Kuninkaalliset häät #2 – tunnelmia ja H-hetken odotusta

Prinsessa Eugenien ja Jack Brooksbankin häät ovat huomenna! Kaksinkertainen kuninkaallinen häävuosi huipentuu jälleen Windsorissa, vaikka aivan samanlaista hulabaloota ei median ja yleisön puolelta tällä kertaa taidakaan olla tulossa. Yorkit ja hovi pistävät kuitenkin parastaan, joten toivottavasti huomenna pääsemme seuraamaan jälleen ikimuistoisia vihkiäisiä. Kaikki ajantasainen tieto häistä löytyy blogin hääsivulta kuten ennenkin ja tähän postaukseen kokoan tunnelmia häiden aatolta ja itse hääaamulta. Illalla julkaisen myös linkkilistapostauksen, jonka avulla häitä on huomenna helppo seurata ja jossa voi osallistua perinteiseen livekommentointiin. Hääfiilistelijöiden kannattaa vierailla tässä postauksessa silloin tällöin, koska päivitän mukaan uusia juttuja illan mittaan (uusimmat ylimpänä). Lisäksi suosittelen veikkausintoisille kommenttiosioita, sillä on jälleen aika viihdyttää itseämme väriarvausten parissa!

Lisätty: Vihkiseremonian ohjelma, ensimmäinen kuva kirkon kukista

Embed from Getty Images

Hääpäivän aamun ratoksi voi tutustua vihkiseremonian ohjelmaan, jonka saa ladattua täältä. Siitä näemme mm. että prinsessa Eugenie on päättänyt jättää vihkikaavasta pois sanan ”obey”, kuten tekivät myös esim. Kate, Meghan ja Diana. Lisäksi sormusta aikoo käyttää vain Eugenie, Andrea Bocelli laulaa kirkossa Ave Marian ja prinsessa Beatrice lukee pätkän The Great Gatsby -kirjasta. Jos aiheesta herää ajatuksia, olkaa hyvät ja kommentoikaa tuonne livekommentointipostaukseen, jotta keskustelu pysyy helpommin samassa paikassa!

Hovi julkaisi myös ensimmäiset kuvat kirkon kukkakoristeluista. Syksyisistä asetelmista vastaa floristi Rob Van Helden ja niihin on kerätty kukkiavia oksia myös Windsor Great Parkista, jossa Royal Lodge sijaitsee. Lisäksi mukana on ruusuja, hortensioita, daalioita, lyhtykoisoja, marjoja, sekä kokonaisia puita.


Prinsessa Eugenie ja Jack saapuivat torstaina iltapäivällä Windsoriin yhdessä prinsessan perheen kanssa viimeisiin harjoituksiin. Huomatkaa autojen erikoiskilvet, prinsessa Eugenien autossa Y3EVH eli York 3 Eugenie Victoria Helena, jossa kolmonen viitannee syntymäkuukauteen eli maaliskuuhun. Windsorin linnan salossa liehuu nyt myös kuningatar Elisabetin lippu, mikä tarkoittaa, että hän on paikalla.

Embed from Getty Images

Järjestelyt sekä Windsorissa, että Lontoossa käyvät jo kuumina. Buckinghamin palatsin keittiössä ahertaa Sophie Cabot, jonka leipomuksiin hääpari tutustui prinssi Andrewn Pitch@Palace -ohjelman kautta. Nelisensataa munaa, viisitoista kiloa jauhoja ja saman verran voita kuluu, kun hääparille ja heidän reilulle 800 vieraalleen valmistetaan kakkua. Teemaksi on valittu syksy ja viisikerroksinen red velvet- ja suklaakakku koristellaan käsintehdyn sokerikoristein, joiden joukossa näemme mm. syksyn lehtiä, prinsessa Eugenielle tärkeää murattia, sekä marjoja ja lisäksi kakun pintaa maalataan. Sophie Cabotin mukaan kakku on yhtäaikaa moderni ja perinteinen.

Embed from Getty Images

Video © ITV – The Royal Family Channel

ITV:n kuvaustiimi on vieraillut myös Pyhän Yrjön kappelissa. Windsorin kirkkoherra David Conner, joka huolehtii huomenna itse vihkimisestä, kertoo, että on suuri etuoikeus päästä vihkimään prinsessa Eugenie ja Jack perjantaina. Conner on työskennellyt Windsorissa parikymmentä vuotta ja tuntenut morsiamen aivan pikkutytöstä saakka. Pariskuntana kirkkoherra kuvailee prinsessaa ja tämän sulhasta aika suurella sanalla täydellinen, mutta toki hyvältä tulevaisuuden kannalta kuulostaa, että kahdeksisen vuotta yhdessä olleet rakastavaiset ovat keskenään hyvin luontevia ja viihtyvät toistensa hauskassa seurassa.


Video © ITV – The Royal Family Channel

Haastatteluun ovat päässeet myös Alexios Sheppard ja Leo Mills, jotka odottavat innokkaita H-hetkeä. Kappelin kuorossa laulaville pojille nämä ovat jo toiset kuninkaalliset häät tänä vuonna – ei siis mikään ”once in a lifetime experience” kuten Alexios toteaa, mutta selvästi edelleen riittää intoa. Pojat ovat myös arvailleet kuningattaren asua. Alexios veikkaa vaaleanpunaista ja Leo vihreää, mitä te veikkaatte? Postauksen lopussa pääsette arvailemaan.


Video © ITV – The Royal Family Channel

Koristelut lienevät myös jo täydessä käynnissä ja ovat ehkä olleet jo päivien ajan sekä kirkossa, että linnassa ja Royal Lodgessa, jossa häiden iltajuhlaa vietetään. Paikallinen floristi Martyn Crossley kertoi aamulla, mitä kukkatorilta työhuoneelle ja sieltä eteenpäin kirkkoon kannetaan – valkoisia ruusuja, ei suurikaan yllätys Yorkin prinsessalle.

Turvallisuuskysymykset ovat tietenkin tärkeitä ja vaikka kahden miljoonan punnan (varmistamatonta) hintalappua onkin kauhisteltu, on muistettava, että suuri osa siitä kuluu itseasiassa yleisön, ei kuninkaallisten, suojelemiseen. Poliisit työskentelevät pitkiä päiviä Windsorissa tällä hetkellä ja itseasiassa ensimmäiset yleisön jäsenet ovat jo varanneet paikkansa vaunuajelun reitin varrelta.

Embed from Getty Images

Häiden virallisen lähetyksen hoitaa siis ITV, jonka The Royal Family Channelin kautta lähetystä voi huomenna seurata (tulossa myös muita linkkejä illemmalla oman postauksen muodossa). Sieltä löytyy varmasti myös parhaat koosteet ja videopätkät ja yllä olevien haastatteluiden lisäksi myös tällainen helmi. Sääli, ettei iltajuhlaa meille näytetä. 😀


Video © ITV – The Royal Family Channel

Ajankuluksi loppuun vielä CT:n idea, eli kuningattaren asun värin veikkaaminen! Sitähän yleisesti harrastetaan näissä pippaloissa ja kesällä Ascot-hattujen väriarvailu oli hauskaa. Mitä värisävyä siis odotatte kuningatar Elisabetille huomenna?

Veikkausten pohjalle muutama kuva aiemmilta vuosilta. Ensimmäisellä rivillä prinssi Andrewn ja Sarahin, Yorkin herttuattaren häät, sekä prinsessa Eugenien ristiäiset. Toisella rivillä Zara Tindallin, prinssi Williamin ja prinssi Harryn häät.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Embed from Getty Images Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Mainokset

25 kommenttia artikkelissa “Kuninkaalliset häät #2 – tunnelmia ja H-hetken odotusta

 1. Mainio tanssivideo! 😀 Mä veikkaan kuningattarelle lohenpunaista. Kate voisi kaivaa sen vaahteranlehti hatun Kanadan-reissuilta kun on syyshäät.

  Mahtaakohan Pippaa näkyä huomenna? Lehdet näköjään odottavat vauvauutisia minä hetkenä hyvänsä. Osallistuminen riippuu varmaan olosta ja jaksamisesta.

  Tykkää

  • Se hattu olisikin nyt hyvä, ei sille taida muuta paikkaa enää ollakaan… Kierrätys olisi muutenkin nyt taas hyvä idea, myös Meghanille, jotta edes muutama otsikko hänestä saataisiin siirrettyä Eugenielle.

   Middletonit lienee kutsuttu, mutta olen katsellut samaa, että ilmeisesti laskettua aikaa odotetaan ihan näille hetkille. Joku arveli, että jos synnytys alkaa, Kate ei osallistu häihin, mutta sitä mun on kyllä hyvin vaikea uskoa. Jos Pippa on oikeasti niin viimeisillään, ei varmaan huomenna osallistu.

   Rupesin vielä miettimään tuota, onko Middletonit kutsuttu. Yli 800 vieraan joukkoon varmaankin, mutta en kyllä ikinä keksi, keitä itse kutsuisin. En saisi tuollaista joukkoa millään kokoon ilman lähikaupan kassaa ja jotain ekaluokan koulukavereita. 😀

   Tykkää

   • Justiinsa pohdin tätä samaa, että 800 on tosi paljon. Oliko Madeleinenkaan häissä sellasia määriä? Ei tule nyt yhtään mitään lukua Madden ja Carl Philipin vierasmäärästä. Jos vielä huomioi, että virallisia vieraita ei ole, vaan kaikki ovat huomenna ns. lähipiiriä. Mietin aiemmin, että onkohan kaikki Middletonit kutsuttu, mutta tuolla vierasmäärällä ovat ihan taatusti.

    Tykkää

    • Googlasin vähän ja Svensk Damtidningn mukaan linnan kirkkoon mahtuu 400 vierasta. En tiedä, onko siihen laskettu ne etuosan paikat, joita on nähty häissä, mutta ei sinne silti varmaan yli 500 mahdu, joten paljon vähemmän, kuin 800 on molemmissa täytynyt vieraita olla. Eugenielle ja Jackille mahtuu kyllä aivan kaikki tutun tutut mukaan. Ja varmaan paljon Sarahin ja Andrewn ystäviä jne.

     Tykkää

     • Pakko sanoa myös, että se Robbie Williamsin tytär morsiuslapsena tuntuu jotenki randomilta ja suureelliselta. Toki mahdollista että ovat hyviä ystäviä (tai ehkä Ayda Fieldin ystäviä?), mutta kun ikäeroakin on pareilla sen verran etteivät sillä tavalla luonnollisesti ole mitään koulukavereita yms. niin olin oikeasti vähän yllättynyt, kun lehtihuhut pitivätkin paikkaansa. Missään artikkelissa en nähnyt mitään mainintaa, että mistä pariskunnat tuntevat toisensa. Ehkä se on vaan tää Yorkien maine mikä vaikuttaa tulkintaani, mutta mulle tuli sellanen tunne että tässä taas pistetään sitä parasta ja ylitetään odotukset ottamalla julkkislapsi hääseurueeseen. Toisaalta toivon, ettei vanhemmat tuosta noin vaan suostuisi päästämään lastaan mukaan, eli kai siellä vaan sitten on henkilökohtaiset välit taustalla. En osaa sanoa 😀

      Tykkää

      • Tässä Daily Mailin jutussa kerrottiin Robbie Williamsin ja Eugenien ystävyydestä (tai mitä nyt onkaan) enemmän. Selvästi ovat tunteneet jo pidempään, mutta kyllä hiukan erikoiselta edelleen tuntuu. Lisäksi ainakin alunperin Sarah on tuossa se kytky. Tuli mieleen, olisiko Eugenie kuitenkin Theodoran kummitäti? En pitäisi ollenkaan mahdottomana, että Williams ja Field olisivat voineet haluta prinsessan kummiksi lapselle, jos se vain on ollut mahdollista.

       Tykkää

      • Kummius ihan mahdollista. Hassua vain, ettei sitä ole sitten saanut paljastaa, jos sellainen valinta on kuitenkin tehty. Luulisi olevan vaikeaa pitää niin salassa, ettei kukaan olisi juorunnut lehdille 🤔

       Nyt nukkumaan, huomenna suuri päivä! 😍 Mahtavaa, että sait livekommentoinnin taas järjestettyä!

       Tykkää

      • Se on kyllä totta, mielellään tällainen varmaan vuodettaisiin. Erikoinen valinta joka tapauksessa ja kun ajattelee, että Jackin puolelta ei taida olla ketään, eikä Sarahin suvusta, niin nuokin vähän ”ei-kuninkaalliset” paikat meni sitten näin. No, varmasti takana on joku syy, mutta kyllä vaan silti yllätti.

       Hyvää yötä, huomenna jatketaan! Ehditkö mukaan seuraamaan yhdessä?

       Tykkää

 2. Veikkaan kuningattarelle violettia asua!

  Harmillisesti työt estävät huomenna livestriimin kunnollisen seuraamisen, mutta pitää yrittää jotain vilkuilla välillä ja sitten illalla perehtyä paremmin päivän tapahtumiin.

  Tykkää

 3. Minun ensimmäinen mielikuvani Elisabetin asun väriksi oli sinisen sävy, ja kun skrollasin vähän alaspäin ja näin kuningattaren asun Eugenien ristiäisissä, tunnelma vain vahvistui. Olisihan se hienoa, että Elisabetilla olisi samansävyinen puku päällä tänä Eugenien suurena juhlapäivänä kuin oli tämän ensimmäisissä juhlissakin. Tosin, muistellen sitä kuinka hyvin veikkaukseni Ascotin hatuista sujuivat, niin en oleta olevani oikeassa… 😀

  Tykkää

  • Jos nyt vaikka poikkeus sitten vahvistaisi säännön? 😀 Minäkin mietin sinistä juuri siksi, kun se on ollut Eugenien ristiäisissä ja myös vanhempien häissä. Olisi myös erilainen sävy, kuin viimeaikaiset hääasut. Ja kunhan valitsee sopivan sävyn, olisi sininen oikein syksyinenkin.

   Tykkää

 4. Hieman harmi, että häät osuivat arkipäivälle, niin ei pysty ihan ”täysillä” seuraamaan. Mutta onneksi häälähetystä ja kuvia pystyy katsomaan myöhemminkin ja palata sitten asiaan 🙂 Kiva kun saadaan tämmöiset syyshäät vaihteeksi, innolla odotan vieraiden asuja ja kirkon koristeluja! Sekä tietysti morsiamen tyyliä. Nyt saa Sarah myös morsiamen äitinä varmasti näkyvän roolin, mikä on mukavaa. Elisabetin asuksi veikkaan joko viininpunaista tai sitten joku sinisen sävy olisi myös sopiva valinta.

  Tykkää

  • On kyllä harmillista, että ovat viikolla. Onneksi kuitenkin perjantaina ja kun vähän vielä hyödytään aikaerosta, on vielä illalla aikaa käydä läpi päivän tapahtumia ja ehkä nähdä tuoreitakin kuvia ja tunnelmia.

   Huomiselle on luvassa aika heikkoa säätä, juuri yhdeksitoista sadettakin, mutta kiva silti, että on vähän erilaista teemaa. Kesähäitä on niin monet nähty. Nyt vaan täytyy toivoa, että mahdolliset katokset on tosi kevyitä ja vaunuissa pystyttäisiin pitämään kuomu alhaalla.

   Tykkää

 5. Minustakin on hienoa, että saatiin syyshäät. Olisi kivaa, että häitä muutenkin ripoteltaisiin eri vuoden aikoihin, ihan yleisestikin. Talvihäät tai jouluhäät olisi ihan huippua (ja nyt kun tätä mietin, kysyn itseltäni, miksi meidän piti mennä naimisiin elokuussa). Vaikka en ole blogissa ehtinyt kommentoimaankaan kuukausiin, olen kovasti harrastuksessa mukana ja tarmokkaasti ilmaissut ”työnantajalle” (olemme perheyrittäjiä) että vapaata on saatava vihkimisen ajaksi. Onneksi alkaa Ukkokultakin ymmärtää asian vakavuuden ja antaa tilaa kuninkaallisharrastukselle.

  Olisiko Ellulla oranssia??

  Tykkää

  • Suomessakin on tosiaan mennyt sellaiseksi, että melkein kaikki häät on kesällä. Toki sen ymmärtää sään suhteen, mutta toisaalta eipä sitä kesälläkään mitään takeita ole auringosta, eikä juuri lämmöstäkään ja aika paljon on kivoja juhlatiloja, joissa kyllä mahtuu olemaan sisällä. Monet palvelutkin on käsittääkseni muina vuodenaikoina edullisempia, kun ei ole sesonki. Joten lisää syksy-, talvi- ja keväthäitä, kuninkaallisia ja tavallisia, kiitos! 😀

   Sellaista se elämä on, välillä kiireisempää. Kiva, että olet kuitenkin mukana!

   Tykkää

 6. Taisin jo ehdottaaa väriksi sitä kuninkaallisen sinistä, joten se on arvaukseni edelleen (vaikka Williamin & Catherinen ja Harryn & Meghanin häissä kuningatar taisi olla pukeutunut keltaiseen, josta kyllä saisi pienillä vivahdemuutoksilla kauniin syksyisen värin).

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.