Prinssi Williamin väitetään ryhtyvän syksyllä kokopäiväiseksi kuninkaalliseksi (Palatsi vahvistanut 20.1.)

Jo jonkin aikaa on huhuttu, että syksyn tullen prinssi William ja herttuatar Catherine pakkavat lapsensa ja tavaransa ja muuttavat Lontooseen. Muuton taustalla on prinssi Georgen häämöttävä koulu-uran alku, sekä prinssi Williamin työkuviot, mutta koska Cambridgeista on kyse, ei koskaan voi olla aivan varma, minkä reitin he valitsevat. Tämän päivän Sunday Timesissa kuninkaallistoimittaja Roya Nikkhah kertoo saman asian ”yksinoikeudella”, joten mitä ilmeisimmin huhuissa on perää. Nikkhahin aiemmat skuupit ovat välillä muistuttaneet sen verran voimakkaasti palatsin PR:ää, että hyvin mahdollisesti tämäkin on epävirallisesti vuodettu juuri Sunday Timesille. Joka tapauksessa nyt näyttää siltä, että jo vuosia toistettu väite prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen pian ottamasta suuremmasta roolista saattaa oikeasti olla toteutumassa.

Päivitys: Palatsi on vahvistanut prinssin keskittymisen jatkossa kuninkaallisiin työtehtäviin ja prinssi Georgen aloittavan koulun Lontoossa. Tiedote lisätty postauksen loppuun.

Embed from Getty Images

Prinssi Williamin sopimus East Anglian Air Ambulancen kanssa on päättymässä maaliskuussa ja prinssin on täytynyt pohtia tulevaisuuttaan. Vaihtoehtoina ovat olleet luultavasti uuden sopimuksen allekirjoittaminen, sekä luopuminen ambulanssihelikopterin lentämisestä kokonaan. Lehtitietojen mukaan prinssi on nyt solminut muutamia kuukausia kestävän lyhyen lisäsopimuksen, joka työllistää häntä vielä kesän ajan Norfolkissa, mutta sitten helikopterilentäjän työt loppuvat. Sunday Timesin mukaan vuorossa on sen jälkeen ura täysipäiväisenä kuninkaallisena.

Paine velvollisuuksien lisäämiseen on ollut yleisön puolelta kova jo pidempään ja kuninkaallisen perheen jäsenten sanotaan tukevan vahvasti prinssi Williamin päätöstä ottaa itselleen suurempi rooli. Jo viime vuonna näimme prinssin kasvattavan työmääriään ja tämän kehityksen pitäisi nyt siis jatkua. Ensimmäinen varsinainen täysipäiväinen työvuosi tulee tosin olemaan vuosi 2018, sillä muutto on suunniteltu vasta loppukesälle.

Kesällä neljä vuotta täyttävän prinssi Georgen on määrä aloittaa koulu-uransa syksyllä. Mitään virallista tietoa prinssin tulevasta opinahjosta ei ole annettu ja toimittajien mukaan keskusteluissa olisivat olleet mukana jopa paikalliset koulut Norfolkissa, jossa perhe on asunut viimeiset vuodet. Vahvimpana ehdokkaana pikkuprinssin kouluksi on kuitenkin aina pidetty Lontoon Notting Hilllissä sijaitsevaa Wetherby Schoolia, jota kävivät aikanaan myös prinssi William ja prinssi Harry. Sunday Expressin Camilla Tomineyn mukaan nyt näyttääkin siltä, että melkein 8000 euroa lukukaudesta laskuttava perinteikäs poikakoulu on tosiaan valittu, mutta prinssi ei välttämättä menekään kuuluisaan Nottinghillin toimipisteeseen. Paikka on nimittäin melkoisen täynnä myös julkkislapsia ja paparazzit kuvaavat mielellään alueella vanhempia, vaikkeivät lapsia saakaan kuvata. Kensingtoniin ollaan kuitenkin avaamassa harvinaisen sopivasti (juuri niin sopivasti, ettei se liene sattumaa…) uutta Wetherby-koulua, joka aloittaa vain kahdella 4- ja 5-vuotiaille tarkoitetulla luokalla. Uudet koulutilat saadaan käyttöön syksyllä ja ne sijaitsevat Kensingtonin palatsin lähistöllä.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen sanotaan pitkään pyöritelleen myös vaihtoehtoa, jossa prinssi tekisi viikot töitä Lontoossa ja perhe asuisi muuten Norfolkissa. Loppujen lopuksi tällaista etäelämää ei kuitenkaan haluttu elää, vaan koko perhe muuttaa nykytiedon mukaan Lontooseen. Prinsessa Charlotten odotetaan aloittavan jossakin vaiheessa lontoolaisessa päiväkodissa, sillä myös prinssi George on käynyt viimeisen vuoden osa-aikaisena lähellä Anmer Hallia sijaitsevassa montessori-päiväkodissa. Herttuatar Catherinen täysipäiväisestä kuninkaallisuudesta tai oikeastaan edes työmäärän kasvusta ei Roya Nikkhah kirjoita paljon mitään. Tästä voimme päätellä, ettei tällaisia suunnitelmia ole ilmassa, vaikka toki elämä Lontoossa tuo lähes automaattisesti paineita lisätä työmäärää.

Muuton myötä julkisella rahalla läpikotaisin remontoitu Kensingtonin palatsin asunto 1A muuttuu viimein herttuaperheen varsinaiseksi kodiksi, kuten väitettiin jo neljä vuotta sitten. Anmer Hall Sandringhamin kartanon mailla Norfolkissa säilyy perheen maaseutuasuntona, johon he voivat matkustaa vapaa-ajallaan ja loma-aikoina.

Embed from Getty Images

PÄIVITYS 20.1.2017

Kensingtonin palatsi on vahvistanut, että prinssi George aloittaa syyskuussa koulun (jota ei vielä nimetty) Lontoossa ja myös prinsessa Charlotte menee päiväkotiin. Prinssi William puolestaa lopettaa ambulanssihelikopterin lentämisen kesän aikana ja jatkossa perhe viettää aiempaa enemmän aikaa Lontoossa, vaikka koti säilyykin edelleen Norfolkissa. Tiedotteen mukaan herttuapari on halukas lisäämään kuningattaren tueksi ja tukemiensa kohteiden hyväksi tekemäänsä työtä.
Prinssi George kouluun Lontoossa, prinssi William ja herttuatar Catherine / Kate alkavat tekevän enemmän töitä
Mainokset

4 kommenttia artikkelissa “Prinssi Williamin väitetään ryhtyvän syksyllä kokopäiväiseksi kuninkaalliseksi (Palatsi vahvistanut 20.1.)

 1. Olisi mielenkiintoista, että William ja Catherine vihdoin kotiutuisi Lontooseen ja Kensingtonin palatsiin. Se on muuten vähän sivumpana keskikaupungin hulinasta. Ja lähikoulu olisi varmaan sopivan matkan päässä. En muista puiston nimeä, mikä palatsin vieressä on, (muistaakseni siinä on kuitenkin Dianan muistomerkki, eikä tullut edes käytyä katsomassa) puistossa oli pieniä poikia punaisissa koulupuvuissa. Eatonin koulussa oli taas siniset puvuntakit ja kaikilla samanlaiset reput.

  Tykkää

  • Kensingtonin palatsihan sijaitsee Hyde Parkin laidalla, eli todella mukavalla paikalla. Puistoalue on laaja ja siellä pääsee kivasti liikkumaan, vaikka ollaankin suurkaupungissa. Puistosta löytyy tosiaan myös prinsessa Dianan muistolle rakennettu leikkipuisto. Wetherbyssä on käytössä nuo harmaat punaisissa kanttauksilla, joten sellaisissa näemme sitten Georgenkin, jos lehtijutut ovat oikeassa. Kouluun on matkaa vajaat kaksi kilometriä, joten lehtien ”viiden minuutin kävely” oli vähän liioittelua (korjasin postausta). Mutta onhan se tosi nopea autolla käydä.

   Tykkää

   • Minkä verran tiedät noista koulupuvuista? Niillä pojilla mitä siinä Kensingtonin edustalla puistossa oli, ne neulepaidat oli suunnilleen tuon värisiä kuin nuo kanttaukset takeissa. Voiko niillä olla myös neulepaitoja käytössä? Silloin ajattelin, että se koulu ei ollut niin hyvätasoinen vai miten sen sanoisi, kuin Eatonin koulu, mikä on Westmisterissä.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.