Prinsessa Eugenien ja Jackin hääseurue

Prinsessa Eugenien ja Jack Brooksbankin häitä ehdittiin sen verran innokkaasti odottaa, että on mukavaa, kun juttua on riittänyt vielä jälkeenkin päin. Aion käydä vielä läpi ainakin vieraat, kuten toukokuussakin ja ehkä jotain muutakin, jos ajatuksia herää. Seuraavat pari viikkoa toki katseemme kiinnittyvät tiukasti maapallon toiselle puolelle, kun prinssi Harry ja herttuatar Meghan suuntaavat ensimmäiselle yhteiselle kiertomatkalleen, mutta vaikka minulla on reissun suhteen blogisuunnitelmia, ripottelen mukaan vielä näitä hääpostauksiakin. Morsiamen kauniin asun jo käsittelimme, paneudutaan nyt muihin häiden merkkihenkilöihin sulhasesta alkaen.

Kuninkaallisissa häissä univormut tuntuvat olevan sulhasten tyypillisin valinta, mutta nykypäivänä, kun suurin osa ei-kuninkaallisista sulhasista ei ole sotilaita, saketti on heille tavallisin valinta. Myös Jack Brooksbank oli mennyt tällä perinteisellä linjalla ja valinnut ylleen kauniisti istuvan päiväjuhlapuvun. Perinteisestihän sakettia on käytetty juhlissa ennen kello kahdeksaatoista, mutta nykyään se on jäänyt pääasiassa hääjuhlien asuksi, sekä Britanniassa toki myös esimerksi kuninkaallisten puutarhajuhlien ja laukkakisojen puvustoksi. Saketti koostuu kaarevaliepeisestä takaa pidemmästä takista, harmaista housuista ja liivistä. Paidaksi Jack oli valinnut perinteisen kääntökauluksellisen valkoisen, solmion väriksi vaaleansinisen ja liivi puolestaan oli tummansininen. Rintapieltä koristi ruususta ja ohdakkeesta koostuva viehe ja samaa sinistä ohdaketta oli myös morsiamen kimpussa.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Bestman Tom Brooksbank esiintyi veljensä tavoin saketissa, mutta hänen liivinsä oli harmaa, solmionsa punainen ja housut Jackin harmaita ehkä tutummat musta-harmaajuovaiset. Punainen solmio oli myös Jackin isällä George Brooksbankilla vaaleansinisen liivinsä seurana, kun taas prinssi Andrew luotti ruoskeaan liiviin ja siniseen solmioon ja prinssi Philip harmaaseen liiviin ja hyvin vaaleaan, ehkä lähinnä jäänsiniseen solmioon. Perheen yhteiskuvasta on helppo huomata, kuinka hyvin miesten asujen värit oli sävytetty toisiinsa menemättä kuitenkaan liian monotoniseen lookiin.

Embed from Getty Images

Värikoodaus oli harjoitettu myös seurueen naisten asuissa. Kaason kunniatehtävään valittu prinsessa Beatrice esiintyi todella kauniissa sinisessä asussa, joka oli hyvin kaukana perinteisistä morsiusneitojen puvuista. Ralph & Russon suunnittelema asu koostui puolivälistä helmaa kauniisti laajenevasta puolihameesta ja hyvin istuvasta jakusta, jonka pääntie paljasti toisen olkapään. Takin kaulukseen oli kiinnitetty pieni timanttinen mehiläisrintaneula. Prinsessa Beatricen sinivioletin päähineen oli suunnitellut Sarah Cant ja harmaat korkokengät, sekä upealla sulkayksityiskohdalla koristeltu laukku olivat niin ikään Ralph & Russon mallistosta.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Tummansiniseen oli pukeutunut myös lady Louise Windsor, jonka tehtävänä oli kaitsea pienet morsiuslapset autoista sisälle kirkkoon odottamaan morsiamen saapumista. 14-vuotiaan Louisen kaunis mekko oli Claudie Pierlotin suunnittelema ja päähine puolestaan Emily Londonin käsialaa. (valitan surkeaa kuvamateriaalia)

Embed from Getty Images

Tällä kertaa morsiamen äidillä ei ollut varsinaisesti omaa tehtävää, kuten herttuatar Meghania autokyydissä tukeneella Doria Raglandilla, mutta luonnollisesti hänkin on elimellinen osa hääseuruetta. Emme muutenkaan voi alentaa Sarahia, Yorkin herttuatarta mihinkään tavallisten vieraiden joukkoon, sillä niin suuri piristysruiske hän on Windsorien klaanissa ja tervetullut lisä tällaisina juhlapäivinä. Jos prinsessa Beatricen ja prinsessa Eugenien asuille on joskus kohoteltu kulmia, ovat ne joiltakin saattaneet jäädä pysyvästi yläasentoon herttuatar Sarahin kohdalla. Tälläkään kertaa herttuatar ei pettänyt siinä mielessä, että siipimäisillä nauhoilla koristettu Jess Collettin hattu oli juuri sellainen, jota hersyvä herttuatar kantaa parhaiten. Malliltaan hyvin tyylikkään leveälierisen hatun seuraksi morsiamen äiti oli valinnut ylleen paikallisen windsorilaisen Emma Louise Designin silkkipuvun, jonka leikkaus oli minusta hyvin imarteleva. Kädessään herttuatar kantoi sympaattisena yksityiskohtana samaa Manolo Blahnikin käsilaukkua, joka kuului hänen edesmenneen äitinsä Susan Barrantesin asuun herttuatar Sarahin ja prinssi Andrewn omissa häissä vuonna 1986.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Jackin äiti Nicola Brooksbank oli saanut värikoodauksessa roolin, jolla asujen värit vedettiin yhteen ja toisaalta rikottiin kaavaa. Stewart Parvinin kaunis takki ja Iona Montgomeryn toispuoleinen olkihattu muodostivat tyylikkään kokonaisuuden, joka toimi hyvin Yorkin naisten vahvojen värien ja näyttävyyden rinnalla.

Embed from Getty Images

Hääseurueen näkyvimpiä jäseniä heti morsiamen jälkeen olivat kuitenkin pienet morsiuslapset. Usein kuninkaallisissa häissä joutuu hienoisella jännityksellä odottamaan, minkälaisiin seiloriasuihin tai historiallisiin polvihousuihin lapset on tällä kertaa puettu ja kieltämättä poikien osalta hiukan irvistin sinisille samettihousuille. Niiden materiaali sopi kuitenkin mukavasti syksyiseen ajankohtaan ja valkoiset paidat loivat kauniin kontrastin. Tyttöjen valkoiset mekot oli niin ikään varustettu hiukan pidemmillä hihoilla ja kaulukset, sekä hihansuut oli koristeltu rypytyksin ja selkä napein. Kaikki lasten vaatteet olivat Amaia Kidsin Amaia Arrietan käsialaa. Huomiota herättävien vöiden – jotka tyttöjen asuissa muodostivat vielä valtavan rusetin selkäpuolelle – kuosi oli puolestaan peräisin vihkiseremonian ohjelman takalehdeltäkin löytyvästä Mark Bradfordin teoksesta ”Here”. Henkilökohtaisesti pidin vöitä hiukan turhankin kirjavina, mutta toisaalta taideinspiraatio oli mielenkiintoinen ja tietenkin prinsessa Eugenien työn tuntien erittäin sopiva lisä morsiuslasten asuihin. Kädessään pikkutytöt kantoivat kimppuja, jotka koostuivat kieloista ja ruusuista ja jotka heijastelivat varsinaista morsiuskimppua. Tyttöjen hiuksia näyttivät koristavan ainakin ruusut ja muratit.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Vaatekappaleiden tunnistamisesta ja tiedoista hovin lisäksi kiitokset Twitterissä Lauralle ja Polka Poppinsille, sekä hattujen osalta Royal Hats -blogille.

Mainokset

25 kommenttia artikkelissa “Prinsessa Eugenien ja Jackin hääseurue

 1. Pidin kovasti sekä Beatricen että Sarahin asuista, molempien puvuissa ihana syvä väri ja imarteleva leikkaus. Beatricen päähine ei ollut mikään erikoinen minun mielestäni, mutta muu asu sen sijaan upea.

  Täytyy taas ihmetellä miten prinssi Philip onkaan aina niin tyylikäs saketissa! Hänellä on aina värit kohdillaan ja harmoniassa, joskus sakettiasut ovat hieman sillisalaattia värikkään liivin ja kravatin takia.

  Tykkää

 2. Jos Eugenie ei ole koskaan näyttänyt paremmalta niin ei ole kyllä Beatricekaan! Hänen asussaan ei ollut mitään syytä kohottaa kulmiaan, lisää tätä. Sarah osasi tapansa mukaan ottaa tilansa ja teki sen vielä näyttävällä asulla. Jollain muilla tuo asu voisi näyttää vähän naurettavaltakin, mutta Sarahille se teki kunniaa.

  Tykkäsin tyttöjen asuista ja niihin värikäs vyö sopi. Poikien asuissa vyö taas riiteli sinisten housujen kanssa.

  Tykkää

 3. Nyt vasta huomasin, että pojilla ei ollut polvihousut se on siis plussaa, enkä valita materiaalista. Morsiustyttöjen mekoissa vyötärölinja oli mun on jälleen liian korkealla.

  Beatrice ja Sarah olivat molemmat onnistuneita värien puolesta, Sarahin hatusta en vain välitä. Ja mä HALUAN samanlaisen laukun ku Beatricella.

  Tykkää

 4. Kommentoidaan nyt vielä sitten ihan tämän postauksen oikeaa asiaa:D Beatrice onnistui kyllä myös todella hyvin, todella hyvä väri ja asu istuu hyvin. Lisää tälläistä Bealle! Myös Lady Louisen asu oli hyvin ”age-appropriate” eli ei semmosta pikkusievää lasten vaatteita enää. Tykkäsin myös että molemmilla oli sama väri, sopii vielä kummallekin tosi hyvin. Myös herttuatar Sarah oli todella tyylikäs. Sivumennen sanoa, mua kummastuttaa TODELLA paljon tämä Yorkin asumisjärjestely joka on tullut puheeksi tässä häiden aikana..

  Mä edelleen mietin noita Beatricen ja Lady Louisen rooleja, jotenkin molemmat tuntuivat turhilta. Vaikka Bea oli nimetty kaasoksi, niin ihmettelen edelleen että miksi koska ei kuitenkaan tullut morsiammen tai morsiuslasten kanssa tai muutenkaan suorittanut mitään normaaleja kaason tehtäviä. Ymmärrän, että ovat Eugenien kanssa läheisiä ja halusi siksi sisällyttää Beatricen hääseurueeseen, mutta tuntuu kuitenkin että Beatricen rooliksi oli jäänyt Fergien tukeminen yms. eikä niinkään morsiammen. Sama Lady Louisen kohdalla. Ei ollut kaaso eikä morsiusneito, vaan tuli vain morsiuslasten kanssa kirkkoon. Mielestäni Louise olisi ihan hyvin voinut hoitaa sitten ne ”perinteiset” kaason tehtävät, jos Bealle oli varattu toinen rooli. Ihana ajatus kuitenkin että kaikki Mountabatten-Windsor perheen nuorimmat pääsivät mukaan hääseurueeseen, eli Lady Louise ja James oli otettu mukaan, mutta silti heidän osansa tuntui vähän keksimällä keksityiltä.

  Tykkää

  • Mä olin vähän yllättynyt Beatricen tehtävistä, mutta toisaalta se oli mun mielestä aika looginen. Bea on kuitenkin vanhempi, joten olisi ollut vähän outoa, jos olisi pyörinyt siellä jonain ”apuneitsyenä” Pippan tyyliin (jonka kohdalla mun mielestä se helman kantaminen oli lähes nöyryyttävää). Voisi kuvitella, että Bean kaasous on ollut enemmän sellaista, kuin se on usein Suomessa, eli henkistä tukea, auttamista järjestetyissä ym. Ei meilläkään taida kaasot usein paljon muuta seremoniassa tehdä, kuin ehkä pitää kukkakimppua. Eli vähän erilainen rooli, kuin yleensä kuninkaallisissa häissä, mutta mun makuun kuitenkin luonteva.

   Louisen ja Jamesin roolit sitten taas oli vähän oudot. Todella mukavaa, että heidät oli sisällytetty seurueeseen ja molemmat hoitivat hommansa mallikkaasti, mutta sitten se, ettei Louisea enää tarvittu kirkosta poistuessa ja kumpaakaan ei ollut pyydetty viralliseen kuvaan, oli vähän erikoista. Jotenkin kummallisen puolittaista.

   Tykkää

   • Puolittainen on hyvä sana! En nyt Bealle mitään hunnun kantoa toivonutkaan, mutta ehkä jotain enemmän morsiammeen liittyvää. Tai sitten jos niin selvästi oli ei kaasomaisia tehtäviä, olisi Louise voinut ottaa ne ”kaason” hommat itselleen ja kävellä vaikka alttarille morsiuslasten kanssa. Tai jotain 😀

    Tykkää

  • No apua, mun piti vaihtaa riviä eikä lähettää tuota! Mitenhän se nyt noin…

   Philipistä samat ssanat kuin muilla kommentoijilla. Mies on 136-vuotias ja aina vaan näyttää huipulta. (Olin muuten eilen hovin nettisivuilla pyörimässä ja useammassa kohtaa oli kirjoitettu Phillip, oli häiritsevää.) Mulla on joku heikko kohta pitkiin kuikeloihin, joten Philip on aika lailla mun unelmatyyppiä. Onneksi kaikki hänen hienot ominaisuutensa on nyt siirretty Harryyn!

   Beatrice oli musta kaunis. Vain kaksi asiaa olisin muuttanut: Hatun violetin somisteen joksikin muuksi sävyksi ja helman hulmuleikkauksen. No joo, ja ehkä kampauksen jotenkin huolitellumman oloiseksi. Mutta asu puki häntä erinomaisesti, hän oli todella edukseen, ja vaikutti onnelliselta.
   Sama herttuatar Sarahin kohdalla. Harva nainen voi kantaa tuota vihreää noin täydellisesti. Mietin myös hatun mallia, ei sovi ihan joka naamalle! Hänelle malli on täydellinen. Oli myös loistavaa, kuinka puku toisti Eugenien smaragdikorujen värimaailmaa.

   Pikkutyttöjen asut olivat hankalat. Itse jos olisin päättämässä, noin levottoman vyön kanssa jätettäisiin kaikki kaulusröyhelöt ynnä muut pois. Hihoissa oli kiva pituus ja kukat olivat söpöt. Vähän jäin miettimään vöiden kiinnitystä keskiedessä, en näe kuvista onko vyössä tarkoituksella joku painauma siinä vai vetääkö joku ommel sen kuopalle edestä. Rusettien tekninen toteutus oli vähän sellaista… ei nyt kiireisen näköistä ehkä mutta sellaista, että ei ole harkittu riittävästi kankaan ominaisuuksia.

   Pikkupoikien asut olivat seurueen heikoin lenkki, paidan tereineen ja vöineen liian ”busy”.

   Lady Louise oli kaunis ja pidän tuosta väristä kovin. Koskahan hän saa siirtyä seuraavaan koronkorkeuteen? Tätä noin kolmisenttistä on nähty mielestäni jo useampi vuosi ja viimeistään 16 ikävuoden paikkeilla antaisin kyllä hänen nousta astetta teinimmäksi, noi on vähän tuollaiset alakoulukorot.

   Tosi nätti toi Miss Theodora Williams! Theodora on muuten myös tosi kaunis nimi… (Laitan muistiin nimiveikkauksiin keväälle.)

   Tykkää

   • Oliko sun mielestä Beatricen kenkien harmaa sävy jotenkin kevyesti lilaan taittava, vai johtuiko se tuosta päähineestä, että ne jotenkin sointuivat niin hyvin koko asuun? Kampaus olisi tosiaan vaatinut vielä vähän laittoa, mutta täähän on oikein molempien siskosten helmasynty, että hiukset on vähän suihkunraikkaina usein.

    Yritin tästä kuvasta tihrustaa lasten vöitä ja mun mielestä näyttäisi, että kun osalla on ihan kauniisti suorassa, joku ompeleessa vetää toisilla kasaan sitä. Pojille olisi munkin mielestä sopinut paremmin ihan pelkät valkoiset paidat.

    Näitä ”korkojahan” taidettiin tässä vasta taannoin juhlia Louisen siirtymisenä korkkareihin, joten oliko ne sitten aiemmin ihan tasapohjaisia? Joka tapauksessa hiukan sirompaa kenkää mäkin jo ajattelisin hänelle, mutta ehkä ovat omaan makuun, kun hän vaikuttaa ehkä vähän sellaiselta käytännöllisemmältä yleisesti.

    Tykkää

    • On ne selvästi kyllä ainakin tosi kylmänharmaat, ehkä niissä on sellainen helmiäisenvioletti taite, ja toimivat vähän sitovana tekijänä. Ja jännästi tossa Beatrice-gallerian kakkoskuvassa jakku taittaa valoa niin, että se näyttää olevan jopa lähempänä hatun violettia kuin sinistä. Eli vaikeapa se on valokuven perusteella lopulta linjata, mikä sopi mihinkin. 🙂 Ihan onnistunut kokonaisuus tuo väreiltään oli.

     Oonkohan mä vaan kuvitellut, että tää korkomalli on ollut Louisella jo pidempään… Ja mikä jottei hän saisi käyttää tätä mallia vaikka läpi elämän, oon taas surkea feministi kun kuvittelen, että tässä pitää mennä jonkun tietyn mallin mukaan.

     Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.