Kuninkaallinen joulukalenteri – 9. luukku

Kuninkaallinen joulukalenteri, Hovikirjeenvaihtaja

Tanskan kuningatar Margareeta on tunnettu näyttävästä tyylistään, eikä hän ole koskaan pelännyt myöskään kasata jalokiviä ylleen, vaikka kunniamerkkejäkin olisi runsaammin. Näissä kuvissa, jotka ovat ensimmäiset viralliset muotokuvat nuoresta kuningattaresta, näemme upean iltapuvun, jossa on massiiviset hihat ja mielenkiintoinen raidallinen pinta. Musta väri on iltapuvulle hieman poikkeuksellinen, mutta hillitty tyyli toki sopii kuningattaren isän kuoleman jälkeisiin ensimmäisiin kuviin. Massiivisen kampauksen huipulle on asetettu Pearl Poiré -tiara, joka on peräisin 1800-luvun alkupuolelta ja joka on toinen kuningattaren arvokkaimmista tiaroista. Sen seurana näemme kuningattaren isoisän äidille kuuluneet helmikorut, sekä Elefanttiritarikunnan nauhan kunniamerkkeineen, ritarikunnan tähden, perhekunniamerkin, sekä Dannebrog-ritarikunnan ristin. Vasemman käden nimettömässä kimaltelee kuningattaren massiivinen kihlasormus.

Embed from Getty Images

Mielenkiintoisena yksityiskohtana huomaatte, että allaoleva kuva, jossa kuningatar poseeraa yhdessä prinssi Henrikin kanssa, on itseasiassa peilikuva, sillä Elefanttiritarikunnan nauhaa kannetaan vasemmalta olalta.

Mainokset

3 kommenttia artikkelissa “Kuninkaallinen joulukalenteri – 9. luukku

  1. En ole koskaan nähnyt kuvaa prinssi Henkrikistä nuorena, joten olipa hauska nyt nähdä. Jos kuningatar ei olisi vieressä, niin en tunnistaisi samaksi henkilöksi!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.