Hovikirjeenvaihtajan viikon valinnat, vko 37

Tällä kertaa viikon valinnoissa perinteitä, seremoniaa, kehuja ja kuninkaallinen vieras Suomessa – ei ollenkaan huono kattaus!

Ruotsin kruununprinsessa Victoria vieraili eilen Suomessa osallistuen Kansallisoopperassa upouuden Syyssonaatti-oopperan näytökseen. Kansallisoopperan mukaan ”Syyssonaatissa kohtaavat elokuvamaailman legendan Ingmar Bergmanin teksti ja sukupolvensa kiitetyimpiin säveltäjiin kuuluvan Sebastian Fagerlundin musiikki. Gunilla Hemming on kirjoittanut Bergmanin elokuvan pohjalta voimakkaan libreton ihmisen valinnoista, perheen salatuista ristiriidoista ja anteeksiannon mahdollisuudesta. Charlotten rooli on sävelletty Anne Sofie von Otterille, joka on yksi aikamme maineikkaimpia mezzosopraanoja.” Kruununprinsessa Victoria oli Suomessa Hanasaaren kulttuurikeskuksen ja Svenska Kulturfonden -säätiön kutsumana.

Kruununprinsessa oli yllättäen pukeutunut asuun, jossa ei ollut lainkaan suomalaisia elementtejä. Jokin kaunis koru tai mikä parempaa, koko asu suomalaiselta suunnittelijalta olisi ollut mukava yllätys, sillä olemme odottaneet kruununprinsessalle esimerkiksi Marimekkoa turhaan jo pidempään. Twitterissä @HeavenLM nopeasti tunnisti prinsessan paidan Daisy Gracen tuotteeksi, hameen tulevaksi Camilla Thulinilta, korkokenkien Stella McCartneylta, sekä korvakorujen Carolina Svedbomilta.

Toinen asu, jossa kruununprinsessa Victoria tällä viikolla esiintyi oli myös mielenkiintoinen. Parlamentin avajaisia vietettiin tiistaina ja Tukholmassa seremonioihin osallistuivat kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia, kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel, prinssi Carl Philip, sekä prinsessa Madeleine. Kruununprinsessan asu koostui valkoisesta kotelomekosta ja Millyn jakusta, jonka olemme nähneet pariin kertaan samassa tilaisuudessa aiemminkin. Tosin molemmilla kerroilla prinsessa on ollut raskaana ja tällä kertaa takki näyttikin aikalailla löysältä. Prinsessa Madeleine puolestaan oli pukeutunut mustaan kotelomekkoon ja jakkuun ja sisarensa tapaan vaihtanut hatun hiuskoristeeseen. Kuningatar Silvian mustan jakkupuvun seurana komeili kaunis valkoinen hattu (runsaasti lisää kuvia avajaisista täällä). Huomaatte, että asuissa on aika yksitotinen väriskaala ja sehän ei ole mikään yllätys, sillä kuninkaallisen perheen naiset edustavat aina mustavalkoisissa asuissa parlementin avajaisissa. Värit ovat jäänne ajalta, jolloin tilaisuus oli noin kymmenen kertaa loisteliaampi.

 

Nimittäin vuoteen 1974 saakka kuningasperheen naiset osallistuivat juhlallisiin avajaisiin hovipuvuissa. Ne koostuivat pitkistä mustista puvuista, joiden hihat olivat näyttävät ja helmat jatkuivat laahuksina. Pukuihin kuuluvat viitat oli reunustettu kärpännahalla ja koko komeuden kruunasivat tiarat ja hunnut, sekä muut jalokivet ja kunniamerkit. Perinteestä luovuttiin, koska se nähtiin vanhanaikaisena ja olisihan se täysi ylilyönti parlamentin avajaisissa nykypäivänä. Mutta kyllä sitä silti voi miettiä, kuinka upealta Ruotsin kuningasperheen naiset näyttäisivät näissä vanhoissa asuissa.

Sokerina pohjalla prinssi William. Kovasti hypetetty vastuullisempi rooli kuninkaallisen perheen jäsenenä alkoi prinssi Georgen mentyä kouluun ja olen kyllä yllättynyt iloisesti. Vielä ei kannata tuudittautua uskomaan, että prinssin työmäärät nousisivat aivan mahdottomiin lukemiin, mutta alku on ainakin ollut lupaava. Esimerkiksi päättyvällä viikolla prinssi William kävi tiistaina tutustumassa hyväntekeväisyysjärjestö Sporting Chancen toimintaan sekä McLarenin teknologiakeskukseen ja vieraili torstaina Liverpoolissa, jossa hän kävi Aintree University Hospitalissa avaamassa uuden ensiapuyksikön. Vierailujen lisäksi prinssillä oli sekä maanantaina, että keskiviikkona tapaaminen Kensingtonin palatsissa. Toivottavasti tahti pysyy samana myös tulevaisuudessa.Mainokset

16 kommenttia artikkelissa “Hovikirjeenvaihtajan viikon valinnat, vko 37

 1. Tämä vierailu olisi kyllä ollut Vickanille hyvä tilaisuus esiintyä suomalaisessa muodissa, mutta kaunis asu joka tapauksessa. Ja oho nuo aiemmin parlamentin avajaisissa käytetyt asut! Aika mahtipontista olisi kun naiset saapuisivat nykyäänkin nuo kärpännahkaviitat yllä paikalle, Briteissä Elisabet ei ole sentään vielä perinteistä luopunut 😀

  Ilolla olen minäkin seurannut kun Kensingtonin palatsin sometileille on varsin tiuhaan päivittynyt kuvia Williamista (ja Harrystä) työn touhussa! Näin lyhyen ajanjakson perusteella ei voi mitään johtopäätöksiä työtahdin kiristymisestä vetää, mutta toivon todella että William nyt jatkaa samaan malliin! Toivottavasti myös Katen vointi pian kohenisi ja hänetkin nähtäisiin taas edustamassa.

  Tykkää

  • Ehkä kun tämä ei ollut mikään virallinen vierailu, Victoria promosi ruotsalaista muotia. Mutta olisi silti kyllä ollut kiva ele Suomelle. Eihän sitä tarvitse päästä varpaisiin pukeutua saman firman tuotteisiin.

   Mieti Madeleinea ja Victoriaa tuossa asussa! Kunpa tulisi joku poikkeusvuosi ja päästäisiin edes kerran näkemään.

   Hyvä huomautus, myös Harry on tosiaan ollut ahkerana. Mulla on kädet kyynärpäitä myöten ristissä, että tämä nyt vihdoin tällä kertaa kestäisi. Tai jos ei, niin ainakin sitten saisimme tietää, että Williamilla olisi jotain kulissien takaista opintoprojektia meneillään tms. Katen uskon palaavan töihin lähempänä keskiraskautta, onnistui ainakin Charlotten kanssa. Toivotaan, että sitten on oikeasti ohjelmaakin.

   Tykkää

  • Olet oikeassa, varsinkin tässä kuvassa on tosiaan raikas look! Hiusvärikään ei vaikuta kovin tummalta, vaikka sitä taannoin taidettiin joka paikassa hehkuttaa uudeksi väriksi. Blondihan Madde ei ole ollut enää vuosiin.

   Tykkää

 2. Niin paljon kuin fanitankin Victoriaa ja niin kaunis kuin asu olikin , olisin myös toivonut jotain suomalaista desingniä ylle tai edes suomalaisia koruja 😞 täällä myös iloittu Englannin nuorempien kuninkaallisten työ tahdista 😁

  Liked by 1 henkilö

 3. Mä olen myös kiinnittänyt huomiota tiuhempaan työtahtiin. Harryhan poikkesi myös Pohjois-Irlannissa, sinne suuntautuvia vierailuja ei ilmeisestikään turvallisuussyistä mainosteta etukäteen. Toivon muiden tapaan, että tahti jatkuu samanlaisena ja tietenkin parempaa vointia Katelle, jotta hänkin vielä ehtisi mukaan..

  Tykkää

  • Pohjois-Irlannin vierailut pidetään tosiaan aina salaisuutena H-hetkeen saakka ja juuri turvallisuussyistä. Selvästi Harrylle on myös tehty aiempaa selkeämpi ja työmäärältään suurempi suunnitelma syksyksi. Toivon todella, että tämä kestää hänenkin kohdallaan, sillä aika olisi jo tarttua Harrynkin kunnolla myös roolin virallisempaan puoleen.

   Tykkää

 4. Mielenkiintoinen kuninkaallinen viikko oli taas. Williamin toivon tosiaan enemmän tekevän töitä. Luulen, että Catherine pääsee pian töihin, koska kolmannen kohdalla pahoinvointi ei yleensä ole ihan niin vaikea kuin ensimmäisellä kertaa.

  Aina kaunis Victoria säteili jälleen kerran. Hänen pukeutuminen on mielestäni muuttunut boheemimpaan suuntaan.

  Madeleinella oli parlamentin avajaisissa parhaiten onnistunut asu. Ja mielellään näkisi vanhaa tyyliä sielläkin. Ketä muuten ovat naiset jotka saattavat vieraita sisälle kirkkoon Ruotsin kuninkaallisissa häissä?

  Tykkää

  • Olen ymmärtänyt, että tässä hyperemeesissä, joka Katellä hovin mukaan on, raskaudet saattavat mennä juuri toiseen suuntaan, eli ovat aiempaa vaikeampia. Mutta toisaalta myös varmasti kahden aiemman raskauden kokemuksella osataan valita hoitomuodot, jotka toimivat Katellä parhaiten.

   Mitä naisia tarkoitat? Millaisissa asuissa? En ole tainnut kiinnittää huomiota.

   Tykkää

   • Siitä on aikaa kun olen häitä viimeksi katsonut youtubesta, niin en muista että kenen, ei ehkä kuitenkaan Victorian ja Danielin. Kuitenkin heillä oli mustat pitkät mekot ja muistaakseni musta-valkoiset hihat.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.