Kuninkaallinen joulukalenteri – 18. luukku

Hovikirjeenvaihtajan joulukalenteri, kuninkaallinen joulukalenteri, joulu, kuninkaalliset, kuningatar, prinsessa, jalokivet, tiara

Kuninkaallinen joulukalenteri selvittää unelmiemme tiarakokoelman, nyt vuorossa

Modernit tiarat

1. Pienempi Ansorenan ranskanliljatiara (The Ansorena Princess Fleur de Lys Tiara)

Embed from Getty Images

2. Keskiyön tiara (The Midnight Tiara)

Embed from Getty Images

3. Prinsessa Makon tiara (Princess Mako’s Tiara)

Embed from Getty Images

4. Prinsessa Kakon tiara (Princess Kako’s Tiara)

Embed from Getty Images

5. Timanttivaahtotiara (The Diamond Foam Tiara)

Embed from Getty Images

6. Flora Danica -tiara (The Flora Danica Tiara)

19 kommenttia artikkelissa “Kuninkaallinen joulukalenteri – 18. luukku

  1. En innostu lainkaan noista Japanin tiaroista. Niistä puuttuu luonne, persoonallisuus ja ihan kaikki. En tunne niiden tarinaa, mutta ne tuntuvat jotenkin kopioiduilta.

    Oma ääneni meni Maryn Midnight -tiaralle.

    Tykkää

  2. Minä en edes muista, että mitä äänestin. Kai se oli Letizian Ranskanlilja. Periaatteessa olisin voinut äänestää myös molempia Tanskan tiaroja. Harmi, että niitä näkyy harvoin. Varsinkin kun Marie ei käytä yleensä kuin sitä yhtä tiaraa.

    Tykkää

    • Tykkään näistä eniten Maryn Midnightista, mutta se, jonka eniten haluaisin nähdä, on tuo Charlenen häätiara tai -koriste. Se näytti olevan periaatteessa väärinpäin silloin, joten olisi hienoa nähdä koru niin kuin se on oikeasti tarkoitettu. Pääsisi varmasti ihan eri tavalla oikeuksiinsa.

      Tykkää

        • Voitaneen sanoa jopa, ettei koskaan. Hääseremoniassa hiuksissa oli timanttikoriste, illalla tuo panta ja kerran lehtikuvissa Ocean-tiara – siinä se. Ei yhden yhtä kertaa tiaraa juhlatilaisuudessa, vaikka esim. Madeleinen häissä kaikilla muilla toki oli.

          Tykkää

            • Jaa-a, sepä olisikin kiva tietää. Toki Monacossa ei muutenkaan liiemmin tiaroita käytetä, mutta on Caroline kuitenkin aina käyttänyt ulkomailla, esim. Maryn ja Frederikin, sekä Stephanien ja Guillaumen häissä. Charlene ei aina käytä myöskään kunniamerkkiä, joten ilmeisesti on jotain tällaista virallisuutta vastaan sitten. Ehkä maailman eniten hukkaan mennyt häälahja se Ocean-tiara.

              Tykkää

  3. Nyt meni ääni kyllä Maryn Keskiyön tiaralle! Muistan vieläkin kuinka haltioissani olin, kun Mary käytti sitä prinsessa Madeleinen häissä. Se sopii mielestäni erittäin hyvin hänelle ja hän kantoi sen arvokkaasti. Pidin myös Maryn puvusta ja lookista ylipäätään.

    Tykkää

    • Midnight on upea tiara ja muista moderneista tiaroista poiketen oikeasti suunnitellun näköinen kokonaisuus. Sekään ei mitenkään haittaa, että kivet eivät ole yhtä arvokkaita, kuin vanhemmissa tiaroissa, kun muu toteutus on niin upea.

      Tykkää

  4. Minua Japanin uudemmat tiarat eivät koskaan ole oikein innostaneet, näyttävät persoonattomilta, ja jotenkin samaa sarjaa olevat kaulakorut vielä oikein korostavat tylsyyttä.
    Maryn midnight tiara on ihanan erilainen värisävyjensä vuoksi. Pidän myös Marien käytössä olleesta modernista tiarasta, vaikka se hieman köpöisemmän oloinen onkin.
    Olisi kyllä ihan parhautta nähdä Charlenella Ocean tiara iltapuvun kanssa kauniisti stailattuna. Vaikka musta samettinen olkapäät paljastava iltapuku, joka laskeutuisi hieman merenneitomallisesti ja ocean tiara. Oi joi. En kuitenkaan taida odottaessani pidättää hengitystäni. Itse en Oceanista tiarana varsinaisesti pidä, sen voimakas V-malli ei minusta ole kaunis, mutta on toki hankala sanoa kuinka se varsinaisesti käytössä asettuisi päähän. Mutta värien käytön osalta se on mielenkiintoinen.

    Tykkää

    • Ocean ei ole itsessään munkaan suosikki, mutta on se niin poikkeuksellinen, että olisi tosiaan mielenkiintoista nähdä käytössä oikeasti. Tuossa kritisoimme sitä, että modernit usein eivät ole kovin hyvin suunniteltuja, mutta Oceanissa on kuitenkin selvästi ideaa.

      Tykkää

      • Lopulta niitä oikeasti uusia tiaroita on niin harmillisen vähän. Japanin hovin linja tuntuu nyt muutoinkin olevan tuollainen hyvin persoonaton ja konservatiivinen, jolloin tiaratkin ovat ennemminkin enemmän kuin vähemmän yhdestä muotista. Muistaisin, että Tanskan modernit tiarat taitavat molemmat olla lähtöisin tanskalaisilta kultasepiltä ja kaiketi heidän omasta halustaan tehdä tiarat (vai onko Maryn Midnight tiara tilattu?), jolloin resurssit ovat toki pienet ja suunnittelu omaa tuotantoa. Minusta pikkutuottajien tiaroiksi molemmat ovat varsin onnistuneet. Letizian moderni tiara on minusta aika halvan näköinen siinä mielessä, että tuntuu, että mahdollisimman vähällä rahalla on pitänyt pyrkiä saamaan mahdollisimman iso tiara. Toisaalta en tiedä onko tässä minkä verran Felipen suunnittelua taustalla (ranskanlilja jne). En muista, onko tiaran valmistajaa mainittu?

        Näistä moderneista tiaroista ainoastaan Charlenen Ocean taitaa olla sellainen, jossa on rahaa palanut niin suunnitteluun kuin itse tiaraankin, ja joka on teetetty pitkänlinjan koruvalmistajalla.
        Kun nykyäänkin toimivien vanhojen korutalojen nettisivuja selailee, huomaa, että taitoa suunnitella ja tehdä on (välillä sivuilla on jopa mielenkiintoisia tiaroitakin!), kyse taitaakin olla, että kenellä niihin on varaa rahallisesti ja pr:n osalta. Ainoastaan Monaco taitaa olla nykyisistä (eurooppalaisista) hoveista ainoa, joka voi käyttää rahaa kunnon tiaraan ilman, että veronmaksajat pillastuvat. Harmillisen kaukana ollaan siis kuningatar Maryn ajoista, jolloin koruja saattoi ostaa ”mielin määrin”. 🙂

        Tykkää

        • Japanin tiarat ovat tosiaan täysin linjassa muuhunkin tyyliin ja eritoten pukeutumiseen. Persoonatonta, klassista ja hyvin yksinkertaista on keisariperheen naisten pukeutuminen ylipäätään.

          Molemmat Tanskan modernit tiarat ovat tosiaan tanskalaisten tekijöiden valmistamia ja hehän ne omistavatkin, eivät prinsessat. Marie oli mukana suunnitteluprosessissa, mutta Maryn osalta en itseasiassa tiedä, vaikka teemassa on kyllä mukana Maryn juuret Tasmaniassa, eli luultavasti kyllä. Letizian tiara on aika reppana. Ehkä Felipe on halunnut Letizialle jotain omaa, mutta kun lainauspolitiikka tuntuu aika avokätiseltä, kuvittelisi, että jonkinlaisia omistusjärjestelyjäkin olisi Sofian (ja Juan Carlosin omistamien) tiaroiden suhteen voitu tehdä. Toivottavasti hän jättää ne Felipellä, eikä tyttärilleen, jotka eivät niitä tarvitse. Muuten kyllä köyhtyy kovasti Espanjan hallitsiparin kokoelma. Tiaran tekijä on Ansorena, kuten isommassakin ranskanliljatiarassa.

          Ehkä hovien pitäisi ottaa käyttöön kuningatar Maryn taito kehua toisten omaisuutta niin, että he tuntevat lähes pakkoa lahjoittaa se kuningashuoneelle? 😉 Kate voisi käydä kierroksella aatelissukujen luona ja mielellään myös kuningattaren serkkujen pakeilla!

          Tykkää

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.