Prinsessa Eugenien ja Jack Brooksbankin häät – televisiointi ja liveseuranta (Tervetuloa mukaan!)

Prinsessa Eugenien ja Jack Brooksbankin häät ovat aivan nurkan takana! Katseet kääntyvät huomenna kohti Windsoria lähes tasan viisi kuukautta edellisten kuninkaallisten häiden jälkeen ja jälleen pääsemme näkemään livenä myös ihanan hääparin, koko vihkimisen ja tietysti rutkasti brittikuninkaallisia vierasjoukossa.

Vihkiminen alkaa huomenna perjantaina kello 13 Suomen aikaa. Brittiläinen ITV lähettää häistä kolmituntisen erikoisohjelman This Morning at the Royal Wedding klo 11.25 alkaen ja lähetystä on mahdollista seurata myös netin kautta. Lisäksi Yle Areena esittää lähetystä kirkon ulkopuolelta useiden tuntien ajan.

Harmillisesti tällä kertaa häitä vietetään arkipäivänä, mutta toivotan lämpimästi tervetulleiksi tänne blogiin kaikki ne, jotka ruutujen ääreen ehtivät. Livekommentointi (ja uusien tietojen raportointi) käynnistyy jälleen huomenna tämän postauksen alla heti ensimmäisten häätunnelmien ehtiessä saarivaltiosta tänne Suomeen saakka! Viikonlopun ja alkuviikon aikana on luvassa myös perinteisiä hääpostauksia päivän tapahtumista, hääpuvusta, vieraista ym.

Hääpäivän ohjelma (Suomen aikaa):

 • Klo 11.25 ITV:n häälähetys alkaa – ohjelman juontajat Eamonn Holmes ja Ruth Langsford ovat paikalla Windsorissa ja studiossa tunnustellaan kaupungin tunnelmia, sekä seurataan yhdessä asiantuntijoiden kanssa vieraiden saapumista. Yle Areenan tarjoama Reutersin lähetys alkaa kello 11.
 • Klo 13.00 Vihkiminen alkaa Pyhän Yrjön kappelissa
  • Kuninkaallinen perhe alkaa saapua klo 10.25 ja heidän jälkeensä saapuvat Jackin vanhemmat, sekä morsiamen äiti ja kaaso, prinsessa Beatrice
  • Sulhanen ja bestman saapuvat klo 13.25
  • Walesin prinssi Charles saapuu klo 10.50 ja kuningatar Elisabet klo 10.52
  • Viimeisenä saapuu morsian yhdessä isänsä kanssa
 • Vihkiminen kestänee noin tunnin ja sen jälkeen hääpari matkaa vaunuilla pienen matkan Windsorin kaduilla. ITV:n lähetyksessä käydään jälleen asiantuntijoiden kanssa läpi tapahtumia ja päivän kulkua.
 • Vihkiseremonian jälkeen kuningatar Elisabet emännöi Windsorin linnassa yksityistä häävastaanottoa ja myös häiden iltajuhla Royal Lodgessa on yksityinen. Toivotaan, että hovin sosiaalisessa mediassa jaetaan kuitenkin joitakin kuvia juhlista tai edes hääparista matkalla sinne.
 • Vihkiseremonian ohjelman voi ladata täältä

Häiden alkua odotellessa voi vielä viihdyttää itseään blogin postausten parissa. Hyvin ehtii vielä arvailemaan hääpukua ja tiaraa, sekä tutustumaan itse hääpariin. Kaikki, mitä tiedämme ”ihan tavallisen Jackin ja hiukan elämää suuremman Eugenien” häistä löytyy blogin hääsivulta ja sieltä löytyy myös muita hääaiheisia postauksia tältä vuodelta. Aamun ensimmäinen uutinen liittyy toivottavasti arvonimiin, joita pohdimme aiemmin tässä postauksessa ja jos tuntemattomamman prinsessan pompöösit häät aiheuttavat kulmien kohottelua, siitäkin olemme keskustelleet. Alla olevaan postaukseen kokoan tunnelmia häiden alla ja siellä pääsee myös perinteiseen tapaan veikkaamaan kuningattaren asun väriä. Olemme todenneet moneen kertaan, että kuninkaalliset häät alkavat käydä vähiin, joten otetaan vielä ilo irti näistä juhlista!

Mainokset

274 kommenttia artikkelissa “Prinsessa Eugenien ja Jack Brooksbankin häät – televisiointi ja liveseuranta (Tervetuloa mukaan!)

 1. Yes, pienimmän kanssa pidetään häästudioa kotona. Hän seuraa tarkasti hevosia ja ehkä vähän prinsessoja ja minä sitten tietysti kuninkaallisia ja muita.

  Tykkää

 2. Hyvää huomenta! Hääpäivä on valjennut Windsorissa ilmeisesti aika harmaana ja hiukan sateisena, eikä ennuste lupaile paljon parempaa myöhemmäksikään. Mutta ei anneta sen häiritä, kuninkaalliset häät ovat aina kuninkaalliset häät. Valmistautumisen voi aloittaa tutustumalla häiden ohjelmaan, jonka voi ladata itselleen täältä: https://www.royal.uk/sites/default/files/media/order_of_service_0.pdf

  Sieltä näemme mm. että prinsessa Eugenie on päättänyt jättää vihkikaavasta pois sanan ”obey”, kuten tekivät myös esim. Kate, Meghan ja Diana. Lisäksi sormusta aikoo käyttää vain Eugenie, Andrea Bocelli laulaa kirkossa Ave Marian ja prinsessa Beatrice lukee pätkän The Great Gatsby -kirjasta.

  Tykkää

 3. Mikä ihme tämä sormusjuttu on? Onko briteissä yleistä toimia näin vai liittyykö vain näihin aatelisiin?

  Mahdollisuuksien mukaan liveseurannassa mukana, vähän kyllä lapset haittaavat nyt harrastusta. 😀

  Tykkää

  • Ai että miehet ei käytä vihkisormusta? En ole tutustunut tarkemmin, mutta sen tiedän, että vaikka Harryn häiden aikaan sitä pidettiin poikkeuksellisena, oikeastaan William (joka siis ei käytä) on kuninkaallisessa perheessä poikkeus. Philip käytti nuorempana, Charles käyttää (tosin pikkurillissä sinettisormuksen alla), muistaakseni myös Edward ja Andrew ovat ainakin käyttäneet.

   Toivottavasti pääset mukaan! 🙂

   Tykkää

 4. Tunnelmia Windsorista ja ensimmäinen vilkaisu kukka-asetelmiin

  Tykkää

 5. Kukkakoristelut on jälleen aivan uskomattomia! Tykkään tästä luonnollisesta ja runsaasta tyylistä, kuin satumetsä.

  Tykkää

 6. Huomenta! Täällä ollaan! Vielä yöpaidassa, kun lonnin kotona koko päivän, mutta jos nyt juhlan kunniaksi kampaisi tukan ja harjaisi ihan hampaat XD Live pyörii tuossa toisessa välilehdessä, saa nähdä pitääkö kaivaa se telkkarin kautta näkymään että voin pälättää täällä koko ajan 🙂

  Tykkää

  • Pitää! Siis laittaa näkymään, kampauksella ja asulla ei niin väliä 😀 Oikein nauratti Harryn häiden aikaan, kun olin itse aivan uskomattoman räjähtäneenä ja osalla oli vaikka mitä kauniita asuja häästudioissaan. Olen laiska 😀

   Tykkää

  • Mulla on jo nyt aivan liian monta rautaa tulessa ja liian monta välilehteä auki! Kohta pitää laittaa striimi näkyviin toiseen näyttöön. 😀 Eka muuten on auki, linkki tuossa toisessa kommentissa. Ei siellä tosin vielä paljoa näy, muutamia vieraita hiljakseen saapuu.

   Tykkää

 7. Mä en jotenkin oo alkuunkaan tajunnut, etät nyt jo ollaan näin pitkällä, oletin jotenkin ajattelematta että mulla on vielä muutama tunti aikaa tässä asennoitua. Skumppa on kyllä kylmässä, mutta missä mun hattu on…

  Tykkää

  • Yllätyin myös tuota ekaa feediä, en huomannut mistään, että alkaisi jo nyt! Mutta en ole kyllä liiemmin näitä vieraita tunnistanut, ettei ole suuria menetyksiä kyllä. Kuninkaalliset alkaa saapua 12.25 ja sitä ennen tietty julkkiksia ja muitakin tuttuja vieraita.

   Tykkää

  • AIka kevyesti on osa vieraista pukeutunut. Tonne ei tietenkään mennä takki päällä niin kuin me tavikset mentäisiin mutta hirvittää, tosi kylmän näköinen keli!

   Mun telkkarin youtube on vähän edellä tietokoneesta, eli livestriimi sinne ja tietokoneella kommentointi, pikagooglailu ja havaintojen muistiinkirjoittaminen. Toimii!

   Tykkää

   • Näyttää siltä, että tarjolla on ollut lämmintä juomaa vieraille – taitaa tulla tarpeeseen! Hyvin kevyitä asuja osalla naisista. Mutta nyt just tuli upeassa tumman lilassa/sinisessä hameessa ja viininpunaisessa hatussa joku rouva, kaunis ja sopiva asu säänkin puolesta!

    Tykkää

 8. Jee täällä mukana. pomo ohjeisti, että pakolliset hommat tulee hoitaa, muuten saa keskittyä täysin häähömppään. 🙂 Ja täällähän on laitettu sähköposteja kuin viimeistä päivää. 😀

  Tykkää

 9. Tykkää

 10. Häästudio kohta alkamassa täällä, yritän keksiä, milä olisi paras kanava seurata lähetystä. Onko missään YouTubesta löytyvästä live-kanavassa selostusta?

  Tykkää

 11. Hyvää hääpäivää kaikille! Mulla Areena pyörii taustalla. Kovin tuuliselle näyttää sää. Ovenpielen kukkakoristelut on upeat, syksyisen kauniit.

  Voi olla että joudun käymään ”häälounaalla” jo ennen vihkimistä, mutta yhdeksi pyrin paraatipaikalle!

  Tykkää

  • Tervetuloa mukaan! Kukat on tosiaan aivan upeat, toivottaasti pysyvät koossa tuossa kelissä! Kutsuja tarkastava vanhempi rouva juuri piti vieraan hattua paikoillaan käsilaukun kaivelun ajan! 😀

   Vielä ehtii syömään, juuri ja juuri. 🙂 Kuninkaalliset alkaa saapua ohjelman mukaan 12.25.

   Tykkää

 12. Mulla on hattu viritetty päähän. Pro tip: Jos aiotte harjoittaa pikkuhattukulttuuria, ei ehkä kannata ajaa sivukaljua sille puolelle päätä, jolla hattu tuntuisi luontevimmalta!

  Tuuli on kyllä huikea, tuolla on moni ollut ihan hankaluuksissa noiden helmojensa kanssa. Ja voi tuota rahvasta, kun joutuvat tuntikaupalla värjöttelemään ulkona. Toivottavasti on taskumatit mukana.

  Tykkää

 13. Hyvänen aika, missasin Chelsyn kokonaan. Katselin vain tuota toista naista, joka taisi olla siis Melissa Percy, sinisessä haalarissa.

  Tykkää

 14. Huomenta kaikille! Itse olen vielä peiton alla… 😆 instagramin mukaan oma suosikkikoomikkoni Jack Whitehall matkalla häihin! Arvelinkin että olisi tulossa, olinkin lukenut että on Yorkin prinsessojen ystäviä, ja on esiintynyt Royal Varietyssakin monesti

  Tykkää

 15. Harryn ja Meghanin häiden aikaan oli iltapäivälehdissä juttuja siitä, että kuinka monta suomalaista oli päässyt häihin mukaan. Onko nyt niin ettei Eugenien häihin ole eksynyt ketään suomalaista?

  Tykkää

 16. Saa nähdä, päästäänkö näkemään ITV:n lähetystä missään vaiheessa selostuksineen. Vaikka riittää tämä livekin, eipähän ainakaan pompita välillä studioon. Tasalta alkaa myös hovin somessa lähetykset, niissä pitäisi näkyä myös vihkiminen, ellei tässä ITV The Royal Family Channelin feedissä näy.

  Tykkää

  • ”Unfortunately, we are unable to show the full ceremony inside the chapel but we will have the highlights up on our channel immediately after so make sure to subscribe!” näin lukee royal family channelin lähetyksen lisätiedoissa

   Tykkää

   • No mitä ihmettä! Siis ITV on pitänyt sen kokonaan itsellään ja tieto annettaan vasta nyt yleisölle? Uskomatonta!

    Eipä se sitten varmaan näy missään muuallakaan, kuin ITV:n tv-lähetyksessä ja sitä ei nyt taida ihan helposti voida Suomesta seurata

    Tykkää

 17. Katselen ITV:tä, kai näyttävät itse vihkitoimituksenkin? Pätkii hieman, tuulista näyttää olevan Windsorissa, ja väkeä lappaa sisään kirkkoon, katsojiakin näyttää olevan aika paljon…

  Tykkää

 18. Aika paljon julkkiksia: Demi Moore, Ricky Martin, Kate Moss, Ellie Goulding… Mielenkiintoista nähdä, millainen ystäväpiiri hääparilla on. Itse en olisi koskaan osannut veikata Demiä Moorea tai Ricky Martinia vieraslistalle.

  Tykkää

 19. Beatricella tummansinistä! Vähän hassu valinta kaasolle, mutta tykkään, tosi tyylikäs! Sekä Catherine ja Meghan tosi tyylikkäitä, en kyllä ihan tajua tai nähnyt takkia kunnolla..

  Tykkää

 20. Täällä ollaan valmiudessa! Prinsessakakku sulamassa ja piccolo-kuohari kylmässä.

  Sarahin asu on hyvin Sarahimainen. Katen puku ihanan värinen, Meghanilla taas tylsä tumma sininen. Beatricen puku kaunis mutta odotin jotain erilaista.

  Tykkää

 21. ihanaa, että näissä tänvuotisissa häissä on nähty näitä holvin kätköistä kaivettuja vanhoja aarteita! toi tiara sopii upeasti Eugenien hiuksiin ja muutenkin aivan ihana kokonaisuus.

  Liked by 1 henkilö

 22. Mä kirjotin blogiin aiemmin, että jos Eugenie päätyy johonkin muuhun tiaraan, niin ainut syy minkä keksin on se, että York tiara on myyty. Tietääkö kukaan onko sitä nähty missään vuoden 2011 jälkeen? Itse löysin viimeisimmän esiintymisen sieltä

  Tykkää

 23. Seremoniaa en valitettavasti ehdi jäädä seuraamaan, mutta on ainakin se tärkein (eli morsiamen look) nähty ja ei todellakaan joutunut sen suhteen pettymään!! Aivan upea morsian ja varsinkin tiara. Ehkäpä Bea sitten aikanaan laittaa sen äitinsä tiaran, olisihan sekin vielä joskus kiva nähdä 😀

  Tykkää

 24. Tiarasta: Princess Eugenie is wearing the Greville Emerald Kokoshnik Tiara, lent to her by Her Majesty The Queen. The tiara was made by Boucheron for Mrs Greville in 1919 in the fashionable ‘kokoshnik’ style popularised in the Russian Imperial Court.

  Tykkää

 25. Eugenien tyyli on kyllä ihan täysi kymppi: puvun leikkaus tosi imarteleva ja tykkään kaula-aukosta tosi paljon. Ja helma ja laajuus upeat. Hihat näyttää vähän raskailta mutta ihan sama! Tiara sopii tosi hyvin, ja oon positiivisesti yllättynyt että Sarahin tiara ei nähty. Ihanaa että näitä aarteita kaivetaan käyttöön. Toivottavasti Eugeniella olis tiaratilaisuuksia jatkossa niin nähtäs useammin. Ja ihana kampaus, vaikka sen jo ehkä sanoinkin!

  Tykkää

 26. En ikinä uskonu teoriaan avoimesta selästä, joka näyttää arven, mutta kas, väärässä taas. Aikamoinen temppu Eugenielta, hattu päästä.

  Tykkää

  • Toi selkä on jotenkin niin taidokkaasti tehty pukuun ja jotenkin en edes tajunnut kiinnittää arpeen huomiota, ennenkuin se sanottiin ääneen. Noi laskokset takana ja kaikkea. Hyvin tyylikäs kokonaisuus.

   Tykkää

   • En myöskään huomannut koko arpea, vaikka siitä tiesinkin. Vanha arpi toki ja muutenkin tosi siisti, suorastaan kaunis. Nyt sen tietysti näkee, kun tietää. Rohkeaa Eugenielta ja arvostan kyllä sitä, että hääpukunsa suhteen teki valinnan, joka oikeastaan hyödyttää muita, kuin itseä. Tuolla on varmasti merkitystä monelle lapselle, jolla on vastaavia arpia.

    Tykkää

 27. Aika paljon perinteisempi seremonia, kuin Harryllä ja Meghanilla. Mukavaa, että oli se Great Gatsby välissä tuomassa vähän henkilökohtaisuutta.

  Nyt sitten silmät tarkkana, kun tulevat pois allekirjoittamasta vihkitodistuksia. Silloin on vuorossa niiaus, jota toivottavasti ITV ei mokaa, kuten toukokuussa kävi.

  Tykkää

 28. Ei ole tainnut tulla mitään tiedotusta titteleistä tai kiista luopumisesta ? Voidaanko siis olettaa että jatkavat ihan samaan malliin kun ennenkin, Eugenie on prinsessa ja Jack Mr. Brooksbank?

  Tykkää

 29. Kiitos jälleen kerran seurasta kaikille – oli hauskaa, kuten aina! Hääpostauksia tulossa, kunhan saan niitä näppäimistöltä ulos. Tervetuloa jatkamaan keskustelua niissä. Lisäksi tänään lienee vielä luvassa kuvia kakusta, ehkä hääparista iltajuhlassa jne. ja niitä päivitän somen lisäksi myös tähän livekeskusteluun.

  Liked by 1 henkilö

     • Joo, kirjominen tapahtuu aina kankaasta erillisellä langalla ja tehdään siis jälkikäteen. Kudotut kuviot muodostetaan kangasta valmistettaessa joko loimen ja kuteen suhteita muuttamalla tai erilaisilla poiminnoilla jne. Jacquard-kankaalle, jota tämä on, hyvä suomennos ois vaikka kuvioonkudottu kangas. Pyysin vielä tekstiiliartesaaniystävää vahvistamaan ja ei kuulemma ole sen vakiintuneempaa nimeä.

      Tykkää

 30. Kaunis vihkiminen, upea morsian ja sympaattinen sulhanen! Olipa hienot häät! Juuri Eugenien tyyliset ja hienolla tavalla. Ehkä kuulun vähemmistöön, mutta tällaiset häät minusta Eugenie ansaitsi. Hän on joutunut kokemaan niin paljon kurjaa asemastaan johtuen, että kyllä sitä on oikeutettu nauttimaan sitten niistä mahtavista puolistakin. Ja häät, ne on ne riemun juhlat, jotka ihan huutavat tällaisia puitteita.

  Mekko on todella kaunis ja sellainen, mitä odotinkin. Tiara on mieletön ja tuli puskista. Niin Eugenielle sopiva! Huntua en jäänyt kaipaamaan lainkaan, puvun laahus kuului saada tulla esille ja loistaa. En myöskään usko siihen, että tuulen vuoksi olisi jätetty päästä.

  Minulla on sellainen tunnin aukko lähetyksestä 12.30-13.30, joten missasin paljon. Onkohan jossain nähtävissä tallenne? Tympeää, että näitä häitä ei rytmitetty paremmin lapsen eskarin päättymisjan kanssa. 😀

  Tykkää

   • Se on paha!

    Ja koska en koskaan muista laittaa kaikkea samaan viestiin, jatkan vielä. Stephen Fry oli ihana! Hoilasi jotenkin niin onnellisen ja leppoisan oloisena. Morsiuslasten vaatteista piti kommentoida sen verran, että hassut 90-luvun vibat tuli tuosta vyötärönauhasta. Kankaan kirjavuus ei ihan ollut makuuni.

    Tykkää

    • En ollut oikein tyytyväinen lasten asuihin, poikien housut oli kauheat. Mutta se vyö oli selvästi innoittunut Mark Bradfordin maalauksesta, joka oli painettu myös ohjelman taakse. Silti aika kirjava, mutta kiva idea taustalla.

     Tykkää

  • Nyt kun puvun on nähnyt kunnolla, on ihan selvää, ettei huntua ollut tarkoituskaan olla. Se olisi peittänyt puvun selän ja erityisesti arven, jota Eugenie oli itse halunnut korostaa. Muutenkin minusta look oli tällä tavalla raikkaampi ja modernimpi, joten tykkään todella.

   Yleisesti olen sitä mieltä, että nämä ei olleet mitenkään liian isot häät. Muutamissa hienosäädöissä olisi ollut miettimisen varaa ja ehkä sa vaunuajelu nyt kun sen näki, oli aika turha, mutta paikkana Windsor oli täydellinen, kukat upeat, puku jne. Kuninkaalliset hääthän nämä kuitenkin olivat.

   Hovin nettisivulla on ainakin vielä tuo heidän kahden tunnin lähetyksensä. Alkoi klo 12, joten kattaa sun tauon 🙂

   Tykkää

 31. Olipa ihanaa päästä tänään taas kuninkaallisiin häätunnelmiin! Täällä katseltiin juhlahattu päässä, mutta aamutakissa. Piccolokuoharin avasin morsiamen saapuessa kirkkoon! Häävieraiden pukeutuminen vaikutti jotenkin kiinnostavammalta ja värikkäämmältä kuin toukokuussa?

  Minusta Jack oli tosi liikkis jännityksessään, kyyneleissään ja vakavuudessaan, melkein tuli Ruotsin Daniel mieleen. Vaikka seremonia oli ehkä jokseenkin etäisempi kuin Meghanilla ja Harrylla, parista paistaa kyllä aito, syvä rakkaus.

  Ja Eugenie oli upean näköinen, ja minusta selän avonaisuus oli koskettava ele. Itsellänikin on paljon leikkausarpia, oli mielestäni kaunista että hän näytti jotain omasta haavoittuvammasta puolestaan! Laahus oli aika massiivinen mutta hunnun puuttuminen tasapainotti kokonaisuutta. Puku oli moderni ja arvokas mutta samalla kantajansa näköinen ja henkilökohtainen.

  Andrew ja Sarah sen sijaan huvitti, Sarahin esiintyminen kirkon ulkopuolella, ja Andrew jäkitti hääparin rinnalla alttarilla vaikka miten pitkään, vaikka hän olisi kai voinut siirtyä jo istumaan penkkiin. 😀

  Lieneekö katsojan silmissä, mutta oli vaikea olla näkemättä inspiraatiota toukokuisista häistä, tai vertailukohtia.. koristelua, seremonian kulkua, eleitä, pukua, tiaraa myöten. Mukava kuitenkin, että fokus ainakin omasta kulmastani ja tähän mennessä tuntui pysyneen aika hyvin hääparissa.

  Tykkää

  • Ihana kuulla aina näitä teidän häästudiolookeja ja ideoita! 😀

   Mä kyllä tykkäsin toukokuussakin, kun oli värikästä pukeutumista. Nyt aika moni näytti siltä, että luuli tulleensa kesähäihin, mutta toisaalta sitten oli kyllä todella upeita syystyylejäkin ja hienoja värejä. Täytyy ajan kanssa paneutua vieraisiinkin taas oman postauksen verran.

   Jack oli hurjan sympaattinen taas, vaikka paikoin ihan kauhusta kankea. Tässä taas näkyi se, että vaikka Eugeniekaan ei ole ammatikseen esillä, on kuitenkin kasvanut noissa ympyröissä, joten se sujuu luonnollisemmin. Kaunis seremonia minusta ja parin näköinen, vaikka tosiaan perinteisempi.

   Olen kehunut tätä arpijuttua suu vaahdossa jo monta tuntia, mutta oli se vaan jotenkin hienoa. Itsellänikin on isohko arpi, jota en mitenkään häpeä, mutta eipä sitä tule esiteltyäkään. Eugenien ele kosketti siis henkilökohtaisestikin.

   Andrew jäi minulta rehellisesti sanoen koko tilaisuudessa lähes huomaamatta, mutta Fergie oli Fergie 😀 Jotenkin tykkään tuosta hänen suorastaan holtittomasta avoimuudestaan näissä tilaisuuksissa, vaikka toki se sitten välillä johtaa ongelmiin. Mutta olisi outoa, jos Sarah olisi joskus hillitty. 😀

   Väkisin varmaan kaikki vertailivat, kun ympäristö oli sama ja niin vähän aikaa on vasta edellisistä. Ymmärrän hyvin, miksi Eugenie ja Jack valitsivat Windsorin, mutta olisi ihan puhtaasti katsojan kannalta ollut mielenkiintoista nähdä joku toinenkin paikka. Aika omanlaisilta nämä silti minustakin tuntuivat, kun kaikki hienosäätö oli kuitenkin yksilöllistä. Myöskään media ei tunnu ainakaan vielä lähteneen mihinkään sen suurempaan vertailuun.

   Tykkää

   • Nyt kun miettii, niin televisiointi olisi ihan hyvin riittänyt ja sitäkin olisin pitänyt avokätisenä. Mutta oli vaunureitin varrella porukkaa ihan selvästi ja ei mulla ole ongelmaa sen ajelun kanssa sen kummemmin. Yeisesti häät selvästi kiinnostivat, ja ihan Iltasanomissakin taisi yllättäen ilman mitään ennakkomainostusta olla livekuvaa paikan päältä.

    Välillä on vaikea erottaa, että mikä on ns. oikea tilanne ja mikä toimittajien ja twitteraktiivien välittämä kuva jostain asiasta. Bloggaajana yritän kiinnittää huomiota tiettyyn tasapuolisuuteen ja neutraaliin perussuhtautumiseen omissa julkaisuissa, koska media niin usein valitettavasti luo ja ylläpitää toisinaan aivan naurettaviakin ja negatiivisiä narratiiveja milloin kenestäkin. Todella mukava huomata, että kaikesta ennakkoilkkumisesta huolimatta häät menivät hyvin, asut olivat kauniita ja mistään ei välittynyt suoranaista pröystäilymeininkiä.

    Häissä muutenkin morsian on sulhasta enemmän keskipisteenä, niin mun mielestä prinssi- ja prinsessahäissä on ihan selviä eroja. Ei tarvinnut miettiä, osaako Eugenie niiata ja vielä oikeessa kohtaa. Niin kuin kirjoitit ylempänä, näkee kyllä että hän on kasvanut hoviympyröissä vaikkei edustuskuninkaallinen olekaan.

    Tykkää

    • Median narratiivit tosiaan tiedetään, mutta mun mielestä merkittävästi niiden huomioon ottamista vaikeampaa on huomioida se, että oikeasti vielä merkittävästi suurempi valheellinen kupla on se positiivisuus, joka meitä harrastajia somessa ja mediassakin ympäröi. Koska tämä ilo Eugenien puolesta ei todellakaan edusta brittien keskiarvoa. Enemmistö heistä oikeasti on aivan uskomattoman välinpitämättömiä näiden pikkukuninkaallisten suhteen ja esimerkiksi prinsessoja ei suuri osa erota edes toisistaan. Juuri haastateltiin jotain Windsorin asukasta(!), joka oli vasta viikko sitten ylipäätään kuullut, että tällaiset häät on tulossa omassa kotikaupungissa. Sen muistaminen blogatessa on erikoisen tärkeää, koska muuten helposti näkee median vihanlietsontana sellaistakin, joka oikeasti saattaakin olla jopa parhaimmillaan melkein neutraalia.

     Ja kun välinpitämättömälle ihmiselle syntyy vihdoin joku mielikuva tai reaktio, se on usein negatiivinen. Siihen kun lisää sen, että britit elävät aika vaikeassa taloudellisessa tilanteessa ja vielä vaikeammassa yhteiskunnallisessa tilanteessa, oman edun vuoksi kannattaisi välttää sellaista ylimääräistä, joka voi ärsyttää. Aika näyttää, miten tällä kertaa kävi, vaikka noin yleisesti ottaen pientä hienosäätöä lukuunottamatta olen tosiaan sitä mieltä, että nämä oli ihan sopivat häät prinsessalle.

     Tykkää

     • Joo meidän positiivisuuskupla on kyllä myös ihan todellinen ja tiedostamisen arvoinen, erinomainen pointti. Näin se some kai toimii. Kuninkaallisuutisointia on ehkä tasavallan kasvattina vaikea ylipäätänsä täysin hahmottaa. Eikä mulla muutenkaan riittäisi aika koko ajan lukea kaikkia brittilehtiä. Jännä seurata että miltä tilanne tulee briteissä näyttämään kun luonnollisen poistuman myötä kuninkaallisen perheen pienenee lähemmäs muiden kuningashuoneiden tasoa. Pienempi porukka pysyy toivottavasti kansalle tutumpana.

      Tykkää

      • Mä uskon vahvasti, että Charlesin streamlined monarchy on se oikea reitti eteenpäin. Aika on ajanut ohi tästä mallista ja vaikka tätä on nyt kauheaa näin sanoa, luonnollinen poistuma toimii monarkian eduksi. Pienempi porukka ja sellainen fiilis, että kaikki tekee töitä elantonsa eteen riittää pitkälle, kun perussuosio on Britanniassa niin vakaata.

       Liked by 1 henkilö

 32. Onko kulttuuri muuttumassa brittihovissa? Ovatko Will ja Kate relanneet? Kädestäpitelyä ja lähes julkihalailua. Ihanaa, kohtahan he alkavat tuntua ihan aidoilta ihmisiltä. Onko Meghanin rento suhde läheisyyteen antanut myös Cambridgeille mahdollisuuden hellittää vähän jäykkyyttään? Ja mitä ihmettä Meghan oikein juttelee, kun saa milloin kenenkin kuninkaallisesta perheestä nauramaan, (niin kuin Annen tänään)…?

  Tykkää

  • Tuohon lisääntyneeseen läheisyyteen ovat monet kiinnittäneet huomiota. Osa haluaa nähdä sen Meghanin ja Harryn matkimisena, toiset arvelevat Katen huomanneen, että näinkin voi tehdä, eikä se ole ollenkaan liikaa. Valitettavasti aika usein näyttää, että Williamille tuota valaistumista ei ole aivan vielä tapahtunut. 😀

   Katselin epäuskoisena kuvia nauravasta Annesta. Onhan hänellä varmasti huumorintajua, mutta sellaista rentoutta välillä tuntuu puuttuvan. Meghan on taatusti taitava small talkissa, kun saa kaikista niin paljon hyvää irti.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.