Prinssi George tapaamassa vapaan maailman johtajaa

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama Michelle-puolisoineen vierailivat perjantaina Britanniassa, jossa presidentti tapasi pääministeri David Cameronin, pariskunta lounasti kuningatar Elisabetin ja prinssi Philipin kanssa Windsorin linnassa ja nautti vielä illan päätteeksi illallisen Kensingtonin palatsissa prinssi Williamin, Cambridgen herttuatar Catherinen, sekä prinssi Harryn kanssa. Ja tapasi prinssi Georgen. Pyjamassa.

Tapahtuma ei ehkä ole erityisen tärkeä, mutta en voi olla kirjoittamatta siitä, sillä niin sympaattisia kuvat pienestä prinssistä ovat. Ja etenkään, koska niin hämmentyneeksi kuvat minut jättivät. Mitä näistä pitäisi ajatella?

Aloitetaan positiivisella, kuvat ovat ihania! Prinssi George sai palatsin mukaan luvan valvoa viisitoista minuuttia normaalia pidempään tavatakseen nopeasti presindettiparin näiden saavuttua Kensingtonin palatsiin. Kesällä kolme vuotta täyttävä prinssi näyttää olleen jo hyvinkin valmiina petiin, sillä hän oli pukeutunut pyjamaan, aamutakkiin ja tohveleihin. Ohjelmassa oli kuitenkin ennen nukkumaan menoa vielä tapaaminen vapaan maailman johtajan kanssa, pieni audienssi, jonka aikana tuleva kuningas esitteli taitojaan Obamien aiemmin lahjoittamalla keinuhevosella ratsastamisessa. Presidentti Obama puolestaan on todistetusti aivan mahtava lasten kanssa, joten tapaaminen oli varmasti miellyttävä nuorelle diplomaatille.

Prince George meets The President and First Lady of the United States.

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on

Nämä kuvat ovat mannaa herttuaparin faneille ja tietysti monille kriittisemminkin suhtautuville, sillä ovathan ne nyt todella sympaattisia. Prinssi Georgen lisäksi pääsimme näkemään myös ensimmäistä kertaa sisälle prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen julkisin varoin yli neljällä miljoonalla punnalla remontoituun asuntoon Lontoon keskustassa, vaikkakin vain jonkinlaiseen vastaanottohuoneeseen toki. Nelikerroksisen asunnon sanottiin alunperin olevan herttuaperheen ykköskoti, mutta aika äkkiä kävi selväksi, että koti sijaitsee Norfolkissa ja Kensingtonin palatsin 1A on vain edustuskoti ja Lontoon yöpymispaikka. Itseasiassa illallinen presidenttiparin kanssa oli ensimmäinen edustustilaisuus muutamia haastatteluja lukuunottamatta tässä asunnossa.

Presidenttiparin vierailu oli hyvin merkittävä myös nuorille kuninkaallisille. He olivat ensimmäiset tämän tason vieraat herttuaparin kotona ja tällä kertaa paikalla ei myöskään ollut lainkaan vanhempia kuninkaallisia, kun nuorempi sukupolvi hoiti tehtäviään korkea-arvoisen vieraan kanssa. Obamat ovat tietenkin jo vanhoja tuttuja siinä mielessä, että heidän tapaamisensa Buckinghamin palatsissa oli prinssi Williamin ja hertttuatar Catherinen ensimmäinen virallinen työtehtävä häiden ja häämatkan jälkeen. Lisäksi prinssi William tapasi presidentin reilu vuosi sitten herttuaparin tekemällä pikavisiitillä Yhdysvaltoihin. Prinssi Harry puolestaan on tavannut Michelle Obaman useampaankin kertaan veteraanien Invictus Games -urheilukisojen tiimoilta ja yhteistyö jatkuu toukokuussa, kun prinssi matkustaa Orlandoon seuraamaan kisoja.

Presidentti Obama matkusti Britanniaan vierailtuaan ensin Saudi-Arabiassa ja kyseessä oli vain hyvin lyhyt käynti. Erityisesti korostettiin, että presidentti saapui maahan onnitellakseen torstaina 90 vuotta täyttänyttä kuningatar Elisabetia, mutta matkan päätarkoitus oli toki yrittää vaikuttaa Britanniassa vellovaan Brexit-keskusteluun eli siihen, pitäisikö Britannian erota EU:sta. Yhdysvaltojen kanta on mitä ilmeisimmin tiukan kielteinen, samoin kuin pääministeri Cameronin, ja presidentti pitikin puheen, joka tulkittiin paikoin jopa kevyeksi uhkailuksi läheisen liittolaisen taholta.

Tätä taustaa vasten kuvat prinssi Georgesta asettuvat aivan uuteen valoon. Prinssi William ja herttuatar Catherine vartioivat yleensä yksityisyyttään ja erityisesti lapsiaan kuin haukat, eikä useimmista tämänkaltaisista virallisemmistakaan yksityistilaisuuksista nähdä yhtäkään valokuvaa julkisuudessa. Nyt tilanne oli kuitenkin täysin toinen, pääsimme näkemään sisälle asuntoon ulkona otettujen tervehtimiskuvien lisäksi, pääsimme näkemään useampia rentoja kuvia kuninkaallisten ja presidenttiparin keskustelusta ja mikä mielenkiintoisinta, pääsimme tosiaan näkemään jopa prinssi Georgen. Kukaan ei voine väittää, ettei olisi yllättynyt suuresti.

Mitä muutoksen taustalla sitten on? Yksi merkittävä tekijä lienee Valkoinen talo, joka on tottunut saamaan, mitä haluaa. Kuvat prinssi Georgesta otti ilmeisesti presidentin virallinen kuvaaja, joka seuraa tätä kaikkialle ja taltioi lähestulkoon kaiken. Kuvat julkaistiinkin brittihovin sosiaalisen median lisäksi myös presidentin somekanavilla. Valkoisen talon väki lienee tottunut hieman erilaiseen avoimuuden asteeseen ja maassa ei kuulemma katsottaisi hyvällä lehdistön rajoittamista Britannian kuninkaallisten tapaan. Lisäksi kuvat olivat luonnollisesti erittäin positiivista julkisuutta presidentille.

Toinen syy lienee vanha kunnon propaganda. Presidentin vierailu oli tärkeä tuki Brexit-kampanjalle ja siitä haluttiin varmasti ottaa kaikki irti. Prinssi George takasi kuvat jokaikisen lehden kanteen ja samalla presidentin vakavan puheen jättämä negatiivinen tunnelma muuttui jälleen mukavan leppoisaksi. Kuninkaallisista nuorempi sukupolvi on lisäksi kiistatta edellistä suositumpi, joten presidenttipari kannattaa sitoa mieluummin heihin, kuin Walesin prinssi Charlesiin ja Cornwallin herttutar Camillaan, jotka ovat toki heidät aiemmin tavanneet useita kertoja.

Entä se kolmas syy sitten? Se, joka herätti eniten ihmetystä. En olisi ikinä uskaltanut edes kuvitella, että näkisimme tällaisia kuvia. Mutta vanha totuus, kun kaikki muu menee pieleen, julkaise kuvia lapsista, näyttää taas toimivan. Spontaaneiksi näitä kuvia ei voi väittää, sillä vaikka brittihovissa lienee muuten vähän erilaiset tavat, epäilen prinssi Georgen kiipeävän yöpuulle joka ilta silitetyssä pyjamassa. Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen ympärillä vellova kritiikki ei vain ota laantuakseen ja myöskään viikko sitten loppunut vierailu Intiaan ja Bhutaniin ei onnistunut merkittävämmin muokkaamaan mielipidettä toivottuun suuntaan. Tällä viikolla kuningatar Elisabetin merkkipäivä on jäänyt monilta osin prinssi Williamin varjoon, kun useammassakin haastattelussa prinssi on, melko huonolla menestyksellä, yrittänyt vakuuttaa halukkuuttaan kuninkaalliseen työhön, sekä vastuun- ja velvollisuudentuntoaan. On vaikeaa uskoa, etteikö näillä asioilla olisi yhteyttä kuvien julkaisemiseen. Ja kyllähän se toimii, ainakin väliaikaisesti. Prinssi George on lehtien kannessa ja vanhemmat saivat rutkasti positiivista julkisuutta. Nähtäväksi jää, auttaako tällainen temppu vai olisiko kuitenkin aika ryhtyä hieman pidempiaikaisiin toimenpiteisiin.

Harmillista on, että jälleen kerran Kensingtonin palatsi onnistui kuitenkin suututtamaan mediaa ja ainakin valokuvaajia. Brittiläiset ammattikuvaajat hermostuivat, kun tällaiset kuvat olivat amerikkalaiskuvaajan etuoikeus ja ne luovutettiin vielä mitä ilmeisimmin ilmaiseksi lehtien käyttöön. Teko ei sinällään ole kovin merkittävä, mutta jälleen uusi etappi jo pidempään jatkuneessa kärhämässä. Tällä kertaa tosin kuvaajien vaatimukset olivat melko kohtuuttomia, sillä mitenkään ei olisi varmasti ollut mahdollista pakata huoneeseen jokaista halukasta kuvaajaa taltioimaan omia versioitaan tapaamisesta. Keskustelussa on noussut jälleen esiin se vaarallinen seikka, että monet kuvaajat miettivät jopa siirtymistä ns. paparazzikuviin, kun normityö ei tunnu lyövän leiville. Mielipiteet tuntuvat osin melko äärimmäisiltä ja jopa ylimitoitetuilta, mutta olivat ne oikeutettuja tai eivät, tilanne on hoville ongelma. Intian-vierailun jälkeen nähdyt julkiset Twitter-kiitokset kuvaajille olivat hoville äärimmäisen poikkeuksellisia ja samoin prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen matkalla osoittama yhteistyökyky median kanssa, joten ilmeisesti kuitenkin ainakin joku palatsissa pyrkii ottamaan lusikkaa kauniiseen käteen.

Cambridgen herttuapari on ajautunut, eikä ollenkaan ilman omaa syytään, tilanteeseen, jossa lähes kaikki, mitä he tekevät, kääntyy jollakin tavalla heitä itseään vastaan. Nopeaa korjausta tilanteeseen ei liene, vaan muutos täytyisi saavuttaa pitkäjänteisemmällä työllä. Nopeat PR-kikat tuovat hetkeksi iloa, mutta eivät oikeasti tunnu auttavan. Ja jos kritiikin hälvettyä palataan taas samaan tiukkaan linjaan, nämäkin positiiviset välähdykset menettävät merkityksensä.

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, miten tilanne kehittyy, mutta sillä välin voimme onneksi nauttia mainiosta prinssi Georgesta nimikoidussa aamutakissaan!

Prince George meets The President and First Lady of the United States.

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on

Mainokset

22 kommenttia artikkelissa “Prinssi George tapaamassa vapaan maailman johtajaa

 1. Kiitos tästä analyysistä, hyvää pohdintaa ja moni itseänikin hämmentävä asia tuli tässä puetuksi sanoiksi. Tulivat aivan puskista nämä kuvat. Se, että asialla on Valkoisen talon kuvaaja ei yllätä yhtään, kun kuvia katselee. Niin ovat samanlaisia kuin Obamasta ja hänen perheestään otetut otokset, joita preisidentillinen some vilisee (ja joista henkilökohtaisesti pidän todella paljon). Nämäkin otokset ovat vallan ihania kuvia, tykkään kovasti. Brittikuvaajat ovat varmasti aiheesta näreissään..

  Tykkää

  • Nämä kuvat ovat minusta aika selvästi Obamasta tapaamassa kuninkaallisia, eikä kuninkaallisista tapaamassa Obamaa, mikä varmasti johtuu aika pitkälti juuri kuvaajasta. Silti uskon, että William ja Kate olisivat halutessaan voineet helposti kieltää julkaisemasta kuvia Georgesta, vaikka ehkä aikuisten kuvissa Valkoisen talon vaatimuksia onkin pitänyt kuunnella.

   Tykkää

 2. Oli kyllä hämmentävää katosa näitä kuvia ja nyt pitää oikein miettiä, että mikäs tässä minun mielestäni olikaan vikana… 😀

  Mielestäni Georgen mukaan ottaminen oli jotenkin liiallista ja haisi nimenomaan PR-kikalle. Eli normaalisti lapsia suojellaan vimmaisesti kuvaajilta, mutta sitten kun lasten julkiolo hyödyttää vanhempien agendaa niin silloin otetaan lapsetkin mukaan. Pelkät kuvat presidenttiparin, Williamin, Catherinen ja Harryn tapaamisesta olisi mielestäni riittänyt herättämään mielenkiintoa ja tuomaan hyvää julkisuutta. Ja mielummin olisin nähnyt kuvia Georgesta ja Charlottesta sitten jossain vähän epävirallisemmassa tilanteessa.

  Lapsia olisi kiva nähdä kuvia säännöllisesti, mutta ennen kaikkea lapselle sopivissa tilanteissa. Ja aikuiset voivat hoitaa viralliset tilaisuudet ihan vaan aikuisten kesken (ainakin pääasissa). Tuli mieleen, että eivätkö herttuapari + Harrry luota, että heidän ja USAn presidenttiparin tapaaminen ole tarpeeksi mielenkiintoinen tapahtuma itsessään. Onko pakko ottaa vielä George mukaan tuomaan huomioarvoa?

  Tykkää

  • Nämä on jännät kuvat, toisaalta aivan tosi kivat ja mukavaa, että ne julkaistiin, mutta kun se syy on jotenkin niin ilmiselvä, se häiritsee. George on kuvissa normaaliin verrattuna aivan ylimääräinen, ja kuten sanoit, kuvat aikuisista olisivat riittäneet mainiosti. Ja jos suoraan sanotaan, vaikka itse esim. aina sanon, että Katen ja Williamin tulisi julkaista kuvia tasaiseen tahtiin ihan kansan takia, sekä myös vähentääkseen paparazzikuvien tarvetta, tällaisia kuvia en pidä tarpeellisina ollenkaan. Trooping the Colour tai muut viralliset on asia erikseen, mutta kuten sanottua, nämä olivat ns. ”turhia”. Toki silti kiva yllätys, ei sillä! 🙂

   Ottaen huomioon viimeaikaisen julkisuuden ja esim. sen, että joidenkin toimittajien mukaan hiihtolomakuvat ja Intian kuvat eivät vetäneet yleisöä ainakaan netissä, voi hyvin ollakin, että pelkäsivät. Ja ehkä ihan aiheesta. Mutta jos aikuiset eivät myy, ongelma on jossain ihan muualla, eikä sitä voi paikata lapsia käyttämällä.

   Tykkää

 3. Minäkin kiitän hyvästä ja mielenkiintoisesta analysoinnista. Ensikatsomalta olin kovin hämmentynyt näistä kuvista, jotenkin niiiiiiin teennäistä ja laskelmoitua ja vielä tuo, että George on pyjamakamppeissaan?!?! Ei lainkaan Britannian kuningashuoneen tyyliä tämä, mielestäni ei.

  Tykkää

  • En tiedä, mitä tuolla pyjamalla oikein ajettiin takaa. Brittituttujen mukaan tuollainen pyjama+aamutakki on tosi tyypillinen yhdistelmä, mutta kyllä se silti vähän teennäiseltä tuntuu. Kun kuitenkin hyvin tiedetään, että tällainen tilanne ei ole mitenkään spontaani ”no valvo nyt sitten siihen asti kun vieraat tulee” vaan tarkoin harkittu ja järjestetty. Söpöhän George oli ja ehkä se juuri olikin tarkoitus, vielä hiukan varmisteltiin, että kuvat saa huomiota.

   Tykkää

 4. Pohdin samaa kuin te muutkin, miksi ottaa lapset nyt mukaan kun yleensä heitä suojellaan viimeiseen asti? Toisaalta, jäin miettimään sitä, että tässä oli oiva tilaisuus saada Georgen Yhdysvsltain presidentit ketä olen tavannut -listalle ensimmäinen nimi. Vuosikymmenien kuluttua, Georgen ollessa kuningas, kuitenkin lasketaan hänen tapaamiaan pääministereitä ja presidenttejä.

  William yritti jälleen tällä viikolla ilmeisesti puolustella työinnon puutetta korostamalla jälkeen kerran sitä, kuinka hän haluaa viettää aikaa lastensa kanssa kun he ovat pieniä. Se on toki ymmärrettävää, jokainen vanhempihan sitä tahtoo viettää aikaansa lastensa kanssa. Tässö heidän tapauksessaan on nyt kuitenkin mielestäni kyse siitä, että kumpikaan vanhemmista ei tee kokoaikatyötä, jolloin he todella ehtivät muutenkin viettää aikaa lasten kanssa.

  En nyt oikein saa järkevästi muotoiltua sitä, mitä ajan takaa, mutta toivottavasti saitte jotain selvää. Ehkä sen voisi sanoa niinkin, että tavallinen työssäkäyvä vanhempi ei ehkä ymmärrä sitä, miksi Cambridget eivät selviä perhe-elämästä lastenhoitajan ja muun henkilökunnan avustuksella, vaan heidän molempien tulee olla lasten kanssa eivätkä he ehdi töihin😄

  Tykkää

  • Tämä on juuri minusta se ongelma, ensin halutaan taata Georgelle normaali lapsuus ja sitten kun PR (tämän hetkinen tai myöhempi) on tarpeen, ei sitä enää yhtäkkiä halutakaan. Eikä minulla tietenkään ole mitään sitä vastaan, että George tapasi Obamat! Mutta en vaan ymmärrä tätä yhtäkkistä täyskäännöstä ja ymmärrän, että varsinkin brittejä nyppii, kun tuntuu, että jatkuvasti pyritään jotenkin manipuloimaan.

   Tässä linkki tuohon mainitsemaasi haastatteluun (pisteet haastattelijalle tiukoista kysymyksista ja Williamille vastaamisesta, vaikken ihan vakuuttunutkaan). Kommentoin twitterissä aihetta sanomalla, että minusta Williamilla on ihan ymmärrettävä pointti halussaan viettää lastensa kanssa mahdollisimman paljon aikaa, mutta häneltä puuttuu realismia ja suhteellisuudentajua. Kuten sanoit, tavallisilla ihmisillä on yleensä aivan tuo sama halu, mutta realiteetti nyt vaan on, että töissä on käytävä. Eikä se kyllä tee kenestäkään huonoa vanhempaa, vaikka välillä tuntuu, että niinkin vihjaillaan. Kukaan ei varmaan vaadi, että Kate ja William lähtisivät kuukausien ulkomaanmatkoille, kuten Elisabetin ja Philipin aikanaan täytyi, vaan ihan sellaista normaalia työmäärää heiltä, kuten kaikilta muiltakin briteiltä, odotetaan.

   Tykkää

   • No niin, osasit muotoilla paljon selvemmin sen mitä ajoin takaa:) Tarkennatko vähän tuota mitä tarkoitit sillä, että vihjaillaan töissä käynnin olevan huonoa vanhemmuutta? Tarkoititko siis vihjailua tulleen hovin suunnalta vai yleistä keskustelua esim. koti/uraäideistä? Jos tarkotit hovin puolelta, on se mennyt kyllä minulta täysin ohi.

    Tuo on ihan totta, ettei kukaan vaadi pitkiä edustusmatkoja tms., vaan odotetaan ihan sitä samaa työmäärää, mitä muiltakin briteiltä odotetaan.

    Tykkää

    • No ei ehkä ihan suoranaisesti vihjailla, mutta kun kovasti hovin, Williamin ja Katen suusta toitotetaan, että haluavat olla hyviä vanhempia ja keskittyä lapsiin, mikä tarkoittaa vähäistä työmäärää, se kääntöpuolihan aina on, että jos teet täyttä työpäivää, et voi olla hyvä vanhempi ja keskittyä lapsiin. Ehkä eivät sitä ihan niin tarkoita, mutta eipä siitä mihinkään pääse, että niin se väkisin tulkitaan. Osa fanikunnasta sitten taas ihan suoraan jauhaa, että esim. Williamin ja Katen työmäärän vastakohta on poissaoleva vanhempi, jonka lapset vaurioituvat henkisesti jne. mutta onneksi toki näistä mielipiteistä ei tarvitse kenenkään välittää. 🙂

     Tykkää

 5. Minusta nämä kuvat ovat hiukan korneja. Jos lapsi valvoo vain hetken normaalia myöhempään, hän voi aivan hyvin olla tavallisissa vaatteissaan. Paitsi tietysti ei jos halutaan lehtien otsikoiden huutavan ”Pieni prinssi pyjamassaan. Katso kuvat!” Vähän huvittavaa ja aika surullista. Mutta hienoa, että William ja Kate tekivät töitä ja edustivat.

  Tykkää

  • En tiedä, onko Britanniassa yleisestikin tapana käyttää lapsi illalla kylvyssä ja sitten mennä iltapalalle tällaisessa asussa. Tutullehan tyyli nimittäin näyttää elokuvien perusteella, mutta voi olla myös, että hiukan on ollut lavastuksen tarvettakin. Mutta kevyestihän tässä on hyväksikäytön maku, vaikka aivan mainioita kuvia ovatkin.

   Tykkää

 6. Jotenkin minuakin häiritsee tuo pyjama (ja kylpytakki!) ehkä eniten ”tällätyn” oloisen fiiliksen vuoksi. Pieni poika vaikka dinosauruspyjamassa olisi ollut ihan huippu! 🙂 Mutta yritys on kyllä ihan hyvä, vaikka epäilen että ilman Obaman kuvaajaa ei kuvia olisi ulkokuvaa enempää tarjolla.
  Kyseessää on varmasti edustustila, mutta jos vertaa Victorian ja Danielin vastaavaan niin ero on aivan huikea, eikä Williamin ja Catherinen eduksi.
  Tuo linkattu Williamin haastattelu oli mielenkiintoinen, mutta luulen että työkuvioissa ja tekemisen määrässä vaikuttaa aika paljon kuningattaren käden jälki. Minusta, nyt nähtyjen kolmen dokkarin perusteella, kuningatar vaikuttaa pitävänsä ohjat kyllä tiukasti käsissään eikä niistä hevin luovu. Tuli ihan mieleen sellainen kotiinsa linnoittautunut vanhus, joka ei halua kotiapuja eikä varsinkaan mihinkään hoivakotiin. 🙂

  No mutta lopulta nautin kuvista kovasti, toivottavasti saisimme jatkossa lisää samanlaisia. 🙂

  Tykkää

  • Georgehan näyttää oikein tyypilliseltä yläluokkaiselta brittiherralta, monokkeli vaan puuttuu. 😀 Ilmeisesti tosiaan Britanniassa on tapana käyttää tällä tavalla takkia pyjaman päällä lapsellakin, mutta tällätyltähän George kaikessa suloisuudessaan näyttää silti.

   Williamhan itse tosiaan sanoo, että on kuningattaren tuki ja ei varmaan olisikaan mahdollista näin toimia, jos kuningatar vastustaisi. Herää vaan kysymys, pystyykö kuningatar vaatimaan enemmän ja toisaalta se, onko tämä kuningattaren päätös? Itse koen, että prinssien työnantaja on kansa (ja tarkoitan tietysti brittejä, vaikka itsekin mielelläni olen vaatimassa vaikka mitä), ei kuningatar, joten senkin mielipiteellä on väliä.

   Peukut pystyyn, että tämä avoimempi linja jatkuu! Kivoja kuvia ja näkisin mielelläni lisää. 🙂

   Tykkää

 7. ^Niinpä. Jossakin noissa kuningattaren syntymäpäivä dokkareissa kun vielä mainitsivat (oliko William vai Harry, en muista) isänsä olevan hyvin kiireinen ja kuningattaren ja prinssi Philipinkin tekevän vielä kovasti hommia. Kyllä itseäni vastaavassa tilanteessa hieman hävettäisi.
  Mutta jotenkin on kuitenkin sellainen olo, että kuningatar pitää tiukasti omasta reviiristään kiinni, eikä välttämättä anna ”hommia” muille.

  Tykkää

  • William toisti moneen kertaan tuota. Mietin kuunnellessani, että oikeastiko meinaat aikuinen mies, että se, että 90-, 95- ja 68-vuotiailla on täysi kalenteri, tarkoittaa, että voit itse vetää lonkkaa. Jotenkin luulisi, että se olisi syy juurikin ottaa itsekin vähän vastuuta.

   Uskon, että olet kyllä oikeassa. Kuningatar ei varmasti ole valmis siirtymään mihinkään eläkeläiseksi, eikä ylipäätään tilanteeseen, jossa hän on vain sivuroolissa ja muut hoitavat tärkeimmät jutut tai ylipäätään työt. Mutta uskon silti, että jostakin kyllä riittäisi silti Williamillekin jotain hommaa, jos yhtään kiinnostaisi…

   Tykkää

 8. Enpä olisi uskonut tällaisia kuvia näkeväni Georgesta. Sen verran yksityisiä Kate ja William ovat olleet ja lapsia tuskin näkee nykyään. Varsinkaan Charlottea. Kuitenkin oli hauska yllätys nähdä George tapaamassa Obamat. 🙂 Ja hienoa, kuinka William ja Kate ensimmäistä kertaa isännöivät itse näin korkeatasoisia vieraita ilman vanhemman sukupolven läsnäoloa.

  Olin yllättynyt kuinka nopeasti William ja Kate olivat jälleen julkisuudessa, kun Intian ja Bhutanin vierailu vasta päättyi. Tuntuu, että ulkomaanvierailujen jälkeen he aina katoavat pitkäksi aikaa. Williamin haastattelut ovat viime aikoina olleet mielestäni epäonnistuneita. Ainakin sen suhteen, kuinka hän yrittää vakuutella haluaan tehdä kuninkaallisia velvollisuuksiaan. Katsoin BBC:n haastattelun ja William puhuu paljon siitä, kuinka kuningatar on lempeän ohjaava ja on kyse siitä, että pitää löytää oma tapa tehdä asioita. En jotenkin usko, että Elizabeth haluaa sotkeutua juurikaan siihen kuinka paljon Kate ja William työskentelevät. William sanoo haluavansa rauhassa kehittyä rooliin, mutta mielestäni hänellä on ollut koko elämä aikaa valmistautua olemaan täysipäiväinen kuninkaallinen. On jotenkin naurettavan oloista, että hän ei vielä tiedä omaa ”polkuaan” ja ole keksinyt hyvää tapaa elää sovinnossa kuninkaallisen elämän kanssa. Hän on 33, naimisissa ja kahden lapsen isä. Hän ei ole mikään pikkupoika enää. Kommentti siitä, kuinka hän on ”perimysjärjestyksen pohjalla” ja sen takia hän voi tehdä vähemmän on myös harmittava. Hän on toisena ja ihmiset kuninkaallisessa perheessä, jotka ovat vieläkin kauempana hallitsijan asemasta tekevät paljon enemmän, esimerkiksi Sophie ja Anne. Uskon, että jos William vain itse sanoisi haluavansa tehdä enemmän, kuningatar ei lyttäisi ideaa.

  On myös kiinnostavaa miten hän puhuu siitä, kuinka kaikelle on oma aikansa ja paikkansa. Se on tietysti totta, mutta olisi hauska tietää milloin on se aika ottaa enemmän vastuuta ja totuttautua nykyiseen ja tulevaan rooliin. Sitten kun Charlesista tulee kuningas vai milloin? Eikä se, että vanhemmat kuninkaalliset ovat vielä hyvin aktiivisia ole mikään este sille, että William (ja Kate) voisivat tehdä enemmän. Ei ole huonoa vanhemmuutta tehdä töitä. He kuitenkin saavat viettää paljon enemmän aikaa lastensa kanssa kuin useimmat vanhemmat Iso-Britanniassa, täällä Suomessa ja muuallakaan.

  Toivottavasti näemme tulevina kuukausina aktiivisempaa otetta Williamilta ja Katelta ja presidenttiparin tapaaminen sekä tänään julkaistu video mielenterveyskampanjan hyväksi ovat hyvä aloitus. 🙂 On kiva lopettaa johonkin positiiviseen tämä paasaaminen. 😀

  Tykkää

  • Anteeksi, että vastaus on viipynyt. Näin pitkää asiaa ei jaksa oikein kännykällä näpytellä. 😀

   Olen myös ollut yllättynyt tästä työrupeamasta matkan jälkeen, sillä tosiaan olemme aiemmin saaneet tottua katoamistemppuihin. Osin varmaan johtuu ihan siitä, että kuningattaren synttäreiden aikaan ei oikein ole voinut olla kadoksissa, mutta ehkä myöskin on nyt tapahtunut joku muutos. Oikein positiivinen yllätys joka tapauksessa! Mainitsemasi mielenterveyskampanja on myöskin hieno uutinen, kunnollinen teema ja pitkäjänteisempää työtä. Toivottavasti ei typisty vain tutustumiskäynteihin, vaan saavat aiheesta oikeasti jotain irti. Alku on ainakin lupaava.

   Williamin kannattaisi minusta lopettaa nuo vakuuttelut kokonaan ja antaa tekojen puhua puolestaan. Tosin jos ei ole halukas tekemään tekoja, silloin puhe lienee ainut vaihtoehto, mutta kun ei se oikein tunnu toimivan. Ennemmin vaan pitää aihetta yllä ja antaa loputtomasti lisää kommentteja lainattavaksi ja reviteltäväksi.

   Olen aivan samoilla linjoilla tuossa ikäasiassa. Kuninkaallinen ura voi toki olla vaikea nieltävä, mutta William on tainnut sulatella sitä nyt jo 15 vuotta. Koskakohan tulee valmista? William täyttää kuitenkin kohta 34, on kahden lapsen isä, kuten sanoit, ihan aikuinen siis. Ja ympärillä armeija avustajia, jotka varmasti olisivat valmiita ideoimaan Williamille sopivaa tapaa hoitaa homma. Eihän hänen ole mikään pakko tehdä Charlesin tapaan, joten on se nyt kumma, jos ei mitään mielekästä muka löydy. Ja tosiaan tuo, että suurin osa työskentelevistä kuninkaallisista on kauempana kruunusta kuin hän. Aina ei voi laskea vain suoraan alaspäin. Toki virallista asemaa kruununperillisen tapaan hänellä ei ole, mutta eipä se nyt ole ennenkään näissä este ollut. Enkä usko minäkään, että kuningatar kuitenkaan kieltämään lähtisi, jos joku osoittaisi halua tehdä enemmän.

   Veikkaan, että Williamin aika ottaa paikkansa on silloin, kun on aivan totaalinen pakko. Eli viimeistään, kun Elisabet kuolee tai hieman sitä ennen, jos kunto alkaa pettää. Yhtään aikaisemmin ei ole tuntunut olevan mitään tarvetta ottaa rooliaan oikeasti vastaan. Mutta jos nyt koitan myös päättää positiiviseen, niin (jälleen kerran) huhutaan Williamin ja Katen lisäävän työmääräänsä, ehkä se on tällä kertaa totta! 🙂

   Tykkää

 9. Eipä mitään, ymmärrän hyvin. En itsekään kirjoittanut aikaisempaa tilitystäni kännykällä. 😀

  Toivon, että Kate ja William jaksavat pitää mielenterveysasiaa pinnalla juuri osallistumalla erilaisiin kampanjoihin ja vierailemalla erilaisissa järjestöissä. Olisi mahtavaa nähdä heidät kunnolla mukana esimerkiksi järjestämässä varainkeruutilaisuutta tai kunnolla mukana kampanjan pyörittämisessä keulakuvana olemisen lisäksi.

  Olen kyllä samaa mieltä kanssasi, että ainaiset vakuuttelut eivät kyllä toimi. Itse uskon intoa velvollisuuksiin sitten kun se into oikeasti näkyy konkreettisesti. Ehkä Williamista ja Katesta tulee aktiivisempia, kun Williamin lentäjätyö loppuu. Itse suhtaudun huhuihin työmäärän lisäyksestä aika varauksellisesti. Sen verran usein on kuultu näitä juttuja. Mutta toivossa on hyvä elää ja saattavathan he yllättää. 🙂 Mitä mieltä olet uutisista, jotka kertoivat jossain vaiheessa, että Georgelle olisi haettu hoitopaikkaa Lontoosta ja että perhe asettuisi kohta Lontooseen asumaan vakituisesti? Olisikohan tämä sitten aika ottaa enemmän vastuuta ja kuninkaallisia tehtäviä?

  Tykkää

  • Nythän Katella ja Williamilla oli oiva paikka ottaa mallia Harrystä, jolla on jo kokemusta mainitsemistasi tavoista olla mukana!

   En suoraan sanoen osaa oikein sanoa. En kyllä ylläty, jos Georgella on paikka samassa esikoulussa tms. hoitopaikassa, jota Williamkin kävi, joten siinä mielessä olisi ihan loogista, että siirtyisivät Lontooseen. Ja jos nyt ihan suoraan sanotaan, eihän sitä työmäärän lisäämistä vaan kohta enää voi lykätä. Vaikka kuningatar on kuinka pitkäikäisestä suvusta ja hyväkuntoinen, tuossa iässä ikätoverit yksinkertaisesti alkavat käydä aika vähiin. Jotenkin siis taivun uskomaan, että ehkä nyt ihan oikeasti tällä kertaa työmäärät lisääntyvät ja tosiaan viimeistään Williamin sopimuksen ensi maaliskuussa loputtua. Mutta myönnän, että olen mennyt tähän lankaan ennemminkin.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.