Kuningas Haraldin ja kuningatar Sonjan yhteissynttärit isolla kuninkaallisjoukolla – ensimmäinen päivä

Oslossa juhlittiin eilen kuningas Haraldin ja kuningatar Sonjan yhteisiä 80-vuotispäiviä. Kuningas täytti vuosia jo alkuvuodesta ja kuningattaren vuoro on kesällä, mutta yhteiset juhlat päätettiin järjestään nyt keväällä. Kutsuun on vastannut myöntävästi kolmisenkymmentä eurooppalaista kuninkaallista, joista suurin osa osallistuu molempiin juhlapäiviin. Ensimmäisenä iltana pääsimme ihailemaan heitä kaikessa loistossaan juhlaillallisella!

(Ryhmäkuvan voi klikata suureksi)

Kuningas Haraldin ja kuningatar Sonjan syntymäpäivä, kuninkaalliset vieraat

© Thomas Brun – NTB scanpix

Päivän ensimmäinen virallinen osuus hoidettiin alta pois jo päivällä, kun maan viralliset edustajat eri yhteiskunnan aloilta kävivät linnassa onnittelemassa kuningasparia. Samalla luovutettiin luonnollisesti myös lahjoja ja kuningaspari vastaanotti Norjan kansanedustuslaitoksen eli suurkäräjien lahjan, joka oli upea suurikokoinen maalaus kuningas Olavista suurkäräjillä 1958.

Juhlallisuudet polkaistiin kuitenkin varsinaisesti käyntiin vasta illemmalla kuninkaanlinnan pihalla, jossa yleisölle oli järjestetty mm. kuoromusiikkia, sotilassoittokunnan esityksiä, sekä jäätelötarjoilua. Tunnin kestäneen ilonpidon jälkeen myös päivänsankarit saapuivat linnan parvekkeelle. Mukanaan kuningas Harald ja kuningatar Sonja toivat perheensä, sekä suuren joukon kuninkaallisia vieraita. Kansa kajautti kuningasparille iloisen onnittelulaulun ja perinteiseen norjalaiseen tapaan myös hieman tanssahdeltiin. Jopa kuninkaallisella parvekkeella. 😀

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
© Dagbladet via Youtube

Parvekkeelle illan juhlaan jo valmistautuneet kruunupäät saapuivat täydessä loistossaan eli frakeissa ja iltapuvuissa, kunniamerkein, arvokoruin ja tiaroin koristautuneina. Paikalla olivat jo kaikki tiistaina Norjaan saapuneet kuninkaalliset Ruotsista, Tanskasta, Alankomaista, Belgiasta, Luxemburgista, Monacosta ja Isosta-Britanniasta. Heidän seurassaan vilkuttelivat myös presidentti Niinistö ja rouva Haukio. Samalla parvekkeella Ruotsin nuoremman polven kanssa esiintynyt presidenttipari sai seurakseen myös Ruotsin ja Norjan kuningasperheiden kaukaisemman sukulaisen, Desiree Kogevinasin, jolta oli unohtunut kotiin takin lisäksi alusvaatteet, mutta harmillisesti mukaan oli kuitenkin muistunut otsapanta. Vielä harmillisempaa oli, että koska osalle Suomen presidenttipari on kovin vieras ja kulmakarvoja nostattavan vieraan henkilöllisyys kiinnosti monia, sekoitettiin hänen Twitterissä hetkellisesti Jenni Haukioon. Korjasin virhettä parhaani mukaan! 😀

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Kuningas Haraldin ja kuningatar Sonjan syntymäpäivä, kuninkaalliset vieraat

Screenshot NRK 9.5.2017

Vetäydyttyään parvekkeelta kuninkaallisjoukko suuntasi juhlaillalliselle ja onnittelemaan kuningasparia. Tiistain juhla oli luonteeltaan yksityinen, joten 183 hengen vierasjoukko koostui kuninkaallisten ja Suomen, sekä Islannin presidenttiparien lisäksi pääasiassa kuningasparin perheestä, suvuista ja ystävistä. Juhlasaliin kuninkaalliset vieraat saapuivat sen verran sekavassa järjestyksessä, että kyseessä ei tainnut olla minkäänlainen arvojärjestys, vaan pöytäseuralaiset oli jaettu ennemminkin niin, että kaikilla olisi hauskaa. Siksipä tämä tyylikatsauskin on nyt iloisessa sekamelskassa.

(Pahoittelen postauksen sekalaista ja paikoin heikkoa kuvamateriaalia. Luvallisia kuvia ei yksinkertaisesti tämän paremmin ole saatavilla missään. Suosittelen vilkaisemaan Daily Mailin ja Svensk Damtidningin artikkeleita, joissa on laadukkaampia kuvia.)

Aloitetaan päivänsankareista perheineen, vaikka he toki saapuivat viimeisenä saliin. Kuningatar Sonja oli tehnyt harvinaisen rohkean värivalinnan kirkkaan limevihreän iltapuvun kohdalla. Puvun seurana näimme arvattavasti kuningattaren arvokkaimman tiaran, keisarinnan Joséphinen smaragditiaran (lisää Norjan tiarakokoelmasta täällä ja täällä) ja siihen kuuluvat smaragdikorut. Lisäksi kuningatar ja kuningas kantoivat Norjan korkeimman ritarikunnan, eli Pyhän Olavin ritarikunnan kunniamerkkejä niiden punaisissa nauhoissa, sekä ritarikunnan tähteä vyötäröllään ja kuningatar vielä rintapielessään ns. perhekunniamerkkiä, eli miehensä kuvaa timanttikehyksessä. Kuningas Harald oli pukeutunut pukukoodin mukaisesti frakkiin.

Kruununprinsessa Mette-Marit oli pukeutunut jäykähköön valkoiseen iltapukuun, jonka hartiaosaa koristi kaunis keväinen kukkakuosi. Tiarakseen kruununprinsessa oli valinnut yllätyksen, kuten toivoimmekin, mutta kylläkin sieltä pienemmästä päästä. Nutturan tyveen oli aseteltu hiuskamman omaisesti Vifte-tiara, jota näemme harvoin ja silloinkin yleensä kaulakoruna. Prinsessa Märtha Louise oli valinnut iltapuvun norjalaiselta Cecilie Melliltä ja sen seuraksi oman 18-vuotislahjatiaransa. Prinsessa Astrid puolestaan kantoi turkoositiaraansa ja siihen kuuluvia koruja, sekä kolmen perhekunniamerkin riviä – kuvia veljestään, isästään ja isoisästään. Nuoremmat prinsessat saapuivat saliin Ruotsin kuningas Kaarle Kustaan ja Belgian kuningas Philippen käsipuolessa ja prinsessa Astridin tapaan kaikki kantoivat Pyhän Olavin kunniamerkkiä. Kreikan kuninkaalliset eivät sattuneesta syystä paljon valtiovieraile, joten prinssi Nikolaos kantaa Kreikan korkeimman ritarikunnan, eli Order of the Redeemer -ritarikunnan kunniamerkkiä vaaleansinivalkoisessa nauhassa.

 

 

 

 

Tanskan kuningatar Margareeta saapui saliin kummipoikansa kruununprinssi Haakonin käsipuolessa ja oli pukeutunut ihastuttavaan sinivihreään iltapukuun, jonka näimme ensimmäistä kertaa taannoisella Belgian kuningasparin valtiovierailulla Tanskaan. Odotin kuningattarelta Pearl Poiré -tiaraa, mutta monikäyttöinen Floral Aigrette -timanttitiarakaan ei ollut suuri yllätys. Kuningatten perhekunniamerkissä on hänen isänsä kuva ja sen vieressä roikkuu Dannebrog-ritarikunnan kunniamerkki. Ruotsin kuningatar Silvia luotti niin ikään kierrätyspukuun, mikä tuntui hieman vähemmän viralliselle perhejuhlalle sopivasti olevankin illan teema, pukeutuen maaliskuussa kuninkaanlinnan illallisella nähtyyn siniseen pitsipukuun.Jalokiviksi olivat odotetusti (ja toivotusti) valikoituneet Leuchtenbergin safiiritiara ja sen korvakorut, sekä rintakoru.

 

 

 

 

Kierrätykseen luotti myös Luxemburgin suurherttuatar Maria Teresa, jonka iltaeleganssiin kuului lattiaan saakka ulottuva vaaleanpunainen Yves Saint Laurent Haute Couture -juhlatakki. Takki on nähty aiemminkin Norjassa, nimittäin kruununprinssiparin häissä kuusitoista vuotta sitten! Alankomaiden prinsessa Beatrixin puku taas on juhlistanut jo ainakin kuningatar Margareetan ja kuningas Kaarle Kustaan syntymäpäiviä ja onkin yksi ex-kuningattaren tunnistettavimmista asuista. Tiaraksi prinsessa oli valinnut Württembergin helmitiaran ja suurherttuatar puolestaan miehensä suurherttua Henrin belgialaissyntyisen äidin, suurherttuatar Joséphine-Charlotten häälahjaksi aikanaan saaman timanttitiaran.

 

 

 

 

Kreikan kuningatar Anne Marie edusti tänään kahden poikansa ja näiden miniöiden kanssa, sillä kuningas Konstantin ilmeisesti terveyssyistä johtuen ei osallistu juhlallisuuksiin. En suoralta kädeltä muista, olemmeko nähneet kuningattaren puvun aiemmin, mutta se on niin tyypillinen Anne Marie -puku, että voi hyvinkin olla. Kuningatar Anne-Marien tummansininen iltapuku nähtiin aiemmin kuningatar Margareetan vallassaolon 25-vuotsijuhlissa. Tähän tilaisuuteen sitä oli muokattu vaihtamalla rusetti tuollaiseen kauheaan kukkaseen. Kauniin siniseen pukuun sopivat kuitenkin loistavasti kuningattaren rubiinikorut ja -tiara. Yhtä matkaa kuningattaren kanssa saliin saapui yksi illan hieman yllättävämmistä vieraista. En odottanut Alankomaiden prinsessa Mabelia juhlaan, mutta koska kuningas Harald oli prinsessan edesmenneen aviomiehen, prinssi Frison, kummisetä, oli mukavaa nähdä nykyään harvemmin julkisuudessa esiintyvä prinsessa paikalla. Hän kierrätti juhlassa aiemmin kuningas Willem-Alexanderin virkaanastujaisten iltajuhlassa nähdyn Viktor & Rolf -puvun ja sen seurana Alankomaiden kuningashuoneen laajasta korukokoelma helminappitiaran. Ilman puolisoaan edusti myös Alankomaiden prinssi Costantijn, jonka vaimo prinsessa Laurentien oli estynyt työkiireiden vuoksi. Prinssin käsipuolessa saliin saapui Luxemburgin perintösuuherttuatar Stephanie, joka oli yhdistänyt hopeansävyiseen iltapukuunsa timantti- ja safiirikoruja mm. Suurherttuatar Marie-Adélaïden tiaran muodossa.

 

 

 

 

Kuningattaret Maxima ja Mathilde luottivat niin ikään jo kertaalleen nähtyihin iltapukuihin. Kuningatar Maximan kauniisti kirjailtu puku Jan Taminiaulta nähtiin ensimmäisen kerran parlementin avajaisissa 2015. Tälläkin kertaa se toimi upeasti, mutta tiaravalinta oli minusta hieman kyseenalainen. Kokoa ja karaattimäärää ei luonnollisesti voi kritisoida, mutta tiaran safiirit loistivat kyllä niin sinisinä, että puvun murretummat sävyt eivät ainakaan kuvissa oikein pysy perässä. Kuningatar Mathilde puolestaan oli valinnut ylleen aiemmin nähdyn Armanin iltapuvun ja täytyy sanoa, että tämä malli todella imartelee kuningatarta. Hiuksilla kimalteli pienikokoinen Wolfers-timanttitiara, joka on kuningatar Fabiolan perua.

 

 

 

 

Kruununprinsessa Victoria ja Mary ovat aina odotettuja vieraita ja etenkin heidän asujaan odotetaan mielenkiinnolla. Kumpikaan ei tälläkään kertaa pettänyt, mutta ehkä aivan viimeinen silaus jäi kuitenkin puuttumaan. Kruununprinsessa Victoria esitteli uudelleen seitsemän vuotta vanhan sinisävyisen iltapuvun, jonka olemme nähneet myös virallisessa muotokuvassa. Päässään kruununprinsessa kantoi nykyään hiukan harvemmin esiintyvää, mutta aina yhtä kaunista Baden Fringe -tiaraa ja korvissaan viimevuosina prinsessojen keskuudessa suosioon nousseita epolettikorvakoruja. Kruununprinsessa Mary puolestaan oli yksi harvoja uudessa iltapuvussa. Max Maran metallisävyisen puvun erikoinen leikkaus, joka katkaisee sen reiden kohdalta, tuntui herättävän aika paljon keskustelua. Tiarana näimme jälleen kruununprinsessan uuden timanttitiaran. Kruununprinsessojen seuralaisina näimme Luxemburgin perintösuurherttua Guillaumen ja jälleen kerran yksin saapuneen Monacon ruhtinas Albertin.

 

 

 

 

Prinsessa Sofian raskaus on edennyt jo sen verran, että maha alkaa hiukan näkyä ja siksipä prinsessa olikin luottanut Nobeleissa 2015 debytoineeseen Oscar de la Renta -iltapukuun, joka silloinkin piilotti vauvan sisäänsä. Tiarayllätykset saivat jatkoa, kun prinsessa oli tällä kertaa kaivanut holvista kuusinappisen tiaran. Vielä positiivisempi yllätys oli kampaus, sillä tällä kertaa ei näkynyt vilaustakaan keskijakauksesta, eikä roikkuvista kutreista. Kreikan prinsessa Tatianan hiuksilla taas kimalsi kuningatar Anne Marien vanhemmiltaan 18-vuotislahjaksi saama antiikkitiara. Aina yhtä upea prinsessa häikäisi myös iltapukuvalinnallaan. Kruununprinssi Pavlosin käsipuolessa saapui rouva Haukio, joka luotti monien muiden vieraiden tapaan vanhaan iltapukuun. Sinivihreä iltapuku on tuttu ainakin Ruotsin kuningasparin valtiovierailulta.

 

 

 

 

Prinsessa Tatianan kanssa henkilökohtaisen suosikkikolmikkoni täydensivät Wessexin kreivitär Sophie ja Kreikan kruununprinsessa Marie-Chantal. Kukkakuvioinen Valentino on rohkea, mutta toimiva valinta ja fringetiara toimii tietenkin aina. Kreivitär Sophie puolestaan oli astunut ulos mukavuusalueeltaan valitsemalla A-linjaisen ja vyötäröltä tyköistuvan iltapuvun Suzannahilta ja millä menestyksellä! Aivan upea kokonaisuus, jonka luonnollisesti kruunasi kreivittären akvamariinitiara, jonka keskuskivi on juuri täydellistä vihreän sävyä tälle puvulle.

 

 

 

 

Suuri juhlasali oli koristeltu kauniisti valkoisin kevätkukin, kuten kieloin ja valkovuokoin. Hovin oma keittiöhenkilökunta valmisti illallisen keittiömestari Nikolai Lundgaardin johdolla. Illan menu oli keväisen raikas ja siinä maistui selvästi norjalainen luonto. Alkupalaksi tarjoiltiin kuningasrapua ja lohitartaria, grillattua kurkkua, osterimajoneesia, sekä retiisejä ja mätiä. Pääruokana oli vasikanfileetä herne- ja nauristortun kera, valkoista ja vihreää parsaa, villiparsaa, sekä punajuurikiekkoja ja kuusenkerkkälientä. Jälkiruokaksi vieraat pääsivät nauttimaan limellä ja käenkaalilla maustettua moussea, sekä sitruuna-inkiväärimarmeladia.

Kuningas Haraldin ja kuningatar Sonjan syntymäpäivä, kuninkaalliset vieraat

Screenshot NRK 9.5.2017

Illallisen aluksi ja aikana kuultiin useampia puheita. Kuningas Harald aloitti toivottamalla vieraat tervetulleiksi (koko puheen voi lukea täältä englanniksi) ja ihmettelemällä, mitä tekemistä kahdeksallakymmenellä on hänen itsensä tai varsinkaan kuningatar Sonjan kanssa lainaten kirjailija Terry Pratchettia – ”Inside every old person is a young person wondering what happened.” Kuninkaan puheen varsinainen teema oli kuitenkin kiitollisuus – kiitollisuus puolisosta, perheestä, ystävistä, terveydestä ja elämäntehtävästä maan ja kansan palveluksessa.

I look at the number 80, and I cannot really understand that it has got anything to do with me. At least nothing to do with the Queen – who is incredibly fit! I have had a hard time catching up with her for a long time already!

© Kongehuset via Youtube

Seuraavan puheen piti Tanskan kuningatar Margareeta, mutta koska kuningatar totesi sanovansa asioita, jotka on parasta sanoa omalla äidinkielellä, selvästi henkilökohtainen ja hauskakin puhe jäi minulta pääasiassa ymmärtämättä. Kuningatar kyllä totesi, että norjalaiset ymmärtävät tanskaa hyvin, kunhan sitä lausutaan selkeästi, eikä puhuta liian nopeasti, mutta selvästikään tämä ei koske suomalaista kouluruotsia!

Illan persoonallisimman puheen pitivät kruununprinssi Haakon ja prinsessa Märtha Louise. Puhe sisälsi pääasiassa lapsuusmuistoja ja ajatuksia vanhemmista – tällä kertaa molemmista, sillä sisarusten mukaan viisi vuotta sitten he eivät tajunneet, että kuningatar Sonjan syntymäpäivänä järjestetyt juhlat olivat oikeasti yhteissynttärit ja puhekin oli siten ollut vähän yksipuolinen. Puheen voi lukea norjaksi täältä. Jossakin vaiheessa kruununprinssi Haakon myös poistui juhlasta ja palasi saliin ilman partaa! Hieman epäselväksi jäi, mihin tämä operaatio perustui, mutta ehkä sekin oli lahja vanhemmille. Henkilökohtaisesti tietenkin parrattomuutta suren.

Vi må nok innse at vi dessverre ikke helt har klart å leve opp til ambisjonsnivået deres på våre vegne på sportsfeltet. I seiling kom jeg lengst og kan skilte med å synke i NM. Ingen av oss kan briljere verken på jakt eller fiske. Men der hvor dere feilet mest spektakulært i å dyktiggjøre oss, er nok i orientering. Vi begge har en stedsans som en middels brunost. Heldigvis reddet Martha oss med å vinne NM i sprangridning.

© Kongehuset via Youtube

Lahjoista puhui myös kuningatar Sonja, joka kertoi saaneensa kuninkaalta lahjaksi vanhan tallin, jonne hän voi kesällä perustaa oman taidegalleria. Kuningatar taas oli hankkinut kuninkaalle oman pienen rakennuksen, ruoka-aitan, jonne kuningas voi säilöä metsästys- ja kalastussaaliinsa mökillä Sikkilsdalenissa. Kuninkaan tapaan myös kuningattaren puheen kantava teema oli kiitollisuus. Miehensä, lastensa ja heidän puolisoidensa lisäksi kuningatar Sonja kiitti erityisesti kuningatar Margareetaa tämän ystävyydestä. Kuningattaren puheen, jossa hän muuten viittasi lyhyesti myös eläköitymiseen, voi lukea englanniksi täältä.

When we where in South Africa in February, the two of us suddenly found ourselves in quite a rare situation: We were sitting quietly next to each other – for the second day! – reading our books. Then Harald turned to me and said slowly: “Sonja, this is the closest we’ll ever get to retirement.”

Juhlat jatkuvat tänään keskiviikkona ensin lounasristeilyllä Norge-aluksella, johon vieraat nousivat kello 12 Suomen aikaa. Illalla on vuorossa hallituksen tarjoama juhlaillallinen Oslon oopperatalossa, jonne vieraat matkaavat autoletkassa linnalta. Livelähetykset alkavat kello 18.20 Suomen aikaa.

Eiliset ohjelmat voi katsoa uudelleen NRK:n nettisivulla: Juhla linnan pihalla ja kuninkaalliset parvekkeella, vieraiden saapuminen ja illallinen.

Koosteen juhlien jälkimmäisestä päivästä löydätte täältä!


Vaate- ja jalokivitiedoista kiitokset kuuluvat tavalliseen tapaan The Court Jeweller -blogille, Order of Splendor -blogille, sekä Twitterin asiantuntijoille @HeavenQRF, @ufonomore, @TheRoyalsAndI, @SydneyLux ja @AnnieElizabethN.

Mainokset

28 kommenttia artikkelissa “Kuningas Haraldin ja kuningatar Sonjan yhteissynttärit isolla kuninkaallisjoukolla – ensimmäinen päivä

 1. Victoria on aina upea ja niin tällakin kertaa sininen iltapuku timanttien kera nousi suosikikseni. Hollantilaisten iltapuvut eivät lukeudu suosikkeihini, mutta kreikkalaiset loistivat! Jenni Haukiokaan ei tällä kertaa säväyttänyt. Hän on aina siisti, mutta sortuu liikaan tätimäisyyteen, vaikka ymmärrettävää että presidenttiparin ikäeroa ei haluta korostaa.

  Minusta on mukavaa, että asuja kierrätetään. En tiedä, kiinnitetäänkö siihen vain enemmän huomioita vai tehdäänkö sitä todella enemmän nykyisin, mutta hulluahan se olisi ostaa tuhansien eurojen puku yhtä kertaa varten.

  Tykkää

  • Jennin tyyli on tosiaan konservatiivinen ja aika varovainen, vaikka kaunis vartalo kyllä antaisi myöten hiukan näyttävämpääkin tyyliä. Toisaalta, kuten ollaan täällä blogissakin muistaakseni keskusteltu, tykkään kyllä, että presidentin puoliso ei lähde kilpailemaan kuninkaallisten kanssa glitterissä. Arvokasta ja mukavan demokraattista ja tasavaltalaista näin. 😉

   Kierrättäminen on aivan loistava juttu ja selvästi tälläinen perhejuhla on sille erikoisen hyvä ympäristö. Varmasti kaikki laittoivat silti asuissa parastaan ja tulivat juhlavina. Arviolta varmaan puolet kierrättivät vanhaa pukua tässä tilaisuudessa. Sanoisin, että kyllä ennenkin tätä tehtiin, nyt vaan se on jotenkin noussut keskusteluun ja ehkä tällä hetkellä yleisesti arvot ovat sellaiset, että kerskakulutusta kritisoidaan ja toisaalta tällaista (suhteellista) säästäväisyyttä sitten kehutaan.

   Tykkää

 2. Niin monta asua ja tiaraa, että en tiedä pystyykö kaikkia edes kommentoimaan! Victoria, Maxima ja Tatiana upeita niinkuin aina, Marthä Louisella oli mielestäni erittäin upea iltapuku, samoin kuin Wessexin kreivitär Sophiella. Myös Kuningatar Silvian sininen iltapuku sopii hänelle todella hyvin.
  Ihanaa, että Sofialla on taas uusi tiara käytössä. Kuusinappinen sopii kyllä Sofialle myös todella hyvin, ja ehdottomat plussat kauniista kampauksesta. Ja tuo Nobeleissa nähty musta iltapuku kun kyllä myös upea.

  Mitähän muuta… Jotenkin ei yhtään sellaista wau-henkäystä nyt näistä tainnut tulla, suurin osa kyllä todella kauniita pukuja ja onnistumisia, mutta ei mitään niin ihanaa, että pitäisi ihan ihastella. Ruotsin prinsessa Sofian tiaravalinnat tuntuvat olevan se, mikä eniten itseäni näissä nykyään kiinnostaa 😀 Ja kiva että Norjan kuningasparin lapsenlapsetkin oli otettu mukaan parvekkeelle ja ryhmäkuvaan. Tosin Mariusta ei näkynyt, joka on mielestäni hieman yllättävää.

  Tykkää

  • Me aina kritisoidaan Sofian hiuksia, mutta hän on kyllä saanut ihan kivasti toimimaan useamman vähän hankalan tiaran holvista. Oikeastaan sekä molemmat nappitiarat, ametistitiara, kuin se pieni terästiarakin ovat sopineet Sofialle, vaikka kampauksissa on ollut toivomisen varaa. Lupaa hyvää tulevaisuutta ajatellen!

   Mulle Sophie oli todella vau, koska tyyli oli hänelle jotenkin niin poikkeuksellinen ja osui suoraan maaliin. Toivottavasti tätä nähdään lisää! Ja kyllä Tatianakin, hän kantaakin itsensä niin upeasti.

   Mariusta ei tosiaan näkynyt, joten ilmeisesti se tämänvuotinen päätös jättäytyä pois julkisuudesta on sitten aika totaalinen. Ajattelin, että koskisi ennemmin kansallispäivää jne. mutta näköjään myös tällaista henkilökohtaista juhlaa. Tai sitten ei vaan päässyt tulemaan opiskelukiireiden takia.

   Tykkää

 3. Kunniamerkeistä sen verran, että jännää ettei prinssi Daniel ole vielä ehtinyt saada Norjalta kunniamerkkiä. Sen ymmärrän, ettei Sofialla vielä ole kun ollut prinsessana vasta vähän aikaa, mutta luulisi, että Daniel olisi jo ehtinyt vierailla Norjassa niin, että olisi kunniamerkin saanut.

  Tykkää

  • Kävin tarkistamassa ja edelliset valtiovierailut Ruotsin ja Norjan välillä on tehty 1990-luvun ensimmäisellä puoliskolla. Ilmeisesti ei sitten ole ollut muitakaan virallisempia vierailuja tässä välissä tai ainakaan vuoden 2005 jälkeen, jolloin Madeleine ja Carl Philip ovat saaneet omansa. Tosin eipä ole valtiovieraluja Tanskankaan kanssa Maryn aikana, joten jollakin muulla vierailulla on sekin kunniamerkki täytynyt antaa ja samoin Marie on saanut omansa 2014, en vaan yhtään muista, mikä tilaisuus olisi voinut olla kyseessä.

   Tykkää

 4. Nyt on niin paljon pukuja, etten voi kun todeta, että ehdottomasti parhaat olivat Sophie, Marie-Chantal ja Tatiana! Yllätyin myös siitä kuinka nopeasti Sofia on saanut käyttöönsä uusia tiaroja!

  Haakonilta lähti parta, mutta tuli samalla 10 vuotta lisää. Mutta onneksi Pavlos vain paranee vanhetessaan. 😉

  Tykkää

  • Hauska, kun joidenkin mielestä parrattomuus nuorentaa Haakonia! Itse en pysty arvioimaan, koska olen vaan niiiiiiin pettynyt parrattomuuteen. 😀 Pavlos onneksi kompensoi ja Felipekin on ymmärtänyt olla ajamatta omaansa pois jo jonkin aikaa.

   Tykkää

 5. Kuningattarista Margareeta ja Silvia onnistuivat, samoin Ruotsin prinsessat ja Brittien Sophie. Ihanaa nähdä Sofialla kerrankin onnistunut tiarakampaus!! Heti tuli kokonaisuudesta 10 kertaa parempi. Tuontyylisessä kampauksessa voisi häätiarakin toimia.

  Ja apua tuo Haakon, ihan kuin eri ihminen ilman partaa, eikä kyllä parempaan päin minunkaan mielestä 😀

  Tykkää

  • Haakon siirtyi jotenkin suoraan jonnekin 90-luvulle. En tykkää yhtään!! Haakon on kuitenkin prinsseistä yksi ehdottomasti komeimmista ja olen tykännyt just tuosta parran tuomasta vähän rennommasta lookista. (Mietin muuten, ketkä kuninkaallisista miehistä on muuten mun makuun, niin listalla on myös Harry ja Felipe ja Frederik parralla… Danielkin kyllä, mut enempi sympaattisuuden takia. Paranisikohan Danielkin parralla?! :D)

   Sofian kampaus voisi olla häätiarallekin parempi ja tämä nappitiara nyt ainakin toimi. Mutta Victorialla on taas päältä liian litteä! Erityisesti korostuu fringen kanssa.

   Tykkää

   • Kyllä parta tuntuu sopivan useimmille kuninkaallisille herroille, tosin Chris O’Neill näyttää paremmalle ilman 😀 kyllä voisi Danielkin kokeilla!

    Millähän toi Victoria saataisiin vaihtamaan kampausta? Ehkä kun sitä tarpeeks kauan täällä toivotaan niin toive käy toteen kuten Sofiankin kanssa 😀

    Pitää vielä kommentoida tuota ryhmäkuvaa, että hauska miten nuo lapset on kans mukana ja vieläpä etualalla 🙂 Korostaa semmoista kivaa perhejuhla-fiilistä.

    Tykkää

    • Victoria taitaa olla menetetty tapaus. 😀 Mua ei haittaa arkilook nutturoineen, koska Victoria on muutenkin selvästi enemmän työ-, kuin ulkonäköorientoitunut edustamisessaan. Mutta iltapukujen kanssa toivoisin vaihtelua. Ja kun Ruotsissakin on perinnettä niin upeista kampauksista, on sääli, jos mennään aina samankaltaisella.

     Aletaan toivoa Danielille partaa, jos vaikka innostuisi! Muistelen, että Chrisin parta oli aina epäsiisti. Jos sen pitää kuosissa, voisi mennä Chrisilläkin. Harrykin voisi tosin joskus siistiä omaansa (ja samalla hiuksiaan…). Felipen on tosi tyylikäs, kun joukossa on harmaatakin.

     Lasten mukanaolo tosiaan korostaa tuota perhejuhlan tunnelmaa. Ehkä he ovat siinä pikkuisen päälleliimatun näköisesti (peittävät pukuja!!), mutta kiva, että ovat mukana. 🙂 Hauska kolmikko muuten nuo Märthä Lousien tyttäret, eivät liiemin muistuta toisiaan.

     Tykkää

 6. Olin kirjoittamassa hienoa kommenttia ja onnistuin säheltämään pois sen. En ole kovin tarkasti tutkinut kuvia ja eilen en päässyt katsomaan lähetystä.

  Tykkäsin Maryn puvusta, siinä oli sopivasti kasarityyliä ja metallin hohtoinen puku käy hänelle todella hyvin.

  Mikä parasta, Sofian hiukset oli vihdoin hyvin, eikä ollut sitä keskijakausta tai aukinaisia hiuksia.

  Victorian kokonaisuus oli hieno yhtä lukuunottamatta. Tiara ja korvakorut oli eriparia.

  Minusta Jenni Haukio onnistui hyvin. Ei liian prameilevaa. ” Uusi” väri hänen puvussaan. En ymmärrä tätä, että heidän täytyisi jotenkin peitellä ikäeroa. Olen suunnilleen Jennin ikäinen ja minusta hän pukeutuu yleensä hyvin. Ainut mistä en pidä on 3/4 -hihat ja toivottavasti ne on jäänyt historiaan jo.

  Tykkää

  • Voi ei, se on sitten sietämätöntä, kun noin käy. :/

   Minuakin häiritsi Victorian tiara/korvakorut -yhdistelmä. Eivät sopineet yhteen ja kun vielä kampauskin oli aika lättänä, näyttivät korvikset jotenkin tosi massiivisilta.

   Luulen, ettei monikaan ajattele, että Niinistön ja Haukion ikäeroa pitäisi peitellä, mutta voi olla, että he itse (tai pr-väki) eivät halua siihen hurjasti kiinnittää huomiota. Tosin myös Jennin persoona vaikuttaa aika rauhalliselta ja jotenkin ehkä hiukan sulkeutuneeltakin, joten ei hän varmaan joudu itseään varsinaisesti rajoittamaan tässä roolissa.

   Tykkää

 7. Minulta pääsi spontaani riemunkiljahdus kun näin kuvan prinsessa Sofiasta! Jälleen hänelle uusi tiara (jes!), todella kaunis nutturakampaus (jesjes!) eikä tiukkaa keskijakausta (hurraa!). Todella kaunis kokonaisuus ja mielestäni yksi parhaista kuusinappisen tiaran esiintymisistä. Prinsessa Christina on saanut sen myös toimimaan oikein hyvin lyhyellä ja pöyheällä kampauksellaan, mutta muuten en ole kuusinappisesta ollut mitenkään innostunut. Kuten Veera tuossa jo mainitsikin, Sofian tiaravalinnat ovat tällä hetkellä se mikä näissä tapahtumisessa jännittää ja kiinnostaa eniten. 🙂 Hienoa, että hän on päässyt toden teolla kokeilemaan eri vaihtoehtoja Ruotsin holveista.

  Iloisimmat yllätykset: Prinsessa Sofian tiara ja kampaus, kreivitär Sophien asu.

  Suurin pettymys: Haakonin parran lähtö.

  Tykkää

   • Mä tykkään Frederikistäkin parralla! 😀 Oikeastaan melkein kaikille on sopinut parta, jotka nyt tulee mieleen, mutta kaikilla se ei kyllä ole yhtä välttämätön, kuin Haakonilla, Harryllä, Felipellä ja Carl Philipillä.

    Tykkää

    • Kieltämättä oma ukkokultakin on komeampi parralla kuin ilman. 😊 Kyllähän se useimpia pukee, kuninkaallisiakin. Harrylle sopii molemmat, mielenkiintoista olisi nähdä miltä William näyttää parran kanssa.

     Tykkää

  • Christina on ollut tähän asti ykkönen kuusinappisen kanssa, mutta Sofiasta saattaa kyllä tulla kilpailija. Hiukan tuo asettelu ja Sofian kadehdittavan suora ryhti tekivät jo takakenoisen fiiliksen, mutta tosiaan kauniin kampauksen kanssa toimi hyvin. Ja olen muuten ollut yllättynyt, miten hyvin tämä ja ametistitiara sopivat Sofialle, vaikka hänellä on aika kapeat kasvot ja sirot piirteet.

   Tykkää

 8. Tiaroita! Jee! Minusta hyviä onnistumisia oli monella ja pohjanoteerauksia ei juurikaan ollut, pl. kultaiseen otsapantaan ja oranssiin mekkoon pukeutunut nainen. Mikä moka! Victorian puku näytti ”hihojensa” vuoksi päällä roikkuvalta, mutta muiden daamien mekot olivat varsin onnistuneita. Maxima (koska safiiritiara) ja Tatiana olivat mielestäni illan onnistuneimmat! 🙂

  Olen positiivisesti yllättynyt kuusinappisen tiaran sopimisesta noin hyvin Sofialle, ehkä vielä nelinappisenkin suhteen voimme jonkun onnistuneen kokonaisuuden tulevaisuudessa nähdä. Marie-Chantalin mekko oli mielenkiintoinen, tiaraksi olisin kyllä toivonut sitä holvin kätköissä makaavaa valtavaa tiaraa (minkä nimeä en nyt juuri muista). Toivottavasti saisimme vielä sen jossakin juhlissa nähdä.

  Jenni Haukio oli varsin hyvin onnistunut. Jatkossa toivoisin kyllä näkeväni mekon helmat hieman sileämpinä, nyt oli aika rypyillä (ehkä osin kankaastakin johtuen?)

  Tykkää

  • Victorian mekossa aiemmin nuo olkaimet/hihat olivat lyhyemmät ja siten vähän ryhdikkäämmät, mutta nyt tosiaan roikkuivat turhan löysinä. Mutta on siinäkin tosi kaunis väri!

   Sen jälkeen, kun näin Marie-Chantalilla sen kuningatar Sophien timanttitiaran, se on ollut vakiotoiveeni! Sääli, ettei taida olla mikään ”arkitiara” ja muuten Marie-Chantalilla tiaratilaisuuksia niin vähän sitten onkin, että harvinaista herkkua taitaa olla jatkossakin.

   Ilmeisesti rypyt tosiaan kuuluu Haukion mekon kankaaseen, näytti aika samalta Helsingissä, kun Silvia ja Kaarle Kustaa olivat valtiovierailulla.

   null

   Tykkää

 9. Tiaroita ja pukujen loistetta, ihanaa! En voi lakata ihmettelemästä miten majesteetilliselta kuningatar Maxima onnistuu aina näyttämään. Tiara on toki hulppea, puku hieman vaatimattomampi, mutta hän näyttää niin kuningattarelta kuin kuningatar vaan voi näyttää. En tiedä olisikohan kaikista edes kantamaan noin näyttävää tiaraa. (Mistä tulikin mieleeni, että miltähän Stephanie näyttäisi Luxemburgin empire-tiarassa? Eiköhän sekin päivä vielä tule, jolloin hän kyseistä tiaraa kantaa.)

  Heh, tämä Desiree Kogevinas oli kyllä melkoinen ilmestys. Toisaalta olisi kyllä ihan piristävää, jos Jenni Haukiokin joku kerta vetäisi ihan yhtä lailla överiksi 😀 Tosin yhtään ei tarvinnut Haukion tyyliä jälleenkään hävetä, hän on tasavaltalaisittain vaatimattoman tyylikäs.

  Tykkää

  • Maxima on kyllä ihan syntynyt tuohon hommaan. Pesee monta vanhempaa kuningatarta mennen tullen. Nuoremmista vain Maryssä on samaa ylväyttä, mutta hänelläkin se on enemmän vain tyylikkyyttä ja tervettä omanarvontuntoa, kuin Maximan majesteettisuutta. Luxemburgin empire-tiara on kyllä niin tolkuton ilmestys, että todella on mielenkiintoista nähdä se Stephaniella. Ja siitä tuli mieleeni, että Braganza tulee varmaan olemaan Victorialla upea!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s