Valtiovierailun tiaraloistoa Britanniasta (aka Hovikirjeenvaihtajan viikon valinnat, vko 28)

Tällä viikolla vihdoin Espanjan kuningaspari suoritti jo kahdesti siirretyn valtiovierailunsa Britanniaan ja Ruotsin ihana kruununprinsessa Victoria juhli 40-vuotispäiviään. Synttärihulinoista on jo kokonainen oma postauksensa, mutta Lontoossa nähdyt tiarat kuuluvat tietenkin itseoikeutetusti viikon valintoihin ja jo niitä ehdittiin blogiin toivoakin. Valitettavasti viime viikolla ennustamani kesäkuvat Tanskasta jäivät tällä viikolla näkemättä, joten keskitytään nyt sitten ”vain” tiaroihin.

Embed from Getty Images

Espanjan kuningas Felipen ja kuningatar Letizian piti saapua valtiovierailulle Isoon-Britanniaan alunperin jo keväällä 2016, mutta Espanjan pitkittynyt hallituskriisi esti kuningasta poistumasta maasta. Uusi päivämäärä asetettiin tämän vuoden kesäkuulle, mutta tällä kertaa Britannian poliittiset kuviot ylimääräisten parlamenttivaalien muodossa haittasivat vierailua. Loppujen lopuksi heinäkuun puoliväli oli molemmille osapuolille sopiva ajankohta ja kuningaspari pääsi saapumaan Lontooseen.

Vierailu oli pitkähkö ja monivaiheinen, joten emme sitä ala nyt käymään tarkasti tässä postauksessa läpi. Alta löydätte kolme kuvagalleriaa, yksi jokaiselta päivältä, jos kuningatar Letizian tyyli tai pariskunnan aktiviteetit kiinnostavat.

Embed from Getty Images

Sitten keskitytään itse asiaan, eli jalokiviin! Ensimmäisen vierailupäivän iltana oli tavalliseen tapaan ohjelmassa suuri juhlabanketti Buckinghamin palatsissa ja kylläpä meitä hemmoteltiinkin tiaroin. Kuningatar Elisabet emännöi tilaisuutta melkoisen mahtavan kokoisessa Brasilialaisessa akvamariinitiarassa ja siihen kuuluvassa kaulakorun, korvakorujen ja käsirenkaan muodostamassa korusetissä. Kaula- ja korvakorut olivat alunperin kruunajaislahja Brasilian kansalta ja presidentiltä ja myöhemmin settiin on lisätty kuningattaren itse tilaama tiara. Perinteisen kruunumainen koriste ei ole kuningattaren kokoelman kauneimpia, mutta toki näyttävä ja ainahan akvamariinit ovat upeita.

Monet muuten odottivat kuningattarelle rubiinitiaraa, joka olisi toistanut Espanjan punaista väriä, mutta akvamariinien vaaleansininen sävy sopii upeasti yhteen kuningatar Letizian ja prinssi Philipin kantamien Kaarle III:n ritarikunnan kunniamerkkinauhojen kanssa – ei tainnut olla vahinko… Kuningattaren omalla hartialla näemme Espanjan Kultaisen taljan ritarikunnan kunniamerkin nauharuusukkeessa. Kuten muistamme, valtiovierailulla isäntämaan edustajat kantavat korkeinta arvomerkkiä, jonka he omistavat vierailijamaasta ja vierailijat taas isäntämaasta. Jos kunniamerkkiä ei ole, jokainen kantaa korkea-arvoisinta oman maansa kunniamerkkiä.

Embed from Getty Images

Kuningatar Letizialta monet odottivat paljon ja uskallanpa väittää, että saivat jopa enemmän, kuin pyysivät. Kuinka upea kuningatar olikaan! Yllään hänellä oli hovivaatettaja Felipe Varelan upea tulipunainen iltapuku, jonka helma laahasi perässä kuningattaren kävellessä ja joka kimalteli kilpaa kuningattaren jalokivien kanssa. Ja minkälaisten jalokivien! Hiuksilla Espanjan kuningashuoneen jalokivikokoelman suurin tiara, Fleur de Lys -tiara, joka tunnetaan mukavasti myös lempinimellä La Buena, eli vapaasti käännettynä se hyvä tiara. Näimme nyt Espanjan kuningattarelta kuningattarelle siirtyvän tiaran Letizian päässä toista kertaa ja vaikka etukäteen ainakin itse hiukan jännitin, miten suurikokoinen tiara hennolle kuningattarelle sopii, myönnän auliisti olleeni väärässä. Tiaran seuraksi kuningatar oli valinnut timanttikorvakorut ja -käsirenkaan tiaran tapaan lähinnä kuningattarille varatusta joyas de pasar -korukokoelmastaKunniamerkkinä kuningatar Letizia kantoi korkea-arvoisinta espanjalaisista kunniamerkeistään, eli Kaarle III:n ritarikunnan merkkiä, sillä Britanniasta hallitsijoiden puolisoille jaellaan kunniamerkkejä hyvin kitsaasti.

Kuningas Felipe ja prinssi Philip edustivat tyylikkäinä frakeissa ja kunniamerkeissä. Kuningas Felipe kantoi uunituoretta Sukkanauharitarikunnan nauhaansa ja kaulassaan Kultaisen taljan ritarikunnan kunniamerkkiä. Prinssi Philipin rinnan poikki kulkee jo pariinkin kertaan mainittu sinivalkoinen Kaarle III:n ritarikunnan nauha.


Embed from Getty Images

Kolmanneksi arvokkain nainen valtiovierailuillallisella oli huomenna 70 vuotta täyttävä Cornwallin herttuatar Camilla. Hänenkään tiaransa ei ainakaan koossa jäänyt paljoa jälkeen kuningatarten tiaroista ja itse olen aina pitänyt Greville- tiaran nimellä kulkevasta geometrista tyyliä edustavasta timanttimuurista todella paljon. Yllätyksiä emme nähneet myöskään puvun osalta, sillä kuningatar Elisabetin tapaan herttuatar Camilla suosi jälleen valkoista yksinkertaista asua. Kaulakoruksi oli valikoitunut niin ikään tyypilliseen tapaan helmikoru jalokivilukolla, mutta korvista löytyi yllätys. Van Cleef & Arpelsin kookkaat  Snowflake-timanttikorut (lisätietoa loistavassa From Her Majesty’s Jewel Vault -blogissa) ovat uusi lisäys herttuattaren korukokoelmaan ja on esitetty arvauksia, että ne olisivat prinssi Charlesin hieman ennenaikainen syntymäpäivälahja vaimolleen. Joka tapauksessa hintalappu on hirmuinen, puntia saa laittaa jonoon hieman myyntipaikasta riippuen jopa satatuhatta. Kunniamerkkinä herttuatar kantoi brittiläistä Royal Victorian Order -merkkiään, sekä hartiallaan kuningatar Elisabetin perhekunniamerkkiä. Prinssi Charlesilla puolestaan on kruunuperillisenä Kaarle III:n ritarikunnan kunniamerkki. (Valitettavasti kuvamateriaali muista, kuin kunigattarista on hyvin heikkoa. Paikalla olivat myös Wessexin kreivitär Sophie ja prinsessa Anne.)

Embed from Getty Images

Nuoremmasta polvesta paikalla olivat prinssi William ja Cambridgen herttuatar Catherine, sekä prinssi Harry, jolle tämä oli ensimmäinen valtiovieraluillallinen. Prinssi kantoi kaulassaan Royal Victorian Order -kunniamerkkiään (juu, en keksi tälle käännöstä…), joka on alempiarvoinen, kuin herttuatar Camillalla ja siksi myös ripustustapa on erilainen. Kunniamerkkiin kuuluvan vyötärötähden rinnalla näimme tällä kertaa toisenkin, keltakultaisen tähden ja se oli upouusi. Kuningas Felipe luovutti prinssi Harrylle, prinsessa Annelle, sekä prinssi Andrewlle Isabella Katolilaisen ritarikunnan kunniamerkit, sillä heille kaikilla oli virallinen rooli ja tehtävä valtiovierailun aikana.

Osallistuminen illalliselle ei kuitenkaan riittänyt, joten prinssi William ja herttuatar Catherine jäivät tällä kertaa ilman. Myöskään perhekunniamerkkiä emme edelleenkään nähneet herttuattaren rintapielessä. Kunnianosoituksen puuttuminen herättää aina laajalti keskustelua, sillä osa näkee sen kuningattaren mielenilmauksena ja jopa vastenmielisyyden osoituksena herttuatarta kohtaan. Totta on, että herttuatar Camilla ja kreivitär Sophie, puhumattakaan prinsessa Dianasta, saivat sen herttuatar Catherinea aiemmin, mutta syynä lienee vain herttuattaren melko mitätön työmäärä. Eräänlainen kannanotto toki kuningattarelta sekin.

Mikä kunniamerkeissä puuttui, sen herttuatar kuitenkin korvasi jalokivillä. Hiuksilla kimalteli jälleen prinsessa Dianan tavaramerkiksi muodostunut Lover’s Knot -tiara ja korvissa näimme nyt ensimmäistä kertaa niin ikään prinsessalle kuuluneet helmi- ja timanttikorvakorut, jotka olivat aikoinaan häälahja Collingwood-jalokivifirmalta. Mielenkiintoisin koruista oli kuitenkin todella näyttävä timantti- ja rubiinikaulakoru. Vuonna 1907 valmistettu koru oli kuningatar Elisabetin häälahja vanhemmiltaan ja alunperin se päätyi kuninkaallisen perheen omistukseen osana rouva Grevillen luovuttamaa korukokoelmaa, johon myös herttuatar Camillalla nähty tiara kuului. Upea kaulakoru on luonnollisesti vain lainassa herttuatar Catherinella, mutta näemme sitä varmasti myös uudelleen. Tällä kertaa se sopi hienosti herttuattaren hennon roosan värisen Marchesa-puvun syvään kaula-aukkoon, mutta saanen sanoa, ettei se kyllä sopinut tippakaan tiaraan. Toivottavasti jatkossa molemmat pääsisivät oikeuksiinsa erikseen.

Cambridgen herttuatar Catherine Espanjan kuningasparin valtiovierailu, tiara

Screenshot casarealtv – Youtube 12.7.2017

Embed from Getty Images

Bonuksena esittelen vielä kuningatar Elisabetin serkun prinssi Michaelin puolison prinsessa Michaelin (ei virhe, vaan brittiläinen outo nimikäytäntö) upean Kent Festoon -tiaran, koska siitä löytyi kuva. Helmikoristeinen timanttitiara sopii prinsessalle kauniisti.

Tämän valtiovierailun aikana olimme onnekkaita, sillä emme nähneet tiaroita vain kerran, vaan kaksi kertaa! Kuningas Felipe ja kuningatar Letizia nimittäin osallistuivat toiselle juhlaillalliselle Guildhallissa. Vierailua isännöi Lontoon Cityn pormestari Andrew Parmley, mutta kuninkaallisesta perheestä paikalla olivat myös prinsessa Anne ja hänen miehensä Sir Timothy Laurence. Kuningatar Letizia oli pukeutunut upeaan siniseen iltapukuun ja tällä kertaa tiarana näimme kuningatar Sofialle kuuluvan, mutta Letizian jo prinsessana usein lainaaman kukka-aiheisen timanttitiaran, joka oli aikoinaan häälahja kenraali Francisco Francolta ja Espanjan kansalta. Ranteessaan kuningatar kantoi samaa timanttikäsirengasta, kuin ensimmäisen illan banketissakin, sekä sen kaksosta – molempia samassa ranteessa. Nauhaa piteli paikoillaan Ansorena-tiaran keskiö. Korvakorut puolestaan olivat suurikokoiset timantti- ja safiirikorut, joita asiantuntijat arvelevat lahjaksi Lähi-idästä. Varmaa on kuitenkin se, etteivät ne sopineet lainkaan yhteen tiaran kanssa. Näin upeat korut kaipaavat hieman enemmän koordinointia, tiedoksi vain kuningattarelle ja herttuattarelle.

Embed from Getty Images  

Prinsessa Anne oli valinnut ylleen satujen prinsessamekon ja sen seuraksi prinsessakoruja. Timanttiset kaulakoru ja korvakorut edustivat melkoisen kukerreltua tyyliä ja prinsessan tummansinistä Sukkanauha-ritarikunnan nauhaa piteli paikoillaan timanttinen rusettirintaneula. Hiuksilla puolestaan kimalteli timanttinen köynnöstiara, joka oli 1970-luvulla lahja laivan kastamisesta. Luitte oikein, ennen vanhaan tiaroita sai lahjaksi laivojen nimeämisestä ja niitä käytettiin elokuvissa – oi niitä aikoja.

Embed from Getty Images  

Mainokset

37 kommenttia artikkelissa “Valtiovierailun tiaraloistoa Britanniasta (aka Hovikirjeenvaihtajan viikon valinnat, vko 28)

 1. Kuva, jossa Elisabeth ja Letitia ovat juhlapuvuissaan ja tiaroissaan laittoi minut miettimään että olivatko kuningattaret sopineet etukäteen Ruotsin kuninkaallisten tapaan jostain väriteemasta, mutta niinhän se taisi vain olla, että tuo kunniamerkin nauhan väri oli tiedossa. Myös Annella ja Sophiella oli akvamariinitiarat; Annen akvamariinitiaraa en ollut aikaisemmin tavannutkaan:
  http://orderofsplendor.blogspot.fi/2011/07/tiara-thursday-aquamarine-pineflower.html

  Tykkää

  • Veikkaan, että useimmiten vähän koordinoidaan, mutta jotenkin epäilen, ettei ehkä yhtä ahkerasti Elisabetin kanssa, vaan että hän pukeutuu melkolailla miten huvittaa. 🙂 Annella ja Sophiella tosiaan myös akvamariinit, ei ehkä sattumaa sekään!

   Tykkää

 2. Että Letizia osaakin olla upea! Oli kyllä aika outoa nähdä häntä saapumisen ”brittiunivormussa” 😀 Toisen illan pukukin oli upea, mutta tiara olisi saanut olla jokin toinen.

  Oli mukavaa nähdä kuningattaren rubiinikaulakorua uudestaan, mutta en ole aivan varma osaako Kate kantaa noin massiivisia koruja. Tiarakin olisi saanut olla toinen, vaikken ole varma sopiiko mikään hänen käytössään olevista tiaroista kokonaisuuteen. Itse en ollenkaan ihmettele, että Kate ei ole saanut perhekunniamerkkiä, sillä eihän hän sitä ansaitsisikaan.

  Tykkää

  • Totta, hattu ja muukin asu olivat kyllä oikea brittiunivormu Letizialla. 😀 Kai se sitten on pakko noudattaa tiettyä tyyliä noissa virallisissa seremonioissa, mutta olin kyllä iloinen, että muuten Letizialla nähtiin aikalailla ihan sitä omaa tyyliä. Viimeisen päivän asu oli todella tyylikäs ja tykkäsin siitä kesäisestä sinisen puseron ja kuviollisen hameen yhdistelmästä myös, joka nähtiin Westminster Abbeyssä.

   Katen oma korumaku on selvästi aika yksinkertainen, joten nämä isot perintökorut ovat ongelma. Hiukan paremmin tämä nyt onnistui, kuin edellinen iso kaulakoru (Nizam of Hyderabad), mutta kyllä nämä isot kaulakorut ovat Katelle vähän liikaa. Ja varsinkin ison tiaran kanssa. Minusta Katelle ei oikein sovi tiaratkaan, ainut kerta, kun minusta se on oikeasti sopinut, oli hääpäivä. Jotenkin Kate ei kanna niitä riittävällä ylpeydelle, sillä asennettahan nuo tarvitsevat tai muuten näyttävät vähän naurettavilta.

   Tykkää

 3. Camilla oli upea! Tuo tiara on kyllä henkeäsalpaavan hieno 🙂

  Pidin kovasti myös Letizian tyylistä molemmissa iltatilaisuuksissa. Toisen tilaisuuden korvakorut ovat tosiaan mahtavat, niistä olisi kiva tietää lisääkin.. Onko saudeilla tapana lahjoitella koruja ympäriinsä näin avokätisesti? Aika hurjaa (toisaalta mikäpä saudeihin liittyvä EI olisi..)

  Tykkää

 4. Letizia on kyllä upea ja miten hyvin hän kantaakaan nuo jättimäiset korut. Tuo Katella ollut rubiinikoru ei tosiaan sopinut tiaran kanssa yhteen, Lover’s Knot taitaa sopia vain helmikorujen kanssa. Ja sitten vielä kaino pyyntö Camillalle, olisi kiva nähdä vaihteeksi muutakin tiaraa kuin Greville… Mahtava timanttimuurihan se on, mutta hohto alkaa kadota jopa siitä, kun sen näkee liian usein peräkkäin 😀

  Tykkää

  • Lover’s Knotin seuraksi tosiaan helmiä tai tosi yksinkertaisia timantteja, kiitos. Mieluummin jotain vähän pienempää. Googlasin muutamia kuvia ja Dianalla näytti olevan harvoin sen kanssa kaulakoru ja jos oli, niin vain hyvin yksinkertainen. Camillalle toive on kyllä asiallinen. Greville on yksi suosikeistani, mutta silti! Mihin katosi se Delhi Durbar ensimmäisen käytön jäljeen, kysyn vaan!

   Tykkää

 5. Katen koru ja tiaravalintoja kummastelin itsekkin. Kaulakoru on upea mutta ei nyt natsannut tiaran kanssa sitäkään vähää mitä Letizian tiara ja korvakorut seuraavana päivänä. Mitä myös taas ihmettelin oli Katen todella totinen ilme. Tai sitten näytettiin juuri sitä hetkeä kun pureskeli alahuultaan .Moni puolusteli että olisi sitä itsekkin nyrpeänä istuessaan jonkun vanhan papan vieressä, mutta kun se kuuluu hänen työhönsä ja edustamiseen. Harvoin näkee Victorian,Maryn, Mette-Maritin jne istumassa illallisella kuin seipään nielleenä.

  Tykkää

  • Anteeksi, taisin unohtaa synttärihässäkässä vastata, kun pohdit tätä aikaisemmin! Kovin vakavana Kate kyllä oli, mutta uskoisin, että osin sitä selittää kyllä myös aika, jolloin kuvat on otettu. Kamerathan olivat paikalla vain puheiden ajan, joten ehkä siinä oli pidettävä kasvot aika peruslukemilla. Ja tämähän taisi olla vasta Katen toinen valtiovierailuillallinen, olisikohan ollut hieman epätietoisuutta, miten toimia? Varsinkin, kun tällä kertaa paikka oli tuolla syrjässä. No, en tiedä, ei se toki edustavalta näyttänyt… Ja tuollainen selittely (fanien?) taholta on typerää. Työ on työ, joten pöytäseuran tylsyys nyt ei ainakaan saa näkyä. Mirror oli keksinyt selitykseksi, että Kate oli ottanut erityisen vakavan ja juhlallisen ilmeen, koska kantoi Dianan tiaraa ja pian on kuoleman vuosipäivä. Monia asioita kuninkaalliset ajattelevat ja suunnittelevat etukäteen, mutta tuolle kyllä nauroin ääneen. 😀

   Tykkää

 6. Olenko ainoa, jota häiritsee tuo Letizian kunniamerkkinauhan katkeaminen puvun kaula-aukon kanssa? Juu, paljaalla olkapäällä se ei saanut olla, mutta näyttää kyllä todella hassulta tuollainen tyyli. Pilaa koko upean iltapuvun!

  Korut olivat ihania, mutta tosiaan, ehkä vähän harkintaa mitä yhdistelee minkäkin kanssa.

  Tykkää

 7. Mulla on monia kavereita joiden ” perusilme” on vähän vihaisen tai tympääntyneen näköinen. Voisihan Kate opetella semmoisen ” työilmeen” joka otetaan tämmöisissä tilaisuuksissa 😂 tuskin kukaan pahastuisi tai loukkaantuisi pienestä hymystä.

  Tykkää

  • Voi kuule, et tiedäkään kuinka moni pahastuu joka kerta Katen hymystä! Senkin voi ilmeisesti tehdä väärin… 😀 😀 Mutta olet oikeassa, tällaisessa tilaisuudessa kyllä pieni hymy ei haittaisi ollenkaan. Ehkei Kate tajunnut, että häntä kuvataan myös vaikka paikka oli niin syrjässä, mutta toki silti pitäisi pystyä pitämään tiettyä ilmettä ja asennetta ihan jo niiden vierustovereiden ja muiden vieraiden takia.

   Tykkää

 8. Vitsi mä nyt jatkuvasti tänne höpötän mutta ette usko kuinka iloinen olin kun näin Georgen vaatteet kun tulivat ulos lentokoneesta 😂 normaalit siistit pojan vaatteet 😍 näyttivät ihanan hymyileviltä ja rennoilta 😊 ( annetaan nyt Katelle kehujakin kun oon niin morkannut viimeaikoina 😁)

  Tykkää

 9. Olen aina välillä miettinyt, että miksi kuningatar Elisabetilla on usein valkoinen iltapuku?

  Tiaravalinnoissa olin pettynyt. Elisabetillä oli ehkä paras valinta. Camillalla olisi tosiaan voinut olla joku muu, Catherinella oli mielestäni hieno iltapuku.

  Tykkää

  • Olen siinä käsityksessä, että Elisabetin valkeat puvut ovat vain makukysymys, eivät mitään protokollaa. Varmaan vain helppo valinta, kun aina pitää saada värikkäät nauhat ja tiarat sopimaan ja rinnalla on vielä yleensä toinen nainen iltapuvussa ja erivärisessä nauhassa. Taustakin on kuvissa ja itse salissa aika levoton, joten valkoinen toimii siinäkin mielessä hyvin.

   Sääli, ettei Katen pukua päästy näkemään paremmin. Hihoille en lämmennyt, mutta yläosa istui kauniisti ja myös selkä oli nätti. Toivottavasti nähdään joskus uusintakierroksella kunnolla.

   Tykkää

 10. Mä en edes huomannut niitä shortseja kun olin sukista niin innoissani 😂 olisi tosiaan voineet olla isommat. Ei näyttänyt Georgellakaan olevan hyvä päivä, toisaalta käyttäytyi ihan kuin tyypillinen 4 vuotias 😊 ” mä en tuu, mennään nyt jo, tylsäää..” 😂 Williamin ja Katen lapsenkasvatuksesta oli jo instagramissa kovat analyysit 😉 mitäs mieltä olit Katen illan asuvalinnasta. Oli ainakin todella erilainen, siitä pisteet.

  Tykkää

  • George-ressua selvästi jännitti aika kovin, ei meinannut tulla koneesta ulos. Se on vähän sääli, että jos yleisö/media jännittää, niin George ei pääse siihen yhtään tottumaan näin harvoilla esiintymisillä. Ja varsinkin, kun sitten nämä harvat ovat tällaisia isoja tilaisuuksia lähes kaikki. Mutta joo, kasvatuksesta ei kyllä voi sanoa tuon perusteella yhtikäs mitään. 😀

   Periaatteessa tykkäsin, mitä nyt yläosa oli edestä tajuttoman epäimarteleva. Mutta kokonaisuutena paljon mielenkiintoisempi, kuin yleensä ja kengistä tykkäsin myös. Mutta entäs tämänpäiväinen sitten… Tosi nätti, mutta ihanko oikeasti sandaalit ja kukkamekko keskitysleirille?

   Tykkää

  • Berliiniin saavuttiinkin sitten jo takkimekossa! 😀 Ne sandaalit olivat minusta pahinta, tekivät koko asusta ihan kesämekon. Mutta hyvin se toki sitten toimi päivän muussa ohjelmassa, aamupäivällä vaan olisin toivonut jotain muuta. Meripihkakoruja arveltiin ehkä lahjaksi presidenttiparilta, olivat kyllä nätit.

   Tykkää

 11. Voihan takkimekko 😣 ja voihan George…jännä että Charlotte on noissa tilanteissa paljon rennompi kuin George..Iltajuhlassa Katen asu olikin sitten jo aika ” hippityylinen” ja taas beiget sandaalit…..😣Mä ite noita kuvia bongaan instagramista 😊

  Tykkää

  • Varmaan vähän erilainen luonne ja olisiko iästäkin etua – ehkei Charlotte samalla tavalla huomaa väkimäärää, häslinkiä ym. Olisi kiva, että George pääsisi joskus tottumaan mediaan ja yleisöön vähän pienemmissä tilaisuuksissa.

   Punainen mekko oli ihana, mutta 3000 dollaria! Kevyt ylihinta, kun samanlaisia on ketjuliikkeet pullollaan. Kengistä en tykännyt, enkä ole tykänny vielä missään värissä.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.