Hovikirjeenvaihtajan viikon valinnat, vko 27

Kesä on kauneimmillaan ja suuri osa kuninkaallisistakin alkaa olla lomatunnelmissa. Alankomaiden ja Belgian kuningasperheet ovat jo virallisestikin lomalle vetäytyneet ja samalla he ovat poseeranneet perinteisiä kesäkuvia varten. Britanniassa ja Espanjassa kuninkaalliset perheet ovat kuitenkin vielä työntouhussa ja Espanjan kuningaspari saapuukin alkavalla viikolla odotetulle valtiovierailulle Lontooseen.

Embed from Getty Images

Kesälaitumet siis kutsuvat jo kuninkaallisia. Ruotsin prinssi Carl Philip, prinsessa Sofia ja prinssi Alexander, sekä prinsessa Madeleine, Chris O’Neill, prinsessa Leonore ja prinssi Nicolas viettivät taannoin yhteistä lomaa Etelä-Ranskassa ja sittemmin prinssi Carl Philip on perheineen ehtinyt lomailemaan myös turisteillekin tutussa Malemen kylässä Kreetalla. Kruununprinsessa Victoria perheineen on puolestaan lomaillut yhdessä prinssi Danielin sukulaisten kanssa Falunissa. Kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia saapuivat sunnuntaina illansuussa Solludeniin Öölantiin, johon koko kuninkaallinen perhe tietenkin suuntaa pian kruununprinsessa Victorian syntymäpäivän viettoon.

Tanskassa kuningatar Margareeta ja prinssi Henrik ovat majoittuneet perinteiseen alkukesän tapaan Marselisborgin linnaan, josta he ensi viikonloppuna muuttavat Gråstenin linnaan ja pääsemme näkemään yhteiskuvia kuninkaallisesta perheestä. Piakkoin muuton jälkeen kruununprinssi Frederik ja kruununprinsessa Mary lapsineen jatkanevat eteenpäin Gråstenista, jossa he ovat nyt muutaman viikon viettäneet. Perheen aktiviteetteihin kuuluu lomalla ratsastus ja tässä kruununprinsessa Maryn ottamassa kuvassa näemme prinsessa Isabellan ratsastuslenkillä. Lisäksi perheeseen on liittynyt uusi jäsen, bordercollie Grace, joka on sukua keväällä menehtyneelle Ziggylle. Lisää Ruotsin ja Tanskan kesälomapaikoista aiemmissa postauksissa.

Belgian kuninkaallinen perhe on noudattanut jälleen kesäkuvaperinnettään lomansa alussa (joka itseasiassa sijoittui juuri ja juuri edelliselle viikolle, mutta emme anna sen häiritä) ja tällä kertaa kuvauspaikkana toimi purjealus Mercator. Mukana olivat kuningas Philippen ja kuningatar Mathilden lisäksi luonnollisesti heidän kaikki neljä lastaan Brabantin herttuatar Elisabeth, prinssi Gabriel, prinssi Emmanuel ja prinsessa Eléonore.

Kesäkuvien lisäksi kuningas on toivottanut kansalle mukavaa lomaa leijalautailuvideon muodossa. Olinko ainoa, joka hieman yllättyi videon urheilullisuudesta? 😀

Kesäkuvia osaamme odottaa vuosittain myös Alankomaista, jossa niin ikään kuningas Willem-Alexander, kuningatar Maxima ja Oranian prinsessa Catharina-Amalia, prinsessa Alexia ja prinsessa Ariane ovat aloittaneet lomansa. Alankomaiden kuningasperheen lomapaikkoihin tutustuimme viime vuonna tässä postauksessa.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Espanjan kuningaspari tyttärineen suuntaa tänä kesänä vielä lomailemaan Mallorcalle, mutta sitä ennen on edessä valtiovierailu Isoon-Britanniaan. Tämä vierailuhan on siirtynyt jo kahdesti, ensin keväällä 2016 Espanjan hallituskriisin takia ja kesäkuussa 2017 Britannian ylimääräisten parlamenttivaalien vuoksi. Tiistaina kuningas Felipe ja kuningatar Letizia kuitenkin vihdoin saapuvat saarivaltioon ja keskiviikko, torstai, sekä perjantai on varattu tiiviille ohjelmalle. Britannian kuninkaallisesta perheestä ennakkotietojen mukaan mukana ovat kuningatar Elisabetin ja prinssi Philipin lisäksi Walesin prinssi Charles ja Cornwallin herttuatar Camilla, prinssi Andrew, prinsessa Anne ja Sir Timothy Laurence, sekä ensimmäistä kertaa valtiovierailun osana prinssi Harry, joka esittelee kuningasparille Westminster Abbeytä. Ohjelma kokonaisuudessaan alla.

Tiistai-iltana ohjelmassa on perinteinen juhlaillallinen, jolla näemme luonnollisesti tiaroita. On mielenkiintoista nähdä, minkä tiaran kuningatar Letizia päähänsä valitsee, sillä helmikuussa pääsimme jo näkemään kokoelman suurimman tiaran, La Buena -lempinimellä tunnetun Fleur de Lys -tiaran. Espanjassa tosin kuningattaren hallussa on käytännössä vain kaksi tiaraa, mutta jos kuningatar Sofia jatkaa aiemmalla avokätisellä lainauslinjallaan, näemme varmasti muitakin. Mitä uskotte tai toivotte näkevänne? Muistia voi virkistää täällä ja täältä puolestaan löytyy kuningatar Elisabetin henkilökohtainen tiaravalikoima. Itse näkisin mielelläni kuningatar Letizialla Cartierin silmukkatiaran ja kuningatar Elisabetilla ikuisen suosikkini, eli Kuningatar Alexandran kokoshnik-tiaran.

Embed from Getty Images  Embed from Getty Images

Tiaroihinkin voisi postauksen oikein mukavasti lopettaa, mutta säästin silti loppuun tämän kesäisen helmen, vaikka tämäkin ehti oikeastaan tapahtua jo viime viikon puolella. Kuningatar Margareeta tarkasti eräänä sateisena päivänä kunniakaartin ja asuksi oli tainnut aamulla valikoitua sama kaunis kokonaisuus, kuin Helsingissä kesäkuun alussa. Mutta mitä tehdä, kun taivaalta alkaakin ripsiä vettä? Toki voisi pyytää, että adjutantti suojaa sateenvarjolla, mutta miksi vaivata häntä, kun voihan ihminen vetää ylleen ihan sadetakinkin. Ja millaisen sadetakin? No sellaisen, joka löytyy vain kuningatar Margareetan vaatekomerosta.

9 kommenttia artikkelissa “Hovikirjeenvaihtajan viikon valinnat, vko 27

  1. Kiitos uudesta postauksesta. Tätä odotin jo päivällä kun ajeltiin Suomen halki pohjoiseen päin.

    Kuningatar Letizialle toivon simpukkatiaraa. Taas kuningatar Elisabetille joko safiiritiaraa tai Vladimir-tiaraa.

    Ihanan raikkaita kuvia Alankomaista, mietin, että kumman ulkonäön prinsessat ovat saaneet, kaikista löytyy piirteitä Willem-Alexanderista ja Maximasta.

    Kuningatar Margareeta on juuri niin rohkea, että uskaltaa pukeutua värikkäästi. Vaikea olisi kuvitella kenenkään muun pukevan päälleen värikästä sadetakkia.

    Tykkää

    • Alankomaiden prinsessat ovat kyllä aikamoinen kolmikko ja tulee olemaan mielenkiintoista seurata heitä tulevina vuosina. Kauniita ensinnäkin kaikki ja minusta tuntuu, että Catharina-Amalia on perinyt äitinsä karismaa sopivana yhdistelmänä isänsä rauhallisuuden kanssa. Voipi olla aika hieno yhdistelmä, kunhan vähän ikää tulee lisää.

      Kuningatar Sonja käyttää välillä sydvestiä, kun keli on oikein huono, mutta ei sekään ihan tuon takin kanssa onnistu kilpailemaan! 😀

      Tykkää

  2. Margareetan sadetakki rokkaa 😁Yllätys etteivät William ja Catherine osallistu vierailuun 😏 Olin niin onnellinen kun näin kuvia Catherinen pätkäistyistä hiuksista Wimbledonista ( kirjoitinkohan oikein 😂?) Nuorentavat kovasti !

    Tykkää

    • Mahdollista lienee, että William ja Kate olisivat vielä mukana illallisella, mutta tosiaan mitään virallista roolia ohjelmassa ei muuten ole. Olen yhtäaikaa yllättynyt ja en sitten tippakaan. Jotenkin sitä kuvitteli, että kun kerran syksyllä ovat niin innokkaita ottamaan lisää töitä itselleen ja Felipe&Letizia ovat kuitenkin kuningaspari, jotka voivat hyvinkin olla yhtäaikaa hallitsijoina Williamin kanssa, olisi ollut hyvä olla mukana. Mutta jotenkin sitten taas ei kyllä yhtään yllätä…

      Lyhyempi kampaus on mukavaa vaihtelua. Nyt kun vielä saisimme nähdä sen suoristettuna! Voisi olla tosi moderni ja raikas look kiharoiden sijaan.

      Tykkää

        • Kuin myös! Olen ihaillut julkaistuja kuvia moneen kertaan! Wau! En voi ymmärtää, miten pohjaton mahtaa olla EII:n koruarkku, kun sieltä putkahtelee useampia kymmeniä vuosia käyttämättä olleita koruja, ja miten upea Catherinella käytössä ollut kaulakoru vieläpä on. OMG!

          Tykkää

          • Voi kuulkaas… Saas nähdä, mitä saan tästä vierailusta nyt kokoon. Victorian syntymäpäiväjuhlallisuudet täyttävät huomisen ja lauantain ja niistä olen suunnitellut perinteistä koostetta. Täytyy katsoa, ehdinkö myös valtiovierailusta. Kiinnostiko teitä erityisesti tuo juhlaillallinen vai koko vierailu? Kuvat banketista ovat nimittäin pääasiassa surkeita ja joudutaan turvautumaan twitteriin ym. muiden, kuin Letizian ja Elisabetin kohdalla.

            Tykkää

            • No juhlaillallisesta oon itsekkin kuvia kytännyt. Letizia on kyllä näyttänyt mielettömältä koko vierailun ajan 😍 olisi jännä tietää mitä Katelle tapahttui auton ja illallisen välillä..Autossa istui säteilevä rennon näköinen kaunotar ja illallisella ilme ( vähistä kuvistakin huolimatta) näytti happamalta ja hymyttömältä.

              Tykkää

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.