Vuosikoosteet Ruotsin ja Norjan kuninkaallisista Ylellä

Meinasin jälleen unohtaa, että Yle esittää perinteisesti pääsiäisen aikaan Ruotsin ja Norjan kuningasperheiden vuodesta kertovat koosteohjelmat. Kiitos Veeralle muistutuksesta ja tässä vielä muillekin lähetysajat!

Ruotsin kuningasperheen vuosi 2016 – Yle TV1 sunnuntaina 16.4. klo 13.30

Vuosi 2016 oli Ruotsin kuningasperheessä täynnä juhlia. Kuningas täytti 70 vuotta, prinssit Oscar ja Alexander syntyivät ja kuningaspari vietti 40-vuotishääpäiväänsä. SVT seurasi kuninkaallisia Ruotsissa ja ulkomailla.

Norjan kuningasperheen vuosi 2016 – Yle TV1 tiistaina 18.4. klo 11.00

Kurkistus Norjan kuningasperheen vuoteen sekä heidän kohtaamisiin norjalaisten kanssa. Vuoden aikana ehditään mm. elokuviin, mökille, hiihtämään ja juhlatilaisuuksiin.

Mainokset

4 kommenttia artikkelissa “Vuosikoosteet Ruotsin ja Norjan kuninkaallisista Ylellä

 1. Oli taas ihan mukava tuo Ruotsin ohjelma. Miinusta tosin siitä, ettei lapsia nähty juuri ollenkaan! Pätkä Leonoresta kirmailemassa Gotlannissa on kyllä mainio edelleen 😀 Myös Sofiasta ja Carl Philipistä olisi voinut olla enemmän juttua, toisaalta Sofia oli äitiyslomalla suurimman osan vuodesta niin eipä sitä materiaaliakaan niin paljoa ollut. Oli kiinnostava kuulla Silvian ajatuksia häistä ja 40 vuodesta kuningattarena. Myös Silviahemmet vaikutti erittäin hienolta ”konseptilta”, hyvin oli otettu huomioon muistisairaiden tarpeet ja varmasti Silvialle itselleen tärkeä projekti.

  Tykkää

  • Leonore Gotlannissa on kyllä ihan klassikko! Samanlaisen omatahtoisen villikon äitinä tarkkailen aina mielelläni Madden ilmeitä ja arvostan, kuinka pitää itsensä kurissa, vaikka Leonore harvemmin on julkisuudessa kovin yhteistyökykyinen. 😀

   Toivon aina, että muissakin maissa tehtäisiin näitä ohjelmia, kuin Ruotsissa ja Norjassa. Tanskanhan on sellainen, missä ei taida olla haastatteluja ollenkaan ja itseasiassa Norjankin on aika pintapuolista. Hirveän paljon enemmän saa kuninkaallisista irti, vaikka toki nämäkin ohjelmat on loppuunasti mietitty ja hiottu.

   Tykkää

 2. Tosi kiva kyllä, että Ruotsi ja Norja tekee joka vuosi näitä ohjelmia, saisi yleistyä muissakin kuningashuoneissa. Ruotsin ohjelma oli mukava niinkuin aina, jäin kyllä kaipaamaan jotakin samantyyppistä koko perheen ulkoiluhetkeä mikä oli pari vuotta sitten sisällytetty ohjelmaan. Siinä näki mukavasti miten perhe on luonnollisesti keskenään ja kuningaskin intoutui pientä Estelleä kanniskelemaan ja pyörittelemään sylissään. Nyt keskityttiin enemmän työasioihin (mikä tietysti myös on ihan mukavaa), mutta jotenkin pikku kuninkaalisia jäin kaipaamaan ja olisi myös ollut tosi kiva kuulla Sofian ajatuksia miten eka vuosi prinsessana on mennyt! Noh, ehkä ensi vuonna sitten.

  Norjan vuosikatsauksesta sen verran, että se kyllä keskittyy aina vähän ehkä turhan paljon kuningasparin haastatteluun ja työjuttuihin, saisi olla jotenkin vapaantuneempi tunnelma ja voisi alkaa vähän tuomaan nuoremman polven ajatuksiakin esiin. Toisaalta kuitenkin on mielestäni kiva nähdä mitä Norjassa tapahtuu kun se tuntuu jäävän täällä Suomen mediassa aina vähän Ruotsin kuningasperheen varjoon. Ja täytyy kyllä sanoa, että Norjasssa kuningas ja kuningatar tuntuvat aina noissa haastatteluissa mukavan avoimilta, hauskoilta ja maanläheisiltä.

  Tykkää

  • Olen aivan samoilla linjoilla Norjan ohjelmasta! Ehdottomasti pitäisi vihdoin saada Haakon ja Mette-Marit myös haastatteluihin ja ne kuningasparin jututkin ovat tosi pintapuolisia ja ”vitsailuun” menee puolet ajasta, vaikka toki mielenkiintoisia ovat nekin. Hirveän sympaattisiahan Harald ja Sonja kyllä ovat, mutta ehkä hiukan enemmän asiaa joskus toivoisin mukaan. Norjan kuninkaallinen perhe tuntuu jäävän vähän kaikkialla varjoon. Melkein sanoisin, että ainoastaan Belgian kuninkaalliset ovat Euroopassa näkymättömämpiä (lukuunottamatta tietysti Luxemburgia ja Liechtensteinia). Se on sääli, mutta huomaan kyllä itsekin, että heistä on jotenkin aina vaikeampi keksiä mitään kirjoitettavaa.

   Tässä vielä linkit Areenaan, jos joltain jäi näkemättä: Ruotsi, Norja (ovat katsottavissa toukokuun puoliväliin saakka)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s