”Jättimäisiä” tiarauutisia…

Olemme tarkkailleet herkeämättä prinssi Harryn ja Sussexin herttuatar Meghanin Oseanian-kiertomatkaa, mutta keskitetään nyt hetkeksi huomiomme tänne Eurooppaan. Valitettavasti brittikuninkaalliset eivät yleensä pakkaa matkalaukkuihinsa tiaroita, joten emme sellaista eilen herttuattarellakaan nähneet. Valtiovierailut ovat kuitenkin eri asia ja niiden aikana tiarat ovat vakiovaruste. Pientä kimallusta saimme eilen Belgiasta ja isompaa, ellen sanoisi jopa jättimäistä, tänään Alankomaista ja Isosta-Britanniasta.

Embed from Getty Images

Belgian kuningas Philippe ja kuningatar Mathilde ovat valtiovierailulla Portugalissa. Matkan ensimmäiseen päivään kuului tyypilliseen tapaan juhlaillallinen vieraiden kunniaksi ja vaikka Belgiassa tiaratilaisuudet ovatkin nykyään vähissä, matkalle koristus oli kuitenkin päässyt mukaan. Kuvat ovat valitettavan vähäisiä, mutta kyllä siellä kuitenkin kimaltelee kuningattaren henkilökohtaiseen omaisuuteen kuuluva laakeriseppeletiara. Hiuskoruhan oli häälahja Belgian aatelistolta ja ennen kuningattareksi nousemista lähestulkoon ainut tiara, jota Mathilde käytti. Keskikokoinen timanttitiara sopii hänelle kuitenkin kauniisti ja on myös monikäyttöinen, sillä se taipuu kaulakoruksi.

Pikkutiarat alta pois ja kunnolla asiaan. Vuoden odotetuin valtiovierailu ainakin jalokivien suhteen on varmasti ollut tänään alkanut kaksipäiväinen vierailu Alankomaista Isoon-Britanniaan. Kuningas Willem-Alexander ja kuningatar Maxima saapuivat Lontooseen tänään ja lähtevät pois jo huomenna, mutta tottakai mukaan mahtui juhlaillallinen. Lukemattomien kuninkaallisharrastajien tiarahaaveet toteutuivat tänä iltana, kun kuningatar Maxima asteli Buckinghamin palatsiin hiuksillaan jättimäinen Stuart-tiara. Tämä kuningatar Julianan kokoelmaan kuulunut, mutta jostakin syystä prinsessa Beatrixin kuningattarena holviin jättämä komistus on nähty viimeksi tässä muodossa julkisuudessa vuonna 1972. Upeita koruja arvostavaksi tiedetyn kuningatar Maximan on toivottu jo vuosia kaivaneen tiaran uudelleen esiin ja kun huhut sen kunnostamisesta alkoivat kiertää, alettiin valtiovierailua Britanniaan odottaa, kuin kuuta nousevaa, sillä tiaralle nimen antama neljänkymmenen karaatin haaleansininen Stuart-timantti saapuu historianlehdille Alankomaita ja Isoa-Britanniaa yhdessä hallinneen avioparin Kuningas William III:n ja Stuart-sukuisen kuningatar Mary II:n myötä. Kuningatar Maxima esitteli tiaraa itseasiassa ensimmäisen kerran toukokuussa valtiovierailulla Luxemburgissa, mutta silloin itse Stuart-timantti vielä puuttui.

Monet eivät pidä tiaran ulkomuodosta mainittavasti ja onhan se myönnettävä, että aikamoinen hökötys se onkin. Mutta toisaalta eihän tällaista lähes absurdia korua voi kuin rakastaa ja ainakin minulle Stuart-tiara oli ehdoton ykköstoive tälle vierailulle. Ja sitäpaitsi, jos joku tällaista tiaraa voi kantaa, niin kuningatar Maxima! Tänäkään iltana hän ei ollut mitenkään ujostellut asussaan, vaan sinivihreän timantin seuraksi oli valikoitunut samaa värisävyä toistava hyvin näyttävä iltapuku mustalla harsomaisella viitalla. Kauniisti siniset sopivat myös kuningas Willem Alexanderin upouuteen kunniamerkkinauhaan, sillä hänestä tehtiin aiemmin tänään Britannian korkea-arvoisimman ritarikunnan eli Sukkanauharitarikunnan jäsen muiden Euroopan hallitsijoiden tavoin.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Kuningatar Maximan ja Stuartin rinnalla kaikki muut jäivät hiukan kakkosiksi, mutta olihan illallisella mukana muitakin kauniita tiaroita ja kuninkaallisia naisia. Kuningatar Elisabet ja Cornwallin herttuatar Camilla jatkoivat jo pitkään suosimaansa linjaa vitivalkoisissa iltapuvuissa. Kuningatar oli valinnut tiarakseen ikisuosikkinsa Girls of Great Britain and Ireland -tiaran ja herttuatar Camilla niin ikään vakiovalintansa, Hovikirjeenvaihtajan ikisuosikin, Greville-tiaran. Kuningatar Elisabetin rintapieltä koristi tänä iltana Cullinan III:sta ja Cullinan IV:sta koostuva rintakoru. Jättimäinen Cullinan-timantti leikattiin aikoinaan Alankomaissa.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Valitettavasti brittikuninkaalliset eivät ole kovin hanakoita poseeraamaan kameroille tällaisissa tilaisuuksissa, joten kuvasato on sanalla sanoen surkeaa kaikkien muiden osalta. Kuningatar Maxima (ja kuningas Willem-Alexander) olivat ilmeisesti se, mitä tarvitaan, jotta Buckinghamin palatsin illallisiltakin saadaan kunnon kuvia ja kerrankin näemme kunnolla myös muut, kuin seurueet arvokkaimmat jäsenet. Cambridgen herttuatar Catherine luotti viimeaikaiseen suosikkiinsa, eli Dianan, Walesin prinsessan tunnetuksi tekemään Lover’s Knot -tiaraan. Herttuattaren kaulassa kimalteli uusi korulaina kuningattarelta, tällä kertaa kuningatar Alexandran häälahjoihin kuulunut ja sittemmin kuningatar Elisabetin, kuningataräidin suosikiksi noussut timantti- ja helmikaulakoru.

Mielenkiintoisinta herttuattaren asussa oli kuitenkin se, että hän on vihdoin saanut kuningatar Elisabetin henkilökohtaisen kunnianosoituksen, eli ns. perhekunniamerkin. Kuningatar päättää sen lahjoittamisesta itse ja se, koska kukin kuninkaallisen perheen naisista on omansa saanut, on vaihdellut. Herttuatar Catherinen kohdalla aika (mahdollisesti kuusi ja puoli vuotta, sillä joidenkin tietojen mukaan herttuattarella oli kunniamerkki jo viime joulukuussa) on kuitenkin ollut huomiota herättävän pitkä, minkä on tulkittu johtuvan siitä, ettei herttuatar edelleenkään ole ns. täysipäiväisesti työskentelevä kuninkaallinen. Selitykseksi arvomerkin puuttumiselle on esitetty myös prinssi Williamin ajamaa norsunluukieltoa ja väitetty, ettei herttuatar tästä syystä ole ottanut tarjottua osin norsunluusta valmistettua kunniamerkkiä vastaan. Herttuattaren kunniamerkki on kuin onkin nyt aiemmista versioista poiketen valmistettu lasista, mutta en ihan heti usko, että sen tekemiseen on sentään vuosikausia mennyt. Toivotaan, että kunniamerkki olisi nyt osoitus kauan odotetusta etenemisestä herttuattaren kuninkaallisella uralla.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Paikalla illallisella oli myös Lontoossa asuva prinsessa Mabel (alla vasemmalla), kuningas Willem-Alexanderin edesmenneen veljen prinssi Frison leski. Tiaraksi oli mahdollisesti valikoitunut Alankomaiden kokoelmasta pieni safiiritiara. Lisäksi palatsiin saapuivat kuningatar Elisabetin serkku Gloucesterin herttua Richard ja tämän vaimo herttuatar Birgitte (twiitin ensimmäisessä kuvassa) hiuksillaan Cartierin Intia-tiara (Cartier Indian Tiara), sekä Kentin prinsessa Michael (alla oikealla) Kentin köynnöstiarassa (Kent Festoon Tiara). Lisäksi tilaisuuteen osallistui Wessexin kreivitär Sophie ilmeisesti akvamariinitiarassa, mutta hänestä ei ole oikeastaan minkäänlaista kuvaa.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Mainokset

41 kommenttia artikkelissa “”Jättimäisiä” tiarauutisia…

 1. Jessss go Maxima! Upea look! Katen puvulle en sen sijaan lämpene ollenkaan. Kiva kuitenkin, että muistakin perheenjäsenistä on kuvia!

  Ja mielenkiintoista että perhekunniamerkki on nyt myönnetty. Toivottavasti merkki siitä, että alkaa tapahtua!

  Liked by 1 henkilö

 2. Ah, olipa mahtavaa nähdä Stuart-tiara koko loistossaan! Eihän se tosiaan ole kaikkein kaunein, mutta upeasti Maxima kantaa tämänkin tiaran. Kaunis pukukin ja nyt kyllä nähdään aika paljon erilaisia viittaratkaisuja, tykkään!

  Mabel: voi hirvitys mikä puku, mutta hienoa että hänetkin oli kutsuttu.

  Kate: puvun väri ja yläosa kaunis mutta onhan tuo alaosa ruma. Näitä on toki nähty Katella aiemmin että menee hänen tyyliin. Kyllä tuo perhekunniamerkki ja merkittävä kaulakorulaina varmasti kertoo jotain hänen korostuvasta asemastaan.

  Kuningatar: toivoin, että nähdään joku muu kuin Girls-tiara mutta se lienee niin mukava, että iäkäs kuningatar ei halua muuta käyttää ja se sallittakoon.

  Camilla: voi kun lopulta olisi nähty Delhi Durbar -tiara uudelleen. Mutta en tiedä nähdäänkö sitä enää koskaan Camillalla kun se haloo nousi silloin ekalla kerralla. Toivottavasti olen väärässä!

  Tykkää

  • Mabelin tyyli on aivan omaa sarjaansa. 😀 Joskus kyllä tykkäänkin rohkeudesta, mutta menihän tämä nyt taas yli kaikkien rajojen. Lisäksi noin kirjavassa ympäristössä suorastaan särkee silmiä.

   Greville-tiara on yksi mun ehdottomista suosikeista, mutta kyllä silti aina jaksan toivoa Delhi Durbaria. Aivan älytöntä, jos se kohu sen nyt sitten kaatoi. Voisivat ylipäätään alkaa korostaa Camillan asemaa jo vähitellen ja tiara voisi olla siinä yksi hyvä askel.

   Tykkää

 3. Maxima laittanut taas parastaan! Hän on kyllä ehdottomasti tyylikkäimpiä Euroopan kuninkaallisista.

  Catherine sen sijaan näyttää melkein riutuneelta eikä mekkokaan ole järin kaunis… 😦 Toisaalta pienen vauvan äitiys ja imetys varmaan selittävät laihtumisen. Hyvä, että Kate on vihdoin saanut perhekunniamerkin. Kestääköhän Meghanillakin yhtä kauan ansaita se?

  Tykkää

  • En usko, että kestää. Nyt kun yhdellä lapsenlapsen puolisolla on kunniamerkki, sitä aletaan odottaa seuraavalle ja Elisabetilla ei kuitenkaan ole vuosia loputtomasti jäljellä. En silti nyt ihan ensi vuodelle vielä odottaisi. Jos taas menee sitten Charlesin valtakaudelle, luulen että tulee aivan ensimmäisten joukossa ja samalla kertaa Katen kanssa.

   Tykkää

 4. Maxima ei pettänyt tiarallaan, vaikka se lähenteleekin jo melkein naurettavaa. Miten noin isoa hökötystä voi tai edes jaksaa pitää päässään? 😀

  Elisabet olisi voinut valita jonkun isommam tiaran, mutta voiko 92-vuotiasta ylipäätään pyytää pitämään tiaraa saati sitten kaikista suurimpia. Camillallekin toivoisin vähän jotain vaihtelua tiaraan.

  Katen puku on aikamoinen hirvitys. Siinä ei oikein mikään sovi. Ja vaikka koruja on aina kiva nähdä, Kate näyttää niiden kanssa lähinnä joulukuuselta. Veikkaisin, että suurin ongelma on tiaran koko. Ne kaksi pienempää tiaraa ovat sopineet Katelle hyvin. Jospa hän vaikka antaisi tämän Meghanille 😉 .

  Perhekunniamerkki Katella yllätti aika paljon. Ehkä kuningatar on tajunnut, että jos hän meinaa joskus sen antaa, se täytyy tehdä nyt. Toivon, että Meghankin saisi sen pian, vaikka hän ei olekaan ollut kuninkaallisessa perheessä kauaa. Onko muuten tuossa Katen merkissä tuo nauhalipare pidempi kuin muilla? Siis tuo muotokuvan alla oleva. Voisin vaikka ottaa fiskarsit käteen ja leikata palan pois, koska se näyttää jotenkin hassulta.

  Tykkää

  • Eikun Katen perhekunniamerkkihän aivan kokonaan eri mallinen! Muissa se rusetti on melkeinpä suorakaiteen mallinen, mutta Katella se on oikein rusetti. Ja muotokuvakin roikkuu matalammalla. Nämä on tärkeitä juttuja 😉

   Tykkää

  • Camillalla on aivan liian vähän tiaroita. Hänellehän on ilmeisesti lainattu myös Teck Crescent -tiara, mutta siinä nyt ei ole hurraamista, joten ei ihme, ettei ole nähty. Samoin Camillan perheen oma tiara on hyvin pieni. Greville on mun suosikkeja, mutta kyllä nyt jotain vaihtelua pitäisi olla.

   Mun silmissä Kate ei vaan oikein osaa kantaa tiaraa, hän ei ole siitä jotenkin riittävän ylpeä. Tällaiset korut tarvitsee karismaa ja näyttävyyttä, upeimpia esimerkkejä esim. Maxima, Margareeta, Mary ja Silvia, sekä Victoria.

   Väkisin tulee mieleen, että Meghanin tulo perheeseen on vaikuttanut asiaan, mutta toisaalta onhan sitä varmaan jonkin aikaa kuitenkin suunniteltu, eli ehkä silti projekti alkoi jo ennen Meghania. Olisiko sitten liittynyt siihen, että William siirtyi ns. täysipäiväiseksi ja olihan sitä puhetta Katenkin kohdalla, vaikkei sitten taaskaan toteutunut. Joka tapauksessa puute alkoi tuntua nololta, joten ihan hyvä, että nyt se sitten on.

   Tykkää

 5. Maxima vei kyllä pisteet kotiin jälleen kerran. Hän saa tuon jättimäisen timanttikasan toimimaan ja pukukin on aivan upea. Kauas ei jää kyllä Camillakaan, vaikka tämä look on nähty jo ties kuinka monesti niin upea se on edelleen. Sitä Delhi Durbaria minäkin kaipaan. Katen puku näyttää siltä kuin se olisi kaivettu jostain Dianan jäämistöistä suoraan 80-luvulta… Mutta tulipahan se kauan odotettu kunniamerkki! Mielenkiintoista nähdä, ehtiikö Meghan sen saada kuningattarelta.

  Tykkää

  • Camillan look ja tämä kyseinen puku ovat kyllä tutut, mutta niin kauniit, ettei voi valittaa!

   Mullekin Katen puvusta tulee Diana mieleen ja kun aikakaudet otetaan huomioon, ei se kyllä ole kehu. Ehdottomasti Katen iltapuvuista se, jota olen vähiten ymmärtänyt.

   Tykkää

 6. Uu la la! No nyt päästiin asiaan!
  Maxima on tyrmäävä, eikä Stuart-tiarakaan jää kakkoseksi. Valtavahan se on, mutta Maximalle sopii oikein hyvin.
  Hienoa nähdä kohtalaista kuvamateriaalia myös muista, enkä olleenkaan moiti Elizabethin, Camillan tai Catherinen koruvalintoja vaikka aika tuttuja ja totuttuja ovatkin. ”Uusi” kaulakoru sopii Catherinelle kivasti, ehkä hieman saisi lyhentää, mutta korvisten ja tiaran kanssa oikein kiva kuitenkin!

  Uskoisin Meghanin saavan oman perhemerkkinsä (vai kunniamerkkiko se on?) kyllä hieman Catherinea nopeammin. Työtahti ja asenne tuntuu olevan sen verran paremmin kohdallaan.

  Tykkää

  • Kaulakoru sopii ihan kivasti Lover’s Knot -tiaraan helmien takia, joten oikein hyvä laina Katelle ja muutenkin kiva nähdä julkisuudessa näitä kuningataräidin jälkeen käyttämättä jääneitä.

   Englanniksi noita kutsutaan nimellä family order, joten perhekunniamerkiksi olen kääntänyt tälleen vapaasti. 😀 Uskon myös, että Meghanilla nähdään hiukan nopeammin.

   Tykkää

 7. En osaa kuvitellakaan ketään muuta kuningatarta, jolle tuo majesteetillinen Stuart-tiara sopisi paremmin kuin Maximalle. Ja upea on kokonaisuus: mielenkiintoisen värinen iltapuku ja valloittavan överi ”vyönsolki”. Tuo harsoviitta on jännä, onkohan Maxima ottanut sen pois, kun on istuutunut pöydän ääreen syömään?

  Ymmärrän hyvin, että Elizabeth käyttää mukavaa tiaraa, Camillan kohdalla kieltämättä olisi jo mielenkiintoista nähdä jotain muutakin – mikäs kohu Delhi durbariin liittyikään? Catherinen puku kieltämättä näyttää kuin olis anopin perintöä, väri kyllä sopii hänelle kauniisti mutta tuo uusi kaulakorulaina Lover’s know tiaran kanssa on mielestäni täysi kymppi – ihan kuin olisi suunniteltu yhdessä käytettäväksi!

  Toivon, että Meghan ehtii saada perhekunniamerkin Elizabethiltä.

  Tykkää

  • Delhi Durbar -tiaran tarinan voi lukea täältä: http://orderofsplendor.blogspot.com/2013/02/tiara-thursday-delhi-durbar-tiara_7.html. Kohusta: Camilla käytti tiaraa ensimmäisessä tiaraa vaativassa tapahtumassa häidensä jälkeen ja huomiota herätti koko (noin yleisesti ja lisäksi isompi kuin mitä kuningatar käyttää), se, ettei tiaraa oltu nähty pitkään aikaa ja se, että tuo tiara on teetetty kuningatar Marylle juuri miehensä valtaannousua juhlistamaan. Se on kuningattar-puolison tiara – tuolloinhan juuri keskusteltiin paljon Camillan sopivuudesta kuningattareksi ja hovikin oli ilmoittanut, että Camilla tunnetaan Charlesin valtaannousun jälkeen prinsessa-puolisona. Tämähän ei pidä paikkaansa, sillä pitäisi tehdä lakimuutokset kaikissa maissa, jossa Iso-Britannian monarkki on hallitsija.

   Tykkää

   • Se on sitten sääli, että Delhi Durbarin kanssa kävi niin. Koko juttu oli hovilta vähän virhearvio, turhan aikaisin lähdettiin lähettämään tätä viestiä. Nyt toisaalta voisi jo yrittää uudelleen, pakkohan se joskus on.

    Tykkää

 8. Olen varmaan ainut, joka pitää Catherinen kokonaisuudesta. Ja hienoa, että hän sai perhekunniamerkin vihdoin.

  Elisabetillä tosiaan olisi voinut olla hiukan näyttävämpi tiara tai edes toisen värinen. Ymmärrän kyllä kyseisen tiaran käytön siinä mielessä, että jos se on kevyin käyttää ja mielestäni hänen asentonsa on kumarampi kuin ennen.

  Maxima ei petä koskaan ja hän on juuri oikea henkilö käyttämään. Stuart tiaraa.

  Liked by 1 henkilö

 9. JES TIMANTTEJA!

  Maxima! Ei voi ihminen enää kuningattarempi olla kuin mitä Maxima on. Tuo puku on niin kaunis että pää sulaa. Mä olen aina kauhean ennakkoluuloinen, kun yhdistetään mustaa väreihin, mutta niin vaan Maxima osoitti mun olevan väärässä. Taas. Ja Stuart! 😀 Mikä kamala hökötys! Ihana! Toi timantin vihertävä/sinertävä sävy on tosi kaunis.

  Camillankin puku on musta tosi upea, kauniit kirjailut ja kaikki. Ihanaa, että hän on löytänyt itselleen noin mieluisan ja pukevan lookin. Hänestä tulee hyvin tyylikäs kuningatar.

  Catherine… Kampaus on kaunis. Ja kiva, että sai viimein perhekunniamerkin, alkoi olla hiukan kulmakarvoja kohottava tilanne ilman. Toi puku on jotain niin silmiäsärkevät hirveää että en pysty… en osaa… mulla ei oo sanoja. Miten voidaan tehdä kankaasta mitään noin… kamalaa?

  Kentin prinsessa Michaelilla oli hyvin kuninkaalliset kaulukset, aika hauska!

  Tykkää

  • Camilla on tosi tyylikäs lähes aina! Erityisesti tykkään hatuista ja matkapuvustoista, tosi mielenkiintoisia ja pukevia asuja. Hänelläkin on kuitenkin aika vaikea asema ja julkisuuskuva, niin on hienoa, että oma tyyli toimii noin hyvin. Juuri sopivan kuninkaallinen, mutta tuntuu myös sopivan Camillan persoonaan.

   Mieti, mitä tällainen mittatilauspuku Alexander McQueenilta maksaa? Joku sanoi twitterissä, että sieluun sattuu, eikä se kyllä ole kaukana täälläkään…

   Tykkää

 10. No huhhuh tuota kimallusta! Stuart-tiara on kyllä kaikessa mahtipontisuudessaan jopa hieman koominen, mutta jestas että Maxima kantaa sen hyvin! Ei voi kuin ihailla!

  Kiva, että nyt saatiin kunnollisisia kuvia, mutta harmi että Sophie ei näy näissä. Seuraan nykyään mielenkiinnolla hänen pukeutumistaan. Camillan Greville-tiara on upea, mutta muitakin tiaroita olisi kiva välillä nähdä. Hänkin kantaa niin hyvin isoja koruja, että ei jää ainakaan siitä kiinni, että Greville olisi ainoa sopiva.

  Mietin tuota Katen perhekunniamerkkiä. En haluaisi olla ilkeä, mutta tuntuu että nyt se oli pakko antaa, ennen kuin Meghan saa omansa. Mielestäni Katen ote työhön ei ole tässä juurikaan muuttunut vuosien varrella, joten ehkä merkki on enemmänkin kannustin kuin ansio jo tehdystä työstä.

  Tykkää

  • Sophiesta näin jotain ihan hirveää suttua, jonka perusteella voi sanoa, että puku oli turkoosin sinertävä ja tiara se akvamariinitiara, jossa on viisi kukkasta. Muuta ei sitten taas näkynytkään, mikä on aika raivostuttavaa.

   Olen kieltämättä vähän samoilla linjoilla kunniamerkistä. Ei se Katen panos ole mitenkään muuttunut, joten ei se antaminen nyt ainakaan siitä voi johtua. Kai se vain oli aika, kun alkoi tuntua, että spekuloitiin jo vaikka mitä mielenosoitusta kuningattaren suunnalta.

   Tykkää

 11. Minä pidän Stuart-tiarasta. Maximalle se sopii. Kovin monelle muulle ehkä ei. Oli mukavaa nähdä se koko komeudessaan viimeinkin. Kuningatar Elisabethilla ja Camillalla on kauniit asu- ja korukokonaisuudet. Katella on kauniit korut, mutta puvusta en pidä. Kangas on kyllä kaunis, mutta miksi sen pitää olla noin rypyssä? Kate on mielestäni tosi hoikassa kunnossa kolmen lapsen saamisen jälkeen. Olisinpa ollut itsekin lasten saamisen jälkeen! Ehkäpä Kate ehtii keskittyä paremmin töihin sitten kun lapset ovat vähän kasvaneet.

  Tykkää

 12. Onhan tuo Hollannin hallitsijapari aika maijesteettinen näky, sekä W-A että Maxima. Maxima näyttää todella upealta, eikä tiara koostaan huolimatta näytä hänen päässään naurettavan isolta.

  Voi tuota Katen asua… Back to the 80s. Eipä se tänään näytä yhtään sen paremmalta kuin eilisten ensimmäisten kuvien perusteella. Yläosa menettelee vielä, mutta tuo alaosa on kyllä tosi vanhahtava. En ymmärrä, miten Alexander McQueenilta on päässyt tällainen huti ”ulos”.

  En kauheasti näistä kunniamerkeistä ymmärrä, mutta voi sitä haloon määrää, jos Meghan saa omansa nopeammalla aikataululla kuin Kate. Tiedä sitten tuleeko näin tapahtumaan, koska mitä luultavammin Meghankin tulee olemaan äitiyslomilla seuraavien vuosien aikana, vaikka tällä hetkellä työtahti vaikuttaakin hyvältä.

  Tykkää

  • Minä uskon että tuossa äitiysloma-asiassa tulee vaikuttamaan vahvasti kulttuuriero: amerikkalainen feministi ei ole koskaan ajatellut jäävänsä kotiäidiksi lasten saannin jälkeen vaan pitää itsestäänselvänä että työn ja uran voi yhdistää. Amerikkalainen äitiysloma kokonaisuudessaan on 8-10 viikkoa synnytystavasta riippuen ja sen jälkeen uraäiti palaa työhön. Toki ei ei välttämättä aluksi kokopäiväisesti, toki ehkä mahdollisuuksien mukaan yhdistäen jotain muuta vapaata. Enkä tällä tarkoita että Sussexin herttuatar välttämättä juuri 8 viikon jälkeen (ja huom! Tämä 8 viikkoa sisältää myös synnytystä edeltävän äitiysloman) aloittaa täysipäiväisen työn mutta tämä on se malli mihin Meghan on kasvanut.

   Tykkää

   • Tämä on todella hyvä pointti. Varmasti Meghan pitää äityslomaa, mutta voin helposti nähdä hänen yhdistelevän siihen kuitenkin kevyttä työtä tai jotain projekteja kulissien takana. Eikä hän vaikuta siltä, että jaksaisi olla sivussa odottamassa kouluikää vuositolkulla, jos tulee vaikka toinenkin lapsi.

    Tykkää

  • Katen puku ei tosiaan parantunut yhtään parempien kuvien myötä. Helman lisäksi en tajua, miksi siinä pitää olla niin kauheasti kaikkea. Tuo ihmeellinen ruusuke oikean hartian edessä esim. on aivan liikaa. Itse olen vähän simppelimmän tyylin ystävä…

   Haloota saattaa tulla, mutta niinhän tulee aina. 😀

   Tykkää

 13. Maxima on Kuningatar isolla Koolla. Aivan upea ilmestys, aina, ja lisäksi vaikuttaa todella lämpimältä ja helposti lähestyttävältä ihmiseltä. Ottaa kyllä tilan haltuun 🙂

  Katen kaulakoru sopii upeasti tiaraan, vaikka itse en kyllä tuosta kyseisestä tiarasta tykkääkään, kuten en tykännyt häätiarastakaan. Olisi kiva, jos kaivelisivat hovin kätköjä useammin ja kokeilisivat kaikki vaihtoehdot läpi, jotta nähtäisiin minkälainen tiara päähän sopisi :D. Kaikkien muiden tiarat näytti kyllä todella vaatimattomilta Maximan rinnalla, hän on vielä jotenkin niin pitkä ja hyväryhtinen, että muut kalpenee vieressä.

  Tykkää

 14. Liityn Maximaa kehuvaan kuoroon, hän on UPEA! Maxima on kyllä syntynyt kuningattareksi ja kantamaan isoja koruja ja tiaroita. Toi Stuart-tiara on tässäkin muodossa upea, tykkäsin kovasti siitä matalammasta mallistakin. Kovin monella ei tosiaan olisi yläväyttä kantaa tämän kokoista (ja painanavaa) tiaraa, mutta Maximalle sopii täydellisesti. Toivottovasti tosiaan nähdää useammin. Maximan koko asukokonaisuus on vähän siinä rajoilla että meneekö yli, mutta omasta mielestäni hän on todella majesteetilinen näky. Camilla ja kuningatar on niin tutussa ja turvallisessa että toivoisin molemmille, ainakin Camillalle vähän vaihtelua sekä tiara että oltapuku valikoimaan. Camillalle kyllä sopii valkoinen ja etenkin tää kokonaisuus on vaikuttava, mutta silti. Jännä nähdä Charlesin valtakaudella, miten käy Girls of Great Britain ja Ireland tiaralle, lähteekö Camilla sitä reippaasti käyttämään vai jääkö nuoremmille. Jotenkin en näe tiaraa kyllä mullaa kuin sen hetkiellä kuningattarella, joten en jotekin usko Catherinenkaan sitä käyttävän ennen hänen ja Williamin valtaan astumista.

  Ensimmäisenä Katen asusta minulle pisti silmään tuo kunninmerkki, vaikka kaikki media tuntuivat taas keskittävän siihen kuin Katella oli prinsessa Dianan suosikkitiara. Hienoa että hän vihdoin sai sen ja toivottavasti olisi nyt merkki työtahdin reipastumisesta. En myöskään usko että Meghanille menee näin kauan kunnimerkin saamiseen, ihan vaan jo kunigattaren rajallisen ajankin takia, uskoisin että haluaa ehtiä antaa Meghanille tämän kunnianosoituksen. Mekosta ei varmaan tarvii sanoa mitään, aikamoinen huti kyllä Katelta vaikka yleensä hänen iltapukutyylistään pidänkin kovasti. Lover´s Knot tiara on kyllä kaunis, kiva että on käytössä mutta toivoisin Katellekin vähän vaihtelua. Halo Scroll olisi niin kiva nähdä pitkästä aikaa. Tykkään kyllä että Kate kayttää reippaasti isojakin koruja tai monia kerralla, joten näitä kokoelman harvemmin nähtyjäkin nähdään enemmän. Hiukan pelottaa että Meghanin korumaku taitaa olla aika yksinkertainen, jos hänellä ei suurimpia timattej nähdäkään.

  Tykkää

  • Uskon myös, että Girls of Great Britain and Ireland on sellainen, joka menee vuorollaan holviin Elisabetin jälkeen ainakin joksikin aikaa. Tykkään Lover’s Knotista, mutta jotenkin tympeää, että näköjään se on sitten aina tämä tiara tästä lähtien. Se ei välttämättä sovi Katelle kovin hyvin, joten jotain muutakin olisi kiva nähdä. Vaikka täytyy kyllä myöntää, ettei ne kaksi muutakaan Katellä nähtyä ole mun suosikkeja. Mäkin tykkään, että Kate on alkanut käyttää isompia koruja, koska muuten tosi iso osa näistä aarteista jäisi ihan pimentoon.

   Tykkää

 15. Nouuu kirjotin viisi kilometriä pitkän kommentin ja se katosi 😲 uusiksi..

  Aina ihmetyttää nää brittien tiukat kunniamerkki säännöt, miksei kuningatar puoliso saanut mitään britti kunniamerkkiä. En ymmärrä. Ois kiva lukea Ellun ajatuksia joskus😂

  Miks Ellu käyttää aina tai usein noita leveämpiä kunniamerkki nauhoja joita yleensä näkee miehillä, onks tää joku ego kysymys 😂🤔

  Eikö silloinen kuningatar Beatrix saanut tuota brittien korkeinta kunniamerkkiä jonka WA sai? http://2.bp.blogspot.com/-fGsVEVhyAoM/UXXV12aqXHI/AAAAAAAAWJM/4453MLOdI0A/s1600/_NEDtoGB–3.jpg näissä kuvissa Beatrixillä ja jopa prinssi puoliso Claussilla on nuo victoria orderin(?) Kunniamerkit 🤔

  Taidan olla niitä harvoja joka jollai lailla tykkää Catherinen puvusta ja stailista vaikka eihän hän osaa kantaa pukua, koruja ja itseään kunnolla. Olemuskin riutunut. 😦
  Perhekunniamerkistä plussaa, oikeaa kmerkkiä saakin odottaa Catherine aivan varmasti appiukon valtakaudelle saakka..

  Mutta Maxima. Yksi sana. UPEA! ja sainpas jälleen majesteetillisen puvun 😍😍😂👍
  Maxima on kyllä mieletön. Ja tuo kruunu. Tai tiara. Eihän siitä voi kun tykätä😍😍

  Tykkää

  • Briteillä on kyllä tiukat säännöt kunniamerkkien suhteen. Sukkanauharitarikuntaan otetaan niin rajallisesti väkeä, ettei sinne oteta ketään puolisoita ns. tavan vuoksi. Mutta ei heiltä kyllä kauheasti muutakaan tipu. Mielenkiintoinen kysymys tuo Elisabetin nauha, en ole tullut ajatelleeksi. Pikaisella googlauksella tuntuu, että on myös kapeita nauhoja, mutta välillä tosiaan leveitä. Liittyisikö siihen, että on hallitsija ja yleensä aina kaikessa miehen versio on se korkein ja ”normaali” ja naisen versio sitten vain tosiaan versio siitä miehen vastaavast? Ehkä hallitsijana halutaan antaa hänelle se arvokkain. Beatrix pääsi Sukkanauharitarikuntaan jostakin syystä vasta yhdeksän vuotta valtaannousun jälkeen.

   Liked by 1 henkilö

 16. Maxima on mahtava! Upea kokonaisuus, ei mitään häivähdystäkään epäonnistumisesta mihinkään suuntaan! Ja hieno myös tuo vatsakoru (?) tasapainottaa kokonaisuutta hyvin.

  Liked by 1 henkilö

 17. Norjan uutisten jälkeen tuntuu vähän hölmöltä pohtia tiaroa ja asuja, mutta kommentoin nyt kuitenkin.

  Maxima on kyllä kuigatarten kuningatar. Oikein hehkuu majesteetillisuutta ja muutoinkin.

  Katen olemus on kyllä väsyneen ja riutuneen näköinen. Varmaan myös aikamoiset paineet ollut päästä takaisin mittoihinsa raskauden jälkeen. Katen meikki ja pukeutuminen ei kyllä yleensä mitenkään raikasta tai nuorenna kokonaisuutta. Maxima voisi vähän lahjoittaa omaa karismaansa ja hehkuvaan Katelle 😉 Plussaa kuitenkin merkistä ja kauniista koruista.

  Harmi ettei Sophieta näkynyt kuvissa. Hän lukeutuu omiin suosikkeihini brittikuninkaallisista. Ja olisipa ollut mahtavaa nähdä Meghan iltapuvuissa ja tiarassa näissä juhlissa. Toivottavasti seuraavaa tilaisuutta ei tarvitsisi odottaa kovin kauaa. Nyt en kyllä edes muista, onko Harrylla ollut miten tapana osallistua vastaaviin tilaisuuksiin 🤔

  Onko tiaroja muuten aiemmin käytetty jotenkin runsaammin? Tuntuu, että esimerkiksi Dianasta löytyy valtavasti kuvia tiara päässä. Vai tuntuuko se vain siltä?

  Tykkää

  • Kate on kyllä ajanut itsensä nurkkaan ulkonäön kanssa, kun sen lisäksi, ettei pääse irti vaatteiden kyttäämisestä, myös ihan fyysinen ulkomuoto on tarkkailun alla jatkuvasti, eikä ollenkaan ilman omaa syytä. Mutta kyllä silti uskon, että suuri yleisö katsoisi ihan hyvällä normaaliuttakin, eikä aina tarvitsisi tavoitella niin suuria ulkonäön suhteen.

   Harryn ensimmäinen valtiovierailuillallinen oli vasta viime vuoden heinäkuussa Letizian ja Felipen vierailun yhteydessä. Eli ei ole ollut pitkään tapana, mutta uskoisin, että Meghanin myötä kyllä lisääntyy.

   Kyllä tiaroita käytettiin ennen enemmän. Ulkomaille niitä kannettiin mukana vierailuille ja Britanniassakin käytettiin useammin erilaisissa tilaisuuksissa. Nykyäänhän esim. Kate ei käytä tiara kuin juuri illallisilla Buckinghamin palatsissa ja niistäkin kuvia on yleensä huonosti.

   Tykkää

 18. Minä pahaa pelkään, että Katella saattaa olla vinksahtanut suhtautuminen ruokaan. Syömishäiriöstä on ikävä puhua, mutta paineet julkisuudessa ja ylipäätään kuninkaallisen roolissa ovat kovat, joten ei ole ihme, jos lähtee hakemaan vääränlaista kontrollia ruoasta. Toivon olevani väärässä Katen suhteen. Hän vain vaikuttaa niin kovin riutuneelta ja kärsineeltä.

  Tykkää

  • Minä en ollut kiinnittänyt huomiota tuohon riutuneisuuteen, kun sitä on niin tottunut Katen äärimmäiseen hoikkuuteen. Aika kauheaa sekin, että sitä tulee pitäneeksi normina. Syömishäiriön kanssa hän ei toki olisi missään tapauksessa ensimmäinen kuninkaallinen. Katen imago on nykyään niin äidillinen, että se ei minusta ollenkaan vaadi mitään äärimmäisiä missimittoja, mutta toki jokainen näkee itsensä yksilöllisesti, eikä sitä voi kukaan muu määritellä tai nähdä ihan samoin.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.