Pienen prinssin nimi on Alexander!

Ruotsin prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian esikoisen nimi on Alexander Erik Hubertus Bertil. Koko arvonimi kuuluu vastaisuudessa Hänen kuninkaallinen korkeutensa prinssi Alexander, Södermanlandin herttua.

Alexander – Alexander on yleinen kuninkaallinen nimi Englannissa ja Saksassa, mutta Ruotsin kuningashuoneessa sitä ei ole käytetty. Nimi onkin luultavasti valittu lähinnä vain vanhempien omien mieltymisten mukaan.

Erik – Prinsessa Sofian isän etunimi on Erik. Lisäksi Erik on vanha kuninkaallinen nimi Ruotsissa, vaikkei niinkään Bernadotte-suvussa.

Hubertus – Kuningas Kaarle Kustaan neljäs nimi on Hubertus.

Bertil – Prinssi Bertil oli prinssi Carl Philipin rakas kummisetä ja isosetä, sillä hän oli kuninkaan nuorena kuolleen isän veli. Usein sanotaan, että prinssi Bertil oli Carl Philipille kuin isoisä ja välit olivat hyvin läheiset. Myös prinssi Carl Philipin neljäs nimi on Bertil.

Södermanlandilla on ollut aiemminkin herttuoita, muiden muassa kuningas Oskar I (1799–1859) ja prinssi Wilhelm (1884–1965). Södermanlandissa sijaitsee prinssi Carl Philipin rakas maaseutupaikka Ökenäs, jossa prinssi myös kosi prinsessa Sofiaa.

Paikalla konseljissa, jossa kuningas Kaarle Kustaa kertoi nimen, oli myös kruununprinsessa Victoria.

 © Henrik Garlöv - Kungahuset.se

© Henrik Garlöv – Kungahuset.se


Nimiarvauksenne

Jätitte tälläkin kertaa runsaasti nimiarvauksia vauvaa varten, kiitos niistä! Aika monet meistä odottivat jotakin Carl-alkuista, joten siinä mielessä meni pieleen, mutta kyllä sieltä oikeitakin nimiä löytyi.

Prinssi Oscarin kohdalla julistin Unnin voittajaksi, koska hän arvasi oikein sekä etunimen, että toisenkin nimen. Unnin kristallipallo on selvästi terässä, sillä tälläkin kertaa etunimi meni oikein! Ja itseasiassa Unnin ehdottamasta Alexander Erik Bertilistä puuttui vain Hubertus, muuten meni ihan nappiin. Tuplavoitto siis Unnille!

Alexanderia ei Unnin lisäksi ehdottanut kukaan muu, ei etunimeksi eikä muutenkaan. Erik sen sijaan löytyi useammastakin arvauksesta, sillä ainakin Fiia, Jonna, Tuulix, Jenni, Katri, Adelina, Ani ja Anneli sitä ehdottivat. Myös Bertil oli suosittu, se löytyi Fiian, Jonnan, Tuulixin, Johannan, Katrin, Adelinan, Anin, LottaRunnerin, Krystal Royalin, Sannin ja Annelin listoilta. Itselleni suurin yllätys oli Hubertus ja niin taisi olla teillekin, sillä vain LottaRunner ehdotti sitä!

 

Mainokset

24 kommenttia artikkelissa “Pienen prinssin nimi on Alexander!

 1. Hyvä on nimi! Ilolla tätä nimivalintaa tervehdin ja jo siksikin että nimiveikkaus osui (taas) melkein kohdilleen. Hubertuksella pääsivät yllättämään, mutta se on söpö lisä tuohon nimilitaniaan. Etunimenä se olisi ollut melkoinen kammotus, mutta kolmantena nimenä ihan söötti.

  Alexander etunimenä tuntuu samaan aikaan sekä modernilta, kuninkaalliselta että kansainväliseltä. Erinomainen valinta!

  Tykkää

  • Olet kyllä aikamoinen ennustaja! Lisäsin tuohon loppuun nyt yhteenvetoa arvauksista ja olit kyllä taas ihan omaa luokkaasi. 🙂 Olin päivällä niin pahassa paikassa, että en heti silloin saanut pidempää kirjoitettua.

   Hubertus oli kyllä aikamoinen yllätys, mutta toimii tuossa litanjassa ja varsinkin tuolla loppupäässä. Etunimenä olisi ollut aika persoonallinen… Alexander taas on minustakin kaunis ja toimii kaikilla mainitsemillasi tavoilla.

   Tykkää

  • No on on😄 Kaunis nimi, moderni ja perinteinen samaan aikaan. Hubertus on hauska lisä ja tavallaan sitä nimien kiertokulkua, kun vanhat nimet tulevat uudelleen muotiin. Unni selkeästi tietää nää jutut – tai sitten hovissa todella katsotaan nämä täällä esitetyt (ainoat oikeat) nimivaihtoehdot😄 Huomista Te Deumia odotellessa, tietojen tai ”tietojen” mukaan Madeleinekin on ollut Silvian kanssa New Yorkissa, joten pidän epätodennäköisenä, että näemme hänet huomenna.

   Tykkää

   • No hyvä! 😀 Alan epäillä, että Unnillakin on jotain kytkyjä hoviin… 😉

    Epätodennäköiseltä alkaa tosiaan näyttää, että Madde olisi tulossa, kun ei ole vieläkään kalenteriin lisätty. Missä puhuttiin Madden olosta New Yorkissa? Olen missannut kokonaan, kun olin tänään koko päivän liikkeellä. Jotenkin uskon, että olisi kyllä hovin sivuilla mainostettu, jos työasioissa siellä oli, kun muutenkaan ei töitä ole ruuhkaksi asti. Tosin jos oli vain yksityinen reissu, sitten tietenkään ei.

    Tykkää

    • No niin, tietenkään en enää muista mistä luin Maddesta, mutta oli epäilys, että hän olisi Silvian kanssa New Yorkissa. En tiedä uskoako vai eikö, jos olisi työtehtävien puolesta niin miksi sitä ei olisi mainittu ja jos olisi huvin vuoksi, niin pitäisin vähän epäkorrektina, että suuntaisi kotiin (toki lasten luo?) eikä tulisi Ruotsiin. Huomennahan tämä nyt sitten selviä että tuleeko Ruotsiin vai ei. Josta aasinsiltana, Silvian kalenterissa on tulossa muutama Childhoodin tilaisuus, mutta Madeleinea ei ole merkitty osallistumaan. Voihan olla, että osallistuminen ilmoitetaan vasta myöhemmin, mutta nyt kahden pariskunnan ollessa osittaisillakin vanhempainvapailla, Madeleinen olisi mielestäni syytä edustaa muidenkin puolesta, jottei kaikki jää kuningasparille.

     Tykkää

     • Roosa tuossa kertoikin, että Madde itsekin Facebookissa aiheesta mainitsi. Eli oli tosiaan siellä ja kun ajattelee, että lapset olivat varmasti kotona Lontoossa ja ensi viikon lopulla on ohjelmassa taas reissu Tukholmaan, taitaa heillä jäädä vauvan näkeminen sinne. Mukavaa kuitenkin nähdä tänään Victoria Te Deumissa!

      Olen kyllä samaa mieltä, että nyt olisi Madeleinen aika ja mahdollisuus hiukan paikata siskoa ja kälyä (ja itseasiassa tosiaan myös Carl Philipiä ja Danielia). Tietysti pienet lapset ja matkustelu Lontoosta eivät ole ihanteellisia, mutta edes joskus. Ja itsehän hän mainitsi haastattelussa ennen joulua, että Lontoossakin voi tehdä töitä, mutta eipä ole näkynyt sellaistakaan.

      Tykkää

 2. Perinteinen ja hyvin kuninkaallinen nimi sieltä tuli. Selvästi on nimessä on haluttu kunnioittaa tasapuolisesti tärkeitä henkilöitä. Yllätyin kuitenkin neljästä nimestä! Mukavaa, että edes yksi nimi meni veikkauksessani oikein 😄

  Tykkää

  • Jotenkin arvelin, että Bertil olisi ajanut asian Carl Philipin suvun puolelta, mutta selvästi halusivat oikeasti muistaa myös juuri kuningas isoisänä. Mukavaa toki. 🙂

   Mä en tainnut itse laittaa virallista veikkausta, mutta Erikin ja Bertilin olisin ehkä laittanut mukaan. Tai ainakin Erikin. Hubertusta en koskaan, vaikka hauska onkin, enkä olisi Alexanderiakaan keksinyt.

   Tykkää

 3. Olen hieman yllättynyt neljästä nimestä sillä odotin kolmea. Mutta jos on haluttu kuitenkin antaa täysin ”oma” etunimi, huomioida molemmat isoisät ja sitten on vielä haluttu Bertil mukaan rimpsuun niin neljähän siitä tulee niin. Hubertukselle en lämpene, mutta muutoin ihan kiva nimi. Tuleekohan suvun kuopuksille yhteinen kastejuhla?

  Tykkää

  • Niinhän se on, että jos tuolla kaavalla haluttiin mennä, väkisin tulee neljä nimeä. Eikä se onneksi vielä ihan hirveästi ole, vaikka toki vähän nimiluettelolta kuulostaakin.

   Oscarin kastepäiväksi on ilmoitettu perjantai 27.5. eli omat taitaa molemmilla olla. Jos mennään Ruotsin kuningasperheen perinteisellä tyylillä eli 3kk syntymästä, menee Alexanderin ristiäiset heinäkuulle. Olen vähän elänyt toivossa, että pitäisivät ne Öölannissa, jossa kuitenkin ovat Victorian synttäreiden (14.7.) takia. Olisi mukavaa vaihtelua.

   Tykkää

 4. Todellinen yllätys oli nimi kyllä, etunimeä en olisi koskaan osannut arvata. Kaunis kylläkin. Hieman omaan silmään otti, ettei nuo nimet kyllä oikein hyvin rimmaa toisiinsa, mutta onhan se melko vaikea saada neljällä nimellä sointumaan. Samoin särähti silmään Estellellä aikoinaan viimeinen nimi Mary, oli hieman pakolla keksityn oloinen.
  Hubertus on kyllä hauska, taisin naurahtaa ääneen sen kuullessani. Kauniisti muistivat Bertiliä.

  Tykkää

  • Samaa nimiluettelon makuahan tässä on, kuin Estelleläkin, mutta tosiaan taitaa olla aika väistämätöntä näin monella nimellä. Ja varsinkin, kun kaikkia nimiä ei ole valittu oman maun mukaan, vaan aika pienestä listasta on täytynyt valita ja alkaa vaihtoehtoja pyöritellä.

   Katselinn konseljia kännykästä ja ääni kuului tosi huonosti. Kun kuningas sanoi Hubertus, en saanut kunnolla selvää ja luulin hetken, että kuninkaalle tuli joku lausuntavirhe Bertilin kohdalla. Sitten kun tuli Bertilkin vielä, ymmärsin että kyllä siellä Hubertus tosiaan oli mukana. 😀

   Tykkää

 5. Tänään on ollut niin paljon tapahtumia, että kaikkea ei ole vielä ehtinyt kommentoida! 😀

  Kaunis nimi pienelle prinssille. Alexander on oikein passeli nimi kuninkaalliselle. Tuo Hubertus oli varsinainen yllätys! Ehkä vanhemmat halusivat muistaa molempia isoisiä, mutta kun Oscarin nimessä on jo Carl ja Nicolas on ”varannut” Gustafin niin päädyttiin valitsemaan Folken ja Hubertuksen välillä. Ehkä mahdollisesti seuraava sukuun syntyvä poika saa nimeensä Folken. 😉

  Tykkää

  • Ihan uskomatonta, että juuri kun mulla on omassa elämässä kiirettä ja kaikkea muuta, kuninkaallisilla on ihan koko ajan jotain! Varmasti kiireisin ajanjakso tämän blogin olemassaolon aikana ja sattui juuri samaan saumaan muiden kiireiden kanssa. Mutta ei auta, yritän saada mahdollisimman paljon katettua, vaikka kyllä näitä viiveitä, kuten eilenkin, tullaan näkemään.

   Samaa olen miettinyt, että noinkohan seuraava pikkuprinssi saa ristikseen sitten Folken! 😀

   Tykkää

 6. Kaunis nimi minunkin mielestäni. 🙂 Yllätyin neljästä nimestä, mutta ei se kyllä nimeä mitenkään huononna. Alexander oli mukava yllätys ja minusta aivan ihana nimi. Hienoa myös miten lapsen nimi kunnioittaa molempia isoisiä ja Carl Philipin kummisetää. Kaikin puolin hieno valinta Sofialta ja Carl Philipiltä. 🙂

  Tykkää

  • Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka vaikeaa sen alunperin ei-kuninkaallisen vanhemman olisi saada nimeen mukaan kummisetä. 😉 Aika kuninkaallispainotteisia usein nämä nimet ovat, mutta onhan siinä toki se asemakin aina muistettava. Kivaa kuitenkin, että niin tässä, kuin muissakin Ruotsin lasten nimissä on ollut myös tavis-isovanhemmat mukana!

   Tykkää

  • Bertil olisi ollut perinteinen nimi, mutta en oikein ole koskaan tykännyt ajatuksesta, että lapsi ei saa ”omaa” nimeä. Toisena, kolmantena tai neljäntenä oikein sopiva kyllä, mutta ekan on kiva olla oma (tai niin oma, kuin se nyt voi olla). Alexander oli kiva yllätys. 🙂

   Tykkää

 7. Hyvä nimi ja onnea käsittämättömällä tarkkuudella nimiä tietävälle Unnille 😀 Alexander on kiva nimi minustakin. Nimien sointuvuutta toisiinsa en osaa arvioida, mutta kiva rimpsu kyllä kaikkinensa.

  Melkoinen vuoden sisään syntynyt serkuskolmikko Nicolas, Oscar ja Alexander. Ei liene väärin veikata, että näistä kolmesta saadaan varmasti hauskoja tuokiokuvia tulevina vuosina erilaisissa juhlissa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.