Kuninkaallinen joulukalenteri – 2. luukku

Kuninkaallinen joulukalenteri, Hovikirjeenvaihtaja

Kreikan kruununprinsessa Marie Chantal järjesti aikamoisen yllätyksen tammikuussa 2012 saapuessaan Tanskan kuningatar Margareetan vallassaolon 40-vuotisjuhlallisuuksiin tässä massiivisessa tiarassa. Kyseessä on Kuningatar Sophien timanttitiara -nimellä tunnettu jättiläinen, jota ei oltu nähty julkisuudessa vuosikymmeniin. Tiaran asettelu jätti hieman toivomisen varaa, mutta kun kantajana on niin äärimmäisen elegantti ja tyylikäs nainen, kuin kruununprinsessa Marie Chantal, annamme sen anteeksi. Upea samettipuku oli yksinkertaisuudessaan täydellinen seuralainen tiaralle ja huomatkaa, kuinka kruununprinsessan kunniamerkkinauha on kiinnitetty puvun kaula-aukkoon timanttiklipsillä. Niitäkin löytyy kuninkaallisista koruholveista, vaikka ette ehkä tienneet sellaisillekin olevan tarvetta.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Mainokset

12 kommenttia artikkelissa “Kuninkaallinen joulukalenteri – 2. luukku

 1. Tuo tiara on kyllä upea ja iltapukukaan ei voisi istua paremmin :). Huomasin ilokseni, että tänne oli ilmestynyt joulukalenteri! Mukavaa joulun odotusta Hovikirjeenvaihtajalle! 🙂

  Tykkää

  • Mukavaa kuulla, että olette ilahtuneet kalenterista! 🙂 Olen itse niin jouluihminen, että jonkunlainen pitää olla kyllä. Irl suklaata ja netissä sitten kuninkaallisia. 😉

   Marie Chantal on tyylikäs nainen ylipäätään, mutta yksi huomattava osa hänen pukeutumistaan on kyllä juuri istuvuus ja se, että asut sopivat omalle vartalolle. Harvoin hänen kohdallaan ihmettelee, miksi vaate näyttää oudolta tai huonolta. Kuten sanoit, tämäkin istuu täydellisesti.

   Tykkää

 2. Hei täältäkin ja kiitos tästä ihanasta joulukalenteriylläristä :)! Oikein tunnelmallista joulunodotusta niin Hovikirjeenvaihtajalle kuin blogin seuraajille! Norjan Märta Louisen nostaisin mieluusti esille tässä. Hän tuppaa jäädä usein hieman sivuun kuninkaallisessa uutismaailmassa (no ei hän tietenkään ole HKK enää), mutta hänellä on viime vuosien erilaisissa perhejuhlissa ollut todella kauniita iltapukuja. Yksi muistuu kirkkaimpana mieleen: kelta-punainen asu, ei niin iltapukumainen ja jakoi mielipiteet kahtia. Olisko ollut jossain Ruotsin kuninkaallisten juhlassa, hmm…? Itse tykkäsin asusta, sopi kantajalleen täydellisesti. Jonkun muun päällä se olisi ollut lähinnä huono vitsi.

  Tykkää

 3. Joulukalenteri, jee!!
  Tiara on varmaankin aika painava, kun pohjakehikko(?) on noin vahvasti vuorattu. Selittäisiköhän osaltaan sitä, miksi tiaraa ei ollut käytetty vuosikymmeniin?

  Tykkää

  • Tuo rungon pehmustaminen on normaalia, taidetaan tehdä suurimmalle osalle tiaroista. Yleensä se vaan osataan peittää kampauksella kauniisti, eikä sitä näy. Muistamme kaikki varmasti Madden tiaran Victorian häissä. Runko näkyvissä ja pehmustekin vielä Silviaa varten tumma. En niin välittänyt puvustakaan, mutta kyllä tuo tiarahomma viimeistään pilasi lookin.

   null

   Mutta olet varmasti oikeassa, tämä on takuulla painava tiara. Vaikka materiaalit olisi millaisia, tuo koko jo takaa painon ja korkeus muuten epämukavuuden. Ja eihän näitä varmaan kauhean mukavaa ole pitää. Mutta taipuisin kyllä uskomaan, että tiaraa olisi käytetty, jos se vaan olisi ollut kunnossa/saatavilla. Sellaisia viritelmiä kuninkaalliset käyttävät, että selvästi epämukavuuden ei anneta estää timanttien esittelyä. 😀

   Tykkää

  • Yleensä syy lienee se, ettei kampaaja ole osannut peittää runkoa. Ihmettelen vaan, minkälainen kampaaja on ollut kyseessä, kun luulisi Tanskassakin olevan aiheesta kokemusta hovin tuntemilla ammattilaisilla. Toinen vaihtoehto on sitten tietysti se, että tiara on saatu käyttöön ihan viime hetkellä ja kampausta ei ole alunperin suunniteltu juuri tätä tiaraa varten. Joka tapauksessa harmillista kyllä, koska rungon näkyminen pilaa pahasti lähes minkä tahansa tiaran.

   Tykkää

 4. Tuntuu, että Madden tapauksessa ei ole edes yritetty saada peittoon sitä. Ajan puutteesta ei voi olla kyse. Tiara on kyllä kaunis muuten. Hiusten väri ei mielestäni sovi yhtään Maddelle. Maria Chantalin tiara on sentään pehmustettu vaalealla, mutta luulisi ammattitaitoisen kampaajan osaavan muuttaa kampausta siten, että pehmuste ei näy. No tietenkin se on sivusta hyvä huudella. ☺

  Tykkää

  • On arveltu, että Madden oli tarkoitus laittaa jokin muu tiara ja sitten viime hetkellä jostakin syystä päädyttiin kuitenkin Connaughtiin. Ja siksi tuota pehmukettakaan ei olisi ehditty vaihtaa. Tiedä sitten, mikä oli oikea syy. Harvinainen moka kuitenkin Ruotsin hovissa. Ja ihme se on kyllä Marie Chantalinkin tapauksessa, että runko näkyy noin pahasti. Joskus näitä näkee sellaisilla naisilla, jotka eivät niin usein pääse tiaroita käyttämään, mutta kyllä Marie Chantal on riittävän kokenut.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s