Kesän lukuvinkki – Seuran Kiehtovat kuninkaalliset

Huom! Alla on lyhyt postaus, jonka julkaisin torstaina. Lueskeltuani lehteä sieltä täältä, minulle jäi sellainen kuva, että lehti on mukava kesälukeminen kuninkaallisista kiinnostuneille. Taisin kuitenkin arvioida lehteä turhankin satunnainen harrastaja mielessäni ja ehkä teille Hovikirjeenvaihtajan lukijoille lehti onkin turhan heppoinen! Ennen ostopäätöstä suosittelen siis kurkkaamaan kommentit ja lukemaan muiden mielipiteitä.


Tämän kesän parhaasta kuninkaalliskoosteesta vastaa Suomessa aikakauslehti Seura, joka on julkaissut kesän ajaksi satasivuisen erikoisnumeron Kiehtovat kuninkaalliset. Lehti on selvästi suunnattu kaikille kuninkaallisista kiinnostuneille, sillä se käsittelee aihetta aika laajalla skaalalla. Mukana on tietoa, historiaa, tyyliä, rakkautta ja juoruja, jokaiselle siis jotakin. Aiheita ovat mm. kuningatar Silvian ura kuningattarena, pienet tulevat kruununperilliset, kuninkaallisten lemmikit ja se mielenkiintoinen kysymys, millainen Suomi olisi, jos se olisi kuningaskunta. Ote on moninpaikoin informatiivinen, mutta vakavammin harrastukseen suhtautuville ja nuivahenkisille Hovikirjeenvaihtajille paikoin ehkä hiukan turhankin juoruileva ja mutkat suoriksi skandaalin toivossa vetävä. Mukavaa viihdettä erittäin runsaasti kuvitettu lehti kuitenkin on ja mainio valinta vaikkapa mökkireissulle! Lehteä tuntuu olevan myynnissä laajalti kauppojen lehtiosastoilla, joten halukkaiden pitäisi löytää sitä helposti.

il0na antoi tärkeää lisätietoa kommenteissa Seuran vakiolukijoille: iso osa jutuista on julkaistu jo aiemmissa numeroissa!

Lehti saatu kustantajalta arviota varten.

Seura Kiehtovat kuninkaalliset Hovikirjeenvaihtaja

Mainokset

11 kommenttia artikkelissa “Kesän lukuvinkki – Seuran Kiehtovat kuninkaalliset

 1. Minulle ei hirveästi tarjonnut uutta asiaa, aika paljon samoja asioita mitä lukee lehdissä jatkuvasti. Kelpo kooste kuitenkin. Tosin muutamassa kohdassa jäi asiavirheet ja selkeät huolimattomuusvirheet ärsyttämään 😀 Esim. melkein suomalainen prinssi -artikkeli oli jo vanha mutta lopussa olisi voinut mainita että kyseinen herra on jo edesmennyt. Mutta vähemmän vakaville harrastajille varmasti mielenkiintoinen lukupaketti!

  Tykkää

 2. Minä olin kanssa hieman pettynyt lehteen, odotin enemmän… oli paljon mielenkiintoisia juttuja ja hiukan uutta tietoa mutta niukanlaisesti… pettymys oli myös että osa jutuista vai peräti suurin osa oli julkaistu jo aiemmin seuralehdissä…. valitettavan paljon myös tietoa jota on kaikissa kuninkaallisissa painoksissa ym mm hääaiheet on aika läpikolutttuja..
  Lehden parhaimmistoa oli ehkäpä jossittelu Suomen monarkiasta 😀

  Tykkää

  • No sepä onkin tylsää, jos ovat ennen julkaistuja! Itse en Seuraa koskaan lue, en edes kuninkaallisjuttuja, joten en sellaista huomannut. Hyvä, että mainitsit, jotta muut osaavat ottaa huomioon!

   Näissähän kierrätetään aika pitkälti samoja aiheita usein, kun suurin osa lukijakunnasta ei aihetta kovin tarkasti seuraa ja siten pinnallisempi tietokin riittää. Eikä tietty kaikkia niin nippelitieto kiinnostakaan, tämänkin blogin lukijoissa tiedän olevan paljon erilaisilla vakavuusasteilla seuraavia. 🙂 Mutta tosiaan asiallista olisi kyllä tehdä tällaiseen uudet jutut.

   Tykkää

 3. Joo aika huonoa journalismia tämä lehti. Ei tarjonnut oikeastaan mitään uutta tietoa ja suuria miinuksia paikoin isoistakin asiavirheistä. Ulkoasu oli lehdessä hieno, jos jotain positiivista haluaa sanoa.

  Jos suomeksi haluaa hyvää ja ajankohtaista journalismia lukea kuninkaallisista niin kannattaa lukea Hovikirjeenvaihtajan-blogia. Eli kiitos hyvästä blogista!

  Tykkää

  • Taisin ”arvioida” lehteä turhankin satunnainen kuninkaallisseuraaja mielessäni, kun teistä näin moni on pettynyt. :/ Me hovikirjeenvaihtajalaiset ei taideta olla oikein kohderyhmää.

   Itse en pääasiassa suomeksi seuraa kuninkaallisia ollenkaan, kun meillä täällä kaikki on käännöstä ulkomaisista lehdistä ja valitettavan usein vielä joko väärää tietoa tai ainakin sitä myyvintä eli skandaalinkäryisintä. Ja mainitsemasi virheet ovat myös valitettavan yleisiä. Siinä mielessä tämä Kiehtovat kuninkaalliset menee kyllä vähän samaan linjaan.

   Kiitos kauniista sanoistasi, vaikka kyllä aika kaukana tässä journalismista taidetaan vielä olla! 😀

   Tykkää

 4. Olen muutamaan kertaan kauppareissulla tuota lehteä katsellut, että pitäisiköhän ostaa, mutta taitaa jäädä kaupan hyllylle jos sisältö on vähän niin ja näin 😀 Vaikka kyllä tuo varmaan semmoisena kevyenä kesälukemisena menee jossain mökkireissulla tms. Nyt olen kesällä lukenut Svensk Damtidningiä, että ruotsin kielen taito vähän paranisi…

  Tykkää

 5. Pienoinen pettymys lehdestä oli kyllä, vähän harmittaa, että tuli ostettua. Ja varsinkin kun asiantuntijaksi oli valittu teri niitti. En ole kyllä kokonaan vielä lehteä lukenut.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.