanutta, koska kolmea sai äänestää.
       1. Kruununprinsessa Victoria
       2. Kuningatar Silvia
       3. Prinsessa Christina

       18.12 äänestettiin kuninkaallisten morsianten puvuista 2000-luvulla. Tässä kolme eniten ääntä saanutta, koska kolmea sai äänestää.
       1. Cornwallin herttuatar Camilla
       2. Alankomaiden kuningatar Maxima
       3. Norjan kruununprinsessa Mette-Marit

       19.12 äänestettiin uudesta häätiaraperinteestä, että kenen kunikaallisen äidin häätiaran haluaisit nähdä hänen tyttärensä tulevissa häissä. Tässä kolme eniten ääntä saanutta, koska kolmea sai äänestää.
       1. Moderni siipitiara, Ruotsin prinsessa Madeleine ja prinsessa Leonore
       2. Päivänkakkara-timanttitiara, Norjan kruununprinsessa Mette-Marit ja prinsessa Ingrid Alexandra
       3. Preussilainen timanttitiara, Espanjan kuningatar Letizia ja Asturian ruhtinatar Leonor

       20.12 äänestettiin kauneimman häätanssin tanssijaparista. Eniten äänia sai Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel (46.03% äänistä).

       21.12 äänestettiin kuninkaallisten morsianten puvuista 2010-luvulla. Tässä kolme eniten ääntä saanutta, koska kolmea sai äänestää.
       1. Ruotsin kruununprinsessa Victoria
       2. Yorkin prinsessa Eugenie
       3. Ruotsin prinsessa Madeleine

       22.12 äänestettiin suosikkia morsianten uusista hunnuista. Tässä viisi eniten ääntä saanutta, koska viittä sai äänestää.
       1. Ruotsin prinsessa Madeleine
       2. Sussexin herttuatar Meghan
       3. Ruotsin prinsessa Sofia
       4. Tanskan prinsessa Marie
       5. Monacon ruhtinatar Charlene

       23.12 äänestettiin kuninkaallisten häiden ihanimmasta suudelmasta. Tässä kolme eniten ääntä saanutta, koska kolmea sai äänestää.
       1. Alankomaiden kuningas Willem Alexander ja kuningatar Maxima
       2. Ruotsin prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia
       3. Norjan kruununprinssi Haakon ja kruununprinsessa Mette-Marit

       24.12 toivoteltiin hyvää joulua ja muisteltiin menneitä hetkiä kuninkaallisista häistä, eikä äänestetty yhtään mitään, koska jokainen muistelu on ihan yhtä hyvä. Mukavaa Joulun jälkeistä aikaa meille kaikille ”kuninkaallisille”, ja Onnekasta tulevaa vuotta 2019 ! 🙂

       Tykkää

      • Näistä tiivistyksistä huomaa, että Ruotsin kuningashuoneen häät ovat selvästi tämän porukan sydäntä lähellä. 🙂

       Tykkää

      • Siinä on varmaan merkitystä kuninkaallisten tuttuudella ja sillä, että ovat olleet paljon esillä viime vuosina. Mutta mietin sitäkin, että kuinka paljon vaikuttaa ihan maku? Suomalaisilla ja ruotsalaisilla on aika paljon samaa muotia ja muutenkin tyyli yhtäaikaa samanlaista.

       Tykkää

 8. Näin aattoillan tunnelmissa en edes yritä löytää linkkejä, joten vastaan vain sanallisesti. Mun ensimmäiset kuninkaalliset häät, jotka muistan edes jotenkin, olivat Dianan häät. En varsinaisesti itse häistä muista kovinkaan paljon, olin kuitenkin alle kouluikäinen, mutta äitini oli säästänyt naistenlehtien teemanumeroita häistä. Niitä sitten selailin yhä uudelleen ja uudelleen ja kummasti barbieleikeissä oli kuninkaallisia häitä pitkine huntuineen ja laahuksineen. Olen joskus aiemminkin täällä maininnut, että omissa häissäni 90-luvun lopussa, oli yllättävän paljon vaikutteita Dianan häätyylistä mm. hääkimppu oli samaa tyyliä (huomattavasti pienemmässä koossa toki).

  Toisena muistan erityisen hyvin Mette-Maritin ja Haakonin häät. Heidän tarinansa kosketti ja he olivat niin selkeästi rakastuneita.

  Kaikki Ruotsin häät ovat olleet myös mieleenpainuvia, kullakin parilla omat upeat hetkensä. Ehkä Sofian kävely alttarille vie voiton muista.

  Tykkää

  • Dianan häät ovat monelle ne ainoat oikeat prinsessahäät ja ne, jotka ovat tehneet suuren vaikutuksen. Enkä kyllä sitä yhtään ihmettele, vaikka itse en ollutkaan edes syntynyt vielä silloin. Koko tarina ennen häitä, Britannian kuningashuone, ”tuleva kuningatar” -aspekti jne. sekä ihana, suloinen morsian olivat varmasti oikea tosielämän satu siinä hetkessä.

   Tykkää

 9. Tanskan frederikin ja maryn häät oli ekat jotka katsoin tvstä, maryn huikea laahus jäi mieleen. Samoin frederikin syvä liikutus alttarilla.

  Vickanin ja Daniel ylitsevuotava onni ja rakkaus on jotain mikä ei unohdu. Samoin victorian puhe lejonbackenilla kun hän kiitti kansaa saadessaan prinssinsä.

  Sofian ja carl philipin häät katsottii tukholmalaisessa hotellissa ystävän kanssa pitkän häähumu päivän jälkeen. Morsiamen tulo, hääparin parveke vilkutus, sofian laulu prinssilleen ja häätanssi sulatti sydämet.

  Tykkää

 10. Mulla ekat häät jotka katsoin telkkarista oli Victorian ja Danielin häät, joten ne nousee ekana mieleen. Sieltä kaikki rakastavat katseet, Victorian silmänisku ja ylitsepääsemätön onnellisuuden hehku parista tekee niistä häistä kyllä kokonaisuuten todella koskettavat. Jos yksi asia pitäisi niistä häistä valita niin Victorian sisääntulo ja Danielin näkyvä liikutus on se oma huippuhetki.

  Toiset mieleenpainuvat häät tulivat myös Ruotsista kun Carl Philipin ja Sofian häiden aikaan olin jo enemmä horahtanut kuninkaallisten seuraamiseen ja olin täällä blogissakin jo kovasti mukana livekommentoinnissa yms. Niistä häistä paistoi samalla tavalla rakkaus kuin Victorian ja Danielin, olihan parien tarinatkin hyvin samantyyppiset, ja muistan itse ainakin olleen todella onnellinen että prinssi vihdoin sai Sofiansa. Myös heidän häistää Sofian sisääntulo ja CP:n katse ja liikutus ovat ykköshetkeni.

  Ja suosittelen kaikille muuten silloin tällöin kuninkaallisten häiden katselemista Youtubesta, ainakin nämä kaksi mainitsemaani löytyvät sieltä! Tuo kuulkaa kummasti iloa omaan synkkyyteen 🙂

  Ihanaa ja rauhallista joulua kaikille.

  Tykkää

 11. Kiitos kalenterista! Minun ensimmäiset ja mieleenpainuvimmat kuninkaalliset häät olivat Maryn ja Frederikin häät. Frederikin liikutus alttarilla oli niin koskettavaa!

  Victorian häät ovat kuitenkin suosikkini. Parista huokui onni ja rakkaus kauas, puheet olivat ihania, silmänisku, puvut jne.

  Tykkää

 12. Se vielä tuli mieleen, että viime kesäisistä häistä jäi ehdottomasti mieleen se kun Jack laittoi silmälasit päähän Eugenien sisääntulon ajaksi, jotta näkisi morsiamen paremmin! Omasta mielestäni hänelle sopii lasit todella hyvin, joten olisi saanut pitää ne päässä koko päivän, mutta eleenä aivan ihana!

  Tykkää

 13. Tämä tulee nyt myöhässä kun joulukalenterin viimeiset päivät olin paikassa, jossa minulla ei ollut käytössä sujuvaan kommentointiin sopivaa laitetta.
  Ensimmäiset kuninkaalliset televisiohäät minulle olivat Dinan ja Charlesin. Siitä on toki niin kauan aikaa, etten yksittäistä hetkeä muista, mutta silloin tuo kasariöveripuku oli minusta aivan ihana! Oma jännitys oli siinäkin, että vain muutama viikko aiemmin olin ollut kielikurssilla Englannissa ja käynyt mm. St. Paulin katedraalissa ja ylipäätään päässyt ihmettelemään valtavaa häähumua ja kaikenlaisen rihkaman määrää C&D vessapaperista alkaen.
  Toinen, erittäin mieleenpainuva kuninkaallisten häiden muisto on toukokuulta 2004, jolloin ensin tuli Fredrikin ja Maryn häät, jossa televisionkin välityksellä pääsi aistimaan, miten rakastunut pari oli ja sitten viikon päästä Felipen ja Letizian hyvin muodollisen oloinen vihkiminen, jossa tunteita ei todellakaan näytetty yleisölle.

  Yksi ikonisen tyylikkäitä ja kaikissa hääpäivänsä kuvissa niin säteilevä morsian tässä:
  Embed from Getty Images

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.