Monacon kansallispäivän juhlinnassa mukana runsaasti pikkuväkeä

Monacossa on juhlittu tänään kansallispäivää perinteisin menoin ja ruhtinasperhe on tervehtinyt kansaa tavalliseen tapaan. Mukana ovat aina myös ruhtinas Albertin sisaret perheineen ja tänä vuonna paikalla riittikin taaperoita, kun prinsessa Carolinen kaikki kolme lapsenlasta olivat paikalla. Luonnollisesti kuvia sulostuttivat myös ruhtinasparin pian kaksi vuotta täyttävät kaksoset ja saatiinpa myös varmistus tämän syksyn vauvahuhulle!

Päivitys: Loppuun lisätty muutama kuva myös iltajuhlasta.

Embed from Getty Images

Viime vuonna prinsessa Carolinen vanhin poika Andrea Casiraghi ja vaimonsa Tatiana Santo Domingo eivät olleet mukana juhlimassa kansallispäivää, joten emme nähneet myöskään parin edellisenä vuonna julkisen debyyttinsä tehdyttä pientä ’Sacha’-poikaa. Tällä kertaa perhe oli kuitenkin saapunut juhlallisuuksiin, jotka koostuvat seremoniasta palatsin sisäpihalla, jumalanpalveluksesta Monacon katedraalissa, sekä yleisön tervehtimisestä palatsin ikkunoista ja myös 3,5-vuotias Alexandre Andrea Stefano osallistui isoäitinsä käsipuolessa. Pienen herrasmiehen lisäksi tänä vuonna ensimmäistä kertaa paikalla oli myös pikkusisko, puolitoistavuotias India. Sisarukset ovat Monacon kruununperimyksessä sijoilla viisi ja kuusi.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Ruhtinas Albert ja ruhtinatar Charlene eivät olleet ottaneet prinssi Jacquesia ja prinsessa Gabriellaa mukaan virallisiin seremonioihin, mutta perinteiseen tapaan kruununperillinen ja sisarensa pääsivät kuitenkin tervehtimään kansaa palatsin ikkunasta. Kaksoset juhlivat joulukuun kymmenentenä toista syntymäpäiväänsä.

Embed from Getty Images

Palatsin ikkunassa näimme myös India-serkun tapaan toisen ensikertalaisen. Prinsessa Carolinen tytär Charlotte Casiraghi oli tuonut mukanaan juuri ennen joulua kolme vuotta täyttävän Raphaël-poikansa, jonka isä on marokkolais-ranskalainen stand up -koomikko ja näyttelijä Gad Elmaleh. Koska Charlotte ja Gad eivät olleet naimisissa poikansa syntyessä, ei Raphaël ole mukana kruununperimyksessä ja koska vanhemmat ovat sittemmin eronneet, ei mitä luultavimmin tule pääsemään mukaan myöhemminkään.

Embed from Getty Images

Andrean ja Charlotten lapset ovat syntyneet hyvin lähellä toisiaan ja toki pikkulasten porukassa ovat myös ruhtinasparin lapset. Lisäystä jengiin saadaan alkuvuodesta, jolloin huhujen mukaan syntyy kesällä 2015 avioituneiden Pierre Casiraghin ja Beatrice Borromeon esikoinen. Monacon ruhtinashovista ei tittelittömien jäsenten raskauksia ole erikseen ilmoitettu, mutta aina yhtä tyylikkäästä Beatricesta näkee kyllä kauas, että vauva on tulossa. Juorulehtien huhut siis varmistuivat tänään näin puolivirallisesti.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Monacon ruhtinasperheen naiset ovat siitä mielenkiintoisia, että koskaan ei oikein varmaksi tiedä, mitä heillä tulee olemaan yllään. Prinsessa Caroline luottaa Chaneliin, prinsessa Stephanie yllättävyyteen (tai totaaliseen tylsyyteen, kuten tänään), Charlotte Casiraghi näyttää siltä, kuin hän kiskaisisi sängyn vierestä ylleen haute couturea ja Tatiana Santo Domingolla on niin ikään hyvin persoonallinen tyyli. Vanity Fairin parhaiten pukeutuvien listallakin huomioitu Beatrice ei petä juuri koskaan ja ruhtinatar Charlene tuntuu häälyvän napakymppien ja kulmakarvoja nostattavien kokonaisuuksien välillä. Tälläkin kertaa naiset ilahduttivat meitä aikamoisen mielenkiintoisilla kokonaisuuksilla, mutta onneksi lopullinen tuomio taitaa olla positiivinen.

Embed from Getty Images Embed from Getty Images
Embed from Getty Images Embed from Getty Images
Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Illalla ohjelmassa oli vielä gaalatilaisuus, johon ruhtinasperheestä saapuivat ruhtinas Albert ja ruhtinatar Charlene, prinsessa Caroline, sekä Andrea ja Tatiana. Tällä kertaa ruhtinatar Charlene ja prinsessa Caroline olivat päättäneet kantaa kunniamerkkejään, Pyhän Kaarlen ritarikunnan suurristejä, niiden punavalkoisessa nauhassa.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Mainokset

12 kommenttia artikkelissa “Monacon kansallispäivän juhlinnassa mukana runsaasti pikkuväkeä

 1. Kylläpä olikin reipasta pukeutumista. Aina tyylikäs Charlene ruusuisessa hatussaan oli upea. Tyylikäs Beatrice oli todella edukseen suvun naisten joukossa.
  Carolinen jakkupukukaan ei ollut ihan nappi valinta.

  Tykkää

 2. Mielestäni ruhtinassuvun naiset ovat aina olleet aika heikkoja pukeutujia, usein asut ovat mauttomia ja tyylittömiäkin. Poikkeuksen tekee Charlene (joka lienee ainoa jolla on stylisti?) ja Beatrice. Nyt nähdyissä asuissa Caroline ja Stephanie voisivat löytyä ihan kenen tahansa tätin syntymäpäiviltä.

  Tykkää

  • Stephanie on kyllä ihan omaa luokkaansa tässä, tuntuu ettei hän välttämättä katso ollenkaan peiliin. Ja aina joku iänikuinen panta hiuksissa, hattua en muista nähneeni moneen vuoteen. Carolinella sitten taas on toisella tavalla rohkea tyyli, ei mauttomia, mutta ehkä vähän ”liian muodikkaita”, tarkoitan liian erikoisia. Vähän sama, kuin Charlottella, eli ollaan paikoin niin haute couturessa, että ainakin meikäläisen tavissilmään tyyli on vähän outo. Mutta onneksi on saatu Beatrice mukaan, enpä muista montaa epäonnistumista häneltä nähneeni!

   Tykkää

 3. En oikein tiedä miten pitäisi suhtautua koko Monacon ruhtinasperheeseen. Jotenkin he tuntuvat enemmän viihdetähdiltä, kuin kuninkaallisilta. Jonkinlainen rojalistinen loisto ja arvokkuus on heistä minun mielessäni jo karissut ajat sitten – jos koskaan sitä on ollutkaan, en vain oikein osaa selittää mistä se johtuu. Ehkä perhejäsenten suhdesotkuista, ehkä vähän tällaisesta toistuvasta mauttomasta pukeutumisesta mitä Stephanie tässäkin edustaa, ehkä vähän siitäkin ettei Monaco mielessäni asetu samalle viivalle perinteisten ja historiallisten kuningaskuntien kanssa, vaan maa tuntuu lähinnä veropakolaisten paratiisilta.

  Tykkää

  • Olen samoilla linjoilla. Samanlaista loistoa ja historian havinaa heissä ei tosiaan ole, kuin Euroopan kuningashuoneiden jäsenissä. Suhdesotkut ym. ovat varmaan vaikuttaneet niin, että ovat nykyään lehdille vapaata riistaa ja sitten tämä yleinen sekalaisuus esim. juuri pukeutumisessa korostaa sitä. Kun ei voi koskaan tietää, mitä heiltä odottaa, kuva ei muodostu kovin vakavaksi tai asialliseksi. Mutta siitä pitää antaa ruhtinas Albertille tunnustusta, että jotenkin hän minusta tuntuu siltä, että oikeasti pitää monacolaisia läheisinä. Vähän niinkuin kansa olisi oikesti osa perhettä. Monissa tilaisuuksissa yleisö pääsee tosi lähelle ja Albert vaikuttaa julkisuuskuvastaan huolimatta lämpimältä ihmiseltä.

   Tykkää

 4. Charlenen hattu oli tyylikäs, mutta takki oli mielestäni tylsä ja eriparia hatun kanssa. Toki tyylikkäin silti Monacon hovissa. Puetaanko Jacques ja Gabriella aina valkoisiin juhlissa, vai onko se vain minun mielikuva?

  Tykkää

  • Viime vuonna yllä oli tummanharmaata ja on nähty perinneasutkin ainakin kertaalleen. Ja kun Jacques on Charlenen mukana jossakin, yleensä päällä näyttää olevan hyvin nykyaikaisia lastenvaatteita, farkkuja sun muita. Eli taitaa olla mielikuva, mutta helposti tietty muodostuu, kun lapsia näkee sen verran harvoin ja kastemekot varmaan jäi parhaiten mieleen.

   Tykkää

 5. Voi mitä totisia lapsosia ensimmäisissä kuvissa 😀 Mukavaa varmasti, että on suvussa näin samanikäisiä lapsia, vauhdista ei varmaankaan ole puutetta.

  Ja Charlene – vau, mikä asu. Viime aikoina olen alkanut hänen asuvalinnoilleen lämmitä.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s