Prinssi Harryn parisuhdestatus on viikon kuumin kuninkaalliskysymys

Viikonlopun jymyuutinen tai ainakin merkittävin huhu kuninkaallisten maailmassa oli Sunday Expressin toimittajan Camilla Tomineyn skuuppi prinssi Harryn uudesta naisystävästä. Kokenut kuninkaallistoimittaja väittää, että prinssi on keväästä saakka seurustellut amerikkalaisen näyttelijän Meghan Marklen kanssa ja uutisen jälkeen tiedotusvälineet ovat kilvan yrittäneet todistaa väitettä. Maailman tavoitelluimmaksi poikamieheksikin tituleeratulle prinssille löytyy morsianehdokkaita ellei viikottain, niin ainakin kuukausittain, mutta tällä kertaa juttu tuntuu ainakin hiukan enemmältä, kuin tuulesta temmatulta huhulta. Toki muutaman kuukauden seurustelu ei vielä kilkuttele hääkelloja, mutta koska edes mahdollisuus prinssi Harryn romanssille on nyt ilmassa, tartutaan aiheeseen.

(Huom! Illalla postaukseen lisätty pari videota Meghanin hyväntekeväisyystyöstä.)

Embed from Getty Images

Jos Camilla Tomineyn artikkelia on uskominen, jo jonkin aikaa sinkkuna viihtynyt 32-vuotias prinssi Harry on löytänyt naisystävän Atlantin takaa. Kyseessä on 35-vuotias näyttelijä, malli ja hyväntekijä Meghan Markle, joka on suomalaisellekin yleisölle tuttu maikkarin esittämästä Pukumiehet (Suits) -sarjasta. Marklen roolihahmo Rachel Zane on ollut mukana sarjassa sen ensimmäiseltä kaudelta lähtien ja sarja on tuonut Los Angelesissä syntyneen Meghanin asumaan Kanadan Torontoon, jossa sarjaa kuvataan. Näyttelemisen lisäksi Meghan on malli ja bisnesnainen, jonka nettisivu The Tig keskittyy erityisesti matkusteluun, hyvään ruokaan ja kauneuteen. Ennen läpimurtoaan näyttelijätär elätti itsensä roolien välillä kalligrafina. Palkkatyön lisäksi Meghan Markle käyttää runsaasti aikaa hyväntekeväisyystyöhön. Hän on toiminut World Vision Canadan lähettiläänä ja tässä roolissa osallistunut puhtaan veden projektiin Ruandassa. Lisäksi Meghan on toiminut YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin lähettiläänä keskittyen erityisesti sukupuolten väliseen tasa-arvoon ja One Young World -järjestön edustajana hän on työskennellyt myös modernin orjuuden poistamiseksi. Meghan Markle on valmistunut Northwestern Universitystä pääaineinaan teatteri ja kansainväliset suhteet ja hänen sanotaan suunnittelevan myös jatko-opintoja jossain vaiheessa.

© WHAT WE SEEE via Youtube
© World Vision Canada via Youtube

Tällaisen naisen prinssi Harry siis oletetusti tapasi Torontossa viime keväänä tai viimeistään kesällä Britanniassa. Lehtitietojen, joiden väitetään perustuvan prinssin ystävien ja lähipiirin lausuntoihin, mukaan kesäkuussa viestittely oli jo päivittäistä ja kesällä Meghan vieraili useampaan kertaan Lontoossa, jossa hänet nähtiin mm. Wimbledonissa. Väitteiden mukaan näyttelijätär oli vakiovieras prinssi Harryn asunnolla Kensingtonin palatsissa, jossa hän tapasi myös prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen, sekä prinssi Harryn ystäväporukan mukana Lontoolaisissa ravintoloissa. Joidenkin lähteiden mukaan prinssi olisi esitellyt Meghanin myös prinssi Charlesille. Luonnollisesti palatsi ei ole millään tavalla kommentoinut asiaa, eikä myöskään Meghan Markle ole pukahtanut aiheesta sosiaalisessa mediassa sanaakaan. Jos huhu on totta, palatsi ei sitä tule vahvistamaan, mutta jos ei, Meghan aikanaan sen kiistänee. Tosin maanantai-iltana hän julkaisi Instagram-tilillään alla olevan kuvan banaaneista. Osa on tulkinnut kuvan vahvistukseksi, osa pelleilyksi juorun nälkäisen yleisön kustannuksella. Vaikeaa sanoa, kummasta on kyse, mutta eiköhän joka tapauksessa kuva liity viime päivien huhumyllyyn. Oman mausteensa juttuun tuovat lehtiväitteet, joiden mukaan prinssi vietti viikonlopun Torontossa.

Näitä prinssin tyttöystäväehdokkaita putkahtelee tosiaan kuin sieniä sateella ja prinssi Harrykin on turhautuneena todennut, että jokainen nainen, jolle hän puhuu, on yhtäkkiä hänen tuleva vaimonsa. Jokin tässä nyt kuitenkin tuntuu siltä, että ainakaan aivan vailla pohjaa väite ei ole. Tabloidien julkaisemat todistekuvat muka samanlaisista käsirenkaista voidaan jättää omaan arvoonsa, mutta jotta niin kokenut toimittaja, kuin Camilla Tominey laittaa nimensä juttuun, hänen täytyy siihen vahvasti uskoa ja Tomineyn vanavedessä myös monet muut toimittajat ovat omiin lähteisiinsä nojaten olleet samoilla linjoilla. Lisäksi tämä uutinen tuli niin puun takaa, että se voi absurdiudessaan ollakin totta. Yleensä huhut lähtevät liikkeelle, kun prinssi on jossakin tilaisuudessa tavannut sopivan blondin ja lehdet haistavat mahdollisuuden myyntilukujen kasvattamiseen, mutta Meghanin ja Harryn suhteesta ei ole kuiskuteltu missään ennen tätä. Totuutta emme siis vielä tiedä, eikä se toki meille kuulukaan. Prinssi Harryn sanotaan yrittäneen pitää suhteen salassa niin kauan kuin mahdollista, ja se nyt on ainakin täysin uskottavaa. Paineet kuninkaallisen perheen mahdollisille morsiamille ovat valtavat, eikä varmasti ole herkkua yrittää rakentaa suhdetta median, yleisön ja hovin ristitulessa.

Prinssi Harry on hyvinkin siinä iässä, että perheenperustaminen olisi ajankohtaista ja prinssi on itsekin puhunut julkisuudessa toiveestaan saada parisuhde ja lapsia. Sympaattiselle prinssille tätä luonnollisesti toivoisi myös yleisö, joten myönnän heti, että toiveikkaana haluaisin uskoa tämän uutisen pitävän paikkansa. Lähteet väittävätkin, että pariskunnan yhteiselo on vasta alkuvaiheessa, mutta suhde on kuitenkin vakavalla pohjalla. Meghan Markle on allekirjoittaneelle täysin uusi tuttavuus, mutta täytyy sanoa, että ensivaikutelma on oikein positiivinen. Meghan on aikuinen nainen, jolla on jo oma ura ja omat saavutukset. Lisäksi hän ei missään tapauksessa vaikuta olevan mikään tyhjäpää, vaan älyä ja ymmärrystä löytyy. Pahitteeksi eivät ole myöskään empatiakyky ja pyrkimys tehdä hyvää myös muille, sillä nämä ovat omalla arvoasteikollani aina korkealla ja se, että käyttää hyväkseen saamaansa huomiota tärkeiden asioiden edistämiseksi, on ominaisuus, jota olen moneen kertaan peräänkuuluttanut myös täällä blogissa. Naisen omia ajatuksia kahden hyvin erilaisen maailman, showbisneksen ja hyväntekeväisyystyön yhdistämisestä, sekä julkisuuden tuomasta vastuusta voi lukea hänen nettisivullaan. Auttamistyön lisäksi Meghan on myös julkisuuden ammattilainen, tottunut esiintymään ja olemaan esillä. Jos ikinä päästäisiin niin pitkälle, että meillä olisi tässä edessämme kuninkaallisen perheen uusi jäsen, potentiaalia menestykseen näyttäisi olevan. Mieleen tulee hieman Ruotsin prinsessa Sofia, joka hyppäsi suoraan mukaan kuninkaalliseen työkenttään ammentaen aiemmasta kokemuksestaan. Vuosien totutteleminen ja harjoittelu ei sopisi tilanteeseen, jossa prinssi Harryn asema mahdollisesti jopa hallitsijan poikana olisi merkittävä, eivätkä viimeaikaiset kokemukset ole todistaneet sitä kovin hyväksi keinoksi.

Embed from Getty Images  Embed from Getty Images

Negatiivisiakin kommentteja on kuitenkin jo heitelty ilmoille. Kansallisuus ei selvästikään ole kaikkien mielestä etu, vaan prinssille toivotaan morsianta kotikonnuilta ja myöskään julkkisstatus ei ole ehdoton plussa. Myöskään se fakta, että Meghan on ollut aiemmin lyhyessä avioliitossa ja eronnut, ei tunnu nostavan hänen osakkeitaan konservatiivisempien kuninkaallisseuraajien silmissä. Eronnut amerikkalaisnainen näyttää herättävän jopa muistoja siitä toisesta eronneesta amerikkalaisesta, jonka vuoksi kuningatar Elisabet ylipäätään istuu valtaistuimella. Luonnollisesti myös Meghanin ikä, seksikkyys ja uskomatonta, mutta totta, myös ihonväri tuntuvat tökkivän joitakuita. Meghanin filmimaailmassa valaisijana työskennelleen isän juuret ovat Irlannissa ja Alankomaissa, mutta joogaohjaajana työskentelevä äiti on tummaihoinen afroamerikkalainen. Poikkeuksellisiahan Meghanin tummat piirteet toki brittikuninkaallisten vitivalkoisessa joukossa olisivat, mutta näin vuonna 2016 tämä ei vain yksinkertaisesti voi olla ongelma.

Korostan, jos ja kun prinssi Harry ja Meghan Markle ylipäätään seurustelevat, edessä voi olla vuosien tie ilman minkäänlaista tietoa lopputuloksesta. Mutta koska tosiaan suhde on tällä kertaa edes jollakin tavalla potentiaalinen, käytän tilaisuutta hyväkseni ja ennakoin hieman sitä, mitä prinssillä ja vaimolla, oli se sitten kuka hyvänsä, on edessään tulevaisuudessa.

Ensinnäkin seurustelun pitäisi ensin johtaa kihlaukseen, joka tietenkin olisi kuninkaallismaailmassa suuri uutinen. Se olisi myös hyvin julkinen asia siinä mielessä, että hovi tiedottaisi siitä julkisesti ja luultavasti järjestäisi myös lehdistötilaisuuden, kuten prinssi Williamin ja Kate Middletonin kihlautuessa tapahtui. Kihlausaikana morsian pääsisi jo mukaan kuninkaallisten työhön sulhasen rinnalla ja häntä esiteltäisiin kansalle eri puolilla Britanniaa. Prinssi Harryn toiveissa olisi mitä luultavimmin hyvin yksityinen hääjuhla, mutta se ei välttämättä ole mahdollista. Prinsessat Beatrice ja Eugenie pääsevät aikanaan avioitumaan yksityisesti, kuten serkkunsa Zara Tindallkin, mutta erityisesti jos prinssi Harryn avioituessa prinssi Charles on jo ehtinyt nousta valtaan, paine julkiselle seremonialle voi olla hyvinkin voimakas. Kuningatar Elisabetin lapset avioituivat kaikki hyvin julkisesti ja tällaiselle erittäin positiiviselle julkisuudelle on aina tarvetta.

Embed from Getty Images

Avioliiton myötä prinssi Harry saa luultavasti uusia arvonimiä veljensä tapaan. Prinssi Williamin koko titteli kuuluu Cambridgen herttua, Strathearnin jaarli, paroni Carrickfergus ja samankaltainen litania odottanee prinssi Harryä. Perinteisesti Isossa-Britanniassa hallitsijan toiseksi vanhin poika kantaa Yorkin herttuan arvonimeä, mutta koska prinssi Andrew on luultavasti edelleen elossa prinssi Harryn avioituessa, sitä ei ole tarjolla. Prinssi Philipin arvonimi Edinburghin herttua puolestaan on varattu prinssi Edwardille isänsä kuoleman jälkeen, joten myöskään sitä emme tule prinssi Harryllä näkemään. Herttuakuntia Britanniassa on pitkä lista ja sieltä prinssille voitaisiin valita sopiva. Ehdolla on esimerkiksi Albany, Connaught ja Clarence, jota prinssi Williamillekin ennustettiin, sekä Sussex, jonka huhutaan olevan prinssi Harryn oma toive. Jos prinssistä tehdään avioliiton myötä herttua, hänen vaimonsa kantaa herttuatar Catherinen tapaan Sussexin tms. herttuattaren arvonimeä. Jos pariskunnalle syntyy lapsia kuningatar Elisabetin eläessä, tämänhetkisen systeemin mukaan lapset eivät olisi prinssejä tai prinsessoja, vaan ’lordi’ tai ’lady’. Kuningas Charlesin aikana puolestaan kuninkaan lapsenlapset olisivat prinssi ja prinsessa ja toki kuningatar Elisabetin on mahdollista vaikuttaa asiaan halutessaan. Toisaalta prinssi Harryn lapset ovat samassa asemassa, kuin prinsessa Beatrice ja prinsessa Eugenie, josta juuri puhuimme, eikä heille välttämättä haluta kuninkaallisia arvonimiä.

Kuningas Charlesin virtaviivaistetussa monarkiassa prinssi Harryllä on tärkeä rooli ja prinssin vaimolla samoin. Äitiyslomia lukuunottamatta edessä on ura täyspäiväisenä kuninkaallisena ja hovin merkittävänä jäsenenä. Vaikka monissa muissa monarkioissa jopa hallitsijan sisaruksilla on mahdollisuus luoda omaa uraa hovin ulkopuolella, Britanniassa on vaikeaa nähdä tilannetta, jossa kuninkaallinen perhe kutistuisi vain neljään aikuiseen jäseneen. Lisäksi Kansainyhteisö ja kruunuun sidoksissa olevien maiden joukko on edelleen niin suuri, että jo pelkästään näiden suhteiden ylläpitoon tarvitaan väkeä.

Työn lisäksi edessä on elinikäinen julkisuus. Herttuatar Catherine on yksi perheen suosituimmista jäsenistä, mutta samalla myös kiistellyin. Kasvaneesta kritiikistä huolimatta herttuatarta suojelee asema tulevana kuningattarena, mikä tuo hänelle tiettyä koskemattomuutta ja arvostusta. Toisaalta myös median narratiivi sisältää usein hyvän kruununperillisen ja syntisen sisaruksen. Ei tarvitse katsoa kuin kuningatar Elisabetia ja prinsessa Margaretia, kruununprinsessa Victoriaa ja prinsessa Madeleinea tai vaikkapa Norjan tai Tanskan kruununperillisiä sisaruksineen ja tämä on helposti nähtävissä. Prinssi Williamkin on saanut nauttia laiskuuspuheista huolimatta tilanteesta, jossa hänet otetaan vakavasti, kun taas prinssi Harryn työ hukkuu jatkuvasti rakkaushuhuihin tai vanhojen virheiden muisteluun. On helppoa arvata, että myös prinssin vaimo saisi osakseen kriittistä arviointia ja helposti vastakkainasettelu siirtyisi puolisoihin, jolloin uusi herttuatar joutuisi altavastaajaksi suosittua herttuatar Catherinea vastaan. Lääkkeeksi ehdottaisin reipasta työntekoa ja oman persoonan näyttämistä, sillä ne ovat osoittautuneet toimiviksi myös prinssi Harryn kohdalla.

Embed from Getty Images
Mainokset

8 kommenttia artikkelissa “Prinssi Harryn parisuhdestatus on viikon kuumin kuninkaalliskysymys

 1. Mielenkiintoisia huhuja taas kerran, aika näyttää ovatko ne totta vai tarua 😀 Harrykin on jo yli kolmekymppinen, joten kyllä hänen toivoisi löytävän sen oikean ja saavan oman perheen. Meghan vaikuttaa tämän postauksen perusteella oikein fiksulta naiselta. Hän varmasti pystyisi sopeutumaan kuninkaallisen asemaan, mutta toinen kysymys on haluaisiko hän luopua nykyisestä urastaan. Meghan on myös näyttelijänä luonnollisesti esiintynyt rohkeissa kohtauksissa ja vähissä vaatteissa televisiossa, mikä sekin voisi olla ongelma. Aiheuttivathan prinsessa Sofian alastonkuvatkin kohua Ruotsissa ja Brittien kuningashuone on vielä konservatiivisempi…

  Tykkää

  • Kyllä noitä juttuja ja ”uutta tietoa” alkaa nyt siinä määrin putoilla, että uskon, että totta on mukana. Se nyt sitten on tietysti ihan toinen asia, kuinka vakava suhde on jne. mutta näyttäisi kyllä, että ainakin jonkinlainen suhde on olemassa. William ja Katekin seurustelivat iän kaiken ja Williamin väitetään halunneen antaa Katen todella nähdä, millaista kuninkaallisena on. Kaikkihan siihen eivät todellakaan ole halukkaita ja yleisen käsityksen mukaan esim. Harryn ja Chelsy Davyn suhde kaatui juuri siihen, ettei Chelsy halunnut kuninkaalliseksi. Meghanille toki julkisuus on tuttua, joten siinä mielessä voisi olla helpompaa, mutta tosiaan näytteleminen pitäisi varmasti jättää ja onhan se elämä kuninkaallisena muutenkin paljon rajoitetumpaa, kuin viihdetähtenä. Rohkeista kuvista en oikein osaa päättää, mitä mieltä olisin. Toki brittihovi on äärimmäisen konservatiivinen, mutta toisaalta haluaisin uskoa, ettei se olisi kynnyskysymys. Varsinkin, kun rooliin kuuluva vähäpukeisuus on vähän eri asia kuitenkin, kuin miestenlehdissä poseeraaminen. Mielenkiintoista nähdä, miten homma etenee!

   Tykkää

 2. Toivoisin Harrylle jo kovasti perhettä! Ikääkin hänellä on jo sen verran, että kovin montaa vuotta ei voi enää odottaa. Jos tästä nyt oikein suhde kehittyy, se onkin jo vähän suurempi juttu. MInun on vähän vaikea uskoa, että Elisabet ottaisi Meghanin ihan purematta vastaan näyttelijäammatin ja avioeron takia. Meghan ei kyllä olisi mikään perinteisin kuninkaallinen morsian, mutta vaikuttaa ainakin lupaavalta. Tuo näyttelijän ammattikin voisi auttaa julkisuudessa elämistä, joten emme varmaankaan törmäisi samaan ongelmaan kuin Catherinen kanssa. Toisaalta salaa toivonkin, että Harry menisi naimisiin jonkun sellaisen kanssa, joka näyttää Catherinelle kuinka hommat hoidetaan 😀

  Tykkää

  • Miehillähän on lastensaannin kannalta toki helpompaa, kuin naisilla, mutta jos ei halua kamalasti itseään nuorempaa puolisoa, kiire tosiaan alkaa piakkoin olla. Meghanin kohdalla mietin muuten juuri sitä, että kun hän on kuitenkin jo 35, suhteessa saatetaan joutua etenemään hiukan nopeammin, jos se yleensä on vakavaa.

   Katsopa vielä tuosta postauksesta video, jossa Meghan puhuu UN Womenin kokouksessa. Lisäsin sen siihen äsken ja sanoisin, että tässä sinulla on nainen, joka näyttää Katelle, miten homma hoidetaan. 😀 Esiintyjänä hän todella on ammattilainen ja tuo hyväntekeväisyyshomma ja vaikuttaminen näyttää olevan ihan oma intohimo, ei vain julkisuutta ja pintaa. Siinä mielessä siis loistavat lähtökohdat kuninkaalliseksi, jos joskus sinne asti päästäisiin.

   Jotenkin luulen, että Elisabet on oppinut lastensa onnettomista avioliitoista jotain. Ehkei pidä kuitenkaan hakea sitä aatelisneitsyttä, vaan ottaa se, joka tekee onnelliseksi ja jota oikeasti rakastaa. Haluan ainakin uskoa, että kuningatar ajattelisi näin. 🙂 Se sitten on toki toinen asia, mitä hovissa ylipäätään ajatellaan…

   Tykkää

 3. Prinssi Harryn Facebookissa luki, että älkää uskoko mitä luette. Mitä sitten tarkoittaa sillä? Toivottavasti nämä huhut pitää paikkansa silti.

  Tykkää

  • Prinssi Harrylle ei ole julkista Facebook-sivua, samoin kuin ei ole Williamilla tai Katellakaan. Mahdollisten salaisten ja yksityisten sivujen lisäksi ainoastaan Kensingtonin palatsin sometilit ovat aitoja ja valitettavasti kaikkia muita ylläpitää joku tai jotkut, jotka haluavat heinä esiintyä. Eli joku huijari kyseessä. 😦

   Tykkää

 4. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan seuraako tästä jotakin vakavampaa vai ei. 🙂 Tuo Meghanin ihonväri asian spekulointi on harmillista. Olen joskus aikaisemmin leikitellyt ajatuksella, että mitenköhän monarkiat suhtautuisivat siihen, jos jokin perheestä rakastuisikin samaa sukupuolta olevaan henkilöön. Kuninkaalliset saattavat itse edustaa ja puhua tasa-arvon puolesta mutta eivät aina elä samalla tavalla kuin opettavat :-).

  Tykkää

  • Täytyy sanoa, että vaikka ilmapiiri meillä ja muualla on nykyään mitä on, silti jotenkin pääsi yllättämään suoranainen rasismikin. Onneksi harrastajien keskuudessa sentään tuntuu pysyneen aisoissa, mutta nettilehtien kommenteissa ym. on kyllä karua luettavaa. Olen usein pohtinut samaa, kuin sinäkin, eli milloin mahdamme nähdä ensimmäinen seksuaalivähemmistöön kuuluvan kuninkaallisen, mutta kyllä se edelleen kovin kaukaiselta tuntuu. Ja jos totta puhutaan, aikalailla muutkin vähemmistöt, kuten esim. eri etniset ryhmät, jotakin näkyvää sairautta sairastavat tai vammautuneet jne. loistavat poissaolollaan edelleen. Sain kommentistasi postausidean, kiitos! Katsotaan jalostuuko se valmiiksi tekstiksi asti.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s