Nobel-juhlallisuudet tänään – televisiointi, livestreamit ja keskustelu

Oslossa ja Tukholmassa jaetaan tänään Nobel-palkinnot kuninkaallisten perheiden läsnäollessa. Alla tilaisuuksien aikataulua ja tietoa siitä, miten niitä voi seurata.

Nobelin rauhanpalkinto jaetaan Oslon kaupungintalolla kello kahdelta Suomen aikaa. Tilaisuutta voi seurata livenä Youtubessa ja Yle Areenassa. Lisäksi Yle FEM esittää SVT:n suoraa lähetystä klo 13.50 alkaen.

Juhlallisuudet Tukholmassa on jaettu kahteen osaan. Varsinaista palkintojenjakoa Tukholman konserttitalolla voi seurata Youtubessa klo 17 alkaen ja SVT:n Play-palvelussa , sekä Yle Areenassa klo 17.20 alkaen.

Illan Nobel-bankettia eli juhlaillallista voi seurata Tukholman kaupungintalolta suorana SVT Playn ja Yle Areenan kautta klo 20.00 alkaen. Lisäksi Yle FEM esittää SVT:n suoraa lähetystä samaan aikaan.


Erityisesti illan juhlallisuudet Tukholmassa ovat yksi kuninkaallisen vuoden kohokohdista ja lähetystä kannattaa seurata. Odotellessa voi vielä jättää omia arvauksiaan tai toiveitaan kuninkaallisen perheen naisten asujen ja korujen suhteen tähän postaukseen tai käydä kurkkimassa muiden veikkauksia. Tänä vuonna on myös luvassa erityistä herkkua, sillä aiemmin illallisen jälkeen yksityistapaamisiin palkittujen kanssa vetäytyneet kuninkaalliset osallistuvat tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös tanssiaisosuuteen.

Yritän itsekin päästä katsomaan ainakin osan lähetyksistä livenä ja jos siellä joku muukin on linjoilla, tervetuloa juttelemaan tänne blogiin! Käytetään vaikka tätä postausta keskustelualustana, jos tuntuu, että olisi jotakin kommentoitavaa juhlallisuuksista. Myöhemmin blogissa tulee olemaan perinteiseen tapaan myös kooste päivän tapahtumista.

Mainokset

86 kommenttia artikkelissa “Nobel-juhlallisuudet tänään – televisiointi, livestreamit ja keskustelu

 1. Nobel-juoruja: Prinsessa Madeleine pukeutuu vaaleanpunaiseen Fadi el Khouryn pukuun tänä iltana ja koska prinsessa on ollut siihen tyytymätön, sitä on korjattu koko viime yö!

  Enää noin puoli tuntia palkintojenjaon alkuun, meinaako joku muu katsella?

  Tykkää

 2. Lavalla jälleen neljä tuolia, eli kuningaspari ja kruununprinsessapari istuvat siellä. Aiemmin myös Madeleine ja Carl Philip istuivat lavalla, mut nyt kun kaikilla on puolisot, on vähän turhan täyttä ja loput istuvat eturivissä.

  Tykkää

  • Ihanan vihreä! Tuota tiaraa jäin minäkin suu auki katsomaan, mikä se oli??
   Silvia kimaltelee kun kansanedustaja Pelkonen linnanjuhlissa. Victorian puku vaikutti ensinäkemältä vähän 2000-luvun ensimmäiseltä vuosikymmeneltä olevalta.

   Tykkää

 3. Täällä ollaan linjoilla ainakin sen verran että puvut näen:)

  Mielenkiintoista nähdä Madeleinen puku!
  Sofialla ”uusi” tiara! Jeeee! Toivottavasti en nähnyt väärin !!

  Tykkää

 4. Tuo tiara ssopii Sofialle tosi hyvin! Ainakin muutaman vilkaisun perusteella:D pukukin näytti hyvälle, vihreä pukee Sofiaa. Madeleinelle connaugh tiara *peukku*

  Tykkää

 5. Silvia puku turhan blingbling omaan makuuni. Victoria näyttää upealta ja kiva ”yllätys” tuo tiarakin 🙂

  Kiva että Sofialla uusi tiara. Jännä että valinnut nyt vihreää kun ei ole omaa tiaraa, jossa sitä ollut tähän asti rajaamassa värejä. Oisko alunperin ajatellut puvun omaan tiaraansa, mutta sitten saanutkin muun..
  Madeleine ja Sofian pukuja en vielä oikein nähnyt..

  Tykkää

 6. Victoria, vau! Kaunis kameekaulakoru pääsee todella ihanasti esiin tuon puvun kanssa. Silvian puvusta en oikein tiedä, mitä ajatella. Sofian ”uusi” tiara, mahtavaa! Myöhemmin nähdään Sofian ja Madeleinen puvut paremmin, mutta Sofian puku näytti kivalta nopean vilkaisun perusteella. Madeleinen pukua en ehtinyt näkemään kunnolla.

  Tykkää

 7. Puvuista ei taida saada kokonaiskuvaa ennen iltajuhlaa, mutta tykkään jo nyt tuosta Sofian tyylistä todella paljon, vaikka puvun helmaa en olekaan nähnyt. Upea väri ja ainakin yläosa hihoineen todella tyylikäs, käy hyvin Sofialle. Ja tiara oli valtava yllätys, mutta ensinäkemältä nappivalinta, Sofia kantaa sitä hyvin, kampauksesta haluaisin nähdä vielä tarkemmin kuvaa.

  Tuo Victorian mekko ei ole oikein minkään värinen enkä ainakaan vielä sille syttynyt.

  Tykkää

 8. Ei tuo kyllä mielestäni mitenkään kauniimpi ole tuo pieni terästiara kuin Sofian oma. Mutta kiva että saanut jonkin muun kuitenkin. Ja varmaan näistä vaatimattomimmista aloitetaan.. ja ehkä on ajateltu että on parina Victorialla olevalle terästiaralle.. Kauniisti kyllä näyttäisi istuvan Sofian päähän, siitä plussaa.

  Tykkää

 9. Jes, vihdoin eri tiara Sofialle ja vieläpä aika yllättävä sellainen! Voittaa kyllä häätiaran 100-0 😀 Muutenkin Sofia tosi tyylikäs ja puvun väri pukee hyvin. Victorian puku on kaunis, mutta joku siinä tökkii… olisiko tuo epäsymmetrinen pääntie. Meikki on ainakin parempi kuin viimeksi!

  Madden puvusta en osaa vielä sanoa kun en ole nähnyt sitä kunnolla, mutta meikki ja kampaus kauniit kuten aina. Myös connaught sopii minusta kokonaisuuteen. Silvian puvusta en tykkää, tuommoinen diskoteltta 😀

  Tykkää

  • Victorian puvussa on tuossa keskivartalon kohdalla jotain erikoista kuviointia tai jotain, en oikein innostunut. Silvian puku voisi olla upea vähän istuvampana. Madden puku on kyllä niin mielenkiintoista nähdä kun saapuvat illalliselle!

   Tykkää

 10. Muistakaa, että kahdeksalta alkaa illallisosuus ja silloin näemme puvut paremmin, kun kuninkaalliset saapuvat saliin. Jos lähetystä jaksaa katsoa parituntisen ruokailun yli, seuraavana vuorossa on tanssia ja tänä vuonna kuningasperheen on sanottu osallistuvan siihen ensimmäistä kertaa.

  Tykkää

 11. Ehdin katsoa palkintoseremoniasta lopun, ja odotan että pääsen näkemään kaikkien daamien puvut vielä kunnolla. Ainakaan näin pikaisella vilauksella ei tullut mitään spontaaneja riemunkiljahduksia. Silvian puku oli jännä, hyvin kilmaltava, mutta aika teltta. Olisi saanut olla vähän vartalonmyötäisempi ja imartelevampi.

  Victorian asusta pidin ja en pitänyt. 😀 Yläosa oli minusta oikein kaunis, ja tiara ja korut sopivat hyvin yhteen puvun kanssa. Sen sijaan hameosa oli minusta aivan liian suuri ja pönäkkä. Vapaammin lasketuva ja vartalonmyötäisempi alaosa olisi mielestäni sopinut tuohon paremmin.

  Madeleinen ja Sofian asuja en nähnyt kunnolla, mutta kuvista päätellen en hirvittävästi innostunut Madeleinen asusta. Kovimmat odotukset tällä hetkellä ovat Sofian asusta, väri oli ainakin upea!

  Tykkää

 12. Sofia – vau mikä väri puvussa! Ja kiva, että toiveeni uudesta tiarasta toteutui heti ekana iltana. Keskijakausta vieläkin pukkaa, mutta tämä tiara todella istuu paremmin 🙂

  Madeleine näyttää säteilevältä jälleen kerran – hänellä tuntuu aina tuo meikki- ja kampauspuoli onnistuvan!

  Tykkää

 13. Minä pääsin mukaan vasta aika äskettäin, piti pitää joulukorttitehdasta ruokapöydän äärellä… Tykkään terästiaroista, ne ovat kaunista käsityötä! Connaught on yksi mun lemppareista, mutta nyt ei näytä hyvältä Maddella. Ehkä liian takana tai jotain. Puvuista en osaa sanoa juuta enkä jaata, mikään ei kuitenkaan sykähdyttänyt.

  Tykkää

 14. Tähän väliin vähän häätiaroista Löysin youtubesta kanavan nimeltä Royal fashion tube ja videon Best royal wedding tiaras from lady Diana Spencer to princess Charlene of Monaco. Löytyy lähikuva Sofian häätiarasta ja näyttää todella siltä, ettei sitä voi käyttää muutoin kuin päälaella.

  Tykkää

  • Näin väittävät ja muistelen, että siitä on aiemminkin ollut puhetta. En ole tosin varma, onko aiheesta koskaan ollut ihan faktatietoa tai ”todisteita”. Jostakin se tosin on ilmestynyt, koska ei ole kovin kauaa esiintynyt kuninkaallisen perheen kokoelmassa.

   Tykkää

 15. Silvian asu ei mua sytyttänyt yhtään, viimevuotinen oli parempi. Victoria oli super upea!! Madeleinen ja Sofian puvut oli ihan ok..ja ihanaa nähdä sofialla joku muu tiara, kauniisti tosiaan kimalteli 😊

  Tykkää

  • Mun mielestä Silvian asu toimi liikkeessä vähän paremmin, mutta ei se nyt mikään täysi kymppi tosiaan ollut.

   Madden puvulle alan lämmetä. Toivoin prinsessamekkoa ja sain sen. Ehkä tosin vähän liikaakin, mutta jos joku näitä kykenee kantamaan, on se kyllä Madeleine.

   Tykkää

 16. Onko sisääntulo- ja istumajärjestyksen muuttamiseen joku syy, koska eikös Madeleine ole yleensä tullut vasta Danielin, Carl Philipin ja Sofian jälkeen ja istunut kauempana kuningattaresta? Ehkä haluttiin vältää keskustelua Sofian ja Madeleinen välisestä arvojärjestyksestä?

  Tykkää

 17. Victorian mekon ”toispuoleisuudella” vältetään ainakin toissavuotinen ”moka”, jossa kunniamerkin nauha oli hihattomassa mekossa aseteltu paljaan ihon päälle. Muistan tuolloin keskustellun siitä, että nauhan alla pitäisi olla aina kangasta.

  Edelleen huokailen vaan tuolle Sofian tyylikkyydelle. Jotenkin tuollainen yksinkertainen tyyli oikein pääsee oikeuksiinsa kun muut kuninkaalliset naiset, Silvia etunenässä, olivat valinneet asuhinsa kuviota, kimalletta ja muuta hörsylää ihan sitten runsaammin. Silvian kunniaksi on todettava että harva 7-kymppinen pukeutuisi noin, rohkeudesta on annettava pisteet.

  Kiinnostaisi tietää tarkemmin tuosta Sofian terästiarasta, osaatko sen taustoja avata?

  Tykkää

  • Totta ja kun katsoo, miten puku on suunniteltu, näkee, että nauha on otettu millilleen huomioon. Sama muuten Silvialla siinä mielessä, että hihojen vuorikangas sointuu saumattomasti Serafiimiritarikunnan nauhaan.

   Pienestä terästiarasta en tiedä paljoa. Joidenkin tietojen mukaan olisi Victorian, toisten mukaan kuninkaallisen perheen yksityinen. Court Jeweller -blogissa arveltiin, että tiara olisi peräisin samasta kokoelmasta, kuin isompikin. Senhän muuten Silvia löysi jostakin komerosta pölyttymästä, joten olisiko tämäkin joku onnekas sadepäivän siivouspuuskan löyty. (Jos meiltä löytyisi komeroista tällaisia, siivoaisin aika paljon useammin…)

   Tykkää

 18. Sofian puvusta en oiken osaa sanoa juuta enkä jaata. Väri on kyllä kaunis ja sopii Sofialle, mutta puvun malli on niin erikoinen, että sitä täytyy sulatella. Plussaa kyllä uudesta tiarasta!

  Victorian puku on ihan nätti vähän tylsän värinen vaan. Hänellekin pisteet kivoista koruista.

  Silvia ei aivan täyttänyt odotuksiani, mutta ylitti ne silti sataprosenttisesti. Diskopallomekko on vain jotain, mitä en osannut odottaa 😀

  Illan kuningatar on Madeleine! Puvun alaosa on kyllä erikoinen, mutta kokonaisuus toimii ja sehän on tärkeintä! Olen odottanut Victorian häistä asti, että Madeleine käyttäisi taas Connaughtia ja nyt sen nään ja en voi muuta kuin ihailla!

  Tykkää

  • Nyt täytyy sanoa, että en tiedä yhtään. Muistan kyllä kuulleeni myös sitä teoriaa, että Victoria peri Lilianilta kaksi tiaraa. Täytyy toivoa, että nuo koruihin erikoistuneet bloggaajat innostuvat nyt tutkimaan aihetta!

   Tykkää

 19. Minäkin pidin Victorian puvusta, alaosa ehkä himpun verran liian muhkea. Sofian ja Madeleinen puvuista en oikein perusta. Madeleinella illan kaunein tiara.

  Tykkää

 20. Silvialle tosiaan pointsit rohkeudesta, vaikka muuten asu ei sytytä. Victoria kyllä illan onnistuja mun mielestä, kamee tiarakin olisi sointunut pukuun loistavasti, hyvä näinkin! Sofian puku henkii jotain vanhan ajan glamouria ja kuninkaallisuutta, väri upea, hihat hiukan oudot mutta kyllä plussan puolelle jää! Madeleinen puvusta puuttuu se jokin. Väri ihan kiva, helmassa runsautta mutta en tiedä meneekö jo hiukan jopa yli? Kampaus upea, connaught on vaan aseteltu huonosti :/ jotenkin liian korkealla. Sofialle miinusta avonaisista hiuksista.
  Jos tuo teräs tiara todella on Victorian henk koht niin upeaa että on lainannut sitä! Jännä nähdä huomiset asut ja tiarat,toivoisin vielä Sofialle nappitiaraa!

  Ja outo tosiaan tuo istumajärjestys, samoin kulkueessa oli kaikki kuningasparin lapset ensin ja sitten vasta kaikki puolisot, tosin jonossahan paikat on vissiin ennenkin hieman vaihdelleet (?)

  Lisäpointtina oli kyllä melkoisen upea alkuruoka kun sitä äsken esiteltiin lähetyksessä, vaikka itsekin olen ravintola alan ammattilainen niin kyllä voisi hermot hiukan katkeilla kun moisia piperryksiä vääntäisi sen 1300 kpl 😀

  Tykkää

 21. Minusta Victorian puku, korut ja tiara ovat upea kokonaisuus ja kuningasperheen jäsenistä tällä kertaa kirkkaasti paras. Sofian puku on upean värinen mutta näistä kuvakulmista vähän oudon mallinen.

  Tykkää

 22. Silvian puku ei ollut ollenkaan omaan makuuni. Liian kimaltava ja telttamainen malli. Hiukset, tiara, korut hänellä toki aina upeat, näin nytkin.

  Victorian puvusta pidin ja hän näytti koruineen kaikkineen tyylikkäältä. Väri ehkä vähän pliisu, mutta pidin jopa kuvionnista. Alaosa olisi toki voinut olla paljonkin kevyempi, mutta muuten pidin mallista! Upea näyttävä kokonaisuus!

  Sofian puku on upean värinen (vaikkakin tätä pukua olisin ehkä ennemmin toivonut sen oman tiaransa kaveriksi.) Yläosan malli aika erikoinen, mutta kuitenkin tavallaan yksinkertaisen tyylikäs! Niin ja hienoa että oli saanut uuden tiaran käyttöönsä! Tosi kauniisti oli Sofialla tiara hiuksissa, asettui sulavasti hiusten sekaan. Erityisesti sivusta näytti todella hyvältä!

  Madeleinen puvusta pidin, vaikkakin alaosa ja väri yhdessä tekee puvusta ehkä turhankin prinsessan, mutta hörsöilyt on välillä ihan jees ja sopii Madeleinelle. Yläosa on yksinkertaisuudessaan kaunis. Madeleinen kampauksesta en niin välittänyt, mutta ymmärrän mitä ehkä haettu.. korkeutta ja ilmavuutta, kun vähän korkeampi tiarakin. Tiara yksi omista lemppareista, mutta kauniimmin istunut kyllä Victorialle. Jotenkin tuntuu että tuo tiara ei ole paras mahdollinen Madeleinelle vai eikö vain ole löytynyt siihen sopivaa kampausta. Kaunis kokonaisuus kuitenkin!

  Tykkää

  • Silvian puku olisi saanut olla paljon vartalonmyötäisempi, niin se olisi voinut toimia paremmin. Liian kaftaani nyt, eikä istunut takaa lainkaan.

   Sofian tiarasta olet napannut juuri saman yksityiskohdan, josta pidin itsekin. Tiarana se ei ehkä ole kauniimpi, kuin Sofian oma, mutta istuu vaan niin kauniisti. Tämä näyttää siltä, miltä tiaran tulee näyttää, eikä lelulta.

   Tykkää

 23. Kirjoittelen muuten tässä samalla koostepostausta, jonka löydätte täältä sitten heti, kun saan kaiken materiaalin kasaan. Ja huomenna päivitän samaan postaukseen lisää tiarakuvia, jos niitä vaan kuninkaanlinnan illalliselta saadaan.

  Tykkää

 24. Silvialle pojot kyllä kimalteesta, mutta kuten sanottu olisi puku voinut olla istuvampi ja tiukempi. Victoria oli kyllä mielestäni upea vaikka ehkä tuossa puvussa joku aluksi silmään vähän pistikin. Ehkä se on nuo kuviot kankaassa, jos puku olisi ollut yksivärinen ilman noita kuvioita olisi se voinut olla vähän yksinkertaisemman ja arvokkaamman näköinen.

  Odottelen vielä parempia kuvia Madeleinen ja Sofian asuista mutta molemmilta ihan kelpo suoritus! Madden vaaleanpunainen unelma on kyllä prinsessamainen ja tykkään tuosta helmasta! Sofian puvussa väri on upein ja sopii Sofialle hienosti.

  Connaught-tiara on kyllä yksi mun suosikkeja, mutta kuten sanottu niin jotenkin se ei Madeleinen kampauksessa tänään toimi, näyttää jotenkin korkealta. Ihanaa, että Sofia on saanut käyttää välillä jotain muuta tiaraa kun häätiaraansa! Tuo pieni terästiaa sopii kyllä kauempaa katsottuna ainakin paljon paremmin Sofialle kuin häätiara.

  Toivon kylllä kovasti että Sofia pääsee nyt reippaasti kokeilemaan muitakin holvien aarteita koska varmasti useampikin Ruotsin hovin tiaroista sopisi hänelle upeasti. Vaikka Connaught-tiara onkin arvoltaan ehkä liian arvokas Sofialle niin toivoisin joku päivä näkeväni sen hänen hiuksillaan, luulen että ilmavan kampauksen kanssa sopisi upeasti!

  Tykkää

  • Totta, Victorian puku olisi voinut toimia paremmin yksivärisenä. Varsinkin kun puvussa oli niin paljon muutakin, suuri helma, erikoinen kaula-aukko jne.

   Uskoisin, että nyt Sofialla nähdään jatkossa muitakin tiaroita. Huomenna taatusti taas häätiara, mutta ensi vuonna Nobeleissa voi hyvinkin olla vuorossa vaikka nelinappinen. Mutta sitä ennen Sofian on luovuttava tuosta jakauksesta ja hankittava parempi kampaaja…

   Tykkää

   • Sofialla oli viime vuonnakin hiukset jotenkin huonosti, jotenkin puoliksi auki ainakin kuninkaan järjestämällä illallisella jos oikein muistan. Hänelläkin kuitenkin tuota hiusta olisi, josta saisi hienojakin kampauksia ja hovissa tuntuu olevan asiansa osaavia kampaajiakin, niin on se kyllä ihme että Sofialle ei saada Nobeleihin kunnollista kampausta, tai sellaista että häätiara ei näyttäisi niin lelulta joka on vaan tyrkätty pään päälle. Toivotaan, että jos (ja kun) huomenna Sofialla nähdään taas häätiara niin hiukset olisi paremmin ja tiara olis aseteltu sopivammin.

    Tykkää

 25. Nyt alkoi hirvittää, että noinkohan sittenkään nähdään kuninkaallisia tanssilattialla! Jotenkin olisi liian hyvää ollakseen totta, eikä olisi ensimmäinen kerta, kun media tulkitsee hovia väärin. Toivotaan kuitenkin, olisi nimittäin mahtava päätös illalle.

  Tykkää

  • No ei nähty, pettymys! Sitä onkin tänään ruotsalaisissa lehdissä vähän puitu, että miten näin kävi. Ilmeisesti hovin tiedotuspäällikkö ei ollut luvannut tanssimista, vaan että kuninkaalliset voivat tavata tavallisia vieraita. Käytännössä tämä sitten ilmeisesti tarkoitti tiukasti rajattua vip-aluetta ja sinne erikseen valittuja vieraita, joiden kanssa hetken juttelivat. Ainoastaan Daniel oli ilmeisesti poistunut alueelta. Joidenkin tietojen mukaan lähtivät poiskin jo 00.20 eli ehtivät olla alle puolia tuntia. Lehtitietojen perusteella juttuseurana sitten pääministeri, puhemies, tiedotuspäällikkö itse jne. eli se niistä ”tavallisista vieraista”. Sanoisin, että tämä onnistui näyttämään jopa elitistisemmältä, kuin se, että olisivat vetäytyneet palkittujen seuraan.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.