Spekulaatioita ja huhuja Lontoosta tänä aamuna

Kaikki ovat jo varmaan nähneet tämän aamun uutiset Lontoosta, joten pieni pikapäivitys. Yön aikana on siis käynyt ilmi, että koko kuningatar Elisabetin henkilökunta Skotlantia myöten on kutsuttu kokoukseen Buckinghamin palatsiin. Tilaisuudesta on käytetty nimitystä ”hätäkokous”, mutta on epäselvää, kuinka nopeasta aikataulusta on todella ollut kyse. Raportit ovat kuitenkin saaneet jälleen huhumyllyn pyörimään ja yön aikana on varsinkin sosiaalisessa mediassa oltu jo lähes varmoja vuoroin kuningattaren ja vuoroin prinssi Philipin kuolemasta. Mistään tällaisesta ei kuitenkaan ole kyse. Molemmat ovat hengissä, eikä akuutteja terveyshuoliakaan virallisten lähteiden mukaan ole.

Kokous alkaa kello 12 Suomen aikaa ja samoihin aikoihin myös julkisuuteen on tulossa tiedonanto kokouksen aiheesta. Kuten sanottu, kukaan ei vielä tiedä, mistä on kyse, mutta hyvin potentiaalisilta vaihtoehdoilta tuntuvat kuningattaren muutto Windsorin linnaan tai prinssi Philipin eläkkeelle jääminen. Buckinghamin palatsissa on pian alkamassa suuri remontti, jonka jaloista muutto olisi hyvin järkevä ajatus. Samalla ikääntyneen hallitsijaparin työtehtäviä voitaisiin myös luontevasti jälleen hieman vähentää. Prinssi Philipin eläköityminen Tanskan prinssi Henrikin tapaan olisi hienoinen yllätys, mutta mahdollista sekin toki.

Mitään järisyttävää uutista en odota, eivätkä varteenotettavat kuninkaallistoimittajat brittimediassa myöskään. Aikataulu on kuitenkin aika löysä ja jos todella suuria uutisia olisi tulossa, olisi vuotoja jo varmasti tapahtunut. Voimme siis olla rauhallisin mielin, ei kuolemaa, ei suuria terveyshuolia, eikä uutta kuningasta, ellei palatsi todella pääse yllättämään. Jäädään odottamaan virallista tietoa.

Mainokset

2 kommenttia artikkelissa “Spekulaatioita ja huhuja Lontoosta tänä aamuna

 1. Kuningattaren tai prinssin kuolema olisikin ollut aika iso yllätys, mutta olin melko varma että juttu liittyisi jomman kumman terveyteen, kun keskellä yötä ryhdyttiin tällaista järjestämään. Onneksi siitä ei ilmeisesti ollutkaan kyse! Nyt kyllä kohun jälkeen kiinnostaa, mikä se kokouksen aihe oikeasti on 😀

  Tykkää

  • Samoin, todella kiinnostaa! Jotenkin odotan, että pian ollaan kaikki ihan ihmeissämme, että tässäkö se sitten oli. Jokin pieni ilmoitus ja kaikki meuhke ollut taas turhaa. Näin myös toivon, että isommat uutiset olisivat melkein järjestään negatiivisia. Kihlauksia tai vauvoja varten tällaista ei järjestetä.

   Välillä muuten tuntuu, että osa ihmisistä melkein toivoo kuolemaa, jotta olisi jotain kauhisteltavaa. Niin innokkaasti huhuja somessa kierrätetään. Aika kammottavaa.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.