Vuoden ensimmäiset tiarat Tanskan kuninkaallisen perheen uudenvuoden juhlissa (Päivitetty)

Postauksen loppuun on lisätty kuvia 3.1. järjestetyltä vastaanotolta.

Kulutimme päättyneen vuoden viimeisen kuukauden tiaroiden loisteessa, joten mikä olisikaan sopivampaa, kuin aloittaa myös seuraava tiaroilla. Ensimmäisestä tiaratilaisuudesta vastasivat tavalliseen tapaan Tanskan kuninkaalliset, kun kuningatar Margareeta, kruununprinssi Frederik ja kruununprinsessa Mary, sekä prinssi Joachim ja prinsessa Marie osallistuivat vuoden juhlallisimpaan tilaisuuteen eli Kristian IX:n palatsissa Amalienborgissa järjestettävälle juhlaillalliselle.

Aatto alkaa monelle tanskalaiselle virallisesti siitä, kun kuningatar Margareeta ilmestyy televisioruutuihin uudenvuoden puheensa kera. Puhe lähetetään suorana ja aina tasan kello 18. Lainaan itseäni viime vuoden postauksesta:

Virallisen uudenvuodenpuheperinteen aloitti kuningas Kristian IX jo 1800-luvun loppupuolella. Kuningas Fredrik VIII:n aikana 1900-luvun ensimmäisinä vuosina puhe alettiin painaa lehteen ja vuonna 1941 se esitettiin ensimmäistä kertaa radiossa, jolloin äänessä oli kuningatar Margareetan isoisä, kuningas Kristian X. Alunperin puhe tosin pidettiin uudenvuodenjuhlassa, eikä aattona, kuten nykyään. Vuonna 1958 puhe siirrettiin aatolle ja sitä alettiin esittää radion lisäksi myös televisiossa, jolloin kansa saattoi nähdä kuningas Fredrik IX:n esiintyvän. Kuningatar Margareetan aikana lähetykset on laajennettu nettiin, jonka välityksellä myös ulkomailla asuvat tanskalaiset ovat päässeet kuulemaan puheen suorana vuodesta 2010 alkaen. Monille tanskalaisille puhe merkitsee juhlinnan virallista lähtölaukausta ja sen jälkeen saatetaan jo poksauttaa auki ensimmäinen pullo kuohuvaa.

Tänä vuonna kuningatar Margareeta piti puheensa jo 46. kerran ja hovi julkaisi Instagramissa hauskan kuvakoosteen kuningattaresta pöytänsä takana.

Tänä vuonna puheen (luettavissa englanniksi käännettynä hovin sivulla) keskeinen teema olivat ihmiset. Ensinnäkin kuningatar korosti sitä, kuinka vaikka ihmiset ovat erilaisia, jokainen on tärkeä ja jokainen on hyödyksi. Lisäksi kuningatar otti ehkä pariin viime vuoteen verrattuna korostetummin positiivisen kannan maahanmuuttoon ja puhui sen tärkeydestä yhteiskunnan kannalta. Samalla kuningatar kiinnitti huomiota siihen, että Tanska tarvitsee rajojensa ulkopuolelta paitsi työtä tekeviä käsiä, myös ideoita ja inspiraatiota. Ihmiset elämän keskeisenä voimavarana tulivat esiin myös puheen muissa osissa, joissa kuningatar kiinnitti yleisön huomion siihen, mikä elämässä todella on tärkeää, kiitti heitä, jotka palvelevat maataan ulkomailla ja kotimaassa silloinkin, kun muut lomailevat ja todettuaan, että elämässä on ylä- ja alamäkiä, kiitti omasta ja perheensä puolesta tuesta ja ymmärryksestä, jota prinssi Henrik on saanut osakseen dementiadiagnoosin julkistamisen jälkeen. Viehättävänä yksityiskohtana, ja ehkä eräänlaisina terveisinä julkisuudesta nyt hyvin pitkälti vetäytyneeltä prinssiltä puheeseen, oli sisällytetty prinssin Oodi Grönlannille -runo.

“How delightful it is to hear
the lament of the ice
when it begins to break up
the shining armour beginning to crack
the first days of spring!”

Uudenvuoden kuninkaallinen vastaanotto jatkui eilen maanantaina perinteiseen tapaan juhlaillallisella Amalienborgissa, johon oli kutsuttu hallitus, asevoimien korkeimmat edustajat, kirkon, oikeuslaitoksen, sekä Kööpenhaminan yliopiston edustajia sekä hovin tärkeimpiä työntekijöitä. Kristian IX:n palatsissa järjestettävä juhlaillallinen on vuoden merkittävimpiä tilaisuuksia kuninkaallisessa hovissa. Illallista valmistellaan pitkään ja hartaasti, sekä perinteitä kunnioittaen. Illallinen nautitaan palatsin suuressa salissa, jonka rokokoosisustus on peräisin 1700-luvun puolivälistä. Huippukokkien valmistama ruoka tarjoillaan arvoastioista ja nautitaan luonnollisesti arvokkailla aterimilla, vieraat hopeisilla ja kuningattaren pöydässä kultaisilla. Eilen illallinen nautittiin erityisiltä Elefanttiritarikunnan symbolilla koristetuilta lautasilta ja pääruoka puolestaan hopeisilta lautasilta. Hopea-astioiden perinne on peräisin 1740-luvulta, mutta posliinin tultua muotiin lautaset haudattiin astiakaapin perukoille pariksi sadaksi vuodeksi. Perinteen herättäminen uudelleen henkiin on hovin mukaan prinssi Henrikin ansiota.

Ruoan kanssa tarjoiltavalla Rosenborg-viinillä on mahtava historia. Sen toi alunperin Tanskaan kuningas Kristian IV 1500-luvulla ja sitä tarjoiltiin ensimmäisen kerran uudenvuodenillallisella vuonna 1598. Viiniä on vuosien varrella jatkettu toisella viinillä, mutta vuoteen 1982 asti sitä säilytettiin alkuperäisissä puutynnyreissä. Vuodesta 1729 saakka viiniä on säilytetty Rosenborgin linnassa ja uskotaan, että sitä voidaan tarjoilla vielä seuraavat 300 vuotta. Menun muista viineistä ainakin osa on aina peräisin kuningatar Margareetan ja prinssi Henrikin loma-asunnolta Château de Caïxista Ranskasta, jossa prinssi Henrik on aiemmin itse harjoittanut viininviljelyä.

Kampasimpukkaterriini
Glaseerattua maa-artisokkaa

Täytettyä viiriäistä
Paistettua selleriä ja herneitä ranskalaiseen tapaan
Tryffeli-kastike

Torttu Reblochon-juustosta

Rubinstein-kakku

Prinssi Henrikin eläkkeelle jäänti oli kuningattaren puheen suuri uutinen kaksi vuotta sitten. Siitä huolimatta prinssi on kuitenkin osallistunut vuoden ensimmäiseen juhlaan, mutta tänä vuonna emme enää prinssiä nähneet. Dementiaa sairastava prinssi vetäytynee julkisuudesta entistä tiukemmin sairauden edetessä ja jouluna näimmekin prinssin saapuvan kirkkoon jopa kahden avustajan seurassa. Kuningatar Margareeta edusti siis yksin, pukeutuneena upeaan vihreään pitsipukuun, jonka olemme nähneet kuningattaren yllä sekä aiemmissa uudenvuoden juhlissa, että muissakin tilaisuuksissa. Puvun seurana näimme Tanskan kruununjalokiviin kuuluvan smaragditiaran (jonka juuri valitsitte omaan kokoelmaamme), sekä siihen kuuluvat kaulakorun ja korvakorut. Lisäksi kuningattaren asua koristivat Elefanttiritarikunnan käädyt, sekä Dannebrog-ritarikunnan kunniamerkki ja perhekunniamerkki kuningattaren isän Frederik IX:n kuvalla varustettuna.

Aiemmin nähdyn puvun käyttäminen ei ole kuningatar Margareetalle mitenkään poikkeuksellista, vaan kuningatar itse ja myös kruununprinsessa Mary ovat tehneet tämän fiksun valinnan usein aiemminkin. Tänä vuonna kruununprinsessa oli kuitenkin hankkinut jotakin uutta ja vaikka aina puhunkin säästäväisyyden puolesta, tämä upea punainen luomus saa kyllä synninpäästön. Yksinkertainen ja äärimmäisen imartelevasti leikattu puku on tanskalaisen Søren Le Smithin käsialaa (kiitos jälleen kerran @HeavenQRF). Tyypilliseen tapaansa kruununprinsessa Mary oli yhdistänyt pukuun arvokkaimpia korujaan, eli kruununprinssi Frederikin isoäidiltään kuningatar Ingridiltä perimän rubiinitiaran (samoin mukana tiarakokoelmassamme) ja siihen kuuluvista koruista käsirenkaan, hiusneuloja, sekä korvakorut niiden nykyään hiukan harvemmin nähtävässä alkuperäisessä muodossa. Mielenkiintoisena yksityiskohtana huomatkaa kuitenkin itse tiara, sillä näyttää vahvasti siltä, että sitä on jälleen kerran muokattu. Suurista muutoksista ei näytä olevan kyse, mutta tiara vaikuttaa istuvan suoremmassa asennossa, kuin aiemmin ja lisäksi tiaran keskiosa näyttää saaneen muutamia lehtiä lisää, mikä rikkoo hieman sen aiempaa tasaista muotoa ja kohottaa tiaran profiilia entisestään. Kruununprinssi Frederik juhli tänäkin vuonna laivaston kontra-amiraalin univormussa.

Prinsessa Marie jatkoi anopin esimerkin mukaisesti kierrätystiellä ja hänen yllään näimme kultakoristeisella harsokerroksella koristellun valkoisen iltapuvun, jota prinsessa käytti ensimmäisen kerran maaliskuussa, jolloin Belgian kuningaspari vieraili Tanskassa. Rikke Gudnitzin suunnitteleman puvun seurana näimme prinsessa Marien luottotiaran, eli prinsessa Dagmarin kukkatiaran (mukana tiarakokoelmassa, kuinkas muuten). Prinssi Joachim esiintyi kahden viime vuoden tapaan maavoimien everstin univormussa.


Tänään ja huomenna Huomenna ja torstaina ovat vuorossa jokavuotiset vastaanotot diplomaattikunnalle, sekä muille yhteiskunnan tärkeille tahoille. Jos ja kun kuvia saadaan, lisään niitä tähän postaukseen. Valitettavasti tosin tänä vuonna kuvamateriaalia on ollut tavallista heikommin. Runsaasti lisää kuvia illalliselta löytyy täältä ja parempilaatuisen videon saapumisesta voi katsoa täällä.


Tänään keskiviikkona oli vuorossa kaksi ensimmäistä vastaanottoa, jotka järjestetään Amalienborgissa Kristian VII:n palatsissa ja Christiansborgin linnassa. Amalienborgissa vieraslistalla olivat korkeimman oikeuden tuomarit, sekä kuninkaallisen henkivartiokaartin ja husaarirykmentin upseerikunta. Christiansborgissa puolestaan uudenvuodentoivotuksiaan kuningattarelle ja kruununprinssiparille pääsivät kertomaan diplomaattikunnan edustajat.

Kuningatar Margareeta oli pukeutunut tyypilliseen tapaan tapaansa tummansiniseen turkissomisteiseen hovipukuunsa, jossa hän on edustanut näissä tilaisuuksissa jo vuosia ja päällystakkina näimme niin ikään hyvin tutun ruskean turkin. Kruununprinsessa Mary suosii näillä vastaanotoilla niin ikään pitkähelmaisia ja pitkähihaisia pukuja, ja lisäksi näemme usein samoja tuttuja tai hiukan muunneltuja asuja. Tänä vuonna kruununprinsessa oli ensimmäisenä päivänä valinnut ylleen viime vuonna nähdyn upean luumunvärisen kokonaisuuden.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Mainokset

34 kommenttia artikkelissa “Vuoden ensimmäiset tiarat Tanskan kuninkaallisen perheen uudenvuoden juhlissa (Päivitetty)

 1. Tanskan naiset aloittivat vuoden äärimmäisen tyylikkäinä! Maryn puku on kyllä upea, hänelle sopii kirkkaat värit todella hyvin ja kuten sanoit niin puvun leikkaus on imarteleva. Margareetan puku on yksi hänen parhaistaan, tuota kyllä kannattaakin uudelleenkäyttää! Marien puku on myös kaunis, vaikkei säväytäkkään samalla tavalla kuin Mary ja Margareeta. Toivoisin kyllä Marielle uutta tiaraa käyttöön. Tuo kukkatiara on kyllä kaunis ja sopii Marielle, mutta alkaa olla jo niin nähty… Se Marien lainatiara on vieläpä sekin kukka-aiheinen. Harmi että Alexandrine Drop tiara jäi Alexandralle, sen olisin halunnut nähdä Mariella.

  Tykkää

  • Marylle sopii todella hienosti tuollainen malli, joka korostaa vyötäröä. Marien puvussa minua hiukan tökkii tuo malli. Jotenkin hänen puvuissaan usein on samaa huonoa istuvuutta. Tai sitten hänellä on hiukan suora vartalomalli, jota sitten putkimaiset puvut vielä korostavat. Ja kyllähän sekin toki aina näkyy, että vaatebudjetti ei taida olla ihan samanlainen, kuin Maryllä.

   Tanskassa pitäisi todella ryhtyä jakamaan tiaroita! Nytkin menee pahimmillaan vuosia, että joitakin päästään näkemään, kun ei Margareeta ehdi kaikkia edes käyttää. Täytyy toivoa, että Mary sitten kuningattarena lainaa jonkun toisenkin Marielle.

   Tykkää

 2. Kuninkaallinen perhe edusti tyylikkäästi tälläkin kertaa, mutta olipa mielenkiintoista tietoa kattauksesta ja menusta. Vähän ihmettelin haarukoiden asettelua, mutta kuvatekstistähän selvisi, että kyseessä on ranskalainen asettelu.

  Tykkää

  • Mitä arvelet lasien odottavan? Olisiko siinä ihan vesilasi tuo jalaton ja sitten etualalla ehkä samppanja, vihreään Rosenborg-viiniä ja takarivin isompaan cuvee (onkohan se valkoviiniä, kun ruokina on simpukoita ja lintua?). Vai olisiko joku jonkinlaiselle jälkiruokaviinille? En itse juo viinejä, niin olen näistä aina ihan pihalla. 😀

   Viinilista näytti tältä:

   ROSENBORGVIN

   CUVEE MAJESTE 2012
   CAHORS

   MOËT ET CHANDON
   CUVEE M & H SPECIAL

   Tykkää

 3. Oi Mary! Mikä upea kaunotar! Niin upea puku ja upea tiara myös. Tiara ja elefanttikääty kyllä meikämakkaran silmissä riitelevät, mutta siristän vähän silmiä niin ei haittaa. Tuo puku!

  Tykkää

  • Ajattele, miten hankalaa oikeasti pukua on valita, kun sen kanssa täytyy sopia kunniamerkit, tässä tilaisuudessa jopa nuo käädyt ja tietenkin sitten tiara, joissa ei niin paljon ole vaihtoehtoja. Ja joskus on otettava huomioon jopa tila, jossa edustetaan, ettei asu täysin riitelisi ymäpäristön kanssa. Siinä saa tosiaan suunnittelijan kanssa pohtia, mitä tällä kertaa tehtäisiin.

   Tykkää

 4. Maryn tiara näyttää kyllä olevan yläreunastaan aiempaa enemmän ”V”:n mallinen kuin aiemmin. Olisiko ollut tarvetta saada jo astetta isompi tiara käyttöön? Hyvältä näyttää, vaikka itse ehkä ennemminkin kallistuisin edellisen version suuntaan. Margaretha voisi jo pikku hiljaa ymmärtää lainata tiaroitaan Marylle…

  Se mikä itseäni eniten häiritsee on nuo puheen videolla pöydänkulmalle asetellut norsunluukoristeet. Salametsästyksen kukoistaessa ja uhatessa norsukantaa, näkisin, ettei tällaisten koriste-esineiden turha korostaminen ole suotavaa. Vanhat esineet toki ovat jo ns. saaneet syntinsä anteeksi, mutta silti niitä ei tarvitsi näin ”markkinoida”. :/

  Tykkää

  • Tässä muodossa tuo on kyllä entistäkin isompi tiara ja näyttää minusta aika hyvältä. Monet eivät pitäneet Maryn alkuperäisistä muutoksista ja ehkä se versio munkin makuun on hiukan liian tasainen, tämä tuo toivottua mielenkiintoa taas. Tosin onko siinä nyt sitten tuossa oikealla meiltä päin katsottuna joku aukko? Ihan tasainenhan rubiinitiara ei ole koskaan ollut, mutta nyt näyttää ihan kuin siinä olisi oikea reikä.

   Olen samoilla linjoilla koristeiden suhteen. Ihan en kannata Williamin (ainakin lehtitietojen) mukaan kannattamaa linjaa, että ne pitäisi kaikki tuhota, koska jotenkin silloin se uhraus tuntuisi turhemmalta ja vieläkin raaemmalta, mutta kyllä ne voitaisiin kauniisti häivyttää historian lehdille. Ymmärrän, että Margareetalla on nämä jo tosi kauan olleet pöydällä, mutta ei niitä ainakaan ihan keskelle tarvitsisi asetelle, kuten nyt.

   Tykkää

   • Kiinnitin myös huomion tuohon ”aukkoon”. En ole ihan varma onko siinä vain rubiinisempi kohta vai selkeä aukko, kun kuvat eivät ole niin tarkat, mutta pahasti aukolta se kyllä vaikuttaa. Minusta näyttää siltä, että tiaran ylempää lehväriviä on nostettu ylöspäin ja mahdollisesti täydennetty aiemmin poistetuilla lehdillä tai sitten ylempiä rivejä on siirretty noston myötä hieman keskemmälle. Nosto näyttäisi jättävän keskirivissä olevat rubiinit hieman tyhjän päälle. Isompana on toki näyttävä, mutta aukoista tulee kyllä miinusta ja siinä mielessä vanha oli kauniimpi.

    Tykkää

    • Linkkaan tähän muutaman kuvan, joissa näkyy paremmin: 1, 2, 3, 4, 5, 6

     Kyllä se aukko näyttää olevan ja vain toisella puolella, ei hyvä. Tykkään, että tämä tiara saa olla vähän sellainen boheemimpi, mutta ei nyt sentään toispuoleinen. Tykkään yleisilmeen muutoksesta, mutta yksityiskohdat nyt vähän tökkii.

     Tykkää

   • Tykkään eniten Marylla tästä asettelusta tiarassa. Ingridin tiaran malli ei mun mielestä sopinut yhtään hänelle.

    Mutta Marylla voisi olla useampi tiara käytössä ja varsinkin Mariella.

    Liked by 1 henkilö

 5. Upea Mary! Eiköhän anneta uusi mekko anteeksi, sillä luulen että tälle tulee olemaan vielä paljon käyttöä tulevaisuudessakin.

  Marien kohdalla pohdin aina samaa: Hän on hyvin viehättävä ja tyylikäs nainen, mutta jotenkin sellainen karisma ja näyttävyys mielestäni puuttuu. Sitä joko on tai ei ole, ei kai karismaa voi oikein hankkia tai omaksua.

  Kuningattaren puheessa kiinnostavaa ja hienoa on tuo ulkomaalaisosio, sillä ymmärtääkseni Tanskan hallitus harjoittaa melkoisen tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa.

  Tykkää

  • Tämä puku näyttää tosiaan siltä, että varmasti näemme tulevaisuudessakin. Suhteellisen yksinkertainen muoto ja yksivärisyys ovat aina seikkoja, jotka edistävät esim. kunniamerkkien yhdistämistä pukuun. Enkä kyllä myöskään yllättyisi, jos näemme joku päivä tämän puvun niin, että kaula-aukkoa on muokattu. Mary on harrastanut sitä ennenkin ja tästä puvusta saisi kuin uuden, kun tuota selkeintä ominaisuutta muuttaisi.

   Marie vaikuttaa viehättävältä ihmiseltä ja on tosi nätti, mutta jotenkin hänestä tosiaan puuttuu karismaa. Sellaista Maryn majesteettisuutta ei ole ollenkaan, eikä ylväyttä. Sitten kun hänen makunsakin näyttää olevan enempi hempeitä värejä, kimalteita ym. suosivaa, sellainen ”nättiys” vielä korostuu. Ehkä toivoisin hänellekin vähän jotenkin aikuisempaa tyyliä.

   Kiinnitin aivan samasta syystä huomiota Margareetan puheeseen. Ja erityisesti siksi, että pari vuotta sitten sävy oli minusta jotenkin todella tyly, kun kovasti kuningatarkin korosti sellaista ”maassa maan tavalla” -linjaa. Positiivinen osio siis tällä kertaa!

   Tykkää

 6. Mulla on viime aikoina netti pätkäissyt aina kun olen yrittänyt kommentoida, josko tänään tulisi kommentti ihan perille asti 😀

  Mutta kylläpäs oli taas upeita esiintymisiä tanskalaisilta. Suurimpana onnistuja ikisuosikkini Mary! Margareeta oli perus varma, hänen puvuissaan on aina majesteetillisuutta , mikä hieman korvaa sitä että Tanskan kokoelmasta puuttuu ne jättijätti tiarat.

  Yhdyn muiden kommentteihin Mariesta, perusnätti mutta hiukan tylsä ja yllätyksetön.

  Marystä ja Frederikistä tulee aikanaan todella komea ja edustava hallitsijapari 🙂

  Kiinnittikö muut huomiota Margareetan liikkumiseen saapuessa? Ensinmäistä kertaa itsellä todella iski tajuntaan kuinka monarkit ikääntyy, kovin oli kankeaksi ja lyhyeksi käynyt Margareetankin askel. Propsit kuitenkin kuningattarelle kuinka upeasti itsenä kantaa korkeasta iästään huolimatta 🙂

  Tykkää

  • Nyt tuli hyvin perille! 🙂

   Margareetan olemus, sekä tietysti korut ja puvut tosiaan korvaa ”tiarapuutteet”. Ajatella, jos hänellä olisi vielä tuossa päällimäisenä joku Braganza tai Luxemburgin jättitiara! Mentäisiin ehkä jo liiallisuuksiin, vaikka kyllähän Margareeta senkin kantaisi.

   Minusta Margareeta näytti tällä kertaa jopa hiukan vetreämmältä, mutta ehkä se johtui siitä, ettei rinnalla ollut Henrikiä, jonka kulku on ollut jo pitkään aika hankalaa. Ja onhan se faktaa, että Margareeta on jo ikääntynyt ja terveyskin vaivaa. Huomenna se sitten taas nähdään, kun Margareeta ottaa onnittelut vastaan istuallaan ja Frederik ja Mary seisovat vieressä.

   Tykkää

 7. Minulla oli vakaa tarkoitus katsoa eilen suoraa lähetystä Kööpenhaminasta, mutta juuri kun olin katsomassa niin lapset keksi aloittaa vänkäämisen ja sillä aikaa mun äiti valtasi koneen. Enkä sitä kehdannut ajaa pois. Vanhemmilla ollaan käymässä. Puhelimen netti ei toiminut kunnolla.

  Minä taas olin vähän pettynyt Maryn asuun. Se oli viime vuotiseen nähden niin erilainen. Marie myös oli pettymys. Hänelle jos jollekin toivon A-linjaista pukua. Eikä sen puuttuminen voi olla budjetista kiinni.

  Tykkää

  • Minä onnistuin unohtamaan koko lähetyksen! Tosin se livefeed on yleensä harvinaisen pikselimössöinen, joten kauheasti ei ehkä hävitty kuitenkaan. Sääli vaan, ettei Gettyllä ollut kuvaajaa ollenkaan paikalla, joten kuvia oli aika heikosti käytettävissä.

   Viimeksi Maryllä oli se viitta, joka oli tosi kaunis kyllä. Ja puvussakin sama nätti A-linja, mutta en oikein lämmennyt sille kullalle värinä. Mistä siinä tykkäsit erityisesti? Olisi mielenkiintoista nähdä vaikkapa tämä Maryn puku Mariella. Ehkä tuo erikoinen miehusta olisi liikaa, mutta muuten malli voisi olla Mariellakin kaunis ja samoin tällainen vahva väri ja yksinkertainen tyyli.

   Tykkää

   • Pikselimössöä se kyllä oli Billed bladetin sivuilla. Ja myös tietokoneella pätki yhteys koko sen ajan mitä ehdin katsomaan. Minä en ole tainnut aiemmin suorana katsoa näitä tai en kyllä viime vuodesta muista.

    Ehkä viime vuotisen puvun kokonaisuus oli upea. Vaikka violetti tai mikä viitan väri sitten olikaan, ei ole mun lempiväri, enkä voisi kuvitellakaan kullan sävyä itselle.

    Marie oli taas himpun verran parempi kuin viime vuonna. Mutta ei yllä näissä juhlapukeutumisissa Maryn tasolle.

    Tykkää

    • Näisäs lähetyksissä taitaa olla aika paljon muitakin katsojia ja sitten kun salamavalot alkaa välkkyä, kuva ei tunnu pysyvän perässä senkään vertaa. Mutta kiva silti, että niitäkin on. Tanskassa vielä onneksi ovat yleensä näitä, joita voi ulkomailtakin seurata.

     Se viitta oli kyllä kaunis ja onneksi nähtiin heti tänään uudelleen! Rakastin viime vuonna sitä kolmannen päivän kokonaisuutta, joka nyt keskiviikkonakin nähtiin. Äärimmäisen tyylikäs!

     Tykkää

 8. Kuningattarella ei ollut mitenkään ankean kankea puhe mutta pisti jotenkin silmään, siis mitenkään väheksymättä, että hän vaan lukea luikautti tekstin paperista eikä kameraan sen kummemin vilkaissut. Ei taidettu käyttää teleprompteria vaimikäsenytonkaan mutta juu, tyylinsä kaikilla eikä meikäläinenkään mikään asiantuntija ole.
  Minustakin nämä 2 pukua ovat upeita ja Maryn puvun miehusta on kivan erilainen, ei ole tyydytty vaan klassiseen venemalliin. Itse tykkään selkeistä malleista ja väreistä.
  Jos Fleur de Lys kuuluisi tanskan aarteisiin niin kyllä se sopisi niin hyvin Marylle eli justiinsa sellaiset isot ja muhevat tiarat.

  Tykkää

  • Margareeta ei tosiaan tunnu käyttävän koskaan näissä teleprompteria, vanhan liiton naisia. Pari vuotta sittenhän kävi niin, että kuningattarella meni paperit sekaisin ja hän joutui niitä selvittelemään. Selvästikään teleprompteria ei ollut silloin edes varalla. Nykyäänhän ongelma on hoidettu nitomalla puhe kulmasta yhteen. 😀 😀

   Fleur de Lys olisi tosiaan upea Maryllä. Hän osaa kantaa näitä ylväästi ja tummissa hiuksissa myös pääsevät esiin äärimmäisen hienosti.

   Tykkää

 9. Ihanaa saada nähdä tiaroja taas heti vuoden alussa. 🙂 Mary näyttää niin kauniilta ja puku on tosi kaunis. Näyttää kyllä siltä, että tiaralle on jotain muutoksia tehty. Näyttää kyllä hyvältä. Marien puku on kaunis, mutta ei siinä mitään kovin erikoista ole. Olisi kyllä kiva, jos Marie saisi jonkin muunkin tiaran käyttöönsä. Onhan tuo kaunis, mutta jos voi sanoa niin hieman tylsä jo. Marghareta on hyvin tyylikäs ja korut ovat kauniita.
  Kiinnitin Sannan tavoin huomiota kuningattaren puheessa siihen, että hän ei juurikaan kameraan katsonut ja luki melkein koko ajan paperista. Jotenkin tuntui hassulta, kun on tottunut siihen, että yleensä puheenpitäjät katsovat kameraan eivätkä ollenkaan papereihinsa. Mutta puheen sisältö vaikutti hyvältä.

  Tykkää

  • Vuosi ei kyllä voisi paremmin alkaa, kuin tiaroilla! Harmi vain, että ne ovat melkeinpä aina nämä samat, mutta toisaalta rubiinitiaraa ei muuten välttämättä koko vuoden aikana päästä näkemäänkään. Jännä nähdä sitten, kun Marystä tulee kuningatar, siirtyykö hän kokonaan muihin tiaroihin ja jääkö rubiinitiara odottamaan Christianin puolisoa, vai käyttääkö Mary sitä edelleen. Ingridillehän se oli oikein suosikki. Ja todella toivon, että Mary lainaa sitten Marielle muitakin. Esim. Baden Palmette voisi sopia hyvin Marielle, kun hänen tyylinsä on muutenkin vähän tuollainen tyttömäinen.

   Tykkää

 10. Tuo Margareetan tämän päivän puku on ihan kammottavaa katseltavaa. Maryn onnistuu lähes aina. Täytyy sanoa, että kaikki oli kohillaan ja kuka huomas Frederikin parran? Nyt pidin myös siitä.

  Tykkää

 11. Paluuviite: Pohjoismaiden hovien vuosidokumentit ja Norjan ja Tanskan uudenvuodenpuheet | Timanttisalonki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.