Ylimääräistä surua Meghanille hääviikolla

Päivitys 18.5. Kensingtonin palatsin mukaan prinssi Charles saattaa morsiamen kuorin käytävää pitkin alttarille ja siihen asti Meghan kulkee morsiuslasten seurassa. Tiedote ja hieman lisätietoa jälleen kommenttiosiossa.

Päivitys 17.5. Kensingtonin palatsi julkaisi Meghanin henkilökohtaisen tiedotteen, jossa hän kertoo, ettei Thomas Markle Sr. osallistu häihin lauantaina. Tiedote ja hieman lisätietoa löytyy kommenttiosiosta.


Prinssi Harryn ja Meghan Marklen häihin on neljä päivää, mutta nyt näyttää siltä, että jo kuukausia muhinut soppa Meghanin isänpuoleisten sukulaisten kanssa saattaa vielä kiehua pahasti yli. Viimeisimpien tietojen mukaan Meghanin isä Thomas Markle Sr. olisi ilmoittanut, että välttääkseen lisänöyryytykset tyttärelleen ja kuninkaalliselle perheelle, hän peruu osallistumisensa häihin. Kensingtonin palatsi on pyrkinyt ostamaan tilanteessa aikaa ja varmasti kulissien takana työskennelläänkin nyt ahkerasti myös tämän asian parissa. Samaan aikaan brittimedia lennättää Lontooseen sukulaisia, jotka eivät ole tavanneet Meghania vuosikausiin ja kutsuu heitä erikoisvieraikseen.

Embed from Getty Images

Korostan heti alkuun, että tämä tilanne on ihan hirvittävä sekasotku ja varsinaista faktatietoa on saatavilla hyvin vähän. Media kirjoittelee monenlaista, toiset enemmän roskaa ja toiset vähemmän roskaa, mutta kunnioittavasti ei ole kukaan Meghania käsitellyt. Lisäksi emme kukaan tunne näitä ihmisiä, joten väkisinkin mukana on myös runsaasti omaa tulkintaa. Yritän nyt kuitenkin hiukan avata tilannetta niillekin, jotka eivät ole aivan kaikkea ehtineet seurata.

Meghanin vanhemmat, Thomas Markle Sr. ja Doria Ragland erosivat, kun Meghan oli kuusivuotias, mutta eron sanotaan olleen niin sopuisa, että Meghanin oli mahdollista säilyttää hyvät välit molempiin vanhempiinsa. Meghan asui äitinsä kanssa mutta tapasi isäänsä säännöllisesti. Luonnollisesti suhteiden kehittymisestä aikuisiällä ei meillä yleisössä ole minkäänlaista varsinaista tietoa, sillä Meghan ei ole aiheesta puhunut julkisuudessa ainakaan mahdollisten ongelmien suhteen. Äidistään Doriasta Meghan on sanonut, että heillä on yhdessä hauskaa, mutta äidin luota hän löytää myös lohdun ja on verrannut suhdetta siinä mielessä kahden parhaan ystävän väleihin. Meghania on myös runsaasti kuvattu yhdessä äitinsä kanssa niin Toronton kaduilla, kuin tärkeissä julkisissa tilaisuuksissakin. Kun näimme prinssi Harryn ja Meghanin ensimmäistä kertaa avoimesti yhdessä Toronton Invictus Gameseissa, osallistui Doria Ragland kisojen päättäjäisiin yhdessä tyttärensä ja prinssin kanssa. Häissä rouva Raglandille on muokattu ikioma rooli, sillä hän tulee viettämään häitä edeltävän yön yhdessä tyttärensä kanssa Cliveden House -hotellissa ja hääpäivän aamuna hän on morsiamen tukena autokyydissä Windsorin linnaan.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Hovin alkuperäisen ilmoituksen mukaan Meghanin Thomas-isän on kuitenkin tarkoitus saattaa tyttärensä alttarille. Tiedote oli samaan aikaan hienoinen yllätys ja toisaalta odotettua, sillä toki isä morsiamen luovuttajana on tärkeä hääperinne etenkin Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Yllätys se oli siksi, että mediassa Meghanin isästä oli maalattu kuva syrjäänvetäytyvänä eläkeläisenä, joka ei olisi halukas astumaan valokeilaan ja toisaalta tyttären ja isän välejä ei arveltu ollenkaan yhtä läheisiksi, kuin tyttären ja äidin. Meghan on kuitenkin ilmeisesti itse todella halunnut isänsä mukaan hääpäivänä ja asia oli jo sovittu.

Tällä viikolla Meghanin isä on kuitenkin joutunut entistä hankalampaan tilanteeseen median kanssa. Heti seurustelun tultua julkisuuteen media luonnollisesti kiinnostui prinssin naisystävän perheestä ja valokuvaajia ja toimittajia lennätettiin myös Meksikon Rosaritoon, jossa eläkkeelle jäänyt Emmy-palkittu valaisija asuu. Thomas Marklesta julkaistiin paparazzikuvia, joissa hän esimerkiksi osti olutta ja hänen omien sanojensa mukaan ne antoivat hänestä epätoivottavan kuvan. Tästä syystä Markle Sr. sanoo ryhtyneensä yhteistyöhön erään paparazzifirman kanssa julkaistakseen kuvia, jotka ovat myös Meghanille positiivisempia. Tämän yhteistyön tuloksia olemme sittemmin nähneet laajalti myös brittimediassa, kun Meghanin isästä on tasaiseen tahtiin julkaistu artikkeleita, joiden kuvituksessa hän esimerkiksi lukee kahvilassa Britanniasta kertovaa kirjaa tai selailee nettikahvilassa uutisartikkeleita tyttärestään ja tämän sulhasesta. Äärimmäisen sopivasti heti morsiamen saattamisesta kertoneen tiedotteen jälkeen lehtien sivuilla ilmestyi kuvia, joissa isästä otetaan mittoja paikallisen räätäliliikkeen ikkunassa.

Kuvat tuntuivat alusta asti hiukan liian sopivilta, mikä tarkoittaa yleensä lavastusta ja tällä viikolla onkin käynyt ilmi, että juuri tästä on kyse. Brittimedia julkisti asian omana skuuppinaan ja Daily Maililla oli jopa turvakamerakuvaa siitä, kuinka Thomas Markle Sr. saapuu yhdessä valokuvaajan kanssa kahvilaan. Mittanauhaa käytellyt mies on lisäksi kertonut, että liike on ennemminkin naamiaisasukauppa ja kuvaajan lisäksi Markle Seniorilla oli mukanaan jopa se kuuluisa mittanauha. Arvioiden mukaan kuvat ovat voineet netota Meghanin isälle jopa yli 100 000 puntaa.

Tässä vaiheessa mukaan kuvaan saapuvat jälleen myös Meghanin sisaruspuolet isän aiemmasta avioliitosta. Samantha Markle ja Thomas Markle Jr. ovat kuukausikaupalla myyneet Meghanista lapsuuskuvia ja puhuneet aivan joka ikiselle medialle, joka heitä on viitsinyt kuunnella ja monihan on, sillä mitä ilmeisimmin ”paljastukset” myyvät. Kuluneiden kuukausien aikana on myös käynyt harvinaisen selväksi, ettei kummallakaan ole mitään varsinaista kerrottavaa Meghanista, he eivät ole vuosikausiin olleet oikeastaan minkäänlaisessa yhteydessä ja itseasiassa motiivit taitavat olla raha ja julkisuudenkipeys. En ole kummallekaan uhrannut palstatilaa blogissa, enkä aio tehdä sitä nytkään tämän enempää. Toivon, että lukiessanne heidän ajatuksiaan tai katsoessanne dokumentteja, joissa heitä on käytetty lähteenä, muistatte suhtautua suurella varauksella joka ikiseen sanaan. Puhuvien päiden lausunnot ovat paljastuneet monilta osin puhtaiksi valheiksi ja katkeruudeksi. Samalla meidän on aivan turha ihmetellä, miksei heitä ole kutsuttu häihin, sillä kukaan ei halua omana hääpäivänään lähelleen näin myrkyllisiä ihmisiä.

Thomas Markle Sr:n paparazzikuvistakin Samantha Marklella, joka muuten omien sanojensa mukaan välillä kirjoittaa Meghanista paljastuskirjaa, välillä taas, jos narratiivi sitä edellyttää, teosta sisarusrakkaudesta ja pikkusiskoon kohdistuvasta ylpeydestä, on sanomista, sillä hän on ilmeisesti avustanut isäänsä projektissa. Samantha Marklen motiivit tiedämme jo, ne eivät ole positiivisia, mutta isän toiminnasta on vaikeaa muodostaa mielipidettä.

Yksiselitteistä on, että kuninkaallisen perheen ympärillä suhteista hyötyminen taloudellisesti on absoluuttisesti virhe, jota ei pitäisi tehdä. Tai ainakin näin on julkisesti. Aivan selväähän on, että esimerkiksi Middletonit, herttuatar Catherinen perhe, ovat hyötyneet tyttärensä seurustelusuhteesta ja avioliitosta valtavasti. Mikä kustantamo olisi esimerkiksi koskaan julkaissut juhlien suunnitteluun keskittyvää kirjaa, jonka vinkit ovat tasoa ”aseta paketoitava lahja paperille nähdäksesi, kunka paljon paperia tarvitset”, ellei kirjailija olisi sattunut olemaan tulevan kuningattaren sisar? Thomas Marklen virhe onkin ollut suorittaa homma liian näkyvästi ja yksinkertaisesti. Toisaalta medialla ja yleisöllä, sillä mehän tämän kaiken ostamme, ei ole mitään mahdollisuutta esiintyä tässä sen ylhäisempänä. Brittimedia pyöritti joka ikistä kuvaa, yleisö osti ja hääpäivänä useissa lähetyksissä suunnitellaan käytettävän Meghanin sukulaisia, jotka omien sanojensakaan mukaan eivät ole nähneet häntä kymmeneen vuoteen, jonkinlaisina erikoisasiantuntijoina. Toisaalta median kirjoittelun paparazziyhteistyöstä ymmärtää hyvin, sillä samaan aikaan Kensingtonin palatsi on tiukasti vaatinut lehdistöä kunnioittamaan Meghanin vanhempien yksityisyyttä ja syyllistänyt sitä ahdistelusta. Hävettävää on useammallakin, kuin yhdellä osapuolella.

Embed from Getty Images

Meghanin isän toiminnan julkisuus herättää kysymyksiä myös motiivista. On helppoa sanoa, että mitä ilmeisimmin hyvin yksinkertaisesti asuva eläkeläinen on voinut olla rahan tarpeessa tai ainakin himossa. Tästä voi olla kyse, mutta jotenkin tulee myös sellainen olo, että Markle on oikeasti voinut kuvitella auttavansa tytärtään. Kuvat isästä katselemassa uutisia tyttärensä tulevista häistä ovat huonosti toteutettuja ja lapsellisia, mutta toisaalta myös sympaattisia. Erittäin vahvasti syntyy tunne, että Meghanin isää on käytetty hyväksi median taholta. Mukaan ei todellakaan olisi pitänyt lähteä, mutta toimittajat ovat myös äärimmäisen taitavia pelaamaan ihmisen heikkouksilla ja toiveilla yrittäessään kaivaa esiin salaisuuksia kirjoitettavaksi.

Kuten aiemmin mainitsin vanhempaa Marklea on kuvattu myös hyvin eristäytyneeksi ihmiseksi, joka karttaa väkijoukkoja. Tämä kuva on hieman horjunut lavastettujen kuvien myötä, mutta toisaalta ei ole ollenkaan vaikeaa uskoa, että median äkillinen äärimmäisen kiinnostus voi horjuttaa kenen tahansa tasapainoa. Etenkin, jos korvaan kuiskii oma tytär tai oma poika ja väittää auttavansa. Thomas Markle Sr. on myös kertonut saaneensa vajaa viikko sitten sydänkohtauksen ja kärsivänsä edelleen rintakivuista. Tämän väitteen todenmukaisuudesta ei ole minkäänlaisia todisteita, mutta en pidä ollenkaan mahdottomana, etteikö yli 70-vuotias ihminen tilanteessa, jossa hänellä ei ehkä ole kontrollia oikein mihinkään, voisi oireilla jollakin tasolla myös fyysisesti ja miksei henkisestikin.

Thomas Markle Sr:n toiminta on ollut varmasti erittäin satuttavaa hänen tyttärelleen, mutta lehtiväitteiden mukaan tämä kuitenkin edelleen haluaisi isänsä paikalle. Vuosien varrella Meghan on ilmeisesti puhunut myös isästään positiivisesti, vaikka toki suhteiden jonkilaisesta viilenemisestä ehkä kertoo se, ettei prinssi Harry ole vieläkään henkilökohtaisesti tavannut tulevaa appiukkoaan. Korostan jälleen, että asiasta on vaikeaa tietää mitään varmaa ja omiin mielikuviini voivat hyvinkin vaikuttaa halu uskoa hyvää isän ja tyttären välisestä suhteesta, mutta jotenkin tämä tilanne tuntuu kauttaaltaan vain hyvin surulliselta. Toivoisin myös, ettei Thomas Marklea tuomittaisi aivan holtittomasti, sillä aivan kiistatta mies on tilanteessa, jossa jokainen meistä olisi vaikeuksissa. Omaa syytään tai ei, tilanne ei ole ihanteellinen.

En myöskään ilahdu joidenkin ihmisten – huomionarvoisesti muuten usein Meghanin fanien – kommenteista, joissa suorastaan riemuitaan siitä, että nyt viimeinenkin Markle jää ehkä häiden ulkopuolelle. Kyseenalaista sakkiahan siellä tuntuu olevan, mutta silti ihmisiä, joista Meghan ei pääse, eikä välttämättä kaikkien osalta haluakaan, eroon. Kensingtonin palatsi antoi myöhään eilen illalla lausunnon, jossa todettiin tilanteen olevan syvästi henkilökohtainen ja toivottiin ymmärrystä Meghanin isälle vaikeassa tilanteessa.

”This is a deeply personal moment for Ms. Markle in the days before her wedding. She and Prince Harry ask again for understanding and respect to be extended to Mr. Markle in this difficult situation.”

Lausuntoa on uutisoitu paikoin vahvistuksena sille, ettemme näe Thomas Markle Senioria Windsorissa lauantaina, mutta ennemmin mielestäni on kyse ajan ostamisesta, vaikka toki lopputulos voi olla sama. Uskon, että olemme pian viisaampia siitä, mitä on odotettavissa, mutta sitä ennen Kensingtonin palatsissa työskennellään kuumeisesti. Muistetaan kuitenkin, että oli tässä sitten syypää kuka tahansa, ensisijainen kärsijä on Meghan. Toivotaan, että tilanne ratkeaisi nopeasti ja niin, että osapuolet, joita se oikeasti koskettaa, olisivat onnellisia.

Jos päivän aikana viisastumme lisää, päivitän sitä postaukseen.

Embed from Getty Images
Mainokset

46 kommenttia artikkelissa “Ylimääräistä surua Meghanille hääviikolla

 1. Surulliseksi vetää. Nämä sisarusten lausunnot jo alunperin ihmetytti ja miksei myös iänikuinen brittimedia. Mutta vielä enemmän harmittaa Meghanin ja Harryn puolesta Thomas Sr:n toimet. Kuitenkin useimmille isä on aina isä.

  Mietin, että eikö yhtä asiaa voi yrittää tehdä kunnolla ja varsinkin kun aikaa on enää niin vähän jäljellä.

  Tykkää

  • Todella surullinen juttu. Tällaisissa mua aina ihmetyttää ihmisten halu alkaa huutaa ja syytellä. Toki Meghan on varmasti syytön ja isä syyllinen, tahtoen tai tahtomattaan, mutta kyllähän aivan ehdottomasti tässä suurin asia on se harmi ja suru, joka molemmille osapuolille on tullut näin lähellä hääpäivää. Meghanin täytyy olla aivan mahdottoman henkisen paineen aleisena nyt, kun tämäkin vielä kasattiin päällimmäiseksi. Toivottavasti saavat ratkaistua niin, että Meghanilla on kaikista helpointa.

   Tykkää

 2. Onpas kaikinpuolin kummallinen ja ikävä soppa! Meghanin sisaruspuolista mulla ei ole yhtään positiivista ajatusta, aivan pöyristyttävää porukkaa. Mutta isän käytös on hieman monitulkintaisempaa ja vaikea muodostaa mielipidettä, että mitä tästä nyt ajattelisi.

  Ainakaan minusta yleisön ei pitäisi ottaa vahvasti kantaa kuuluuko Markle häihin vai ei, koska se asia on niin henkiläökohtainen eikä kuulu meille. Ainoa, jolle asialla on väliä on Meghan ja toki jossain määrin Harry. Toivonkin, että oli ratkaisu mikä tahansa, Meghan ja hänen isänsä ovat siihen tyytyväisiä ja pystyvät säilyttämään sellaiset välit kuin toivovat.

  Tykkää

  • Olen aivan samaa mieltä, meille ei tosiaankaan kuuluu, tuleeko isä paikalle vai ei. Toki myös kuninkaallisen perheen jäsenien ei-kuninkaallisten sukulaisten toivoisi noudattavan tiettyä etikettiä, mutta häät ovat sellainen tilaisuus, jossa ei todellakaan ajatella ensisijaisesti sitä, mikä on monarkian etu, vaan hääparin ja heidän läheistensä tunteita.

   Tykkää

 3. Todella ikävä tämmöinen sekasotku juuri ennen häitä… Voin vaan kuvitella miten stressaava tämä tilanne on Meghanille. Sisarpuolille ei heru ymmärrystä täältäkään, mutta isää kohtaan tunnen tavallaan sympatiaakin. Toivon vaan että Thomas Markle ei enää antaisi yhtään lausuntoa medialle, vaan antaisi Kensingtonin palatsin hoitaa pr-puolen tästä lähtien.

  Tykkää

  • Olisi toivottavaa, että palatsi (tai Meghan ja Harry itse) olisivat olleet tukena koko tämän ajan. Ja voihan olla, että ovatkin, mutta neuvot eivät ole oikein menneet perille. Tässä konkretisoituu hyvin nyt se haastava tilanne, johonkin perheet joutuvat, kun yksi nai prinssin tai prinsessan. Ja kun kohdalle sattuu ihmisiä, jotka eivät ole Westlingejä, ongelmia voi olla tiedossa. Mikä on muuten myös hyvin inhimillistä tiettyyn rajaan saakka! Valitettavasti sisaruspuolet ovat ylittäneet sen tietoisesti.

   Liked by 1 henkilö

 4. Harmillista! Jotenkin tämä vaikuttaa siltä, että Meghanin isää olisi nyt jollain tavoin jujutettu. Kun alkuunhan hänestä ei juurikaan saatu kuvia eikä pahemmin muutakaan tietoa, niin… jospa media onkin kuvien toivossa syöttänyt tällaisen kuvaus-ajatuksen sisaruksille, jotka sitten siirtäneet sen edelleen isälleen. Ja isä olisi sitten tulkinnut asian silleen, että ehkä näin onkin hyvä. Ainakin se kuva jossa hän lueskelee jotain Britanniasta on mielestäni ihan hyvä ja positiivinen, olipa sen taustalla mitä hyvänsä sotkua.

  Toivon siis, että Meghanin isä jaksaisi näistä kuvasotkuista huolimatta matkata Britanniaan (ties vaikka istuisi jo lentokoneessa? 🙂 ), ja saattaa tyttärensä alttarille!

  Liked by 2 people

  • Sinä osasit kirjoittaa ne, mitä itse ajattelin. Sitä on vaikea käsittää millaisen paineen alle Meghan on joutunut. Ja jos vertaa Marklen perhettä Middletoneihin, niin onhan se nyt aivan eri asia.

   Liked by 1 henkilö

 5. Harmittaa parin ja läheistensä puolesta tämä tilanne. Olin taas eilen altistuneena Twitterin myrkkysammioille – siellä vahingoniloisimmat huutelivat Maghanin todellisen karvan paljastuneen (koko perhe on täysin kelvotonta) ja vainoharhaisimmat epäilivät Meghanin itse junailleen koko juonen saadakseen näkyvyyttä. Haloo XD

  Velipuolen epätoivoiset ”julkiset kirjeet” ovat aiheuttaneet tuskallista myötähäpeää. Kuka ensin yrittää kaataa häät ja sitten palaa kinuamaan vielä kerran kutsua? Voi jessus, kunpa media vaan osoittaisi ovea näille ressukoille. No, se on turha toivo.

  Pahinta mun mielestä on, että tällainen venkoilu voi ihan oikeasti aiheuttaa juopaa Meghanin suhteisiin uudessa perheessään. Vaikka tilanne ei olisi mitenkään Meghanin syy, voivat jännitteet silti jättää jälkensä. Ihan vähintään Meghania varmaan hävettää (kyllä sitä itsekin häpeää läheistensä törttöilyjä).

  Voin vain kuvitella, millaisen lisän muutenkin pitkään ja stressaavaan viikkoon tämä heille tekee. Toivottavasti Meghan pistetään johonkin osittaiseen mediapimentoon ja annetaan ammattilaisten hoitaa.

  Tykkää

  • Twitterissä (ja ilmeisesti eritoten Tumblr:issä) on aivan tärähtänyttä porukkaa. Siellä kirkkain silmin uskotaan, että odotamme tässä jotain feikkihäitä, jotka eivät ole toteutumassakaan, vaan Meghan jotenkin esittää koko tätä showta jne. Ja siis oikeasti uskovat siihen, on ”todisteita” jne.

   Velipuolihan yritti ensin esiintyä jonain puolustajana siskoa vastaan, mutta kun alkoi näyttää ettei sillä saa kutsua, heittäytyi vastapuolelle. Ja tosiaan ne kirjeet, voi luoja. Onneksi eivät vaikuta kovin älykkäiltä, joten aika helppoa on luovia ohi valheistaan.

   Olet taatusti oikeassa tuossa, että jää jälki myös perhesuhteisiin Harryn puolelle. Haluaisin uskoa, että kuninkaallisen perheen jäsenet ymmärtäisivät, ettei tämä ole Meghanin vika, mutta ihmisiähän hekin ovat ja voi hyvin olla, etteivät kaikki ollenkaan sitä osaa erottaa. Ja jos vähänkin on ollut epäilyksiä alunperin, tällainen vaan antaa vettä myllyyn. Ja siis varmasti hävetää, mua ainakin hävettäisi aivan järjettömästi, vaikkei ole Meghanin syy mitenkään päin.

   Tykkää

 6. Yksi spekuloinnin aihehan tässä tulee valitettavasti lisää, sillä jos Thomas Markle Sr. ei saavu häihin, kuka Meghanin luovuttaa? Itse liputan sen puolesta, että aikuisena naisena kävelisi käytävän yksin tai mikä vielä parempaa, yhdessä Harryn kanssa. Mutta jos saattaja on oltava, ykköstoiveeni on äiti Doria, kakkonen ehkä prinssi Charles, vaikka sekin olisi ehkä hiukan outoa.

  Tykkää

  • Mäkin toivon, että moderni aikuinen nainen ei olisi kenenkään luovutettavaa omaisuutta vaan kävelisi itse pystypäin alttarille. Samaan aikaan en usko, että niin käy. Veikkaan, että saattaja löytyy Windsorien puolelta.

   Liked by 1 henkilö

 7. Tämä todella on kiusallinen ja ennen kaikkea surullinen tilanne. Meghanin sisarukset kyllä ovat niin tärähtäneitä, että heillä ei ole mitään väliä. Pelkään pahoin, että jos Meghanin isä ei tule häihin, lehdistö saa vain lisää vettä myllyyn. Ja jos brittilehdistö oikein inhottavaksi rupeaa, Meghan on vielä vuosienkin päästä se kuninkaallinen morsian, jonka isä jätti häät väliin.

  Tykkää

  • Ihmettelen suuresti, miten hovi ei saa tätä hommaa nyt ollenkaan kuriin. Joku amerikkalinen juorusivusto hoitaa tiedottamisen ja palatsi on hiljaa. Ehkei mitään ole tehtävissä, mutta hovin homma olisi nyt suojella Meghania ja Harryä julkisuudelta, vaikkeivät tietenkään tunnepuolelle mitään voikaan.

   Tykkää

 8. Jos Meghanin isä ei todellakaan saavu häihin, niin hieno luovuttajaehdokas Windsorien puolelta olisi Prinssi Philip. Toisaalta Philip taitaa kuitenkin olla aika epätodennäköinen ehdokas mm. sen hiljakkoin läpikäydyn leikkauksensa takia. Mutta myös Windsorin naiset voisivat toimia saattajaryppäänä yhdessä Meghanin äidin kanssa. Tai (älkää vaan räjähtäkö 🙂 ) Meghanin isän estyneenä ollessa, Meghanin veli.

  Tykkää

   • Jotain olen kyllä lukenut, enkä veljeä niin kovin tosissani ehdottanutkaan. Mutta jos Marklen perheen perhetilanne olisi ”normaali”, niin isän estyessä, veli olisi kyllä hyvä vaihtoehto.

    Englanninkielisen Expressenin mukaan Meghanin isä Thomas Markle on kertonut, että paparazzit olivat viikkojen ajan houkuttelleet häntä valokuviin, ja lopulta hän oli suostunut. Olisiko siis myös Meghanin isälle pitänyt määrätä joitain suojelijoita (joku henkivartija) ainakin näihin häihin saakka, jotta hän olisi saaanut olla rauhassa.

    Tämän jupakan jälkeen Markle on kuulemma sanonut jotenkin niin, että ”Vihaan ajatusta siitä, että menettäisin yhden historian suurimmista hetkistä jos en lähde luovuttamaan tytärtäni. Toivon siis olevani St George’s Chapel’issa lauantaina”.

    Sairautensa on varmaan vakava este, mutta toivottavasti toiveensa silti toteutuisi!

    Tykkää

 9. Tämä tilanne on tosiaan sellainen, ettei nyt äkkiseltään tule mieleen yhtään hyvää vaihtoehtoa kuinka tämä ratkaista. Harmittaa aivan valtavasti Meghanin puolesta. Hän onnistui kihlausaikana uimaan sisään ja ihmisten suosioon tekemällä töitä ja olemalla näkyvillä, mutta nyt mitä lähemmäksi suurta päivää mennään niin sitä paremmin nämä sukulaiset onnistuvat munaamaan asioita. Tässä on se ero, onko tytärpuoli menestynyt näyttelijä vai osa kuninkaallista perhettä. Voi isä parka! Ja voi Meghan parka, joka ei siis ole edelleenkään tehnyt mitään väärää. En millään halua uskoa mihinkään kulissiliitto-teoriaan.

  Ja jos isä saattaa lauantaina tyttären kirkkoon, siitä nousee haloo ja jos ei saata, niin siitä nousee haloo. En epäile, etteikö Meghan pystyisi kävelemään alttarille yksin, mutta miettikää mitä hänen päässään silloin liikkuu? Kuin menisi yksin suden suuhun. Epäilen että eivät tule yhdessä Harryn kanssa, koska se olisi tuolle sakille liian modernia. Samoin äiti saattajana? En usko. Ja se, että saattajana olisi Charles, tuntuu myös tekemällä tehdylle. Ajatelkaa, se olikein huutaisi sitä että kun se isäs nyt on semmoinen, niin minä kunnon kuninkaallisena voin sinut nyt taluttaa. Alahan tyttö tulla!

  Aaargh. Mulla on kova stressinsietokyky, mutta jos olisin nyt Meghanin housuissa, niin saattaisin tarvita reilun kulauksen shampanjaa.

  Tykkää

  • Toki hän tietäisi, että lehdistö tulee repostelemaan tuolla yksinmarssilla, mutta muuten hän on kuitenkin itsellinen (feministinen) nainen, joka ei ole tarvinnut isäänsä suhteensa luomiseen tähänkään asti eivätkä he ole muutenkaan käsittääkseni erityisen läheisiä. Isä ei tiettävästi ole myöskään Harryä tavannut. Siksi tuntuu, että Meghan pärjäisi, henkisestikin, ihan yhtä hyvin itsekseen kuin isänsä käsipuolessa.

   En epäile, etteivätkö ne pitkät metrit tuntuisi loputtomilta ja etteikö median kiimainen kuiskutus tuntuisi jo kaikuvan korvissa, mutta hän kuitenkin kävelisi kohti tulevaa aviomiestään ja perhettään ja ikään kuin turvasatamaa.

   Charlesia en myöskään osaa nähdä noin synkkänä vaihtoehtona. Itse tulkitsisin tilanteen niin, että ”Sinulla on meissä perhe, johon voit luottaa nyt ja aina” tai että ”Olet jo nyt minulle kuin tytär”.

   Jännä kyllä seurata, miten käy.

   Liked by 1 henkilö

  • Totta, yhtään hyvää ja selkeää ratkaisua ei ole. Toisaalta, jos homma vaan päätetään jotenkin, eikä venytetä turhaan, saattaa ”vaurio” olla aika pieni. Se, kuka morsiamen luovuttaa, on kuitenkin isommassa mittakaavassa aika pieni juttu jopa morsiamelle. Toivottavasti Meghan pystyy irrottamaan ajatuksensa siitä. Ja muuten, en usko, että tämä Meghanille aivan yhtä iso yllätys kuin meille. Jostakin syystä isän saattamisesta kerrottiin vasta näin myöhään ylipäätään, ehkei asia ollut aivan selviö alunperinkään.

   Tykkää

 10. Tämä on kyllä todella surullinen ja ”turha” skandaali näin pian häitä. Sympatiani ovat todellakin Meghanin puolella. En voisi itse todellakaan kuvitella, miten pärjäisin tuollaisessa tilanteessa, jos perheeni käyttäyisi samalla tavalla. Toki normaaleissa tavisperheissäkin kaikenlaista sukukräänä on, mutta ne saa tietenkin käsiteltyä julkisuudelta piilossa.

  En vain ymmärrä, miten kukaan voisi haluta toiselle näin pahaa juoruamalla lehdistölle mitä oletettavammin äärimmäisen ilkeitä valheita ja näin estää parin häät. Sympatioita minulta ei heru pätkääkään sisarpuolille yms. muille sukulaisille, mutta Meghanin isää käy kyllä sääliksi. Vaikea kuvitella, että hän olisi ilkeyksissään/rahanahneuksissaan ruvennut lavastamaan kyseisiä kuvia ottaen huomioon, miten sisarukset ovat median kanssa tekemisessä. Olen samaa mieltä CT:n kanssa, että Meghanin isää olisi jotenkin jujutettu tässä hommassa ja hän on vain halunnut kiillottaa omaa julkisuuskuvaa. Toisaalta raha tekee ihmisistä arvaamattomia…

  Juuri äsken tuli taas uutinen (Daily Mail lähteet), että Thomas haluaisikin saattaa Meghanin alttarille. Tuntuu, että media riepottelee tällä asialla hääpäivään saakka, ja todellisuuden näemme kaikki vasta kuitenkin lauantaina. Uskon, että Meghan voisi kävellä yksinkin alttarille, mutta voisin kuvittella, että hän kuitenkin jonkun ns. tukemaan häntä kyseisessä tilanteessa ottaen huomioon koko tämän hässäkän. Voin itse kuvitella nieleskeleväni kyyneleitä samassa tilanteessa, jos oma isä ei saattaisikaan altarille ja joutuisi kävelemään matkan yksin. (Itse en pidä muuten tätä alttarille saattamista minään ”omaisuuden luovuttamisena”).

  Liked by 1 henkilö

  • Niinhän se varmasti on, että lauantaina nähdään mikä on todellinen tilanne. Tuntuu aivan käsittämättömältä, että miten paljon näissä sukulaisissa on myrkyllisyyttä.

   Tykkää

 11. Good Morning Americalla on selvästi journalistinen taso korkealla, kun käyttävät kommentaattorina Meghanin velipuolen ex-vaimoa XD Tämä vielä myöntää, ettei ole tavannut Meghania 20 vuoteen. 20! Ihan samalla tavalla mua vois käyttää asiantuntijana puolen Suomen julkkisten kanssa, siskokin seurusteli 90-luvun alkupuolella erään julkkiksen veljen kanssa, saanko rahaa?

  Nyt oikeesti hoville lusikka kauniiseen käteen ja tilanne haltuun.

  Tykkää

  • Tuikkaanpa minäkin mielipiteeni tähän. On kyllä melkoinen soppa ja sääliksi käy Meghania, joka on täysin syytön koko sotkuun. Toivottavasti hän pystyy sitten lauantaina kaikesta huolimatta nauttimaan hääpäivästään.

   Minäkin ihmettelen Kensingtonin tiedotuspolitiikkaa (jälleen kerran…). Näin harrastajana ärsyttää kun ainoa saatavilla oleva ”tieto” tulee juorulehtien otsikoista. Julkistaisivat nyt hovista jonkin oikein superherkullisen yksityiskohdan häistä, josta toimittajat voisivat kohkata posket punaisina. 😉

   Tykkää

  • Tää on just sitä, mistä kirjoitin, että media ilolla ottaa vastaan kaiken, minkä itsekin tietää ihan huuhaaksi! Toki voi olla, että nämä kyseiset ihmiset puhuvat Meghanista positiivisesti, mutta silti he ovat lähes täysin ventovieraita. Eilen oli kuvia, kun saapuivat Lontooseen hirveiden matkalaukkukasojen kanssa. Että ihmiset kehtaa.

   Tykkää

 12. Todella ikävä tilanne Meghanille ja Harrylle. Lörppöjä sisaruksia ei varmaan mitenkään saa hillittyä (ja prkleen juorulehdet kun vaan heittävät vettä kiukaalle), mutta ihmetyttää kyllä, että Meghan&KP ei ole ohjeistanut Meghanin isää, että KP hoitaa tiedotuksen. Tuntuu käsittämättömältä, että asioiden viestiminen tapahtuu hallitsemattomasti, ennen kuin asiat ovat oikeasti varmistuneet, TMZ:n kautta. En osaa oikein hahmottaa, että mitä ajatella Meghanin isästä: onko hän vähän höpsö vanha mies, joka ei oikein ymmärrä vai miksi hän käyttäytyy näin. Tuskin Meghanin ja isän välit on niin huonot, että hän erityisesti haluaisi harmiakaan aiheuttaa.

  Toivon, että kaikesta huolimatta Meghan ja Harry pystyvät rentoutumaan ja nauttimaan hääpäivän virallisistakin osuuksista ja tämä hulabaloo ei täysin värittäisi heidän muistojaan ikävällä tavalla koko päivästä.

  Tykkää

  • Todella vaikeaa on uskoa, että isä olisi sentään liikkeellä samoin aikein, kuin Samantha ja Thomas Jr. Ja kun tämä meni ihan sekoiluksi vasta lopussa, muutenhan mies ei ole antanut haastatteluja tms. Jotain siellä nyt täytyy olla vinksallaan.

   Tykkää

  • Varmasti varasuunnitelmia on olemassa, joten eiköhän tämäkin tästä jotenkin suttaannu. Mutta surullista silti toki Meghanille. Toivottavasti puheet isän sydänvaivoista eivät olisi aivan totta, sillä se huoli tästä nyt vielä puuttuisi.

   Tykkää

 13. Minulle tuli mieleen villi ajatus: jospa näitä haastatteluja lehtiin antaakin Thomas Jr sisarensa Samanthan avustuksella. Jossain kerrottiin, että Megan olisi yrittänyt soittaa isälleen mutta ei saanut kiinni. Oli sitten laittanut tekstiviestin…jospa puhelin ei olekaan isällä vaan pojalla…
  Tämä nyt oli tietty yliampuva spekulaatio, jotain kummallista tässä kuitenkin on…
  Täytyy vaan toivoa kihlaparille jaksamista. Meganin äiti ilmeisesti on jo Lontoossa ja se on hyvä.

  Tykkää

  • Jotain todella kummallista tosiaan. Koko ajan on sellainen olo, ettei ihan kaikki ole, miltä näyttää. Eikä tietysti voikaan olla, kun kerran muuttuu jatkuvasti! Uskoisin, ettei tämä nyt aivan puun takaa välttämättä tullut Meghanille, mutta silti ihmetyttää sekin, että kuukausikausia isällä olisi ollut aikaa juoruilla vaikka mitä, mutta on ollut ihan hiljaa. Ja nyt yhtäkkiä suuna päänä. Jotenkin homman ei nyt ole hallinnassa, ei ehkä millään osapuolella.

   Tykkää

 14. Kensingtonin palatsi on siis tänään julkaissut Meghanin henkilökohtaisen tiedotteen, jossa tämä kertoo, ettei Thomas Markle Sr. osallistu häihin. Viime päivinä juorusivusto TMZ on väittänyt Meghanin isän olleen sydänleikkauksessa, mutta muuta lähdettä tiedolle ei ole, eikä palatsi kommentoinut asiaa, muuten kuin että Meghan toivoi isälleen rauhaa huolehtia terveydestään.

  Pari twiittiä aiheeseen liittyen vielä Daily Mailin Rebecca Englishiltä

  Liked by 1 henkilö

 15. Kensingtonin palatsi on tänään ilmoittanut, että Meghan on pyytänyt prinssi Charlesia saattamaan hänet alttarille. Meghan saapuu linnaan alkuperäisen suunnitelman mukaan äitinsä kanssa autokyydillä, linnalta kirkkoon morsiuslasten kanssa ja kävelee heidän, sekä kirkkoherran seurassa kirkon keskilaivan, minkä jälkeen prinssi Charles saattaa (hovin erikseen korostaen saattaa, ei luovuta) hänet alttarille pitkin kuorin käytävää.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.