Sussexit Oseaniassa – päivä 12, Australia

Sussexin herttuaparin kiertomatkan Australian osuuksia on leimannut vahvasti Invictus Games, joten lienee vain sopivaa, että kisat täyttivät myös viimeisen vierailupäivän ohjelman.

Embed from Getty Images

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin viimeinen päivä Australiassa ennen reissun viimeistä etappia eli Uutta-Seelantia oli myös Invictus Gamesien viimeinen päivä. Herttuapari vietti iltapäivän seuraten pyörätuolikoripallon finaalia Yhdysvaltojen ja Alankomaiden välillä, jonka jälkeen he jakoivat vielä mitalit molemmille joukkueille, sekä kolmanneksi selviytyneelle Ison-Britannian joukkueelle.

Embed from Getty Images

Illan kuninkaalliset matkailijat viettivät Qudos Bank Arenalla, jossa vietettiin Invictus Gamesien päättäjäisiä. Sekä prinssi Harry, että herttuatar Meghan astuivat lavalle puhumaan. Herttuattaren puhe (alla olevalla videolla kohdassa 1:17:40, tekstinä hovin sivuilla) käsitteli ystävien ja perheen korvaamatonta tukea omille urheilijoilleen, sekä kaikille muillekin kisaajille ja prinssi Harry (1:39:30, tekstinä) puolestaan päätti kisat kiitoksiin korostaen mielenterveyden merkitystä Invictus-urheilijoiden kuntoutumisessa ja valmistautumisessa kisoihin. Päättäjäisissä oli useita hienoja musiikkiesityksiä, mutta yksi oli varmasti herttuaparille erityisen tärkeä, sillä heidän omissa häissään ikimuistoisesti Stand by Me -kappaleen esittänyt Kingdom Choir johtajanaan Karen Gibson (1:23:30) esiintyi myös illalla Sydneyssä.

Embed from Getty Images

Mainokset

8 kommenttia artikkelissa “Sussexit Oseaniassa – päivä 12, Australia

 1. Mulla on paljon ”lempikuninkaallisia”, mutta tää reissu on nostanut Sussexit kyllä vähintään jaetulle kultapallille Estellen kanssa. Ihan ykkösluokkaista pr-työtä. Niin aitoa läsnäoloa ja kiinnostusta! Jo nyt matka on ylittänyt kaikki odotukseni, ja tiiättekö mitä – ei todellakaan näyttävän puvustuksen takia vaan ihan muista syistä.

  Mutta huomenna kiivien maahan!

  Tykkää

  • Sussexien julkisuussuhde toimii nyt myös todella hyvin! Meghan on tuonut sitä toivottavaa avoimuutta ja taitoa. Tällaiset pienetkin jutut toimii, kuten ennen päättäjäisiä julkaistu twiitti Harrystä harjoittelemassa. Tällä kertaa Meghania ei näy katsomossa, koska kuva on hänen ottamansa! Pientä, helppoa, yksinkertaista ja niin toimivaa.

   Tykkää

   • Joo! Just näin se rakentuu! Oisin tosi kiinnostunut tietämään, kuka tätä viestinnän kokonaisuutta hallinnoi. Onko takana samat ihmiset kuin Cambridgeillä, ja jos on, vaikuttaako kuninkaallisten omat luonteet näin suuria eroja synnyttävästi? Vai johtaako Meghan itse omaa julkisuuskuvaansa? Vitsit kun pääsis kärpäseksi kattoon!

    En väitä, että Cambridgeillakaan siis julkisuutta sinänsä johdettaisiin huonosti, tavoite on vaan selvästi sijoitettu ihan eri paikkaan – ehkä johtuu henkilöistä, ehkä eri asemasta. Itse joo tekisin monta asiaa ihan eri tavalla, mutta ehkä tosiaan linja palvelee heidän omaa tarkoitustaan. Käännöstieteessä tunnetaan skopos-teoria, jonka mukaan ei voida arvioida käännöksen laatua tietämättä sitä, mihin on pyritty. Joskus tarkoitusta palvelee huono käännös, jolloin huono käännös onkin hyvä käännös… Ehkä Cambridget ovat todenneet, että kylmäkiskoinen ja hiukan ennustamaton julkisuussuhde on se, mikä palvelee heidän perheensä tämänhetkistä tarkoitusta.

    Mutta tosiaan, mä pidän Cambridgeistä, mulla ei ole mitään heidän perhettään vastaan. Sääli vaan MUN KANNALTA että tällaista kiertuetta ei tulla heiltä koskaan näkemään.

    Tykkää

    • Nythän The Sunday Timesissa tänään kuninkaallistoimittaja Roya Nikkhahilla on skuuppi prinssi Harryn ja prinssi Williamin toimistojen jakautumisesta erilleen. Jos tämä todella toteutuu, on se minusta positiivista. Jo pidempään on tuntunut, että Harry jää Williamin varjoon, vaikka annettavaa olisi paljon enemmän. Mielenkiintoista nähdä, miten jako käytännössä näkyy, jos se tapahtuu. Harryn ja Meghanin ote on niin tyystin erilainen. Itseasiassa melkein mielenkiintoisempaa on nähdä, millaiseksi Williamin ja Katen julkisuus menee, kun ja jos jäävät ”yksin”. Jännä ajatus tuo mainitsemasi skopos-teoria, herätti ajatuksia kyllä.

     Tykkää

     • Olen myös kannattanut erillisiä toimistoja jo jonkin aikaa. Harry on nyt perheellinen aikuinen mies eikä enää kolmas pyörä, hän selvästi toimii itsenäisesti ja ansaitsisi mielestäni oman toimiston. Mutta en jotenkin osaa ajatella, kuinka oikeutettua oman yksikön perustamista kuningattaren pojan nuoremmalle pojalle – ovatko Sussexit sellaisessa asemassa, että oma organisaatio olisi todella perusteltu? Toki me, viisauden helmen löytäneet valveutuneet, tiedämme että tietenkin olisi perusteltua: Ovathan Sussexit ehkä hovin kovin ase tällä hetkellä. Mutta jos ajattelee niin kuin yleisemmällä tasolla. Eihän Edwardilla tai Andrew’lläkään ole omia toimistoja, ja he ovat sentään kuningattaren poikia. Vai miten tämä menee? Wessexien posti ei mene Buckinghamin palatsiin, mutta Yorkien menee. Ja Annen.

      Tykkää

      • Itseasiassa jos postiosoitteita ajattelee, niin Harryn ja Williamin postihan menee edelleen Clarence Houseen, koska siellä käsitellään yleisön kirjeenvaihto. Kyse ei taidakaan olla oikeastaan siitä, vaan lähinnä henkilökunnan erottamisesta ja tämän edustustyön itsenäisemmästä hoitamisesta. Selkein ero yleisön kannalta nykyiseen olisi varmaan erillinen sosiaalinen media, mutta toki kulissien takana muutos olisi laajempi. Ja oma somehan Andrewlla on, sekä omat nettisivut ym. (jonne muuten on juuri liitetty myös Jackin biografia, koska Yorkit on selkeä oma yksikkönsä Windsorien sisällä) Edwardin ja Annen asioita hoidetaan Buckinghamista, mutta varmaan tiimit on omat (tosin ei ehkä kovin isot). Jos Harrya ja Williamia ajatellaan vain hallitsijan lapsenlapsina, ei tarvittavaa merkitystä ehkä olekaan, mutta tämä lienee (jos siis toteutuu) pääasiassa valmistautumista tulevaisuuteen. Harry on Charlesin noustua kuninkaaksi hyvin tärkeä toimija kuninkaallisessa perheessä ja sille on hyvä luoda kunnon perusta. Ja kyllähän aika kiistatta Harryn ja Williamin työ on tällä hetkellä kuningattaren ja Charlesin jälkein tärkeintä ja huomionarvoisinta brittihovissa. Enemmän kuin sukupolvella merkitystä lienee sukulinjalla nyt kun enenevässä määrin siirrytään ja on jo siirrytty kuningas Charlesin aikaan.

       Tykkää

  • Harryn läsnäolo ja sympaattisuus ovat sellaista tasoa, ettei kellään kuninkaallisella, ei edes Meghanilla, ole mitään mahdollisuuksia ylittää sitä.

   Tervetuloa mukaan juttelemaan Pirkko, taidamme tavata ensi kertaa? 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.