Prinssi Oscar kastettiin perhejuhlassa

Ruotsin prinssi Oscar Carl Olof, Skånen herttua, kastettiin eilen Tukholmassa kuninkaanlinnan kirkossa. Kauniissa tilaisuudessa olivat paikalla kaikki kuninkaallisen perheen jäsenet aivan tuoreinta lisäystä ja vielä omaa kastejuhlaansa odottavaa prinssi Alexanderia lukuunottamatta ja perhejuhlaan sopien huomion varastivat kyllä suvun nuorimmat. Ulkomailta vieraaksi olivat saapuneet Tanskan ja Norjan kruununprinssiparit, joille oli jälleen annettu myös kunniatehtäviä kummeina.

Prinssi Oscar kastettiin kuninkaanlinnan kirkossa, joka oli koristeltu alkukesän henkeen syreenein ja omenapuunkukin. Alttarin eteen oli asetettu 1700-luvulta peräisin oleva perinteinen kastemalja, jonka vedellä on kastettu kaikki tässä kyseisessä kirkossa kastetut kuninkaalliset vauvat mukaanlukien kruununprinsessa Victoria itse. Kirkon etuosaa koristi myös vuodelta 1771 peräisin oleva prinssi Fredrik Adolfin kruunu, jota käytettiin nyt ensimmäistä kertaa modernin ajan virallisessa kuninkaallisessa seremoniassa ja joka symboloi prinssiä myös tulevissa juhlallisuuksissa, sekä niin ikään tyynylle aseteltu Serafiimiritarikunnan kunniamerkki vaaleansinisessä nauhassaan, sekä ritarikunnan rintatähti.

Ruotsin prinssi Oscarin kastejuhla, ristiäiset, kuninkaalliset, Hovikirjeenvaihtaja, kruununprinsessa VIctoria

Screenshot SVT1 27.05.2016 via Kungahuset.se

Kutsuvieraat olivat asettuneet kirkon penkkeihin, sekä arvovieraille tarkoitetuille paikoille kirkon etuosaan. Kuninkaallisesta perheestä paikalla olivat kruununprinsessa Victorian, prinssi Danielin, prinsessa Estellen ja prinssi Oscarin lisäksi kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia, prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia, sekä prinsessa Madeleine, Christopher O’Neill, prinsessa Leonore ja prinssi Nicolas. Lisäksi kunniapaikoilla istuivat luonnollisesti prinssi Danielin vanhemmat Ewa ja Olle Westling, sekä prinssin sisar, erittäin tyylikkäänä esiintynyt Anna Westling Söderström perheineen. Kuninkaallisesta statuksesta huolimatta tilaisuus oli monessa mielessä perhejuhla ja siitä mukavana osoituksena näytti siltä, että Anna-sisaren mukana olivat saapuneet myös Hedvig-tyttären poikaystävä, sekä Mikael-puolison lapset edellisestä liitosta. Perheiden lisäksi paikalla nähtiin kuningas Kaarle Kustaan sisarista prinsessat Margaretha ja Christina, sekä kaikki kolme prinsessa Christinan poikaa. Veljeksistä vanhin, Gustaf Magnuson, sai viime syksynä kunnian olla prinssi Nicolaksen kummi ja tällä kertaa tehtävän oli saanut harteilleen veljeksistä keskimmäinen, eli Oscar.

Ruotsin prinssi Oscarin kastejuhla, ristiäiset, kuninkaalliset, Hovikirjeenvaihtaja, kruununprinsessa VIctoria

Screenshot SVT1 27.05.2016 via Kungahuset.se

Ruotsin prinssi Oscarin kastejuhla, ristiäiset, kuninkaalliset, Hovikirjeenvaihtaja, kruununprinsessa VIctoria

Screenshot SVT1 27.05.2016 via Kungahuset.se

Kuninkaallisia vieraita ei tällä kertaa paikalla nähty ollenkaan samassa mittakaavassa, kuin prinsessa Estellen ristiäisissä neljä vuotta sitten. Ulkomaisia kuningashuoneita edustivat tällä kertaa vain Norjan kruununprinssi Haakon ja kruununprinsessa Mette-Marit, sekä Tanskan kruununprinssi Frederik ja kruununprinsessa Mary. Prinsessa Estellen kastetilaisuudessa kruununprinssi Haakon ja kruununprinsessa Mary toimivat kummeina ja tällä kertaa oli sitten puolisoiden vuoro. Kummivalinnat kertovat arvoaseman lisäksi paljon ystävyydestä, sillä Pohjoismaiden kruununperilliset puolisoineen ovat toisilleen hyvin läheisiä. Kolmas kruunupää kummien rivissä oli prinssi Oscarin täti, prinsessa Madeleine, joka olikin itsestäänselvä valinta kummiksi perheessä, jossa molemmat prinsessat ovat aiemminkin pyytäneet sisaruksiaan lastensa kummeiksi. Monet, allekirjoittanut mukaanlukien, odottivat kummeiksi tällä kertaa myös vanhempien ystäviä, mutta ehkä heitä edustivat jo kruununprinssi Frederik ja kruununprinsessa Mette-Marit, sillä kaksi muuta kummia tulivat suvusta. Kruununprinsessa Victorian puolelta kunnian oli siis saanut kruununprinsessan serkku Oscar Magnuson ja prinssi Danielin puolelta niin ikään serkku, Hans Åström.

Ruotsin prinssi Oscarin kastejuhla, ristiäiset, kuninkaalliset, Hovikirjeenvaihtaja, kruununprinsessa VIctoria

Screenshot SVT1 27.05.2016 via Kungahuset.se

Kasteen toimitti myös prinssi Nicolaksen viime syksynä kastanut arkkipiispa Antje Jackelén ja häntä avustivat ylihovisaarnaaja Johan Dalman, sekä kuninkaallisen hoviseurakunnan pastori Michael Bjerkhagen. Ylihovisaarnaaja Dalmaniin ja hänen persoonallisen innostuneeseen tyyliinsä pääsimme tutustumaan ensimmäistä kertaa kuningas Kaarle Kustaan syntymäpäivien Te Deum -jumalanpalveluksessa ja pastori Bjerkhagen puolestaan on jo vanha tuttu mm. prinsessa Madeleinen ja prinssi Carl Philipin häistä. Pappikolmikosta näki, että monet ristiäiset olivat jo takana, sillä niin rennosti ja helposti he tilanteen hoitivat. Erityisesti arkkipiispa Jackelén teki yleisöön vaikutuksen prinssi Oscaria käsitellessään. Arkkipiispan puheen voi lukea kokonaisuudessaan täällä.

Kuningasparin aloittaman perinteen mukaan kastevesi oli tuotu Öölannissa sijaitsevasta lähteestä ja sen kaatoi kastemaljaan tällä kertaa prinsessa Estelle prinsessa Madeleinen avustamana. Kastevettä siunaamaan saapui kruununprinsessa Victorian sylissä myös prinsessa Leonore. Prinssi Oscar oli puettu Ruotsin kuningasperheen perinteiseen kastemekkoon, joka otettiin käyttöön vuonna 1906. Ensimmäinen siinä kastettu vauva oli kuningas Kaarle Kustaan isä, prinssi Gustaf Adolf ja sittemmin siinä on kastettu kuningas sisarineen, kuningasparin lapset, sekä nyt lapsenlapset. Kastemekkoon kuuluvaan viittaan on kirjottu siinä kastettujen vauvojen nimet ja päivämäärät.

Ruotsin prinssi Oscarin kastejuhla, ristiäiset, kuninkaalliset, Hovikirjeenvaihtaja, kruununprinsessa VIctoria

Screenshot SVT1 27.05.2016 via Kungahuset.se

Ruotsin prinssi Oscarin kastejuhla, ristiäiset, kuninkaalliset, Hovikirjeenvaihtaja, kruununprinsessa VIctoria

Screenshot SVT1 27.05.2016 via Kungahuset.se

Ruotsin prinssi Oscarin kastejuhla, ristiäiset, kuninkaalliset, Hovikirjeenvaihtaja, kruununprinsessa VIctoria

Screenshot SVT1 27.05.2016 via Kungahuset.se

Aitoon perhejuhlan henkeen kirkkoon oli otettu mukaan myös nelivuotias prinsessa Estelle, kaksivuotias prinsessa Leonore, sekä pian vuoden täyttävä prinssi Nicolas. Lapsijaossa pieni prinssi oli jäänyt isänsä vastuulle, mutta hienoisesta jännityksestä huolimatta Chris selviytyi pikkupojan kanssa mainiosti. Prinssi istui pääasiassa aivan rauhassa isänsä sylissä seurustellen välillä prinsessa Sofian tai prinsessa Margarethan kanssa. Parhaasta viihdykkeestä näytti kuitenkin vastaavan hienolla vilkkuvalolla varustettu hammarharja, jota prinssi ei päästänyt hyppysistään. Pienet prinsessat sen sijaan pääsivät varastamaan shown täysin. Ensin alkuun he jaksoivat istua ihän nätisti paikoillaan, mutta mitä kauemman tilaisuus kesti, sitä vähemmän prinsessat istuivat tuoleillaan. Prinsessa Estelle katosi välillä ilmeisesti koko kirkkosalista, kunnes palasi istumaan Ewa-mummun syliin ja prinsessa Leonore puolestaan leikki pienellä hevoslelullaan, tanssi ja onnistui jopa muksahtamaan nurin tuolillaan kuunnellessaan innoissaan kaunista laulua. Eivät siis ole kuninkaallistenkaan lapset aina niin rauhallisia ja kauniisti käyttäytyviä, mutta mihin muuhun tilaisuuteen toisaalta lasten ilo ja leikki paremmin sopisi, kuin ristiäisiin? Ja prinssi Oscar itse oli muuten pääasiassa täysin rauhallinen. Välillä prinssi tarkkaili valppaana ympäristöään ja välillä nukkui, eikä tietysti pieniltä harmituksiltakaan vältytty, mutta pääasiassa kastaminen ei tuntunut olevan suurikaan juttu pienelle kruunupäälle.

Tilaisuuden aikana kuulimme jälleen runsaasti musiikkia. Vieraiden sisääntullessa esitettiin erityisesti kappaleita, jotka ovat Bernadotte-suvun edustajien käsialaa. Kastetilaisuuden aikana musiikkiesityksistä vastasivat hovitrumpetisti Olle Hermansen, sekä hovilaulajat Elin Rombo ja Karl-Magnus Fredriksson, joita säesti vuorotellen urut, piano tai Drottningholmin linnan orkesteri. Yhteislauluna laulettiin mm. lähes kaikissa ruotsalaisissa ristiäisissä laulettava virsi Tryggare kan ingen vara ja Elin Rombo lauloi kauniisti ABBA:n Benny Anderssonin kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin häihin säveltämän ja myös prinsessa Estellen ristiäisissä esitetyn kappaleen Vilar Glad. I din famn. Prinssi Oscarin herttuakuntaa muistettiin Laulu Skånelle -kappaleella.

Kastetilaisuudessa kruununprinsessa Victoria luki vanhempien rukouksen Jumalalle, jossa he kiittivät Oscar-pojastaan ja luottamuksesta, jota he olivat lapsen myötä saaneet osakseen. Lisäksi vanhemmat pyysivät hellyyttä, lujuutta ja malttia, sekä apua Jumalan rakkauden välittämisessä lapselle. Lisäksi kruununprinssi Frederik ja kruununprinsessa Mette-Marit lukivat molemmat otteita Raamatusta omilla kielillään. Kruununprinssi Frederik luki Luukkaan Evankeliumista hyvin tutut säkeet

Jeesuksen luo tuotiin myös pieniä lapsia, jotta hän koskisi heihin. Tämän nähdessään opetuslapset moittivat tuojia, mutta Jeesus kutsui lapset luokseen ja sanoi: ”Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta. Totisesti: joka ei ota Jumalan valtakuntaa vastaan niin kuin lapsi, hän ei sinne pääse.”

Kruununprinsessa Mette-Marit puolestaan luki kirjeestä Galatalaisille seuraavan kohdan

Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet. Ei ole tässä juutalaista eikä kreikkalaista, ei ole orjaa eikä vapaata, ei ole miestä eikä naista; sillä kaikki te olette yhtä Kristuksessa Jeesuksessa.

Viimeisenä ohjelmanumerona kuningas Kaarle Kustaa luovutti tyttärenpojalleen Ruotsin korkeimman ritarikunnan eli Serafiimiritarikunnan kunniamerkin miniatyyriversion. Vuodesta 1778 vuoteen 1946 Ruotsin prinssit saivat kastetilaisuudessaan kunniamerkit, mutta kuningasparin lasten kohdalla tavasta luovuttiin, sillä lakimuutos ei sallinut kunniamerkkien myöntämistä Ruotsin kansalaisille vuosien 1979 ja 1995 välillä ja heistä tulikin ritarikunnan jäseniä vasta täytettyään 18 vuotta. Prinsessa Estellen ristiäisiin tapa sitten elvytettiin ja suloiset nauhat aseteltiin myös prinsessa Madeleinen lasten kastemekolle.

Kauniin tilaisuuden päätteeksi kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel, sekä päivänsankari itse, tervehtivät paikalle saapunutta yleisöä linnan edustalla. Yhteiskuviin saapuivat myös kummit, sekä isovanhemmat. Samaan aikaan ammuttiin Skeppsholmenilta 21 kunnianlaukausta. Kuninkaallinen perhe näytti olevan erityisen hyvällä tuulella ja he viihtyivät pitkään yleisöä tervehtimässä kylmästä ja kosteasta kelistä huolimatta.

Ruotsin prinssi Oscarin kastejuhla, ristiäiset, kuninkaalliset, Hovikirjeenvaihtaja, kruununprinsessa VIctoria

© Henrik Garlöv – Kungahuset.se

Ruotsin prinssi Oscarin kastejuhla, ristiäiset, kuninkaalliset, Hovikirjeenvaihtaja, kruununprinsessa VIctoria

© Henrik Garlöv – Kungahuset.se

Ruotsin prinssi Oscarin kastejuhla, ristiäiset, kuninkaalliset, Hovikirjeenvaihtaja, kruununprinsessa VIctoria

© Henrik Garlöv – Kungahuset.se

Seuraavaksi oli vuorossa yksityinen, vain lähisuvulle ja tärkeimmille vieraille tarkoitettu vastaanotto linnassa, jonka aikana vieraat pääsivät onnittelemaan vanhempia ja ihastelemaan vauvaa, joka makoili parisataa vuotta vanhassa Kaarle XV:n kehdossa, jossa myös hänen serkkunsa ja tätinsä ovat nukkuneet kastetilaisuuksiensa jälkeen. Lahjojen suhteen kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel ovat toivoneet, että varsinkin yleisö muistaisi mieluiten kruununprinsessaparin säätiötä. Pääministeri, eduskunnan puhemies, hovimarsalkka ja prinssi Oscarin herttuakunnan eli Skånen edustajat luovuttivat kuitenkin luonnollisesti viralliset kastelahjansa. Suomen suurlähetystön kautta me suomalaiset onnittelimme pientä prinssiä lahjoituksella kruununprinsessaparin säätiölle. Vastaanotto ja juhlallisuudet päättyivät linnassa juhlalounaaseen.

Kasteen myötä pian kolme kuukautta täyttävä prinssi Oscar pääsi mukaan myös hovin virallisille nettisivuille. Prinssin vielä hyvin suppealla esittelysivulla on hänestä tuttu, mutta suloinen kuva, sekä näkyvillä on myös prinssin virallinen monogrammi. Nyt jo vakiintuneeseen tapaan monogrammi on hyvin yksinkertainen, vain selkeä O-kirjain ja kruunu sen yläpuolella. Monogrammin lisäksi prinssi Oscar on saanut käyttönsä vaakunan, jonka on suunnitellut Ruotsin valtakunnanarkiston heraldinen taiteilija Henrik Dahlström. Vaakunaan on kuvattu perinteiseen tapaan keskelle kuningashuoneen sukuvaakuna, jonka lisäksi nelikentässä näemme kaksi kertaa Ruotsin valtion vaakunastakin tutut kolme kultaista kruunua, sekä oikealla ylhäällä niin ikään suuresta valtakunnanvaakunasta tutun leijonan sinivalkoisella pohjalla. Vasemmalla alhaalla on puolestaan Skånen vaakuna, joka edustaa luonnollisesti prinssi Oscarin herttuakuntaa. Vaakunan päällä on lisäksi kruunu ja sitä kiertää Serafiimiritarikunnan kultainen kääty.

Ruotsin prinssi Oscar

© Kungahuset.se

Kauniisti pukeutunut juhlaväki noudatti pukukoodia, joka tällaisessa päivätilaisuudessa on miehille saketti tai tumma puku ja naisille niin sanottu päiväasu, eli noin polvimittainen hame tai mekko ja sen kanssa päähine, sekä haluttaessa myös jakku. Kuningas Kaarle Kustaa ja prinssi Carl Philip olivat pukeutuneet juhlaunivormuihinsa kunniamerkkeineen, mutta prinssi Danielilla ja muilla miehillä näimme saketit. Prinssin rintapieltä koristi pieni rintaneula, joka ilmeisesti edustaa Serafiimiritarikuntaa ja kuninkaallisen perheen naisten rinnassa taas kimaltelivat ns. perhekunniamerkit, eli kuninkaan muotokuvat timanttikehyksissä. Kruununprinsessa Victoria oli pukeutunut valkoiseen mekkoon By Malinalta ja päähine oli Philip Treacylta, kuten usein aiemminkin. Itse pidin kruununprinsessan kesäisestä mekosta kovasti, mutta hieman häiritsi mekon, hatun ja Gianvito Rossin korkokenkien erilaiset valkoiset sävyt. Prinsessa Estelle oli äitinsä tavoin pukeutunut päästä varpaisiin valkoiseen, nätti mekko ja käsilaukku tulevat ranskalaiselta Charabialta. Helminauha ja oma fascinator viimeistelivät kuninkaallisen lookin.

Kuningatar Silvialla nähtiin asu, jollaisen olemme nähneet hänellä ainakin kymmenen kertaa aikaisemmin. Polvimittainen, kapealinjainen ja pitkähihainen kotelomekko, pillerihattu (tosin takaa avoin), sekä huivi olivat hyvin kaunis kokonaisuus, mutta niin tyypillistä Silviaa, ettei siitä osannut heti sanoa, oliko se uusi vai vanha.

Prinsessa Sofia sen sijaan oli ehdottomasti lähtenyt asussaan rohkealle linjalle. Antonio Berardin vaaleansininen mekko on hyvin graafista tyyliä ja sen viittamainen takaosa on näyttävä. Hienoinen tiukkuus ja liian pitkä ja erikoinen helma eivät olleet omaan makuuni, mutta kokonaisuutena hatun ja kenkien, sekä Valentinon käsilaukun kanssa jäätiin silti selvästi plussan puolelle.

Prinsessa Madeleine oli jälleen aivan upea. Huomaan toistavani itseäni näissä postauksissa, mutta jostakin syystä prinsessa Madeleine on viimeisen vuoden tai parin aikana löytänyt sellaisen tyylin ja hehkun itsestään, että olen lähes aina aivan myyty. Tähänkin asuun mahtuu kritisoitavaa, sillä nuo trumpettihihat eivät todellakaan ole puvun kaunein osa, mutta muuten tämän Roksandan mekon malli ja väri, sekä prinsessan meikki ja upea kampaus olivat äärimmäisen kauniit. Prinsessa Leonoren sinivalkoinen mekko on vielä vaateasiantuntijoille arvoitus, mutta en ylläty, jos joku sen vielä prinsessa Madeleinen tai kruununprinsessa Victorian vanhoista lapsuudenkuvista bongaa.

Prinsessa Sofian ja prinssi Carl Philipin seurassa kirkkoon saapuivat myös O’Neillin perheen miehet, eli Chris ja ensimmäisen julkisen esiintymisensä sitten ristiäistensä tehnyt vajaan vuoden ikäinen prinssi Nicolas. Molemmat olivat luonnollisesti tyylikkäinä, Chris saketissa ja prinssi Nicolas valkoisissa shortseissa ja sinisessä puserossa. Prinssi Danielin vanhemmat Ewa ja Olle Westling edustivat niin ikään kuin ammattilaiset, Olle saketissa muiden miesten tapaan ja Ewa kauniissa vaaleanroosassa asussa, joka sointui kauniisti kuningatar Silvian ja prinsessa Madeleinen asuihin.

Kummit saapuivat kirkkoon keskenään, joten kruununprinsessa Mette-Marit oli tällä kertaa saanut kavaljeerikseen kruununprinssi Frederikin. Kruununprinsessan keväisen vihreä mekko oli väriltään kaunis, mutta rakenteeltaan raskas ja kovasti tätimäinen. Hattu oli jälleen kerran jäänyt kotiin, mutta jos nuo pannan timantit ovat aitoja, kruununprinsessa saa hatuttomuutensa suoralta kädeltä anteeksi! Kruununprinssi Frederik ei kuitenkaan saa tässä mitään anteeksi. Että voikin ihan komea mies näyttää saketissa nukkavierulta!

Koska seuralaisia oli näin vaihdettu, kruununprinsessa Mary saapui kirkkoon puolestaan kruununprinssi Haakonin seurassa. Kruununprinsessa oli selvästi tehnyt irtioton pastellisävyisestä väriteemasta ja valinnut ylleen ehkä hieman ruskeaan taittavan kauniin mustavalkoisen mekon ja erityisen tervetullut oli kruununprinsessan leveälierinen hattu. Käsineet kruunasivat tyylikkään kokonaisuuden, eikä herraseura ainakaan kokonaisuutta pahentanut.

Koko ristiäislähetys on katsottavissa Yle Areenassa ja SVT Play -palvelussa 30 vuorokauden ajan. Runsaasti kuvia ja artikkeleita löytyy esimerkiksi Expressenin sivuilta, sekä hovin omilta sivuilta. Jossakin vaiheessa hovi julkaisee myös viralliset potretit prinssi Oscarista perheineen, kummeineen, sekä lähisukuineen ja julkaisen ne tietenkin tuoreeltaan täällä blogissa. Erikseen haluan vielä kiittää kaikkia livekommentointiin osallistuneita, sillä vaikka juhlapäivä sattui keskelle arkea, mukavasti silti pääsitte osallistumaan ja juttua riitti. Ja luonnollisesti erityiskiitokset vielä il0nalle, joka välitti meille tunnelmia paikanpäältä!

Mainokset

30 kommenttia artikkelissa “Prinssi Oscar kastettiin perhejuhlassa

 1. Madeleine on säteilevän kaunis! Selkeästi löytänyt oman tyyliinsä, viimeaikoina on sen verran tullut onnistumisia asuissa. Madeleine siirtyy kohta samaan pukeutujakastiin Maximan ja Maryn kanssa. Wau!
  Victorian pukeutumisessa itseäni häiritsi valkoisten eriparisuus ja lähikuvissa ensimmäisenä tuli mieleen, että ei kai vaan näy lävitse. Ehkä ei siis paras valinta, mutta ihan ok.
  Sofian asu vaikuti kokoa liian pieneltä, mutta muutoin kyllä oikein kivan värinen asu. Mukavaa, että Sofia uskaltaa valita hieman erilaisiakin asuja, eikä mene välttämättä sen pomminvarman ja turvallisen linjan kautta.

  Kuvia selatessani, jollakin vieraalla, jolla oli hieman porkkanan väriset hiukset, oli myös oikein kaunis savunvärinen yläosastaan pitsinen mekko. Ja sitten oli kaksi nuorta naista, jotka tulivat yhdessä kirkkoon, pukeutuneet oikein kivasti.

  Muutoin kirkossa pisti silmään se, että Danielin vanhemmat istuivat ”kakkos”rivissä. Eikö heitä olisi saanut plaseerattua eturiviin isovanhempia kun kuitenkin ovat. Vaikka kuninkaan siskot jonnekin muualle ja Danielin vanhemman tilalle. Kiva olla lapsensa ja lapsenlastensa elämässä toisarvoisia (vaikka näin ei varmasti olekaan, sen verran lämpimiltä välit vaikuttivat Estelleenkin olevan). Mutta pointin varmaan tästä saa kiinni?

  Odottelen jo malttamattomana virallisia potretteja. 🙂

  Tykkää

  • Aika monia huolestutti tuo Victorian asun läpinäkyvyys. Minusta se ei siltä näyttänyt lähempää, mutta tässä Svensk Damtidningin videossa näkyy hyvin, että valon ja varjon sopivassa yhdistelmässä asu oli kyllä aika paljastava. Kaunis vartalohan Victorialla on, eikä tuo minusta ollut epäsopivaa, mutta veikkaan, ettei Victoria tajunnut, miten tämä asu toimii. https://www.instagram.com/p/BF6IUCDpLLb/

   Kun Sofiasta tuli prinsessa, näytti että nyt mennäänkin sitten täysillä ”prinsessatyyliin” ja oma tyyli unohtuu, mutta tämä oli kyllä tosi mielenkiintoinen poikkeus siitä. Toivottavasti Sofia uskaltaa jatkossakin!

   Tarkoititko punatukkaisella naisella tämän kuvan henkilöä? Googlailun perusteella hän on Centrepartietin puheenjohtaja Annie Lööf. Oikein nätti asu minustakin, vaikka valitettavan rypyssä jo kirkkoon tullessa.
   http://media.shootitlive.com/TKE3ESTR0w3fLRKElAjvS4k5rf7/1200.jpg?project_id=scanpix/50

   Ja kaksi nuorta naista nämä? Vasemmalla Louise ”Lussan” Gottlieb, Madeleinen paras ystävä ja Leonoren kummitäti ja oikealla Leonie Persson, Victorian ystävä ja naimisissa H&M:n perijän kanssa. Todella tyylikkäitä molemmat ja keräsivät kehuja!
   http://media.shootitlive.com/2mRA21FESrUMSQmLgYzmGgbf5m7/1200.jpg?project_id=scanpix/50

   Näissä kuninkaallisten juhlissa on aina harmillista tuo, miten ne ei-kuninkaalliset sukulaiset jää aina vähän kakkoseksi. Joskus ihmettelen, että sitä arvoasteikkoa täytyy niin orjallisesti noudattaa, mutta kai se sitten on pakko. Tosin tällä kertaa Ollen ja Ewan paikat olivat minusta siinä mielessä kivat, että istuivat kuitenkin lähellä Victoriaa ja Danielia, sekä lapsia. Vaikka ekassa rivissä olivatkin, Christina ja Margaretha olivat paljon kauempana.

   Tykkää

   • Auts! Tuo video Victoriasta on vielä pahempi, kuin ne muutamat kuvat, jotka olen nähnyt. Taitaa alushousutkin (onneksi ne sentään on) kuultaa läpi. Oi voi.

    Juuri noita vieraita tarkoitin. Kiitos kovasti vaivannäöstä, itse en tiennyt ketä kyseiset vieraat olivat. En ollutkaan huomannut savunharmaan mekon ryppyisyyttä, ehkä siinä on sama juttu kuin Madeleinen trumpettihihoissa, joita en ”näe”. 🙂

    Tuossa Victorian mekkomokavideossa kyllä myöskin huomaa miten läheiset välit Danielin vanhemmilla on Estelleen. Luulisi netissä olevan runsaasti kuvia, mikäli Estelle olisi yhtä luentavasti CG:n ja Silvian kanssa tapahtumissa (tai ainakaan itse en ole tällaisiin törmännyt). Ewasta ja Ollesta on varmasti iso apu Victorialle ja Danielille. Madeleinelle ei varmaankaan ole käynyt yhtä hyvä tuuri anoppijaossa, jotenkin Chrisin äiti ei vaikuta lainkaan mummo-tyypiltä.

    Tykkää

    • Täytyy kyllä sanoa, että vaikka tuossa totesin, ettei ole minusta epäsopivaa, niin eihän tuo nyt tietysti sopivaakaan ole. Onneksi tämä ei varmaan telkkarissa erottunut samalla tavalla ja jäi suurimmalta osalta näkemättä. Ei nyt siis mikään hirmuinen asia, mutta toki aika yllättävä ”moka” Victorialta.

     Kun sanoit kaksi naista, arvasin heti, keitä tarkoitit! 😀 Tuntuu, että kaikki muutkin ovat kiinnittäneet juuri samaan kaksikkoon huomiota ja koska eivät ole oikeastaan julkkiksia, suurin osa ei varmaan tunnista.

     Luulen vähän, että samaan tapaan, kuin Silvia ei ehkä voi tällaisessa tilaisuudessa ryhtyä lastenhoitopuuhiin, hänen on muutenkin pidettävä vähän ”etäisyyttä”. Kuningas ja kuningatar ovat kuitenkin töissä ja uskon, että Estellen ikäinen jo ainakin ymmärtää, että tällaisissa tilanteissa voi olla erilaisia rajoja, kuin arjessa. Silti on kyllä varmasti niinkin, että kuningaspari ehtii lasten kanssa viettää vähemmän aikaa, kuin eläkeläispariskunta, joten varmasti välit on tosi läheiset juuri Ewaan ja Olleen. Vähän rennompaa kanssakäymistä on minusta ollut Året med Kungafamiljen -ohjelmissa, mutta ei kyllä noin välitöntä, kuin nyt nähtiin Westlingien kanssa. Chrisin äiti ei vaikuta mummo-tyypiltä ollenkaan, vaikka tietysti vaikeaahan sitä on tietää. Jotenkin vaan on aika hankalaa nähdä, että hän ottaisi lapset illaksi hoitoon. Tai ehkä, jos nannyt tulee mukana! 😀 Enempi tuntuu sellaiselta, että voisi olla Maddelle lounasseurana, jos Chris hoitaa lapset sillä välin.

     Tykkää

 2. Madeleine on minun lempparini! Pidän erityisesti hänen kampauksestaan. Madeleinen tyyli on kyllä kehittynyt ja nykyään huteja on todella harvoin. Johtuisikohan se myös ihon vaalenemisesta ja hiusten tummenemisesta? 😉
  Victoriakin oli todella kaunis ja kokovalkoinen pukee häntä!
  Kuvissa en pitänyt yhtään Mette-Maritin tyylistä, mutta kun katsoin ristiäiset myöhemmin Areenasta, mekko näytti paremmalta. En kuitenkaan antaisi täyttä kymppiä.
  Mary oli upea kuten yleensäkin, mitä muuta voi sanoa 😀
  Frederikille vähän säälipisteitä siitä, että monet muutkin ovat näyttäneet enemmän tai vähemmän nukkavieruilta saketissa!
  Ewalle ja Ollelle pisteitä siitä, että he ovat Kaarle Kustaan ja Silvian lasten appivanhemmista kaikistä tyylikkäimmät ja edustavimmat!

  Tiedätkö muuten kuinka monta kruunua Ruotsilla on, kun jokaiselle on omansa?

  Tykkää

  • Aivan varmasti johtuu siitä, että hiusten ja ihon värejä on molempia hiukan luonnollistettu! 🙂 En koskaan tykännyt siitä blondatusta tukasta ja hurjasta rusketuksesta, ja sitten kun Madde värjäsi hiukset tummemmiksi, aluksi myös kasvot oli jotenkin liian tummat. Mutta nyt on tosiaan löytynyt tasapaino ja jotenkin muuten Madden vaaleat silmät korostuu nyt tosi upeasti!

   Hellyit säälipisteisiin Frederikille… No, annetaan nyt mennä tällä kertaa, mutta kyllä sanoisin, että kruununprinssillä on vielä vähän tekemistä, ennenkuin löytyy sellainen kuninkaalta vaadittava arvovalta ja tyyli. 😀

   Sofian vanhemmista minusta isä on jo aika rento, mutta äiti ehkä hiukan turhaan edustaa. Ewa ja Olle ovat rennompia (toki olleetkin mukana pidempään) ja jotenkin ehkä rehellisemmin tavallisia. Eva Maria O’Neill sitten taas tietenkin ihan omaa luokkaansa… 😉

   Valitettavasti en tunne noita kruunuja kovin hyvin, mutta Wikipedian mukaan olisi olemassa hieman hienompi kruununprinssin kruunu (jota Victoria ”käyttää”) ja sen lisäksi seitsemän tällaista vähän yksinkertaisempaa.

   Tykkää

 3. Kiitos tästä koosteesta, harmittaa kun en itse ehtinyt livekommentoimaan eilen, teillä näytti olleen tosi hauskaa ja kaiken huipuksi vielä erikoiskirjeenvaihtajat paikan päällä, mahtavaa 😀

  Näistä kekkereistä jäi kyllä tosi lämmin tunnelma päällimmäiseksi. Oikea perhejuhla! Ihana oli nähdä lapsia mukana. Nicolaksen vilkkuva hammasharja oli kyllä huippu! Ilmeisen hyvä valinta mukaan, niin hyvin poika jaksoi olla rauhassa. Estelle ja Leonore ovat ihana tehokaksikko! Pian saavat näistä kolmesta serkuspojasta seuraa vauhdikkaiden tilanteiden luomiseen.

  Kiva, että Frederik ja Mette-Marit lukivat molemmat omilla äidinkielillään tekstit seremoniassa, pidin kovasti tästä yksityiskohdasta.

  Vielä pakko kommentoida Madeleinea, joka oli oma päivän suosikkini muotirintamalla. Kummithan poseerasivat kirkon portailla seremonian jälkeen (ennen kuin siirtyivät tervehtimään yleisöä ulos). Kiinnitin huomiota siihen, kuinka Madeleine kiemurtelevasta Leonoresta huolimatta kuitenkin katsoi kuvaajiin ja hymyili valloittavasti. Tietää, mitä odotetaan eikä haahuile kuvaajilta karkuun. Tämä on mielestäni Skandinavian kuninkaallisissa erinomainen juttu.

  Tykkää

  • Tästä kun mennään pari kolme vuotta eteenpäin on meno tosiaan aika hurjaa! 😀 Ja hauskaa on ajatella, kuinka prinssikolmikkoa tullaan varmasti seuraamaan tulevina vuosina kaikissa tilaisuuksissa, kun ovat niin samanikäisiä. Voi jo valmiiksi kuvitella ne otsikot.

   Minustakin oli mukavaa, että Mette-Marit ja Frederik lukivat omilla kielillään. Jotenkin henkilökohtaisempaa, koska kaikki kuitenkin varmaan suurinpiirtein ymmärsivät.

   Madeleinella oli tosiaan kädet täynnä töitä aikalailla koko ristiäisten ajan. Mutta hienosti tosiaan pärjäsi, täytyy olla pitkä pinna ja sitten vaan ajoittain antaa mennä. Edustettava kuitenkin on myös ja kuten sanoit, sitä heiltä odotetaan. Tämä tuntuu olevan aina kohdallaan etenkin juuri Ruotsissa, mutta myös muissa Pohjoismaissa. Ja kuten tässäkin näimme, lapset eivät menneet rikki, vaikka heidät otettiin mukaan ja ihan julkisestikin näkyivät…

   Tykkää

 4. Tykkäsin myös Victorian asusta mutta Madeleine oli kyllä upea! Voi tuota Mette-Maritia 😌 olen ennenkin ihmetellyt näitä asuja..Sofian asusta olisin pitänyt vielä enemmän ilman tuota pitkää helmaa!

  Tykkää

  • Ei ole mukavaa puhua ihmisten painosta, mutta minusta jotenkin tuntuu, että kun Mette-Marit on viime vuosina (ehkä selkä- ja niskaongelmiensa takia) saanut hiukan enemmän painoa kuin ennen, hänen itsetuntonsa pukeutumisen suhteen tuntuu kadonneen samalla. Jotenkin näyttää, että hän peittelee hiukan aiempaa enemmän itseään ja jotenkin on entistä anteeksipyytelevämpi. Se on minusta hirveä sääli, koska yhtään mitään peiteltävää hänellä ei ole ja on kaunis nainen. Ei voi edes sanoa, että kilot pitäisi kantaa ylpeydellä, kun ei mitään kiloja edes ole ja normaali hoikka vartalo.

   Tykkää

 5. Kastejuhlan tunnelma oli todella lämmin. Mukavaa,että lapset saavat olla lapsia ja liikkua ja leikkiä seremonian aikana . Oli mukava nähdä kuinka Estelle istui Ewa mummunsa sylissä läheisesti.
  Madelein on upea. Paranee vaan vanhetessaan. Olen tainnut ennenkin kirjoittaa,että Mette-Marit saisi mennä Victorian ja Madeleinen stailaajalle. Huh,huh mikä rouvaskainen puku pienillä valkoisilla kauluksilla. Ja keskellä päätä jakaus. Nuori kaunis nainen. Kenenköhän maulla hän oikein pukeutuu😩
  Victoria säteili ja puku oli raikas kesäinen. Sofia oli pikkuisen piukassa mekossa joskin tyylikkäässä.

  Tykkää

  • Tuossa juuri kirjoitin omaa arveluani Mette-Maritin tyylistä vastauksena Johannalle. Vaatteiden peittävyyttä se ehkä selittää, mutta ei kyllä näitä hiusjuttuja ja muuta tyyliä. Mette-Maritillakin on nähty todella upeita kampauksia, jännä ettei aina halua panostaa. Ja kun kerran ilmeisesti suosii vähän boheemimpaa tyyliä, kannattaisi ehkä pyytää apua (tai hankkia parempi stylisti) koska sitäkin voi kyllä noudattaa nuorekkaasti!

   Tykkää

 6. Oli kyllä mukavat ristiäiset! Pönötyksestä ei tietoakaan, siitä pitivät huolen pikkuprinsessat! Mette-Maritin puvusta sen verran kommentoin, on ainakin säädyllinen kirkkoasu! Tuli äsken mieleen, voisikohan ristiäisiin pukeutua kansallispukuun! Ruotsissa on tosi sieviä pukuja eri alueelta. Jokohan seuraavat ristiäiset on heinäkuussa! Mukava, että me suomalaisetkin saamme seurata juhlimista. Lisäksi tässä blogissa voi käydä jälkikäteen läpi juhlan kulku! Mulle nauretaan meidän perheessä, koska seuraan kuninkaallisia, onneksi meitä on paljon!

  Tykkää

  • Tuli tuosta säädyllisestä kirkkoasusta mieleen, että Mette-Marithan on aika uskonnollinen ihminen. Ehkä näkyy pukeutumisessakin tällaisessa kirkollisessa tilaisuudessa? Meillä Suomessa ainakin kansallispuku on ihan juhlapuku käsittääkseni, joten täällä ainakin voisi. Ja Norjassa myös, ainakin Mariuksen konfirmaatiossa sekä Mette-Maritilla, että Sonjalla oli. Ruotsin kuningasperheen naiset eivät taida kauheasti kansallispukuja käyttää, paitsi tietenkin kansallispäivänä, joka on ihan juuri. Kesäkuun 6. näemme taas kaikki naiset kansallispuvuissa ja muuten tällä kertaa kaikilla on päähine, sillä mukana ei ole enää naimattomia naisia.

   Täällä saa vertaistukea! 😀 Tämä tuntuu olevan vähän sellainen harrastus, että joko nauretaan tai sitten pidetään ihan hulluna.

   Tykkää

 7. Oi mistä tämän kaiken kommentoinnin oikein aloittaisi? 🙂 Ensinnäki niin hienoa, että Ruotsin kuningasperhe päästää kamerat mukaan omiin perhejuhliinsa. Ihan huippua seurata mukana ja samalla vielä kommentoida juhlien kulkua täällä. Pisteet kyllä Ruotsille tässä asiassa, Englannin kunnkaalliset voisivat ottaa mallia. Ja tosiaan vaikka kamerat kuvasivat tilaisuutta, niin pönötystä ei ollut vaan lämmin perhejuhla, jossa lapset saivat olla lapsia. Madeleine ei kertaakaan näyttänyt edes kurtistavan kulmia kun Leonore mennä viipotti ympäriinsä ja jopa kaatui sillä pienellä penkillään. 🙂

  Madeleine oli minunkin suosikkini, kuten monien muidenkin kommentoijien. Väri ja kokonaisuus olivat kyllä ihan kymppi, ja itse tykkäsin jopa hihoista. Ja kampaus oli todella hyvä ja onnistunut. Sofian mekko olisi voinut olla aavistuksen isompi, jotenkin tuli olo, että vaikka vaate voikin olla istuva niin ei silti tarvitsisi ihan noin tykö istuva olla. Väristä ja mekon graaffisuudesta annan kyllä pisteet. Sofialal olisi voinut olla hiukset kiinni. Victorialle sopi valkoinen väri, mutta kuten livekommentoinnisssa totesin, jotenkin oli olo että nyt näkyy ja vilkkuu ihan liikaa. Valkoista kangasta alle mutta muuten mallin olisin säilyttänyt ennallaan.

  Estelle oli niin ihana. Liikuttavia hetkiä oli kun musiikkiesityksen aikana Estelle nojasi Danielin käteen sekä se kun Estelle kiipesi Ewa-mummon syliin. Ewalla ja Ollella taitaa olla ihan erityinen suhde pieneen prinsessaan. Jotenkin ihana, että heidän kauttaan Estelle varmasti pääsee kokemaan aivan tavallista elämää.

  Tykkää

  • Ruotsissa ja muissakin Pohjoismaissa on tosiaan hyvin avointa, ei heti tule mieleen sellaisia tilaisuuksia, joita yleisö haluaisi nähdä, mutta ovat yksityiseksi julistettuja. Tai siis tottakai joulut sun muut, mutta tällaiset ”valtiolliset” tilaisuudet. Britit tosiaan erityisesti voisivat ottaa mallia. En ole oikein koskaan käsittänyt, mikä esim. juuri ristiäisissä on niin kamalan yksityistä. Eihän sitä silti tarvitse kansaa lounaspöytään kutsua, vaikka seremonian jakaisikin.

   Täytyy sanoa, että mitä useammin näen Madden mekon, sitä enemmän olen alkanut lämmetä hihoille. Ne ovat jotenkin mielenkiintoiset kuitenkin ja ilman niitä asu voisi olla vähän pliisu. Lisäksi tuovat hyvän vastinparin hiuksille+kukkakoristeelle, joissa on volyymia.

   Olen usein miettinyt, millaista mahtaa Estelellä olla Ewan ja Ollen luona. Turvamiehet varmaan seuraa perässä, mutta veikkaan että lähikauppaan pääsee ja leikkipuistoon ihan toisella tavalla, kuin kotona. Carolekin kuulemma vie Georgea paikallisen pubin terassille ja torille, on varmaan aika arvokkaita kokemuksia pienille kuninkaallisille.

   Tykkää

 8. Oho aina jää jotain sanomatta. Musta Frederikistä oli tullut jotenkin niin komea, kun nuo hiukset ovat harmaantuneet. Sellaista charmia tullut lisää. 🙂 Täältä pisteet Frederikille.

  Tykkää

  • Samaa mieltä, Frederik on parantunut vanhetessaan! Tosin parta sopii hänellekin, en panisi pahakseni, vaikka kasvattaisi uudelleen. Frederikissä on vaan se ongelma, että hän ei taida oikein aina olla ihan kotonaan edustamassa ja jotenkin hänestä puuttuu sellaista karismaa, arvokkuutta, kuninkaallisuutta. Varsinkin se korostuu, kun vierellä on Mary, joka kyllä osaa tuon esiintymisen.

   Tykkää

 9. Ihanaa on ollut viikonloppu seurata tätä ristiäismenoa täällä blogissa, ja etenkin livekommentointia perjantaina! En ole aiemmin ehtinyt / viitsinyt omaa lusikkaani soppaan työntämään, mutta nyt alkaa tulla niin ähky vähän kaikesta, että on saatava muutama kommentti ulos 😀 Olen siis Oscarin ristiäisten lisäksi tässä viikonlopun ratoksi katsellut myös YouTubesta muutkin viime vuosien Ruotsin kuningasperheen häät ja ristiäiset…

  Oscarin ristiäisistä sen verran, että ihanan perhejuhlan tunnelma kyllä välittyi juurikin varmasti lasten ansiosta. Kaikille on varmasti selvää, että tämä nuorempi sukupolvi vie nyt tulevina vuosina huomion kaikissa tilaisuuksissa. Madde ja Chris olivat selvästi ottaneet vähän oppia Carl Philipin ja Sofian häistä sekä Nicholaksen ristiäisistä, kun molemmilla lapsilla näkyi olevan pienet valkoiset pussukat mukana joista löytyi lelut ja tutit.

  Ewa ja Olle on kyllä aina niin symppiksiä ja minusta on ihanaa, että Estellen mukana suuri yleisökin vähän näkee heitä enemmän. Myös Danielin sisko Anna ja Annan Hedvig-tytär olivat niin upean näkösiä, että heille toivoinsin kyllä enemmän näkyvyyttä mediassa. Nyt ei tainnut muualla olla heistä kuvaa kuin Hovikirjeenvaihtajalla. Muistan Annalla jossakin tilaisuudessa (Madeleinen häissä?) ollen aivan upean, kirkkaanpunaisen pitkän mekon, joten en suuresti ihmettel sitä, että oli tälläkin kertaan todella kaunis.

  Tuosta kuninkaan ja kuningattaren osallistumisesta lasten elämään julkisesti sen verran, että, kuten täälläkin on jo todettu, varmasti asema heitä sitoo sen verran, että ei ole suotavaa alkaa Estellen kanssa hieromaan neninä yhteen kirkon eturivissä. Vanhempiea kuvia kuitenkin katsoessa ainakin Silvia on monesti kannellut Estelleä sylissään esim. Victorian syntymäpäivillä ja piti tätä myös sylissään kirkossa Madeleinen ja Chrisin häissä. On kuitenkin aika luonnollista että Estellellä on paljon vapaampi ja läheisempi suhde Danielin vanhempien kanssa, onhan hiellä kuitenkin varmasti paljon enemmän kahdenkeskistä aikaa tytön kanssa.

  Ristiäisiasuja en enää lähde sen enempää ruotimaan, mutta minusta on ihanaa, että Sofia on rohkeasti oma itsensä, niin pukeutumisessa kuin muutenkin. Sofialla oli Nicholaksen ristiäisissäkin se aivan upea punainen mekko jollaista en ikipäivänä voisi kuvitella Victorin tai Maadeleinen laittavan ristiäisiin. Sofia on kyllä nopeasti ottanut ansaitun paikkansa kuningasperheessä, hänestä tulee vielä vuosien varrella todella loistava edustaja Ruotsille ulkomailla.

  Ja vielä tärkein: onko meillä nyt ohi viime kesän Carl Phillipin ja Sofian häiden aikaan kuinka älyttömän hyvännäköinen tuo Sofian Lina-siskon mies on? Heräsin tähän aiheeseen tänäänkun katsoin uudestaan häitä YouTubesta, enkä ainkaan musta että sitä olisi täällä blogissa tai koomenteissa mainittu. Mutta totta kai tälläiset tärkeät asiat pitäisi aina muistaa :DDD Prinssi Alexanderin ristiäisiä odotellessa!

  Tykkää

  • Kiva, että olet päättänyt hypätä mukaan myös keskustelun puolelle. 🙂

   Nyt taitaa tosiaan olla niin, että Jonas Frejd on jäänyt blogissa kommentoimatta! Hänhän on kyllä tosiaan hyvännäköinen ja aina tosi huoliteltu, parta ja hiukset ojennuksessa ym. Ehkä jopa liiankin huoliteltu mun makuun, hiukan saisi ehkä olla särmää. Tosin ei niin paljon, kuin Sara-siskon miehellä, sitä niskanutturaa en tajua, eikä se vaan toimi. 😀

   Sofia on hypännyt prinsessarooliin aivan esimerkillisesti. Hän on aktiivinen, esiintyy fiksusti ja sopivan itsevarmasti ja mikä minusta tärkeintä, on osoittanut, että prinsessan työ oikeasti kiinnostaa.

   Tykkää

  • Näistäkin ristiäisistä näin kuvia, joissa kuningatar oli napannut Estellen syliin : ) Ilmeisesti siinä vaiheessa, kun kuningas kiinnitti Oscarin kunniamerkkiä. Mutta tosiaan varmasti asema vähän sitoo tällaisissa tilaisuuksissa.

   Liked by 1 henkilö

 10. Seurailin itsekin kastelulla mielenkiinnolla ja samoin näitä kommentteja. Kiitos blogistasi! Kirjoitan nyt hieman aiheen vierestä, mutta koska Danielin sisko Anna Westling-Södermalm mainittiin, niin mitä hän mahtaa tehdä työkseen? Kovin vähän hänestä olen lukenut.

  Muutamalla sanalla juhlatyylisrä, vaikka lähes kaikki olennainen täällä onkin jo mainittiin 😉 Victorian asuväri oli hieman yllätys, vaikkakin sinistä. Kaunis puku! Mutta läpinäkyvyys (videolla) yllätti. Madeleinen puku oli kaunis, mutta hihojen takia ehkä hieman paksunoloinen (tönköt hihat). Estelle oli supersöpö! Silvian asusta olen kanssasi samaa mieltä: tuttua, turvallista, tyylikästä -mutta hieman tylsää.

  Tykkää

  • Minäkään en Annasta paljoa tiedä, mutta ristiäisten vieraslistan mukaan hän on sosionomi (ja miehensä on opettaja). Danielin isähän on myös sosionomi, joten kiinnostus aiheeseen taitaa kulkea perheessä.

   Kaikille tiedoksi, että olen nyt muutaman päivän vain mobiilin varassa, joten kommenttivastaukset voivat jäädä vähän lyhyiksi. :/

   Tykkää

 11. Minulla on aika lailla samanlaiset kommentit asuista kuin teillä muillakin. Mette-Maritin asu oli upean värinen, mutta asun olisi pitänyt olla istuvampi. Olen pohtinut nyös tuota hänen paino-asiaansa, mutta vaikka kiloja olisikin tullut, ei hänellä ole mitään syytä peitellä niitä. Kampaus oli kyllä pliisu, hiukset kauniisti kiinni, kiitos😄 Ja sama Sofialle😄 Sofian asu oli kaunis, mutta ehkä kuitenkin hieman piukka. Madeleine oli upea. Hihat ovat tavallaan vähän hassut, mutta ilman niitä mekko olisi ollut vain tavallinen kotelomekko. Hattu ja kampaus viimeistelivät kauniin kokonaisuuden. Victorian asusta en oikein pitänyt, mekko oli mielestäni liian reikäinen😄 Hattu oli myös vähän tätimäinen, vaikka yleensä Philip Treacyn hatut kauniita ovatkin. Silvia oli oma tyylikäs itsensä. Ewa Westling ja Anna Westling Söderström korjasivat tyylipisteet kotiin. Heiltä ei varmasti odoteta pukeutumisen suhteen tietenkään niin paljon kuin kuninkaallisilta, mutta upeasti hoitivat homman kotiin.

  Ps. Olin kyllä pettynyt, ettei Madeleine ollut Gröna Lundissa Childhood-päivää viettämässä. Oleilee kuitenkin todennäköisesti Ruotsissa, joten olisi mielestäni ollut tärkeää olla paikalla, koska on kuitenkin töissä järjestössä.

  Tykkää

  • Oli tosiaan yllättävää, ettei Madeleine ollut mukana. En nyt suoraan muista, onko ollut aiemminkaan? Ehkä hän sitten enemmän on mukana kansainvälisessä toiminnassa, mutta kun kerran on muutenkin Ruotsissa, olisi hyvin voinut osallistua.

   Tykkää

   • No niin, täällä kun avaudutaan niin hovissa aletaan toimia, Madeleine on huomenna paikalla Childhoodin uusien toimitilojen avajaisissa😄 En nyt itsekään muista onko hän ollut aiemmin Childhood -päivässä, mutta kun on tosiaan profiloitunut nyt siihen järjrestöön, niin ehkä vähän hassua, ettei ollut paikalla. Mutta onhan hän kuitenkin tällä Ruotsin reissulla kuitenkin edustanut usemman kerran: ristiäisissä, Gotlannissa, eilen kirkossa, tänään ja huomenna taas.

    Tykkää

    • Miten musta tuntuu, että tätä samaa ihmeteltiin viime keväänä? Että Madde oli Ruotsissa, mutta ei osallistunut? Voin kyllä muistaa väärinkin. Ja tosiaan aika erikoistahan se on, mutta kiva, että tällä kertaa on kuitenkin muuten edustanut ja huomennakin taas.

     Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.