Kuninkaallisten joulusuunnitelmia tälle vuodelle

Huomenna on jouluaatto! Oletteko joulutunnelmissa, onko lahjat paketoitu ja kinkku uunissa? Hovikirjeenvaihtajan kotitoimistossa ainakin pitää kiirettä. Kuninkaallisetkin ovat jo vetäytymässä joulunviettoon kuka minnekin. Kokosin yhteen julkisuuteen asti tihkuneita tietoja heidän suunnitelmistaan, sekä muutamia mukavia joulukortteja ja -kuvia tältä vuodelta.

Embed from Getty Images

Isossa-Britanniassa tähän jouluun on liittynyt hiukan negatiivisia tunteita, joten käsitellään heidät ensin alta pois. Kuningatar Elisabet matkustaa joka joulu Sandringhamiin Norfolkiin junalla ja monille joulu alkaa siitä, kun kuningattaren nähdään astuvan King’s Lynnin asemalle. Tämä junamatka oli tänä vuonna ohjelmassa keskiviikkona, mutta vain puoli tuntia ennen junan lähtöä ilmoitettiin, että matka on peruttu. Koska suunnitelmien muutokselle ei heti annettu syytä, ehti yleisö jo säikähtää ja alettiin pelätä turvallisuusuhkien lisäksi vakavaa sairautta. Buckinghamin palatsi onneksi tiedotti myöhemmin, että sekä kuningatar, että prinssi Philip olivat sairastuneet pahaan flunssaan, eikä sen suuremmasta ollut kyse. Eilen torstaina pariskunta pääsi matkaan, mutta tänä vuonna poikkeuksellisesti helikopterikyydillä.

Toinen vilkasta keskustelua herättänyt aihe ovat jälleen olleet prinssi William ja Cambridgen herttuatar Catherine, jotka ovat päättäneet viettää tämän joulun Middletonien luona Berkshiressa. Emme siis tule näkemään heitä joulupäivän aamuna kirkossa, eivätkä he liity muun kuninkaallisen perheen seuraan edes tapaninpäivänä, jolloin on ohjelmassa prinssi Philipin perinteinen metsästysreissu. Viimeksi, kun herttuapari vietti joulua Middletonien luona vuonna 2012 he matkustivat Norfolkiin juuri tapanina, mutta tällä kertaa prinssi William ei lehtitietojen mukaan halunnut metsästää Sandringhamissa, joten herttuatar Catherinen Carole-äiti järjesti hänelle metsästysmahdollisuuden lähitilalla.

Sen lisäksi, ettemme näe herttuaparia tai heidän lapsiaan jouluna lainkaan, emme myöskään nähneet heidän joulukorttiaan. Tämä joulu on siis mitä ilmeisimmin perheelle niin yksityinen, ettei kansalle tarvitse toivottaa edes hyvää joulua. Voitte arvata, millainen keskustelu aiheesta on syntynyt tai mitä mieltä minä siitä olen, mutta nyt vaalimme joulumieltä ja jätämme aiheen omaan arvoonsa.

Embed from Getty Images

Sandringhamiin kerääntyy kuitenkin koko joukko muuta sukua. Paikalle odotetaan prinssi Charlesin ja herttuatar Camillan lisäksi prinssi Harryä, jonka tyttöystävä Meghan Markle viettää joulun odotetusti oman perheensä kanssa Atlantin toisella puolella. Lisäksi kuningattaren ja prinssi Philipin vieraaksi saapuvat varmasti myös prinssi Andrew tyttärineen, prinssi Edward perheineen, sekä prinsessa Anne lapsineen ja lapsenlapsineen. Toista lastaan odottava Zara Tindall kertoi aiemmin, että hänelle tärkeintä joulussa on koko perheen ja useampien sukupolvien yhdessäolo ja että lasten myötä jouluun on tullut entistä enemmän taikaa. Zara myös arveli, että vuoden alussa kolme vuotta täyttävä Mia alkaa nyt ensimmäistä kertaa ymmärtää, mistä ylipäätään on kyse. Lisäksi Zara odotti Mialle tänä vuonna samanikäistä leikkiseuraa jouluksi, mutta tämä ei nyt Cambridgien poissaollessa tietenkään toteudu. Kuningattaren lasten, lastenlasten ja lastenlastenlasten lisäksi Sandringhamissa joulua viettävät usein myös prinsessa Margaretin lapset perheineen ja joskus harvoin mukaan kutsutaan myös vanhoja ystäviä.

Prinssi Charles ja herttuatar Camilla julkaisivat perinteiseen tapaan joulukorttinsa, jonka iloinen kuva on napattu aiemmin tänä vuonna Kroatiassa. Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip eivät omaansa julkaise, mutta vastaanottajan kuvasta näemme, että se esittää kuningatarta ja prinssiä kesällä syntymäpäivätunnelmissa.

Embed from Getty Images

Ruotsissa joulua vietetään perinteiseen tapaan Drottningholmissa kuningasparin kotona. Viime vuonna kuningas Kaarle Kustaan ja kuningatar Silvian kanssa juhlivat kruununprinsessa Victoria perheineen, sekä prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia. Tänä vuonna lehtitietojen mukaan olisi kuitenkin Westlingien vuoro, joten kruununprinsessa, prinssi Daniel, prinsessa Estelle ja prinssi Oscar matkustavat joko Ockelbohon tai sitten kaikki kokoontuvat Hagaan, sillä joulua vietetään tänä vuonna myös yhdessä prinssi Danielin Anna-sisaren ja tämän perheen kanssa. Prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian suunnitelmista ei ole tihkunut tietoa, mutta jos vuorottelusta pidetään kiinni, ehkä prinssi Alexanderin ensimmäinen joulu vietetään sitten Älvdalenissa. Prinsessa Madeleinen perhe vietti viime joulun Lontoossa, mutta tänä vuonna perhe on viettänyt Tukholmassa lähes koko joulukuun ja jouluksi he suuntaavat Drottningholmiin.

Ruotsin kuningasperheen joulu

© Alexis Daflos

Tanskan kuninkaallinen perhe viettää joulua perinteiseen tapaan Marselisborgin linnassa. Kuten muissakin perheissä, myös Tanskassa vähän vuorotellaan, mutta tänä vuonna kuningatar Margareeta ja prinssi Henrik saavat seurakseen molemmat poikansa perheineen. Hovin mukaan sekä kruununprinssi Frederik ja kruununprinsessa Mary, että prinssi Joachim ja prinsessa Marie lapsineen matkustavat Aarhusiin, jossa kuningatar ja prinssi muuten viettävät yleensä myös alkukesän.

🎁 15. december Decemberdag i 1902 ved det nyopførte Marselisborg Slot.

A post shared by DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus) on

Norjan kuninkaallisen perheen tämänvuotisista suunnitelmista emme tiedä varmaksi. Normaalisti kuningas Harald ja kuningatar Sonja ovat vuorotelleet molempien lasten perheiden välillä kutsuen heitä vuorovuosina joko perinteiseen joulukotiinsa Kongssetereniin Oslon ulkopuolelle tai vieraillen heidän kotonaan. Viime vuonna oli prinsessa Märtha Louisen perheen vuoro, mutta koska sittemmin prinsessa ja Ari Behn ovat eronneet, voi olla että ainakin prinsessa itse suuntaa jouluksi vanhempiensa luokse ja ehkä seuraan liittyvät myös kruununprinssi Haakon ja kruununprinsessa Mette-Marit lapsineen. Norjassa asuva Tuula ystävällisesti kertoi (kiitos!), että prinsessa Märtha Louise viettääkin joulua Arin ja tyttäriensä kanssa Arin uudessa talossa lähelle perheen entistä yhteistä kotia. Mukavaa, että ovat saaneet ensimmäisen joulun näin hyvin järjestettyä. Oletettavasti kruununprinssi Haakon ja kruununprinsessa Mette-Marit lapsineen viettävät sitten joulua kuningasparin kanssa.

Kuningasperhe poseerasi tällä viikolla myös perinteisissä joulukuvissa. Tällä kertaa nuotion äärellä keksejä ja glögiä kuningas Haraldin sisaren, prinsessa Astridin maalaamista kupeista nauttiva kuninkaallinen perhe ikuistettiin kuninkaallinnan puiston Dronningparken-nimisessä osassa sijaitsevan huvimajan edessä.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Espanjan prinsessat Leonore ja Sofia jäivät eilen joululomalle, joka kestää Suomen tavoin hulppeat kaksi ja puoli viikkoa. Perheen odotetaan viettävän joulua perinteiseen tapaan Zarzuela-palatsissa, jonne kuningas Felipe ja kuningatar Letizia yleensä kutsuvat jouluillalliselle myös kuningas Juan Carlosin ja kuningatar Sofian. Perheen joululomaan kuuluu lehtitietojen mukaan yleensä myös elokuva- ja ravintolaretkiä palatsin ulkopuolelle.

Espanjan kuningasperheen tämänvuotinen joulukorttikuva on mukava uusi yhteispotretti perheestä. Kuningas Juan Carlos ja kuningatar Sofia taas luottavat jälleen uskonnolliseen taiteeseen.

Benelux-maissa joulusuunnitelmat tuntuvat jälleen olevan yksityisiä ja salaisia. Sen verran voin kertoa, että yleisen käsityksen mukaan Alankomaiden kuningas Willem-Alexander ja kuningatar Maxima, sekä pikkuprinsessat matkustavat tänä vuonna kuningattaren kotimaahan Argentiinaan jouluksi. Perheen joulukorttikuvaa emme ole tänä vuonna nähneet, mutta naapurimaassa Belgiassa on poseerattu kauniissa perhekuvassa ja myös kuningas Philippen veljen, prinssi Laurentin perheen kortista löytyi kuva. Luxemburgistakaan ei ole kantaunut muuta joulutietoa, kuin prinsessa Tessyn Instagramissa julkaisema jouluntoivotus.

Myös Kreikan suunnitelmat ovat yksityisiä, mutta joulukorttikuvat olemme päässeet näkemään niin kuningas Konstantinilta ja kuningatar Anne-Marielta, kuin kruununprinssi Pavlosin ja kruununprinsessa Marie-Chantalin perheeltä. Lehtitietojen mukaan koko Kreikan kuninkaallinen perhe matkustaa tänä vuonna Pohjois-Yorkshireen, jossa kruununprinssipari isännöi joulua maaseudulla.

Christmas card picture ❤️❤️

A post shared by Marie-Chantal Of Greece (@mariechantal22) on

Monacossa ruhtinas Albert, ruhtinatar Charlene, prinssi Jacques ja prinsessa Gabriella ovat olleet joulutunnelmissa jo pidempään, mutta heidänkään suunnitelmistaan aatolle ja joulupäiville ei ole tietoa. He kuitenkin julkistivat jälleen joulukorttinsa, sekä muutamia muitakin kivoja kuvia samasta kuvauksesta.

Ja joulun jälkeenhän on sitten vuorossa uusi vuosi ja sille toivottavat onnea Jordanian kuningas Abdullah ja kuningatar Rania lapsineen.

Jordanian kuningatar Rania ja kuningasperhe

© Hashemite Court

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.