Kuningas Haraldin ja kuningatar Sonjan 80-vuotisjuhlallisuudet tiistaina ja keskiviikkona

Vuoden luultavasti suurin kuninkaalliskokoontuminen alkaa tänään, kun Euroopan kuninkaalliset saapuvat joukolla Osloon juhlimaan kuningas Haraldin ja kuningatar Sonjan yhteisiä syntymäpäiviä. Huhu kuudestakymmenestä kuninkaallisesta vieraasta ei pitänyt paikkaansa kuten arvelimmekin, mutta on heitä tulossa sentään kunnioitettavat kolmekymmentäyksi. Virallisen listan mukaan vierasjoukko näyttää aika tyypilliseltä, eikä siellä ole kovin suuria yllätyksiä. Naapurimaista luonnollisesti on suurin edustus ja viisi vierasta saapuu myös hieman yllättävästi Alankomaista. Britanniaa edustaa vain kreivitär Sophie, mikä on aika vähän ottaen huomioon Norjan ja Ison-Britannian kuningasperheiden läheiset välit ja samoin Monacosta olisin toivonut näkeväni myös ruhtinatar Charlenen, enkä jälleen kerran ruhtinas Albertia yksin.

Norja: Kuningas Harald ja kuningatar Sonja, kruununprinssi Haakon ja kruununprinsessa Mette-Marit, prinsessa Märtha Louise, prinsessa Astrid

Ruotsi: Kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia, kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel, prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia

Tanska: Kuningatar Margareeta, kruununprinssi Frederik ja kruununprinsessa Mary, prinssi Joachim ja prinsessa Marie (prinssipari vain ke)

Iso-Britannia: Wessexin kreivitär Sophie

Alankomaat: Kuningas Willem-Alexander ja kuningatar Maxima, prinsessa Beatrix, prinssi Constantijn (vain ti), prinsessa Mabel

Belgia: Kuningas Philippe ja kuningatar Mathilde

Espanja: Kuningas Juan Carlos ja kuningatar Sofia (vain ke)

Monaco: Ruhtinas Albert

Luxemburg: Suurherttua Henri ja suurherttuatar Maria Teresa, perintösuurherttua Guillaume ja perintösuurherttuatar Stephanie

Kreikka: Kuningatar Anne Marie, kruununprinssi Pavlos ja kruununprinsessa Marie-Chantal, prinssi Nikolaos ja prinsessa Tatiana

Suomi: Presidentti Niinistö ja Jenni Haukio

Juhlat alkavat tänään 18.30 Suomen aikaa, jolloin kuninkaanlinnan pihalla on luvassa ohjelmaa yleisölle. Jäätelötarjoilun lisäksi oslolaiset pääsevät nauttimaan mm. musiikista ja sotilasesityksistä. Illan päättää juhlaillallinen, jonka pukukoodi on white tie eli näemme vieraat frakeissa, kunnimerkeissä ja tiaroissa(!). Kello 19.30 kuningaspari ja iso osa kuninkaallista vieraista saapuu linnan parvekkeelle ja yleisö pääsee laulamaan päivänsankareille onnittelulaulun. Loput vieraat saapuvat linnaan kello 20.00 ja 20.15 välillä.

Keskiviikkona juhlat jatkuvat risteilyllä hovin Norge-aluksella, jolle kuningaspari ja vieraat saapuvat kello 12. Illalla on vuorossa toinen juhla, kun Norjan hallitus järjestää Oslon oopperatalossa virallisena lahjanaan juhlaillallisen. Tällä kertaa pukukoodi on black tie eli odotettavissa on smokkeja ja iltapukuja, mutta ei suurimpia jalokiviä. Kuninkaalliset vieraat saapuvat oopperatalolle autosaattueena linnalta. Illan päättää suuri ilotulitus kello 23.30.

Norjan yleisradioyhtiö NRK televisioi suuren osan juhlallisuuksista. Livelähetykset alkavat molempina päivinä noin puoli seitsemän aikaan ja ainakin osin voimme seurata niitä myös Suomesta käsin. Tiistaina tv-yleisö pääsee näkemään linnanpihalla järjestettävän ohjelman, vieraiden saapumisen ja kuningasparin vastaanottamassa heitä, siirtymisen kulkueena juhlasaliin, sekä puheet. Keskiviikkona NRK esittää vieraiden saapumisen oopperataloon, sekä myöhemmin parhaita paloja illalliselta ja taannehtivasti pätkiä aamupäivän risteilyn alkamisesta.

Norjan ulkopuolella yleisö voi NRK:n mukaan seurata suoraa livelähetystä nettisivulla alkaen kello 18.20 Suomen aikaa. Yle ei  valitettavasti esitä mitään tällä kertaa.

Normaalista poiketen myös Norjan TV2:n lähetystä voi seurata ulkomailta. Suora lähetys löytyy täältä ja ilmeisesti juhliin siirrytään kello 18.30. Lisäksi MTV Viihde tarjoaa livekuvaa kello 19.20 alkaen, eli juuri ennen kuninkaallisten saapumista.

KESKIVIIKON livelähetykset ovat jo alkaneet TV2:lla ja NRK:lla. Kuninkaallisia näemme ilmeisesti alkaen kello 19.15 Suomen aikaa. HUOM! Kuninkaallisia siis jo kello 19.15 aiemmasta tiedosta poiketen!

En vielä tiedä, miten pystyn itse seuraamaan lähetyksiä livenä, mutta ainakin osaa katson varmasti. Tervetuloa siis jälleen livekommentoimaan tänne Hovikirjeenvaihtajaan, eiköhän täältä löydy seuraa!

Huomatkaa myös alla eilinen postaus prinssi Harryn ja Meghan Marklen askelista kohti kovasti odotettua kihlausta!
Mainokset

44 kommenttia artikkelissa “Kuningas Haraldin ja kuningatar Sonjan 80-vuotisjuhlallisuudet tiistaina ja keskiviikkona

 1. Ruotsista toivon Leuchenbergin safiiritiaraa, Lilianin tiaraa ja Sofialle joko häätiaraa upealla kampauksella tai jotain kunnon yllätystä. Tanskasta veikkaan, että näemme Margareetalla Pearl Poireen, Mariella kukkatiaran ja Maryllä näkisin mielelläni rubiinit, mutta toisaalta uusi timanttitiarakin olisi mielenkiintoinen. Alankomaista taatusti saadaan loistoa, kun kerran Maxima tulee, vaikka ei varmaan sentään Stuartissa, joka olisi jo liian iso yllätys. Jättitiaroista puheenollen, toivottavasti Marie Chantal skippaa fringen ja esiintyy jälleen kuningatar Sophien tiarassa. Kreivitär Sophielle jompikumpi akvamariineista ja Mathildelle nine provinces pienessä muodossaan. Mitäs muuta? Luxemburgilla on myös kauniita tiaroita ja päästään mukavasti näkemään niistä tänään kaksi. Ja tietysti Norja! Sonjalla varmaan smaragdit, mutta mitä prinsessoilla? Toivottavasti jotakin yllättävää!

  Tykkää

 2. Ihanaaa jännä ilta tulossa!

  Ruotsista toivon Silvialle myös sinistä safiiri settiä, Victorialle toivon Sibyllan tiaraa ja Sofialle jotain yllättävää! Ehkä kuusinappinen? Tai se viimeisimpänä nähty missä on lilat jalokivet 😀 antakaa anteeksi nää huonot selitykset…

  Tanskastahan Marie ei osallistu tänä iltana? Marylle rubiinit tai se uusi olisi myös kiva nähdä!

  Norjasta Sonjalle smaragdit ja prinsessoille jotain jännää! Toivottavasti Metellä ei olisi sitä häätiaraa.. se on kyllä kaunis mutta ei tiaroiden aatelia.

  Maximalle toivon sitä isoa sinistä kruunajaistiaraa. 🙂

  Toivottavasti keskiviikon juhlallisuuksissa olisi Norjan hovin ”teinitkin” mukana. Ovat jo sen verran isoja että näkisin heidät jo oopperatalollakin. Mielenkiintoista nähdä osallistuuko Marius juhlintaan.

  Tykkää

  • Ai niin, samperi. Marie ei tosiaan osallistu. No, se kukkatiara onkin toisaalta ihan riittävän nähty, ei ole iso tappio. 😂

   Jos muutkin lapset osallistuu, eiköhän Mariuskin ole paikalla. Ja itseasiassa en pidä mahdottomana, etteikö voisi olla yksinkin, koska on jo aikuinen. Tosin huomisen tilaisuus saattaa olla liian virallinen hänen makuunsa.

   Tykkää

 3. Maxima kruunajaistiarassa olisi upeaa! Muistan ulkoa lähinnä Ruotsin tiarat, joten pakko mennä lunttamaan muiden blogeista tätä veikkauslistaa varten 😀

  Mette-Maritille toivoisin kunnon tiaraa eikä niitä iänikuisia hiuspantoja… Sonjalla luultavasti on smaragditiara. Astridilla olisi hauska nähdä se siipitiara!

  Sofialle ei ole tosiaan oikein mikään tiara vielä istunut kunnolla… Nyt hän pääsee häidensä jälkeen ensikertaa isoihin kuninkaallisiin kemuihin, joten toivottavasti kampaus ja tiaravalinta olisi onnistunut tällä kertaa. Toivon häätiaraa hyvällä kampauksella.

  Oikeastaan hauskinta olisi nähdä ylipäätänsä yllättäviä valintoja. Tietysti kaikissa hoveissa valinnanvaraa ei niin älyttömästi ole, mutta silti.

  Mitä Mariukseen tulee, toivottavasti hänet nähdään paikalla! Hän on kuitenkin täysi-ikäinen ja perheenjäsen.

  Tykkää

  • Ehdottomasti parasta olisi, jos olisi yllätyksiä. Mieluummin näen jotain pienempiäkin, kuin aina samoja samoissa päissä. Ja upeita kampauksia tai mielenkiintoisia yhdistelmiä muiden korujen kanssa ym.

   Muutama tiarapostaus blogista muistin virkistykseksi, jos joku tarvitsee: Ruotsi 1 ja 2, Tanska 1 ja 2, Norja 1 ja 2

   Tykkää

 4. Onpa kiva saada taas kunnon juhlat, että nähdään runsaasti tiaroita ja tietysti myös juhlapukuja! Ruotsista toivoisin Silvialle safiirit, Victoria voisi räväyttää ja pistää vaikka rubiinitiaran! Sofia voisi pitkästä aikaa laittaa häätiaransa, jaksan yhä uskoa että sekin voi toimia kunhan kampaus on oikea. Oikeastaan ihan sama mikä tiara kunhan olisi kerrankin kunnon kampaus 😀 Muillakin naisilla näkisi totta kai mieluiten jotain isoja tiaroita, timanttipannat voisi jättää kotiin. Maxima on takuuvarmasti upea kuten aina. Marylla olisi tosiaan mielenkiintoista nähdä se uusin tiara.

  Tykkää

  • Tämä vuosi on sen verran tylsä kuninkaallisvuosi, että täytyy kyllä kiitellä Norjaa tästä. Pitkästä aikaa taas kunnon juhlat ja onneksi täällä pohjoisessa, mikä tarkoittaa aina tiaroita!

   Unohdin kokonaan Silvian rubiinitiaran. Se olisi kyllä mielenkiintoista nähdä jollakin, mutta vaatii sitten myös kunnon kampauksen. Vähän odotan Victorialle Lilianin tiaraa, kun taas on perhejuhla kyseessä, mutta saa nähdä. Timanttipantoja ei tosiaan kaivata, ellei Maxima sitten halua tulla omassaan. Siinä timantit on peukalonpään kokoisia, joten kelpaa kyllä. 😀

   Tykkää

   • Ehkä rubiinitiara vaatisi Madeleinea, hänellä on taito saada kaikki tiarat toimimaan. Tuli muuten vielä yksi toive mieleen: myös Victorialle kampaus vaihtoon, ei sitä ainaista tiukkaa niskanutturaa! Madden kampaaja ja hiuslisäkkeet kehiin Sofia ja Vickan 😀

    Tykkää

 5. No nyt sai Sofia sen kuusinappisenkin käyttöön! Puku Nobeleista 2015. Oliskohan jossain kuvagalleriaa, ehkä jollain norjalaisella lehdellä?

  Tykkää

 6. Tiaroita:

  Sonja smaragdit, Mette-Marit Vifte, Märtha Louise oma syntymäpäivätiara

  Silvia safiirit, Victoria Baden fringe, Sofia ensimmäistä kertaa kuusinappinen

  Sophiella akvamriinitiaroista se, josta saa myös kaulakorun

  Tykkää

  • Maximalla iso safiiritiara, Beatrix Württemberg, Mabel ilmeisesti helmitiara

   Margareetan missasin, Maryllä uusi tiara

   Anne Mariella rubiinitiara, Marie Chantal fringe ja Tatianan tiaraa en myöskään nähnyt kunnolla, oisko Antique Corsage?

   Tykkää

 7. Ilahduin kyllä kun näin Sofian kampauksen, Victoria puolestaan jatkaa samaa vanhaa linjaa… Maxima taas on aivan upea, kuten aina. Hänestä voi kyllä ottaa mallia, mitä kampauksiin ja korujen kantamiseen tulee! Mathilden ”saunalook” ärsyttää, tuo vahvan värinen puku olisi tarvinnut myös jotain väriä kasvoihin, joku pukuun sopiva huulipuna tai tummempi silmämeikki vaikka.

  Tykkää

 8. Pahoittelen heikkoa livepäivitystä, hiukan ongelmia tietokoneen kanssa. Toivottavasti saan huomenna blogiin paremmin materiaalia. Mutta nyt poistun kohta linjoilta, sillä pian on toisen harrastuksen vuoro – EUROVIISUT! 😀

  Tykkää

 9. Sofia näytti kuvissa varsinkin kauempaa aika upealta, kantaa tuon ison tiaran mielestäni hyvin 😊

  Mukava nähdä pitkästä aikaa pukuja ja tiaroita!

  Tykkää

 10. Kuka tuo rouva keltakultaisessa tiarassa on? Victorian ja Daniel vieressä? Hänellä näkyy nännit svenska damin kuvissa…
  Meni melkein tämän johdosta ohi se että kerrankin Sofian keskijakaus oli jäänyt kotiin. 😁😁

  Liked by 1 henkilö

 11. Yritin löytää sinun kirjoittamaa juttua noista kunnianauhoista, kun muistelin että tässä oli joku juttu, kun osalla on tuo Norjan myöntämä punainen nauha ja osalle taas ei.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s