Kuninkaallinen joulukalenteri – 6. luukku

Kuninkaallinen joulukalenteri, Hovikirjeenvaihtaja

Hyvää itsenäisyyspäivää! Juhlan kunniaksi kalenterissa on tänään kaunis sinivalkoinen asu kuningatar Silvialta, joka yhdisti vuoden 2006 Nobel-gaalassa japanilaisen, YUKI-nimellä tunnetun suunnittelijan Gnyuki Torimarun valkoisen puvun Leuchtenbergin massiiviseen safiiritiaraan ja siihen kuuluviin safiirikoruihin. Arkkitehtuuriakin opiskellut Torimaru keksi itse erityisen polyester-kankaan, joka ei ryppyyntynyt ja johon tehdyt vekit eivät suoristuneet. Usein A-linjaisia pukuja suosivalla kuningatar Silvialla tämä erikoinen valkoinen puku oli mielenkiintoinen poikkeus ja erityisesti huomion kiinnittää sen selkäpuolen kaunis leikkaus.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Mainokset

9 kommenttia artikkelissa “Kuninkaallinen joulukalenteri – 6. luukku

 1. Onpas kaunis asu, olen tätä joskus aiemminkin ihastellut. Tässä iltapuvussa on samaa henkeä, jota tietyn aikakauden suomalaisilla suunnittelijoillakin oli, sellaista veistoksellista yksinkertaisuutta. Voisin kuvitella että joku Vuokko Nurmesniemi olisi voinut suunnitella tällaisen puvun, tai nykyaikana esim. R-L Pohjalainen.

  Toivottavasti Silvia räväyttää tänä vuonna Nobeleissa! Mielestäni hänen iltapukunsa on viime aikoina vähän toistaneet itseään, olisi piristävää nähdä jotain aivan erilaista.

  Tykkää

  • Mielestäni tässä asussa näkyy hyvin suunnittelijan arkkitehtuuritausta juuri tuossa veistoksellisuudessa. Luin hänen tyylistään vähän ja siellä puhuttiin juuri tuosta erityisesti polyester-kankaasta, sekä siitä, että hän käytti usein ympyränmalliseksi leikattuja kankaita, jolloin tuollainen muhkea yläosa tehtiin ilman saumoja. Ja niinkuin kirjoitin, minusta tässä asussa upea on erityisesti juuri selkä. Tosi näyttävä!

   Toivoisin Silvialle jotain tosi mielenkiintoista myös tänä vuonna. Ehkä juuri jotain veistoksellista, erikoisempaa, eikä niin mekkomaista. Ei ainakaan A-linjaa, eikä viime vuonna nähtyä irrallista ylä- ja alaosaa.

   Tykkää

 2. En oikein tiedä mitä mieltä olen tästä puvusta 😀 Ainakin se on persoonallinen ja Silvia kantaa puvun tyylillä! Nobeleista puheen ollen, toivottavasti voitaisiin taas spekuloida hieman puvuilla ja tiaravalinnoilla etukäteen 🙂 Viime vuoden loistoa on kyllä aika vaikea päihittää mutta toivotaan parasta!

  Tykkää

  • Juuri aamulla kävin Twitterissä keskustelua toisen epäilijän kanssa! 😀 Itseasiassa munkaan mielestä tämä ei välttämättä ole perinteisellä tavalla kaunis, vaan mielenkiintoinen, näyttävä ja jotenkin enemmän ”vau”, kuin nätti. Tosi erikoinen tyyli, joka varmasti jakaa mielipiteitä.

   Nobel-spekulointi alkaa kyllä olla jo vähän perinne… Eiköhän jotain tilaa sille löydy tälläkin kertaa! 🙂

   Tykkää

 3. En yleensä innostu valkoisista iltapuvuista, koska ne näyttävät usein turhan paljon hääpuvuilta. Tällaiseen erikoisemman malliseen pukuun valkoinen sopii mielestäni loistavasti! Hyvin persoonallinen ja säväyttävä puku, minä tykkään. 🙂

  Tykkää

  • Aivan totta, valkoinen on vähän vaarallinen väri iltapuvuissa ja varsinkin perinteisissä A-linjaisissa. Tässä asussa mielleyhtymää ei kuitenkaan tule ja jotenkin tuo suorastaan kirkuvan valkoinen sävy entisestään korostaa puvun ”arkkitehtuuria” ja tuota erikoista materiaalia.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.