Nobelit lähestyvät, spekuloidaan! (+ tilaisuuden televisiointi)

Suurten juhlien ja merkkitilaisuuksien alla täällä Hovikirjeenvaihtaja-blogissa ollaan usein vähän spekuloitu ja erityisen kivaa on tietysti arvailla tiaroita ja asuja! Nyt kun Ruotsissa Nobel-gaala lähestyy, esitettiin jo toiveita samanlaisesta mahdollisuudesta ja mikäs siinä, ainahan se hauskaa on. Tänäkin vuonna paikalla pitäisi olla koko kuninkaallisen perheen ja sehän tarkoittaa frakkeja, kunniamerkkejä, iltapuku ja jalokiviä, runsaasti jalokiviä. Mitä näemme kuningattaren ja prinsessojen yllä lauantaina? Spekuloidaan!

Embed from Getty Images

Lainaan itseäni aiemmasta postauksesta, jossa käsittelimme kuningatar Silvian (ja jatko-osassa myös prinsessojen) Nobel-asuja vuosien varrelta.

”Nobel-juhlissa pukukoodi, eli ohje siitä, kuinka vieraiden tulisi tilaisuuteen pukeutua on korkein mahdollinen eli englanniksi White tie, suomeksi yleensä joko frakki tai iltapuku. Pukukoodi kertoo aina käytännössä miehen asun ja naiset pukeutuvat sitten sen perusteella yhtenevään asuun. Miehelle white tie tarkoittaa aina frakkia, ei tummaa pukua tai smokkia. Myös sotilasunivormu tai juhlava kansallispuku on sovelias, ellei kutsussa erikseen mainita frakkia. Hännystakin alla käytetään valkoista paitaa, valkoista liiviä ja valkoista solmuketta, eikä ranteeseen laiteta kelloa. Jaloissa on mustat kiiltonahkaiset kengät ja housut ovat niin ikään aina mustat. Sekä naisten, että miesten juhlapukuun kuuluvat valtiolliset kunniamerkit.

Kun mies pukee ylleen frakin, naisen asu on juhlavasta materiaalista valmistettu täyspitkä juhlapuku, joka voi olla myös kaksiosainen. Puku voi olla pääntiestään avonainen tai jopa olkaimeton, mutta varsinkin illallisella on kohteliasta peittää olkapäät esimerkiksi jonkinlaisella stoolalla tai huivilla. Kenkien tulee olla sirot, avonaiset ja asuun sopivat. Yleensä ne on varustettu korolla, mutta se ei ole pakollista. Täyspitkä puku tarkoittaa, että hameen tulisi ulottua niin alas, ettei kengistä näy helman alta kuin kärjet paikallaan seistessä. Iltapuvun kanssa nainen käyttää pienikokoista, hihnatonta iltalaukkua. Jos iltapukuun haluaa yhdistää hansikkaat, ne ovat yleensä pitkät ja ulottuvat yli kyynärpään. Korut voi valita asun mukaan ja Nobel-juhlassa varsinkin on soveliasta käyttää niitä arvokkaimpia. Kuninkaallisen perheen naisilla tämä tarkoittaa aina tiaroita ja muitakin holvien merkittävimpiä aarteita. Juhla-asun kruunaa juhlakampaus.”

Nobelit ovat yksi ehdottomasti tärkeimmistä tilaisuuksista Ruotsin kuningasperheen kalenterissa ja paikalle ovat parina viime vuonna saapuneet kaikki kuningasparin lapset. Tänäkin vuonna hovin kalenteri lupailee, että tilaisuuteen osallistuvat kuningas Kaarle-Kustaa ja kuningatar Silvia, kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel, prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia, sekä prinsessa Madeleine ja Chris O’Neill. Jokavuotisia vieraita ovat olleet myös kuninkaan sisar prinsessa Christina ja tämän puoliso Tord Magnuson, mutta tänä vuonna emme heitä tilaisuudessa näe. Prinsessa jää kotiin lepäämään, sillä lokakuussa aloitetut leukemiahoidot ovat olleet raskaita.

Viime vuonna kuningasperheen naisten asut keräsivät pääasiassa ylistystä. Prinsessoista kaksi, kruununprinsessa Victoria ja prinsessa Sofia, olivat raskaana ja erityisesti kruununprinsessan asussa se näkyikin. Keskustelimme aika vilkkaasti illan puvuista ja yleinen konsensus tuntui olevan, että kuningatar Silvian punainen asu ei oikein onnistunut. Omaan makuuni väri oli hieman tunkkainen ja jotenkin koko asu tätimäinen. Seuraavan illan vartalonmyötäinen puku keräsi selvästi enemmän kehuja. Kruununprinsessa Victoriaa kehuttiin runsaasti ja erityisesti huomioitiin kruununprinsessalla vasta toista kertaa nähty Connaught-tiara, joka toimi hieman ilmavammassa kampauksessa paremmin, kuin kesällä prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian häissä. Prinsessa Madeleinea ainakin allekirjoittanut ja moni muukin taisi pitää illan kuningattarena, sillä Fadi el Khoyryn harmaa iltapukuluomus keräsi runsaasti kehuja. Erityisesti prinsessa keräsi kuitenkin pisteitä tiaravalinnallaan, sillä kauniin kampauksen seurana nähtiin prinsessa Margarethan akvamariinikokoshnik-tiara. Prinsessa Sofian asussa tiara puolestaa oli heikoin kohta, sillä jälleen kerran tiara oli aseteltu liian taakse, liian suoraan ja liian tiukan jakauksen kaveriksi.

Ruotsin kuningasperhe, Nobel-gaala, kuninkaalliset

© Jonas Ekströmer – Kungahuset.se

Kuningatar Silvia on pitänyt tapanaan vuorotella Nobeleissa kahta tiaraa ja koska viime vuonna vuorossa itse pääjuhlassa oli niin kutsuttu Kuningatar Sofian tiara tai Yhdeksänsakarainen tiara, tänä vuonna lienee vuorossa upea Leuchentenbergin safiiritiara. Asun värimaailma lienee siis myös jotakin sellaista, joka sopii tummansinisiin kiviin. Viime vuoden tanttamaisen asun sijaan toivoisin näkeväni tänä vuonna jotakin hieman vartalonmyötäisempää ja muutenkin jotakin mielenkiintoisempaa. A-linjasta voisi tällä kertaa luopua ja etenkin jokin hiukan veistoksellisempi asu olisi mieleeni.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Kruununprinsessa Victoria on karistanut vauvakilot ja on näyttänyt kesän ja syksyn kuvissa jälleen urheilullisen hoikalta. Kruununprinsessan yllä näkisin mielelläni myös jotakin hieman vartalonmyötäisempää, sillä kahtena viime vuotena hän on ollut hieman runsaammalla linjalla. Olisi mielenkiintoista nähdä kruununprinsessalla joskus jotakin hyvin yksinkertaista ja veistoksellista, ehkä jopa seksikästä. Ei siis mitään turhan avonaista tai missään tapauksessa mautonta, vaan jotain sellaista, joka herättäisi spontaanin ohhoh-huudahduksen. Toisaalta kruununprinsessa voisi myös yllättää käyttämällä uudelleen jotakin upeista iltapuvuistaa, sillä vaikka yleensä kuningasperheen naiset hankkivat Nobeleihin uutta, on välillä kierrätystäkin nähty. Esimerkiksi prinsessa Madeleinen häissä nähty Fadi el Khouryn puku olisi hienoa päästä näkemään uudelleen.

Tiaraveikkaus ei ole kruununprinsessa Victorian kohdalla kovin helppoa, sillä vaihtoehtoja on runsaasti. Viime vuonna näimme Nobel-juhlallisuuksien uuden tulokkaan, kun kruununprinsessa kantoi yleensä kuningatar Silvialla nähtyä Connaught-tiaraa. Aiempina vuosina olemme nähneet myös molempia nappitiaroita, sekä kruununprinsessan tavaramerkkiä, eli Baden Fringe -tiaraa. Myös aina yhtä mielenkiintoinen terästiara on esiintynyt juhlassa pariin kertaan ja mahdollista toki on, että kruununprinsessa ottaisi virallisempaan käyttöön myös prinsessa Lilianilta perimänsä laakeriseppeletiaran, sillä tähän mennessä olemme nähneet sitä vain perhejuhlissa.  Baden Fringe lienee satavarma esiintyjä jompana kumpana päivänä ja onhan se äärimmäisen kaunis tiara, joten ei haittaa. Jotenkin luulen, että nappitiaroista ainakin nelinappinen on nyt jäänyt taakse, joten terästiara tai Lilianin tiara voisi olla hyvinkin tämän vuoden vaihtoehto.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Prinsessa Madeleinen Nobel-tyyli on ollut vuosien varrella hyvin vaihtelevaa, mutta aivan viime vuosina prinsessa on tuntunut suosivan aika peittävää ja omalla tavallaan konservatiivistakin tyyliä. Vaihtelun vuoksi toivoisin prinsessalta melkein jotakin prinsessaunelmaa, sillä sellaisetkin hän osaa kantaa tyylillä. Varmin veikkaus tiarasta on prinsessa Madeleinen kohdalla aina moderni siipitiara, mutta viime vuonna pääsimme ihailemaan uskomattoman upeaa akvamariinikokoshnikia. Vuonna 2012 prinsessa kantoi puolestaan kuningasperheen ametistitiaraa ja sai sen kohotettua ihan uuteen menestykseen. Uskon, että tänäkin vuonna siipitiara pääsee käyttöön ehkä kuninkaanlinnassa sunnuntaina järjestettävällä illallisella, mutta elän toivossa, että itse juhlaan prinsessa astelisi jossakin mielenkiintoisemmassa valinnassa ja melkein toivoisin, että se olisi tänä vuonna ametistitiara.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Prinsessa Sofialle Nobelit ovat vasta kolmannet ja itseasiassa vasta toiset kuninkaallisen perheen jäsenenä. Ensimmäisellä kerralla emme nähneet tiaraa, emmekä kunniamerkkejä, mutta viime vuonna tuore prinsessa esiintyi jo täydessä kuninkaallisessa tällingissä. Olemme tähän mennessä nähneet prinsessa Sofian kolme kertaa tiara hiuksillaan ja jokaisella kerralla tiara on ollut sama, kuningasparin häälahjaksi antama timantti- ja smaragditiara. Tiaran moderni ulkonäkö on kerännyt kehuja, mutta sen asettelu ei. Jostakin syystä tiara on yleensä asetettu prinsessan päälaelle ja aina lähes suoraan, mikä saa sen töröttämään kummallisesti. Kun tiaraan on vielä yhdistetty keskelle päätä tehty jakaus, yhdistelmä ei ole ollut kummoinenkaan menestys. Toivon todella, että tiaran asettelu johtuu vain prinsessa Sofian omasta mausta, eikä siitä pelottavasta mahdollisuudesta, että tiaran runko ei salli sitä asetettavan muihin asentoihin. Uusin Svensk Damtidning muuten väittää, että häätiara olisi valmistettu kaulakorusta, jonka kuningatar Silvia on joskus saanut Thaimaan prinssiltä. Lehden mukaan koru lähetettiin takaisin Thaimaahan muutostöitä varten, jotta salaisuus ei olisi Ruotsissa paljastunut. Joka tapauksessa näemme häätiaran varmasti tänäkin vuonna, joten peukut pystyyn, että sitä olisi yritetty asetella tällä kertaa hieman takakenoon. Lisäksi peukkuja pidetään tottakai sille, että prinsessa olisi vihdoin päässyt sukeltamaan perheen holveihin ja olisi saanut lainaksi jonkin muun tiaran. Tarjolla lienee ainakin nelinappinen tiara, sekä timanttiketju, jota prinsessan kälyt ovat käyttäneet tiaran korvikkeena.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Perheen miespuolisilla jäsenillä näemme perinteiseen tapaan frakit ja kunniamerkit molempina iltoina. Ohjelmassa on siis lauantaina itse virallinen palkintojenjako ja sen jälkeen juhlaillallinen Tukholman kaupungintalolla. Sunnuntaina puolestaan juhlitaan kuninkaanlinnassa, johon kuningas Kaarle Kustaa kutsuu perinteiseen tapaan palkitut puolisoineen juhlaillalliselle. Kuninkaallisen perheen jäsenet osallistuvat molempiin tilaisuuksiin ja molemmissa näemme tiaroita, kuten joka vuosi. Launtain juhlaillallista voi seurata suorana netissä ja Ylellä, mutta valitettavasti kuninkaanlinnan illalliselta on aina huonommin kuvia tarjolla. Jäädään kuitenkin jännittämään, millaista loistoa pääsemme näkemään ja odottaessamme voimme tietenkin spekuloida. Siis arvauksia kehiin! Ruotsin tiarakokoelmaan voi tutustua lähemmin viimevuotisessa spekulaatiopostauksessa ja sen jatko-osassa.

Juhlallisuudet Tukholmassa on jaettu siis kahteen osaan. Varsinaista palkintojenjakoa Tukholman konserttitalolla voi seurata Youtubessa klo 17 alkaen ja SVT:n Play-palvelussa klo 17.20 alkaen.

Illan Nobel-bankettia eli juhlaillallista voi seurata Tukholman kaupungintalolta suorana SVT Playn ja Yle Areenan kautta klo 20.00 alkaen. Lisäksi Yle FEM esittää SVT:n suoraa lähetystä samaan aikaan.

Lauantaina jaetaan myös Nobelin rauhanpalkinto Oslossa ja paikalla tulevat olemaan kuningas Harald ja kuningatar Sonja, sekä kruununprinssi Hakon ja kruununprinsessa Mette-Marit.

Rauhanpalkinto jaetaan Oslon kaupungintalolla kello kahdelta Suomen aikaa. Tilaisuutta voi seurata livenä Youtubessa ja Yle Areenassa. Lisäksi Yle FEM esittää SVT:n suoraa lähetystä klo 13.50 alkaen.

Embed from Getty Images
Mainokset

29 kommenttia artikkelissa “Nobelit lähestyvät, spekuloidaan! (+ tilaisuuden televisiointi)

  • Madeleine on käyttänyt siipitiaraa enemmän, kuin muita tiaroita yhteensä, joten sitä on nähty neljäkin vuotta putkeen. Victorialla on ollut hieman enemmän vaihtelua, mutta Baden Fringekin on nähty kahtena vuonna peräkkäin.

   Tykkää

 1. Mietinkin tuota Sofian tiaraa ja olikin siitä jo kirjoittanut ja muissakin postauksissa on ollut, mutta onko Ruotsissa tiarat jollain tavalla yhteisiä? Sofian tiara ei tosiaan ole kovin kaunis, eikä ainakaan kovin kauniisti aseteltu. Sofian Nobel debyytissä hiukset on kauniisti. Siihen kampaukseen sopisi tiarakin kauniisti. Samoin toivon Victorialtakin pehmeää kampausta, eikä tiukkaa nutturaa, mikä hänellä yleensä on.

  Tykkää

  • Tämä vaihtelee vähän tiaran mukaan. Ilmeisesti Sofian on oma, samoin Lilianin tiara on Victorian (perintö) ja jotkin tiarat kuningattaren henkilökohtaista omaisuutta. Mutta suurin osa on säätiöity, eivätkä siten ole kenenkään henkilökohtaista omaisuutta, niitä ei voi myydä, eikä niistä tarvitse esim. maksaa perintöveroa. Näitä tiaroita kuitenkin ”hallinnoi” kuningatar Silvia, eikä jokainen sentään valitse oman maun mukaan, mitä käyttäisi milloinkin.

   Tykkää

 2. Minä toivoisin kameetiaran paluuta Nobeleihin, on kovin sääli jos se jää pelkästään häätiaraksi eikä pääse kuninkaallisista jalokiviholveista julkisuuteen ennen Estellen häitä. Ja Sofialle ehdottomasti nelinappinen tiara, olisi kiinnostavaa nähdä miten hän sitä kantaisi.

  Pukujen suhteen toivoisin voimakkaita värejä, esimerkiksi vahvaa vihreää, oranssia, lämpimänkeltaista. Tummille naisille, niin Silvialle, Viktorialle kuin Sofiallekin ne sopisivat erinomaisesti. Tosin uskon ennemminkin sellaiseen kuninkaallisen arvokkaaseen värimaailmaan, mutta jospa räväyttäisivät.

  Sanotaan että Madden tyylistä on tullut viime vuosina jotenkin englantilaisempi, vähän runsaampi ja esim jotkut hatut ovat olleet kuin suoraan Ascotista. Hänen yllään olisi kiva nähdä jotain kuviollista kuosia vähän samaan henkeen kuin Elina Kiikolla linnan juhlissa. En tosin tähäänkään taida uskoa 😀

  Sopivasti olen lauantai -iltaa yksin kotona, joten taidan viettää ihanan hömppää iltaa SVT:n parissa.

  Tykkää

  • Mä olen vähän sitä koulukuntaa, jonka mielestä kameetiara toimii vain häätiarana. Lähinnä se kyllä johtuu siitä, etten oikein perusta keltakullasta ja siksi tiara näyttää vähän oudolta. Mutta kyllähän se voisi jonkun muunkin yksivärisen asun kanssa toimia, kuin valkoisen. Ylipäätään Victorialle se sopi upeasti, joten olisihan se hauskaa nähdä uudelleen pitkästä aikaa!

   Eikös nyt linnanjuhlien aikaan sanottu, että ainakin vahvat jalokivivärit olisivat taas tekemässä paluuta. Jokin sellainen sävy voisi olla upea juuri mainitsemillasi tummilla naisilla. Ainakaan en toivo taas harmaata, enkä mitään pastellisävyjä. Victorian kirkkaan vihreä paljettipuku 2012 oli aika upea.

   Mielenkiintoinen pointti Madden tyylistä ja taidat olla ihan oikeassa, brittihenkeä on mukana. Ja aiemmin tuntui myös, että Yhdysvalloissa asuessa sellaista tiettyä glamouria tarttui mukaan. Jokin äärimmäisen yksinkertainen ja veistoksellinen voisi muuten toimia Madeleinellakin.

   Täytyy katsoa, ehdinkö itsekin telkun ääreen. Joka tapauksessa vaikka tätä postausta voi hyvin käyttää kommentoimiseen, jos muitakin sattuu linjoille katselemaan.

   Tykkää

 3. Oi että, taas on tämä aika vuodesta ❤

  Akvamariinikokoshnik Madeleinella viime vuonna oli aivan huippu, kuten koko tyyli.

  Oma toiveeni on lähinnä se, että Sofialla näkisimme uuden tiaran..!

  Tykkää

  • Täytyy kyllä sanoa, että olen aika hämmästynyt, ellei Sofialla nähdä jotain muuta tiaraa. Jotenkin ymmärrän, että eka vuosi meni omalla tiaralla, mutta nyt Sofia on sentään ollut jo ihan kokonaisen vuoden prinsessana. Toki tuolta pienemmästä päästä on vähän huonosti tarjolla, mutta kyllähän se nelinappinenkin voi toimia, kun katsotaan hyvä kampaus sen kanssa.

   Tykkää

 4. Tumma turkoosi olisi hyvä jollekin, sopii värinä kelle tahansa.

  Kameetiara sinisen kanssa olisi hyvä vaihtoehto. Olenko oikeassa, että se on ollut joskus Silvialla Nobelissa?

  Tykkää

 5. Silvian tiaravalinta on jo aivan varmaa tietoa, mutta jos iiihan pikkuisen saisi toivoa, hän voisi valita tänä vuonna brasilialaisen. Puku saisi todellakin olla ihonmyötäisempi kuin viime vuonna. Tuli vanhoja Nobel-kuvia katsoessa muuten mieleen, että onko Silvia vaihtanut kampaajaa vai hakeeko hän nykyään maltillisempaa tyyliä, kun emme ole enää nähneet kaikkia niitä ihmeellisiä ja ihania hiusvirityksiä?

  Victorialle jokin muu kuin Baden fringe, vaikkapa terästiara tai Lilianin tiara. Puvusta ei oikeastaan ole muuta toiveita, kun että se olisi hieno 😀

  Viime vuonna Madeleine toteutti mahdottoman tuntuisen haaveeni ja käytti akvamariinitiaraa, joten nyt toivon Edward VII rubiinitiaraa. Olisi kyllä mielenkiintoista nähdä hänellä teräs- tai kameetiarakin. Mutta revin kyllä hiukset päästäni, jos näämme taas sen iänikuisen Modern Fringen.

  Sofialle ei ole muita vaatimuksia kuin jokin muu kuin häätiara.

  Tykkää

  • Harmi, ettei Silvia ole tainnut koskaan käyttää Braganzaa Nobeleissa, joten taitaa olla turha toivo. Tosin tässä oli enemmän kuin mielelläni väärässä! Sitä nähdään kyllä aivan liian harvoin, vaikka epäilemättä ei ole niitä mukavimpia käytettäviä. On voinut Silvian kampaajatkin vaihtua, mutta uskon, että oma osansa on ihan aikakaudella ja tietysti Silvian iälläkin. 2000-luvulle ei oikein sovi tuollaiset futuristiset tyylit. Mutta kyllä Ruotsissa silti parhaasta päästä tuntuu edelleen kampaajat olevan ja erityisesti tykkään, kun varsinkin Victoria käyttää myös rintaneuloja ym. hiuksissaan!

   Muistelinkin, että toivoit viimeksi rubiinitiaraa. Sehän on ehdottomalla inhokkilistallani, mutta toisaalta, jos sen joku saa toimimaan, niin Madeleine sitten. Ja jos vaihtoehtona on Modern Fringe, otan kiljuen rubiinitiaran mieluummin. 😀

   Tykkää

 6. Jes, tätä postausta toivoinkin! 🙂 Silvian suhteen tiaravalinta on tosiaan melko ennalta-arvattava… Puku saisi minustakin olla istuvampi kuin viimevuotinen.

  Victorialla olisi kiva nähdä pitkästä aikaa terästiara ja vaikka joku merenneito-mallinen puku. Minustakin on kyllä vähän sääli jos kameetiara jää vuosikymmeniksi holviin pölyttymään, Estellen häitä kun saamme vielä odottaa… Kenties se voisi toimia jonkun yksikertaisen tumman puvun kanssa? Mutta vielä on ehkä vähän turhan aikaista kameetiaran paluulle, Vickanin häätyyli on sen verran tuoreessa muistissa.

  Maddella oli kyllä viime vuoden upein look ja toivon todella että hän jatkaa samalla linjalla! Hän saa tiaran kuin tiaran näyttämään upealta, joten voisi valita vaikka ametistitiaran tai rubiinitiaran. Ja koska viime vuonna oli harmaata niin nyt jotain värikästä kiitos 😀

  Sofialle taas toivoisin ihan mitä tahansa muuta kuin häätiaraa 😀 Minusta connaught voisi sopia Sofialle siroutensa puolesta, mutta nelinappinen voisi olla todennäköisempi. Tai sitten Vickan voisi lainata Lilianin tiaraa tai Baden fringeä. Ja mitä kampaukseen tulee niin Sofia voisi jo unohtaa sen keskijakauksen! Sofiallekin sopisi upeasti joku kirkkaampi väri ja hieman kapeampi siluetti.

  Tykkää

  • Hyvä, että ehdit paikalle ennen juhlia! 🙂

   Rupesin nyt haaveilemaan Victorialle mustaa samettipukua, kauniisti istuvaa ja kapeahelmaista, ehkä jopa pitkiä hihoja ja sen kanssa kameetiaraa! Kamee on niin erikoinen, että sen kanssa pitää minustakin olla jotain yksinkertaista ja musta olisi varmaan upea pari sille. Ja ei röyhelöitä tai muhkeutta, vaan tyylikästä ja eleganttia yksinkertaisuutta.

   Olen jo pidempään toivonut, että Victoria siirtäisi fringen Sofian käyttöön. Vaikka se onkin upea Victorialla, Sofialle se sopisi varmasti myös ja kun muutenkin tuolla pienemmissä tiaroissa on vähän pulaa, pitäisi jakaa näitä muutamia keveitä. Siinä vaan on se harmillinen mutta, että joidenkin käsitysten mukaan tuo tiara on varattu vain kruununprinsessojen käyttöön. Tiedä sitten, kun onhan sitä Silviakin käyttänyt, viimeksi jopa tänä vuonna, joten ehkei se niin tarkkaa ole. Toivotaan! Ja toisaalta Lilianin tiaraakin voisi lainata, sillä vaikka se varmasti on Victorialle tunnetasolla tärkeä, oli Carl Philipillä myös hyvin läheinen suhde Bertiliin ja Lilianiin, joten sopisi Sofiallekin.

   Tykkää

 7. Toivoisin, että Victorialla olisi joku muu kuin Connaught-tiara. Tai sitten kampaus erilainen sen kanssa (runsaampi).

  Ja toivottavasti tosiaan Sofialla olisi jokin ihan muu tiarta. Pidän hänen häätiarastaan, mutta sen väritys kahlitsee mielestäni puvun väritystä liikaa. Modern Fringe voisi olla hyvä vaihtoehto tilalla, niin ei olisi Madeleinella sitä. 😀

  Piti googlailla taas tuo Kameetiara ja Silvian puku Nobelissa. Upea yhdistelmä kyllä sinisen mekon kanssa. Ja olisi kyllä hienoa, jos Braganza tosiaan joskus olisi esillä..

  Tykkää

  • Terästiaran näkisin minäkin mielelläni, kunhan se on sovitettu asuun kunnolla. Joskus Victorialla on ollut se muistaakseni lähes pinkin mekon kanssa, eivätkä ne sopineet yhteen tippaakaan. Terästiaraa ei minusta voi oikein kohdella normaalina tiarana, vaan sen kanssa täytyy olla erikoisen tarkkana, että sopii muuhun asuun.

   Tykkää

 8. Toivon niiiiiiiin kovasti että Alexanderin syntymän myötä Sofian paikka perheessä olisi ”vakiintunut” ja hän saisi käyttää jotain kuningasperheen kokoelman tiaroista!

  Tuonne edelliseen kommentteihin liittyen, eikös kaikilla perheen naisilla ole joku oma tiara? Vickan ja Madde ovat saaneet ainakin 18-vuotislahjaksi omat, samoin Hagasessoilla on kai kaikilla joku oma, muistelisin lukeneeni ainakin että häälahjaksi ovat saaneet?

  Tykkää

  • Kyllä, Victorialla ja Madeleinella on syntymäpäivätiarat (Victorialla surkea, Maddella mielipiteitä jakava), niiistä löytyy enemmän tietoa tästä postauksesta. Sofialla kävi siinä mielessä tuuri, että hänen on näistä kolmesta periaatteessa ainoa käyttökelpoinen.

   Kuninkaan sisarilla on myös omat tiaransa. Margaretha omistaa Maddella viime vuonna nähdyn akvamariinikokoshnikin, Birgitta on ilmeisesti antanut oman helmitiaransa tyttärelleen, Desireellä on edelleen ilmeisesti häälahjaksi saamansa timanttitiara (nähtiin viimeksi kuninkaan synttäreillä) ja Christinan tiara on mennyttä, sillä se varastettiin. Toivottavasti Desireen tiara päätyy joskus takaisin kuningasperheen kokoelmaan, sillä sille olisi kyllä tarvetta.

   Tykkää

 9. Etsin kuvia Victorian puvuista ja vuoden 2001 puku on kaunis väriltään ja malliltaan. Madeleine ei ole onnistunut puvuissa läheskään niin usein kuin Victoria. En pidä Baden Fringe tiarasta tai ainakin toivon, että se ei olisi Victorialla nyt.

  Tykkää

 10. Tiara toiveet on samoilla linjoilla kuin muilla, mutta mitä erityisesti toivoisin on sopivampaa meikkiä prinsessa Viktorialle. Varsinkin viime vuoden meikki oli minusta todella arkinen. Muutenkin kaipaisin edes välillä jotain aavistuksen punaisempaa huulipunan sävyä Viktorialle.

  Tykkää

  • Victoria ei tosiaan taida suosia kovin punaisia huulia. Sopivan asun kanssa toisi kyllä mukavasti väriä kasvoille. Jostakin syystä Victorialla on Nobeleissa ollut muutenkin aika ruskeasävyisiä meikkejä, asusta riippumatta. 2012 oli erityisen epäonnistunut, eikä 2014 ollut paljon parempi. Jotakin raikkaampaa toivoisin ja homman voisi hoitaa Madeleinen meikkaaja, joka on todella löytänyt prinsessalle sopivan tyylin ja sävyt viime aikoina.

   Tykkää

 11. Tutkin yksi päivä ajan kanssa Sofian tiaraa kuvista ja pahaa pelkään, että runko on sellainen, että tiara ei asetu muuten kuin vaakatasoon. Tai asettuu, mutta sitten smaragdihuiput näyttävät hölmöiltä ollen liian takakenossa. Toivon olevani väärässä, mutta tähän lopputulokseen päädyin. Itse ajattelen Sofian häätiaran vastaavan Victorian ja Madeleinen 18-vee tiaroita, joten olen varma, että nyt jälkeläisen synnyttämisen myötä Sofialla on pääsy holveihin. Lilianin tiaraa en usko enää käyttävän kukaan muu kuin Victoria, eiköhän hän halua perinnön ihan itselleen. Madeleinekin on varmaan ominut aika tehokkasti Modern fringen, onhan se hänen häätiarakin, joten en usko senkään kulkeutuvan Sofian päähän. Vaihtoehtoja jää aika vähän. Nappilinjalle siis. 😀

  Maddelle toivon rubiinitiaraa ja Victorialle Lilianin perintötiaraa.

  Tykkää

  • Pelkoni taitaa siis osoittautua todeksi. 😦 Samaa olen itsekin katsellut amatöörisilmin, että ihme on, jos se siitä useampaan asentoon taipuu. Mutta sitten pitäisi kokeilla toisenlaista kampausta minusta. Jos esim. kampauksen pinta ei olisi niin sileä, vaan vaikka kauniita kiharoita esim. Mette-Maritin tyyliin, ehkä se tiara uppoaisi sinne paremmin? Ja ainakin ne sivut pitäisi häivyttää, ettei näy niin selvästi koko tiaran runko. Voit olla oikeassa kyllä myös Lilianin tiaran suhteen, epätoivissani vaan haihattelen täällä. 😀 Kun se nelinappinen on sellainen, mikä on, niin ei siitäkään Sofialle oikein ole vakiotiaraksi. Ja tosiaan Modern Fringe on niin selkeästi Madden, etten usko, että ikinä nähdään Sofialla. Sitähän on huhuttu jopa Madden häälahjaksi vanhemmiltaan. Uusin toiveeni siitä, että Margarethan ja erityisesti Desireen tiarat päätyisivät lopulta kuninkaan kokoelmaan!

   Tykkää

 12. Olen miettinyt, että miksi nappitiaroja ei voisi tehdä uudelleen, varsinkin nelinappista?Jotenkin se kaipaisi kehän tai jotain nappien yläreunaan. Ehkä Baden Fringe voisi olla Sofiallakin, siis kunhan ei ole Victorialla. Oma suosikkini kaikista tiaroista on Connaught, jotenkin en usko että se olisi Victorialla tänä vuonna.

  Tykkää

 13. Onpa mielenkiintoisia arvailuja ja toiveita kaikilla, heitän vielä omani mukaan! 🙂

  Olen melkolailla samoilla linjoilla muiden royalistien kanssa;

  Toivon että kaikki onnistuisivat puvuissaan, erityisesti voisin sanoa toivovani pitkiä hihoja, samettia ja niitä jalokivivärejä! Ehkäpä pienehköjä laahuksia myös, ne lisäävät kuninkaallisuutta kummasti! Olisi myös hauskaa nähdä kierrätyspuku edes yhdellä! Victoria käytti häidensä aattona päivällisellä ja lounaalla upeaa iltapukua, mutta voi olla että se ei aivan olisi nobeleihin sopiva… mutta tiarat!

  Silvia: toivoisin kameetiaraa, ihan vain vaihtelun vuoksi, en usko että kameeta nähtäisi victorialla vaikka huonovaihtoehto ei olisi sekään!

  Victoria: Baden fringe on yksi lemppareistani, se varmasti nähdään jompana kumpana iltana, mutta Lilianin tiara olisi myös kiva, tai connaugh (?).

  Sofia: ainoa toive että lauantaina joku muu kun häätiara! Häätiara nähdään varmasti toisena iltana mutta rukoilen että lauantaina joku muu! Vaihtoehtoina pidän molempia nappitiaroita ( nelinappinen todennäköisempi), timanttipantaa, ehkä teräs tai ametisti. Madeleine ei ”omiaan” lainaa mutta hyvin pieni mahdollisuus voisi olla että Lilianin tiara joskus nähtäisi Sofialla, tuskin kuitenkaan tänä vkl. Jos saisin ihan vapaasti valita haluaisin Sofialle connaugh tiaran tai sen margaretan tiaran jota madde käytti viime vuonna.

  Madeleine: madden häätiara on lähes varma toisena iltana, mutta toivoisin madeleinelle eniten ehkä connaugh tiaraa, olisi kiva nähdä pitkästä aikaa se maddella. Rubiini tiara Madeleinella tai ylipäänsä kenelläkään olisi melkoinen hokkuspokkus kuten kunigas taannoin sanoi alexanderin nimestäkin 😀

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.