Hovikirjeenvaihtajan viikon valinnat, vko 39

Tällä viikolla kuninkaallisuutisia on dominoinut prinssi Harry, joka on ollut vauhdissa Kanadan Torontossa Invictus Games -urheilukisoissa. Eilen päättyneet kisat olivat jälleen menestys ja pääsimme todistamaan, kuinka modernia prinssiroolia voi käyttää täysimääräisesti hyvään tarkoitukseen. Kisojen päättäjäisissä puolestaan näimme jopa kaksi odotettua vierasta. Viikon valintoihin olen valinnut myös kolme pienempää juttua, vaikka onhan yksi sentään ihan oikea kuninkaallinen vieras Suomessa. Saimme myös viikolla kuulla hiukan infoa prinssi Gabrielin kastetilaisuudesta ja lisäksi Alankomaiden hovi julkaisi mielenkiintoiset uudet potretit kuningatar Maximasta ja tämän tyttäristä.

Embed from Getty Images

Aloitetaan kuningatar Elisabetin serkun, Kentin prinssi Michaelin vierailusta Suomeen. Prinssihän saapui tänne maanantaina ja vietti maassamme vajaat neljä päivää lähtien kotimatkalle torstaina. Ensimmäisenä päivänä ohjelmassa oli tilaisuus Haikon kartanossa, jossa prinssi mm. bongasi äitinsä prinsessa Marinan muotokuvan. Tiistain täyttivät vierailut mm. Aalto-yliopistoon ja Helsingin Viikkiin, sekä Noormarkkuun. Linkkien takaa voi lukea käynneistä hieman lisää. Keskiviikkona vuorossa oli käynti Alihankinta-messuilla Tampereella. Kävikö kukaan bongailemassa charmanttia prinssiä?

© Tampereen Messut – Youtube

Alankomaiden kuningas Willem-Alexander juhli huhtikuussa 50-vuotissyntymäpäiväänsä ja juhlien yhteydessä kuningatar Maximasta, Oranian prinsessa Catharina-Amaliasta, sekä prinsessa Alexiasta ja prinsessa Arianesta napattiin uudet muotokuvat. Äärimmäisen läheltä tiukasti rajatut kuvat ovat mielenkiintoinen poikkeus kuninkaallisten potrettien joukossa. Kuvat on ottanut Erwin Olaf.

Ruotsin hovi julkisti viikolla prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian juuri kaksi kuukautta täyttäneen vauvan kastepäivän. Prinssi Gabriel kastetaan perjantaina joulukuun 1. päivänä ja tilaisuus järjestetään Drottningholmin linnan kirkossa. Kuningasparin kotikirkko on ilmeisen läheinen myös lapsuutensa ja nuoruutensa linnassa viettäneille prinssi Carl Philipille ja prinsessa Madeleinelle, sillä niin prinssi Alexander, kuin prinsessa Leonore ja prinssi Nicolaskin on kastettu siellä. Tarkempia tietoja juhlan kulusta saadaan myöhemmin.

Invictus Gamesit päättyivät eilen Torontossa suureen juhlakonserttiin ja kuten odotettua, paikalla oli myös prinssi Harryn ylpeä tyttöystävä Meghan Markle. Näyttelijätär seurasi tilaisuutta omassa VIP-aitiossaan seuranaan prinssin lisäksi ystävänsä ja stylistinsa Jessica Mulroney, Marcus Anderson, jonka näimme jo kisojen avajaisissa ja jonka väitetään esitellään Meghanin ja prinssi Harryn toisilleen, sekä iloisena yllätyksenä Doria Radlan, Meghanin äiti. Doria oli lentänyt paikalle kotoaan Los Angelesista ja oli hienoa nähdä hänetkin tukemassa prinssi Harryä. Jälleen kerran emme myöskään voi välttyä pohtimasta, viittaako tämäkin kihlaukseen. The Sunday Timesin Roya Nikkhah, jolla on yleensä erittäin hyvät tietolähteet hovissa, kirjoittaa tänään, että Meghanin esitteleminen yleisölle edeltää kihlausta ja häitä odotetaan ensi kesälle, Cambridgen herttuaparin toisen lapsen syntymän jälkeen. Samaa lauluahan on laulettu jo tovi, joten jäämme odottamaan, mitä tämä Invictuksen jälkeinen aika tuo tullessaan. Vaikkei kihlausta tulisikaan aivan vielä, yksityisyyttään hartaasti vaalivan prinssi Harryn avoin suhtautuminen parisuhteensa julkistamiseen on ollut täysin poikkeuksellista, joten vakavasta suhteesta ainakin on taatusti kyse. Ja pakkohan sen kihlauksen on tulla! Saatoin jo tässä eräänä päivänä hiukan käydä katselemassa Meghanille häätiaraa… Olenpahan sitten valmiina spekuloimaan, kun uutinen tulee! 😀

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images


Roosa nauha -keräyspotti, kuninkaalliset, prinsessoista mallia, hovikirjeenvaihtaja

Mainokset

19 kommenttia artikkelissa “Hovikirjeenvaihtajan viikon valinnat, vko 39

 1. Ainakin kovasti mahdollista kihlausta pohjustetaan! 🙂 Minusta toiminta on ollut aivan selkeän laskelmoitua. Ensin Harry ja Meghan erillään, sitten yhdessä ja vielä yhdessä niin, että Meghanin äitikin on mukana. Jos piakkoin ei kihlausta ala kuulumaan, niin olen hyvin yllättynyt!

  Liked by 1 henkilö

 2. Kauniita kuvia Alankomaiden kuninkaallisista. Kuvaaja on todella onnistunut vangitsemaan kuviin niiden herkän tunnelmallisuuden 🙂

  Syyskuu oli mielenkiintoinen, sillä peräti kaksi kuninkaallista käväisi Suomessa. Saa nähdä kauanko menee seuraavaan kertaan…

  Tykkää

 3. Olenko vielä kertaakaan sanonut, että odotan niin kihlausta syksylle ja ensi kesälle häitä? 😉

  Alankomaiden kuninkaallisista kirjoitetaan Suomen mediassa liian vähän, kuitenkin niin sympaattinen perhe. Täällä keskitytään oikeastaan vain Ruotsin kuninkaallisiin. On hyvä, että otat esiin myös muita.

  Mielenkiintoinen vierailu oli mielestäni Tanskan kruununprinssiperheellä Legotaloon Billundissa. Ja yksi suosikeista on pikkukuninkaallisista on prinsessa Josephine.

  Liked by 1 henkilö

  • No ihan tuntuu, kuin olisit maininnut ;D

   Suomessa tosiaan Ruotsin kuninkaallisten ja brittien nuoren polven lisäksi ei paljon kuninkaallisista kirjoiteta. Ei edes Norjan ja Tanskan. Ja muutenkin aika paljon keskitytään vain vaatteisiin ja vauvoihin, kuten ollaan todettu. Käy vaan tylsäksi, joten on kyllä kivakin kirjoittaa muista hoveista. Mielenkiintoisia ihmisiä niissäkin!

   Josephine on kyllä aika väkkärä. 😀 Persoonaa ei tunnu puuttuvan ja on aika rohkea kameroiden edessä. Mukavaa, että Mary ja Frederik aika usein nykyään ottavat lapsia mukaan eri tilaisuuksiin.

   Tykkää

 4. Mainioita nuo uudet muotokuvat Alankomaista. Hieman erilaisia, näitä jäi oikein tutkimaan!

  Vakavemmista asioista: Espanjassa/Kataloniassa on nyt aika hurjaa menoa. Onkohan kuninkaalle tarjolla tässä minkäänlaista roolia, tilanne on nyt niin tulehtunut ja pahemmaksi vaan muuttuu? Espanja on itselleni valitettavan vierasta aluetta..

  Tykkää

  • Espanjan tilanne on tosiaan järkyttävä. Olen yrittänyt katsoa, sanooko Felipe mitään, mutta ei ainakaan vielä löytänyt. Ja tilanne taitaakin olla aivan liian arka hänen puuttua siihen. Etukäteenhän kuningas on ollut äänestystä vastaan ja vedonnut käsittääkseni sen perustuslainvastaisuuteen. Sen paremmin en minäkään ole aiheeseen kyllä perehtynyt. Viime vuonna, kun Espanjassa ei saatu hallitusta muodostettua kuningas ymmärtääkseni esitti jonkinlaista roolia. Ainakaan hän ei matkustellut ulkomaille jne. kun kriisi oli päällä. Tämä Katalonian tilanne on tietenkin myös syvästi kansaa jakava asia, joten varmasti kuningas joutuu ottamaan kantaa jossain vaiheessa. Hankalaa tosin lienee se, että vaikka yleisesti monarkkia pidetään kansan yhtenäisyyden symbolina ja ”kaikkien kuninkaana/kuningattarena”, muistelen lukeneeni, että monet katalonialaiset eivät ole hänestä pätkääkään kiinnostuneita, koska Felipe on heidän näkökulmastaan espanjalainen ja espanjalaisten kuningas, ei katalaanien.

   Tykkää

 5. Noista Hollannin kuvista… Kaks vanhempaa tulee selkeesti Maximaan mut nuorimmainen on ihana suloinen pikku orava. ❤ Monista kuvista huomannu et Alexia on selkeesti muotitietoisin.

  Tykkää

  • Alexia tosiaan vaikuttaa siltä, että hänestä tulee vielä prinsessoista se, jota eniten seurataan. Toivottavasti ei sitten vaan aleta rakentaa heti mitään vastakkainasettelua ”vastuuntuntoisen kruununperillisen” ja ”bileprinsessan” välillä, kuten esim. Ruotsissa.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.