Kuukausi kuninkaallisiin häihin – mitä tiedämme nyt?

Prinssi Harryn ja Meghan Marklen häihin on tämän viikon torstaina tasan kuukausi aikaa. Kensingtonin palatsi on antanut melko avokätisesti tietoa häihin liittyen, mutta muutama tärkeä kysymys on vielä vailla vastausta. Päivitän jatkuvasti tuoreimmat tiedot blogin hääsivulle, mutta vedin nyt kuitenkin yhteen postauksen muodossa, mitä tiedämme häistä tässä vaiheessa, sillä viimeinen kuukausi tulee olemaan lähes pelkkää häähypeä.

Embed from Getty Images

Otetaan heti alkuun alta pois se tärkein ja kaikkia kiinnosta asia, eli televisioidaanko itse vihkiseremonia. Tämä lienee se suurin toive häiden suhteen, mutta valitettavasti se on edelleen varmistumatta. Brittitoimittajat sanovat, että heidän on alusta asti annettu ymmärtää, että pääsemme seuraamaan livenä, mutta Kensingtonin palatsi ei ole asiasta pukahtanut sanaakaan. Kansainväliset tv-kanavat ovat myöskin alkaneet mainostaa häälähetyksiään ja osassa annetaan ymmärtää, että ohjelma sisältää myös seremonian. Olisihan se nyt ihmeellistä, jos vihkimistä ei kuvattaisi, mutta kunnes virallinen vahvistus tulee, täytyy siis vain pitää toivoa yllä.

Paljon muuta häistä kuitenkin jo tiedetään. Ensinnäkin tietenkin perusasiat, eli vihkiminen tapahtuu Windsorin linnan Pyhän Yrjön kappelissa eli St. George’s Chapelissa, johon tutustuimme jo aiemmin. Samassa kirkossa tullaan vihkimään lokakuussa myös prinssi Harryn serkku prinsessa Eugenie ja tämän sulhanen Jack Brooksbank. Kappeli on toiminut historian aikana useiden häiden näyttämönä, aiempiin häihin voi tutustua tässä ja tässä postauksessa. Vihkimisen jälkeen on vuorossa päivän ensimmäinen hääjuhla eli vastaanotto Windsorin linnan upeassa St. George’s Hallissa, jossa juhlittiin mm. prinssi Charlesin ja herttuatar Camillan häitä. Illalla parin lähimmät ystävät ja perheenjäsenet jatkavat juhlia linnan mailla sijaitsevassa Frogmore Housessa.

Vihkiminen alkaa kello 14 Suomen aikaa ja sen toimittavat yhdessä Canterburyn arkkipiispa Justin Welby (vas.) ja Windsorin kirkkoherra David Conner (oik.). Canterburyn arkkipiispa, joka on Englannin kirkon tärkein johtaja on meille kuninkaallisia seuraaville tuttu jo mm. prinssi Georgen ja prinsessa Charlotten ristiäisten yhteydestä. Hän on lisäksi kastanut ja konfirmoinut Meghanin Englannin kirkon jäseneksi ennen häitä. Kirkkoherra David Conner on puolestaan toiminut Windsorin kirkkoherrana vuodesta 1998 ja mm. vihkinyt Pyhän Yrjön kappelissa prinssi Harryn serkun Peter Phillipsin ja tämän Autumn-vaimon, sekä avustanut silloista Canterburyn arkkipiispaa Rowan Williamsia Walesin prinssi Charlesin ja Cornwallin herttuatar Camillan avioliiton siunaustilaisuudessa. Lisäksi hän mm. pitää vuosittain kuninkaalliselle perheelle pääsiäisjumalanpalveluksen.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Vihkiseremonia kestää noin tunnin ja sen jälkeen hääpari astelee ulos kirkon läntisistä päätyovista ja alas kuuluisia portaita. Household Cavalryn sotilaat muodostavat kirkon portaille kunniavartion ja The State Trumpeters, sekö Captain’s Escort avustavat heitä. Yhteensä häihin osallistuu seremoniallisessa roolissa yli 250 sotilasta erilaisista yksiköistä, joiden kanssa prinssi on taistellut Afganistanin sodassa tai joissa hänellä on kuninkaallisia kunniarooleja. Yksiköihin voi tutustua tarkemmin hovin nettisivulla. Suurin osa sotilaista sijoittuu Windsorin linnan ympäristöön ja katujen varsille itse kaupungissa. Häävieraiden saattelemana pariskunta nousee kirkon edustalla vaunuihin noin kello kolmelta Suomen aikaa ja ajaa niillä Windsorin kaupungin kaduilla reittiä High Street, Sheet Street, Kings Road, Albert Road ja takaisin linnalle yli neljän kilometrin mittaista upeaa The Long Walk -puistokatua (kartta hääsivulla). Vaunuajelun on arvioitu kestävän noin puoli tuntia ja vaunuja saattelevat mitä luultavimmin Household Cavalryn ratsukot, kuten prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen häissä.

Embed from Getty Images

Saavuttuaan takaisin linnaan prinssi Harry ja Meghan siirtyvät St. George’s Halliin, jossa nautitaan luultavasti häälounas tai muita virkokkeita. Hääkakun valmistaminen on annettu tehtäväksi kalifornialaissyntyiselle, mutta jo vuosia Lontoossa erittäin suosittua leipomoa pyörittäneelle Claire Ptakille. Kensingtonin palatsin mukaan perinteistä hääkakku tulee olemaan keväinen yhdistelmä sitruunaa ja seljankukkaa, ja se kuorrutetaan voikreemillä, sekä koristellaan tuoreilla kukkasilla, emmekä siis näe tällä kertaa peribrittiläistä hedelmäkakkua kuten aiemmissa kuninkaallisissa häissä. Ptakin leipomossa käytetään korkealaatuisia luomuraaka-aineita, sekä sesongin tuotteita. Lisää hääkakusta ja aiemmista kuninkaallisista hääkakuista löytyy tästä aiemmasta postauksesta ja Claire Ptakin Violet-leipomokahvilan tyyliin voi tutustua sen nettisivulla tai Instagramissa. Claire Ptakin tyyli on mitä ilmeisimmin melko luonnollinen, jopa boheemi ja samaa linjaa jatketaan kirkon ja linnan kukkakoristeluissa, joissa palatsin mukaan korostuvat paikallisuus ja kauden kukat. Suuri osa kukista saadaan kuninkaallisista puutarhoista ja tiloilta ja asetelmissa tullaan käyttämään mm. valkoisia puutarharuusuja, pioneja (joiden sanotaan olevan Meghanin suosikkikukkia) ja sormustinkukkia, sekä pyökin ja koivun oksia. Tyyliltään asetelmat tulevat muistuttamaan kasvien luonnollisia, villejä kasvuympäristöjä. Lontoolainen floristi Philippa Craddock  (Instagramnettisivut) johtaa tiimiä, jossa on mukana kappelin ja Buckinghamin palatsin floristeja. Häiden värimaailmassa tuntuvat nousevan esiin valkoisen, vaaleanpunaisen, sekä vihreän sävyt. Tämän vastaanoton yhteydessä otetaan myös viralliset hääkuvat, joita varten on palkattu kihlakuvatkin ottanut Alexi Lubomirski.

Embed from Getty Images

Kensingtonin palatsin mukaan häihin on kutsuttu 600 vierasta, jotka on kaikki kutsuttu sekä kirkkoon, että vastaanotolle linnaan. Lisäksi 200 henkilöä hääparin aivan lähipiiristä on saanut kutsun prinssi Charlesin illalla isännöimään juhlaan, joka järjestetään Frogmore Housessa linnan mailla. Frogmore Housessa järjestettiin myös prinssi Harryn serkun Peter Phillipsin häät vuonna 2008. Prinssi Harryn ja Meghanin kihlakuvat otettiin talon puutarhassa ja portailla. Näistä juhlista ei tiedetä vielä oikeastaan mitään ja ne varmasti myös jäävät hyvin pitkälti yksityisiksi. Kuvamateriaalia emme luultavasti tule näkemään lainkaan.

Kutsuvieraslistaa ei ole vielä julkistettu, mutta se tiedetään, että ns. virallisia vieraita ei ole kutsuttu lainkaan. Hovin mukaan prinssi Harryn sijoitus kruununperimyksessä on niin alhainen, eikä hän ole suorassa perimyslinjassa, joten virallisille vieraille ei ollut tarvetta. Lisäksi Pyhän Yrjön kappeli on selvästi pienempi, kuin vaikkapa Westminster Abbey, jossa kruununperillinen prinssi William vihittiin. Tämä tarkoittaa siis sitä, että niin Isosta-Britanniasta, kuin ulkomailtakaan, tilaisuuteen ei osallistu valtioiden virallisia edustajia, ei pääministeriä, hallinnon edustajia eikä valitettavasti myöskään ulkomaisia kuninkaallisia vieraita. Palatsin mukaan jokaisella kirkkoon kutsutulla on henkilökohtainen suhde joka morsiameen tai sulhaseen, eikä ketään ole kutsuttu ns. viran puolesta. Kuninkaallisia vieraita voi siis toki olla mukana, mutta heillä pitäisi olla läheinen suhde morsiusparin kanssa. Kun tiedämme, millaista etäisyyttä brittikuninkaalliset muihin kuningashuoneisiin pitävät ja erityisesti kuinka eristyksissä nuorempi sukupolvi on elänyt, toivoa ei hirveästi liene. Lesothon prinssi Seeiso, jonka kanssa prinssi Harryllä on Sentebale-järjestö, on varmasti kutsuvieraslistalla, ehkä joitakin prinssejä Saksasta, sekä Kreikan kuninkaallisen perheen jäseniä, sillä he ovat sukua prinssi Philipin kautta. Jopa Norjan kuningashuone, joka niin ikään on sukua, saattaa olla jäänyt ilman kutsua ja Ruotsin hovista onkin jo ilmoitettu, ettei kukaan kuninkaallisesta perheestä osallistu. Emme näe paikalla myöskään laajalti spekuloituja Barack ja Michelle Obamaa, emmekä presidentti Donald Trumpia (mikä tosin ei ole yllätys). Tästä ja kaikista muista aiheista raportoin lisää, jos ja kun tietoa saadaan. Se kuitenkin tiedetään, että pukukoodi on univormu tai saketti, sekä naisille päiväasu ja hattu.

Varsinaisten häävieraiden lisäksi prinssi Harry ja Meghan ovat kutsuneet linnan pihalle yleisöä yhteensä 2640 henkilön verran seuraamaan vieraiden ja morsiusparin saapumista, sekä vaunuajelun lähtöä. Mukana on 1200 tavallista ihmistä jokaisesta Ison-Britannian kolkasta ja heidät on valittu paikallishallinnon ehdotusten perusteella. Morsiuspari on toivonut, että he edustaisivat kaikkia ikäluokkia, sekä erityisesti esittäneet toiveen, että mukana olisi runsasaasti nuoria, jotka ovat osoittaneet johtajuutta, sekä ihmisiä, jotka ovat palvelleet yhteisöään. Lisäksi aitiopaikoille pääsee 200 edustajaa erilaisista hyväntekeväisyysjärjestöistä, joihin prinssi Harryllä ja Meghanilla on kiinteät siteet, 100 oppilasta kahdesta paikallisesta koulusta, joilla on kiinteät siteet linnaan ja sen asukkaiden yhteisöön, 610 henkilöä Windsorin linnan yhteisöstä, mukaanlukien linnan asukkaita, sekä kirkon henkilökuntaa ja 530 henkilöä hovin palveluksesta. Muilla ei tule näillä näkymin olemaan asiaa linnan muurien sisäpuolelle. Jos olette matkalla Windsoriin seuraamaan häähumua, kannattaa siis varautua näkemään vain vilahdus hääparista ja muuten seuraamaan tapahtumia jättinäytöiltä. Windsorin kaupunki on julkaissut tulijoille hyödyllistä lisätietoa.

Embed from Getty Images

Perinteiseen tapaan hääpari on toivonut, että heitä ei muistettaisi lahjoilla, vaan niiden sijaan halukkaat lahjoittaisivat rahaa hyväntekeväisyyteen. He ovat itse valinneet mukaan seitsemän järjestöä, joiden teemoja ovat HIV ja lapset, kodittomuus, naisten auttaminen Mumbain slummeissa, kaatuneiden brittisotilaiden lapset, nuorten tukeminen urheilun ja luonnon kautta, sekä merten suojelu. Tarkemmin järjestöihin voi jälleen tutustua hovin nettisivulla. Luonnollisesti hääparia voi kuitenkin onnitella myös perinteiseen tapaan, jos siltä tuntuu ja kortteja voi lähettää osoitteeseen:

HRH Prince Harry and Ms Meghan Markle (tai häiden jälkeen uusilla titteleillä)
Clarence House
London SW1A 1BA
United Kingdom

On hyvin mahdollista, että olette ehkä saattaneet huomata, että Hovikirjeenvaihtaja RAKASTAA kuninkaallisia häitä. Missään muussa ei yhdisty niin ainutlaatuisella tavalla kuninkaalliset henkilöt, perinteet, kauniit asiat, pompöösi kikkailu etiketin ja vaikkapa arvonimien suhteen ja toisaalta erikoisuudet, sekä välillä ristiriitaisiakin mietteitä herättävät puolet. Voisin helposti pitää blogia pelkästään tästä aihepiiristä. No, joku siellä nyt ajattelee, että siltä tuntuu jo nyt ja on aivan oikeassa. Mutta kuulkaa, tämä ei tule menemään tästä nyt yhtään paremmaksi. Jos olet jo kurkkuasi myöten täynnä kuninkaallisia häitä, tervetuloa uudelleen joskus puolentoista kuukauden päästä. Sillä sitä ennen täällä lienee vain häähumua ja ehkä pikkuisen kuninkaallista vauvaa sulhasen tuoreen veljenpojan tai -tyttären muodossa. Aika alkaa nimittäin käydä vähiin ja hirveästi on vielä puhuttavaa. Hääteeman sisällä tutustumme vielä ainakin juhlapaikkoihin ja vieraisiin, spekuloimme morsiamen ja sulhasen asuja ja täytyyhän sitä valmistautua häästudioonkin! Lisäksi hovista odotamme tietoja ainakin morsiusparin seurueesta, häiden tarjoilupuolesta, sekä osin vieraslistasta. Aloitetaan torstaina, jolloin häihin on siis tasan se kuukausi monien odottamalla aiheella, eli Meghanin häätiaravaihtoehdoilla ja katsotaan, mitä muuta mielenkiintoista ja hauskaa ehdimme kuukauden sisään vielä käsitellä. Windsorin morsianten hääpukujakin on jäljellä vielä kolme tuoreinta.

Viimeistään nyt on siis aiheellista alkaa virittäytyä häätunnelmaan! Muistakaa myös tuo paljon mainostettu hääsivu yläpalkissa, josta löytyy aina tuoreimmat tiedot ja linkkejä kaikkeen hääteemaiseen blogissa. Postaukset löytävät tietenkin myös asiasanalla ”Prinssi Harryn ja Meghan Marklen häät”. Hääsivulla voi myös osallistua keskusteluun, jos odotus alkaa käydä ylivoimaiseksi, sekä vilkaista tuoreimmat kuvat kihlaparin julkisista esiintymisistä (seuraavat vuorossa keskiviikkona ja torstaina). Alkaako jo hääkuume nousta?

Mainokset

28 kommenttia artikkelissa “Kuukausi kuninkaallisiin häihin – mitä tiedämme nyt?

   • Se tiedetään varmasti, että matkustavat lokakuussa Australiaan, koska Sydneyssä on silloin Invictus Games. Sitten on arveltu, että samassa yhteydessä kätevästi olisi jonkinlainen tour Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Samoin toimittajat arvelevat, että sitä ennen, luultavasti jo kesä-heinäkuun aikana eli ennen kuninkaallisten kesälomaa, voi olla tulossa joku pienempi vierailu jonnekin, mutta kohteesta ei vielä ole tietoa. Katen ja Williamin Kanadan reissu oli silloin 2011 juuri tuossa kuun vaihteessa ja menivät naimisiin vain kolmisen viikkoa aikaisemmin.

    Tykkää

 1. Mä aloin noista pioneista (myös allekirjoittaneen lempikukkia jaloleinikeiden ohella)… Meinasin eilen jo tiaramietteissäni pohtia, että mitäpä jos Meghan skippaa tiaran kokonaan ja pistää päähänsä vain kukkasia? Sitten se alkoi tuntua liian boheemisromanttiselta minimalistiselle morsiamelle. Mutta toisaalta, floristit ja kakku antavat viitteitä nimenomaan sellaiseen tyyliin. En usko mihinkään harsokukkahupellukseen mutta miksi ei näyttävä kruunu juuri pioneista, myrtistä, eukalyptuksesta…

  Tykkää

  • Se olisi kyllä omalla tavallaan todella upeaa, toivon ehdottomasti boheemimpaa tyyliä Meghanille. Tosin hänellä tuntuu olevan aika klassinen maku, joten voi olla turha toivo. Tiaran suhteen on vaikea sanoa, miten tekee. On se tosi vahva perinne ja hän vaikuttaa kyllä naiselta, joka haluaa sellaista kunnioittaa. Lisäksi voi olla paineita välttää sellaisia puheita, että hän ei olisi ”saanut” tiaraa kuningattarelta lainaan…

   Tykkää

   • Onneksi en ole prinsessa. Teet niin tai näin, aina joku repii siitä skandaalin. Joko et saa tiaraa lainaan tai pröystäilet, joko olet liian harmaavarpunen tai hienostelet, joko olet näkyvillä liikaa tai liian vähän, kehtaat käyttää joko housuja tai hametta, joko sinulla on tai ei ole yksi kappaletta harmaita hiuksia… Mä oon monesti miettinyt, kuinka toivoton esim. Madeleinen julkisuuskuva on. Vaikka olisi kuinka pullantuoksuinen kolmen lapsen äiti ja lukisi lapsille kirjastossa ja niin edelleen, tulee aina olemaan se ylimielinen bileprinsessa, jolle ei edes Ruotsi kelpaa.
    Ei tule Meghaninkaan osa olemaan helppo. Nyt jo verrataan käytöksen perusteella Dianaan ja loppuikänsä tulee olemaan Catherinen kanssa vertailevan suurennuslasin alla. Ne piirteet, jotka nyt ovat vielä kehuttuja, muuttuvat salamannopeasti rahvaanomaisiksi, liian amerikkalaisiksi tai moukkamaisiksi, jos tuuli kääntyy. Entinen avioliitto ja etninen tausta nostetaan moneen kertaan esiin.

    Onneksi hän on aikuinen nainen, joka tekee ainakin osittain tietoisen valinnan ryhtyessään tuohon, ja tosiaan selvästi menee naimisiin vapaasta halustaan ja rakkaudesta.

    Toivon niin niitä vauvoja, niistä tulisi maailman kauneimpia. Puetaankohan poika lyhyisiin lahkeisiin vai olisiko aika jo, gasp, kypsä?

    Tykkää

    • Mielipiteitä on niin monia ja jonkunlainen kultainen keskitie on löydettävä, kun kaikkia ei voi (eikä pidä miellyttää). Makukysymykset tietty erikseen, mutta sitten toki on sitäkin porukkaa, joka vaan haluaa inhota ja Meghanilla näitä kyllä riittää. Harmillista on, että myös media on siinä osin mukana, sillä brittitabloidit selvästi myyvät negatiivisuudella jopa nyt kihlausaikana, joka sentään on normaalisti positiivisemman julkisuuden aikaan. Se on siksikin sääli, että tämä julkisuuskuva saattaa nyt tarttua, kuten juuri mainitsemallesi Madeleinelle kävi. Siitä ei välttämättä pääse ikinä irti. Ja onhan tässä ihan selvästi näkyvissä se, mitä itsekin ennakoin jossain ihan ekassa Meghan-postauksessa, että Kateä korotetaan alentamalla Meghania. Vastakkainasettelu on ihan tarkoituksellista. Ja kun Katessä ei nyt tällä hetkellä ole kuninkaallisena niin kauheasti kehumista, täytyy kahta kovemmin keksiä Meghanista negatiivista, koska hän vaikuttaa tässä vaiheessa oikein lupaavalta työn puolesta.

     Minusta on itseasiassa tosi surullista, että esim. nuo mainitsemasi piirteet tuntuvat olevan jo nyt negatiivisia. Media onnistuu taitavasti käsittelemään Meghania niin, että päällepäin se näyttää positiiviselta, mutta pohjavire on kokoajan sellainen, että kriitikot saavat vettä myllyynsä. Muistan kerran lukeneeni twiittejä toimittajalta, joka oli ottanut lopputilin jostain amerikkalaisesta juorulehdestä. Hän kertoi esimerkkinä, kuinka tehtäväksi oli annettu kirjoittaa juttu jonkun Kardashianin silikonirinnoista niin, että lehti ei tuominnut niitä ollenkaan, mutta lukijat saatiin ajattelemaan tuomitsevasti.

     Onneksi tosiaan Meghanilla on edes jonkinlaista kokemusta tästä ja tuntuu olevan aika jalat maassa. Ja sitten meidän positiivisesti suhtautuvien pitäisi kanssa näyttää se, eikä vain reagoida negatiiviseen. Joskus on turhan vaikeaa muka ylistää hyvää ihan itsekseen, eikä vain puolustukseksi.

     Kyllä mä pelkään niitä shortseja. Muistelen Harryn sanoneen, että heitä puettiin Williamin kanssa niin typerästi, että hän taatusti jatkaa samaa linjaa omilla lapsilla ihan kostoksi. 😀

     Tykkää

 2. Onneksi mun kummitytär ei valinnut hääviikonlopukseen samaa kuin Harry ja Meghan, nimittäin se perjantai olisi ollut mulla matkustuspäivä ja häiden seuraaminen ei olisi onnistunut. Koko talven olen ajatellut, että häihin on ikuisuus aikaa, mutta oikeastiko enää kuukausi?

  Olisihan se outoa, että häitä ei kuvattaisi, vaan mistä tuon tietää.

  Et ole ainut joka rakastaa kuninkaallisia häitä ja kaikkea siihen liittyvää, vaunuajelua jne.

  Tykkää

  • Todella nopeasti on kyllä aika mennyt, tosiaan kuukausi jäljellä! Mutta olethan huomannut, että se hääpäivä on siis lauantai? Vai ymmärsinkö jotenkin väärin sun viestin?

   Outoa olisi tosiaan, mutta kuninkaallisten kanssa ei voi koskaan olla varma. Varsinkaan brittikuninkaallisten ja varsinkaan Williamin ja Harryn. Mutta kyllä mä aika rauhallisin mielin olen, vaikka en ihan 100% luotakaan ennen kuin palatsi/BBC/ITV sen vahvistaa.

   Tykkää

   • Jotenkin olen koko ajan kuvitellut, että häät on perjantaina, mutta eiköhän totuus ois valjennut mullekin 😉 Ja vielä parempi, ettei ole samana päivänä.

    Tykkää

    • Juu, veikkaan, että olisit huomannut. 😉 Sillä vaan mainitsin, ettei tule vahingossa päällekkäisyyksiä, kuten nyt harmittavasti Sanna Kaarinalle kävi. Itsekin olen muutaman kerran jo ollut tilanteessa, että jotain ehdotetaan toukokuun 19. päivälle ja mä mietin, että kuinka se on niin tuttu päivämäärä, onkohan siinä jotain. Onneksi on kalenterissa, vaikka sen sinne laittaminen alunperin ihan naurettavalta tuntuikin.

     Tykkää

 3. Mä IHAN ITSE buukkasin harrastustapahtuman tälle päivälle ja tajusin sen nyt. Siis järjestän itse sitä tapahtumaa, meille tulee iso kasa vieraita jotka maksaa siitä rahaa. MIKÄ ALOITTELIJAN VIRHE!

  Tykkää

  • Voi ei!! Ei taida voida enää muuttaakaan? Mihin aikaan teillä on tilaisuus? Hääthän onneksi alkaa vasta kahdelta. Ja kyllähän joka paikka on täynnä juttuja, videota ym. monta päivää, mutta tietysti livessä on oma tunnelmansa.

   Tykkää

   • Siis meillä on koko viikonloppu, perjantai-illasta sunnuntaihin iltapäivään. Jos en saa porukkaa innostettua mukaan humuun, vetäydyn iltapäiväsiestalle sopivaan aikaan. Pitää vaan pitää peukkuja, että maaseutumatkailutilalla yhteydet toimii.

    ”Kiitos ilmoittautumisestasi X-viikonloppuun! Tilaisuus joudutaankin nyt siirtämään äitienpäiväviikonlopulle, koska emäntä ei muistanut VUODEN TÄRKEINTÄ SEURAPIIRITAPAHTUMAA. Toivottavasti pääsette paikalle äitienpäivänä.” 😛

    Tykkää

    • Voihan tuota viestiä yrittää! Laitat siihen vielä suoraan, että kuninkaallisten häiden takia, niin puolet tulijoista muistaa samalla unohtaneensa myös! 😀

     Mutta joo, onpa todella harmi. Ainahan sitä jotain voi olla, mutta tietty koko viikonlopun oleminen varattuna on ihan eri juttu, kuin yksi työvuoro. Koita aina sopivissa väleissä kurkkia!

     Tykkää

 4. Minäkin menin joululahjaksi ostamaan Pohjois-Suomessa asuvalle äidilleni ja minulle reissun Tallinnaan juuri Harryn ja Meghanin hääviikonlopuksi. Kylläpä harmitti kun kaksi päivää kaikkien lippujen ostamisen jälkeen hääpäivä julkistettiin ja se sattui juuri tuohon samalle viikonlopulle. Laiva saapuu onneksi Tallinnaan klo 13, joten siitä sitten kipinkapin hotellille – täytyy toivoa, että saadaan heti huone vaikka check-in onkin oikeasti vasta klo 15 ja päästäisiin huoneeseen katsomaan toivottavasti ainakin jostain livenä näkyvää tilaisuutta. Mitäpä muutakaan sitä Tallinnassa lomareissullaan tekisi 😀

  Tykkää

  • No voi hemmetti! Onpa harmillisia nämä päällekäisyydet! Mutta onneksi tämä ei tosiaan ole mitenkään sillä tavalla ainutlaatuinen tilaisuus, etteikö voisi monta päivää vielä vatvoa jälkikäteen. Ja liveä näkyy taatusti aivan joka paikasta.

   Tykkää

 5. Täällä myös yksi, joka odottaa häitä jo innolla! Häähumu blogissa ei siis todellakaan haittaa, otetaan nyt ilo irti H&M ja Eugenie&Jack häistä koska seuraavia joudutaankin varmaan odottelemaan. Itselläni ei onneksi ole hääpäivälle mitään muuta ohjelmaa suunniteltuna, aion pyhittää koko päivän häiden seuraamiselle ja toki osallistua keskusteluun täällä blogissa! Tosi harmi, että osalla sattui muuta ohjelmaa hääpäivälle, mutta onneksi nykyään pystyy katsomaan kaiken netistä ja palaamaan tunnelmiin milloin itselle sopii 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • No niinpä, seuraaviin on niin paljon aikaa, että nyt täytyy todella ottaa kaikki ilo irti molemmista! Mullakin on koko päivä aivan vapaata häille ja blogille. Täytyy miettiä, miten sen parhaiten hyödyntää, että oikein saa kokemuksen maksimoitua. 😀 Toivottavasti syntyy paljon keskustelua ja nekin, jotka eivät livenä pääse seuraamaan, saapuvat sitten paikalle seuraavina päivinä. Useampi postaus on ainakin ehdottomasti tulossa.

   Tykkää

 6. Puhelin ainakin täytyy olla käytössä ja pojilta ottaa läppäri käyttöön jos ukkokulta on töissä silloin, eikä hänen läppäri ole kotona.

  Tykkää

 7. Eipä ole enää pitkä aika kuninkaallisiin häihin… vain 17. päivää!

  Ajatella, jos Meghanilla olisikin joku pieni sormukseensa sointuva keltakultainen tiarapanta. Tai joku Harryn univormun väreihin sopiva yllätystiara.

  Tykkää

  • Jos nyt edes nähdään koko häitä… Päivän tiedot ovat taas saaneet repimään hiuksia. Kunhan saan koottua ajatukset, kirjoitan jotain blogiin. Ei tule olemaan KP-positiivista, voin kertoa.

   Yllätystiara sopisi mainioasti ja Meghan voi olla niitä harvoja, joille keltakulta voisi sopia tiarassakin!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.