Hovikirjeenvaihtajan viikon valinnat, vko 24

Kesäiset viikot ovat pitänyt allekirjoittaneen pois blogin äärestä ja toivottavasti teidätkin nauttimassa ihanista kesäpäivistä. Viikon valinnat oli kuitenkin tällä viikolla helppo koostaa, joten katsotaanpa viikon satoa. Mukana on tunnelmia Britanniasta, poikkeuksellinen kampaus Ruotsista, sekä iloisen aurinkoinen kuningatar Alankomaista. Juuri niin sekalainen kattaus siis, kuin aiemmin varoittelinkin!

Embed from Getty Images

Olemme aiemmin pariinkin otteeseen kritisoineet Britannian kuningasperheen hidasta ja hyvinkin etäistä reaktiota Isoa-Britanniaa kohdanneisiin tragedioihin. Viimeksi sivusimme aihetta Manchesterin järkyttävän terrori-iskun tiimoilta ja koska Lontoota tänä vuonna tunnutaan koettelevan oikein olan takaa, on sieltä kantautunut surullisia uutisia senkin jälkeen jo kahdesti. Ensin London Bridgellä ja Borough Marketissa kahdeksan ihmistä kuoli terroristien käsiin ja tällä viikolla Grenfell Tower -tornitalon hirvittävässä tulipalossa vielä kymmeniä lisää. Manchesterissä kuningatar vieraili henkilökohtaisesti loukkantuneiden luona ja samoin yhdessä prinssi Williamin kanssa Grenfell Towerin lähistöllä, mutta muuten reaktiot jäivät vaisuiksi. Lontoon auto- ja veitsi-iskun kohdalla kysymysmerkit ovat vielä suurempia, sillä tähän päivään mennessä kuningatar ei ole julkistanut minkäänlaista kannanottoa aiheesta.

Kansakunnan järkytys ja suru eivät kuitenkaan ole jääneet täysin kuningasperheessä huomaamatta ja kuningatar käyttikin tilaisuutta hyväkseen eilen lauantaina, jolloin Britanniassa juhlittiin kuningattaren virallista syntymäpäivää perinteisin Trooping the Colour -juhlallisuuksin. Päivän aluksi hovista julkistettiinkin kuningattaren viesti kansalle ja ainakin minusta se tavoitti aika hienosti viime viikkojen ja kuukausien tunnelman.

Lontoo terrori-iskut ja Grenfell Tower - kuninkaallisten reaktiot, kuningatar Elisabet, Hovikirjeenvaihtaja, Trooping the Colour

Myöhemmin päivällä kuninkaallinen perhe osallistui juhlallisuuksiin Lontoossa ja tiukoista turvatoimista huolimatta ajoivat tavalliseen tapaan vaunuilla, sekä vilkuttelivat Buckinghamin palatsin parvekkeelta. Tilaisuuden aikana vietettiin myös hiljainen hetki uhrien muistolle. Kuningatar itse, sekä Cornwallin herttuatar Camilla, prinsessat Beatrice ja Eugenie, sekä perheen hiukan kaukaisemmat jäsenet olivat pääasiassa pukeutuneet hieman normaalia rauhallisempiin värisävyihin ja asuihin, mikä selvästi viestitti myös päivän surumielisen juhlavasta tunnelmasta. Herttuatar Catherinen kirkkaan vaaleanpunainen asu puolestaan herätti jonkin verran kielteistä huomiota.

Kokeilen tässä postauksessa Getty Imagesin kätevää galleria-toimintoa, joka antaa upottaa postaukseen enemmän kuvia. Voitte siis jatkossa klikkailla kuvissa näkyviä nuolia ja katsella lisää valitsemiani kuvia samasta tilaisuudesta.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Kun aloitin nämä (hiukan epätasaisesti toistuneet…) viikkokoosteet, lupasin, että ne saattavat koostua melkeinpä mistä tahansa huomioni kiinnittäneestä asiasta viikon varrelta. Siirrytään siis nyt Britannian vakavista tunnelmista Ruotsiin ja puhumaan hiuksista! Kruununprinsessa Victorian tavaramerkki on tätä nykyä tiukka nuttura niskassa ja myös juhlakampaukset ovat aina erilaisia solmuja ja kiemuroita. Viimeksi olemme nähneet kruununprinsessat hiukset auki Etelä-Koreassa yli kaksi vuotta sitten ja sitä edellisen kerran vuonna 2012. Kuninkaallisia seuraavien maailmassa kävikin siis kohaus, kun kruununprinsessa ilmestyi torstaina Polarpriset -palkintogaalaan hiukset ainakin melkein auki! Aika tutulta tuo päälaki näyttää, mutta ainakin saimme päivityksen kruununprinsessan kutrien pituudesta. Paikalla olivat kruununprinsessan ja prinssi Danielin lisäksi myös kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia, sekä prinssi Carl Philip ja prinsessa Madeleine.

Embed from Getty Images  Embed from Getty Images

Kolmantena tapauksena tältä viikolta nostan esiin Alankomaiden kuningatar Maximan. Tilaisuus oli niinkin tavanomainen, kuin kansallisen ruusuyhdistyksen vuosittainen ruusunäyttely, jossa kuningatar esitteli uuden ruusulajikkeen. Mutta olen ollut jo pitkään sitä mieltä, että Alankomaiden valloittavaa kuningatarta nähdään tässä blogissa aivan liian vähän, joten ihaillaanpa hänestä muutamia kauniita kuvia. Ja mikäpä on ihaillessa, kun hersyvän iloinen persoonallisuus näkyy kuningattaresta kilometrin päähän ja se kruunataan näyttävällä tyylillä. Kuinka moni muu kuninkaallinen pystyy kantamaan tällaista hattua?

Embed from Getty Images  Embed from Getty Images

Kuten alussa mainitsin, kesä on tuntunut olevan kauneimmillaan viime aikoina. Edes sadepäivät eivät ole päässeet tunnelmaa pilaamaan ja koska Suomen kesä on lyhyt, ei hyviä päiviä voi tuhlailla. Kuninkaalliset eivät onneksi karkaa minnekään, vaikka emme heitä joka päivä kyttäisi, joten nautitaan kesästä. Postauksia toki tipahtelee silloin tällöin, mutta pidätän itselleni oikeuden kykkiä kasvimaalla ja maata pihanurmella aina sään salliessa. 🙂

Ja vielä toinen lisähuomautus. Prinsessa Sofia ei ollut paikalla musiikkipalkintotilaisuudessa ja vaikka häntä onkin nähty ihan hyvinvoivana, hiukan jää sellainen fiilis, että ehkä tämä toinen raskaus ei ole ihan yhtä helppo, kuin edellinen. Ja jos jatkamme vauva-aiheella, niin mitä olette mieltä herttuatar Catherinesta? Olen tunnetusti aivan sokea raskauksille ja aina yhtä yllättynyt tiedotteen tullessa, mutta nyt on jo hetken tuntunut, että Cambridgeille voisi olla kolmas tulossa. Puolesta puhuvat ainakin pitkä poissaolo julkisuudesta, pyöristyneiltä tuntuvat kasvot ja joissakin kuvissa jopa ehkä vatsa. Täällä Hovikirjeenvaihtajassa emme yleensä kauheasti tällaista bongailua harrasta, mutta nyt on pakko kysyä mielipidettänne!

Mainokset

41 kommenttia artikkelissa “Hovikirjeenvaihtajan viikon valinnat, vko 24

 1. Samaa ajattelin Catherinesta eilen kun katselin kuvia ja videoa youtubesta Trooping the colourista, että onkohan hän raskaana. Ainakin asu viittaa siihen.

  Tykkää

 2. Itse taas en ole kiinnittänyt huomiota siihen, että Catherine olisi raskaana… Toisaalta tota Twitter videota katsellessa näyttäisi olevan pieni vatsa. Pippan häissä Catherine vaikutti taas superhoikalta omasta mielestäni.

  Itsekin olin yllättynyt Victorian hiuksista. Mukavaa vaihtelua! Tuntuu, että Polar Music Prizessä Victorialla on aina vähän erikoisempaa päällä. O

  Tykkää

 3. Uusi lukija ilmoittautuu!:) tai itse asiassa olen kyllä seurannut blogiasi jo jonkin aikaa, ja nyt tuli sellainen tunne että pakko kommentoidakin. Saas nähdä mitä tästä tulee:D
  Ensinnäkin haluan kiittää kivasta ja laadukkaasta blogista. Ihanaa saada lukea kuninkaallisista välillä suomeksikin ja muutenkin kuin vain iltapäivälehdistä, joiden taso nyt on mitä on..
  Mutta sitten itse asiaan! Itsekin ihmettelin tuota brittihovin hidasta reaktiota terrori-iskuihin. Jotenkin tuntuu, että tällaisina aikoina monarkin pitäisi juurikin esiintyä valtion päämiehenä ja näyttää esimerkkiä kansalle. Ilahduin kuitenkin noista vierailuista sekä tuosta julkaistusta tiedotteesta. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan!
  Expressen uutisoi, että Sofia olisi ollut Polar Prize-tilaisuuden aikaan Älvdalenissa kummityttönsä koulunpäätöstä juhlimassa, eikö siksi ollut paikalla. Oli muuten mukavaa nähdä silti Madeleine paikalla! Hän ei ole tainnut ennen osallistuakaan, vai olenko väärässä? Ja Victorian kampaus❤ Pidin hänen asustaan muutenkin, mutta kyllä täytyy sanoa että melkein huokaisin ääneen ihastuksesta kun näin ensimmäiset kuvat. Ymmärrän kyllä, että arkisemmissa töissä hän suosii tuota nutturakampausta, mutta ehkä joskus näissä juhlavammissa tilaisuuksissa voisi kokeilla muutakin?(ainakin useammin kuin kerran 2 vuodessa!)
  Katesta sen verran, että olen kyllä viime aikoina epäillyt raskautta (juuri noista mainitsemistasi syistä) mutta saas nähdä. Ihanaahan se toki olisi:)

  Tykkää

  • Tervetuloa mukaan keskustelemaan! 🙂 Ja heti hieno avausviesti hyödyllisellä tiedolla varustettuna, kiitos. Olin nimittäin täysin missannut tuon Sofian syyn poissaoloon! Sitten ei ollut kyse raskausvaivoista tällä kertaa, mutta jotenkin on silti hiukan jäänyt sellainen tunne, että aika vähissä on edustaminen ollut ja Sofia on ollut pois joistain sellaisista tilaisuuksista, joihin olisin häntä odottanut. Toisaalta vasta tietysti Alexanderkin täytti vuoden.

   Madeleinen en muista osallistuneen aiemmin. Vuonna 2014 tilaisuus oli kyllä ohjelmassa ja itseasiassa Chris osallistui, mutta Madeleine ja Silvia jäivät silloin pois palkintojenjaosta Chuck Berryn menneisyyden vuoksi. Lisää aiheesta löytyy tästä postauksestani.

   Olen täysin samoilla linjoilla monarkin roolista valtionpäämiehenä. Ja erityisesti nykypäivänä, kun rooli on juuri sitä kansan yhdistämistä, jatkuvuuden edustamista jne. Herää kysymys, mitä monarkilla tekee, jos hän ei ole läsnä kansalle. Symboliarvo sentään ei riittäne syyksi järjestelmän ylläpitoon.

   Tykkää

 4. Maxima on kyllä ihana ja niin kaunis! Rakastan hänen värikkäitä ja näyttäviä asujaan sekä mahtavaa ja erikoista korukokoelmaansa. Ehdottomasti lempikuninkaalliseni heti Victorian jälkeen, joten olipa kiva nähdä näin paljon kuvia hänestäkin.

  Tykkää

 5. Minäkin olen niin sokea raskauksille, että huomaan mahan vasta kun minulle joku sanoo siitä, vaikka se olisikin ihan selvästi näkyvissä. 😀 Hauskaahan on saada kuninkaallisia vauvoja, mutta nyt kun Kate on vähän alkanut työskentelemäänkin, hän jää taas pois vuodeksi, jos siis ylipäätään on raskaana.

  Vaikka pidänkin tuosta Madeleinen boheemimmasta tyylistä, nyt se meni ehkä vähän yli. Ainkain tuon kauluksen voisi heittää menemään, tai vaikka koko paidan ja keksiä jotain muuta.

  Victorialla on hauska nähdä jotain erikoisempaa ja tietenkin auki oleva tukka. Pidin muutenkin kokonaisuudesta, vaikka silmämeikki oli vähän liian tumma.

  Maxima on kyllä ainoa laatuaan! Miten joku voikaan olla yksi sekasotku, mutta silti näyttää upealta ja kantaa itsensä kunnialla! 😀

  Tykkää

  • Samat fiilikset Madden asusta. Ensinnäkin tämä oli ihan kopio Nobeleista kuten Sannikin totesi ja vielä huonompi versio, kun tämä oli jotenkin ihan liian muhkea joka suuntaan. Mietin aina välillä, että niin kaunis ja upea, kuin Madeleine onkin, hän ei aina oikein osaa pukea vartaloaan sille sopiviin asuihin. Nytkin tämä kokonaisuus tekee hoikasta prinsessasta jotenkin tosi ison näköisen ja se vielä korostuu, kun kavaljeeri ei ole mikään hongankolistaja.

   Minä tykkäsin Victorian meikistä, mutta kengät eivät tällä kertaa napanneet. Tai itseasiassa nuo kengät ei ole napanneet koskaan, sillä ne saavat jotenkin Victorian jalat näyttämään oudoilta. Pukukin on aika jännä, mutta toisaalta kivan erilainen. Näyttävä kokonaisuus joka tapauksessa!

   Tuo sekasotku on aika hauska sana kuvaamaan Maximaa, silleen positiivisessa mielessä. Hän ei tosiaan aina ole mitenkään turhan tarkka ulkomuodostaan, vaan vetää enemmänkin tunteella. 😀 Toisaalta sitten kun majesteetillisuutta tarvitaan, harva kykenee lyömään Maximan upeuden.

   Jos Kate sattuisi olemaan raskaana tai lähitulevaisuudessa tulemaan raskaaksi, se olisi kyllä työn suhteen taas aikamoinen takaisku. Ja kuten sanoit, varsinkin nyt, kun työt tuntuvat sentään vähän lisääntyneen (ainakin alkuvuodesta). Syksyn muutto lupailisi suurempaa roolia, mutta sekin menee kyllä sitten, jos vauva jossain vaiheessa tulee.

   Tykkää

 6. Oli kyllä positiivinen yllätys tuo Victorian kampaus! Hän näyttää heti paljon nuoremmalta kun hiukset ovat auki. Madeleine voisi jo unohtaa nuo pitkät hihat, alkaa tulla yliannostus tuosta tyylistä.. Muutenkin hänen asussaan oli liikaa kaikkea.

  Katen raskauteen toisaalta uskon ja toisaalta en. Pientä pyöreyttä kasvoissa on ehkä huomattavissa, jos näin voi superhoikasta herttuattaresta sanoa. Mutta jos Kate nyt olisi raskaana niin hän tuskin edustaisi pahoinvoinnin takia. Ainakaan edellisiä raskauksia ei ole taidettu ehtiä huomata ennen kun Catherine on ollut sairaalassa ja raskaudesta on ollut pakko ilmoittaa?

  Tykkää

  • Pahoinvointi on kyllä Katen kohdalla yksi suurimmista syistä, miksi kuitenkin itsekin epäilen. Varsinkin, kun olen ymmärtänyt, että tuollainen äärimmäinen pahoinvointi ei ainakaan yleensä helpota myöhemmissä raskauksissa. Toisaalta tietysti sitä varmasti osattaisiin kolmannella kerralla odottaa ja alkaa heti hoitaa Katelle parhaiten sopivalla tavalla, kun kokemusta kerran jo on. Pitkähkö poissaolo julkisuudesta olisi antanut mahdollisuuden selvitä alusta kunnialla ja nythän Kate jätti väliin purjehdustapahtumassa juuri sen purjehduksen. Toisaalta syyksi sanottiin, ettei lehtiin haluttu iloisia kuvia veneilystä, kun samaan aikaan William oli kuningattaren kanssa tapaamassa ihmisiä Grenfell Towerilla ja se on kyllä ihan uskottava syy. Ja toki poissaoloa selittää myös vaalit, joiden aikana kuninkaalliset ovat aina vähän enemmän näkymättömissä.

   Samoin noin hoikasta ihmisestä on vaikeaa sanoa, mistä mikäkin mahan muoto johtuu (eikä se tietysti meille kuulukaan!). Pieni turvotus varmaan näkyy Katessä nopeasti. Eniten minua itseasiassa kiinnostaakin kasvojen malli, joka on Katellä nyt minusta paljon lähempänä raskausaikoja. Mutta kuten sanottua, voipi hyvin olla, että tässä nyt vain kuvitellaan! 😀

   Tykkää

   • Luulisi, että pahoinvointi olisi näkynyt uusissa kuvissa, sitä nimittäin ei pysty peittämään millään. Nimim. kokemusta on. Eikä se kolmannenkaan kohdalla kovin helpota. Silti on kiva leikitellä ajatuksella, että jos olisikin raskaana.

    Tykkää

    • Mun mielestä Kate on aiemmissa raskauksissa esiintynyt joko ihan hyvinvoivan näköisenä tai sitten ei ollenkaan. Tarkoitan, että kun pahoinvointi on saatu kuriin, on vasta palannut töihin. Mutta ei se toki mitään nyt tarkoita, eli voi hyvinkin olla olematta raskaana.

     Tykkää

     • Juu, ei ole tainnut olla julkisuudessa pahimpaan aikaan. Ja muistaakseni hovi on joutunut ilmoittamaan hyvissä ajoin raskaudesta juuri tuon pahoinvoinnin vuoksi. Minulla on ollut niin kiireinen kevät, että en ole juuri ehtinyt seuraamaan mitään ja missä on ollut ketäkin kuninkaallisia paikalla.

      Tykkää

      • Katellä oli siis tässä melkein kuukauden tauko ja hyvin alkanut vuosi ei ole samaan tahtiin kerryttänyt töitä. Mutta toki syitä näkymättömyyteen voi olla muitakin, kuin raskaus. Eipä sitä ole ennenkään tarvittu… 😉

       Tykkää

      • Olin alkuun hieman skeptinen Catherinen raskauden suhteen, mutta nyt Ascotin kuvat nähtyäni taidan sittenkin kallistua perheenlisäyksen puolelle. 🙂
       Hyvinhän se Sofiankin suhteen täällä aavisteltiin, joten eiköhän nyt olla yhtä varmalla pohjalla. 😀

       Tykkää

      • Se minua kyllä hiukan mietityttää, että olisiko tosiaan tällä kertaa voitu saada niin kuriin pahoinvointi, että päästäisiin 3kk asti ilman, että Kate joutuu mitään isompaa perumaan. Hienoahan se tietysti olisi, sillä kyllä sellainen pahoinvointi kuulostaa aivan järkyttävältä.

       Tykkää

 7. Itse olen myös tavattoman huono bongaamaan raskauksia ennakkoon, joten täytyy vain mennä jälkijunassa ja odottaa mahdollista virallista tietoa! En olisi yhtään kiinnittänyt asiaan huomiota jos en olisi tästä lukenut. Sofian puolestaan ajattelin heti olleen poissa kuninkaanlinnan avaamisesta kansallispäivänä nimenomaan raskausvaivojen takia, vaikka sitä ei missään sanottu. Olisipa Carl Philipillä ollut Alexander mukana!

  Nauti kesälomasta kaikin voimin! Minulla osui viikonlopulle töitä, joten en kerennyt seurata brittiparaatia, ja jotenkin ei viitsi enää kovin monen päivän päästä alkaa raportoida. Minusta blogin ei tarvitse olla se elämän tärkein juttu, vaikka rakas harrastus onkin, ja kieltäydyn tuntemasta huonoa omatuntoa siitä, jos en aina pysty joka pippaloita seuraamaan kunnolla 😀

  Tykkää

  • Ihmettelen edelleen, ettei Alexander ollut Carl Philipin mukana. Odotin ihan täysin, että ovet olisivat avanneet isä ja poika yhdessä. Mutta saattoihan siellä olla jotain pientä sairastumista tai vain huono aamu, yksivuotiaat on vähän sellaisia. 😀

   Jos jotain on näiden muutaman vuoden aikana huomannut, niin sen, että harrastus pysyy sitä kivampana, mitä vähemmän siihen liittää pakkoa. 🙂

   Tykkää

 8. Aivan ensimmäisenä pitää sanoa, että Catherinen mekon väri sopii hänelle aivan täydellisesti. Usein Catherine käyttää selkeitä ja vahvoja perusvärejä (pun, sin, vihr), jotka ovat välillä hieman sävystä riippuen liian voimakkaita hänelle, mutta nyt nähty murrettu pinkki sopii kuin nenä päähän. 🙂

  Ja Victoria on niin sädehtivä hieman rockimmassa asussaan. Helman muoto ja kengät eivät imartele, mutta muutoin nappivalinta.

  Maxima vaan on niin mahtava Maximana! ❤

  Tykkää

  • En tiedä, mikä näissä Katen Trooping-asuissa oikein mättää, kun en ole ensimmäistä lukuunottamatta tykännyt yhdestäkään oikein kunnolla. Tänäkin vuonna asun malli ja etenkin tuo vyörätö eivät toimi, mutta väri sopii kyllä Katelle kauniisti. Hänellä on niin tummat piirteet, että monien tummienkin värien kanssa pärjää, mutta usein nämä vaaleammatkin toimivat raikkaana kontrastina kivasti.

   Tykkää

   • Minä taas ihastuin tuohon asuun. Ehkä juuri värin vuoksi. Ja varmaan sekin tekee, Georgella ja Charlotella oli samaa sävyä.

    Pidin jopa Madeleinen asusta, kun en muistanut Nobeleita. Mutta ehkä tosiaan pitkät läpinäkyvät hihat on hänellä nähty.

    Tykkää

 9. Ainakin tämä väri oli monta kertaa parempi kuin asussa joka Katella oli Pipan häissä 😁 Victoria oli upea, Madden asu oli aika ” liikaa kaikkea” tyylinen..ylä ja alaosa eivät sopineet yhtään yhteen 😏

  Tykkää

  • Täytyy koittaa tsempata näiden kanssa! 😀

   Mikä sinusta puhuu vain kahden lapsen puolesta? Voimakasta pahoinvointi nyt varmasti ainakin, mutta ainakaan töihin ei tunnu olevan kiire. Ja jotenkin kun Middletonien ”täydellisessä” perheessä on kolme lasta, kaksi tuntuu vähän vähältä. Jotenkin olen siis aina odottanut kolmea lasta Cambridgen perheeseen.

   Tykkää

 10. Ehdottomasti samaa mieltä! Luulen että kolmas lapsi tulee vielä( jos luoja suo, toki..) aivan ihana asu Katella Ascotissa ( ja hiukset KIINNI 😍😍)mutta vyötärö hyvin samantyylinen tässä asussa kuin trooping the color: issa!

  Tykkää

  • Tämä on aina yhtä pelottavaa. Isosta asiasta ei liene kyse, mutta kaksi yötä jo sairaalassa tuossa iässä on aina riski. Pienetkin asiat voivat koitua kohtaloksi. Toivotaan, että prinssi tokenee ja pääsee vielä vaikka Ascotiinkin.

   Tykkää

  • Hyvä tämä lause: ”Last weekend, Kate wore an empire-waisted day dress to her sister Pippa’s wedding, which she attended with Prince George and Princess Charlotte.” Ihan kuin se hame nyt olisi voinut mitään piilottaa. 😀

   Tykkää

 11. Ja toinen jonka raskautta veikkaan , on Zara 😊 pyöristynyt huomattavasti. Mutta täysin ymmärrettävää jos haluavat salata asian mahdollisimman pitkään.

  Tykkää

  • Onko Zara sinusta pyöristynyt? Itse en ole huomannut, kun minusta hän ei Mian jälkeen ylipäätään ole pyrkinyt laihduttamaan nopeasti ja paljon. Mikä muuten sivuhuomautuksena ei ole mikään synti! Toki varmaan yrittävät kyllä ja pidetään peukut pystyssä, että tärppää.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.