Sussexit Oseaniassa – päivä 11, Tonga – Australia

Neljä maata käsittävällä kiertomatkalla Tonga on vetänyt lyhimmän korren ja sai pitää kuninkaalliset vieraat luonaan vain kaksi vajaata päivää, sillä Sussexin herttuapari palasi jo tänään Australiaan.

Embed from Getty Images

Tongan-vierailun toinen päivä alkoi aamulla pääministeri S. Akilisi Pohivan ja hallituksen ministerien tapaamisella viime vuonna valmistuneessa kiinalaisrahoitteisessa St. George -hallintorakennuksessa.

Embed from Getty Images

Seuraavaksi prinssi Harry ja herttuatar Meghan liittyivät Fa’onelua Centre -kulttuurikeskuksessa jälleen prinsessa Angelikan seuraan ja tutustuivat yhdessä hänen kanssaan perinteisiin tongalaisiin käsitöihin ja tuotteisiin, kuten mattoihin ja perinteisiin tapa-kankaisiin. Samalla herttuapari pääsi tapaamaan paikallisia käsityöläisiä ja nauttimaan perinteisestä tanssista.

Embed from Getty Images

Päivän kolmantena vierailukohteena oli Tyynenmeren alueen vanhin toisen asteen koulu Tupou College, jonka brittiläinen lähetyssaarnaaja perusti vuonna 1866. Vierailun tarkoituksena oli jälleen liittää kaksi metsäaluetta Queen’s Commonwealth Canopy -metsiensuojeluohjelmaan. Toloa Forest Reserve on Tongan pääsaaren Tongatabun viimeinen säilynyt metsäalue ja Eua National Park Forest Reserve puolestaan sijaitsee Euan saarella. Tilaisuudessa musiikista vastasivat koulun oppilaat ja olipa mukana myös vähän vähemmän perinteistä, kun oppilaat esittivät mm. Leijonakuninkaasta tutun In the Jungle the Mighty Jungle. Leijonakuninkaan tiedetään olevan yksi prinssi Harryn suosikkielokuvista. Lisäksi herttuatar Meghanille laulettiin kätevä laulu, jonka oli tarkoitus karkottaa hyttysiä!

Embed from Getty Images

Vierailun Tongalle päätti prinssin ja herttuattaren virallinen hyvästelykäynti kuninkaallisessa palatsissa.

Embed from Getty Images

Lennettyään takaisin Australiaan herttuapari osallistui vielä illalla Sydneyssä Australian Geographic Society Awards -palkintotilaisuuteen, joka kerää vuosittain kokoon maan parhaat tutkimusmatkailijat, tutkijat ja ympäristönsuojelijat. Prinssi Harry piti jälleen tilaisuudessa puheen ja yhdessä herttuapari jakoi palkinnot palkinnot ympäristönsuojelussa ja seikkailussa ansioituneille nuorille. Prinssi Harry luovutti palkinnon 16-vuotiaalle Jade Hameisterille, joka on nuorin ikinä sekä Etelä-, että Pohjoisnavalle hiihtänyt. Herttuatar Meghan puolestaan palkitsi vuoden nuoren ympäristönsuojelijan palkinnolla Sophia Skarparisin, joka on kampanjoinut muovipusseista luopimisen puolesta Uudessa Etelä-Walesissa. Lisäksi prinssi Harry vastaanotti kuningattaren puolesta luonnonsuojelupalkinnon, joka juhlistaa Queen’s Commonwealth Canopy -metsiensuojeluhanketta.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Mainokset

10 kommenttia artikkelissa “Sussexit Oseaniassa – päivä 11, Tonga – Australia

 1. Nyt tämä alkaa lopullisesti tuntua loppumattomalta matkalta! En käsitä, miten Harry ja Meghan jaksavat. Toisaalta voisin kuvitella, että tuollaiset perinteiset vierailuaktiviteetit eivät ole aivan niin raskaita, vaikka ne eivät myöskään ole niin ”tärkeitä”.

  Tykkäsin muuten tosi paljon tuosta Meghanin valko-vihreäraitaisesta mekosta. Siinä on jotenkin Tuulen viemää -tunnelmaa. Ja tuo illan puku on aivan upea! Voisin kuvitella myös kruununprinsessa Marylle tuollaisen.

  Tykkää

  • Todellakin loputtomalta! Jotenkin tuli jo sellainen fiilis, että melkein lopussa ollaan, mutta tässähän on vielä monta päivää Uutta-Seelantia jäljellä… Se on varmaan ihan totta, että ainakaan henkisesti ei ole ollenkaan yhtä raskasta osallistua seremonioihin, kuin vaikkapa keskustella mielenterveydestä. Mutta toisaalta näissä on varmaan aika paljon sitten valmistautumista ja opettelua tavoista ym. ettei pääse tapahtumaan mitään loukkaavaa. Itselle vieraisiin, mutta toisille tuttuihin (ja tärkeisiin!) seremonioihin on aika jännä yleensä osallistua.

   Tykkää

 2. Tulipa luotua wordpress tunnukset. Saa nähdä mitä tästäkin tulee.

  Ajattelin, että eihän tässä ole kuin muutama päivä enää jäljellä, mutta onhan niitä vielä 5. Aivan mielettömän pitkä reissu kyllä on.

  Tykkää

 3. No nyt on ollut väriä ja vaihtelua 😍😍😍😍 tykkään,tykkään ja tykkään 😁 ja aivan ihana tuo ponihäntä kampaus, sopii Meghanille täydellisesti!!

  Tykkää

  • Meghanilla on tosi kivasti vaihtelevia kampauksia. Tykkään niistä sotkuisista nutturoista, mutta eihän niitä nyt aina haluaisi nähdä, joten on tosi kiva, että paksuja kauniita hiuksia hyödynnetään. Usien myös kampaus tukee kivasti asua, kaikkien vaatteiden tyyliin ja henkeen ei sovi samanlaiset hiukset.

   Tykkää

 4. Mä rakastuin kans tuohon raitamekkoon, just mun lempparisilhuettia. Tuollainen Diorin ’new look’.

  Oscar de la Renta on mekkona aivan upea, todella persoonallinen ja kaunis!

  Liked by 1 henkilö

 5. Kyllä on pitkä matka, ja vielä vaan jatkuu…
  Kommentoinnin taso itsellä jo totaalisesti hiipuu vaatteisiin, tuo Oscar de la Rentan mekko on sykähdyttävän kaunis!

  Tykkää

  • Hyvin huomaa, että kommenttien sisältö ja etenkin määrä muuttuvat, mikä oli kyllä odotettavissa. Eräälainen ”tutkimustulos” sekin! Samoin alkaa köyhtyä postaukset. Ei oikein jaksa enää selata kaikkea ja tuntuu, että Twitterissäkin on mielenkiintoisia anekdootteja joka päivä vähemmän. Mediakin alkanee väsyä.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.