Kuninkaalliset hääpuvut -näyttely – Prinsessa Madeleine

Viimeistä hääpukua viedään! Kungliga brudklänningar 1976-2015 -näyttely Tukholmassa oli ihastuttava ja kovasti informatiivinen, ja jos jotain siellä opin, niin sen, että valokuvat ja videokuva todella kadottavat tällaisista asuista yksityiskohdat. Prinsessa Sofian hääpuvun kohdalla ero kuviin oli melkoinen, mutta vielä uskomattomampi oli prinsessa Madeleinen Valentino-puku, vaikka se oli jo mennessä suosikkini. Täytyy sanoa, että tällaista vaatekappaletta en ole eläissäni nähnyt.

Ruotsin prinsessa Madeleinen hääpuku, kuninkaalliset hääpuvut, kuninkaallinen hääpukunäyttely, Kungliga brudklänningar, Tukholma, Princess Madeleine's wedding gown, wedding dress exhibition Stockholm

Prinsessa Madeleine valitsi hääpukunsa suunnittelijaksi italialaisen muotigurun Valentino Garavanin, joka valmisti prinsessan puvun silkkiorganzasta ja koristeli sen kauttaaltaan Chantilly-pitsillä. Puvussa on lyhyet pitsiset hihat, tyköistuva vyötärö ja leveä A-linjainen helma, jonka alaosa on korostettu rypytyksin frilla-tyyliin. Puvun helma jatkuu takana nelimetrisenä yhtenäisenä laahuksena.

Embed from Getty Images

Kun prinsessa Madeleine asteli kirkkoon kesäkuussa 2013 olin kotisohvalla hieman hämmentynyt. Kuninkaallisilta hääpuvuilta oli tottunut odottamaan klassisuutta ja eleganttia tyyliä, mutta prinsessan romanttinen boheemi kesämekko ei ollut mitään sinnepäinkään. Lisäksi hampaiden kiristelyä aiheuttivat kuvat, joissa lakeijat kantoivat laahusta ja se näytti frilloineen lähinnä mummolan sohvalta. Vuosien varrella olen kuitenkin alkanut arvostaa pukua ja linnaan mennessä se oli jo ehdottomasti saavuttanut suosikkiaseman. En silti osannut odottaa, miten uskomattoman kaunis tämä vaate olikaan livenä.

Ensinnäkin koko puku on todella pehmoisen ja ilmavan näköinen. Laahus lepäsi korokkeella mutkilla ja kummuilla ja sen alta erottui ylimääräinen kerros pliseerattua kangasta. Lisäksi puku on kokonaisuudessaan pliseerattua silkkiä, eli puku on kauttaaltaan pienten vekkien peitossa ja samoin pitsi peittää asun ja myös koko pitkän laahuksen. Nämä yksityiskohdat jäivät mielestäni häiden aikaan lähestulkoon kokonaan huomaamatta.

Mielipiteisiin puvuista vaikuttavat tietenkin voimakkaasti omat mieltymykset ja tyyli. Ruotsin kuningasperheen naisten puvuista prinsessa Madeleinen mekko on ainoa, jonka haluaisin itselleni, joten se on luonnollisesti suurin suosikkini. Oma tyylini ei ole läheskään näin romanttinen, mutta hippimäinen ja maanläheinen ote, joka puvussa on, on hurmannut minut täysin. On uskomatonta, että kuninkaallisen hääpuvun voi tehdä tähän tyyliin ja todella onnistua siinä.

(Gallerioiden kuvat voi klikata suuremmaksi erilliseen näkymään, jossa niitä voi myös helposti selata.)

Pliseeratun silkin lisäksi yllätys puvussa olivat sen pitsikoristeet. Helman frillaa lukuunottamatta puvun pitsi on ommeltu kiinni silkkiin, minkä jälkeen kangas on ratkottu alta pois. Tästä syystä koko puku näyttää erikoisella tavalla kolmiulotteiselta ja valo kuultaa pitsin läpi todella hienosti. Puku näyttää yhtä aikaa todella paksulta ja raskaalta, sekä toisaalta hyvin keveältä. Prinsessa Madeleinen puku oli puvuista se, joka suorastaan kutsui luokseen. Huomasin poikkeavani sen luona uudelleen ja uudelleen ja vielä ennen lähtöä, viimeiset hetket vietin estäen itseäni tavoittelemasta laahusta käsiini. Kaikki kuninkaalliset hääpuvut olivat hienoa työtä ja virheettömiä, mutta prinsessa Madeleinen puku oli sellainen kokonaisuus, ettei voinut kuin huokailla ihastuksesta. Uskomaton taidonnäyte Valentinolta ja tämän ompelijoilta.

Prinsessa Madeleine ei käyttänyt häissään perheen perinteistä häätiaraa, eikä huntua. Niiden sijaan prinsessalle valmistettiin upouusi huntu silkkiorganzasta, sekä tyllistä. Hunnun ulkoreunaa koristaa pilkullinen point d’esprit -kuviointi, joka toistuu myös prinsessan kengissä. Tiaran koristukseksi oli aseteltu hovin antamien tietojen mukaan appelsiininkukkia ja näyttelyssä oli esillä myös kukkapanta. Olin aina kuvitellut, että kukat olivat oikeita, mutta ilmeisesti kestävyyden takaamiseksi oli päädytty kangasversioihin. Appelsiininkukat olivat kantava teema koko morsiusasussa, sillä niitä löytyy myös hunnun pitsistä, sekä itse puvusta, jonka pitsikuviot esittävät niin ikään appelsiinin kukintoja.

Prinsessan häätiarahan oli muuten nk. moderni siipitiara eli Modern Fringe -tiara, joka on kuulunut aiemmin kuningatar Silvialle, mutta josta on muodostunut prinsessan tavaramerkki. Kuninkaallisia seuraava yleisö on jo vuosia pohtinut, mahdettiinko tiara antaa prinsessalle häälahjaksi ja näyttelyn opaskirjasta lukemalla pystyin viimein varmistamaan, että tiara on todella ollut kuningasparin lahja prinsessa Madeleinelle jossakin vaiheessa. Yksi pieni kuninkaallismysteeri siis jälleen selvitetty!

Prinsessa Madeleinen hääkengät jatkoivat puvun nuorekasta ja vähemmän klassista linjaa. Oscar de la Rentan korkokengissä oli nilkkaremmit, sekä ohut point d’esprit -kuvioitu harsokerros.

Hääjuhlien iltaosuuden prinsessa Madeleine juhli prinsessa Sofian tapaan hieman helpommassa ja kevyemmässä puvussa. Hauska yllätys oli, että tuo puku oli kuningatar Silvian vanha. Tämä Nina Riccin tylli- ja helmiluomus on nähty kuningattaren yllä sekä kuningasparin 25-vuotishääpäiväjuhlallisuuksissa, että Nobel-gaalassa vuonna 2001. Ainakaan Nobeleissa puvussa ei ollut nauharusettia, joka näyttää kuitenkin nyt olevan pysyvä osa pukua.  Läheltä tarkasteltuna erottaa puvun helmipäällysteisestä yläosasta, että helmien väleissä on kimaltavia strasseja, jotka varmasti säkenöivät sopivassa valossa upeasti. Lisäksi helma on kauttaaltaan koristeltu helmin ja paljetein.

Prinsessa Madeleinen morsiustytöt oli puettu suloisiin silkkimekkohin, joiden silkkitaftiset rusetit toistivat häiden vaaleanvihreää teemaväriä.

50 kommenttia artikkelissa “Kuninkaalliset hääpuvut -näyttely – Prinsessa Madeleine

  1. Kiitos jälleen hyvistä kuvista! Näissä kuvissa Madeleinen mekko näyttää kyllä paljon boheemimmalta kuin lehdistökuvissa. Liekö osuutensa valaistuksella? Hääpäivän kuvissa pitsikoristeet katoavat mekkoon, kun taas Hovikirjeenvaihtajan kuvissa pitsikuviot erottuvat selkeämmin.
    Madeleinen iltamekko on kyllä mahtava! Voi kun jostakin löytyisi kunnon kuva, jossa se on Madeleinen päällä. 🙂

    Ymmärrän, että Madeleinelle on haluttu antaa oma tiara, mutta toivon, että moderni fringe palaa joskus hamassa tulevaisuudessa takaisin kuninkaalliseen linjaan. Olisi sääli kadottaa näinkin kaunis tiara jonkun keräilijän tallelokeroon.

    Tykkää

    • Valaistuksella on varmasti tärkeä rooli. Katselin vertailun vuoksi äsken kirjoittaessani hääpäivän kuvia ja niissä kokovalkoinen mekko on monin paikoin melkein puhkipalanut. Luonnonvalo ja kaukaa kuvaaminen eivät varmaan ole etu tällaisissa asioissa. Tuolla näyttelyssä puvut oli vahvasti valaistu spottivaloilla, joten pääsi muodostumaan myös hyviä varjoja.

      Olisin kyllä ollut iloisempi, jos fringe olisi liitetty korusäätiöön ja vaikka tuo Sofian myös. Leonorella ei tule liiemmin olemaan edustustilaisuuksia, joten täytyy toivoa, ettei koko tiara katoa julkisuudesta. Tosin jos realisteja ollaan, siinä vaiheessa, kun Maddesta aika jättää, voi hyvinkin olla, ettei Ruotsissa ole enää koko monarkiaa.

      Tykkää

      • Mitä luulet, että minkä verran Victorian Madeleinen ja Sofian kengissä on kantaa. Sofian kengätkin on kauniit, mutta sydän pohjassa varsinkin kärjessä on jotenkin irrallisen näkönen.

        Tykkää

        • En osaa kyllä sanoa, olen todella huono arvioimaan korkoja. Googlaamalla voisi löytyä ainakin arvioita. Sanoisin, että Madeleinen on korkeimmat, ainakin siinä suhteessa että tuo Sofian koroke päkiässä hiukan tasoittaa. Ja Victorialla matalimmat. Tuo Sofian platform on muuten hyvin samaa tyyliä, kuin mitä Letizialla oli muutama vuosi takaperin useissa kengissä.

          Tykkää

          • Omat hääkengät taisi olla 9 cm. Luulen, että Sofialla ja Madeleinella on ehkä se 10-11 cm. Tietenkin sentin verran taitaa olla Sofian koroketta. Victorialla jos olisi ollut enemmän, niin olisi näyttänyt liian pitkältä Danielin rinnalla kameetiaran kanssa.

            Tykkää

            • Victorialla tosiaan tiara toi vielä oman haasteensa mukaan, ettei se keikkunut reilusti Danielia korkeammalla. Mutta muutenkin tuntuu, että Victoria taitaa suosia maltillisia korkoja. En muista häneltä moniakaan, joissa olisi ollut huomattavan korkeat korot.

              Tykkää

  2. On kyllä upea puku! Ennen minullakin oli vähän mummonsohva-fiilis tuosta helmasta, mutta sehän onkin aika kaunis. Tekeeköhän kuvakulma sen, että puku näyttää tosi ”korkealta” kuvissa vai onko Madde oikeastikin aika pitkä koroilla? Pitää vielä tietokoneella zoomailla tarkemmin noita kuvia että näkee yksityiskohdat paremmin. Minustakin nuo kengät on tosi kauniit.

    Sinänsä vähän harmi, ettei Madde valinnut kameetiaraa häihinsä, sillä haluaisin tietää miltä se hänellä näyttää. Madde onnistuu näyttämään upealta tiarassa kuin tiarassa, varmasti myös kameessa olisi ollut upea. Mutta toisaalta noin yksityiskohtaisen mekon kanssa se ei varmaankaan olisi näyttänyt niin hyvältä. Tuo kukkapanta oli kyllä hyvä keksintö ja teki fringestä paljon paremman näköisen, olin kyllä siinä uskossa että kukat olivat aitoja! 😀

    Tykkää

    • Ja se unohtui kommentista, että minusta on tosi kiva että Madeleine oli valinnut Silvian puvun hääjuhlaan. Ilmeisesti he ovat aika samankokoisia kun puku sopi Maddellekin 🙂 Tuosta nauhasta en kyllä pahemmin tykkää, jotenkin se ei sovi tuohon vyötärön kohdalle kun puvussa on leikkaus vasta lantiolla.

      Tykkää

      • Yritin vähän kuvista vertailla, mutta vaikea sanoa, kun Maddella on aina korkeammat korot. Luulen, että voi olla hiukan pidempi, mutta ei paljoa. Minusta oli jotenkin sympaattista, että puku oli äidin ja tuli fiilis, että ehkä vajaa parikymppinen Madeleine on ihastunut äidin pukuun joskus aikanaan ja siitä on tullut unelmamekko. Ainut ongelma minusta oli, että puku ei sopinut ainakaan huonojen kuvien perusteella Madden ruumiinrakenteella. Helma näyttää niissä liian lyhyeltä ja tuo pöyheä tylli alkaa aika epäedullisesta kohdasta.

        Tykkää

    • Tätä pukua ei olisi mun mielestä pitänyt ikinä kantaa, se pilasi tosi paljon. Maassa suorana laahus on kaunis ja ihana muhkea, eikä se reuna erotu negatiivisesti. Puvut oli kaikki noin 30-40cm korkeudella, mutta morsianten pituutta oli aika vaikeaa arvioida. Muuten olen siinä käsityksessä, että Madde on tästä porukasta pisin ja oli aika paljon korkoakin, eli voi hyvinkin olla, että kokonaisuus on ”korkein”.

      Olisin myös tykännyt, että Madde olisi jatkanut perinteitä. Mutta toisaalta jos tätä tyyliä halusi, ei oikein olisi kumpikaan sopinut kokonaisuuteen. Perintöhuntu ja Kameetiara vaativat aika yksinkertaista alustaa. Kukkapanta oli minustakin loistava keksintö, teki melkein uuden koko miljoona kertaa nähdystä tiarasta. Näyttelyssä ei oikein käynyt selville tuon pannan idea. Teksteissä sanotaan, että appelsiininkukkia, mutta sitten tuo oli kuitenkin esillä. En ymmärrä, miksi olisivat tehneet kopion tuota näyttelyä varten, joten kai ne sitten olivat kangasta koko ajan. Toisaalta varmasti oikeat olisivatkin pahasti nuupahtaneet, jos olisivat olleet lyhyillä varsilla ja ilman vettä 12 tuntia.

      Tykkää

  3. Nyt sitten muutakin kuin kenkiä. ☺ Mielenkiintoista, että tässäkin puvussa oli niin paljon yksityiskohtia, mitä ei tv-kuvissa näkynyt silloin, kuten pliseerattu helma pitsin alla. Itse odotin ja pidin itsestäänselvyytenä, että Madeleinellakin olisi ollut perintöhuntu. Tuon puvun kanssa se ei olisi käynyt. Minusta on hienoa, että häistä uskallettiin tehdä rennommat kuin Victorialla ja Danielilla, myös näiden pukujen suhteen. Olen jo joskus sanonut, että en pidä kovin tuosta tiarasta, mutta häissä se oli kauneimmillaan appelsiinikukkien kanssa.

    Tykkää

    • Tuota pliseerausta en tosiaan osannut odottaa, enkä kyllä noin runsasta pitsikoristeluakaan. On ollut uskomaton työ muuten tuossa, kun pitsi on ommeltu pliseerattuun kankaaseen ja sitten sieltä takaa ratkottu kangas pois.

      Modern Fringen ongelma on minusta näkyvä runko ja se, että koko tiara ikäänkuin leijuu. Tämän kuitenkin nuo kukat poistivat ja tiara näytti tasapainoiselta. Erittäin hyvä idea ja muutenkin toki kaunis ja morsiammelle sopiva look.

      Monta kertaa, kun puhutaan Carl Philipin ja Sofian persoonallisista ja omaleimaisista häistä, unohtuu, että Madden ja Chrisin olivat myös aika ei-perinteiset. Musiikki kirkossa, lapsikuoro, viulustit jne. puhumattakaan laivamatkasta Drottningholmiin, juhlista teltassa ja ainakin epävirallisten tietojen mukaan hääkakun korvannut macaron-torni. Sääli vain, ettemme päässeet näkemään juhlista vilaustakaan, toisin kuin Victorian ja Carl Philipin häistä.

      Tykkää

  4. Muistelen, että Madden puku repsahti alas olkapäältä, kun siirtyivät vaunuista laivaan. Eli jotain häikkää siinä oli. Antoi jotenkin halvan vaikutelman puvusta television välityksellä. Muistanko oikein? Minusta kaunein on Victorian asukokonaisuus. Kävin tammikuussa Tukholmassa katsomassa puvut. Kiitos hienoista postauksista! Näiden myötä oli kiva muistella omaa näyttelykokemusta.

    Tykkää

    • Puku repsahti itseasiassa jo vaunuihin noustessa, videolla näkee hyvin, kuinka Madde sitä korjailee, kunnes antaa olla. Laivallahan se sitten taas korjattiin ja oli jo kunnossa Drottningholmiin saavuttaessa. Luulenpa, että sieltä hihasta ratkesi jotakin, kun Madde kiipesi kyytiin. Ehkä jäi helma johonkin kiinni, jalan alle tai jonnekin ja puku ei kyennyt venymään. En usko, että se itsekseen hajosi, kyllä nämä puvut tehdään niin tarkasti.

      On ollut hauska kuulla, kuinka monet ovat käyneet näyttelyssä! Toivottavasti hovissa nyt tajutaan, että katsojia tulee ulkomailta saakka, kunhan teema on riittävän kiinnostava. Seuraavaksi sitten ne Johannan toivomat Nobel-puvut vaikka…

      Tykkää

      • Minäkin kannatan ehdottomasti Nobel-puku-näyttelyä! Tai kaikkein mahtavin olisi tietysti tiaranäyttely, mutta sellaista tuskin tulee… onhan siellä linnassa ainakin jotain kruununjalokiviä nähtävillä ellen ihan väärin muista?

        Tykkää

        • Kruununjalokivet ovat tosiaan esillä, mutta Ruotsissa niihin ei taida kuulua oikeastaan mitään sellaista, jota oikeasti käytettäisiin. Paitsi ne kruunut, joita pidetään esillä häissä, hautajaisissa ym. Tiarat olisi kyllä unelmanäyttely, mutta varmaan siinä tulee sitten jo turvallisuusseikat vastaan. Yleisöä ei oikein voi päästää kosketusetäisyydelle niistä. 😀

          Tykkää

          • Lontoossa ne muistaakseni on ihan kosketusetäisyydellä ilman mitään turvalasia päällä, mutta siellä on niin tarkat turvatoimet, eikä niitä saa edes kuvata.

            Tykkää

            • En todellakaan ole varma, eikä voi kuvistakaan tarkistaa, kun siellä ei saa kuvata. Pitää vanhemmiltani kysyä, että muistavatko paremmin. Kultaiset ehtoollisvälineet jne kyllä oli vitriineissä. Mutta miksi ihmeessä en muista tuota. Kruunujen vierestä menee vaakatasossa oleva liukuporras, mikä sennimi nyt onkaan.

              Tykkää

            • Kysyin vanhemmiltani, vastasivat eri tavalla. Kumman muistiin on luottamista, en tiedä. Joka tapauksessa turvajärjestelyt siellä on varmasti äärimmäisen tiukat.

              Tykkää

            • Pitääpä käydä kattomassa se video Lontoosta. Liukuhihna menee aika hitaasti, mutta kyllä se täytyy useampaan kertaan mennä, jos aikoo nähdä kaikki kunnolla.

              Tykkää

            • Muistaakseni Towerin kruununjalokivet ovat vitriinissä ja niitä pääsee lähietäisydeltä katsomaan menemällä sellaista ”liukuhihnaa” pitkin. Kruununjalokivien valokuvaus on myös kielletty, mikä itseäni harmitti. Samalla liukuhihnasysteemi oli hieman turhauttava, kun tuntui ettei kunnolla pystynyt ihailla kaikkia yksityiskohtia, joita niissä on vaikka millä mitalla. Eikä oikein voinut jäädä paikalleenkaan kävelemään, kun ihmisiä oli aika paljon.

              Tykkää

            • Uudestaan sai kyllä mennä, varmaan niin monta kertaa kuin haluaa. Itse menin kahdesti. Mutta ei siinä silti jotenkin kaikkea tunnu saavan irti, kun itse haluaisi jäädä paikalleen tuijottelemaan ja ihastelemaan yksityiskohtia. 😀

              Tykkää

            • Joo ei varmasti ole sama, kuin katsella rauhassa. Siinä käy varmaan helposti niin, että päättää jo rullauksen alussa kytätä sitten tiettyä kohtaa kruunussa ja kun päästään toiseen päähän, se juuri jäi katsomatta. Tai ainakin itseleni kävisi juuri niin ja eikun uudelleen. 😀

              Tykkää

  5. Hei Hovikirjeenvaihtaja, ja miksei muutkin Tukholman kävijät!

    Olen lähdössä ensi viikolla Tukholmaan, tarkoitus oli käydä näyttelyssä, mutta se onkin suljettuna. Onko antaa jotain hyviä vinkkejä kuninkaalliseen tekemiseen Tukholmassa? Kuninkaanlinna on ilmeisesti kokonaan suljettu vierailijoilta ensi viikon. Myöskin Drottningholm vielä talvitauolla googlettelun perusteella. Olisi hauska kuitenkin tehdä jotain teemaan sopivaa.

    Tykkää

    • Onpa huonoa tuuria! 😦 Ensi viikolla on ohjelmassa Kanadan valtiovierailu, joten linna on pääasiassa virallisessa käytössä. Näyttely näyttää olevan kiinni 19.-23., sattuuko reissu juuri noille päiville? Jos tulkitsen hovin sivua oikein, kaikki edustustilat ovat silloin myöskin kiinni. Olettaisin kuitenkin, että Livrustkammaren on auki, koska sijaitsee eri puolella linnaa. Siellä on esillä aseita, pukuja ym. historian eri aikakausilta. Lisäksi siellä käsittääkseni pitäisi olla myös kruununprinsessa Victorian sininen puku, jota hän käytti 18-vuotispäivänään ja ottaessaan virallisesti vastaan kruununperillisen tehtävät. Livrustkammaren on ilmainen. Lisäksi linnanpuoti on auki tiistaista sunnuntaihin. Sieltä saa ostettua hääpukunäyttelyn opaskirjasta ja muuta kuninkaallista sälää, sekä lahjatavaroita.

      Ehdoton käyntikohde Gamla stanissa on tietenkin Storkyrkan ihan linnan vieressä! Victorian ja Danielin, sekä kuningasparin hääkirkko ja esim. valtiopäivien avajaisten jumalanpalveluksen näyttämö joka syksy. Auki joka päivä 9-16, pääsymaksu 40 kruunua.

      Jos olette Tukholmassa viikonloppuna eli pe-su, Hovstallet eli hovin tallit on auki opastettujen kierrosten ajan (ennakkoilmoittautumista suositellaan). Samassa rakennuksessa sijaitsee mm. Madeleinen ja Chrisin Tukholman asunto, sekä BernadotteKylbergin ateljee, eli prinssi Carl Philipin designfirman toimitilat. Niihin ei toki pääse, mutta siis voi pyöriä samoilla seuduilla.

      Ja jos sattuu hyvä keli ja viitsii lähteä keskustan ulkopuolelle, on aina Hagaparken, jossa sijaitsee mm. Victorian ja Danielin koti, Hagan linna. Sielläkään ei taida talviaikaan päästä mihinkään sisälle, mutta kauniita rakennuksia voi ihailla ulkoapäin.

      Muita ideoita ei nyt heti tule mieleen. Keksisikö joku muu lisää?

      Tykkää

      • Mekin olimme varanneet reissun juuri tälle viime viikonlopulle (18. ja 19. päivä) ja tosiaan sitten varausten jälkeen huomasimme nuo silloiset aukioloajat ja taisi siinä kyllä pieni kyynel tirahtaa, niin paljon olin näyttelyyn pääsyä odottanut!
        Mutta sitten aukioloja muutettiinkin toissa viikolla! (Harmi, etten nähnyt näitä kommenttaja, olisin voinut kertoa muutoksesta! Linna oli viikonloppuna todellakin auki, mutta nyt sulkevat sen Kanadan valtiovierailun vuoksi) Näin ollen pääsin näyttelyyn joka tapauksessa, ja oli kyllä matkan väärti – minuunkin erityisesti Madden puku ja sen yksityiskohdat tekivät aivan uuden vaikutuksen! Jotenkin puvut olivat paljon sirompia, mitä odotin, mutta hyvin kauniita ja hienosti tehtyjä. Nautin erittäin paljon, ja jos esim. joku Nobel-pukunäyttely sinne tulee, niin eiköhän sitä joudu sielläkin käymään! 🙂

        Tykkää

        • Siis oliko linna sunnuntainakin auki? Onpa kumma, ettei oltu voitu päivittää nettiin, sillä tuolla linkin takana on edelleen nuo mainitsemani 19. – 23.2. Luulen tosin, että Sanni on menossa vasta nyt arkena tai ainakin niin tulkitsin tuon ”ensi viikolla”, joten harmillisesti ei ollut ehkä hänelle siitäkään apua. 😦

          Se Madden puku on kyllä ihmeellinen. Kaunis ja upea, mutta muutenkin jotenkin sellainen, että pitäisi päästä koskemaan ja hypistelemään. Niin erikoinen luomus. Olisipa ollut upeaa nähdä se läheltä silloin hääpäivänä ja Madden yllä.

          Kiva, että pääsit paikalle! 🙂

          Tykkää

          • Kävin siis lauantaina, sunnuntaista en ole ihan varma, oliko linna silloin auki. Lauantaina oli kyllä porukkaa tungokseksi asti siinä vaiheessa, kun lähdimme näyttelystä! Katsoin itsekin ennen matkaa ihan varmistukseksi aukiolot tuon linkin kautta ja se sivu piti päivittää, että sai uudet aukioloajat näkyviin. ☺️
            Varsinkin pitsit ja hento pliseeraus Madeleinen puvussa olivat aivan upeat livenä, ja se oli jotenkin hallitumman näköinen paikan päällä – ei niin valtava, kuin kuvissa on näyttänyt, vaan hyvin siro ja kauniisti laskeutuva, ja laahus lainehti niin kevyen ja kauniin näköisenä siellä takana! 😄
            Myös Victorian puku on suosikkejani, mutta se on niin pelkistetyn yksinkertainen, että Madden puvun äärellä tuli pelkkien yksityiskohtien vuoksi vietettyä enemmän aikaa. Ja kuten Victoria-postauksessa olettekin jutelleet, hänen häissään kokonaisuus muodostui myös onnesta ja kauneudesta, ei vain asusta ja tiarasta, vaikka ne kauniin kehyksen loivatkin! Victorian hääkimppu on kyllä ehdoton suosikkini. ❤

            Tykkää

            • Luin kommentit uudestaan, ja tajusin etten ollut lukenut oikein… linna oli siis alunperin ajateltu sulkea kokonaan jo joskus 16. päivän tietämillä, ja sitä muutettiin, tuo sunnuntaista 19. päivästä alkaen oleva kiinniolo on nyt käsittääkseni paikkansapitävä 🙂

              Tykkää

            • Olisi ollut muuten mukavaa, jos kimpuista olisi tehty oikeat kopiot, eikä vain sellaisia tyyliteltyjä kukkakasoja. Ne olisi ollut kiva nähdä lähempää, vaikka toki sellainen olisi ollut aika kaukana aidosta kuitenkin. Victorian puku oli tosiaan aika äkkiä katsottu, vaikka kaunis onkin. Etukäteen pyydettiin, että kuvaisin yksityiskohtia, mutta siitä meinasi olla vaikeaa sellaisia edes löytää. Madden puku sitten taas on yhtä yksityiskohtaa joka puolelta! Omalla tavallaan kauniita molemmat, kuten todettua. 🙂 Tuli tuosta sinun kommentistasi mieleen, että Madden puvussa oli ehkä hiukan sellaista kermakakkumaisuutta hääpäivänä, kun yksityiskohdat katosivat valkeaan massaan. Kun ne sitten näki lähempää, kokonaisuus oli tosiaan mielekkäämpi.

              Tykkää

  6. Kiitos upeasta postaussarjasta! Itse pääsen Tukholmaan vasta maaliskuussa, enkä millään malttaisi odottaa 😀

    Näistä puvuista Madeleinen puku taitaa olla minunkin suosikkini. Victorian puku on omaan makuuni liian pelkistetty ja Sofian puku jotenkin… tylsä (tuntuu kauhealta sanoa näin, kun tiedän että se on todellisuudessa hieno).

    Ja tuolla Sofian kohdalla kun mietittiin, että miten puku on saatu päälle, niin tuli mieleen, että Sofia ei varmaan olisi ensimmäinen, jolla on viimeiset saumat ommeltu vasta mekon ollessa jo päällä!

    Tykkää

    • Kyllä mä olen samaa mieltä, Sofian puku on vähän tylsä. Tai siis vaikka se on luonnossa paljon hienompi, jää se silti Victorian ja Madeleinen pukujen varjoon. Ei se suunnittelu, eikä toteutus ole kuitenkaan samaa tasoa ja näkee, että varmaan budjettikin on ollut pienempi. Kyllä siitä puvusta edelleen puuttuu se varsinainen vau-efekti, vaikka kaunis onkin. Mutta näet (ja tuomitset) sitten itse! 🙂

      Luulen, että löysin vihdoin sen Sofian vetoketjun! Siellä on kuvakin nyt kommenteissa. Mutta tosiaan, kyllä näitä varmaan vielä päälläkin korjaillaan ja paras istuvuus saavutetaan jos ns. ommellaan päälle.

      Tykkää

        • Mä tykkäsin itseasiassa Katen puvusta. Ehkä siinä oli hiukan turhankin paljon sellaista naamiaisasumaista historiallisuutta (Katelle aika tyypillistä), mutta muuten se oli kyllä kaunis. Ja luulen, että siinäkin puvussa olisi livenä nähtynä hirveästi upeita kirjailuja ym. jotka lähes täysin katoavat kuvissa.

          Tykkää

  7. Kyllä Madeleinen puku taitaa olla kaikista näyttävin ja pidän siitä kyllä kovasti. Tässäkin tapauksessa kokonaisuus on kaunis ja Madeleinen valitsema tiara sopi hänelle mainiosti. En ollut odottanutkaan häneltä samantapaista perinteiden vaalimista kuin Victorialta. Eikä se mitenkään ole huono asia. Madeleinella on erilainen tyyli.

    Jotenkin olen kuitenkin aina ollut sitä mieltä, että puvun etuosa, rintojen alapuolelta, ei jotenkin istunut Madeleinelle. En osaa tarkkaan sanoa mikä, mutta jokin ei vain mielestäni toimi siinä. Se kuitenkin on pikkuvika, muuten puku toimii ja istuu hyvin kauniisti.

    Kiitos, kun teit näin upean kokonaisuuden blogiin hääpukunäyttelystä. 🙂 On ollut hienoa nähdä pukujen yksityikohtia ja päästä näinkin lähelle niitä. Odotan kyllä innokkaasti omaa Tukholman matkaa maaliskuun alussa. Uskon, että kamera on kyllä täynnä kuvia sen jälkeen. 😀 Oma suosikkini puvuista taitaa olla Victorian. Se on yksinkertaisen kaunis ja mielenkiintoisesti toteutettu. Madeleinen puku tulee heti toisena.

    Tykkää

    • Joku joskus esitti sellaisen teorian, että Madeleine saattoi ehtiä suunnitella kameetiaran ja perintöhunnun osaksi asua Jonaksen kanssa ja ei sitten halunnut Chrisin kanssa samaa, vaan aloitti puhtaalta pöydältä. Tämä on minusta ollut aika mielenkiintoinen ja uskottava teoria. Mutta olen kyllä samaa mieltä siitäkin, ettei Madde ole samanlainen perinneihminen, kuin Victoria ja voi aivan hyvin olla, ettei hän ole koko aikana edes harkinnut näiden perinteiden jatkamista.

      Muistan, että alkuun minuakin tökki puvun vyötärö. Jotenkin se ei istunut tai imarrellut, mutta niin vaan maku on muuttunut muutamassa vuodessa, etten enää millään tavoita sitä, mikä siinä oli ongelma. En vaan muista. Aika outoa itseasiassa.

      Kiva, että tykkäsit. Tämähän siis piti alunperin olla vaan yksi postaus, mutta aika äkkiä kävi selväksi, etten millään pysty rajaamaan niin pieneen. 😀 Ja näet sitten itse, miten niitä kuvia vaan kertyy… On se hieno näyttely. Hyvää reissua! 🙂

      Tykkää

      • En ollutkaan aiemmin kuullut tuota teoriaa Madeleinen tiaravalinnasta. Mutta kuulostaa kyllä uskottavalta. Hän ja Jonashan olivat jo kihloissa, joten varmasti olivat ehtineet suunnitella jo vaikka mitä.

        Asiaa kyllä riitti jokaisen puvun omaan postaukseen ja oli kiva nähdä ja lukea näin paljon jokaisesta. 🙂 Ja kiitoksia, odotan kyllä jo innolla näyttelyä ja tämän kaiken näkemistä omin silmin.

        Tykkää

          • Nyt on käyty katsomassa näyttely ja kyllä sieltä pari tuntia myöhemmin poistui onnellinen kuninkaallisfani mukanaan nelisensataa kuvaa. 😀 Puvut oli mielestäni kauniisti näytillä ja ne olivat kyllä vielä upeampia näin livenä nähtyinä. Oma suosikkini on yhä Victorian puku. Sen yksinkertainen, mutta niin kaunis malli ja upea materiaali veivät voiton. Madeleinen puku on kyllä yhtä yksityiskohtaa ja upea sekin. Jokin puvun materiaalissa ei kuitenkaan ihastuta. Saattaa olla se alempi kangas. Madeleinen kengät olivat kuitenkin lempparini, todella kauniit ja elegantit. Sofian puvussa pidin eniten yläosan pitseistä. Ja livenäkin olin aivan ihastunut Sofian iltajuhlan pukuun. Se on vain niin kaunis 😀 Madeleinen iltajuhlan puvusta en niin paljoa pitänyt, yläosa on jotenkin liian täynnä koristelua. Silvian ja Lilianin puvut olivat myös kauniita, mutta kyllä ne omaan makuuni ovat hieman liian yksinkertaisia.

            Hunnut olisi kyllä voinut asetella paremmin, kuten Hovikirjeenvaihtaja jo huomautti aiemmin. Ne eivät oikein päässeet oikeuksiinsa tuossa asettelussa ja oranssihtavaa taustaa vasten. Oli kiva nähdä myös kutsuja ja illallismenuja. Pidin myös tosi paljon pukujen luonnoksista, joita oli esillä. Oli myös hienoa, että Madeleinen ja Victorian häitä edeltävän illan puvut olivat näytillä. Molemmat olivat hienoja, mutta pidin enemmän Victorian puvusta myös tässä. Näin jälkikäteen ajatellen olisi ollut kiva nähdä myös Sofian hieno sininen mekko illalta ennen häitä. En sitten tiedä olisiko se sopinut noiden Elie Saabin pukujen joukkoon, mutta olisi ollut kiva nähdä se.

            Menimme noin yhdentoista aikaan ja väkeä oli jo silloin ihan kiitettävästi. Ei onneksi kuitenkaan liikaa ja välillä väkeä oli vähemmän, yhdessä vaiheessa ihmettelin jo minne kaikki hävisivät. Saimme rauhassa kiertää ja kuunnella selostuksia. Ostin myös lahjapuodista sen kirjasen, joka kertoi näyttelystä. Aika kiva sekin, kun sieltä voi uudelleen lueskella esim. pukujen suunnittelijoiden haastatteluita. Olen tosi iloinen, että pääsin käymään näyttelyssä ja oli matkan arvoinen. 🙂

            Tykkää

            • Mahtavaa, kiitos! Kuulostaa oikein onnistuneelta reissulta. 🙂

              Harmittelin itsekin, että Sofian sinistä mekkoa ei ollut esillä. Se oli kuitenkin kuvissa kaunis ja se, mitä siitä livenä näki, teki myös vaikutuksen. Tosi kaunis ja kevyt materiaali, joka tuulessa liehui nätisti ja ilta-aurinko kimmelsi koristeissa. Jäi mieleen ihan napakymppinä.

              Tykkää

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.